Gość: jedrzej 60 IP: *.acn.waw.pl 12.08.06, 22:10 czy kolo hotelu sa jakies tawerny,sklepy ,inne hotele.W necku podaja ze jest 1,5km do Plamos.AMOZE KTOS COS WIE O HOTELU CARAVEL Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: zakynthos iberostar plagos beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 19:53 Do Iberostara wybieram się 22.08 i z tego co wiem w okolicy jest kilka tawern, 2 supermarkety, bar/restauracja na plaży Amboula. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedrzej 60 Re: zakynthos iberostar plagos beach IP: *.acn.waw.pl 13.08.06, 22:44 Hotel na pewno jest w porzadku chyba najlepszy z oferty necka i wyspa jest fajna.Ale lubie jak w okolicy cos sie dzieje.Dlatego Kasiu mam prosbe.Po powrocie moze cos skrobniesz na ten temat. A moze dotrzecie do hotelu caravel ktory jest w samym Planos?Zycze powodzenia i zazdroszcze super wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: zakynthos iberostar plagos beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 15:23 Oczywiście dam znać jak było. Wracam 5 września. Hotel Caravel jest troszkę lepiej położony względem rozrywek, ale i tak nie jest on w centru miejscowości, tylko na jej obrzeżach. POza tym 100 m od Iberostara jest przystanek autobusowy więc można swobodnie się przemieszczać(tyle że ostatni autobus ze stolicy wyspy do hotelu jest o 20.30). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedrzej 60 Re: zakynthos iberostar plagos beach IP: *.acn.waw.pl 08.09.06, 21:29 kasiu moze znajdziesz chwile czasu by napisac jak bylo na Zakynthos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: zakynthos iberostar plagos beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 22:02 Wróciłam we wtorek i już piszę jak było. Generalnie było bardzo fajnie. Wyspa jest śliczna, ale żeby to zobaczyć trzeba wynająć samochód na minimum kilka dni, bo komunikacja autobusowa działa tylko w turystycznych kurortach, a na piechotę nie da rady. Sam hotel sympatyczny, czysty. Ale niestety bez rewelacji. Pokój mieliśmy malutki i niestety z okropnym zapachem z klimatyzacji. Basen jest bardzo mały, ale jak ja wyjeżdzałam to był już mniej turystów i nie było takiego tłoku jak na początku. Posiłki bardzo smaczne, ci którzy byli wcześniej w Grecji, twierdzili że rewelacyjne. Jest na prawdę duży wybór, od owoców morza po kuchnię grecką i międzynarodową. Lunch jest wg mnie taki sobie, ale głodni chodzić nie będziecie :) W all inclusive są bardzo fajne i smaczne drinki(od Pina Colady po Tequile Sunrise i Blue Lagoon) Plaża jest ok. 150 m od hotelu. Nam się bardziej podobała, jest na niej bardzo mało ludzi.Jest ona piasczysta, są miejscami kamienie. Wejście do morza łagodne, ale ok. 2 m trzeba przejść po kamieniach co jest średnio przyjemne. Morze jest cudowne, ani w Turcji, Hiszpanii, ani we Włoszech nie widziałam takiego koloru :) Leżaki płatne 6 Euro. Co do okolicy to jest bardzo spokojne, w najbliższym sąsiedztwie jest 6 restauracji, 2 sklepy i 2 bary. Miasteczko oddalone o około 25 minut marszu, 1,1 Euro kosztuje autobus, taxi 7 Euro. Naprawdę radzę wynająć samochód, jakby co to mogę poradzić gdzie pojechać, bo widoki są zapierające dech w piersiach. W razie jakichkolwiek pytań, piszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedrzej60 Re: zakynthos iberostar plagos beach IP: *.acn.waw.pl 11.09.06, 21:40 Dzieki za info.Jestem troche zaskoczony.Znajoma z biura podrozy twierdzila ze to jeden z lepszych hoteli na zakynthos.W tym roku bylem w iberostarze na Kosie i wypoczolem swietnie.A na przyszly szukam czegos na zakynthos.Maly pokoj mozna przezyc.Ale ten zapach i maly basen a pewnie o normalnej godzinie brak lezakow troche mnie martwi.Mimo wszystko mysle ze mialas bardzo udane wczasy.Wyspa jest fajna jak i pozostale greckie wyspy.A 25 min spacer do "miasta"jest ok.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: zakynthos iberostar plagos beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 10:32 To że Iberostar Plagos Beach jest jednym z najlepszych hoteli na wyspie też słyszałam. I jest naprawdę fajny-świetne jedzenie, super obsługa, bardzo dobre alkohole. Przy barze jest świetny taras na którym wieczorem większość osób sączy drinki. Co do leżaków przy basenie, t9o jak my przyjechaliśmy to mieliśmy kłopot ze znalezieniem wolnego, ale po paru dniach dużo osób wyjechało i bez problemu można było zarezerwować sobie leżak o dowolnej porze. A co do pokoi to ten nieprzyjemny zapach był w naszym pokoju w bugalowie, jak i u naszych znajomych w budynku głównym. A 25 minutowy spacer do miasteczka byłby OK. gdyby nie to że nie ma tam chodnika, a droga jest kręta i słabo oświetlona więc wieczorem takich spacerów nie polecam. Ale