Gość: gosha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 17:56 czy ktoś może mi doradzić z jakimi biurami ( nie drogo ) wybrać sie na Krete, i mieć miłe wakacje a nie koszmar? Bardzo prosze o rade G. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eridan Re: kreta 28.05.06, 22:02 Koszmar - to znaczy co konkretnie? Dla niektórych koszmarem może być choćby jeden dzień bez słońca, innym nawet śmietnik naprzeciw okna nie jest w stanie zepsuć wakacji. Powiem ci jedno: ilu piszących - tyle opinii o biurach.pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: kreta 06.06.06, 14:42 Bez problemów obywa się narazie Scan Holiday ale cenowo niestety drogi. Polecam też Rainbow Tour, Grekos Holidays. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: certuska Re: kreta IP: *.lentex.com.pl 28.06.06, 13:09 Cześ! Od lat widzę, że jesteś ekspertem co do Krety, Chciałam w najbliższym czasie wyjechać z moją córką (5 lat) na Kretę w jakieś spokojne miejsce w okolicach Chanii, czy mogłabys coś polecić? Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 14:31 polecam Grecos Holiday. Dobry standard i przystępne ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarecki Re: kreta IP: *.proxyplus.cz / *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 16:32 ja mogę polecić Ci biuro ecco holiday, triade, scan, rainbow tours jako te tańsze lub TUI i Neckermann (droższe - ale naprawde solidne), ale niektórzy Ci je odradzą. dlaczego (?) - bo z tych biur można pojechac za 1000/2tyg na krete np w ofercie fortuna 2** lub za 4000 do np. hotelu 4* z All Inclusive. Różnica w standardzie tych hoteli będzie ogromna. Jeżeli wymagasz wygód to wybierz lepszy hotel, chcesz mniej wydać kasy to się zastanów czy lepiej jechać pod namiot na mazury, czy samolotem do 2* apartamentu na krecie, ale może sie zdarzyć że będzie karaluch, mrówka, słabe jedzenie itp. Jeździłem z róznymi biurami (scan holiday, TUI, neckermann, triada, ecco holiday, rainbow tours, sds holiday, jet touristic) i generalnie oprócz moze tui i neckermanna z każdym jest podobnie. W każdym z biur rezydent generalnie zajmuje sie sprzedaża drogich wycieczek fak i wynajmowaniem drogo auta - to standard - ale czy także powód do niezadowolenia klienta (dla mnie nie), w niektórych zdarzało sie że miałem pokój z karaluchem (scan na rodos) - ale czego można sie spodzeiwać za 1890/2tyg - 3* HB w lipcu. Ja widzę że wszyscy Ci niezadowoleni mają złe podejście, sami się nakręcają, oczekują gwiazdki z nieba za 5 złotych itp. Kup wycieczkę ze znanego biura, które istnieje na rynku kilka lat, hotel moim zdaniem min. 3* z klimatyzacją - przy wyborze nie kieruj sie tym co piszą w katalogu, ale opiniami ludzi którzy byli dokładnie w tym hotelu (polecam tripAdvisor - opinie w róznych językach). Czytając opinie weź pod uwagę fakt że pisali je ludzie którzy mieli rózne oczekiwania (jedni mogą napisać że było fatalnie inni że było cudownie), opinie o tym samym hotelu mogą różnic się w zależności od terminu - w czasie sezonu może np. nie być miejsc na leżakach, ale jedzenie będzie napewno świeże i większy wybór niż poza sezonem. Sprawdź na googlach co piszą o okolicy, miejscowości, plaży itd, itp. Ja zawsze zanim kupie wycieczke szukam jak najwiecej informacji sam w internecie - wtedy jestem świadom czego mogę sie spodziewać. jak do tej pory wracałem z wyjazdów zawsze zadowolony... i jeszcze jedno - podejście - myśl pozytywnie (Polakom tego brakuje), jeśli w basenie jest brudna woda to ciesz sie z czystego morza i odwrotnie. nic nie ma idealnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: kreta IP: 62.233.204.* 21.06.06, 13:55 Wróciłam tydzień temu z Krety (szkoda....cudownie było) z Neckermannem (to był 3 raz z nimi) i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 21:37 Polecam Happy Holiday Travel z Warszawy solidne i dobre male ale to tylko plusy rezydend okej wszystko gra i tanie wycieczki fakultatywne ( najtansze z polskich biur) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masz Re: kreta IP: *.gl.digi.pl 16.08.06, 11:18 bylismy z Orbisem i bylo super, zadnych problemow, wszystko zgodnie z oferta i zdjeciami w katalogu. Odpowiedz Link Zgłoś