Gość: Marcin IP: *.tvsat364.lodz.pl 11.12.05, 21:52 suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yoyo Re: Podróże Marzeń: Wyspy Greckie IP: *.aster.pl 07.04.06, 21:07 kiedy agora raczy mi zaplacic za zdjecia, ktore tak radosnie wykorzystuje od pazdziernika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Podróże Marzeń: Wyspy Greckie IP: *.chello.pl 07.04.06, 21:10 może nie stać ich... Odpowiedz Link Zgłoś
jotess3 Podróże Marzeń: Wyspy Greckie 14.01.07, 11:56 Góra Zas nie jest najwyższą górą na Morzu Egejskim. Jest nią Fengari (1600 m.n.p.m.) na Samotrace. Panagia Drossiani nie jest klasztorem, lecz kościołem. A z resztą informacji mogę się zgodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomoc_domowa Re: Podróże Marzeń: Wyspy Greckie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 15:32 A ja nie mogę się zgodzić. Artykuł, choć nie zawiera zbyt wielu rzeczowych informacji, to te, które tutaj umieszczono, rozmijają się z prawdą delikatnie mówiąc. Autor nie zadał sobie trudu, choć wydaje się, że chciałby zachęcić nas do odwiedzin na tej pięknej wyspie. Namówiona postami niejakiego amigo z tego forum, który zdaje się jest fanem tej wyspy i zna ją dość dobrze, zwiedziłam tę piękną wyspę. Korzystałam z jego wskazówek dzięki czemu dotarłam do wszystkich tych miejsc, o których pisze autor w tym artykule i wiem jeno: Ten artykuł to lipa, która powstała gdzieś za biurkiem, po to tylko aby zgarnąć jakąś wierszówkę. Autor chyba nie zadał sobie trudu nawet na tyle, aby poczytać posty o Naxos na tym forum. Nie przejmujcie się tym jednak. Wyspa jest piękna! Warto ją odwiedzić! Jedźcie i wyróbcie sobie własne zdanie na ten temat. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
q3a1 Małe sprostowanie: Podróże Marzeń: Wyspy Greckie 14.01.07, 18:13 Autor tekstu piszę coś takiego: "Kiedy lądowałem ostatnio na Krecie, przeraził mnie rozwój turystyczny wyspy. Ale po kilkugodzinnym rejsie znalazłem się na Naxos, w zupełnie innym świecie.(...)" Hmmm raczej ciężko mi się zgodzić z tym stwierdzeniem. Po pierwsze dlatego, że w żaden sposób nie można porównać obu wysp (prócz tego, że obie są greckie, niewiele je łączy), a tym bardziej odnosić się do Krety jako TYLKO do centrum przemysłu turystycznego w tamtym rejonie. Kreta jest powierzchniowo 5 razy większą wyspą od Naxos, nie mówiąc już o innych różnicach, choćby historycznych. Naxos jest przepiękną wyspą, ale na Krecie w całej jej ogromie i różnorodności można odnaleźć niepowtarzalne miejsca, atmosferę czy ludzi żyjących z dala od wielkich centrów turystycznych. Wystarczy tylko troszkę wysiłku... Nie chciałbym, żeby po takim stwierdzeniu w archiwalnym tekście artykułu, ktoś zaczął wyobrażać sobie Kretę jako jedno wielkie "blokowisko-hotelisko". Pozdrawiam, q3a Odpowiedz Link Zgłoś