generalnie jestem zadowolona i polecam ten hotel tyle że nie w szczycie sezonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedrzej Re: zakynthos iberostar plagos beach IP: *.acn.waw.pl 12.09.06, 21:43 Ostatnio jezdze w drugiej polowie czerwca,a wiec mam jeszcze pare miesiecy na wybor.Ale po Twoich informacjach chyba zaryzykuje i wybiore hotel Caravel jesli bedzie w przyszlorocznej ofercie.Blizej do miasta,dwa baseny i tez cztery n- ki.Dzieki za szczere uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: zakynthos iberostar plagos beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 16:15 Hotel Caravel widziałam, jest on na początku miasteczka Tsilivi. Z zewnątrz wygląda całkiem Ok. Ale czytałam na jakiejś niemieckiej stronie że tam jest duży proble z leżakami przy basenie , bo bardzo mało ich stoi. No i od Neckermana wiem że kuchnia lepsza jest w Iberostarze. Ale jeśli lubisz spędzać wieczory w "rozrywkowy sposób" to Caravel chyba powinien być lepszy. Bo w okolicy Iberostara cisza i spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedrzej 60 Re: zakynthos iberostar plagos beach IP: *.acn.waw.pl 13.09.06, 17:11 Wiesz dyskoteki mnie nie interesuja,ale wieczorami lubie wyjsc po prostu "na miasto"Posiedziec w knajpce popatrzec na ich zycie.I nie spieszyc sie nigdzie.Jedzenie nie jest najwazniejsze.W hotelu z 4 nkami chyba mnie nie otruja.A o lezaki powalcze.W iberostarze nie podoba mi sie ta droga do miasta jak piszesz kreta i nieoswietlona.Kiedys na chalkidiki mialem do centrum handlowego 800m polna droga.Bylo kiepsko mimo ze chodzilismy wieksza gromada.Jeszcze raz dzieki za naprawde cenne uwagi.Pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
moondeo Re: zakynthos iberostar plagos beach 21.09.06, 16:29 Jeszcze tytułem uzupełnienia dla przyszłych gości: 1) Plaża przy hotelu to jednak nieporozumienie, dlatego w katalogach zdjęć plażowania się raczej nie uświadczy. Jest mała, brudna, kamienista. Faktycznie, pierwsze dwa metry brzegu to kamienie, ale po 2 metrach dno staje sie juz piaszczyste. Plaz przy hotelu i w jego bezposrednim poblizu nie polecam - lepiej wybrac sie na dluzszy spacer lub wynajac samochod i znalezc plaze piaszczysta z takimze dnem. Wrazenia rewelacyjne. 2) Poruszanie sie samochodem po wyspie jest nie lada wyczynem, drogi sa waskie i ciasne, miejscami - szczegolnie przejezdzajac przez miasteczka - szerokosc drogi wystarcza wylacznie na 1 samochod. Co do zasady obowiazuje ruch prawostronny, ale tez - pierszenstwo ma wiekszy :-). Samochod najlepiej wynajac w nieodleglym Planos, gdyz hotelowa wypozyczalnia Sixt zyczy sobie nieporowywalnie wiecej. Po wyspie mozna sie takze poruszac autobusem, ale nalezy miec na uwadze, ze moze on przyjechac wczesniej nie to wynika z rokladu - grecy do tego uwagi nie przywiazuja. 3) Wyspy w 1 dzien samochodem objechac sie nie da, zeby zobaczyc wszystko co nalezy - od błękitnych grot na polnocy, po wrak, "plaze zolwi", wybrzeze Keri. Choc wyspa jest mala, drogi sa krete, waskie i prowadza przez tereny od nizinych po gory. Dobrze zaplanowaną trasą plan minimum mozna wykonac w 3 dni, cieszac oko w spokoju i bez pospiechu (@Miasto Zakynthos - omijac szerokim łukiem@) 4) Jedzenie w Iberostarze - pierwsza klasa. Pokoje srednie. Obsluga - mila, pomocna, drinki - ok, otoczenie hotelu i jego utrzymanie - przywoite, "zdjęciowe". 5) Wyspa jest oblężona przez brytyjczykow i niemcow. Wiecej tam knajp rodem z Liverpoolu niz lokalonych tavern i małych kafejek. Nota bene bryci wola wylegiwac sie przy hotelowych basenach niz jechac na jedna z pieknych plac. 6) NALEZY PAMIETAC - ze wyspa lezy w rejonie dosc czestych wstrzasow sejsmicznych, dlatego na trzesienia ziemi trzeba byc przygotowanym (psychicznie). Podczas 7 dniowego pobytu we wrzesniu mielismy okazje przezyc 3 takowe, nie wiem czy byly one slabe czy mocne, ale na pewno glosne i odczuwalne. Dla nie zorientowanych - w 1953 roku wyspa zostala niemalze calkowicie nieszczona trzesieniem ziemi, miasto Zakynthos plonelo po nim przez tydzien i choc miejscowe prawo budowlane dosc ostro reguluje stawianie budynkow nalezy byc czujnym. 7) Wspomne tylko, ze nalezy byc wymagajacym wobec rezydentow biur podrozy. Nie chce tu "bic piany" o naszych odczuciach zwiazanych z miejscowym przedstawicielem biura podrozy, ale bylo Nam bardzo przykro podczas powrotu do kraju, gdy polski rezydent znanego biura na lotnisku do swego niemieckiego kolegi perfekcyjnie organizujacego odlot swych rodakow powiedzial na wytlumaczenie swego malo uprzejmego i chaotycznego zachowania: " Dzis odprawiam Polakow, widzisz i rozumiesz jakie to frustrujace....".... Mimo wszystko - na Zante leciec warto, zeby zobaczyc.... Odpowiedz Link Zgłoś