Dodaj do ulubionych

Portugalia -Lizbona/Porto. - Szukam chętnych

28.12.13, 21:56
Szukam chętnych na wyjazd do Portugalii. Interesuje mnie szczególnie Lizbona, chętnie zwiedzę też Porto. Planuję wyjazd na 7-10 dni. Chciałabym zamknąć się w 2500 zł - jeżeli się uda.
Zwiedzanie, - ale też miłe spędzenie czasu, spacery urokliwymi uliczkami Lizbony, odwiedzanie knajpek, słuchanie Fado. Chętni mile widziani w średnim wieku / młodzi duchem.
Termin maj/czerwiec 2014.
Proszę też o rady -przelot, hostel.

Obserwuj wątek
    • Gość: Elżbieta Re: Portugalia -Lizbona/Porto. - Portugalia IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.13, 10:39
      Chętnie dołacze kobieta60 lat
    • Gość: Elżbieta Re: Portugalia -Lizbona/Porto. - Szukam chętnych IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.13, 13:35
      W tym roku w maju na wlasną ręke spedziłam tydzien w Porto.Mam doświadczenie w tego typu podróżach. Było cudownie ale troche smutno bo byłam sama.Spotkałam wielu rodaków ,głównie młodych. pozdrawiam trzy panie z Warszawy ,które spotkałam zwiedzając kościół sw Franciszka-cudeńko . Chętnie w przyszłym roku wybrałabym się z miłą podróżniczką ,podróżującą niskokosztowo,ale nie do przesady. Pozdrawiam
      • ella-11 Re: Portugalia -Lizbona/Porto. - Szukam chętnych 29.12.13, 18:42
        Dzięki za odpowiedź. Prawdopodobnie pojedzie też koleżanka, ale w grupie raźniej. Ja jestem z Wrocławia, koleżanka z Poznania. Już razem jeździłyśmy. Ja szczególnie zwiedziłabym Lizbonę i okolice. Najważniejszy bilet na samolot - na razie się orientuję jak by dogodnie polecieć i za przyzwoitą cenę. Napisz cos o Sobie. pozdrawiam
      • ella-11 Re: Portugalia -Lizbona/Porto. - Szukam chętnych 29.12.13, 19:06
        Podaj mi mail
    • dorot.a414 Re: Portugalia -Lizbona/Porto. - Szukam chętnych 29.12.13, 21:57
      Witam, z przyjemnością dołączymy się do wspólnego zwiedzania k-37, m-42 mamy doświadczenie w organizacji takich wyjazdów mieszkamy w ok W-wy
      • Gość: barbara Re: Portugalia -Lizbona/Porto. - Szukam chętnych IP: *.esko.pl 29.12.13, 22:10
        Mam skład na kilka osób ale na 1 sierpnia 2014 , byliśmy rok temu w Odessie było super a teraz chętnie Portugalię , trasa obojętna. Proszę o kontakt , jesteśmy z Gorlic /okolice N. Sacza/
        • mirandolina Re: Portugalia -Lizbona/Porto. - Szukam chętnych 30.12.13, 10:51
          Ja tez byłabym bardzo chętna, kobieta lat 55 z Małopolski. O Portugalii marzę od jakiegoś czasu. Na pewno nie marudzę, mam jako-takie doświadczenie w podróżowaniu. Wpiszcie mnie proszę na listę.
          • Gość: Elżbieta Re: Portugalia -Lizbona/Porto. - Szukam chętnych IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.13, 14:48
            Jestem z okolic Wrocławia. podaje tel.608111691 meila podam sms. Pozdrawiam Elzbieta
            • Gość: barbara Re: Portugalia -Lizbona/Porto. - Szukam chętnych IP: *.mofnet.gov.pl 30.12.13, 14:56
              Ela ja mam składd ludzi na Portugalię ale nie mam zakwaterowania i to szukam a wtedy poszukamy dolot samolotem.
          • Gość: barbara Re: Portugalia -Lizbona/Porto. - Szukam chętnych IP: *.mofnet.gov.pl 30.12.13, 14:54
            Mirandolina , ja mam skład ludzi ale szukam kto ma jakieś namiary na spanie a wtedy poszukamy samolotu na dolot.
    • Gość: Elżbieta Re: Portugalia -Lizbona/Porto. - Szukam chętnych IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.13, 17:09
      Przepraszam ja proszę o kontakt incjatorke -ella-11. Widzę że Portugalia kręci dużo osób.Portugalia jest bajeczna. Pozdrawiam ,życze wszystkim wspaniałych podróży w Nowym 2014Roku.
    • kordiangdulski Re: Portugalia -Lizbona/Porto. - Szukam chętnych 14.01.14, 23:43
      Witam.

Mam propozycję. od 8 czerwca będę w Lizbonie dysponować 9 osobowym wygodnym busem. Zostawiam grupke Kanadyjczyków na lotnisku i docelowo muszę nim zjechać do Polski. Może by tak połaczyć siły i zrobić na miejscu fajną objazdówkę po Portugalii a potem wspólnie zjechać do Polski tym busem odwiedzając po drodze ciekawe miejsca.

Dziś opublikowałem program takiej wycieczki pod sprzedaż
      tu oferta- platanumtravel.pl/2014/01/od-lizbony-po-warszawe/
      Ale mogę z tego zrezygnować jak znajdzie się fajna grupka na coś innego, ciekawego.

Mam bardzo duże doświadczenie w organizacji wycieczek do Portugalii i Hiszpanii (jestem pilotem wycieczek) i chętnie z pasjonatami się moim doświadczeniem podzielę.

Czekam na ewentualne propozycje.
      Kordian tel 602677885
      email gdulski@poczta.onet.pl

Do zobaczenia na podróżniczym szlaku :)
      • chokai Re: Portugalia -Lizbona/Porto. - Szukam chętnych 15.01.14, 00:15
        kordiangdulski napisał(a):

> Witam.
        >
        > Mam propozycję. od 8 czerwca będę w Lizbonie dysponować 9 osobowym wygodnym bus
        > em. Zostawiam grupke Kanadyjczyków na lotnisku i docelowo muszę nim zjechać do
        > Polski. Może by tak połaczyć siły i zrobić na miejscu fajną objazdówkę po Portu
        > galii a potem wspólnie zjechać do Polski tym busem odwiedzając po drodze ciekaw
        > e miejsca.
        >
        > Dziś opublikowałem program takiej wycieczki pod sprzedaż
        > tu oferta- platanumtravel.pl/2014/01/od-lizbony-po-warszawe/
        > Ale mogę z tego zrezygnować jak znajdzie się fajna grupka na coś innego, ciekaw
        > ego.

3 tysiące ? Przecież to drogo jest, jakiś pierwszy Rainbow robi to za 3 tys. z przelotem w obie strony.
        • grekan Re: Portugalia -Lizbona/Porto. - Szukam chętnych 15.01.14, 01:06
          Jesli chodzi o noclegi w Lizbonie, to za 10 noclegow z BB w hotelu Res Jardim D Amadora zaplacisz za dwie osoby ok. 800zl/maj/ lub ok. 900zl./czerwiec/. Zobacz na str: expressrooms.com . Wprawdzie ok. 10km do centrum Lizbony ale dobra komunikacja i blisko lotnisko/10km/.
          • Gość: emerytk Re: Portugalia -Lizbona/Porto. - Szukam chętnych IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.14, 13:35
            Joanno podaj meila to się zgadamy
            • Gość: emerytka Re: Portugalia -Lizbona/Porto. - Szukam chętnych IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.14, 13:37
              Joanno szukam koleżanki na wyjazd do Portugalii czerwiec2014
        • kordiangdulski Re: Portugalia -Lizbona/Porto. - Szukam chętnych 15.01.14, 11:24
          Najmocniej przepraszam ale cena katalogowa Reinbow za wycieczkę Iberiada ww. terminie wynosi 5199 zł!!! Po rabatach cena spada do 3849 zł. Ale nie wiem czy każdy i zawsze ma szansę na ten rabat.
          Tu źródło - asp-pl.secure-zone.net/v2/index.jsp?id=41/79/1792&lng=pl

A poza tym to dziękuję Pani, dzieki Pani jestem dumny ze swej oferty i jej uczciwości.
          Jestem pilotem wycieczek od ponad 15 lat, takie spędowiska jak reinbowa i innych biur gdzie jest po 40 osób lub więcej znam doskonale. anonimowość, pęd, terror czasu pracy kierowcy, hotele na obrzeżach miast w których trzeba już być na 19 albo 20 maksymalnie a nie ma w nich co robić...
          O nie, ja dizękuję serdecznie za takie wyprawy.
          Dlatego oferuję Wam ciekawą wyprawę przy niewielkich kosztach jak na grupkę 8osobową. I co ważne- założyłem że grupka spała by w hotelikach w centrach miast tak by móc chłonąć atmosferę Lizbony, Porto, Madrytu, Barcelony...
          Ktoś kto to doceni nie napisze że to drogo.

Pozdrawiam - Kordian
    • Gość: joanna Re: Portugalia -Lizbona/Porto. - Szukam chętnych IP: *.korbank.pl 11.02.14, 13:47
      Też bym bardzo chciała zobaczyć Lizbonę,jestem kobietą trochę powyżej średniego wieku ale duchem młoda,wcześniej w młodości dużo podróżowałam.pozdrawiam joanna
      • neurkrzysztof Re: Portugalia -Lizbona/Porto. - Szukam chętnych 12.02.14, 21:13
        Ja wylatuję do Lizbony w składzie 4 osób 21.VI i mam zarezerwowany hotel tylko na pierwsze 3 doby. Dalsze noclegi według naszego uznania i chęci. Potem chcemy wynając samochód i wybrać sie do Porto. Myślę , że znacznie lepiej najpierw jest znaleźć tani lot i dopiero potem dostosować do tego rezerwację hoteli. Pozdrawiam serdecznie.
        • esmila Re: Portugalia -Lizbona/Porto. - Szukam chętnych 13.02.14, 18:42
          Ja też szukam taniego lotu do Lizbony na maj lub czerwiec. Możesz mi napisać skąd lecisz z Polski i jaki wybrałeś lot tzn. przez Londyn czy Paryż. Cały czas śledzę ceny biletów, ale na razie nie ma rewelacyjnych cen. Dziękuje za odpowiedz.
          • neurkrzysztof Re: Portugalia -Lizbona/Porto. - Szukam chętnych 05.03.14, 20:58
            Probowałem różnych opcji połączeń. W końcu postawiliśmy na wygodę i wybraliśmy loty bezpośrednie liniami TAP z Warszawy. Cena biletu 960 zł od osoby. Natomiast na miejscu planujemy pobyt i zwiedzanie podobnie jak Malinka.
            Pozdrawiam.
      • Gość: emerytka Re: Portugalia -Lizbona/Porto. - Szukam chętnych IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.14, 04:07
        Joanno jeśli chcesz lecieć podaj meila
    • Gość: Malinka Re: Portugalia -Lizbona/Porto. - Szukam chętnych IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 18.02.14, 00:28
      Niestety, do Lizbony trudno zdobyć tani przelot. Przerabiałam to w 2013. Ostatecznie bilety kupiłam w kwietniu, na początek września. Ceny obserwowałam od stycznia, czaiłam się, bo był moment , że spadały, ale już w kwietniu zaczęły powoli rosnąć, więc szybciutko kupiłam bilety, w maju były sporo droższe. Leciałam Lot-em z Wr. do Wawy, potem TAP. Powrotny Lufthansą do Monachium, po przesiadce znowu Lot. Za dwie osoby dorosłe płaciłam 1600zł, w tym bagaż rej. i wszelkie opłaty.
      Przez 3 dni zwiedzaliśmy Lizbone, jest cudna. Potem wypożyczonym autem wycieczka po Portugalii. Własnym tempem, odkrywając coraz to nowe, przepiękne zakątki tego kraju, oraz jego gościnnych gospodarzy.
    • Gość: asia indie IP: *.korbank.pl 24.03.14, 19:06
      Chciałabym dołączyć do grona jadących do Indii trampingiem! joanna
    • robert_malek Re: Portugalia -Lizbona/Porto. - Szukam chętnych 05.05.14, 14:30
      moze tutaj kogoś znajdziesz na-kawe.net/ ldzie z calej polsk iumawiaja sie na rozne katywnosci ina wyjazdy tez

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka