Dodaj do ulubionych

darmowe wejsciowki dla studentow

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 11:00
czy to prawda ze studenci w Grecji mogą zwiedzać za darmo????jeśli tak to
wiecie w których miejscach albo orientujecie się gdzie można uzyskać takie
informacje?
Obserwuj wątek
    • gale Re: darmowe wejsciowki dla studentow 02.09.05, 14:19
      Nie wydaje mi sie aby to byla prawda.
      www.greece.pl/polski/
      ...moze tam...
      • arwena Re: darmowe wejsciowki dla studentow 02.09.05, 14:36
        na ISIC/ITIC w kilku muzeach\wykopaliskach\'castrach' mozna otrzymac darmowy
        bilet wejsciowy
        podobno rowniez na czarna legit studencka - znizki dotycza unijnych studentow -
        ale osobiscie przetestowalam na ITIC

na akropolu nie dziala;(
    • Gość: @niooołek Re: darmowe wejsciowki dla studentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 20:03
      Nio jasne że tak jest. Ja może z tydzień temu wróciłam z Grecji. I w Atenach
      wszystko co tylko można obejrzeć <nawet Akropol> jest dla studentów i
      wszystkich uczniów za darmo, tyle że musisz mieć legitymacje <ważną!>. Nawet na
      taką zwykłą z liceum wpuszczali. Więc tym się nie przejmuj. A właśnie. Jeśli
      chcesz obejrzeć Meteory to musisz płacić za wstęp i nawet legitymacja Cię nie
      uratuje. Jeśli dobrze kojarze to wejściówka do tego dużego klasztoru kosztuje 2
      euro <ale pewna to nie jestem>. Buziaki
      • Gość: Kasik Re: darmowe wejsciowki dla studentow IP: *.pl / 195.150.76.* 03.09.05, 14:44
        Potwierdzam tą informacje z Grecji wróciłam 2 tyg temu. Nauczyciele maja
        równiez znizki 50%. Klasztory w Meteorach każdy 2 euro i niema zniżek.
        • Gość: etaltravel Re: darmowe wejsciowki dla studentow IP: 212.251.27.* 05.09.05, 11:11
          wszystkie panstwowe obiekty archeologiczne mają zniżki:
          do 18 lat gratis
          studenci gratis (wystarczy polska legitymacja)
          osoby pow 65 roku zycia połowa ceny

nie dotyczy meteorów (bo są kościelne) i tam kazdy pow 10 lat płaci 2 euro
    • Gość: ŁB Re: darmowe wejsciowki dla studentow IP: *.plusgsm.pl 08.09.05, 18:49
      Na zabytki nalezace do panstwa studenci z Unii Europejskiej maja darmowe
      wejscie! Akceptowana byla karta Euro26, ktora polecam ze wzgledu na
      ubezpieczenie. Na pewno za darmo jest na Akropolu, Delfy, Muzeum Archeologiczne
      w Atenach. Zawsze jednak trzeba pojsc do kasy i odebrac darmowe wejsciowki
      pokazujac legitymacje i mowiac, ze jest sie z Polski.
      • Gość: Maślanka Re: darmowe wejsciowki dla studentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 17:06
        W Knossos tez wystarczy legitka studencka, lub szkolna ( wstep dla studentów i
        do 18 roku zycia za darmo)
    • kakofoniks darmowe wejsciowki ale tylko gdzieniegdzie 10.09.05, 16:50
      np do fajstos wejdziecie na legitymacje za darmo do knossos zaplacicie polowe ale juz za twierdze w retymnonie trzeba 100%

to bardziej uznaniowa znizka, zalezy od sprzedajacego
      • Gość: anka Re: darmowe wejsciowki ale tylko gdzieniegdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 17:29
        Do Knossos też za darmo z legitymacją :)(8.2005)
      • Gość: Maslanka Re: darmowe wejsciowki ale tylko gdzieniegdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 00:57
        przeciez napisalam ze do knossos za darmo z legitymacja,a nie za polowe!!!byla
        tydzien temu wiec to pewne!na 100%
        • Gość: anka Re: darmowe wejsciowki ale tylko gdzieniegdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 13:33
          Do Maslanka
          To kakofoniks wprowadza ludzi w błąd więc tylko jeszcze raz potwierdziłam twą
          opinie.
          Pozdrawiam
          • Gość: Etaltravel darmowo dla studentów z UE IP: *.kat01.gwc.hol.gr 11.09.05, 13:49
            dzwoniłem do EOT, to prawnie jest tak ze sydenciu z krajów UE maja darmowy
            wstep , tu nie ma uznaniowości zadnej
            • Gość: kakofoniks uznaniowe IP: *.retsat1.com.pl 11.09.05, 21:59
              to zalezy na kogo traficz jak grek ci powie nie albo zaplacisz polowe albo nie wchodzisz to co zrobisz??

duzo zalezy od tego na kogo sie trafi, apropo knossos w tym roku w remoncie i najwazniejsze punkty sa zasloniete

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka