Gość: antek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 11:00 czy to prawda ze studenci w Grecji mogą zwiedzać za darmo????jeśli tak to wiecie w których miejscach albo orientujecie się gdzie można uzyskać takie informacje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gale Re: darmowe wejsciowki dla studentow 02.09.05, 14:19 Nie wydaje mi sie aby to byla prawda. www.greece.pl/polski/ ...moze tam... Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: darmowe wejsciowki dla studentow 02.09.05, 14:36 na ISIC/ITIC w kilku muzeach\wykopaliskach\'castrach' mozna otrzymac darmowy bilet wejsciowy podobno rowniez na czarna legit studencka - znizki dotycza unijnych studentow - ale osobiscie przetestowalam na ITIC na akropolu nie dziala;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @niooołek Re: darmowe wejsciowki dla studentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 20:03 Nio jasne że tak jest. Ja może z tydzień temu wróciłam z Grecji. I w Atenach wszystko co tylko można obejrzeć <nawet Akropol> jest dla studentów i wszystkich uczniów za darmo, tyle że musisz mieć legitymacje <ważną!>. Nawet na taką zwykłą z liceum wpuszczali. Więc tym się nie przejmuj. A właśnie. Jeśli chcesz obejrzeć Meteory to musisz płacić za wstęp i nawet legitymacja Cię nie uratuje. Jeśli dobrze kojarze to wejściówka do tego dużego klasztoru kosztuje 2 euro <ale pewna to nie jestem>. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasik Re: darmowe wejsciowki dla studentow IP: *.pl / 195.150.76.* 03.09.05, 14:44 Potwierdzam tą informacje z Grecji wróciłam 2 tyg temu. Nauczyciele maja równiez znizki 50%. Klasztory w Meteorach każdy 2 euro i niema zniżek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etaltravel Re: darmowe wejsciowki dla studentow IP: 212.251.27.* 05.09.05, 11:11 wszystkie panstwowe obiekty archeologiczne mają zniżki: do 18 lat gratis studenci gratis (wystarczy polska legitymacja) osoby pow 65 roku zycia połowa ceny nie dotyczy meteorów (bo są kościelne) i tam kazdy pow 10 lat płaci 2 euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁB Re: darmowe wejsciowki dla studentow IP: *.plusgsm.pl 08.09.05, 18:49 Na zabytki nalezace do panstwa studenci z Unii Europejskiej maja darmowe wejscie! Akceptowana byla karta Euro26, ktora polecam ze wzgledu na ubezpieczenie. Na pewno za darmo jest na Akropolu, Delfy, Muzeum Archeologiczne w Atenach. Zawsze jednak trzeba pojsc do kasy i odebrac darmowe wejsciowki pokazujac legitymacje i mowiac, ze jest sie z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maślanka Re: darmowe wejsciowki dla studentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 17:06 W Knossos tez wystarczy legitka studencka, lub szkolna ( wstep dla studentów i do 18 roku zycia za darmo) Odpowiedz Link Zgłoś
kakofoniks darmowe wejsciowki ale tylko gdzieniegdzie 10.09.05, 16:50 np do fajstos wejdziecie na legitymacje za darmo do knossos zaplacicie polowe ale juz za twierdze w retymnonie trzeba 100% to bardziej uznaniowa znizka, zalezy od sprzedajacego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: darmowe wejsciowki ale tylko gdzieniegdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 17:29 Do Knossos też za darmo z legitymacją :)(8.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maslanka Re: darmowe wejsciowki ale tylko gdzieniegdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 00:57 przeciez napisalam ze do knossos za darmo z legitymacja,a nie za polowe!!!byla tydzien temu wiec to pewne!na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: darmowe wejsciowki ale tylko gdzieniegdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 13:33 Do Maslanka To kakofoniks wprowadza ludzi w błąd więc tylko jeszcze raz potwierdziłam twą opinie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Etaltravel darmowo dla studentów z UE IP: *.kat01.gwc.hol.gr 11.09.05, 13:49 dzwoniłem do EOT, to prawnie jest tak ze sydenciu z krajów UE maja darmowy wstep , tu nie ma uznaniowości zadnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakofoniks uznaniowe IP: *.retsat1.com.pl 11.09.05, 21:59 to zalezy na kogo traficz jak grek ci powie nie albo zaplacisz polowe albo nie wchodzisz to co zrobisz?? duzo zalezy od tego na kogo sie trafi, apropo knossos w tym roku w remoncie i najwazniejsze punkty sa zasloniete Odpowiedz Link Zgłoś