IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 08:51
powiedzcie prosze ile brac pieniazkow na wakacje? zupelnie nie wiem, ile wziac, zeby nie bylo za malo. jedziemy w 2 osoby do hotelu z opcja all inclusive w miejscowosci Anissaras niedaleko Hersonissos. samochodu wynajmowac nie planujemy, myslimy o wycieczkach fakultatywnych i normalnym zyciu turystycznym, bez wiekszych szalenstw. kilka wyjsc do knajp, ale przede wszystkim myslimy o wypoczynku. o jakiej sumie powinnismy myslec? 500 euro? 1000 euro?
Obserwuj wątek
    • czarodziejka1 Re: ile? 18.05.05, 10:30
      Dla dwóch osób na dwa tygodnie zabierałam zawsze 600 Euro. Podróżuję (conajmnie
      3 wycieczki fakultatywne), wiczorami knajpki w mieście (jakieś drinki),
      przejazdy autobusmi, prezenty i pamiątki. Ta suma zupełnie mi wystarcza.
      Serdecznie pozdrawiam :)
    • Gość: joanna9613 Re: ile? IP: *.pup.rzeszow.pl / 80.51.255.* 18.05.05, 11:37
      Czy jedziecie może do hotelu Mitsis Serita Beach?
    • joanna9613 Re: ile? 18.05.05, 11:39
      czy jedziecie może do hotelu Mitsis Serita Beach?
      • Gość: iza Re: ile? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 15:21
        jedziemy do hotelu Chrissi Amoudia :)

Pozdrawiam
    • ewamalgorzata Re: ile? 18.05.05, 15:33
      Dwie osoby, jeden tydzień, apartamenty bez wyżywienia, samochód na cały
      tydzień, - co oczywiście oznacza że bez wycieczek fakultatywnych- tylko
      własne :)- jakies drobiazgi do domu, - wydaliśmy ok. 400 E.
      • jacek1f Przeznaczcie 500-600, ale nie bierzcie! 18.05.05, 18:04
        Tam jest wiecej bankomatow niz w Warszawce:-))) Bedziecie na biezaco decydowac.
        Co innego wyciagac jak sie chce lub trzeba, a co innego miec ze sobą... To
        psychologiczne, ale dziala! :-)
        • Gość: kris Re: Przeznaczcie 500-600, ale nie bierzcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 10:35
          Czy orientujesz się jaka płaci się prowizje przy wyciąganiu pieniązków z
          bankomatu i po jakim kursie przeliczają czy nie jest to jakis mocno zawyzony
          kurs w stosunku do kursu np NBP
          • Gość: iza Re: Przeznaczcie 500-600, ale nie bierzcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 11:25
            odpowiem Ci jak jest w mBanku, bo tam mam konto i dzis sie wlasnie dowiadywalam. Za kazdym razem, kiedy wyciagasz pieniazki z bankomatu pobieraja prowizje w wysokosci 10zl (w PKO podobno 16zl), a przeliczaja po kursie sprzedazy BRE banku w danym dniu.
    • Gość: widzewiak Re: ile? IP: *.interkam.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 23:17
      Jak macie wykupione AI to 600 euro powinno wystarczyć spokojnie .Ja też tyle
      biorę teraz na dwie osoby ( 2 tygodnie) a jadę trzeci raz. Wycieczki f.
      odradzam, taniej wyjdzie samochód, bliżej do 100 km skuter.
      Wycieczki f. drogie mnie osobiście do szału doprowadza jednak bardziej
      zbieranie i rozwożenie gości po hotelach, co wydłuża absurdalnie dotarcie do
      celu , a u celu wszystko w biegu.
      • neronka Re: ile? 19.05.05, 11:48
        Prowizja przy wyciąganiu z bankomatów i płaceniu za granicą:
        kartą Visa elektron:
        - bankomat 3% od kwoty nie mniej niż 10 zł
        - płacenie - bez prowizji
        rozliczenie z euro do złotówki po kursie z dnia płatności

karta visa classic:
        - bankomat - bez prozwizji
        - płacenie 1% od kwoty
        rozliczenie z euro na dolara i dopiero na złotówkę po kursie z ostatniego dnia
        miesiąca w którym nastąpiła płatność, czyli np. płacisz 15.05, z konta schodzi
        ok. 10.06 - po kursie z 31.05

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka