Dodaj do ulubionych

Kos i rowery

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 22:19
Witajcie,
wybieram się w ostatnim tygodniu na Kos. Zamierzam zwiedzić wyspę korzystając
z roweru - co wiąże się z wynajmem na 2-3 dni. Moje pytanie
dotyczy "parkowania" 2 kółek? Czy hotele mają jakieś parkingi dla rowerów?
Zabieram do pokoju???
I co z zostawianiem rowerów gdy chce gdzieś wejść, coś zwiedzić?
Byłabym wdzięczna za informacje od podróżujących rowerzystów :)
Obserwuj wątek
    • Gość: gayia Re: Kos i rowery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 09:46
      Rowery zamykane są na kluczyk, nie ma problemu nikt na nim nie odjedzie:-). Co
      do zostawiania rowerów, po prostu zostawia się je przed hotelem, przy plażach
      są stojaki. Naprawdę nie ma problemu, rowery są na Kos bardzo popularne. Kiedy
      lecisz na Kos, do jakiego hotelu i na jak długo?
      • Gość: evulevu Re: Kos i rowery IP: *.chello.pl 28.08.06, 10:07
        Na Kos jest bardzo bezpiecznie, bez problemu rower zostawia się na stojakach
        lub przed hotelem, nikt go nie ukradnie :)
        • Gość: maja Re: Kos i rowery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 20:32
          Dzięki za informacje.
          Tak właśnie zamierzam się przemieszczać na Kos tylko zastanawiałam się co z tym
          rowerem mam zrobić :) Troszkę mnie uspokoiliście.
          Lecę 24 września, będę stacjonować w okolicach Kos - Athina Beach.

Pozdrawiam serdecznie!
          • Gość: gayia Re: Kos i rowery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 12:08
            O fajnie:-) no to się spotkamy, też lecę do Athiny. Będę w tym hotelu 2 raz, a
            na Kos już 5. Pozdrawiam
            • Gość: maja Re: Kos i rowery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 23:07
              Dokładnie tego samego dnia? :)
              • Gość: gayia Re: Kos i rowery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 14:14
                Tak tego samego dnia tzn. 24.09, lecę na 2 tygodnie. Już niedługo:-))
                Pozdrowienia
            • Gość: nikos Re: Kos i rowery IP: *.aster.pl 08.09.06, 20:43
              jesteś już "stałym" bywalcem Kos - napisz jakiej pogody można się spodziewać
              własnie na przełomie wrzesnia- pażdziernika? lecę też 24 na 2 tyg
              • Gość: gayia Re: Kos i rowery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 09:33
                Pogoda. W dzień bardzo ciepło, wieczory chłodne nie zimne. Na pewno trzeba mieć
                jakiś sweterek lub cienką kurteczkę. W samym mieście wieczorem jest bardzo
                ciepło (wąskie uliczki, brak przewiewu), ale na obrzeżach może trochę wiać
                wiaterek. Ogólnie wrześniowa pogoda jest super. Słońce nie pali, a ja nie
                dostaję uczulenia i wracam super opalona. Nikos - w jakim hotelu będziesz?
    • justine4 Re: Kos i rowery 02.09.06, 02:01
      Hej Maju!
      Potwierdzam, ze z rowerem na Kos nie ma najmniejszego problemu.
      Oplaca sie tez wypozyczyc rower na dluzszy okres, bo wtedy ma sie dni za darmo.
      Np kiedy wypozyczasz na tydzien, placisz za 5 dni.
      Wszedzie sa stojaki na rowery, a mozna go po prostu zostawic gdzies na poboczu
      drogi i zapiac na kluczyk.Zajmuje to sekunde, a ma sie pewnosc,ze roweru sobie
      nikt nie pozyczy, chociaz Kos to bardzo bezpieczne miejsce.
      • Gość: maja Re: Kos i rowery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 10:36
        Dzięki Justine.
        A zabiezbieczenia są w "standardzie" wypożyczanych rowerów czy powinnam zabraż
        z Polski?
        • justine4 Re: Kos i rowery 09.09.06, 18:43
          Maju, sorki za opoznienie, ale dawno tu nie zagladalam.
          Zabiezpieczenia sa w komplecie z rowerem.
          Nic nie musisz zabierac!!!
          Udanych wakacji!!!!
          • Gość: maja Re: Kos i rowery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 22:59
            Dzięki :)
            pozdrawiam serdecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka