Gość: Kamil IP: *.chello.pl 21.08.06, 13:25 Chętnie odpowiem na Wasze pytania dotyczące hotelu jak i samej wyspy :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tez jedziemy Re: Wróciliśmy - Rodos - Hotel Marathon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 16:30 Witam, chetnie sie dowiem jak wygladaja same pokoje, jak jedzonko no i jakie ogolne wrazenia.... bo rozne opinie kraza na tym forum o tym hotelu. dziekuje i pozdrawiam Co warto zobaczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Wróciliśmy - Rodos - Hotel Marathon IP: *.chello.pl 22.08.06, 00:33 Witam, pokoje to chyba największy minus tego hotelu. Pokoiki są małe, mało przytulne. Ale to tylko 3 gwiazdki, więc nie spodziewajmy się nie wiadomo czego. Natomiast bardzo czyste! Pokoje sprzątane są codziennie jak również codzinnie wymieniane są ręczniki !!! DUŻY PLUS !!! Jak macie możliwość wyboru pokoju to polecam dwupiętrowy budynek na drugim piętrze! Rewelacyjny widok na morze !!! Jeśli chodzi o jedzenie to dla mnie rewelka :))) do wyboru do koloru w mega ilościach :))) po paru dniach menu robi sie troche monotonne bo czesto sie powtarza, ale wybor jest naprawde duzy, wiec na pewno kazdy znajdzie cos dla siebie! Podczas każdego posiłku są oczywiście owoce, ciasta, lody itp. Restauracja jest podzielona na dwie części. Jedna w środku a druga na zewnątrz (jak ktoś lubi jeść na powietrzu). Jeśli chodzi o zwiedzanie to polecam stołeczne miasto Rodos. Zawsze warto zobaczyć stolicę. Bardzo ładne stare miasto, miłe knajpki, kafejki, restauracje i stragany z pierdołami :))) Po drodze do Rodos w mieście Faliraki polecam park wodny !!! REWELACJA !!! Ogólnie jesteśmy zadowoleni z hotelu i biura eccoholiday! Jeśli interesuje Cię cos wiecej chtnie odpowiem. Pozdrawiam, Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wróciliśmy - Rodos - Hotel Marathon IP: 213.25.48.* 21.08.06, 18:58 Znasz może ceny taxi np Rodos-Ixia ?a moze jakie są ceny złota ? jedzonko All inclusive jak to wygląda dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Wróciliśmy - Rodos - Hotel Marathon IP: *.chello.pl 22.08.06, 00:36 Ceny taxi to ok 1 Euro za kilometr, więc dużo nie zapłacisz bo to jest blisko. Cen złota nie zanm bo sie tym nie interesowałem, ale jubilerów od cholery :))) Jedzonko wypasione, duży wybór, jesz dopóki nie pekniesz a potem jeszcze ciasto, owoce i lody :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wróciliśmy - Rodos - Hotel Marathon IP: 213.25.48.* 22.08.06, 09:31 Dziękuję za info pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: Wróciliśmy - Rodos - Hotel Marathon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 08:38 Chciałbym się dowiedzieć jakie napoje alkoholowe serwowane są w ramach opcji All Inclusive? Najbardziej interesuje mnie whisky ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Wróciliśmy - Rodos - Hotel Marathon IP: *.chello.pl 23.08.06, 14:49 Jesli chodzi o whisky to piłem raz :))) to bylo do whisky niepodobne :))) ale o gustach sie nie rozmawia :))) no ale jest i to oczywiscie ile chcesz :))) jesli chodzi o inne alkohole to oczywiscie piwo ( po dwoch dniach smakuje jak zywiec :), gin, rum, wodka normalna, wodka ouzo, kremy alkoholowe, martini i na pewno jeszcze jakies ale nazwy nie wymienie bo nie pamietam :) ogolnie do wyboru do koloru, ale nie oczekuj wysmienitego smaku :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majorka1 Re: Wróciliśmy - Rodos - Hotel Marathon IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.09.06, 11:33 hm...Chyba Kamil ma całkowicie inne odczucia niż pozostałe osoby, które były w Marathonie ;-) Ale rzeczywiście w 3 gwiazdkach w Grecji nie należy spodziewać się cudów i trzeba brać to pod uwagę przy wyborze oferty a nie potem narzekać. Byłam w Marathonie w czerwcu. I tak jak pisałam wcześniej było ok. Hotel ma dwa rodzje pokoji : jedne już po remoncie a drugie zdecydowanie przed. I jeśli ktoś tarfi do tych "starszych" to rzeczywiście dopatrzy się krzywo położonych kafelków w łazience, grzybów na wannie etc. Nowe- są rzeczywiście nowe ;-) i tam nie ma się do czego przyczepić. Wiele osób wspominało o nieproszonych gościach w swoich pokjach tj. karaluchach. U nas nie było takowych, ani razu. Co do jedzenia: rzcywiście jest zmaczne i jest go sporo. Ale mało urozmaicone i to jest jeden mały minus. Co do alkoholi: to chyba tylko wino i ouzo przypominają to czym mają być. Reszta tzn. whiskey, gin, jakieś drinki to tylko same nazwy, smak z orginałem ma niewiele wspólnego. Co do sprzątania pokoji: jak dla mnie ktoś robiło to wybitnie pobieżnie. I ręczniki na pewno nie były zmieniane codziennie. Ale może trafiłam na mniej pedantyczną sprzątaczkę? Ogólnie hotel sympatyczny. Za taką cenę nie powinno się nawet wymagać nic innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Wróciliśmy - Rodos - Hotel Marathon IP: *.chello.pl 03.09.06, 02:13 hmm, nie wiem dlaczego mowisz ze mam inne odczucie skoro zgadzamy sie w 90% :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takselka Rodos - Hotel Marathon IP: *.ols.vectranet.pl 03.09.06, 16:18 Wróciłam z Marathonu 27.08.06. Hotel to polskie 1,5*. Restauracja nie klimatyzowana, karaluchy ok. 8 cm długości. Byłam 1 tydz. i ręczników nie miałam wymienianych, woda w basenie była 1 raz wymieniona. Jedzenie bez smaku, raz widziałam rybę, owoce- arbuz, melion i pomarańcze, jedynie dobre ciasta. Mięso na spagetti to przegląd tygodnia -kilka osób miało biegunkę.Jeśli ktoś nie jada ziemniaków i makaronu to ryż zobaczy tylko raz w tygodniu. Na śniedanie okropna jajecznica i różnego rodzaju mortadele. Jedyna dobra sprawa to dobra pogoda i piękana plaża oraz wycieczki, oraz wspaniała rezydentka z Ecco p. Karolina Niewiadomska. Wrażenia: Wyspa -ok, hotel -niepolecany (Grecy olewają wszystko). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Rodos - Hotel Marathon IP: *.chello.pl 04.09.06, 02:03 Jaki ten świat dziwny :))) znowu mam wrażenie, że byliśmy w zupełnie innych miejscach :))) w/g mnie pokoje czyste, reczniki wymieniane codziennie, jedzenie ok, karaluchow nie widzialem !!! Piszesz ze plaza wspaniała :) w/g mnie okropna. pelno kamieni, piach brudny, plaza bardzo waska !!! I jak tu wierzyć w te fora skoro czytam tu takie bzdury!!! No chyba ze zaplacilas 10tys/tydz. za osobe :))) to faktycznie mozesz miec pretensje :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Takselka Re: Rodos - Hotel Marathon IP: *.ols.vectranet.pl 06.09.06, 20:47 Żeby był śmieszniej, to 2 tyg wcześniej wróciła z tego hotelu i go poleciła (jest bardzo wymagająca). Po powrocie i mojej recenzji ona też była zaskoczona. Kupowałam ten hotel na 1,5 tyg. przed wylotem bo moja firma zmieniła mi urlop i brałam ofertę jaka akurat była dostępna. jeśli chodzi o plażę to są tam dwie. Ta z lewej od hotelu rzeczywiściwe była brudna, wąska i nieprzyjemna, zaś druga po prawej leżąca przed hotelem Atlantis, była czysta, szeroka (owszem były niewielkie kamyki), pięknie położona -jednak jest mało plaż które przebiją miękością nasze nad Bałtykiem. Jak to mówili miejscowi to u nich to już koniec sezonu (byłam 20-27.08) i być może olali sobie już temat. Poza tym oni niedbają o czystość, wystarczyło patrzeć pod nogi. pozdRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś