Dodaj do ulubionych

Grecja / Kreta / Bali/Hotel Talea Beach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 18:11
Witam serdecznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wybieram sie w polowie wrzesnia do Grecji na Krete miejescowosc Bali hotel
Talea Beach bardzo prosze o jakiekolwiek informacje na temat tej miejscowosci
o raz Hotelu Bardzo z gory dziekuje Pozdrawiam CZEKAM marta23
Obserwuj wątek
    • alexh78 Re: Grecja / Kreta / Bali/Hotel Talea Beach 30.07.05, 14:12
      Cześć. Byłam w Bali w zeszłym roku przez przypadek, bo zabrakło miejsca w innym
      hotelu i Triada przeniosła nas bez zgody do Atali Village. Miejscowośc dla mnie
      super (zależy oczywiście co kto lubi). Piękne zatoczki, góry, nie było zbyt dużo
      ludzie ale może dla tego, że był wrzesień. Są tam dyskoteki, małe sklepiki,
      wypożyczalnie samochodów, knajpki przy plażach, mały porcik. Dla mnie było super
      bo zobaczyłam gdzie miałam być pierwotnie. Bardzo kameralna miejscowośc jeszcze
      nie całkiem rozwinięta, dopiero się rozbudowuje. Symaptyczni ludzie. Było ok.
      Jakbyś mogła to napisz z jakiego biura tam jedziesz, bo chciałam tam jechać w
      tym roku ale nie znalazłam fajnych ofert dlatego jadę do podobnej miejscowości
      Agii Pelagii. Pozdrawiam.
      • Gość: marta368 Re: Grecja / Kreta / Bali/Hotel Talea Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 12:58
        Witam Cie serdecznie!!!!!!!!!!Dziekuje Ci bardzo za odpowiedz.Wybieram miedzy
        Turcja Alanya a wlasnie Bali.Prosze napisz mi cos wiecej o tej
        miejscowosci,jade tam z 4 letnim dzieckiem??Czy nie jest to jakies zadupie??Czy
        istnieje mozliwosc wycieczek fakultatywnych??Jakie sa plaze?? Jak jedzenie??Czy
        jest mozliwosc zakupu w poblizu jakis pamiatek ?/ Czy sa jakies targi??Z gory
        slicznie Ci dziekuje :-X Jesli chodzi o wycieczke to wrzucilam w wyszukiwarke
        EASYGO.PL i pokazala mi sie wstepnie zarezerwowalam i utknelam bo nikt nic o
        tej miejscowosci nie wie jakie biuro dowiem sie dopiero pozniej narazie to
        umowa wstepna.Pozdrawiam cie CIEPLUTKO CZEKAM NA ODPOWIEDZ P;A
        • alexh78 Re: Grecja / Kreta / Bali/Hotel Talea Beach 31.07.05, 23:30
          Cześć. Bali to mała miejscowość kiedyś rybacka. Obecnie bardzo się rozbudowuje i
          są same hotele wysokiej klasy prawie wszystkie z All Inclusive. Twój hotel to
          jest chyba full wypas bo tam sami Francuzi się bawili. Bardzo mało Polaków.
          Swego czasu wakacje miał tam Scan Holiday. Na przeciwko Talea po przejściu przez
          mało ruchliwą drogę są dwa sklepiki i zejście po schodach na plażę długą,
          piaszczystą z parasolami i leżakami, są nawet fajne knajpki na plaży. Morze
          czyste i dno piaszczyste. Macie blisko do przystanku autobusowego na drodze
          krajowej - połączenie do każdego miasta. W lewo od Talea idzie się do "centrum".
          Po drodzę dwie następne zatoczki z małymi plażami i sklepiki z pamiątkami i z
          art. spoż. W trzeciej zatoczce jest mały port i sklepiki, knajpki. Na samym
          końcu malutka kameralna śliczna zatoczka a dalej to widok na całe Bali ze skał.
          Są wypożyczalnie samochodów chociaż autobusem do Retymnonu jest ok 30 min. Bez
          problemu można się wszędzie dostać chociaż to już nie szczyt sezonu. Nie ma tam
          targu, ale świeże owoce są w każdym sklepiku. Mnie osobiście bardzo się
          podobało. Kreta w ogóle jest cudowna,a Bali mnie tak użekło że chciałam w tym
          roku też tam pojechać ale nie znalazałm dość dla mnie dobrej cenowo oferty bo
          zabieram teraz więcej osób. Ale znów jadę do małej kameralnej miejscowości-Agia
          Pelagia z zatoczkami (bo to niezła klima te zatoczki i góry) w sume to przed
          Bali od strony Heraklionu jakieś 30 minut. Ja bym chyba bardziej wybrała Kretę
          na wakacje chociaż nie byłam w Turcji. Atmosfera super. Bali to mała kameralna
          miejscowość, mało rozrywkowa po sezonie. Natomiast w Twoim hotelu, który był
          zaraz koło mojego codziennie były jakieś imprezki, animacje do pewniej godziny.
          Z tego co wiem to masz All Inc. więc chyba nie musisz się bać na pewno jedzenie
          będzie dobre, bo Francuzi to bardzo wymagający naród. Decyzja należy do Ciebie
          ale polecam Kretę i Bali też pomimo tego że byłam tylko z mamą nie nudziłam się.
          • alexh78 Re: Grecja / Kreta / Bali/Hotel Talea Beach 31.07.05, 23:30
            Zapomniałam życzyć miłego wypoczynku gdziekolwiek pojedziesz. Pozdrawiam.
    • Gość: bee1979 Re: Grecja / Kreta / Bali/Hotel Talea Beach IP: *.citibank.com 01.08.05, 13:40
      a z jakim biurem mozna pojechac to miejscowosci BALI?
      • Gość: helen Re: Grecja / Kreta / Bali/Hotel Talea Beach IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.08.05, 15:46
        Marto, byłam w Balii co prawda tylko jedno popołudnie ale jest to bardzo miła
        miejscowość, przepięknie położona, dla dziecka też super, mam chyba 2, 3 ładne
        zdjęcia, mogę podesłać, napisz na helen_332003@yahoo.de to ci je prześlę, sama
        byłam w Agii Pelagii i Bali podobało mi sie bardziej niż Agia, pozdrawiam
      • Gość: marta368 Re: Grecja / Kreta / Bali/Hotel Talea Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 15:58
        Witam serdecni!!!!!!!!
        Ja znalazlam Bali w wyszukiwarce easygo.pl jade 27 wrzesnia z biurem oasis
        tours podobno jest tam pieknie :-))
        • Gość: Anik Re: Grecja / Kreta / Bali/Hotel Talea Beach IP: *.mos.gov.pl 05.08.05, 14:12
          ja tez na stronie easygo znalazlam i tez sie zastanawiam nad temperaturami pod
          koniec wrzesnia/czy ktos wie czy bedzie tam jeszcze cieplo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka