Dodaj do ulubionych

Szalone ceny imprez

IP: *.imz.pl 22.08.06, 10:43
Czy jakiś światły człowiek powie mi co jest grane?
Przeglądałam wczoraj różne katalogi i zauważyłam bardzo duże różnice cenowe.
Hotel ten sam, wyżywienie także a różnice wynoszą ~500-1000 zł.
Przykład: Portugalia (TUI, Neckermann, Open Travel, Oasis).
Czyżby niektóre biura liczyły na jeleni, którzy dadzą się zwieźć przemiłym
skądinad paniom z biur podróży i wciskającym klientom imprezy za niebotyczne
pieniądze? Coś mi tu nie gra!
Obserwuj wątek
    • Gość: ada_zie Re: Szalone ceny imprez IP: *.incenti.pl 22.08.06, 10:53
      Wykupując wakacje w tui albo neckermannie masz 99% gwarancji, ze wszystko będzie
      ok. Wolę zapłacić i miec spokojne wakacje.
      • Gość: Basia Re: Szalone ceny imprez IP: *.imz.pl 22.08.06, 11:03
        Podam przykład:
        TUI - Portugalia, hotele **** cena ~4500 zł
        NN - te same hotele cena ~3200-3500 zł
        Jak to wytłumaczyć, bo to już jest chyba poza zasięgiem mojej percepcji :-)))
        • Gość: ada_zie Re: Szalone ceny imprez IP: *.incenti.pl 22.08.06, 11:31
          poza mojej też :)))
          nie ma pojęcia - tym bardziej, ze tui i nec to chyba jedna grupa kapitałowa...
          • Gość: Basia Re: Szalone ceny imprez IP: *.imz.pl 22.08.06, 11:47
            Niby dwa solidne biura podróży, jednak TUI "przoduje" w zdzierstwie nie wiedzieć
            czemu.
            • Gość: ada_zie Re: Szalone ceny imprez IP: *.incenti.pl 22.08.06, 11:51
              wydawało mi się, ze tui i nec nie sprzedają ofert do tych samych hoteli
              ośrodki oferowane przez tui są wyższej kategorii i stąd zawsze wyższa cena
              • Gość: Basia Re: Szalone ceny imprez IP: *.imz.pl 22.08.06, 12:09
                Otóż nie. TUI i NN mają np. w swojej ofercie hot. Monica Isabel Beach i Auramar
                i różnica w cenie jest znaczna.
                Składam broń, poddaję się, chyba już się nie dowiem na czym to polega :-)))))
                • Gość: ada_zie Re: Szalone ceny imprez IP: *.incenti.pl 22.08.06, 12:14
                  może jest ktoś mądrzejszy od nas :)))
                  aczkolwiek i tak zostanę wierna klientką neckermanna
                  • Gość: Basia Re: Szalone ceny imprez IP: *.imz.pl 22.08.06, 12:19
                    Mam to samo!!! ..... i dodałabym jeszcze SH gwoli sprawiedliwości :-)
                    • Gość: ada_zie Re: Szalone ceny imprez IP: *.incenti.pl 22.08.06, 12:31
                      w tym roku mielismy jechac ze scnaem - oni tez sa w jakiś dziwny sposób
                      powiazani z nec - ale ostatecznie zostaliśmy przy nec
                      • Gość: Basia Re: Szalone ceny imprez IP: *.imz.pl 22.08.06, 12:35
                        SH "skojarzył się" z TUI (lub na odwrót) - co mi nie przeszkadza w żadnym
                        wypadku :-)
                • Gość: małgosia Re: Szalone ceny imprez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 12:58
                  Na Krecie mają wspólnie Cactusa w Stalidzie. Cena w TUI była wiższa dla 3
                  osobowej rodziny o ok.1600 zł. Z tym że TUI daje dla hotelu ****+ a nec ****.
                  • Gość: ada_zie Re: Szalone ceny imprez IP: *.incenti.pl 22.08.06, 13:08
                    może klienci tui mają zagwarantowane pokoje o wyższym standardzie??
              • aniab_24 Re: Szalone ceny imprez 22.08.06, 13:10
                Owszem sprzedają te same hotele.
                • Gość: web Re: Szalone ceny imprez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 14:08
                  czasami mają te same hotele. Ale np. Różne pokoje, inny charter. Najwygodniej
                  jest udac sie do agenta, który sprzedaje ich wszystkich i na miejscu porównać
                  cene i świadczenia.
                  Tui i Scan sa w jednej grupie kapitalowej
                  Nec jest w konkurencyjnej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka