Gość: woy IP: *.essystem1.com.pl / 192.168.0.* 09.09.02, 11:38 Czy ktoś był na Krecie w miejscowości GOUVES, jedziemy tam 19 września i chcielibysmy wiedzieć wcześniej gdzie warto chodzić a co sobie darować, będe wdzięczny za informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciek Re: Kreta - GOUVES IP: 213.173.200.* 09.09.02, 12:07 Byłem w Gouves w 1997, oraz w sąsiednim Gournes w 2000. Gouves w którym są hotele jest w zasadzie miejscowością czysto turystyczną, aczkolwiek nie tak rozrywkową jak jedyne w swoim rodzaju Hersonissos. Oczywiście są tam rózne knajpki, wypożyczalnie samochodów i sklepiki, natomiast miejscowość Gouves jest po drugiej stronie kreteńskiej "autostrady". Wsamym Gouves nie ma nic szczególnego do zobaczenia, ale jest ono dobrym miejscem wypadowym do zwiedzania, zwłaszcz centralnej i wschodniej Krety. Miłego pobytu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Kreta - GOUVES IP: *.pl 09.09.02, 12:58 byłem z BB W lavrisie.Fajna spokojna mieścina do wypoczynku, klimat swoiski bez komercji.Jak jesteście wrażliwi mogą przeskadzać samoloty.Polecam wypożyczalnie samochodów na przeciw lavrisa dobre ceny i pełne ubezpieczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
zeenovi Re: Kreta - GOUVES 10.09.02, 14:25 to ja jeszcze polece -tawerne nad samym morzem (ze stolikammi po drugiej stronie ulicy, -jesli lubicie wina, sklepik w polowie "główniej" ulicy miedzy malutka wyporzyczalnia a tawerna. Właściele, młode małżeństwo (koleś ma okularki i ciągły uśmiech na twarzy) mówią bardzo dobrze po angielsku i mają bardzo duży wybór win i co ciekawe wiedzą które jest które :)))) -po drodze do/z Lavris jest jeszcze tawerna.pizzeria z piecem na drewno. Jedzenie super, właściciele również :)) Odpowiedz Link Zgłoś