asiulka81 27.04.06, 16:54 Od jakiego wieku wedlug was zaczyna sie staropanienstwo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mathias_sammer Re: Staropanienstwo 27.04.06, 16:59 Gdzie tak od 85 lat, ale wtedy mowi sie o drugiej mlodosci i szansie na lepsze:) M.S. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Staropanienstwo 28.04.06, 09:02 MS, po 70 się ustatkuję, no chyba ze staropanieństwo bardzo mi się spodoba;) Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Staropanienstwo 27.04.06, 17:18 24 lata, he, he. Nie wiem, jak jest teraz, ale kiedyś zgodnie z prawem kanonicznym dwudziestoczeteroletnia panna była już w podeszłym wieku i można jej było udzielić dyspensy na ślub z jakimś bliższym kuzynem. ^_^ Odpowiedz Link Zgłoś
ania.downar Re: Staropanienstwo 27.04.06, 19:16 aiczka napisała: > 24 lata, he, he. > Nie wiem, jak jest teraz, ale kiedyś zgodnie z prawem kanonicznym > dwudziestoczeteroletnia panna była już w podeszłym wieku i można jej było > udzielić dyspensy na ślub z jakimś bliższym kuzynem. ^_^ Hehehe... moj kuzyn by sie ucieszyl, gdyby to przeczytal, bo od czasu gdy skonczyl 6 lat powtarza, ze sie ze mna ozeni :-))) A ja 24 lata juz nie pamietam kiedy mialam, wiec moge chyba powoli zaczac negocjowac ten uklad... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Staropanienstwo 27.04.06, 18:56 To jest stan umysłu. Wiek nie ma nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ania1022 Re: Staropanienstwo 27.04.06, 22:06 Dzis nie ma starych panien. Sa tylko wolne, niezalezne kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
ciacho_ania Re: Staropanienstwo 27.04.06, 22:12 i silne kobiety!!!!! zreszta po co mam facet... malo przez nich wycierpialysmy....?? nie jetsem feministka! :) Odpowiedz Link Zgłoś
skp110 Re: Staropanienstwo 27.04.06, 22:25 > Dzis nie ma starych panien. Sa tylko wolne, niezalezne kobiety Ale czas płynie im tak samo jak kiedyś, pewnie jesteś starą panną (albo byłaś) i dlatego zwalczas słowa które dobrze opisują rzeczywistość Odpowiedz Link Zgłoś
ciacho_ania Re: Staropanienstwo 27.04.06, 22:32 wiesz wychodze z takiego zalozenia, ze jak jakas laska ma byc z facetem i on ma ja bic czy jej ma byc z nim zle to lepiej by byla sama.... albo jak ma brac slub tylko dlatego ze wpadka!!! blad!! duzy blad! Odpowiedz Link Zgłoś
ania1022 Re: Staropanienstwo 27.04.06, 22:36 Nic mnie tak nie bawi jak ludzie tacy jak ty z malomiasteczkowymi i staroswieckim pogladami. Jak i Ci, ktorym sie wydaje ze na podstawie jednego zdania wypowiedzianego przez kogos potrafia wyciagna trafne wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamilan Re: Staropanienstwo 27.04.06, 22:53 o kurczę, ale się ubawiłam myślałam, że pojęcie stara panna umarło śmiercią naturalną, a jednak nie no cudnie, zatem... eh, śmiech mnie ogarnia, ale może to już objaw staropanieństwa; Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Staropanienstwo 27.04.06, 23:02 z pewnością! :)) w tym wieku (tzn. w wieku starej panny) mięśnie twarzy kurczą nam się w sposób niekontrolowany :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamilan Re: Staropanienstwo 27.04.06, 23:04 o boszesz, jakże nad tym zapanować, aby to się nie rozprzestrzeniało, myślę tu o mimice twarzy, nie uśmiechać się??!! nie to nie możliwe wmoim przypadku; a już wiem, opuszczę ten stan, stan staropanieństwa :DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
frutinka Re: Staropanienstwo 27.04.06, 23:08 Od momentu, w którym zakłada się takie wątki jak ten! Odpowiedz Link Zgłoś
1dunia Re: Staropanienstwo 28.04.06, 08:53 I od 16 r. życia... Staropanieństwo to nie wiek, to stanu umysłu. Odpowiedz Link Zgłoś