uldzia 02.04.03, 23:07 Czy był ktoś z was w Leptokarii?Wybieram się tam w czerwcu z małym dzieckiem do hotelu Olympian Bay.Może ktoś już tam był? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: avva Riwiera Olimpijska IP: 194.181.108.* 03.04.03, 07:57 Kalimera, Napiszę Ci tylę ile zaobserwowałam przy kilku krótkich pobytach w L. , a z góry dodam, że na Riwierze miejscowości są baaardzo podobne, uliczki na siatce przecznic , hotele z balkonami dookola, na dole małe kawiarnie. Duża miejscowośc turystyczna, milion sklepów ze złotem, futrami i skórą. Ladna piaszczysta plaża, pełno knajpek , tawern, jakieś dyskoteki. Powszechny język polski. Leży u stóp Olimpu ( nogi moczysz w Egejskim i patrzysz na domek Zeusa ;-) Dobry punkt wypadowy do Dionu , na Olimp, Meteorów i do Salonik. Ogólnie miejsce wypoczynkowe ;-) pozdrawiam Avva Odpowiedz Link Zgłoś
mmm77 Re: Riwiera Olimpijska 03.04.03, 08:37 Byłam tam w zeszłym roku, bardzo fajny hotelik, naprawdę polecam !!! Nie chce się stamtąd wyjeżdżać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Riwiera Olimpijska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.03, 12:41 Ja też się zastanawiam nad Olympian Bay. Czy będziesz mieszkać w bungalowach czy w hotelu głównym? Z jakim biurem jedziesz? A czy ktoś był w miejscowości Platamon? Jak tam z wieczornymi rozrywkami? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmm77 Re: Riwiera Olimpijska 03.04.03, 12:56 Miejscowości Platamon zupełnie nie kojarzę, chociaż trochę jeździliśmy po Riwierze, bo wypożyczyliśmy samochód. Innym fajnym miejscem jest Paralia (dużo rozrywek). Polecam również Kretę (jest zdecydowanie ładniejsza) Odpowiedz Link Zgłoś
avva Re: Riwiera Olimpijska 03.04.03, 13:01 Riwiera to ogólnie miejsce rozrywkowe, spokojniej jest na południu w okolicach Kokino Nero. Ostatnio znalazłam greckie strony (po polsku) , oferty apartamentów i hoteli- tanie jak barszcz. Rezerwacja przez net. Piękna spokojna okolica , idealna do pływania i nurkowania (dla początkujących) Ktoś chce namiar? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: Riwiera Olimpijska IP: 194.25.143.* 03.04.03, 13:37 avva napisała: > Riwiera to ogólnie miejsce rozrywkowe, > spokojniej jest na południu w okolicach Kokino Nero. > Ostatnio znalazłam greckie strony (po polsku) , oferty apartamentów i hoteli- > tanie jak barszcz. > Rezerwacja przez net. > Piękna spokojna okolica , idealna do pływania i nurkowania (dla początkujących) > Ktoś chce namiar? Wybieram się ze znajomymi w tamte okolice i szukamy noclegów. Będę wdzięczny za jakieś namiary. Mój e-mail: mpaciura@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avva Już wysyłam ;-) IP: 194.181.108.* 04.04.03, 07:43 Dopiero teraz zobaczyłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyglo Re: Riwiera Olimpijska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.03, 21:46 Także proszę o adresy greckich stron.Mój e-mail: kyglo@wp.pl Z góry dziękuję! Na marginesie, każde polskie biuto podróży można "sprawdzić" na: www.pit.org.pl PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
avva Re: Riwiera Olimpijska 03.04.03, 13:05 Plamaton kojarzę słabo, a to znaczy ,że wyglądał podobnie do Paralii, Leptokarii itp. Jedyne co mam wyraźniej zapisane w pamięci to przepyszne Frappe w kawiarni przy ruinach zamku nad miastem. Plaże śliczne i piaczszyste- było pusto , ale pewnie z powodu nieludzkiej godziny ;-) Adijo Avva Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uldzia Re: Riwiera Olimpijska IP: 81.15.219.* 03.04.03, 14:49 Będę mieszkała w hotelu a załatwiałam w Scan Holiday. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmm77 Re: Riwiera Olimpijska 03.04.03, 15:01 Wakacje w czerwcu lepiej załatwiać w ostatniej chwili, jest dużo, dużo taniej. W tym hotelu pokoje ma tylko Scan i biuro niemieckie. Jest dużo Niemców, jest duzo atrakcji sportowych (aerobic, piłka wodna, siatkówka, można wypożyczyć rolki), jest bardzo dużo rozmaitego i smacznego jedzonka. Nie do przejedzenia. Udanego wypoczynku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avva Re: Riwiera Olimpijska IP: 194.181.108.* 03.04.03, 15:07 Dobry wybór, Scan naprawde jeszcze niczym nie podpadł. Gratuluję i życzę miłego wypoczynku. Avva Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Riwiera Olimpijska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.03, 15:37 I ja chciałam pojechac ze Scanem, ale ich cena na czerwiec jest w chwili obecnej dużo wieksza niż w innym biurze na ten sam okres. Dużo korzystniejszą ofertę ma Ecco Holiday - całkowity koszt wycieczki to ok.1950 zł. Nie znam tego biura, warto ryzykować? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mmm77 Re: Riwiera Olimpijska 03.04.03, 15:53 lepiej sprawdź to biuro, ile lat jest na rynku itp. (mi jest zupełnie nieznane) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uldzia Re: Riwiera Olimpijska IP: 81.15.219.* 03.04.03, 18:34 Ja też pierwszy raz słyszę o takim burze.Dlatego wybrałam takie,które jest znane.Jadę z małym dzieckiem więc wolę nie ryzykować z nieznanymi biurami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kayo Re: Riwiera Olimpijska IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 09:35 Awa jeśli możesz daj namiary na te hotele pensjonaty dziękuję z góry i pozdrawiam kayo@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aleba Re: Riwiera Olimpijska 04.04.03, 09:42 Avva, ja też poproszę o te namiary... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avva Re: Riwiera Olimpijska IP: 194.181.108.* 04.04.03, 10:34 Już wysłałam;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avva Mateusz, aleba IP: 194.181.108.* 04.04.03, 11:44 Wysłałam , zwrócili komunikat ,że nie doszło:-( Spróbuje jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Riwiera Olimpijska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.03, 11:34 Niestety biuro to działa od niedawna chyba od 11.2002r. O co mam się pytać, jakie dokumenty sprawdzić jak do nich pojadę? pzdr Misia mmm77 napisała: > lepiej sprawdź to biuro, ile lat jest na rynku itp. (mi jest zupełnie nieznane) Odpowiedz Link Zgłoś
mmm77 Re: Riwiera Olimpijska 04.04.03, 12:24 To faktycznie "bardzo młode" biuro, to nawet nie wiadomo czy jakieś wyjazdy już zdążyli do tej pory zorganizować. Możesz zadzwonić do Polskiej Izby Turystyki i zapytać się czy to biuro jest zrzeszone u nich, aczkolwiek nie jest to obowiązkowe i niektóre biura (nawet te bardzo znane) tam się nie zrzeszają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Riwiera Olimpijska IP: *.k.mcnet.pl 09.04.03, 09:36 Ja byłam w tym hotelu w ubiegłym roku w pierwszej połowie czerwca ze Scan Holiday. Byłam bardzo zadowolona, są 2 duże baseny + brodzik dla dzieci, plac zabaw dla dzieci, a hotel i bungalowy są położone w dużym ogrodzie. Ja mieszkałam w bungalowach i byłam zadowolna (bungalowy mają własną klimatyzację a nie centralną jak w hotelu), jedzenie bardzo dobre, plaża w miarę czysta, dużo zieleni. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uldzia Re: Riwiera Olimpijska IP: 81.15.219.* 09.04.03, 19:13 Dzięki za informacje.Możesz mi coś jeszcze napisać o tej miejscowości? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Riwiera Olimpijska IP: *.k.mcnet.pl 10.04.03, 13:12 Leptokaria to spokojna, mała i miła miejscowość, z hotelu ok. 3 km, wiec w sam raz na wieczorny spacer. Ja osobiście byłam tam tylko raz, ponieważ przy programie all inclusive nie musiałam chodzić na żadne zakupy a na wycieczki jeżdziłam w inne miejsca. Moim skromnym zdaniem jest to idealne miejsce na wakacje z dziećmi gdzie nie ma w zasiegu głośnych dyskotek i wyluzowanej brakiem rodziców młodzieży. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś