Gość: rado IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 21:58 Prosze o pilna pomoc! Ktora miejscowosc polecacie? Wady, zalety... Zamierzam spedzic 8 dni na Krecie i mam maly dylemat. Bede tam 1 raz!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alice Re: Stavros czy Matala???? IP: *.tktelekom.pl 17.01.07, 22:05 jakie biuro oferuje 8 dni? Odpowiedz Link Zgłoś
infowroclaw.pl Re: Stavros czy Matala???? 17.01.07, 22:06 Stavros - zadupie: 3 sklepy typu GS, tyleż knajp, cisza, spokój, piękna, piaszcysta plaża, 5 autobusów do Chanii na dobę. Idealne miejsce na wakacje z dziećmi. Matala - nie wiem :) -- www.INFOwroclaw.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Stavros - magiczne, bo ostatnie z cichych tam, 17.01.07, 22:26 Matala - odwrotność pełna. Wybieraj. Odpowiedz Link Zgłoś
bob75rob1 Re: Stavros czy Matala???? 17.01.07, 23:41 Uwielniam południe wyspy, więc powinnam wybrać Matalę, ale zdecydowanie wolę Stavros ze względu na umiarkowane natężenie turystyczne - nawet o tej porze jest tam pięknie. Matala w sezonie to gwar, tłok i rzesze turystów, raczej na kilkugodzinną wycieczkę, jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: Stavros czy Matala???? 30.01.07, 19:53 Matala to małe turystyczne miasteczko,faktycznie bardzo przepełnione.Ale jest pięknie położona,ma legendarne zachody słońca,przepiękną,pustą plażę Komos i Red Beach,wartą zdobycia.Stavros nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Stavros to mała nieturystyczna wioska, raczej nie 30.01.07, 20:01 przepełniona. Jest pieknie połozona, ma legendarna górę użytą do kręcenia ZOrby i pieknej katastrofy i Oscara w jednej tavernie:-) Zachody tez niezłe, plaże różne i puste zawsze... Matale znam dobrze. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joa Re: Stavros to mała nieturystyczna wioska, raczej IP: *.lublin.mm.pl 21.07.07, 10:06 Chyba zawsze to nie- w sezonier jest tam ponoć wielu turystów. A czy warto wybrać się ze Stavros na wycieczkę do Matali czy jednak za daleko? Warto byłoby zobaczyć obydwa miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Re: Stavros czy Matala???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 05:56 A jak jest ogolnie na Krecie? Slyszalem opinie ze nie za ciekawie, poza tym standart pokoi nie za specjalny, ze grecy ogolnie malo przywiazuja wagi do czystosci, ze lepiej za ta kwote wybrac Turcje czy Chorwacje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Stavros czy Matala???? IP: *.spray.net.pl 18.01.07, 17:54 Matala!!!Byłem 5 razy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malga Re: Stavros czy Matala???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 00:39 Turcja czyściejsza od Grecji to chyba żart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Stavros czy Matala???? IP: *.c31.msk.pl 30.01.07, 15:05 Jeśli chodzi o hotele w których byłam,to nie żart. Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalgorzata Re: Stavros czy Matala???? 20.02.07, 20:24 Gość portalu: rado napisał(a): > A jak jest ogolnie na Krecie? Slyszalem opinie ze nie za ciekawie, poza tym > standart pokoi nie za specjalny, ze grecy ogolnie malo przywiazuja wagi do > czystosci, ze lepiej za ta kwote wybrac Turcje czy Chorwacje... Jeśłi najważniejszą sprawą dla Ciebie jest standart hotelu i jakość pokoi - bez złośliwości mówię: weź Tunezję albo Egipt. Za 2000 - 2500 znajdziesz całkiem wypaśny hotel z HB lub All - zależy od sezonu, tańczące fontanny i nawet czasami kolejkę linowa, która gości z wyższych pięter ogromnego betonowego hotelu dowozi wprost na plażę. Piszę to bez złośliwości - po prostu wszystkim zwolennikom spędzania wakacji w zakletym pięciokącie "hotel, plaża, basen, drinkbar, wycieczka autokarowa" - odradzam Grecję polecajac Egipt lub Tunezję. Przewyższają jakością i wypaśnością hoteli, często ładnymi plażami, rafami, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbelek Re: Stavros czy Matala???? IP: *.chello.pl 30.01.07, 21:52 Jedź do Turcji, zdecydowanie Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Barbelku... nie poznaje Cie, chyba że chcesz 30.01.07, 23:39 żeby mniej ludzi deptało Kretę...:-) ...? Odpowiedz Link Zgłoś
q3a1 Re: Barbelku... nie poznaje Cie, chyba że chcesz 31.01.07, 10:45 Właśnie :). Na Krecie nie ma nic ciekawego, ludzie zupełnie do niczego, nie ma co zwiedzać, jedzenie beznadzieja, drożyzna, żadnych plaż, ani cichych i urokliwych miejsc, a południe wyspy to już w ogóle dramat - nudno jak cholera, wszędzie jeden wielki syf no i generalnie GORĄCO POLECAM TURCJĘ :D:D:D:D... Jak to czytam, to mógłbym się podpisać jako Kagan bueheheheheh!!!;-) q3a Odpowiedz Link Zgłoś
jollka2 i rybki wredne na Preveli i Elafonisi 07.02.07, 11:47 ktore stojących w wodzie, a nie pływających skubią po nogach, nawet wydepilowanych :)) Generalnie Kreta jest okropna :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funia Re: Stavros czy Matala???? IP: *.itpp.pl 01.02.07, 14:59 Rado, a które biuro ma w ofercie Stavros? Słyszałam, że jest tam super, ale myślałam, że w tym roku nikt tam nie jeżdzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.S. Re: Stavros czy Matala???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 16:25 Widziałem Stavros w ofercie Triady, ale tylko Catrin i coś nowego, już bez Little Bay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkrzysiek Re: Stavros czy Matala???? IP: *.ippt.gov.pl 20.02.07, 13:13 byłem w obydwu miejscach... jako miejscowość fajniejsza jest Matala... większa plaża, czystsza woda, więcej knajpek w których można coś zjeść... plaża w Matali potrafi być bardzo zatłoczona ale w Stavros też... no i plaża w Matali jest regularnie sprzątana... Matala jest to mała miejscowość turystyczna ale jednak taka sympatyczna, przypomina troche starówke w Chani z Matali trudno jest sie wydostać w pobliżu są ciekawe miejsca: Agio Farago Agios Pavlos i pewnie kilka innych ale jeżeli chcesz zobaczyć Samarie, Chanie, Elafonisi Balos to chyba łatwiej jest to zrobić ze Stavros... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonrie Re: Stavros czy Matala???? IP: *.crowley.pl 21.02.07, 09:51 Kocham Stavros, bo lubię zadupia :) W zeszłym roku pokochałam Kissamos, bo to fajne miejsce z fajnymi ludźmi - w obu miejscach na plaży często byliśmy SAMI (w Stavros jest plaża, na której zwykle nikogo nie ma - nie ta główna oczywiście; podobnie w Kissamos). Matala, Agia Pelagia... To nie przypadło mi do gustu - nie lubię tłoku i takiej atmosfery. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Sonrie ma racje - dla mnie :-)) Juz moja kochana 21.02.07, 10:21 Agia Pelagia zamienila sie Matalopodobnie... i na plaze trzeba uciekac za Fodele jeszcze... zeby nie bylo "fokowiska"... Stavros - to Stavros.. No, a puste plaze Kolimbari..? hej... Juz niedługo! Odpowiedz Link Zgłoś
sonrie Re: Sonrie ma racje - dla mnie :-)) Juz moja koc 21.02.07, 10:39 :) Ja mam szczęście - w zeszłym roku nawet na Elafonissi byliśmy niemal sami, bo... padał deszcz :) Ale ta kąpiel w deszczu... Nie da się zapomnieć! W tym roku odpuszczam Grecję, ale w przyszłym... Stavros/Kissamos, a jakże :) Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Stavros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 12:30 Planuje wczasy w Stavros w tym roku i chciałam zapytać : czy w Stavros jest możliwość wypozyczenia rowerów, samochodu?? jeśli tak to w jakich cenach? a jeśli nie to gdzie najlepiej wyprzyczyć ? Z góry wielkie dzięki za opd. :) pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f w samym Stavros nie, ale juz dwie wioski blizej Ch 25.02.07, 13:15 ani - tak. Ale ja polecam Autowaya - i nie dlatego, ze mam udzialy, bo nie mam:-(( ale dlatego, ze z lokalnych wypozyczalni trafiaja sie złe doswiadczenia z umowa i warunkami ubezpieczenia... gdyby coś nie daj boże... A Autoway podstawial mi nie raz juz pod apartament w Stavros wlasnie - bez problemu. I mozesz wybrac i zarezerwowac z Polski.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek33 Re: wypożyczalnie 21.07.07, 22:19 jacek1f napisał: > A Autoway podstawial mi nie raz juz pod apartament w Stavros wlasnie - bez > problemu. I mozesz wybrac i zarezerwowac z Polski.. Jacku, na miłość boską, przecież doskonale wiesz, że większość wypożyczalni podstawia samochód pod hotel nie biorąc za to dodatkowej opłaty, daje darmowe foteliki, ma stronę internetową i telefon przez które możesz zarezerwować samochód z Polski, w każdej możesz przeczytać umowę przed podpisaniem i jeśli nie jest coś wyszczególnione zażądać dopisania lub zrezygnować. Czy ja mam dopisać sobie do stopki np. Grecocar bo byłem bardzo zadowolony, z Jordanisem z oddziału w Chani prawie się zaprzyjaźniłem, że w umowie było jasno i wyraźnie napisane że opony, udział własny i parę innych rzeczy 0%, bo za 9 dni w picanto z AC, na przełomie maja i czerwca zapłaciłem 200€? Mam podać jego nr telefonu? Może nawet skorzystałbym z usług autoway gdyby były tańsze, ale odkąd zacząłem czytać fora o Grecji przed poprzednim wyjazdem 3 lata temu wszędzie widzę spam Neronki i choćby z jego powodu tego nie zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apax Stavros IP: *.uje.nat.hnet.pl 21.07.07, 18:31 Stavros- cisza i odpoczynek od codziennego zgiełku wielkiego miasta. W tym roku już we 3 do Cathriny. Ciekawe jak się młodej Grecja spodoba- lepiej żeby była zadowolona bo będzie wakacje spędzać z babcią :-))) Pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś