Dodaj do ulubionych

Kobiecy dylemat...

IP: *.idea.pl 13.08.05, 19:16
Hej,

chciałabym pojechać z koleżanką do Grecji ale nie wiem, w które miejsce.
Generalnie interesuje nas leniuchowanie (opalanie) i może 1-2 fajne
wycieczki. Zastanawiam się nad Kos, Rhodos i Kretą - wyjazd po 10 września.
Co polecacie, jakie hotele, gdzie są ładne plaże.

Czy w Grecji można się wybrać na Rafting - byłyśmy w Turcji i było super.
Obserwuj wątek
    • aniaprzybylak Re: Kobiecy dylemat... 14.08.05, 22:23
      Właśnie wróciłam z Krety. Było cudownie. Każdy hotel ma swój basen, więc
      leniuchowanie na leżaczku z drinkiem jak najbardziej. Jeśli wybierzesz tą
      wyspę, koniecznie popłyń promem z Heraklionu na Santorinii. Już sam rejs to
      czysta przyjemność, 4 godzinki można spędzić na leżaku nad basenem, albo w
      barach, licznych tarasach widokowych, serwują też posiłki wliczone w koszt
      rejsu. Prom miał też teatr, można wynająć sobie kajutę (20 euro). Santorini
      zachwyciło mnie tak, że Kreta nieco wyblakła. U rezydenta taka wycieczka
      kosztuje 98 euro. Piękne plaże spotkasz na każdym kroku - najpiękniejsza zatoka
      Mirabello. W Hersonisos można poszaleć wieczorem w licznych klubach
      dyskotekowych. Co do Raftingu, to niestety nie orientuję się.
      • charlotta_lotta Re: Kobiecy dylemat... 15.08.05, 01:13
        Ja w polowie lipca tego roku byłam na Rodos. (Na Krecie również - 2 lata temu) Bardzo serdecznie Ci polecam Rodos:) Spogladajac na mape Rodos cześć wyspy kolo Ixi to wybrzeze gdzie ciagle wieje,chlodzacy wiaterek od moza - spodziewaj sie temperatur kolo 30-35st:) Czesc wyspy kolo Faliraki,Kolumbii to miejsce gdzie nie wieje i jest bardziej goraco.. ale sa za to ladniejsze plaże. :) Widzialam rejon Kolumbia - Piękna plazą :)) naprawde..
        Ja natomiast bylam w Ixi - 6km od miasteczka Rodos - wielki plus. (Taxi 6 uro dojedziesz - dyskoteki zabawy sklepy cudne statre miasto.. ) Z Kolumbii do Rodos jest znaacznie dalej..

Bylam na wycieczce na Simi. Genialne wigoki :) Przyjemny rejs stateczkiem... Naprawde WARTO! W lokalnym biurze kosztuje ta wycieczka 18uro u rezyd.35;-) Polecam tą pierwsza opcje ... zwlaszcza ze wyspe praktycznie zwiedza sie na wlasna rekę ;-)

Pozdrawiam ;-)

PS. Ja bylam z biurem Ecco Holiday, w Hotelu Solemar. Mozesz sobie sprawdzic w katalogu ;-) albo internecie. Nie wielkie pieniadze, jedzenie w pozadku... Nie bylo zabardzo jak dla mnie do czego sie przyczepic;-) to tylko 3gwiazdki. Na miejscu w tym rejonie sa ardo fajne rezydentki :)
        a co do biura - nie ma sie do czego przyczepic ;-)

Jesli masz jakies pytania chetnie odpowiem :) Pozdrawiam serdecznie
        • Gość: Kinga Re: Kobiecy dylemat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 18:56
          A jak z pogoda w tym czasie i czy warto się decydować na all inclusive?
          • charlotta_lotta Re: Kobiecy dylemat... 15.08.05, 22:55
            Hm.. zalezy :] jeśli chodzi o All. Bo wtedy jestes 'uwiazana' wokol hotelu. A warto wypozyczyc samochod i zwiedzić co nie co.. dzikie plazy i te pe :)

Szczerze mowiac.. to też zalezy czy jedziesz na tydzień czy 2.. ja bym się chyba nie decydowała - ale to moje zdanie...
            JEśli nie ma wielkiej orznicy cenowej to moze jednak warto zainwestowac w all.

Pogoda napewno nie bedzie gorsza. Wydaje mi się ze wrzesień to dla nich nadal lato :]
            • antidotumm Re: Kobiecy dylemat... 16.08.05, 11:44
              A piekna Korfu?
              W 2 baby nie bierz all inc!
              I najwazniejsze: zadbaj aby hotel znajdowal sie w centrum miejscowosci ! Bedzie
              gdzie pospacerowac wieczorem itp.
              • Gość: PC Re: Kobiecy dylemat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 21:44
                A jak będzie 1 baba i 1 facet to warto ? :)

A tak a propos ile trzeba zabrac kasy na jedzenie i picie jesli ma sie HB - 1
                facet dużo je :)
                • charlotta_lotta Re: Kobiecy dylemat... 16.08.05, 22:54
                  tydzień? .. minimum 500euro :)
                  jakas wycieczka czy wypozyczenie samochodu... zakupy itp.. wydaje mi się ze to jest minimum.
                  • Gość: PC Re: Kobiecy dylemat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 21:13
                    Czyli bardziej się opłaca wykuoic all inc. - zamiast wydać 500 EURO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka