Dodaj do ulubionych

Onyria Claros Beach Resort

01.01.11, 09:56
Zastanawiamy się nad tym hotelem z Tui. Czy ktoś z Was był w tym hotelu i może podzielić się swoimi wrażeniami.? Wybieramy się z 7 latkiem i głównie pod jego kątem wybieramy hotel. Nie jesteśmy bardzo wybredni. Zależy nam na aquaparku, klubie dla dzieci i niezbyt dużej odległości od lotniska. To tam jest, ale ważne tez jest wyżywienie, a dla męża mozliwość nurkowania. Z góry dziękuję za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: jurek Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.01.11, 13:42
      my wybieramy sie tam 5 lipca z 12 letnim dzieckiem z tego co czytałem to hotel nowiutenki
      z pieknymi widokami i super wyzywieniem
      • annodomini1978 Re: Onyria Claros Beach Resort 01.01.11, 13:52
        O, my właśnie też w tym terminiw. Przeczytałam już wszystko co znalazłam w internecie i decyzja na 99 procent podjęta. A skąd wylatujecie i z jakim biurem? My z Warszawy i planujemy lot z TUI
        • dopaminka78 Re: Onyria Claros Beach Resort 02.01.11, 16:13
          witam.
          My z prawie 5 latką jedziemy do tego hotelu z TUI w sierpniu więc jak wrócicie koniecznie napiszcie jak było:-)
          nasza koleżanka z biura TUI bardzo polecała nam właśnie ten hotel.
    • Gość: AGA Re: Onyria Claros Beach Resort IP: 83.238.13.* 03.01.11, 08:07
      Czy to ten hotel?
      www.holidaycheck.pl/detail-opinie_Carpe+Diem+Onyria+Claros+Resort+Spa+Hotel+Ostrzegam+przed+tym+hotelem-ch_hb-id_1883056.html
      • Gość: ten Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.11, 12:02
        Tak to ten hotel. Jedna taka opinia mnie osobiście nie przeraziła. Czytałam ją już wcześniej. Różnice poziomów widać na fotkach i na pierwszy rzut oka widać też schody. Na pewno nie jest to hotel dla ludzi z dziećmi w wózkach, ani dla osób niepełnosprawnych i w podeszłym wieku. Poważnie zastanawiam się nad tym hotelem. My lecielibyśmy z Wa-wy z prawie 5-latkiem w sierpniu. Przejrzałam wczoraj pełno ofert i ciężko znaleźć coś lepszego w tej cenie.
        W ubiegłym roku byłam w Alba Resort, ale teraz Itaka nie ma tego hotelu w ofercie :( a wielka szkoda.........
        • dopaminka78 Re: Onyria Claros Beach Resort 03.01.11, 12:20
          ja znalazłam inne opinie
          Moja koleżanka z czystym sumieniem poleca ten hotel.
          • dopaminka78 Re: Onyria Claros Beach Resort 03.01.11, 12:20
            jeszcze linkwww.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Carpe+Diem+Onyria+Claros+Resort+Spa+Hotel-hid_198380.html
    • abosa Re: Onyria Claros Beach Resort 04.01.11, 08:31
      znalazłam bardzo skrajne opinie co do plaży hotelowej, może tambylcy ;) się wypowiedzą?
    • annodomini1978 Re: Onyria Claros Beach Resort 04.01.11, 10:23
      My już zadecydowaliśmy - 5 lipca wylot i niech się dzieje, co chce. Jesteśmy pozytywnie nastawieni, plany wycieczkowe zrobione i mamy zamiar dobrze wypoczywać.
      • Gość: ten Re: Onyria Claros Beach Resort IP: 212.180.168.* 04.01.11, 17:43
        My jeszcze dyceyzji nie podjelismy ale kto wie, moze na dniach taka zapadnie. Synkowi podoba sie statek w basenie dla dzieci ;)
      • Gość: jurek Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.knc.pl 06.01.11, 18:37
        To fajnie sie składa bo my tez z Warszawy lecimy 5 lipca z TUI , to mam nadzieje ze sie spotkamy na lotnisku
        • Gość: tt Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.11, 23:47
          Witam. Byłem w tym hotelu w tamtym roku, na początku czerwca. Z czystym umieniem mogę polecić ten hotel, w szczególności rodzinom z dziećmi. My byliśmy z trójką w wieku 11, 3 i roczek. dzieciaki były zachwycone atrakcjami jakie czekały na nie w hotelu. W tym roku ponownie się tam wybieramy, w połowie czerwca większą grupą. Jeśli mieszkacie na zachodzie Polski to polecam wylot z Niemiec dużo krzystniejsza oferta. Co do plaży, to na terenie hotelu są 2 plaże jedna niewielka, tylko dla dorosłych i druga dosyc długa piaszczysta, przy wejściu do morza drobne kamyki. Pozdrawiam.Mojea opinia i fotki z hotelu są na holidaycheck.
          • annodomini1978 Re: Onyria Claros Beach Resort 08.01.11, 09:28
            O, to dobra wiadomość. Jeśli można chciałabym zapytać jak wygląda teren hotelu, a szczególnie odległości z bungalowów (nazywanych willami) na plażę, na stołówkę i jak z wyżywieniem dla dzieci.
            • Gość: tt Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.01.11, 17:48
              Z racji tego,że hotel położony jest na olbrzymim terenie odległości są dosyć spore, choć jest to kwestia względna. Zależy jak dla kogo, dla nas np nie było z tym problemu, wszędzie poruszaliśmy się na piechotę. Po terenie cały czas kursują melexy które rozwożą ludzi w różne miejsca, więc jeśli dla kogoś odległości były za duże, jeżdził sobie takim melexem.Jeśli chodzi o wyżywienie to naprawdę wszystkiego jest mnóstwo, duży wybór, w rest. głównej jest kącik z jedzeniem dla dzieci, zazwyczaj był tam jakiś makaron, frytki, paluszki ziemniaczane i jakieś miesko. Nasze dzieciaki jadły wszystko.Poza tym przy basenie ze statkiem jest bar tylko dla dzieci, tam podają frytki, hamburgery, lody.Po przeciwnej stronie plaży jest rest. rybna i tam jako przekąski podają sałatki z tuńczykiem, tortille z rybką, hambutgery rybne. Generalnie w hotelu jeść można od świtu do nocy.
              • Gość: pytanie Re: Onyria Claros Beach Resort IP: 212.180.168.* 08.01.11, 19:51
                Czy ten basenik ze statkiem jest na plazy (nie bardzo widac na fotkach)? Chodzi mi o to, czy np. jeden rodzic moze zostac z dzieckiem przy statku a drugi moze w tym czasie kapac się w morzu bez koniecznosci pokonowyania duzych odleglosci (aby mozna latwo bylo sie zmieniac w opiece nad dzicikiem)? Czy statek jest poziom wyzej niz plaza? I kolejne pytanie, wybieramy sie do tego hotelu w sierpniu z prawie 5 latkiem, czy animacje dla dzieci sa tez w jezyku polskim? Czy w mini clubie jest jakiś polskojezyczny animator? Z gory wielkie dzieki za odpowiedzi.
                • Gość: tt Re: Onyria Claros Beach Resort IP: 188.33.199.* 09.01.11, 12:08

Basen ze statkiem jest przy plaży, myslę,że spokojnie mozecie sie zmieniac.Wejście na teren basenu jest na tym samym poziomie co plża, dalej plaża opda niżej.Co do animacji, to w zeszłym roku nie było osoby polskojęzycznej, w tym roku może być inaczej, bo mogą się zmienić animatorzy.
                  • annodomini1978 Re: Onyria Claros Beach Resort 09.01.11, 17:27
                    TT, bardzo dziękuję za odpowiedź. Co do polskich animatorów dla dzieci, to pani w TUI zapewniała nas, że będą tam mieli swój klub animacyjny dla dzieci, oczywiście z polskim aniamatorem. Okaże się pewnie na miejscu.
                    • Gość: Paweł Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.11, 10:12
                      Witam,

Wybieram sie do tego hotelu od 31.05 - 07.06 z dwojka dzieci 5 lat i 8 lat.
                      Mam pytanie dotyczace odległosci od domków do restauracji głównej, oraz orientacyjnie ile potrzeba czasu aby dojsc od domków do basenu dzieciecego ze statkiem, czy jest to uciażliwe ?

Pozdrawiam,
                      Paweł
                      • Gość: ten Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.11, 15:10
                        My jedziemy od 16 sierpnia na 2 tyg. z 5 latkiem ;P
                        A co do odległosci radzę sobie wejść na google maps:

http://mapy.google.pl/maps?f=q&source=s_q&hl=pl&geocode=&q=turcja+onyria+claros&sll=52.025459,19.204102&sspn=9.835209,19.665527&ie=UTF8&hq=turcja+onyria+claros&hnear=&radius=15000&ll=37.989754,27.13784&spn=0.002968,0.004801&t=h&z=18

Trochę mozna wywnioskowac z tych fotek + są dolaczone zdjecia.

Powiem tak, ja w ubieglym roku bylam w AlbaResort (cudowny hotel ale drogawy -bardzo polecam) i odleglosci byly wieksze niz tutaj. My nie narzekalismy, teraz tez nie zamierzamy, damy radę ;P
                        • Gość: tt Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 18:19
                          Jak już pisałem, jeśli ktoś nie lubi chodzić, bądź szybko sie męczy, zawsze będzie mógł sobie podjechac z plaży bo bungalowu melexem. Kursuja po terenie hotelu praktycznie całą dobę.Z basenu ze statkiem jest kawałek drogi do domków, w dodatku idzie się cały czas pod górę, ale nie jest to jakaś ciężka wspinaczka.
                          • Gość: Edith Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 14:29
                            My Lecimy z W-wy z drugiej połowie czerwca z 2,5 letnim dzieckiem. Ktoś jeszcze wybiera się w tym terminie? ;)
                            Też przeczytałam wszystko na temat tego hotelu co jest w necie. Przy wyborze hotelu od kilku lat zawsze posiłkowałam się www.holidaycheck.pl Akurat ten hotel ma niewiele opinii na holidey'u i w dodatku średnia ocen tylko 4,4. Ryzyko pewne jest, mam więc niewielkie obawy.
                            Odległości mnie nie przerażają - moja rodzina lub się ruszać ;))) Zobaczymy jak będzie....
                            • Gość: tt Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.11, 10:50
                              Pewnie się spotkamy, bo my też lecimy w drugiej połowie czerwca, tylko, że z Berlina. Myślę, że będziecie zadowoleni z hotelu.
                              • Gość: kaja Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.sileman.net.pl 16.01.11, 21:57
                                Witam, my również lecimy w drugiej połowie czerwca a dokładnie 21 z Katowic, to pewnie się spotkamy:)
                            • Gość: opalka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: 194.181.102.* 18.01.11, 09:09
                              My wybieramy się z mężem i dwójką dzieci 5,5 i 9 lat w terminie 14 - 21 czerwca, wylot z Warszawy. Zastanawialiśmy się jeszcze nad hotelem Club Grand Side, ale w końcu przeważyła polskojęzyczna animacja dla dzieci. Hotel bardzo nam się podoba, różnice poziomów nas nie przerażają, dla nas wyznacznikiem w przefiltrowaniu opinii na Holidaycheck.pl były wypowiedzi rodzin z dziećmi, np. Tomka przebywającego tam z trójką dzieciaczków :) Pozdrawiam
                              • Gość: Edith Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.11, 18:29
                                My też lecimy 14-21 czerwca z Warszawy :) W takim razie do zobaczenia! :)))
                                • Gość: opalka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: 194.181.102.* 19.01.11, 07:17
                                  Do zobaczenia :) Jak zobaczysz na lotnisku biegającago chłopca i wiecznie upominającą go siostrzyczkę, to będziemy to my! Pozdrawiam :))
                                  • Gość: tt Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.01.11, 00:21
                                    Witam.
                                    Widze, że w tym roku będzie tam całkiem spora grupa Polaków w połowie czerwca.Ciesze sie, że polegasz m. innymi na mojej opinii:). My wybieramy się większą ekipą 15 czerwca, z Berlina. Pozdrawiam.
                                    • Gość: markbie Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.11, 19:02
                                      witajcie
                                      tez wybieram się do tego hotelu na przełomie czerwca i lipca. Mam pytanie do tt. Proszę odpowiedz czy jest ograniczenie wiekowe, bądź odpowiedni wzrost dla dzieci przy dużych zjeżdalniach Mój syn 9 letni po niezbyt miłych doświadczeniach tegorocznych ( duże zjeżdzalnie od 10 lat ) jest pełen obaw
                                      • Gość: tt Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.play-internet.pl 23.01.11, 11:40
                                        Nie spotkalem sie z takim ograniczeniem, myślę, że nie będzie problemu.
                                        • Gość: markbie Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.netcorp.pl 23.01.11, 21:26
                                          Bardzo dziękuję za odpowiedź
                                        • Gość: esania Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.11, 21:07
                                          Wybieramy się w dwie rodziny 14 czerwca z Katowic czy jeszcze ktoś ma ten termin?
                                    • Gość: opalka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: 194.181.102.* 24.01.11, 08:17
                                      Ooo, witaj Tomek :) To bardzo fajnie, że będzie nas więcej, bo wiele osób narzeka, że w niektórych hotelach Polaków można zliczyć na palcach jednej ręki. Czy będąc w tym hotelu w zeszłym roku mieszkaliście w budynku głównym czy w bunglowach? Bo wydawało mi się, że na Waszych zdjęciach jest pokój rodzinny złożony z jednego dużego pomieszczenia, a nie z dwóch. Pozdrawiam.
                                      • Gość: tt Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 17:53
                                        Hej> W zeszłym roku mieszkaliśmy w bungalowach. Mieliśmy duży pokój rodzinny złożony z 2 pomieszczeń sypialnych, przedpokoju i łazienki.W bungalowch są 2 typy pokoi, na parterze małe pokoje dwuosobowe, a na piętrach duże podwójne pokoje rodzinne.
                                        • Gość: opalka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: 194.181.102.* 25.01.11, 06:56
                                          Ok, dzięki, pozdrawiam:)
                                        • edytmark Re: Onyria Claros Beach Resort 25.01.11, 14:30
                                          mam pytanie czy okna tych pokoi rodzinnych wychodzą na morze, czy ogród, czy są też takie które sa wyjątkowo niekorzystnie usytuowane? Jeżeli tak to na czym polega taka niedogodność.
                                          • Gość: Pawel Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 20:38
                                            Proszę o informacje czy w domkach jest dostep do Internetu ? Jesli nie ma w domkach to czy jest w innym miejscu ?

Pozdrawiam,
                                            Paweł
                                            • Gość: tt Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.play-internet.pl 31.01.11, 22:17
                                              Tak, na terenie całego hotelu jest bezpłatny dostęp do sieci bezprzewodowej.
                                              • Gość: Edith Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.11, 15:36
                                                Tez właśnie o internet w bungalowach miałam zapytać. SUPER! W takim razie bierzemy laptopa! :)
                                    • Gość: Aneta Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.108.152.195.wlantech.pl 18.05.11, 15:42
                                      Hej, My akurat jedziemy 21.06. kupowalismy wakacje w grudniu jako first minute i za 2 dorosłych i 2 czterolatków zapłacilismy ponad 12 tys. czy moge wiedziec ile płaciłes przez niemieckie biuro ?
                            • mika324 Re: Onyria Claros Beach Resort do edith 04.02.11, 15:39
                              my lecimy z dwójką dzieci po 3,5 roku z W-wy 14-21 czerwca
          • Gość: gość Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.182.107.100.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.02.11, 22:04
            Tomku, jeśli to nie jest tajemnicą czy mógłbyś powiedzieć jakiego typu jest to cenowa różnica u Was?, w jakim m-cu dokonywaliście rezerwacji?, ja przeliczając na stronie tui polskiej i na tui niemieckiej nie mam różnicy, cena łączna za moja rodzinę jest zbliżona z niekorzyścią dla oferty niemieckiej :(
            • Gość: tt Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.02.11, 23:44
              Witam.
              Rezerwowaliśmy imprezę w styczniu, lecimy na 10 dni z niemieckiego FTI. W styczniu byłaj jeszcze promocjan na dziecko 197E. Na całej rezerwacji 3 os dorosłe, dziecko 3 lata i dziecko poniżej 2 lat było taniej o jakieś 250 E, dodatkowo z Polski lecielibyśmy na 7 dni, a z Niemiec lecimy na 10. Pozdrawiam.
              • Gość: gość Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.147.77.84.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.02.11, 21:37
                dzięki za info,
                powiedz proszę jeśli możesz jakie są odległości np. z domków do restauracji gdzie podawane są śniadania oraz czy daleko od basenu ze statkiem jest restauracja w której można coś zjeść np. obiad, przekąski.
                www.zoover.pl/turcja/wybrzee-egejskie/ozdere/onyria-claros-beach-i-spa-resort-wczeniej-carpe-diem/hotel/fotografie
                patrząc na zdjęcia na tej stronie to teren jest bardzo rozległy.
                Czy dla Waszej rodzinki przemieszczanie się nie stanowiło naprawdę żadnych problemów?

pozdr
                • Gość: tt Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.play-internet.pl 12.02.11, 17:36
                  Witam. Odległości z domków do restauracji głównej są różne. Zależy na jaki domek traficie, my akurat mielismy domek bliżej " ronda", czyli bliżej głównego budynku.Odległości dla nas nie były uciążliwe.Jeśli chodzi o basen ze statkiem, to przy nim jest bar tylko dla dzieci, gdzie podawane są frytki, hamburgery napoje i lody.ok 50 metrów od statku jest bar Maximus, taki " ogródek piwny ", tam są podawane przekąski w ciągu dnia: frytki, makarony, kiełbaski, gozleme, pizza, poza tym napoje bezalkoholowe, piwo, ayran, o 16 takie mrożone napoje, jest też kawa i herbaty.
                • Gość: kalisz Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 15:13
                  Lecimy 14 czerwca z Poznania z dwójką chłopaków 7 i 3 lata. Widze że w tym roku Polacy będą chyba jedna z liczniejszych kolonii :-) w tym hotelu a opinie sie bardzo zachecające. Do zobaczenia na miejscu.
    • joannakc Re: Onyria Claros Beach Resort 7.06-14.06 02.02.11, 10:16
      My z kolei z 7 latkiem lecimy na początku czerwca tzn. 7-14.06 - może ktos w tym terminie się wybiera?
    • Gość: basik20 Re: Onyria Claros Beach Resort 02.08 - 16.08 IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.11, 17:05
      Witam, a my w dwie rodziny od 2 sierpnia. Ja z dwójką synów - 3 i 5 lat a siostra z córką 7 lat. Lecimy z Warszawy.
      • Gość: basik20 Pytanie do Tomka IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.11, 17:27
        Witam
        Mam pytanko - ile czasu trwał lot do Izmiru? Wszędzie podają że jakieś 2,5 h a TUI prawie 3,5 h. Jak z tym jest?
        • iit2 Re: Pytanie do Tomka 13.02.11, 09:55
          Proszę powiedzieć, czy restauracja główna jest klimatyzowana?, bo spotkałam się z opinią, że oszczędzają na klimie i to w lipcu ! A melexy jeżdżą od plaży do bungalowów? Jest jakiś polski kanał, lub kanał muzyczny?
          • Gość: tt Re: Pytanie do Tomka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 09:17
            Restauracja główna jest klimatyzowana, choć powiem, że bywało gorąco. Zawsze można zjeść posiłek na tarasie przed restauracją. Tak melexy kursują z plaży do bungalowów. Jeśli chodzi o TV to w tamtym roku nie było polskiego kanału, ale muzyczne były.
            • peteman Re: Pytanie do Tomka 14.02.11, 09:27

To ja sie jeszcze podlacze pod zrodlo "z pierwszej reki" i zapytam o wycieczki fakultatywne. Jezdziles moze gdzies z miejscowymi biurami? Sa takowe w Oezdere badz Kusadasi? Jesli tak, to jakie i czy maja w ofercie przewodnikow polskojezycznych? Czy moze w samym hotelu sa jakies biura z wycieczkami? Jade prawdopodobnie w lipcu i poza pieczeniem sie na sloneczku, chcialbym cos zobaczyc. Jednak budzet z gumy nie jest i kupowanie u rezydenta jest dla mnie srednio atrakcyjne.
              • Gość: tt Re: Pytanie do Tomka IP: *.play-internet.pl 15.02.11, 17:33
                Witam. Nie jezdziłem z miejscowymi biurami, za to w hotelu wypożyczylismy sobie auto na 2 dni. Byliśmy w Efezie, w "domu Maryii", poza tym w Didim i Milecie. Co prawda wypozyczenie auta nie było najtańsze, ale i tak bardziej nam się to opłacało niż wycieczki z biura.
                • Gość: mazrena Re: Pytanie do Tomka IP: *.ip.netia.com.pl 17.02.11, 11:31
                  Witam
                  A możesz mi powiedzieć jaka jest obsługa w recepcji? Planuje zamienic pokoje aby byc blisko przyjaciół i mam nadzieje,ze nie bedą robic za wiele problemów.pozdr,
                  • Gość: tt Re: Pytanie do Tomka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 14:43
                    W ubiegłym roku obsługa w recepcji była świetna, wszystko dało się załatwić. Wylatywaliśmy w nocy, a pokój mieliśmy do 12.00, po rozmowie z obsługą mogliśmy zostać w pokoju do samego wyjazdu. Zamiana też pewnie będzie możliwa jesli oczywiście nie będzie pełnego obłożenia, a w sezonie może z tym być problem.
                    • Gość: Marzena Re: Pytanie do Tomka IP: *.ip.netia.com.pl 24.02.11, 08:02
                      Dzieki ;) to teraz pozostało nam czekać;)
    • holidayservice Re: Onyria Claros Beach Resort 16.02.11, 18:38
      Pełen opis hotelu Onyria Claros Beach Resort&Spa tutaj
      • Gość: b Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.home.aster.pl 18.02.11, 20:58
        Witam, zaproponowano mi ten hotel w zamian za inny hotel w turcji. Za tamten hotel płaciliśmy za 2 osoby dorosłe i dwoje dzieci 10 tyś w terminie 31.05.2011 do 14.06.2011 Jaka cena byłaby za ten hotel w tym terminie lub podobnym gdyż w TUI nie potrafili podać nam ceny.
        • Gość: basik20 Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.11, 13:17
          My zapłaciliśmy za 2 tyg od 2 sierpnia z Wawy ponad 12000 tys za 2+2
          • Gość: b Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.home.aster.pl 20.02.11, 21:44
            Bardzo dziękuję za odpowiedź
            • Gość: maciej730 Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.11, 19:16
              nam też zmienili , ale się jeszcze zastanawiamy , czy ktoś może wie jakie są odległości do najbliższej miejscowości gdzie znajduje się bazar lub sklepy z ciuchami i innymi atrakcjami
              • Gość: basik20 Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.11, 16:17
                Wg katalogu jakieś 5 km.
                • Gość: tt Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 19:58
                  Ok 4 km do Ozdere, można pojechać dolmuszem spod hotelu. W jakieś dni jest tam rynek, ale nie byliśmy, więc nie wiem w jakie.
                  • Gość: maciej730 Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.11, 10:39
                    Dzięki , podjeliśmy decyzje i jedziemy do tego hotelu , wyjazd z Poznania 14.06 na dwa tygodnie , 4 + 2 ( dziewczynka i chłopiec po 12lat )
      • Gość: ile_placiliscie Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.11, 12:42
        Ile płaciliście? Bo mi wychodzi okolo 10300 za 2 doroslych i dziecko 4 lata w sierpniu? To chyba troche drogo?
        • Gość: marzena Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.ip.netia.com.pl 28.02.11, 13:07
          u nas podobnie tylko w lipcu...
          • Gość: Marta Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.home.aster.pl 28.02.11, 22:25
            Czy to cena za tydz czy dwa?
            • Gość: ile_placiliscie Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.11, 10:30
              za 2 tygodnie oczywscie
        • Gość: basik20 Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.11, 08:59
          Jesli to cena za 2 tyg to cena normalna - osoba dorosla w sierpniu kosztowała jakieś 5 tys.
          • Gość: ile_placiliscie Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.11, 10:32
            Tak 10300zł za 2 osoby dorosłe i dziecko w sierpniu za 2 tygodnie z all
            • Gość: gość Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.tvgawex.pl 22.03.11, 00:04
              Czy ktoś się orientuje ile kosztuje dolmusz do Oludeniz z tego hotelu?
              Czy do Efez także jeżdżą dolmusze?
              Ile w hotelu kosztuje wynajęcie auta?
              • Gość: tt Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 17:05
                Zacznę od końca.
                Cena auta w hotelu zależy od tego na jak długo się je wypożyczy. My pożyczaliśmy na dwa dni i cena za dzień wynosiła 45 E.
                Z tego co pamiętam to bezpośrednio do Efezu nie jeździły dolmusze. Jeżdziły do Selcuk, dalej taxi lub na piechotę(ok 1,5 km.)
                I ostatnie: do Oludeniz z hotelu jest ok 300 km i dolmusze nie jeżdżą.
                • Gość: gość Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.inqbator.poznan.pl 24.03.11, 16:59
                  Dzięki za odpowiedź.
                  We wpisie chodziło by mi o Özdere.
                  Ile kosztuje dojazd dolmuszem z hotelu do centrum Ozdere, orientujesz się?
                  • Gość: Edith TUI zmieniło godziny wylotu! :( IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.11, 14:19
                    Przynajmniej z Warszawy. Wylot miał być o 6 rano, a teraz przesunięto go na 20.04 W hotelu będziemy gdzieś ok. 24 - straszna kiszka :(((
                    My chyba zrezygnujemy z Turcji albo TUI. Lecimy z małym dzieckiem i nie wyobrażam sobie nocnej podróży z takim maluchem... A szkoda, bo strasznie napaliłam się na hotel Onyria :((((
                    • Gość: dominika Re: TUI zmieniło godziny wylotu! :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.11, 18:02
                      Mnie też to wkurzyło. Tez mam różne pomysły. Muszę wczytać się w umowę jakie byłyby koszty rezygnacji, a też mam trochę nadziei, że może jeszcze te godziny się zmienią
                      • Gość: Edith Re: TUI zmieniło godziny wylotu! :( IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.11, 18:22
                        My mamy wstępną rezerwację i wpłaconą jedynie zaliczkę, więc tracimy niewiele ok. 300 zł.
                        Co do zmiany godzin wylotu, powiedziano nam w TUI, że żadnych już nie będzie, jedynie mogą zdarzyć się wypadki losowe jak - awaria samolotu, chmura wulkaniczna, złe warunki pogodowe itd. itp.
                        • Gość: basik20 Re: TUI zmieniło godziny wylotu! :( IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.11, 14:30
                          Mi też nie podobaja się te zmiany - tym bardziej że tracimy cały dzień pobytu w stosunku do wcześniejszych godzin. Ja dostałam info w TUI że te godziny nie są ostateczne i jeszcze kilka razy moga się zmienić - nawet do 24h przed wylotem!!!
                          • driszti Re: TUI zmieniło godziny wylotu! :( 29.04.11, 16:38
                            A mnie zapewniano w TUI, że systemowych zmian w godzinach lotów już nie będzie, jedynie mogą się zmienić z powodu nieprzewidywalnych wydarzeń, atmosferycznych, losowych, politycznych itd.
                            Szkoda całego jednego dnia plażowania :( Zastanawiam się czy dostaniemy po przylocie do hotelu jakiś posiłek. W ubiegłym roku, gdy przylecieliśmy w nocy na Majorkę w hotelu czekano na nas z gorącą kolacją. Miły gest, ale to było z Itaki... :/
                            • Gość: basik20 Re: TUI zmieniło godziny wylotu! :( IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.11, 13:07
                              No to przekazują różne informacje w TUI. Tak czy siak straciliśmy sporo z dnia pobytu. A na posiłek o 2 nad ranem bym nie liczyła - bo o tej dotrzemy na miejsce.
                              • Gość: Eidith Re: TUI zmieniło godziny wylotu! :( IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.11, 13:55
                                Nas pani w TUI pocieszała, że na miejscu w hotelu będziemy najpóźniej o godzinie 1 w nocy. W sumie co to za różnica 1 czy 3, i tak nocka zarwana a cały dzień pobytowy w plecy :((((
                                • Gość: dorcia Re: TUI zmieniło godziny wylotu! :( IP: *.vip-net.pl 12.05.11, 13:56
                                  o zmianach godziny odlotu dostaliscie na pismie czy telefonicznie??
                                  ja tez lece z wawy ale nie mialam zadnego info w sprawie zmian godzin odlotu..
                                  a i lecimy pod koniec czerwca..
                                  • Gość: basik20 Re: TUI zmieniło godziny wylotu! :( IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.11, 14:52
                                    Ja zobaczyłam na stronie Tui że są inne godziny - potwierdzilam telefonicznie.
                                    • Gość: beceka Re: TUI zmieniło godziny wylotu! :( IP: *.home.aster.pl 13.05.11, 14:30
                                      przepraszam, czy moglibyście powiedzieć w jakim miejscu na stronie TUI są podane godziny wylotów? Nigdzie nie mogę znaleźć, będę wdzięczna za link, pozdrawiam:)
                                      • Gość: basik20 Re: TUI zmieniło godziny wylotu! :( IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.11, 11:33
                                        Trzeba wejść na hotel i w jakikolwiek termin wyjazdu tam się wyświetlają godziny lotu.
                                  • Gość: Edith Re: TUI zmieniło godziny wylotu! :( IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.11, 14:58
                                    Z tego co się orientuję, potwierdzenie godzin lotu należy do obowiązku turystów (chyba czytałam o tym w regulaminie). My zauważyliśmy zmianę na stronie TUI, a potem mąż zadzwonił na infolinię i potwierdził.
                                • Gość: basik20 Re: TUI zmieniło godziny wylotu! :( IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.11, 14:55
                                  No nie liczyłabym na 1-szą. Jak o 12 lądujemy to zanim wykupimy wizy, przejdziemy odprawę, odbierzemy bagaże i zapakujemy w odpowiednie autokary - już będzie 1. A jeszcze jazda - mam nadzieję ze będziemy jechać bezpośrednio do hotelu a nie rozwozić ludzi po innych.
                          • Gość: Kate75 Re: TUI zmieniło godziny wylotu! :( IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.08.11, 15:29
                            Mam pytanie do osób którzy podróżowali już z TUI - wylatuję 16.08 o godz. 20.05 z Warszawy, choć przy rezerwacji wycieczki godzina wylotu to 6.00 - czy są szanse na jakąś reklamację ??? przecież to bardzo duża różnica, dla mnie gorzej, jeśli chodzi o dni urlopowe w pracy. Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak należało by to załatwić ? W biurze podróży powiedziano mi tylko, że organizator ma prawo zmienieć godzinę lotu max. do 12 godz. a tutaj wychodzi prawie 14 godz. - czy ma jakieś realne szanse czy niestety nie ??? Dzięki za odpowiedź
    • Gość: Ewa Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.centertel.pl 03.05.11, 09:00
      Witam, my wylatujemy 7.06 do 21.06 z Wawy z 3 letnim synkiem. Pozdrawiamy
      • Gość: Kaja Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.sileman.net.pl 08.05.11, 23:01
        Witam,wylatujemy z Katowic 21.06 na 2 tygodnie czy ktoś jeszcze wybiera sie w tym terminie?
        • Gość: Paweł Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 21:34
          My lecimy z Poznania 31 maja do 7 czerwca,
          Wybiera sie ktoś w tym czasie do tego hotelu ?

Pozdrawiam,
          Paweł
          • 4269m Re: Onyria Claros Beach Resort 17.05.11, 21:58
            A czy pokoje rodzinne też znajdują się w budynku głównym?
            • Gość: tt Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.play-internet.pl 19.05.11, 13:20
              W budynku głównym pokoje są dla max 2 os. dorosłych i jednego dziecka, ewentualnie jescze dostawke wstawią. W bungalowach pokoje sa wieksze, składaja się z 2 pomieszczeń.
          • Gość: gość KC Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.gazownia.poznan.pl 20.05.11, 12:20
            Witaj Paweł!
            Ja wraz z rodzinką też lecę 31.05 do Onyria z Poznania. Nie podobają mi się jednak tak drastycznie zmienione godziny wylotu i powrotu! Tracimy, w porównaniu do pierwotnych godzin aż 16 godzin!!! Masakra
            • 4269m Re: Onyria Claros Beach Resort 20.05.11, 13:55
              a jak teraz leci Poznań?
              • Gość: maciej730 Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.11, 15:16
                12:10 wylot z Poznania , wylot z Izmiru 9 z minutami
                • 4269m Re: Onyria Claros Beach Resort 22.05.11, 20:32
                  Czy ten basen w części willowej jest ogólnodostępny?
                  • 4269m Re: Onyria Claros Beach Resort 22.05.11, 20:55
                    i jeszcze jedno pytanie gdzie wymienia się ręczniki plażowe?
                  • Gość: basik20 Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.11, 21:07
                    Ten basen jest strefą dla dorosłych - wstępu nie mają dzieci.
                    • Gość: tt Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.05.11, 21:26
                      Ręczniki wymnieniasz w takim pomieszczeniu przy barze Maximus, to jest przy plaży, tam podjeżdżają melexy, które rozwozą gości.
                      • 4269m Re: Onyria Claros Beach Resort 23.05.11, 23:41
                        dzięki
                        • Gość: kasia Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.13, 22:01
                          Witajcie.
                          Chcemy się wybrac do tego hotelu w tym roku. Przeczytałam cały wątek i mam pytanie do Was, osób które już tam były. Czy rzeczywiście możecie polecić to miejsce. Byliście zadowoleni ?

Dzięki za info
                          • Gość: isa55 Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.opera-mini.net 01.04.13, 11:36
                            witam,
                            Hotel ogólnie na pus, ale trzeba przymknąć oko na lekki brud, niezbyt ciekwe jedzenie i ogólny rozgardiasz. My byliśmy 1 tydzień początkiem wrzesnia 2012 z dwójką dzieci ( 3 i 4) .
                            Hotel super przemyślany żeby każdy mógł wypocząć, ale niestety mają klopoty z czystością,no więc spędzliśmy super czas na basenach i zjeżdżlniach ignorując brudne leżki, które sami wycieraliśmy po przyjściu, czy porozrzucane frytki którch nikt nie sprzątał. Morze jest cudowne długa, płytka zatkoka z piaskiem ale na plaży też lekki brud. Tak jak pisałam hotel plusuje przemyślanymi rozwiązaniami, jest położony naprawdę cudownie ale na każdym kroku widać brak dobrej ręki w zarządzaniu.
                            • Gość: kasia Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.13, 21:11
                              Bardzo dziękuje za informacje.
                              A możesz powiedzieć czy byliście zakwaterowani w budynku głównym czy w domkach - jako pokojach rodzinnych ? Będziemy jechać z 4-latką, chcemy wziąć pokój rodzinny, i interesuje mnie jak one wyglądają (choć jak piszesz pewnie najwięcej czasu będziemy spędzac na basenach lub plaży ;) ) A powiedz jeszcze czy dzieci nie miały problemów żołądkowych ?
                              Pozdrawiam
                              • aneta070873 Re: Onyria Claros Beach Resort 04.04.13, 21:38
                                Witam,
                                My byliśmy w domkach. Bardzo przestronne dwa pokoje, jeden pokój był nie użytkowany bo byliśmy sami we dwoje. Jak na rodzinę taka jak wasza to duży plus bo mielibyście osobny pokój dla dzieci. Jedzenie było bardzo dobre, duży wybór, a dla dzieciaków to bardzo duży wybór płatków, dżemów , lodów. Jest w czym wybierać.
                                Pozdrawiam
                          • Gość: Aga Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.13, 23:21
                            My wybieramy się z Warszawy 23 lipca na 14 dni z 14 latką i 12 latką. Trochę mnie partwi odległość.... Mamy pokój rodzinny w " budynku bocznym" cokolwiek to znaczy. To nasz 7 wyjazd do Turcji i jak zasze jestem skołowana różnymi opiniami, często bardzo skrajnymi. Cóż trzeba zdać się chyba na los :)
                            • piela12 Re: Onyria Claros Beach Resort 18.05.13, 09:41
                              Też się wybieramy w tym terminie, ale z Katowic z córką 9 - letnią. Mamy pokój w budynku głównym, ale nie przejmowałabym się odległością bungualowów. Również różne opinie traktuje z przymrużeniem oka : jak jadę do hotelu typowo rodzinnego, z mini klubem to nie spodziewam się idealnej czystości, porządku w restauracji, a na pewno nie ciszy i spokoju. Na wakacje jadę żeby wypocząć i nie szukam niedociągnięć, tylko odpoczywam.
                              • Gość: Aga Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.13, 12:21
                                Jeżdżę do Turcji już 7 lat co wakacje. Wiem czego mogę oczekiwać. :) Tylko niekiedy opinie tambylców bardzo mnie zaskakują. Trzeba pojechać i samemu się przekonać.
            • Gość: Paweł Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 19:24
              No to do zobaczenia ;-)
              Mi też sie nie podobaja zmiany wylotu ale pocieszam sie że mogli zmienić wylot na 21:00 ;-) więc jeszcze najgorzej nie jest.
        • Gość: sim Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 04:58
          Będzie sporo ludzi z dzieciakami :)
          • Gość: tt Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.05.11, 12:55
            To fakt, w końcu to hotel z bardzo dużym zapleczem dla dzieci, no i po raz pierwszy w hotelu aminacje dla dzieci po polsku. My juz nie możemy sie doczekać wyjazdu:)
            • Gość: marcena Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.ip.netia.com.pl 26.05.11, 09:15
              Jak jedziesz drugi raz w to samo miejsce to coś o tym swiadczy:)
              • Gość: tt Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.play-internet.pl 26.05.11, 11:21
                No tak, swiadczy to o tym, ze bardzo podobało mi sie w tym hotelu. Dlatego tam wracam i zabieram ze soba spora ekipe:)
                • edytmark Re: Onyria Claros Beach Resort 27.05.11, 08:58
                  Pisałeś, że byliście w Efezie, Domu Maryi, pamiętasz ile kosztował wstęp, i czy to prawda, że są duże kolejki do kasy, a ile płaciliście za samochód?
                  • edytmark Re: Onyria Claros Beach Resort 27.05.11, 09:00
                    mam prośbę do wszystkich którzy będą w czerwcu, czy moglibyście zwrócić uwagę na ceny wycieczek fakultatywnych z lokalnych biur? Z góry dziękuje.
                  • Gość: tt Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.06.11, 11:15
                    Witam. Niestety nie pamietam cen biletów wstępu, za auto płaciliśmy w hotelu 45 e za dzień(braliśmy na 2 dni). Jak dobrze pamietam to Efez czynny jest od 8 rano, bulismy ok 20 min przed otwarciem i nie staliśmy w zadnej kolejce, potem pojechaliśmy do Maryemana, tam kupuje się bilet przy wjeździe na parking, nie staliśmy też w kolejce.
                    • edytmark Re: Onyria Claros Beach Resort 05.06.11, 11:37
                      Dzięki za odpow., a mam jeszcze takie pytanie jak długo jechaliście z hotelu do Efezu? i jak wykorzystaliście samochód w trakcie drugiego dnia tzn. gdzie jeszcze pojechaliście>?
                      • Gość: tt Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.play-internet.pl 06.06.11, 12:39
                        Z hotelu do Efezu ok 30-40 min, droga dobra, dobrze oznakowana.W pierwszym dniu pijechaliśmy do Didim, Miletu i Priene. Drugi dzień o Efez, Maryemana, muzeum w Selcuku.
                • madzia570 Re: Onyria Claros Beach Resort 03.06.11, 11:42
                  Witam! Wybieramy się do tego hotelu z mężem,6-cio letnią córką i 6-cio miesięcznym niemowlakiem,mam pytanie i gorąco proszę o radę-ponieważ nie jesteśmy przypisani do konkretnego pokoju,co lepiej wybrać,jeśli będziemy mieć taką możliwość-pokój w budynku głównym czy bungalow? Pozdrawiam serdecznie,Madzia
                  • Gość: tt Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.06.11, 11:20
                    Jak wykupiłaś wycieczkę to chyba biuro podało Ci rodzaj pokoju??Generalnie biura srzedają 3 typy pokoi w tym hotelu, DBL to jest zwykły dwuosobowy, zlokalizowany na parterze w bungalowach, DBL superior wiekszy od dwójki, z dodatkową sofą, one są w budynku głównym, oraz pokoje familijne, w bungalowach, składają się z 2 oddzielnych pomieszczeń. Mysle ze biuro przyporzadkowalo juz Cie do odpowiedniego pokoju.
        • Gość: sim Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.11, 20:44
          tak... my 2+1 sześciolatek ;-) w okularach z plasterkiem korekcyjnym na oku ;-)
        • Gość: sim Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.11, 21:00
          Będzie nas więcej ;-)
          Jedziemy z 6 latkiem
          • Gość: dominika Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 09:23
            My też z chłopcem, ale 7 - latkiem, od 5 lipca. A Wy od kiedy?
            • Gość: tomek Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.11, 20:16
              Kto leci z Katowic 12 lipca na 2 tygodnie???
              • Gość: Edith Re: Kto już wrócił???? IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.11, 14:25
                Pierwsze powroty miały być o ile pamiętam 7 czerwca, może ktoś się odezwie i podzieli się najświeższymi newsami z Onyrii.... ;))))
                • Gość: Paweł Re: Kto już wrócił???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.11, 12:14
                  Witam,

Wróciliśmy z tego hotelu 7 czerwca.
                  Byliśmy z dwójką dzieci (5 i 8 lat).
                  Według nas rewelacja, oczywiści zawsze można coś poszukać aby pomarudzić ;-) , myślimy aby jeszcze tam kiedyś pojechać bo tydzien to trochę mało.
                  W skali 10 punktów, śmiało daję 9.5 ;-).
                  Jeśli chodzi o różnice poziomu to przed wyjazdem był stres ale na miejscu okazało sie ze to zaden problem. Polecam ten hotel.

Pozdrawiam
                  • Gość: ad Re: Kto już wrócił???? IP: *.home.aster.pl 16.06.11, 12:51
                    2 osoby dorosłe i 2 dzieci było umieszczanych w pokoju 2-osobowym de lux z dwoma dostawkami. Takie pokoje są zarówno w hotelu jak i w bungalowach.Podziwiam osoby które wypowiadają się ,że chciałyby tam wrócić-nas wysokości wykańczały.Dodam,że w budynku głównym są 4 windy-jadąc na kolację czekaliśmy na nią 20 minut.Jeśli ktoś jedzie bez wózka to myślę,że będzie zadowolony.Jedzenie ok-każdy coś dla siebie znajdzie.
                    • Gość: Pawel Re: Kto już wrócił???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.11, 14:15
                      Moje córki biegały z dołu na góre , z góry na dół i ani przez chwile nie marudziły że bolą nogi, dla nas ruch też sie przydał bo ile można jeść, leżeć i nic nie robic ? ;-)
                    • Gość: basik20 Re: Kto już wrócił???? IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.11, 17:36
                      Mam pytanko - czy takie kwaterunki obejmowały osoby z wykupionym pokojem rodzinnym ???
                      • Gość: ad Re: Kto już wrócił???? IP: *.home.aster.pl 16.06.11, 18:42
                        My mieliśmy wykupiony pokój rodzinny a dostaliśmy dwójkę z dwoma dostawkami.Na szczęście była wysoka rekompensata finansowa więc ok.
                        Zupy są zawsze dwie do wyboru-bardzo dobre.
                        • Gość: basik20 Re: Kto już wrócił???? IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.11, 20:20
                          A kto wam wypłacał rekompensatę - hotel? Bo TUI nadal nic nie wie o zaistniałych sytuacjach.
                          • Gość: Dorti Re: Kto już wrócił???? IP: *.neospot.pl 16.06.11, 20:47
                            Korci mnie zeby napisac bezposrednio do hotelu czy jest mozliwosc rezerwacji pokoju rodzinnego przez strone ich www - :) ale mam opory poniewaz mam zaleglosci jezykowe.
                            Ciekawe co by odpowiedzieli
                            • yokooo Re: Kto już wrócił???? 19.06.11, 13:27
                              My dostaliśmy pokój taki jaki był zarezerwowany - dwójka z dostawką. Internet w pokojach jest ale działa bardzo wolno, w lobby śmiga szybciej.
                              Co do hotelu, mam mieszane uczucia. Niby fajny obiekt ale ludzie (turyści) i obsługa pilnie pracują na jego złą opinię. Zaobserowane przykłady: skończyła się woda w dystrybutorze przy barze na plaży, wezwana obsługa baniak zdjęła, podstawiła pod kran nalała kranówki i w ten sposób dokonała uzupełnienia wody mineralnej. W określonych godzinach serwują lody na plaży. Wygląda to tak, że podjeżdża koleś z wózkiem Algidy, błyskawicznie ustawia się przed nim gigantyczna kolejka ok. 30 osób. Każdy bierze po kilka lodów, więc trwa to strasznie długo. Przychodzi drugi zaczyna mu pomagać, ale jest tylko jedna łyżka do lodów, więc nieporadnie rzeźbi zwykłą łychą od zupy. Rozdali to co mieli, powiedzieli - lodów niet! I pojechali. Reszcie oczekujących zabrakło, dzieciaki się poryczały. Organizacja pracy w tym hotelu to mały koszmar. Wieczorami nawet leżaków przy basenach i na plaży nie ustawiają. Pozbierają tylko ręczniki i materace a pierdzielnik zostaje do dnia następnego. Nie wspomnę już co pływa w basenach, (ale to już niestety z winy turystów). Widziałam już plastikowe kubki, kawałki pity, frytki, patyki, liście. Ludzie robią to straszny syf. Większość gości to Rosjanie, Bułgarzy, Tureckie rodziny. Zachowują się tak, jakby byli z lasu wypuszczeni. Oczywiście nie wszyscy ale duża część tak. Niektórzy chłopcy kąpią się w ubraniach w basenie, rodziny rezerwują po kilka leżaków przy basenie i jednocześnie na plaży. Bo jak im się znudzi morze, żeby mogli przyjść na basen i tu poleżeć. Nagminnie pchają się dosłownie na chama do windy zanim wysiadający z niej wyjdą. Basenów jest tu bardzo dużo ale co z tego. Wczoraj o 15 obeszłam wszystkie z nich i nie znalazłam ani jednego wolnego leżaka. Wszystko pozajmowane ręcznikami. Dopiero na plaży, były wolne miejsca. Niestety parasol przeciwsłoneczny to luksus, wywalczony przed 7 rano. Jedzenie ogólnie nie jest złe, najgorsze obiady. Dwa dania mięsne na ciepło, do wyboru. 1 dzień - kurczak lub wątróbka, 2 dzień - kurczak lub smażona mortadela. Kolacje i śniadania lepsze i bardziej urozmaicone. Plaża, a raczej piasek na plaży brudny. Pełno petów mimo że popielniczek jest dużo. Porozrzucane jedzenie, plastikowe kubki. Białe materac na łóżka plażowe oblepione brudnym piachem, pozalewane colą, kawą. Trzeba szczelnie przykryć je ręcznikami inaczej można się przykleić. Ludzie robią to straszny syf, a obsługa nie nadąża ze sprzataniem i generalnie nie panuje nad sytuacją. Mimo pięknych pokoi, basenów, morza, drugi raz na pewno tu nie przyjadę.
                    • Gość: Edit Re: Kto już wrócił???? IP: 212.175.85.* 19.06.11, 12:51
                      Rzeczywiście gdy tylko przyjechaliśmy (14 czerwca) był problem z windami. Dosłownie wariowały i trzeba było bardzo długo na nie czekać. Chyba dwa dni temu niemal przez cały dzień były naprawiane (koszmar) i dzisiaj śmigają już super - zanim wciśniesz guzik, winda już jest podstawiona ;)))
                      Na różnice wzniesień, nie narzekałam bo moja dzielna 2,5 latka wszędzie chodziła nóżkami, niestety niedawno się rozchorowała i trzeba ją wozić w wózku. Podjazdy są ale niektóre bardzo strome. Ja sama nie dałabym rady wepchnąć ją na górę. Mąż raz to zrobił i stwierdził, że woli ją wnosić na rękach. Dlatego nie poleciłabym tego hotelu rodzinom z dziećmi wózkowymi. Lecz dla samodzielnie chodzących jak najbardziej ;)
    • Gość: marcena Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.ip.netia.com.pl 08.06.11, 14:54
      Mam prosbę do osob które wyjadą tam w najblizszym czasie.... Możecie sprawdzić jakie wózki dla dzieci są do wypozyczenia? tzn w jakim są stanie? pozdr. Marzena
      • yokooo Re: Onyria Claros Beach Resort 10.06.11, 15:24
        My lecimy 14.06 z Warszawy, za wózkami dla dzieci się rozejrzymy ;)
        • Gość: marcena Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.ip.netia.com.pl 11.06.11, 20:51
          z góry dziekuje :)
    • Gość: mrcena Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.ip.netia.com.pl 14.06.11, 09:50
      Pojawiła się kolejna opinia na holidachack i jakas tak niesprecyzowana i nieprzekonująca. To chyba jedna z osób które jada tam i sie czepiaja. pozdr.
      • markow1976 Re: Onyria Claros Beach Resort 15.06.11, 15:42
        Wróciłem wczoraj ... Byłem z żoną i 2,5 letnim synem. Hotel bardzo dobry, pokój w budynku głownym duży z widokiem na morze, wyżywienie bardzo dobre, mi szczególnie posmakowało białe wino :) obsluga miła;
        teren faktycznie rozległy, ale ze względu na dzieciaka i tak głownie spedzalismy czas przy basenie ze statkiem i ewen. w aquaparku, dzieciak zadowolony :) my także
        wychodzi mi laurka, ale faktycznie nie ma się czego przyczepić
        wyjezdzajacym życzę miłego pobytu
        PZDR
      • Gość: Agnieszka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.128.59.66.static.crowley.pl 15.06.11, 15:43
        Witam
        Wczaraj wróciłam z tego hotelu z rodziną (dzieci 5 i 9 lat) nie polecam tego hotelu dla dzieci - bardzo wysokie podejścia trudno podjechać np. z wózkiem. Problemy z pokojami, słabe jedzenie - dzieci jadły frytki, makaron. Wypożyczenie samochodu osobowego ok. 50 euro do EFEZU ok 30 minut drogi samochodem, wózki niebieskie chicco, basen dla dzieci - statek super problem z miejscami przy basenie, przed sezonem rezerwowaliśmy poduchy nie leżaki ok. 7.00 rano słaby hotel jak na 5 gwiazdek i tą cenę.
        • edytmark Re: Onyria Claros Beach Resort 15.06.11, 17:24
          Klasyczny przykład dwóch Polaków i dwie zupełnie inne opinie!Pani Agnieszko, może więcej konkretów. Jaki problem z pokojami, słabe jedzenie??
          • Gość: dominika Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.aster.pl 15.06.11, 17:34
            Czytam pierwszą opinię i super, drugą sama nie wiem co myśleć. Z jakich biur Państwo byli i jak jest z zakwaterowaniem? My jedziemy z TUI i mamy rezerwację na pokój z tarasem i widokiem na ogród. Mam nadzieję, że go dostaniemy
            • edytmark Re: Onyria Claros Beach Resort 15.06.11, 17:50
              W Polsce ten hotel z pokojami rodzinnymi ma tylko TUI, pokoje 2-osobowe ma też GTI. Pani Agnieszka z uwagi na rodzinę musiała mieć pokój rodzinny.
              • Gość: ad Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.home.aster.pl 15.06.11, 22:12
                Tui wprowadza w błąd gdyż pokój rodzinny to fikcja.Owszem istnieją takie ale nie można zakwaterować w nich gości-podobno inspekcja nie oddała ich do użytku.Zamieszanie z pokojami trwało bardzo długo-docelowo dostaliśmy rekompensatę finansową więc byliśmy zadowoleni.Co do wózków to są chicco w średnim stanie-ale wystarczy położyć ręcznik i jest ok.Jedzenie ok-ale bez rewelacji.Potworne kolejki po omlety itp. Dodam,że byliśmy zdziwieni,że w hotelu 5* trzeba stać w kolejce po napoje a nie ma dystrybutorów.
                Współczuję ludziom z maluchami w wózkach-już ktoś wspomniał o poziomach i to niestety prawda.Z tego powodu nie byliśmy nawet razu na obiedzie.Kolejny minus to brak leżaków przy basenie dla dzieci tylko poduchy-które trzeba rezerwować o 7 30 bo później nie ma szans nawet żeby ręcznik położyć.
                Część aquaparku bardzo fajna.Sporty wodne super.
                • Gość: dominika Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.11, 08:25
                  My mamy mieć pokój dwuosobowy z dostawką. Chciałam zapytać w której części były głównie kwaterowane osoby z TUI. I jak byś ocenił infrastrukturę biorąc pod uwagę 7 - latka, szczególnie aqua park. Dziękuję za odpowiedź
                  • Gość: Agnieszka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.128.59.66.static.crowley.pl 16.06.11, 09:02
                    Witam
                    Pokoje jakie kupiliśmy miały być rodzinne (dwa pokoje z łazienką) dolecieliśmy w nocy ok 2.00 i dostlismy pokój dwuosobowy z dostawką dla czterech osób. Kolejnego dnia po kilku rozmowach dostaliśmy pokój w budynku głównym co było plusem (bungalowy są usytuowane wyżej i dużo dalej). Rozmowy dotyczące pokoju prowadzone były bezpośrednio z kierownictwem hotelu a nie z Panią rezydentką TUI. Baseny dla dzieci i aqua park jest super dla małych dzieci jak i dla 15 latka. Jak zeszliśmy na plażę/basen nie wracaliśmy na lunch bo w upale było to bardzo męczące. Byliśmy w tym hotelu od 31 maja do 14 czerwca i z dnia nadzień było lepiej. Na koniec dostaliśmy odszkodowanie za zły pokój.
                    • Gość: ad Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.home.aster.pl 16.06.11, 09:19
                      Z pewnością pokój 2-os z dostawką dostaniecie w budynku głównym-to najlepsza lokalizacja.Myślę,że z 7-mio latkiem to będą udane wakacje.
                      • Gość: dominika Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.11, 10:54
                        To trochę mnie uspokoiło. Według zakwaterowania biura ma to być dwójka z tarasem, to też budynek główny? A jak jedzonko?
                • Gość: basik20 Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.11, 11:37
                  Skoro pokoje rodzinne to fikcja to w jakich kwaterowani są ludzie np. z dwójką dzieci? Przecież pokoje dwuosobowe są tylko na parterach bungalowów. Dwójki są oddane do uzytku a rodzinne nie?
                  • Gość: dorcia Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.vip-net.pl 16.06.11, 13:07
                    Agnieszko,
                    jak przyjechaliście o 2 w nocy (rozumiem ze z WAwy) czy dostaliście jakies jedzienie?
                    Czy rezydent przyjechał z Wami do hotelu?
                    Ja napisałam do Biura Tui w moim miescie z prosba o wyjasnienie problemów z zakwaterowaniem.
                    Jakby co to cos napisze tutaj.
                    • Gość: ad Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.home.aster.pl 16.06.11, 13:20
                      Między 23-5 jest jedzenie. Wędlina,ser,miód,ogórki,pomidory itp.
                      Rezydentka jest następnego dnia o 18 30 na spotkaniu.W Polsce nic nie załatwisz-my też mieliśmy na piśmie pokój rodzinny-a Pan z recepcji rozkłada ręce i mówi,że takiego nie ma.Podobno z tego powodu w przyszłym roku tego hotelu nie będzie w ofercie Tui.
                      • Gość: marcnea Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.ip.netia.com.pl 16.06.11, 14:50
                        Ja mam kilka pytań:) Jakie zupy sa na obiad? jakie obiadki dla dzieci? (zastanawiam sie czy wziąć jakies sloiczki dla mojego roczniaka) oo i jakie owoce sa o tej porze? ;) Czy jest stała opieka medyczna? W poprzednim hotelu w którym byłam otwarty był gabinet do godz.18
                      • Gość: Edith Re: Onyria Claros Beach Resort IP: 212.175.85.* 16.06.11, 14:52
                        Jesteśmy trzeci dzień w Onyria Hotel, problem z pokojami rzeczywiście był. Mieliśmy rezerwację z TUI pokój 2-osobowy z dostawką w bungalowach, taras, widok na ogród. Zostaliśmy zakwaterowani w budynku głównych hotelowym, w pokoju przystosowanym dla osób niepełnosprawnych, o delikatnie mówiąc trochę gorszym standarcie. Pierwszą noc w nim spędziliśmy, rano bez problemu - zamieniliśmy pokój też w części hotelowej tylko dużo, dużo ładniejszy i bardziej funkcjonalny. Sam hotel rzeczywiście fajny, czysty, nowoczesny, ładne pokoje, super tarasy widokowe, duża ilość barów, fajne baseny, aquaparki i atrakcje dla dzieci. Jedzenie urozmaicone i spokojnie można coś dla siebie i dzieci wybrać. tyle z plusów. Minusy - rzeczywiście strome podejścia, z wózkiem pod górkę może być ciężko, duże odległości (ale nie aż tak duże jak niektórzy straszyli;)). Hotel bardzo duży co za tym idzie, lekko zatłoczony. I jak dla mnie jest to jego główny minus - tłumy ludzi. W wielu miejscach trzeba odstać swoje w kolejce, by dostać np: drinka, omlet, przekąski przy plaży itd. Drugi minus to obsługa, która sprawia wrażenie jakby była lekko zagubiona i przytłoczona ilością gości. Starają się, są mili ale efekty takie sobie. Hotel jest nowy, może za kilka lat się dotrą ;)) Reasumując, nie jest źle. Jeśli jedziecie ze starszymi dziećmi (po 3 roku życia) z pewnością będziedzie zadowoleni a wasze dzieciaki na pewno ;))))
                        Pozdrowienia z Onyriii :)))))))))))
                        • Gość: dominika Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.11, 14:57
                          To dobre wiadomości. Dzięki. Mam tylko pewne obawy o ten pokój. Rozumiem, że to co mamy na umowie z TUI nie jest obowiązujące
                          • Gość: Edith Re: Onyria Claros Beach Resort IP: 212.175.85.* 16.06.11, 15:08
                            Wymianę pokoi spokojnie można załatwić w recepcji i to bez dodatkowej kasy w paszporcie. Warto próbować, nie robią z tym problemu.
                            Soki dla malucha warto wziąć, bo tych z dystrybutora dzieci nie chcą pić - są obrzydliwie słodkie i nie przypominają soków. My wzieliśmy 8 małych kartoników i trochę żałuję, że tak mało. Owoce - dobre arbuzy, melony i pomarańcze, jabłka marne i zielone śliwki. Jedzenia duży wybór, nasza córeczka je prawie wszystko. Zup nie próbowaliśmy, najczęściej są to zupy kremy, których nie jestem fanką.
                            W sumie jesteśmy zadowoleni że zakwaterowali nas w budynku głównym, stąd jest wszędzie bliżej niż z bungalowów. ALe my mamy jedno dziecko, wiec miejsca w pokoju jest wystarczająco dużo.
                            Aha, piasek na plaży jak to na wybrzeżu egejskim nieładny, ale woda - CUDO! Duuuuuuuuża i długa płycizna z drobnym piaskiem - gdzie między ludźmi pływają rybki - raj dla dzieci i nie tylko ;))))
                            • maczek37 Re: Onyria Claros Beach Resort 16.06.11, 15:56
                              Mam rezerwację od 6 września z TUI na pokój rodzinny. Po ostatnich postach postanowiłam napisać do TUI z pytaniem co z moją rezerwacją . TUI odpowiedziało że nie ma problemu w tym hotelu z tymi pokojami, i pokoje rodzinne są dostępne. Ciekawa jestem czy jest to polityka firmy, nie wywyoływać zamieszania z niedotrzymaniem warunków umowy? Czy rzeczywiście nie ma problemu? Chociaż z postów wynika coś innego. Poczekamy - zobaczymy!
                              • Gość: basik20 DO EDITH IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.11, 17:34
                                A co z rodzinami którzy mieli wykupione pokoje rodzinne - też są przenoszeni i mają pokoje z dostawkami czy są kwaterowani?
                                • edytmark re: 16.06.11, 21:12
                                  Z tego co piszecie to tak wygląda jakby zamknęli wszystkie bungalowy, a to chyba niemożliwe. Chyba tam jakieś nacje kwaterują, czyż nie? A z Polakami jak zwykle, czyli tam gdzie są wolne miejsca. Jeżeli tak to hotel sprzedał więcej miejsc niż pokoi, i tutaj TUI powinno interweniować. A takie niedyskretnie pytanie o jakiej dość znacznej rekompensacie ktos wyżej wspominał. Jaka to była konkretna kwota. A z innej beczki wieczorem ile barów jest otwartych?
                                  • Gość: dorcia Re: re: IP: *.neospot.pl 16.06.11, 21:36
                                    Mi się tez to wydaje mało prawdopodobne aby nie były dostępne bungalowy rodzinne. Moze poza sezonem po prostu nie kwaterowali w rodzinnych (nie wiem moze z oszczedności??).
                                    Weszłam na strone hotelu i probowałam zabukowac pokoj rodzinny - nie było problemów z kilkudniowym pobytem do wyboru miałam kilka opcji m. in. pokoj familijny z widokiem na morze lub na ogrod... Kiedy chcialam wydłuzyc pobyt do 14 dni w tym terminie co jedziemy z TUI niestety zostały tylko Suity lub itp. Takze generalnie mozliwośc rezerwacji jest - nie wierze w jakies inspekcje itp

Ja kontaktowałam sie biurem i dostałam info ze wysłali moje zapytanie i obawy co do zakwaterowania w pokoju rodzinnym dalej. Mam dostac informacje jak cos Pani w biurze sie dowie.

Gdyby ktos na miejscu jescze sie czegos dowiedział - to bardzo prosimy o informacje . Wiem ze takie zawracanie głowy na wczasach nie jest fajne ale moze tak przy okazji.... :)))

A tak z innej beczki :
                                    - czy animacje Scan Klubu juz ruszyły?? jak to wyglada?
                                    - czy w sklepikach w hotelu mozna kupic jakie gazety do pływania typu kółko do pływania czy jakiegos krokodyla :))) czy ew. jakis krem do opalania??
                                    - a reczniki do plazowania ? brac czy hotelowe moga byc?

Dzieki z góry za info
                                    :))
                                    Mimo wszystko trzeba sie nakręcić pozytywnie na wakacje - tyle sie czeka na urlop szkoda sie zamartwiac...
                                    • Gość: basik20 Re: re: IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.11, 22:10
                                      Mnie się też nie wydaje żeby na tyle pokoi rodzinnych wszystkich kwaterowali w budynku głownym - miejsc by nie starczyło. Może to faktycznie kwestia że jeszcze nie ma sezonu i wolą mieć wszystkich gości w jednym miejscu. Stanowisko TUI na razie jest takie że reklamacje na dzień dzisiejszy nie wpływają więc nie widzą problemu w zakwaterowaniu.

Natomiast wszystko może się zdarzyć - moim rodzicom TUI odwołało na tydzień przed wyjazdem hotel Paloma Pasha - ponoć hotelarz wypowiedział umowę na suity, pokoje z wejsciem do basenu i pokoje rodzinne. Oprócz oferty hotelu o niższym standardzie był tylko zwrot kasy.

Oczekujemy na kolejne wpisy osób które wróciły z Onyrii.
                                      • edytmark Re: re: 16.06.11, 23:29
                                        To na pewno nie jest kwestia braku sezonu, wejdździe sobie na inne fora turystyczne np. tripadvisor i są już aktualne opinie i tam ludzie piszą już o pokojach rodzinnych, z tym, że żadna z tych osób nie była z TUI. To są obcokrajowcy lub Polacy którzy wykupili wczasy gdzieś w Europie. A to potwierdzałoby moją tezę, że hotel nie ma w poważaniu TUI POlAND. A nas to nie powinno w ogóle obchodzić. Dziwi mnie też reakcja TUI, ze nie wpłynęły żadne reklamacje w sytuacji, gdy rekompensaty na miejscu zostały już wypłacone i to podobno nie miałe.
                                        • edytmark Re: re: 16.06.11, 23:31
                                          oczywiście "wejdźcie", sorry
                                          • Gość: tomek Re: re: wylot z katowic IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.11, 00:14
                                            Czy ktoś leciał z Katowic. O której byliście w hotelu po przylocie ,czy pokoje juz czekały czy trzeba czekać do 14.00. Jak z pokojem jest w dniu wyloty - bo wylot jest około godz. 00.00. czy w hotelu nie było problemu z przedłużeniem pokoju aż do wylotu. Jak oceniacie pracę rezydenta.
                                            • Gość: sim Re: re: wylot z katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.11, 06:42
                                              A ja prowadziłem kilka mejli z Panią lub Panem Yıldız Kaya i prosiłem o dwa pokoje obok siebie. I ten menadżer zaproponował mi bungalowe z widokiem na morze. W budynku głównym miejsc nie znalazł. Więc to chyba ucina dyskusje. Tymczasem ja się wyłączam we wtorek wylatuję a wy doła zaraz złapiecie od tego gadania :) Udanych wakacji
                                              • Gość: ad Re: re: wylot z katowic IP: *.home.aster.pl 17.06.11, 08:00
                                                Nikt wcześniej nie napisał,że w bungalowach nie bukują ludzi.Polacy dostawali pokoje zarówno w hotelu jak i w bungalowach-więc Twoje info jest poprawne.Natomiast nie było możliwości mieć pokoju rodzinnego-bardzo dużo osób w Warszawie rezerwowało ten pokój i z tego całe zamieszanie.Rekompensata finansowa to różnica w cenie między pokojem rodzinnym a tym,który się otrzymało-w naszym przypadku 110E/tydz os dorosłą.Wypłacane było gotówką podpisując reklamację,że w Polsce już nie będziemy niczego się domagać.
                                                • edytmark Re: re: 17.06.11, 10:34
                                                  Nie chcę tutaj nakręcać jakiejś spirali problemów, ale to nie jest tak, że wina leży po stronie "turystów z warszawy", którzy ośmielili się w tak dużej ilości zarezerwować pokój rodzinny. Ktoś to powinien przewidzieć i po prostu takiej ilosci pokoi nie powinien sprzedawać. Oczywiście na miejscu już się nie będę awanturować, ale tutaj w Polsce denerwuje mnie fakt, że TUI nie widzi problemu, i przekonuje że takie pokoje rodzinne oczywiście są zarezerwowane. A co będzie, jak podobna "duża ilość turystów" na następnych turnusach też zarezerwowała pokój rodzinny? Co jest prawie pewne, skoro od wielu miesięcy nie ma takiej oferty już w TUI.
                                      • Gość: marzena Re: re: IP: *.ip.netia.com.pl 18.06.11, 18:42
                                        Basik apropo zabawek dmychanych to proponuije Ci kupić u nas. Duzo miejsca Ci nie zajma w walizce i kosztują o wiele mniej :) Ja tak robie co roku, kupuje u nas i zostawiam tam :) pozdr.
                                    • Gość: Edith Re: re: IP: 212.175.85.* 17.06.11, 11:24
                                      W skelpiku hotelowym są zabawki, również te do wody np: cena rękawków do pływania 3 euro. Kremy do opalania też są. Gazet polskich nie ma. Ręczniki plażowe różnej jakości.
                                • Gość: Edith Re: DO EDITH IP: 212.175.85.* 17.06.11, 11:12
                                  Prawdę mówiąc nie wiem, nie mieliśmy jeszcze kontaktu z rodzinami z bungalowów, głownie spotykamy Polaków z części hotelowej.
                                  • edytmark Re: DO EDITH 17.06.11, 12:20
                                    a ile wieczorową porą jest otwartych barów i czy jest duży tłok. Jakie są wycieczki fakultatywne z TUI i biur lokalnych, ewen. ich ceny. Z góry dziękuje.
                              • Gość: wakacje2011 Onyria na bieżąco IP: 212.175.85.* 17.06.11, 14:14
                                Moja opinia:
                                1. Pokoje- był problem z zakwaterowaniem, nie chcieli nam dać pokoju rodzinnego w bungalowie i próbowali dać pokój powiększony, ale bez 2 osobnych pomieszczeń. Rezydentka mówiła, że już wcześniej były takie problemy. Byliśmy nieustępliwi i dostaliśmy taki pokój za jaki zapłaciliśmy. Bungalowy są przygotowane jako pokoje 2 osobowe i drugie pomieszczenie jest puste. Dowieźli nam w nocy 2 łóżka dla dzieci i problem został rozwiązany. Dostaliśmy za tę noc niedogodności rekompensatę finansową, niezbyt wysoką, ale jesteśmy w takim pokoju jaki chcieliśmy i w dodatku z widokiem na morze więc nie narzekamy.
                                2. Różnice poziomów: Ośrodek leży na zboczu i są te różnice, ale dla nas ( w tym 3 i 5 latek) nie stanowi to żadnego problemu. Jak ktoś lubi urlop plackiem na plaży i dom pod nosem to może czuć dyskomfort. My lubimy choć trochę aktywności (ale niewiele takich wczasowiczów co widać szczególnie po frekwencji polaków na zajęciach sportowych). A problem uciążliwości pójścia z basenu 100 m na lunch jest dla mnie zadziwiający.
                                3. Jedzenie bardzo dobre. Duży wybór potraw, szczególnie na kolację. Dla dzieci też coś się znajdzie zawsze. Frytki i hamburgery dawane są w barze przy plaży, ale są też naleśniki czy spaghetti. Można zawsze znaleźć coś dla siebie.
                                4. Obsługa- tu minusik. Są bardzo mili i uprzejmi, ale dość luźno podchodzą do tematu;-) O napełnienie minibaru prosimy codziennie po 2-3 razy, ale w końcu podjeżdżają. Kelnerzy nie wyrabiają z natłokiem gości na stołówce. Sprzątanie pokoju za to bez proszenia codziennie. i dokładnie
                                Jedyne zastrzeżenia związane z tym urlopem jakie mam, to zastrzeżenia do biura TUI, które w kilku kwestiach wprowadziło nas w błąd. Następnym razem raczej wybiorę inne biuro. Hotel zaś mimo drobnych potknięć mogę polecić, ale raczej osobom nastawionym na wypoczynek na miejscu + wycieczki, ponieważ hotel stoi na odludziu i do większego miasta jest ok 50 minut jazdy.
                                3. Jedzenie:
                                • Gość: basik20 Re: Stanowisko TUI IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.11, 18:36
                                  Otrzymałam dzisiaj info z TUI iż mają już monity odnośnie braku pokoi rodzinnych i wystosowali oficjalne pismo do hotelarza w tej sprawie. Mają dwie obawy 1. miejsca tak jak w przypadku Paloma Pasha zostały odsprzedane Niemcom lub 2. kwestia oszczędności poza sezonem i lokowanie jak największej liczby osób w budynku głównym.

Jak tylko dostaną odpowiedź mają dzwonić.
                                  • Gość: Edith Re: Stanowisko TUI IP: 212.175.85.* 18.06.11, 14:19
                                    Ktoś pytał o lekarza, właśnie dzisiaj mieliśmy wątpliwą przyjemność testowania tureckiej opieki medycznej. W hotelu na miejscu codziennie do południa jest wykwalifikowana pielęgniarka, która udziela pierwszej pomocy (np: opatrzy ranę itd.) - koszt 25 euro zwracany z ubezpieczenia. W przypadkach trudniejszych wzywany jest do hotelu lekarz, lub przyjeżdża busik z kliniki w Kusadasi i zabiera chorego do kliniki. Na miejscu podają niezbędne leki, szybko wykonują badania, jeśli stan się poprawi, odwożą busikiem do hotelu. Spędziliśmy z naszą córeczką dobę w tej "prywatnej klinice" i nie chcę wiedzieć jak wyglądają te gorsze szpitale państwowe. Warunki lokalowe i sanitarne kiepściutkie, ale najważniejsze, że sprawnie udzielono nam fachowej pomocy i mała powoli wraca do zdrowia.
                                    Odnośnie pytań o nocny przyjazd, kolacja w restauracji na nas czekała (nie korzystaliśmy, więc nie wiem co serwują). Rezydentka nie jechała z grupą do hotelu, a raczej z grupami bo Polaków były dwa autokary.
                                    Przypuszczenia niektórych, że przed sezonem wszystkich obsługa upycha w budynku głównym są błędne. W Bungalowach też kwaterują, tylko nikt nie ma zielonego pojęcia jakim kluczem kierują się przy przydzielaniu pokoi rodzinnych - zagadka! I jeszcze jedno, hotel jest zapchany na maxa, kolejki do wszystkiego, brak wolnych leżaków przy basenie i na plaży, parasole przeciwsłoneczne to luksus wywalczony o 7 rano. W restauracji często trudno znaleźć sprzątnięty wolny stolik, jeśli tak wygląda przedsezonowa rzeczywistość, to naprawdę współczuję tym, którzy przyjadą tu w lipcu i sierpniu.
                        • Gość: Kasia:-) Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.13, 20:20
                          Witam serdecznie,
                          wybieram się z rodziną do tego hotelu 23.07.2013 (2 +2 dzieci wiek 13 i 11) TUI , czy ktoś ostatnio był w nim i mógłby coś powiedzieć na ten temat ,czytałam różne opinie na temat pokoi my akurat mamy rezerwację w głównym budynku POKÓJ ADB15020 FZX1-BUDYNEK BOCZNY
                          ( czy to dobry wybór ............proszę o pomoc) czy lepsze są tak zwane wille !!!
                          Gdzieś mi się też rzuciła mapka hotelu , też o nią poproszę i ogólne informację na temat wycieczek co warto było by zobaczyć .
                          Z góry dziękuje za informację :-)
                          • piela12 Re: Onyria Claros Beach Resort 26.02.13, 21:23
                            Również w tym czasie wybieramy się z córą (9 lat) z Katowic na 2 tyg. Wasz pokój rodzinny to chyba jest w willach, w budynku głównym to DZX2. My wybieramy się do Efezu i Pammukale.
                            • Gość: Kasia:-) Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 09:45
                              Pani w biurze powiedziała, że to budynek główny ale okaże się na miejscu.
                              My lecimy z Warszawy a więc do zobaczenia na miejscu :-)
                              • Gość: tt Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.play-internet.pl 17.03.13, 20:43
                                Ja polecam pokoje w bungalowach, mają dwie oddzielne sypialnie, natomiast te w budynku głównym sa jednopomieszczeniowe.
                          • aneta070873 Re: Onyria Claros Beach Resort 26.02.13, 21:57
                            Witam
                            Razem z mężem byliśmy w drugiej połowie października 2012 roku , dwa tygodnie w tym hotelu. Mieszkaliśmy w bungalowie. Wille to osobne domki a bungalowy to domki piętrowe. Mieliśmy do dyspozycji dwa pokoje, łazienkę i balkon. Dużo atrakcji jest dla dzieci, ślizgawki, baseny itp. Wieczorami chodziliśmy do sauny z dziećmi też można iść, jest też kryty basen. Bardzo polecam hotel. Bardzo dobre jedzenie, czysto. Dla kondycji różnica poziomów z górki i pod górkę. Jak ktoś ma dzieci małe i w wózku to jeżdżą meleksy i dowożą nie ma problemu. My wypożyczyliśmy auto i zwiedzaliśmy sami. Byliśmy w Efezie i Kussadasi na targu i na wyspie gołębi . Można wziąć taxi i pojechać do pobliskiego miasta za 5 euro . Polecamy hotel, na pewno tam będę jeszcze raz.
    • Gość: dominika Re: moje refleksje IP: *.aster.pl 19.06.11, 17:13
      Czytam sobie opinie o hotelu i mam coraz więcej obaw. Szczególnie te poplamione materace na leżakach i ogólny nieporządek mnie martwia. Mam nadzieję, że to zmieni się albo że nie jest tak źle i opinie, jak zawsze, są bardzo subiektywne. Wylot za dwa tygodnie, więc nie pozostało nic innego jak pozytywnie nastawić się i potem dobrze się bawić. W zeszłym roku też czytaliśmy negatywne opinie o hotelu, w któym byliśmy, a my bawiliśmy się świetnie i mam nadzieję, ze teraz też tak będzie. DO zobaczenia w Onyria, my już od 5, a bardziej 6 lipca i udanego urlopu. Nasz syn już nie może się doczekać
      • yokooo Re: moje refleksje 20.06.11, 14:15
        Dominika, ten hotel ma naprawdę doskonałe, powiem więcej REWELACYJNE warunki do zabawy dla dzieci jak i dorosłych. Głównie chodzi o 2 aquaparki. Jeśli przymkniesz oko na te poplamione materace, pety na plaży, pływające plastikowe kubki w basenie, niemrawą zagubioną obsługę i lekki chaos organizacyjny, z pewnością będziesz bawić się wybornie! Napisz jak wrócisz o swoich wrażeniach.
        Udanego urlopu :))))
        • Gość: marcena Re: moje refleksje IP: *.ip.netia.com.pl 20.06.11, 14:36
          Yokooo powiedz mi czy w poblizu jest jakiś sklep gdzie moge kupic pieluchy?
          • Gość: markbie pytanie odnośnie aqaparku IP: *.netcorp.pl 20.06.11, 17:48
            Proszę o odpowiedź na pytanie dotyczące aqaparku dla dorosłych. Czy jest ograniczenie wiekowe jeśli chodzi o korzystanie z dużych zjeżdżalni. Jadę do tego hotelu z 9 latkiem. Syn martwi się czy będzie mógł zjeżdżać z dużych zjeżdżalni.
            • edytmark inne nowe pytania 20.06.11, 19:21
              Ponawiam pytania, ile wieczorową porą jest otwartych barów i czy jest duży tłok. Jakie są wycieczki fakultatywne z TUI i biur lokalnych, ewen. ich ceny, czy w minibarku jest tylko woda mineralna. Z góry dziękuje.
            • yokooo Re: pytanie odnośnie aqaparku 22.06.11, 18:40
              W aquaparku nie ma żadnego ograniczenia, obsługa pilnuje tylko by nie przebywać w wodzie zbyt blisko zjeżdżalni albo nie włazić na nią od dołu, a takie próby też widziałam. Rozgarniety tatuś z małym dzieckiem próbował ją w ten sposób sforsować ;)
              Ogólnie w tym hotelu jest wolna amerykanka, a obsługa nie reaguje. W części bungalowów jest wydzielony basen z zimną wodą tylko dla dorosłych, ale i tak kąpią się w nim całe rodziny z dziećmi.
    • Gość: Marzena Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.11, 09:17
      Ja również jadę w tym terminie tzn 5 lipca. Podobno wylot jest dopiero o 20.00. Też słyszałam, że jedzenie jest bardzo dobre i do tego wybieraliśmy hotel specjalnie pod dzieci ponieważ jedziemy z grupą znajomych z 6 latką, 7 latkiem i 12 latkiem
      • Gość: dominika Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.aster.pl 21.06.11, 10:11
        Niestety lot o 20. My też jedziemy z prawie 7 latkiem, więc może dzieciaki będą mogły wspólnie się bawić. Mój syn co chwila zadaje pytanie czy będą jakieś dzieci:)Więc mogę powiedzieć będą:) Do zobaczenia
        • Gość: dorcia Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.vip-net.pl 21.06.11, 11:05
          My lecimy juz za tydzień i bedziemy do 12 .. takze sie spotkamy.
          Jedziemy na 3 rodziny i będzie dużo dzieci : 4, 5, 7 latek , 9 i 10 latki :)
          • Gość: dominika Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.11, 17:01
            To świetnie. Mam nadzieję, ze faktycznie się spotkamy. My jedziemy sami. Udanego pobytu i do zobaczenoia 6 lipca
            • Gość: bezerka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 00:56
              Dziś wrócilismy więc chętnie odpowiem na pytania, ale wychodząc troche przed szereg napiszę iz z pewnoscią plusów jest wiecej niz minusów.
              Pokój mielismy rezerwację na rodzinny i taki dostaliśmy z pięknym widokiem na morze bez żadnych dopłat i wkładania bankotów do paszportu. Na początku nie dostalismy co prawda łóżek dla dzieciaków ale telefonicznej interwencji na recepcję ( nr 5200 :-)) łóżka zostały dostarczone i noc spędzilismy w komfortowych warunkach. Klima w pokojach działa bez zarzutu - trzeba tylko pamietać o zamykaniu okien i drzwi :-)
              Poduchy przy aquaparku dla dzieci można znależć nawet po 9 rano idąc na sniadanie a i z leżakami przy basenach nigdy nie mielismy problemów.
              Jedzenie - super i duzy wybór, niestety nam Polakom nigdy się nie dogodzi jak nie będzie bigosu i schabowego:-).
              Stoliki na stołówce - wystarczy poprosić kelnera( bez żadnych napiwków tylko z usmiechem a nie naszym narodowym grymasem złości i niezadowolenia na twarzy) a stolik błyskawicznie jest posprzątany i przygotowany. Kolejki po naleśniki na śniadanie spotykały mnie zawsze i wszędzie w każdym hotelu ale mamy wybór albo stoimy w kolejce i mamy jedzenie ciepłe i świeże ale jedzmy zimne i nieświeże przygotowane dużo wczśniej i czekajace na nas na półmiskach.
              Górki w osrodku są ale dla tych co chcą tylko jeść, pić i leżeć są także tzw. melexy którymi można dostarczyć swoją d.... do pokoju. Ludzie cieszcie sie wakacjami słońcem czysta wodą super animacjami dla dzieci i dorosłych ( jak juz ktoś zauważył narodem sportowym to my nie jesteśmy nieczęsto mozna spotkać Polaków na animacjach dla dorosłych lepiej śmiać się i wytykać palcami leżąc na leżaku i pijąc piwo ) i co najważniejsze uśmiechajcie się do innych to i do was bedą się uśmiechać :-). A niewielkie niedociągnięcia sa wszędzie - chyba że Wy jesteście w swojej codziennej pracy tacy bezbłedni - to gratuluję.
              Jeżeli ktoś ma pytania chętnie odpowiem :-)
              • Gość: markbie Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 06:19
                Ponawiam pytanie: Proszę o odpowiedź na pytanie dotyczące aqaparku dla dorosłych. Czy jest ograniczenie wiekowe jeśli chodzi o korzystanie z dużych zjeżdżalni. Jadę do tego hotelu z 9 latkiem. Syn martwi się czy będzie mógł zjeżdżać z dużych zjeżdżalni.
                • Gość: bezerka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 12:38
                  Nie ma żadnych ograniczeń - polecam kolorową z 4 torami - mój 6 latek dawał tam sobie świetnie radę oraz czarną z pontonami :-). Przy zjeżdzalniach sa cały czas animatorzy, którzy pilnuja jedynie wspólnie z ratownikami aby zachowane była odpowiednie odstepy pomiedzy korzystajacymi ze zjeżdzalni.
              • Gość: dominika Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 08:37
                Widzę, że mamy podobne podejście. Grunt to nastawienie. Tak, jak piszesz, po naleśniki kolejki były w kazdym hotelu, którym byłam. Mam tylko pytanie czy osoby, które miały zarezerowowane dwójki z dostawką dostawały pokoje w głównym budynku czy bungalowach? I jak animacje dla dzieci? To znaczy czy jest polski animator?
                Dzięki
                • Gość: bezerka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 12:41
                  Są dwie świetne polskie aimatorki - pozdrawiamy Marysię :-), ale i tureccy animatorzy szybko poznali polskie imiona i rozpoznawali dzieciaki.Pokoje rodzinne przydzielane są raczej w bungalowach
                  • yokooo Re: Onyria Claros Beach Resort 22.06.11, 18:46
                    Popieram, animatorki świetne. Dwie energiczne i uśmiechnięte dziewczyny z Polski. Choć moje dziecko było jeszcze zbyt małe na animacje to bardzo rzyczliwie nas traktowały i same zapraszały do zabawy malucha :)
                    • Gość: Alice Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.home.aster.pl 22.06.11, 21:59
                      Nasz był to 12-sty wyjazd i tak jak Ty mam identyczne odczucia.To był nasz pierwszy raz w hotelu 5* I WIELKIE ROZCZAROWANIE.Nawet w hotelach 3* nie było takich kolejek po jedzenie
                      .A co do uprawiania sportów przez Polaków-to nie każdy jedzie żeby aktywnie wypoczywać-my chcieliśmy odpocząć leniuchując-podejścia są tragedią.
                      • Gość: marzen Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.ip.netia.com.pl 22.06.11, 23:14
                        Piszesz ,że podejścia sa tragiczne.... ja wykupując tę wycieczke sprawdziłam wszystko w necie i wiedziałam ze jest tam duzo schodów ze hotel jest połozony na wzniesieniu itp. Nawet kobieta w biurze podróży nam o tym mówiła. Dlaczego wybraliście ten hotel? Nikt was nie uprzedził? Nie sprawdziałaś nieczego wczesniiej? hmm....
                        • Gość: Alice Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.home.aster.pl 23.06.11, 08:54
                          Wykupiliśmy w listopadzie inny hotel a na ten zmienila nam w lutym-mogliśmy wycofać pieniądze albo zgodzic się na ten.Nie zdawaliśmy sobie sprawy,że hotel 5* może mieć tyle minusów.Są też oczywiscie plusy;aquapark,morze,piękne pokoje.Uważam tylko,że nie za takie pieniądze.
                          • yokooo Re: Onyria Claros Beach Resort 23.06.11, 12:32
                            Oczywiście można poprosić o posprzątanie stolika, można nawet samemu go sprzątnąć i załatwić sztućce jak to niektórzy robili, można nawet pić kranówkę z dystrybutora udającą mineralną i jeść codziennie wątróbkę i mortadelę, tylko jak to się ma do 5 gwiazdek, którymi szczyci się ten hotel? Nie ta kategoria, nie ten poziom, nie ta cena - pomyłka.
                            • Gość: marzena Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.ip.netia.com.pl 23.06.11, 15:01
                              Sprawia wam to przyjemność? nastawianie negatywne przyszłych wczasowiczów?
                              • Gość: wakacje2011 Re: Onyria Claros Beach Resort IP: 89.174.75.* 23.06.11, 15:36
                                Jak jechałam z nastawieniem, że ma być fajnie. Pewnie, że wszędzie jakieś uchybienia się znajdą, ale mam wrażenie po rozmowie z niektórymi wczasowiczami, że Polacy jadą z nastawieniem, że trzeba wyszukać jak najwięcej wad. Było, słońce, ładny codziennie sprzątany pokój, dużo smacznego jedzenia, baseny, morze, wino, fajne animacje.
                                • Gość: basik20 Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.11, 23:45
                                  Jadę to Turcji 12 raz i w każdym hotelu w jakim byłam były kolejki po placki bądż jajka sadzone, ranne problemy z leżakami, podobne menu - makaron, kurczak, mortadela i jajka. Takie są kraje arabskie - wykupując wycieczkę do takich krajów trzeba się z tym liczyć. Nigdy 5* arabskich - turcja egipt - nie będzie się równało standadom europejskim - oczywiście mówię o takiej cenie za hotel!!! Są hotele 5 gwiazdkowe za 50000 tys od osoby z TUI i podejrzewam że tam nie ma na co narzekać. Także radzę uzbroić się z góry że nikt nie będzie latał z wachlarzem za nami i podawał krewetek na kolację.
                  • Gość: dominika Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.aster.pl 23.06.11, 19:49
                    Dziękuję za odpowiedź. Chcialam jeszcze zapytać jak jest z restauracjami, bo w róznych miejscach są różne informacje. Na stronie TUI piszą, że w jednej restauracji są posiłki, a trzy są ala carte. Czy tak to wygląda?
                    • Gość: tedy Pozdrowiea z Onyria Claros Beach Resort IP: 212.175.85.* 23.06.11, 22:30
                      Witajcie. Właśnie siedzimy na alkonie w naszej villi i popijamy martini, więc jest fajnie. Słuchajcie co powiem bo powtarzał się nie będę. Hotel nie jest wcale taki zły jak piszą co po niektórzy. Rozczarowanych polskich buraków nie brakuje. Nie brakuje też innych rozczarowanych nacji, W hotelu jest bardzo kolorowo, ale najbardziej w oczy kłują Rosjanie no i kilku naszych rodaków. Zachowują się jak bydło . Złota keta, blondyna na haj helsach i haj lajf. Jak dla mnie polski gangsta trzeciej kategorii. Wieśniak i nic więcej. Ale to nie znaczy, że jak wy pojedziecie to też traficie na bydło. Na dodatek hotel jest duży i łatwo zaszyć się gdzieś, lub szybko zmienić lokalizację i jest fajnie. Hotel ma zdecydowanie dużo plusów. KAżdy się do czegoś może przyczepić, ale nam się ogólnie podoba. Na jedzenie nie narzekam - typowa kuchnia śródziemnomorska. Nam to naprawde odpowiada. Wytchnienie od świńskiego jadła przyda się każdemu. Mamy dży apartament w domkach. Dwa pokoje tuż obok basenu dla dorosłych 2+1 z widokiem na morze. Byłem w wielu miejscach na świecie i zawsze jest jakiś problem . Onyria w tym wypadku jakoś specjlanie nie odstaje od reszty. Udanych wakacji i nie przejmujcie się za bardzo. Jak macie jakieś wyjątkowe pytania to piszcie.
                      • Gość: plastus Re: Pozdrowiea z Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 23:22
                        no to jest słuszna postawa. Dzięki bardzo. Za trzy tygodnie tez będe siedział na balkonie i tylko zmienie trunek bo martini to nie bardzo. Jak ktoś się chce przyczepić to niech to zawsze znjadzie coś ciekawego. Jest taki żarcik z królikiem co miał fajki z filtrem i bez, a wilkowi i tak nie pasowało. Chwilami tak sę mysle, że jakiś filtr intelektualny a nie tylko kasowy powinni wprowadzić
                        • Gość: dorcia Re: Pozdrowiea z Onyria Claros Beach Resort IP: *.vip-net.pl 24.06.11, 13:13
                          Mam pytanie :
                          - czy na kolację obowiazkowe sa długie spodnie dla Panów?
                          - i czy potrzebne sa jakies OFFy od komarów (czy sa w ogole?)?

Z gory dzieki
                          • Gość: Edith Re: Pozdrowiea z Onyria Claros Beach Resort IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.11, 16:33
                            Podczas kolacji zobaczysz kąpielówki, ryczaczki i długie spodnie u panów ;) Pełna dowolność i żadnego dress kodu nie ma.
                            Komary na dworze nie dokuczają, ale w pokoju kilka nam się przytrafiło, więc można Raid ze sobą zabrać, ale nie koniecznie.
                    • Gość: wakacje2011 Re: Onyria Claros Beach Resort IP: 89.174.75.* 23.06.11, 22:37
                      Posiłki są w restauracji w głównym budynku. Poza tym są restauracje. Włoska/turecka, chińska, meksykańska i rybna. Poza sezonem rezerwacja miejsca nie stanowi problemu, ale w sezonie już od rana stoi kolejka do zapisów, a zapisy są przyjmowane tylko na następny wieczór, nie można zarezerwować na za dwa czy trzy dni. Nie musisz korzystać z restauracji.
                      • Gość: marcena Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.ip.netia.com.pl 24.06.11, 10:35
                        A jaką restauracje polecacie? Czy można zrobicie rezerwacje telefonicznie?
                        pozdrawiam obecnych i pzyszłych wczasowiczów :)
                        • Gość: Edith Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.11, 17:21
                          Nie ma możliwości zrobienia rezerwacji telefonicznie. Restauracji ci niestety nie polecę, ponieważ z nich nie korzystaliśmy :/
              • Gość: Marzena Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.ip.netia.com.pl 22.06.11, 10:09

dzieki za super opinie :) Mam podobne podejście do wakacji :) i juz nie moge sie doczekać a jeszcze miesiąc :(
                Jeszcze nikt mi nie odpowiedział czy jest gdzies w poblzu sklep z pieluchami bo nie wiem ile mam ich wziąc.?! powiesz mi?
                • Gość: bezerka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 12:43
                  Niestety moje BOBASY już nie korzystają z pieluch więc nie odpowiem bo nie wiem. Nie widziałem nigdzie pieluch ale na ośrodku są dwa sklepy typu 1001 drobiazgów :-))
                  • edytmark Re: Onyria Claros Beach Resort 22.06.11, 15:30
                    Ponawiam pytania, ile wieczorową porą jest otwartych barów i czy jest duży tłok. Jakie są wycieczki fakultatywne z TUI i biur lokalnych, ewen. ich ceny, czy w minibarku jest tylko woda mineralna. Z góry dziękuje.
                    • Gość: bezerka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 15:56
                      Otwarte śa dwa barki kolejki są szczególnie przed w trakcie i zaraz po nocnym show. W minibarku są napoje gazowane( pepsi, 7UP, FANTA) niegazowane, piwo i woda wszystko free :-) uzupełniane codziennie. Z wycieczek nie korzystaliśmy ale zasada jest taka iz zawsze taniej jest wynająć samochód lub korzystac z miejscowych biur - mniej pośredników ( czytaj prowizja rezydenta) niższe koszty. Można bez opłat korzystać z sejfu w pokoju. Swoja drogą czy takie sprawy decydują w Twoim wypadku o wyborze hotelu? Ciężko chyba to sprawdzić w biurach podrózy przed rezerwacją :-))
                • yokooo Re: Onyria Claros Beach Resort 22.06.11, 18:34
                  Pieluszek w hotelowym sklepiku nie ma. Można je kupić oraz inne artykuły dla niemowląt w najbliższym Ozdere jadąc dolmuszem ok. 5 km. Są słoiki Milupa, "miejscowa" Bobovita, pieluszki Huggis i lokalne nie pamiętam nazwy - kiepskie bez elastycznych taśm.

Moje wrodzone optymistyczne podejście do wakacji w Onyrii osłabło po 3 dniach. Ale ja mam niewielkie doświadczenie w wyjazdach zagranicznych. To dopiero 4 hotel, w którym byłam i za razem najgorszy. Może troszkę w tym mojej winy, zbyt duży hotel wybrałam. W sezonie mieszka tam 1800 osób. Jak w takim tłumie wypocząć? Ja chyba nie potrafię. Łudziłam się, że w czerwcu będzie luźniej. Ale pod koniec czerwca było zakwaterowanych już 1500 osób - informacja od recepcjonisty.

Dziwi mnie też kwestia obowiązkowych kolejek po naleśniki. W ubiegłym roku byłam w CLub Magic Life na Kosie i o dziwo tam naleśniki (i nie tylko) wydawano na bierząco. Co więcej, nawet lody były bez kolejki. Codziennie po południu wystawione w kilku miejscach, można było o każdej porze pójść i nałożyć sobie tyle, na ile masz ochotę. Bez czekania 30 minut w pełnym słońcu. Jak widać można....
                  Kwestia jedzenia. Nie było złe, jedynie potrawy mięsne na gorąco kiepskie. Dwa dania do wyboru. Z czego jedno to kurczak (wiadomo najtańsze mięso), drugie wątróbka (jeszcze tańsza) i na zmianę z miejscową mielonką/mortadelą smażona w paski, w krążki itd. W domu też jadam mielonkę i wątróbkę ale nie co drugi dzień! A po 5 gwiazdkowym hotelu spodziewałabym się bardziej urozmaiconego menu. Ale jak wcześniej wspomniałam albo ja nie mam doświadczenia, albo dotychczas udawało mi się trafiać do świetnych hoteli ;)
    • Gość: bezerka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 16:44
      Ponieważ najczęściej przy wyborze hotelu kieruje sie opiniami cieszących sie zyciem i wypoczynkiem turystów zagranicznych więc i Wam wszystkim niezdecydowanym i zastraszanym przez rodaków polecam poniższą stronę w tym przypadku jak i w przyszłości.
      pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297972-d1412046-Reviews-or30-Onyria_Claros_Beach_Spa_Resort-Kusadasi_Turkish_Aegean_Coast.html#REVIEWS
      • Gość: Edith Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.11, 17:18
        Dziwi mnie wyzywanie od buraków i naskakiwanie na tych, którzy wrócili i ośmielają się skrytykować ten hotel. A już teksty o zastraszaniu przyszłych turystów są doprawdy śmieszne. W końcu forum jest po to, żeby każdy z nas mógł tu wyrazić SWOJĄ SUBIEKTYWNĄ OPINIĘ.

Jeden lubi duże skupiska ludzi, inny źle się w takich hałaśliwych miejscach czuje, jeden z uśmiechem wcina tą nieszczęsną wątróbkę co drugi dzień, inny nigdy jej do ust nie weźmie, jednemu 20 osobowa kolejka nie przeszkadza w wypoczynku, inny gdy widzi przed sobą 5 osób rezygnuje ze stania. Każdy z nas jest inny i KAŻDY z nas ma prawo do swojej oceny!

A już teksty o tym, że ktoś spędza urlop leżąc na leżaku i pijąc piwo, są naprawdę żenujące. Każdy wypoczywa tak, jak lubi. Jedni po całorocznej harówce marzą o tym by rzucić się na leżak, wyspać, poopalać, wypić drinka. Inni nie wyleżą na tym leżaku więcej niż 10 minut, bo wolą biegać za piłką, pływać, grać w tenisa. Niech każdy robi to co lubi i chwała mu za to! Kochani, więcej tolerancji dla innych!

Wracając do hotelu. Ja uczciwe napisałam o jego plusach i minusach. W ostatecznej ocenie plusów znalazło się więcej ;)))) A każdy, kto pojedzie do Onyrii zweryfikuje je na miejscu. Rozwodzenie się o samych zaletach, o wadach tylko napomknięcie – „były też drobne usterki/niedociągnięcia” - też nie jest dobre. Ja przynajmniej przed wykupieniem wycieczki chciałabym poznać te „drobne niedociągnięcia”. Bo co dla jednych jest drobną usterką, dla innych może być minusem nie do zaakceptowania.
      • laurka-0 Re: Onyria Claros Beach Resort 27.07.11, 10:54
        czy ktoś leci z Poznania w terminie 23/08/11 do hotelu Onyria.
      • Gość: marcena Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.11, 16:16
        No i wróciłam:) było rewelacyjnie:) kolejek nie było, jedzienie urozmaicone i smaczne, obługa miła jedynie do czego mozna sie doczepic to do polskich animatorek (oprócz Pani Amelii ) :(. Jak macie pytania to piszcie
        aaaa tt dzieki za info tutaj i na mailach. pozdr. Marzena
      • Gość: marcena Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.11, 17:17
        Wrócilam :) Było rewelacyjnie:) Kolejek brak, jedzenie urozmaicone, obsługa miła, infarstruktura dla dzieci wspaniała. jedynie do czego mozna było sie doczepić to do naszych animatorek (oprócz Pani Amelki) Jak amcie jakies pytania to pszcie choc chyab wszystko zostało tu napisane:)

aaa tt dzięki za info tutaj jak i w mailach
    • Gość: opalka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: 194.181.102.* 27.06.11, 08:28
      Niedawno wróciłam z tygodniowego pobytu w Onyria Claros. Jestem zadowolona, bardzo fajny hotel, miła obsługa, z którą bez problemu można się dogadać po angielsku i to nie tylko w recepcji, ale również na plaży, w restauracji, w barach i w ogóle wszędzie. Kompleks rzeczywiście rozległy, ale w gruncie rzeczy odległości do pokonania nie są wcale takie duże, bez przesady. Dla nie lubiących chodzić praktyczna rada - pod numerem 5200 (z telefonu w pokoju) zamawiamy transport meleksem do dowolnego punktu na terenie kompleksu. Animalcja polskojęzyczna dla dzieci w pierwszym tygodniu jej trwania niestety trochę kulała, animatorkom brakowało materiałów startowych, które miało przygotować TUI, ale dawały radę i w sumie dzieciaki były zadowolone. W aquaparku radzę pilnować godzin otwarcia poszczególnych zjeżdżalni, ponieważ nie są one wspólne dla wszystkich. Zamykany jest on codziennnie o 17:30. W restauracji panuje lekki rozgardiasz, ponieważ jest za mało kelnerów. Notorycznie brakowało mleka do kawy, saszetek z herbatą i posprzątanych po poprzednich gościach i nakrytych na nowo stolików. Trzeba było prosić kelnerów o posprzątanie konkretnego stolika, bo inaczej można było czekać w nieskończoność. Jednakże oddając im sprawiedliwość należy powiedzieć, że poproszeni, przygotowywali stoliki nie czekając na napiwki. W ogóle obsługa nie jest nastawiona na napiwki, jednakże i tak dostają je od wszystkich. Plaża jest bardzo czysta, sprzątana systematycznie, zresztą cały komleks zadbany i czysty. Zejście do morza bardzo łagodne, bezpieczne dla dzieci, plaża piaszczysta, ale nie da się chodzić po niej boso ze względu na temperaturę piasku. Po prostu parzy w stopy. Ekipa animatorów hotelowych bardzo sympatyczna, nastawiona pozytywnie, potrafiąca zachęcić do sportowych zmagań największych leniuchów. Ale też nigdy się nie narzucają i gdy się im odmówi po prostu pogawędzą chwilę i pójdą dalej. Występy organizowane w amfiteatrze na zadowlającym poziomie, niektóre bardzo śmieszne, warto uczestniczyć. Snack bar przy plaży serwował przekąski i napoje (piwo, soki) do 17:00, bar przy plaży z alkoholami dostępny praktycznie bez ograniczeń, nawet jeśli jakieś alkohole nie są objęte ofertą all inclusive, to i tak miły barman przygotuje Wam z nich drinki :) Największy problem był z lodami - kolejki po prostu koszmarne. Ogólnie hotel wart polecenia, poza drobnymi niedociągnięciami, których przecież nigdy się nie uniknie - wymarzone wczasy!
    • Gość: opalka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: 194.181.102.* 27.06.11, 10:56
      Chcę jeszcze dodać, że pokoje rodzinne w bungalowach to nie wymysły TUI, ale rzeczywiste, przyjemne, codziennie sprzątane i z uzupełnianym na bieżąco mini barkiem miejsca, w których mieszkaliśmy z dwójką dzieci przez cały pobyt :) Słyszałam podczas mojego pobytu, że komuś nie dali zamówionego pokoju rodzinnego i ten ktoś zrobił karczemną awanturę w recepcji (dwukrotnie). W końcu, dzięki swojej wyjątkowej nieuprzejmości, dostał wykrzyczany pokój rodzinny i miał potem problemy z jego bieżącą obsługą (sprzątanie, dostawa do mini baru itp.) Po tych awanturach obsługa kompletnie go olała. Inne osoby, które miały uwagi do pokoju i zachowały się na poziomie zostały na poziomie potraktowane, a ich problemy rozwiązane. Moja refleksja jest taka, że naprawdę nie warto robić z siebie skończonego chama, bo klasa sama w sobie zawsze się obroni. Uśmiechniętemu turyście pomaga uśmiechnięta obsługa. A jaka obsługa pomaga rozwrzeszczanemu chamowi? Naprawdę bądźmy ludźmi i okażmy nieco zrozumienia dla obsługi, która nie ma łatwego zadania. Moja rodzina spędziła w tym hotelu miły tydzień, pokój rodzinny z widokiem na ogród w bungalowach okazał sie pokojem rodzinnym z widokiem na pełne morze usytuowanym od strony południowo - zachodniej z przepięknymi zachodami słońca co wieczór :) Nigdy nie zrobiłam nikomu awantury, nie przepychałam sie w kolejkach po omlety czy naleśniki, nie musiałam mieć wszystkiego "na już" i "nastychmiast". Głównym problemem hotelu Onyria Claros są goście, czyli my sami. Często nie wiemy, do kogo się zwrócić o pomoc, sami nie pilnujemy porządku wokół siebie, śmiecimy na plażach i nie spuszczamy wody w toalecie... Zrelaksowani goście uważają że nie po to przyjechali do 5* hotelu, żeby przejmować się tym, że wrzucają kubki po drinkach do morza, czy też, że mają już dość owych drików. Skąd, przecież wszystko jest za darmo, to lepiej za przeproszeniem zarzygać toaletę, żeby pozbyć się części alkoholu z organizmu i zacząć zabawę od początku... A ja widziałam załamanego pana sprzątającego, który miał za zadanie posprzątać te toalety. Poza tym widziałam rzesze ogrodników pielęgnujących zieleń hotelową w pełnym słońu, panów odkurzających co wieczór specjalnymi odkurzaczami baseny z naniesionego przez turystów syfu, panów z worami na plecach kursujących po plaży co 15 - 20 minut i zbierających śmieci zostawione przez gości (oczywiście wszystkich na poziomie, bo jak inaczej). I powiem wam, że choćby obsługi było trzy razy więcej, to i tak nie daliby ze wszystkim rady, bo przecież goście są zawsze przed nimi o kork do przodu. Ja wypoczęłam w Onyria Claros bardzo dobrze i poza drobnymi niedociągnięciami, o których pisałam we wcześniejszym poście nie znajduję powodów do narzekań. I wszystkim tym, którzy dopiero się tam wybierają życzę tego samego. Pozdrawiam!
      • marzena1996 Onyria Claros Beach Resort 27.06.11, 19:02
        Witam,
        razem z mężem i córkami (9 lat i 11 lat) wybieramy się do opisywanego hotelu 19 lipca.
        Mam pytanie i prośbę do osób, które były aby na e-maila marzena1996@gazeta.pl podesłały jeśli posiadają ulotki z proponowanymi wycieczkami i ich ceny z TUI.
        Kolejna sprawa to nurkowanie i jakiś dobry oraz sprawdzony kontakt do biura lub do osoby na miejscu, która takie wyprawy organizuje (mąż posiada uprawnienia).

Z góry dziękuję i czekam na odpowiedz.
        • Gość: tt Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.play-internet.pl 27.06.11, 19:32
          To i ja cos od siebie napiszę, jako, że byłem 2 raz w tym hotelu i mam porownanie z rokiem ubiegłym. Jak dla mnie, mojej rodziny i znajomych byl to cudownie spedzony czas. Od samego przyjazdu mile nas zaskoczono, gdyz dostaliśmy pokoje o wyzszym standardzie niż mieliśmy to w rezerwacji. Przed wyjazdem osobiście korespondowałem z ludźmi z Onyrii i prosiłem o pokoje niedaleko siebie. Tak też sie stało.Jeśli chodzi o wyżywienie, to jedyne do czego mogę sie przyczepić to duzo mniejszy wybór deserów niż rok temu, ale to nieistotne. Poza tym na kolacje wybór ok 4 rodzajów mięs do tego rybka, zapiekanki, warzywa, mnóstwo przekasek na zimno, osobiście polecam pastę kurczakową z orzechami, oraz deskę serów, są wyśmienite. Co do wątróbki, to była 2 razy na cały mój pobyt, to chyba nie tak często. Teraz kolejki. Fakt, zdarzały sie w "godzinach szczytu", wystarczyło to zaobserwowac i wybierac pory kiedy ich nie było. Poza tym warto dokładnie zapoznać sie z ofertą hotelu, np. po co stac w kolejce po piwo i cole w Maximusie, skoro kawałek dalej w Piscis kolejek zadnych nie ma, do tego pełny wybór alkoholi. To samo jeśli chodzi o przekąski. Nie oraniczały sie one tylko do frytek burgerów pizzy i ziemniaczków w barze Maximus, np w Piscis do wyboru byly 3 rodzaje sałatek, lub np tortille z rubą, lub Gozleme, wystarczyło się przejść, w Teos np podawali słone ciasteczka i przepyszne kanapki z różnymi pastami, jest jeszcze horizon, też nigdy kolejek, są przekąski i alkohole. Najbardziej wkurzajace było narzekanie Polaków, ze musza stać w kolejce ze to czy tamto im nie pasuje, tymczasem nie znali oni oferty hotelu, i dziwili sie jak sie im mówiło że kawałek dalej mogą dostać cos innego bez kolejki. Generalnie my z rodzina bawilismy się przednio, korzystalismy ze wszystkiego co hotel oferuje i nadal bedziemy go polecać. aha, niektórzy piszą, że to moloch i pełno ludzi. Przecież jak sie kupuje wycieczkę to się sprawdza dokad sie jedzie, po co potem nieprzyjemne rozczarowania. Aha, co do lodów to podaja je w 2 punktach hotelu, i nigdy nie stałem dłużej niz 3 minuty, wystarczyło przeczekac pierwszy szał.
          Niestety do hotelu nie pojadę kolejny raz,a to tylko przez naszych rodaków, których w tym roku jest bardzo dużo. Nie chce się patrzeć na ich niezadowolone miny i słuchac ciagłych narzekan.
          Jak ktoś wybiera sie do Onyrii, nie jest malkontentem i zrzędą niezadowolona ze wszystkiego, to nie ma sie czego obawiac, na pewno będzie sie świetnie bawił.
          • edytmark Re: Onyria Claros Beach Resort 27.06.11, 22:09
            Kamień spadł mi z serca, jak się słyszy opinie wyrażone ostatnio, choć rozumiem osoby, którym ten hotel nie odpowiadał. Zresztą jak się prześledzi opinie inny nacji, to widać, że opinie są skrajne od zachwytów, po całkowitą porażkę. Nie ukrywam, że hotel ten wybrałem tylko ze względu na dzieci, a wszyscy jeśli chodzi o frajdę dla nich stawiają hotelowi "6" i to jest najważniejsze. Ponawiam swoją prośbę o ceny fakultatywnych wycieczek czy to z TUI, czy tzw. lokalnych biur. Wiem, że mogę skorzystać z samochodu, ale chciałbym jednak najpierw taką ofertę poznać. Znamienne jest zresztą, to że większość z Państwa skupia się na długich kolejkach po naleśniki, czy też o lody/ czy nie prościej było po prostu pójść do sklepu/a nie potrafi odpowiedzieć mi na wydaje się proste pytania o wycieczki fakultatywne, czy nikt nigdzie nie był, czy wszyscy z Państwa wypożyczali samochody, a jeśli już samochody, to jaka jest obecnie cena za ich wypożyczenie, za 1 , 2, 3 dni, czy wypożyczalnia jest hotelowa, czy miejscowa. Z góry dziękuje!!
            • Gość: opalka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: 194.181.102.* 28.06.11, 07:57
              Witam, podczas tygodniowego pobytu skorzystaliśmy z wycieczki fakultatywnej do Efezu. W ofercie TUI jest ona w dwóch wariantach - sam Efez oraz Efez + dom Marii. My ze względu na dzieci wybraliśmy krótszą wersję. Kosztowała nas 43 euro od osoby dorosłej, dla dzieci zniżka wynosi 50% (przynajmniej w naszym przypadku, bo dzieci powyżej 12 lat mają tylko 30% zniżki). Jest to cena uwzględniająca bilety wstępu do Efezu, jednak nie uwzględniająca zwiedzania muzeum znajdującego się w środku. Wycieczka bardzo ciekawa, jednak nasza przewodniczka, młoda dziewczyna zajmująca się oprowadzaniem Polaków wyjeżdżających z TUI, była - przynajmniej u nas - merytorycznie słabo przygotowana. Zapominała faktów, myliły jej sie daty, imiona i ciągle prosiła o pomoc swoją turecką towarzyszkę. Ale nadrabiała uśmiechem, a my czytaliśmy tablice informacyjne przy poszczególnych obiektach:) Mimo wszystko Efez polecam, oczywiście jeśli lubi sie historię starożytną - świetnie zachowane zabytki, przepiękna biblioteka i teatr, uprzedzam jedynie, że jest to oczywiście kilkugodzinny spacer w pełnym słońcu. Przed Efezem jedzie się jeszcze do jednego z siedmiu cudów świata straożytnego - ruin świątyni Artemidy, z której pozostała tylko jedna kolumna. W tej chwili ma na niej majestatyczne gniazdo bociania rodzinka :) Z naszego hotelu do Efezu jest blisko, pół godzinki jazdy, więc warto sie wybrać, czy to z TUI czy bez. Poza tym TUI ma w ofercie szereg wycieczek tematycznych, po okolicznych zabytkach i atrakcjach, wycieczki statkiem, wycieczki bazarowe (czyli jedziemy, kupujemy i wracamy). Ceny wycieczek wahają się od dwudziestu kilku euro od osoby dorosłej do chyba 68 euro za wycieczkę do Pammukale, która jest najdroższą pozycją w ofercie wycieczek fakultatywnych. Do Pammukale jedzie się z naszego hotelu około 3 godzin. Ale dla przykładu wycieczka do pobliskiego Kusadasi kosztuje w ofercie TUI chyba 30 czy 40 euro/osobę, a spod hotelu można pojechać dolmuszem za nie więcej niż 5 -7 lir od osoby (czyli około 3 euro/osobę). Dzieci w większości przypadków jadą za darmo. Decyduje kierowca. Dolmusze to po prostu nasze busy, kursują dosłownie co 15 minut, wystarczy wyjśc przed hotel i machnąć ręką. Jeśli ma miejsca, zatrzyma się, jeśli nie, to za 15 minut będzie następny. Ostatni dolmusz powrotny z Kusadasi odjeżdża około 23:00, później zostaje tylko taksówka. Dla porównania taksówkarz chciał za zawiezienie 4 osobowej rodziny do Kusadasi 20 euro w jedną stronę. Ozdere jest szczęśliwie położone jeśli chodzi o zabytki, nie jest do nich daleko, więc zwiedzajcie Państwo jak najwięcej, unikniecie przynajmniej kolejek po jedzenie ;) Pozdrawiam wszystkich.
              • Gość: dominika Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.aster.pl 28.06.11, 08:10
                Dzięki za ważne dla nas informacje, bo do Efezu na pewno się wybierzemy, nasz mały archeolog nie wybaczyłby nam:) W planach mamy też Pamukale. 3 godziny to nie tak źle. Chciałam jeszcze zapytać czy TUI ma w ofervie jakieś pakiety nurkowe lub czy w hotelu jest jakaś firma proponująca taką usługę.
                • Gość: opalka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: 194.181.102.* 28.06.11, 08:44
                  Niestety nic nie wiem o nurkowaniu, jako że nie bardzo się tym interesuję. Radzę zapytać rezydentki na spotkaniu powitalym, ponieważ jest jedna wycieczka statkiem, która chyba obejmuje jakieś dodatkowe atrakcje na morzu, ale naprawdę nie jestem pewna czy dotyczy to nurkowania. Na plaży można pogadać też z panem, u którego kupuje się np. przejażdżkę bananem, czy lot na spadochronie przyczepionym do motorówki. Może on ma w swojej ofercie nurkowanie, a jeśli nie ma, to może przynajmniej będzie coś wiedział i Was pokieruje. Poza tym zawsze można pytać w recepcji hotelowej. Pozdrawiam.
          • Gość: opalka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: 194.181.102.* 28.06.11, 08:29
            Witaj Tomek "tt", chciałam szczególnie Tobie podziękować za opinie, zarówno tutaj na forum, jak i na HolidayCheck. Między innymi dzięki temu spędziliśmy fajne wakacje w fajnym miejscu. Mam podobne do Twoich odczucia, jeśli chodzi o wykorzystanie bazy hotelowej przez turystów. Większość osób faktycznie przebywa wyłącznie w rejonie baseny - plaża + najbliższa okoliczna infrastruktura. A hotel jest bardzo rozległy! Przez cały pobyt zadziwieniem przepełniał mnie fakt, że gro osób narzekało na ciepłe piwo z butelek lane w restauracji głównej, zamiast przejść się po hotelu. W hotelowych barach piwo lane wprost z nalewaka po prostu zamraża zęby, można usiąć przy stoliku wśród ZUPEŁNYCH pustek (bo po prostu nikt nie korzysta z barów rozsianych po hotelowych piętrach), w spokoju wypić piwko i z powrotem stawić czoła turckiemu słońcu. A czasem wystarczy po prostu zapytać. W recepcji dostępna jest mapa hotelu, w której wypunktowane są najważniejsze miejsca, bary, snackbary i inne kluczowe punkty. Jest też do pobrania tzw. hotelconcept, czyli ulotka, w której wszystkie atrakcje rozpisane są na godziny. Poza tym obsługa recepcji jest miła i naprawdę pomocna, jeśli się chcemy czegoś dowiedzieć. Narzekających osób spotkałam zdecydowanie więcej niż zadowolonych, ale wynika to z faktu, że nie znają oferty hotelu. Albo z faktu, że bariera językowa nie pozwala im się porozumieć w wystarczającym stopniu. Wtedy narzekanie na wszystko i awantury to jedyna dostępna broń, ale mimo wszystko dziwię się, że z niej skorzystano. Ale dla pocieszenia powiem, że nie brakowało wśród nas, turystów osób pozytywnie nastwionych, uśmiechniętych, pozdrawiających się choćby uśmiechem czy skinieniem głowy z nieznajomymi mijanymi po drodze po to tylko, żeby zaakcentować nasz współny cel. Wszak WSZYSCY pojechaliśmy tam po to, żeby wypocząć i dobrze się bawić. Pozdrawiam :)
            • Gość: tt Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.11, 10:47
              Opalka dzięki bardzo za miłe słowa, cieszę sie , że pobyt wam sie podobał. Widzę, że macie podobne nastawienie do wypoczynku jak my:). FAjnie by było gdyby większy odsetek ludzi miał takie nastawienie.
              Co do zwiedzania, my zwiedzalismy na własna rękę, samochodem. Wypożyczenie auta na 1 dzień to koszt 50E, na 3 dni 45E. My wypożyczyliśmy 3 auta na 1 dzień. Do południa zwiedziliśmy Efez i Maryemne, w najgorszy skwar wróciliśmy do hotelu, po południu pojechaliśmy do Selcuku, na wzgórze Ayasoluk, tam znajduje sie średniowieczna forteca(nie mozna do niej wchodzić) oraz Bazylika Św. Jana, z prawdopodobnym miejscem pochówku świętego, ze wzgórza jest piekny widok na okolicę i na sąsiadujący z nim XIV w meczet Isa Bey Camii, do meczetu mozna wejść, jest bardzo ładny dziedziniec. Potem pojechaliśmy jeszcze do górskiej wioski Sirince, już sama droga zapiera dech w piersiach:). W wiosce mozna kupić puszne winko tam wyrabiane.
              • Gość: opalka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: 194.181.102.* 28.06.11, 12:26
                Z pewnością mamy podobne nastawienie do wypoczynku :) Ja i moja rodzina jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w Onyria Claros, hotel spełnił nasze oczekiwania, bo też i nie liczyłam na to, że będę miała własnego kelnera, własnego barmana, własną, prywatną przestrzeń na plaży i czerwone dywany pod nogami. Moje dzieciaki przyjechały po prostu wniebowzięte i całkowicie przekonane, że muszą tam wrócić jeszcze z 10 razy. Przez ten tydzień zdążyły się już zżyć z animatorami i to nie tylko polskojęzycznymi. Powiem szczerze, że animatorzy hotelowi to ogromny plus tego ośrodka. Mają niespożytą energię, są po prostu niezmordowani, z dystansem do siebie i do wczasowiczów. Po dłuższej rozmowie okazuje się, że to ciekawi ludzie o różnej przeszłości. Np. jeden z nich tańczył kiedyś w klubie ze striptisem, a teraz zabawia gości na hotelowej plaży namawiając do sportu. Mój mąż, który na co dzień jeśli tylko może, to nie chodzi ale jeździ, nie korzystał przez cały pobyt ani raz z meleksa, grał w prawie wszystkie proponowane przez animatorów gry (poleca szaloną siatkówkę), zdobywał dyplomy, które następnie były wręczane w amfiteatrze i w ogóle bawił sie przednio. Po trzech dniach był zaczepiany nie tylko przez animatorów (HELLO MY FRIEND!!), ale też i przez innych gości hotelowych różnych narodowości, z którymi miło gawędził i ustalał w co i kiedy będą jeszcze grać. Reasumując, naprawdę czas można wykorzystać na wiele sposobów. Niezadowoleni goście na pewno mają swoje ważne powody, które nie mnie oceniać, bo nie zwykłam w swoich wypowiedziach krytykować innych za ich własne zdanie. Martwi mnie tylko to, że tak łatwo coś lub kogoś zmieszać z błotem, najechać na hotel i obsługę oraz ponarzekać, a nie zadać sobie trudu, żeby sprawdzić czy na pewno ze mną i moimi informacjami jest wszystko w porządku! Bo może to jednak nie jest tak, że 5* hotel ma tylko jeden snackbar, do któreg stoi cały tłum ludzi? Być może istnieją jeszcze inne miejsca, do których można pójść? Być może hotel dysponujący ponad 500 pokojami jest lepiej przygotowany na przyjęcie gości niż nam się wydaje? Dam Wam radę - nie idźcie za tłumem - odkrywajcie swoją własną Onyrię Claros. Powodzenia.
                • Gość: tt Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.11, 13:29
                  Dodam tylko tyle: świetnie napisane:)
                  • Gość: opalka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: 194.181.102.* 28.06.11, 13:44
                    Dzięki :) Tak to wlaśnie czuję.
                    • superziby Re: Onyria Claros Beach Resort 28.06.11, 14:58
                      Witam,
                      byłem w tym hotelu z rodziną w terminie 14-21 czerwca. Piękny nowoczesny obiekt, ładnie zaprojektowany ze świetną infrastrukturą turystyczną, jednak mimo tych niewątpliwych zalet, tzw. komfort wypoczynku w tym miejscu nie był najlepszy.

Może żeby było uczciwe najpierw o tym co mi się podobało. Duże, ładnie i funkcjonalnie urządzone pokoje. Wnętrza hotelu czyste i nowoczesne. Fajne zakątki do relaksu jak - tarasy widokowe, liczne bary, ustronny lasek z hamakami, zacieniony zagajnik za placem zabaw. Super baseny, rewelacyjne 2 aquaparki, woda i dno morskie - bajka i raj dla dzieciaków. Wieczorne (i nie tylko) animacje - ciągle coś się działo i nie można było się nudzić. Dobre drinki - na alkoholu nie oszczędzają ;) Tyle z plusów.

Wydaje mi się, że najsłabszą stroną hotelu jest restauracja główna. Śniadania super, kolacje też o.k. ale obiady.... czasami naprawdę nie było z czego wybierać.. :/ Raz poszedłem na obiad o 14.05 (serwują go do 14.30) i zastałem głownie puste pojemniki, jakieś resztki pokruszonych arbuzów. A obsługa zaczynała zabierać wszytko na zaplecze. Głodny oczywiście nie wyszedłem, znalazła się świeża bułka trochę pomidorów, sałaty i oliwek, ale rozczarowanie pozostało. Kwestia klimatyzacji w restauracji. Nie wiem czy psuje się, czy oszczędzają, czy może wcale jej nie ma. Od południa robi się tam sauna. Z resztą to samo jest w lobby i recepcji. Chłodzą fragmentami, a najczęściej wcale nie chłodzą. Baseny super ale parasoli malutko... Nie ma gdzie się z małym dzieciakiem schować. Co prawda jest jeden basen z zadaszonymi dwoma tarasami. Raz poszedłem o 8 rano żeby zarezerwować dwa leżaki, ale wszystko już było zajęte. Nie wiem o której ci ludzie to zrobili, na noc ręczniki zostawiają czy co? Generalnie jest parasolowy deficyt, bo na plaży też ich niewiele, a te co są nadają się raczej do wymiany - stare, słabo chronią przed słońcem. I ostatnie najsłabsze ogniwo - obsługa. Chyba jest ich zbyt mało i nie radzą sobie. Ci co są, większego entuzjazmu do pracy nie przejawiają, a szkoda.

Odzielną kwestią są turyści. Głownie Rosjanie, Rumuni, Bułgarzy, tureckie rodziny. Cały duży parking hotelowy jest zastawiony samochodami z rumuńskimi rejestracjami. Niemców i gości z Europy zachodniej jak na lekarstwo. Za to dużo osób niezidentyfikowanych nacji o tzw. "kazahskiej" urodzie. Mocno hałaśliwi, a przy tym robią wokół siebie straszny bałagan - delikatnie mówiąc. Aż żal, bo to naprawdę piękny obiekt od niedawna otwarty, ale jak tak dalej pójdzie to zachodni turyści będą go omijać szerokim łukiem.

Reasumując, urlop miałem udany, ale powrotu do tego hotelu nie planuję.
                      • Gość: basik20 Re: kolejne pytanie IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.11, 15:32
                        Czy napoje w barku w pokoju są płatne? Zazwyczaj darmowa jest tylko woda - jak jest w Onyrii?
                        • Gość: tt Re: kolejne pytanie IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.11, 15:41
                          Napoje bezalkoholowe, piwo i woda są bezpłatne, uzupełniane codziennie.
                          • edytmark Re: onyria claros 28.06.11, 22:13
                            dziękuje za odpowiedzi na moje pytania, z tego co się zorientowałem, nie wiem czy słusznie po Waszych odpowiedziach to w samym hotelu lub jego pobliżu nie ma lokalnych biur oferujących tzw. wycieczki fakultatywne? czy może ktoś był na tzw. wycieczce statkiem, czy warto? Czy odwiedziliście sąsiednią wyspę grecką Samos, nazwy nie jestem pewny, czy warto? Nie wiem też czy dobrze zrozumiałem, ten basen przy bungalowach, to jest tylko dla dorosłych? Ponownie z góry dziękuje za odpowiedzi.
                            • Gość: opalka Re: onyria claros IP: 194.181.102.* 29.06.11, 10:53
                              Na wycieczce statkiem nie byłam, a na Samos z tego co wiem, wycieczka jest bez polskiego pilota. Turyści mają na wyspie po prostu czas wolny. Basen przy bungalowach jest teoretycznie dla dorosłych, jest to tzw. strefa ciszy, relaksu. Jednak w czasie mojego pobytu korzystały z niego całe rodziny, włącznie z dziećmi. Natomiast z plaży dla dorosłych nie korzysta prawie nikt.
        • Gość: opalka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: 194.181.102.* 29.06.11, 10:45
          Witam, przesłałam na podanego przez Panią maila cennik wycieczek fakultatywnych z TUI, krótkie opisy proponowanych wycieczek, bardzo schematyczną mapkę rozmieszczenia zabytków na wybrzeżu egejskim oraz plan hotelu Onyria Claros. Pozdrawiam.
          • Gość: dominika Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 12:27
            Czy ja też mogę poprosić na maila te informacje. Mój mail b_dominika@o2.pl
            • Gość: opalka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: 194.181.102.* 29.06.11, 12:45
              Nie ma sprawy, już wysłałam.
              • Gość: dominika Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 12:47
                Dzięki
              • Gość: aniaaaaa Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.11, 10:43
                A czy ja mogę prosić? teraz_i_tu@tlen.pl
            • Gość: tomek Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.11, 12:57
              Czy ja też moge prosić o ta mapkę . ktmz76@pl
            • Gość: tomek Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.11, 12:59
              ktmz76@interia.pl dzieki
          • maczek37 Re: Onyria Claros Beach Resort 29.06.11, 13:02
            witam serdecznie,
            jeśli można to ja też bardzo poproszę o tą mapkę.
            maczek37@gazeta.pl

Pozdrawiam
            • edytmark Re: Onyria Claros Beach Resort 29.06.11, 13:31
              Nie miałem śmiałości, ale czy ja też mogę prosić o opis wycieczek fakultatywnych i mapkę. Z góry dziękuje.edytmark@o2.pl
              • Gość: opalka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: 194.181.102.* 29.06.11, 14:24
                proszę sprawdzić malie
                • marzena1996 Onyria Claros Beach Resort 29.06.11, 14:58
                  Witam, bardzo dziękuję, 2 e-maile w tym pięć dokumentów word dotarły.

Bardzo dziękuję za mapę hotelu - czekamy z wytęsknieniem na wylot 19 lipca.

Mamy zamiar bawić się cudownie i unikać narzekających rodaków.
                  • Gość: opalka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: 194.181.102.* 29.06.11, 15:03
                    No i tak trzymać! Powodzenia
                • agnieszka_4071 Re: Onyria Claros Beach Resort 01.07.11, 22:23
                  Witam. Ja wybieram się również do tego hotelu z dziećmi. Proszę o mapki na maila: asap.pabianice@gmail.com
                  Bardzo dziękuję. Agnieszka
              • Gość: opalka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: 194.181.102.* 30.06.11, 08:26
                Pozwolę sobie przenieść odpowiedź na pytania skierowane do mnie w mailu na wątek forum, może kogoś to jeszcze zainteresuje. Pytania dotyczyły rezerwacji w restauracjach a'la carte oraz barów. W restauracjach a'la carte rezerwacji można dokonać tylko na następny wieczór. W praktyce wygląda to tak, że kolejka chętnych jest załatwiana mniej więcej w połowie, natomiast pozostali muszą próbować następnego dnia. Dlatego część osób przychodzi rano np. zaraz po siódmej (to chyba ci, co się w ogóle nie kładli spać) i oni z pewnością zjedzą kolację a'la carte. Najbardziej obleganymi restauracjami są: włoska, meksykańska i rybna. Z tych trzech mogę polecić rybną. Znajome małżeństwo, które jadło w restauracji włoskiej wypowiadało się o posiłku w niezbyt pochlebnych słowach :) Oczywiście kwestia jedzenia i smaku jest zawsze subiektywna, ale przechodząc wielokrotnie obok restauracji włoskiej (znajduje się zaraz obok restauracji głównej) dało się co nieco zauważyć. Z barów przy bunaglowach wieczorową porą nie korzystaliśmy, bo po prostu byliśmy wtedy gdzie indziej. W Onyria Claros właśnie wieczorem najwięcej się dzieje i to ściąga tłumy do części głównej. W tej części są otwarte chyba wszystkie oznaczone na planie bary, ale głowy sobie nie dam za to uciąć, bo z oczywistych względów nie biegałam po całym hotelu, żeby to sprawdzić :) Najlepsze drinki robił barman przy plaży, który wieczorem przenosił się do baru przy amfiteatrze. Przyrządzał pyszną pinacoladę, chociaż przez cały czas (oczywiście robiąc mi drinka) droczył się ze mną, że to nie jest w ofercie all inclusve :) Raz nawet chciałam sie z nim wymienić na trzy pizze, ale z niepojętych dla mnie powodów odmówił... A to była naprawdę pyszna pizza ;). Tylko nie bierzcie u niego rumu z colą, bo proporcje są iście zabójcze. Leje tak jak słyszy: jak ma być rum z colą, to jasne jest, że głównym składnikiem ma być rum, a nie cola ;) Pozdrawiam
                • Gość: ja Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.11, 11:01
                  Dzięki za szczegółowy opis :)
                  W takim razie z włoskiej, meksykańskiej i rybnej skorzystamy (męża wywalę wcześniej z łózka aby dokonał rezerwacji ;P)

PS. Bardzo Cię proszę prześlij mi na e-mail te mapki monikjon(małpa)wp(kropka)pl

Z góry bardzo dziękuję :)
                  • Gość: tt Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.play-internet.pl 30.06.11, 11:37
                    my bylismy w azjatyckiej, szczerze polecam.
                    • Gość: opalka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: 194.181.102.* 30.06.11, 12:21
                      Tam niestety nie dotarłam, szkoda
                      • Gość: basik20 Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.11, 13:01
                        Jeśli nie byłoby to problemem to prosiłabym o wysłanie mapek. Z góry dziekuję.
                        bledzinska@wp.pl
                        • Gość: opalka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: 194.181.102.* 30.06.11, 14:25
                          Nie ma problemu, zainteresowanym wysłałam.
                          • Gość: basik20 Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.11, 15:17
                            Bardzo dziekuję. Czy jest jakaś zorganizowana wycieczka do delfinarium? Czy to już we własnym zakresie samochodem? Ponoć jest w Kusadasi - warto pokazać dzieciakom.
                            • Gość: opalka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: 194.181.102.* 01.07.11, 07:46
                              Nic nie wiem o delfinarium w Kusadasi, w ofercie TUI nie ma wycieczki o takiej tematyce.
                              • Gość: basik20 Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.11, 09:06
                                Dzięki za info. Z tego wniosek że trzeba samochód wypozyczyć i samemu pojechać. Ponoć bardzo warto - prawie godzinny pokaz delfinów i fok i za dopłatą można popływać z delfinami.
                                • superziby Re: Onyria Claros Beach Resort 03.07.11, 18:24
                                  Myślę, że chodzi o park rozrywki Adaland. Ogromny aquapark gdzie rzeczywiście są delfiny i foki oraz możliwość pływania z nimi.
                                  Wypożyczając samochód można zobaczyć obie rzeczy naraz - Efez i Aquapark. Jest to ta sama droga (bardzo dobrze oznaczona). Jadąc do Kusadasi odbija się na skrzyżowaniu w prawo i z tego miejsca widać już ruiny Efezu. Sam park rozrywki znajduje się przed miejscowością Kusadasi (nie trzeba wjeżdżać do centrum), dobrze widoczny z drogi jadąc samochodem po prawej stronie.

Prześledziłem cały wątek i natknąłem się na uwagi, że hotel 5 gwiazdowy a taki kiepski. Chciałem zauważyć, że jest to 5 gwiazdek ale w kategorii lokalnej! A to duża różnica. Biura podróży podają 4 max 4.5 gwiazdki. Moim skromnym zdaniem słabe 4.

A odnośnie narzekania rodaków, wystarczy zajrzeć na Holidaycheck i popatrzeć na opinie Niemców z czerwca br. Cóż, jak widać nie każdemu odpowiadają "rumuńskie" klimaty ;)
                                  • edytmark Re: Onyria Claros Beach Resort 08.07.11, 10:38
                                    W Onyrii chyba już górka sezonu, czyli tłumy, jak to znosicie, moze coś się poprawiło, jestem ciekawy nowych opinii od osób, które teraz wróciły. To oczywiście już nic nie zmieni, ale warto poznać opinie innych osób, tym bardziej, że na holidaycheck ocena hotelu stale spada.
                              • marzena1996 Onyria Claros Beach Resort 13.07.11, 10:38
                                Witam, ponieważ nasz wyjazd się zbliża, mam jeszcze jedno pytanie
                                - czy za wycieczki można płacić tylko w EURO czy także w USD ???
                                - czy jest wtedy różnica w cenie ???
                                - jak się przedstawia różnica np. Pamukkale 68 EURO a USD ???

Pytanie poboczne i powtórne - czy ktoś korzystał z nurkowania

Pozdrawiam do zobaczenia 19.07.2011
                                • Gość: opalka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: 194.181.102.* 13.07.11, 15:03
                                  Za wycieczki kupowane w TUI płacic można tylko w euro. Rezydentka nie chce przyjmować dolarów i prosi o wymianę na euro.
                          • Gość: Krzysiek Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.11, 18:30
                            Witam, za kilka dni będę zadowolonym gościem tego hotelu.
                            Czy mogę prosić mailem mapki i propozycje wycieczek?
                            Z góry bardzo dziękuję, oto mój adres: k.k1971@wp.pl
                            pozdrawiam
                            Krzysiek
                          • Gość: Chris Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.expatpol.com 12.08.11, 19:06
                            Hej, czy mógłbym również poprosic o w/w mapki?
                            Byłbym zobowiązany.
                            Mail to k_oldziej@op.pl
                    • Gość: marcena Re: do tt :) IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.11, 18:30
                      Tomek czy mogłabym skorzystac z Twojej uprzejmości i wypytac Cie o kilka szczecgółów ? odezwiesz sie na marcena39@wp.pl ?
                      • Gość: gg Re: do tt :) IP: *.man.bydgoszcz.pl 11.07.11, 09:16
                        czy można rownież prosić o mapkę hotelu gosjulia@wp.pl z góry dziękuję
          • Gość: mqarzena Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.11, 11:40
            Moge równiez prosic o te informaje? marcena39@wp.pl
    • Gość: mazrena Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.11, 09:22
      Juz sie dowiedziałam ze nie ma w hotelu lokum :( a czy jest lahmacun to ichnia pizza?
      i jakie sa owoce o tej porze? pozdr. Marzena
      • Gość: Edith Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.11, 10:23
        Codziennie były arbuzy, melony i takie zielone małe śliwki. Raz w tygodniu brzoskwinie, ze dwa razy pomarańcze i jabłka.
        lahmacun nie było, ale z takich regionalnych potraw bardzo smaczne (lepsze niż hamburgery i spagetti w sanck barach) były placki pita przygotowywane na bieżąco przez starszą panią w jednym z barów przy plaży. Cieplutkie, przepyszne! w środku z kozim serem i zieleniną, robiła też wersję na słodko.
    • Gość: marcena Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.11, 09:19
      A powiedzcie mi czy były jakieś opóźnienia samolotów? i czy rozdawali przekąski w samolocie?
      • Gość: opalka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: 194.181.102.* 14.07.11, 10:16
        W przypadku naszego lotu nie było żadnych opóźnień, wręcz przeciwnie - lot powrotny odbył się nieco wcześniej, (o około pół godziny). W samolocie można kupić kanapki i przekąski oraz napoje.
      • Gość: Edith Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.11, 14:15
        U nas też lot odbył się sprawnie bez żadnych opóźnień. Catering w samolocie płatny - kanapka 10 zł, napoje np: mała woda 6 zł. TUI dla swoich turystów zapewniło vouchery na przekąski 12 zł/os.
        • marzena1996 Onyria Claros Beach Resort 15.07.11, 09:27
          Witam,

chciałabym zapytać, czy ktoś z wybierających się 19.07.2011 zamierza grać w tenisa.
          Mąż zastanawia się nad wzięciem rakiety do tenisa i rozegraniem wieczorem partyjki.

Pytanie poboczne i powtórne - czy ktoś korzystał z nurkowania ?

Pozdrawiam do zobaczenia 19.07.2011
    • Gość: marzena Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.11, 11:56
      Czy w Izmirze jest duze lotnisko?
      • Gość: opalka Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.11, 14:07
        Duże
        • Gość: Aga Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.13, 12:22
          Witam,chciałabym odnowić wątek, wciąż się zastanawiam nad tym hotelem,wyjazd we dwoje w wieku 40-50 lat we wrześniu, prześledziłam wszystkie wpisy na tym forum i mam mieszane uczucia, ceny teraz od osoby na tydzień nie są złe. Ciekawa jestem czy był ktoś w tym hotelu na początku września , czy w tym okresie również panuje taki chaos ( jak piszą inni w sezonie ) czy może z racji zaczynających się obowiązków w szkołach, jest spokojniej, no i nie koniecznie można zobaczyć np. kawałki pizzy w basenie,czy pływające kubki.Troche mnie przeraziły opinie niektórych.Ostatnia "gorąca" dyskusja była na forum w 2011 roku , może coś się zmieniło?? Będę wdzięczna za odpowiedzi.Pozdrawiam
      • Gość: basik20 Rekomendacje - trend w dół IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.11, 12:21
        Na holidaychecku coraz gorsze opinie. Dziwi mnie fakt narzekania na odległości, duże różnice poziomów skoro było to jasno i wyraźnie opisane w ofercie. Piszą o monotonnym jedzeniu - jak to w Turcji często tak bywa. Troszkę więcej luzu na wakacjach polecam. Niestety 5* hotele arabskie różnią się standardem od hoteli sieciowych i europejskich i trzeba się z tym liczyć a nie oczekiwać luksusów i murzyna z liściem.
        Ja nie mogę się już doczekać wyjazdu - jadę 12 raz do Turcji i mam total luzik co do opinii. Do zobaczenia 2 sierpnia.
        • Gość: marcena Re: Rekomendacje - trend w dół IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.11, 13:08
          To tylko polskie opinie. Typowe polskie malkotenctwo. Az czasami wstyd mi za polaków.
          Ja lece za kilka godzin i juz nie mogę sie doczekać, az zjem tę mortadele, postoje w kolejce po naleśniki czy poprosze grzecznie z usmiechem o posprzatanie stoilika:) pozdrawiam i do zoabczenia za dwa tyg :)
        • Gość: Edith Re: Rekomendacje - trend w dół IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.11, 15:39
          Wiesz basik20, dziwi mnie twoja wypowiedź, bo skoro tam nie byłaś i nie doświadczyłaś tego wszystkiego na własnej skórze, to dlaczego "wiesz lepiej" i negujesz opinie wszystkich tych, którzy hotel ten odwiedzili? Masz od tego prowizję z TUI, czy co? ;)))))

A koleżanka krytykująca narzekających rodaków niech zajrzy na www.holidaycheck i opinie Niemców, którzy w tym roku już wrócili z Onyrii. Ci nie są aż tak łaskawi jak Polacy. Przyzwyczajeni do wypoczynku na dobrym poziomie jadą ostro - oceny grubo poniżej 3. Na tym tle Polacy są wyjątkowo wyrozumiali i łaskawi w ocenach tego hotelu ;))))
          • Gość: basik20 Re: Rekomendacje - trend w dół IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.11, 18:38
            Oczywiście mogłam się spodziewać takiej reakcji - zawsze musi ktoś skrytykować czyjeś zdanie.
            Droga Edith moja opinia wynika z tego iż od 12 lat jeżdżę do Turcji - z czego od 5 z dziećmi. Wiem jakie są standardy hoteli i z jakim nastawieniem powinno wyjeżdżać się do kraji arabskich. Jeszcze nigdy nie spotkałam się przed wyjazdem z opiniami które odzwierciedlałyby faktyczny stan hotelu. Monotonne jedzenie, rezerwacje leżaków, kolejki po lody itp. to zwyły standard. Każdemu coś się trafi z tych rzeczy podczas pobytu w Turcji. Jak czytałam opinie z zeszłorocznego hotelu to śmiałam się na głos. Co człowiek to inny odbiór hotelu.
            Można wyjechać za 50 tyś od osoby i wtedy liczyć na ekskluzywne wakacje, serwowane krewetki i prywatne miejsca na plaży.
            I do twojej wiadomości - co jest śmiechu wartym stwierdzeniem - nie mam żadnej prowizji z TUI. Jadę z tego biura po raz pierwszy i ostatni!!!
            Radzę wszytkim wyjeżdżającym patrzeć przez palce na te wszystkie opinie. Dla mnie i może jeszcze kilku osób te wszystkie niedociągnięcia nie będą wpływały na satysfakcję z pobytu.
            • Gość: kas Re: Rekomendacje - trend w dół IP: *.home.aster.pl 19.07.11, 21:53
              Dziwi mnie fakt,że jestes tak pozytywnie nastawiona do rzeczy których nie widziałaś.Nie tylko Ty byłas ...naście razy w Turcji.Każdy zdaje sobie sprawę jaki wybiera hotel a moim zdaniem płacąc 12 tys za rodzinę mam prawo czegoś wymagać.Ten hotel apsolutnie nie odpowiada 5*-nie za takie pieniądze.Poprzednio byliśmy w 3* i było zdecydowanie lepiej-za 6 tys.Tak jak poprzedniczka zastanawiam się czy oby nie masz nic wspólnego z TUI?
              Generalnie pozdrawiam i życzę jak najmniejszego rozczarowania.
              • Gość: dominika Re: Rekomendacje - trend w dół IP: *.aster.pl 20.07.11, 07:08
                Wczoraj wróciliśmy i tradycyjnie na początku zaznaczam, że jest to opinia subiektywna i nigdy nie będzie tak, że dogodzi ona wszystkim. Gdybym miała ocenić hotel w kategoriach od 1 do 6 to dałabym 4, no może 4, 5. Według mnie jest to hotel, któremu dużo nie można zarzucić, ale niczym szczególnym też się nie wyróżnia, no może oprócz widoków. Odległości nas nie przeraziły, a byliśny z dzieckiem i tylko dwa razy korzystaliśmy z meleksa, bo akurat jechał. Pokój w willach, sprzątany zgodnie z życzeniami i nic Pani sprzątającej nie mam do zarzucenia. Jedzenie faktycznie monotonne i nie chodzi o to, że chciałabym codziennie co innego, tylko o wybór w trakcie posiłków. Stanowiska z potrawami pokrywały się i głównie była to ryba, ale zawsze można coś zjeść. BAseny i morze super. Ktoś pytał o nurkowanie, na plaży w ośrodku sportów wodnyvh jest możliwość wykupienia nurkowania. Mąż był i nurkował trzy razy. Ogólnie wypoczeliśmy i to najważniejsze.
            • superziby Re: Basik20 20.07.11, 09:55
              Gość portalu: basik20 napisał(a):

> Oczywiście mogłam się spodziewać takiej reakcji - zawsze musi ktoś skrytykować
              > czyjeś zdanie.
              > Droga Edith moja opinia wynika z tego iż od 12 lat jeżdżę do Turcji - z czego o
              > d 5 z dziećmi. Wiem jakie są standardy hoteli i z jakim nastawieniem powinno wy
              > jeżdżać się do kraji arabskich. Jeszcze nigdy nie spotkałam się przed wyjazdem
              > z opiniami które odzwierciedlałyby faktyczny stan hotelu. Monotonne jedzenie, r
              > ezerwacje leżaków, kolejki po lody itp. to zwyły standard. Każdemu coś się traf
              > i z tych rzeczy podczas pobytu w Turcji. Jak czytałam opinie z zeszłorocznego h
              > otelu to śmiałam się na głos. Co człowiek to inny odbiór hotelu.
              > Można wyjechać za 50 tyś od osoby i wtedy liczyć na ekskluzywne wakacje, serwow
              > ane krewetki i prywatne miejsca na plaży.
              > I do twojej wiadomości - co jest śmiechu wartym stwierdzeniem - nie mam żadnej
              > prowizji z TUI. Jadę z tego biura po raz pierwszy i ostatni!!!
              > Radzę wszytkim wyjeżdżającym patrzeć przez palce na te wszystkie opinie. Dla mn
              > ie i może jeszcze kilku osób te wszystkie niedociągnięcia nie będą wpływały na
              > satysfakcję z pobytu.

Basik jesteś żałosna, na innym forum chwalisz się że masz znajomego w TUI. A w dodatku wykazujesz się kompletną ignorancją oceniając hotel w którym jeszcze nigdy nie byłaś. Żenada....
              • Gość: opalka Re: Basik20 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.11, 10:01
                Czytanie Państwa wypowiedzi to wyjątkowo dobra rozrywka :-) Brawo, oby tak dalej! Toż to współczesna Komedia Ludzka. Balzak byłby z Was dumny!
              • Gość: basik20 Re: Basik20 IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.11, 13:37
                Żenująca jest Twoja wypowiedź. Dobrze zauważyłeś mnie na innych forach i jakbys poczytał to byś się dowiedział że zostałam już raz w tym roku oszukana przez TUI - i znajomy nie ma tu nic wspólnego. Co ma posiadanie kumpla który pracuje w biurze do negatywnych opiniin na portalach i moim faktycznym zdaniu???? Ile masz lat - 15????
                Moja kultura osobista nie pozwala na ciągnięcie dalej tego wątku!!!!
                • superziby Re: Basik20 20.07.11, 15:22
                  Gość portalu: basik20 napisał(a):

> Żenująca jest Twoja wypowiedź. Dobrze zauważyłeś mnie na innych forach i jakbys
                  > poczytał to byś się dowiedział że zostałam już raz w tym roku oszukana przez T
                  > UI - i znajomy nie ma tu nic wspólnego. Co ma posiadanie kumpla który pracuje w
                  > biurze do negatywnych opiniin na portalach i moim faktycznym zdaniu????

A kumpel w jakiej wysokości ma prowizję od sprzedanej wycieczki?
                  Bo coś się słabo Onyria na wrzesień w TUI sprzedaje.... Jak tak dalej pójdzie to chyba będą musieli ją opchnąć w last'cie po kosztach ;)
            • Gość: Edith Re: Rekomendacje - trend w dół IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.11, 15:18
              Basik, nie unoś się, mnie po prostu dziwi, że tak intensywnie bronisz hotelu, którego na oczy nie widziałaś. To, że od 12 lat jeździsz do Turcji nie ma w tym przypadku większego znaczenia, bo w dalszym ciągu ocenianego obiektu - na temat którego toczy się tu dyskusja - na własne oczy nie widziałaś, najbardziej go bronisz.

A wracając do okropnych narzekających rodaków. To są oceny polskie z tego roku:
              www.holidaycheck.pl/hotel-opinie_Onyria+Claros+Resort+Spa+Hotel-ch_hb-hid_198380.html
              A to niemieckie:
              www.holidaycheck.pl/hotel-opinie_Onyria+Claros+Resort+Spa+Hotel-ch_hb-hid_198380.html
              Jak widać Polacy wcale nie są tak strasznymi malkontentami ;))))
              Pozdrawiam i życzę Ci udanego wypoczynku :)))))
              • Gość: jurek Re: Rekomendacje - trend w dół IP: *.knc.pl 22.07.11, 09:03
                Własnie wrócilismy z tego hotelu kilka dni temu , było OK moze z wyjatkiem zbyt duzych odleglosci na animacje nie chciało nam wieczorem juz sie chodzic, kolejek za omletami nie było
                za drinkami tez , za to kajakami mozna było popłynac na kilka cudownych lagun
                • laurka-0 Re: Rekomendacje - trend w dół 27.07.11, 10:59
                  czy ktoś leci z Poznania do Hotelu Onyria w terminie 23/08/11
                  • Gość: WIOLA Re: Rekomendacje - trend w dół IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.11, 14:34
                    LECIMY 23/08 Z W-WY
                    • Gość: marcena Re: Rekomendacje - trend w dół IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.11, 19:45
                      Wrócilam :) Było rewelacyjnie:) Kolejek brak, jedzenie urozmaicone, obsługa miła, infarstruktura dla dzieci wspaniała. jedynie do czego mozna było sie doczepić to do naszych animatorek (oprócz Pani Amelki) Jak macie jakies pytania to piszcie choc chyba wszystko zostało tu napisane:)

aaa tt dzięki za info tutaj jak i w mailach
                      • maczek37 Re: Rekomendacje - trend w dół 04.08.11, 11:11
                        Witam,
                        mam pytanie odnośnie samolotu do Izmiru - wylot z Warszawy o 20.00
                        Jakie linie lotnicze obsługują ten lot?
                        Czy nie zmieniła się waga bagażu na osobę, w zeszłym roku było to 20 kg?
                        Byłabym wdzięczna za odpowiedź.

• Gość: marcena Re: Rekomendacje - trend w dół IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.11, 14:54

Polskie Linie lotnicze Enter i nadal 20 kg na osobę. pozdr.
                      • Gość: Barbara Re: Rekomendacje - trend w dół IP: *.dip.t-dialin.net 04.08.11, 23:12
                        wybieram sie z rodzina na wakacje do Turcji i mialabym do Pani kilka pytan (takze w sprawie hotelu) lecz wole nie na forum, czy moge poprosic np o maila jesli to nie problem?
                        • mrcena Re: Rekomendacje - trend w dół 05.08.11, 10:44
                          Gość portalu: Barbara napisał(a):

> wybieram sie z rodzina na wakacje do Turcji i mialabym do Pani kilka pytan (tak
                          > ze w sprawie hotelu) lecz wole nie na forum, czy moge poprosic np o maila jesli
                          > to nie problem?

prosze na gazetowego pozdr.
                      • Gość: tt Re: Rekomendacje - trend w dół IP: *.play-internet.pl 08.08.11, 09:31
                        Nie ma za co, cieszę się, że wam się podobało i spędziliście fajny urlop:)
                        • edytmark vouchery na przekąski 12 zł/os. ? 08.08.11, 13:23
                          Ktoś wcześniej wspomniał o takim voucherze, tylko nie wiem czy ten voucher był w ramach jakiejś rekompensaty, kiedy był wręczany.
                          • edytmark Re: vouchery na przekąski 12 zł/os. ? 08.08.11, 13:27
                            Chodziło o voucher na catering w samolocie, przynajmniej tak ktoś to opisał.
                            • Gość: Edith Re: vouchery na przekąski 12 zł/os. ? IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 10:25
                              Vouchery dostawali wszyscy turyści standardowo (nie w ramach rekompensaty). Dołączone były do dokumentów, które otrzymaliśmy pocztą. Znajdowały się na końcu tej niebieskiej książeczki. U nas leciały 3 osoby i były 3 vouchery po 12 zł z możliwością wykorzystania na catering w samolocie.
                              Taka mała rekompensata ze strony TUI za to, że w tym roku nie ma bezpłatnego żarełka na pokładzie samolotu ;)
                              • edytmark Re: vouchery na przekąski 12 zł/os. ? 09.08.11, 13:30
                                Chyba mieliście szczęście, bo w mojej niebieskiej książeczce takich voucherów brak, oczywiście to żaden problem, jakoś sobie bez nich poradzimy. Z tego co się zorietowałem, to takie vouchery dają na loty do Egiptu, a do Turcji, przynajmniej obecnie już nie. Chyba że się mylę?
                                • Gość: Edith Re: vouchery na przekąski 12 zł/os. ? IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.11, 14:47
                                  O! to mnie zaskoczyłaś. Myślałam, że wszyscy je dostali. Widziałam, że w samolocie mnóstwo osób z nich korzystało, ale może w sierpniu coś się zmieniło... :(
                                  • Gość: megan :) IP: *.play-internet.pl 03.09.11, 11:04
                                    Witam ,
                                    lecimy z chlopakiem 13.09 jest to nasz dlugo wyczekiwany urlop , wiec mam nadzieje, ze bedzie super. Czy moglabym dostac mapke hotelu na maila? Chcielibysmy wypozyczyc sobie auto , bo wiem , ze nie wytrzymamy na plazy i nad basenem dluzej niz 3 dni - co polecacie zwiedzic , chodzi mi raczej o mniej oblegane przez turystow miejsca, bardziej kameralne , moze dotarliscie do jakis ciekawych miejsc ?
                                    Pozdrawiam :)
                                    • Gość: megan Re: :) IP: *.play-internet.pl 03.09.11, 11:08
                                      moj mail :maggn@wp.pl
    • Gość: ceny Re: ceny 2012 Onyria Claros Beach Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.12, 09:34
      W tym roku ponad 2 tysiace drozej od osoby niz w ubieglym roku o tej samej porze, sprawdzalam polowe sierpnia. Te ceny zupelnie zwiariowaly Ponad 6 tys od osoby za 2 tyg?
      • Gość: katie Re: ceny 2012 Onyria Claros Beach Resort IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.12, 11:51
        Odnawiam wątek, kto w tym roku leci i kiedy?
        • Gość: wiki Re: ceny 2012 Onyria Claros Beach Resort IP: *.promax.media.pl 08.05.12, 13:50
          Hejka ! My lecimy :) tj. Ja ,moj mąz i dwojka dzieci (11 i 15) ! Lecimy 19 czerwca !! Juz nie moge sie doczekac !!!
          POZDROWIONKA
          • Gość: katie Re: ceny 2012 Onyria Claros Beach Resort IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.12, 12:21
            O, jak miło, to na pewno się spotkamy, nas będzie cała 3 :)))) coś mi mówi że się znamy!?
            • Gość: wiki Re: ceny 2012 Onyria Claros Beach Resort IP: *.promax.media.pl 11.05.12, 09:52
              :)))) Coś blizej o tej znajomosci?:)))! pozdrowionka
              • Gość: katie Re: ceny 2012 Onyria Claros Beach Resort IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 11.05.12, 11:12
                I.G. D.G. G.G. :))))
                • Gość: wiki Re: ceny 2012 Onyria Claros Beach Resort IP: *.promax.media.pl 11.05.12, 11:38
                  ha ha! Super ,ze lecicie z nami:)! Juz nie moge sie doczekac! POZDROWIONKA
                  ps. skąd ta "katie" sie wziela?:)
            • Gość: Hania Re: ceny 2012 Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.12, 23:02
              Hej . my lecimy 11 wrzesnia z poznania.
              • aneta070873 Re: ceny 2012 Onyria Claros Beach Resort 18.09.12, 22:31
                Witam.
                Mamy zamiar z mężem lecieć 13 października z Niemiec. Czy ktoś się wybiera?

• letsgodance Re: ceny 2012 Onyria Claros Beach Resort 09.05.12, 18:41
        Ja weryfikuję ceny na niezależnym portalu do weryfikacji cen wczasów travelscanner.pl

Jesli chodzi o Turcję to tu bezposredni link do ofert które potaniały travelscanner.pl/turcja/dzisiejsze-zmiany

Gość portalu: ceny napisał(a):

> W tym roku ponad 2 tysiace drozej od osoby niz w ubieglym roku o tej samej porz
        > e, sprawdzalam polowe sierpnia. Te ceny zupelnie zwiariowaly Ponad 6 tys od oso
        > by za 2 tyg?
    • Gość: artur Re: Onyria Claros Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.15, 14:11
      28 07 2015 wróciłem z hotelu onyria carlos przed wyjazdem naczytałem się samych negatywów wyberając hotel 5* w sezonie i licząc na gajery i szpilki na wieczornych posiłkach to nie za cene 5000zł za pare powodzenia tym którzy chcą siedzieć w piekle za własne pieniadze hehe jechalismy w 6 osób doroslych z mieszanymi uczuciami okazało sie super hotel piękinie położony na olbrzymim terenie mieszkalismy w apartamentach położonych około 200 m od hotelu i stołowki duze pokoje codzienni sprzątane dla leniwych i dzieciakow są dostępne meleksy 6 osobowe ktore dowoziły do hotelu do pokoi super hotel dla rodzin
      z dziećmi bardzo dużo basenow i atrakcji dla maluchów dla wyciszonych super mała plaza +18 bez dzieciakow prawie pusta z barem i serwisem plazowym stołowka malo kameralna ale b dużo stolikow nie bylo prblemu z miejscami posilki przyzwoite wszystkiego bardzo duzo kazdy coś dla siebie znajdzie nie polecam resołracji wloskiej za to rybna ok morze cieple czyste łagodne bezpieczne apropo kolnie są male grupy chłopcow widzielismy je na recepcji i moze gdzieś na stolowce nie lataja nad glowami kazdemu kto szię tam wybieram polecam chyba że jest przesranym klientem chce blszczeć i mieć sluzbe przy boku to nie te 5* i nie te finanse pozdrawim bawcie się dobrze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka