przem4 05.02.07, 21:05 Prosiłbym o jakieś opinie na temat tego hotelu. Jadę w czerwcu z Neckermanna. Dzieki z góry. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Justa Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 08:14 Bardzo dobry hotel, jedzenie przepyszne. Plaza zwirkowa ale woda cudowna, bar na plazy z super lodami. W bungalowach podobno są mrówki. Ogólnie bardzo polecam. Ja w tym roku jadę do tego hotelu położonego wyzej Rodos Village, tez z Neckermana. Odpowiedz Link Zgłoś
gruba_dynia Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris 13.02.07, 08:18 Ja akurat tam nie jadę ale znajomy z biura podrózy bardzo mi ten hotel polecał więc chyba jest ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
beaw27 Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris 21.06.07, 00:37 Byliśmy w ub. roku we wrześniu, super hotel, mieszkaliśmy w bungalowie najbliżej morza - SUPER, żadnych mrówek, w ogóle żadnych insektów, jedzenie super, czyściutko i miło. Serdecznie polecam. W tym roku też tam jedziemy we wrześniu, ale najpierw na tydzień do sąsiedniego Mitsis Rodos Village a po tygodniu na drugi tydzień pobytu przenosimy się właśnie do Mitsis Rodos Maris & Spa. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna.bia Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris 21.06.07, 23:03 Ja też 24 czerwca, czyli za 3 dni tam lece. Mam nadzieję, że będzie super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Może się spotkamy!!! A Polaków dużo tam jeździ? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 07:25 www.wakacje.pl/hotele/grecja/mitsis-rodos-maris-11562.html Odpowiedz Link Zgłoś
jola-za Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris 22.06.07, 12:18 Byłam tam Tydzień temu. Wszystko w jak najlepszym porządku. Pokoje duże czyste sprzątane codziennie. Jedzenie smaczne. Plaża drobne kamyki w wodzie piasek na brzegu. Proszę pozdrowić barmana z pool baru Georgosa od Joli. Jeśli masz jakieś pytania - odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
beaw27 do jola-za 22.06.07, 12:55 Witaj A mieszkałaś w bungalowie czy w bud głównym ? Jeśli w bungalowie , to w którym - od której strony? Jaki numer? I jaki numer pokoju? Może zauważyłaś czy pracuje tam jeszcze taki F & B Manager - szczupły i wysoki, chyba Thassos miał na imię? Poszukuję do niego namiarów, bo mamy do niego sprawę a mój Mąż gdzieś zawieruszył jego wizytówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-za Re: do jola-za 22.06.07, 20:03 Mieszkałam w bungalowie drugim od stronu morza pok. nr 1019. Wszystkie bungalowy mają okna skierowane w stronę morz z tym że widok z pokoi parterowych zasłonięty jest przez sąsiednie budynki. Co do Managera to każdy z nich jest szczupły a kilku wysokich. Nie wiem niestety o którego chodzi i nie mam namiarów na żadnego z nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przem4 Re: do jola-za IP: *.elb.vectranet.pl 22.06.07, 20:09 Jak jest z lezakami przy basenie. Czy trzeba wczesnie zajmowac? Odpowiedz Link Zgłoś
jola-za Re: do jola-za 22.06.07, 20:51 My nie mieliśmy żadnych problemów z leżakami. Ok 9 trochę było już zajętych, ale nawet o 10 można było coś znaleźć. Na plaży zupełny luz zawsze znajdą się wolne. Większość Anglików siedzi w barach i pije. Jak to powiedział Georgos do godz. 12.00 15 piw, a po 12 zaczynają pić ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina77 Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris IP: 212.160.172.* 29.08.07, 09:28 Czy przy plaży można uprawiać jakieś sporty wodne? Jest może szkoła windsurfingu gdzieś w pobliżu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.07, 19:02 jw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przem4 Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris IP: *.elb.vectranet.pl 24.06.07, 20:26 Czy rbia jakies problemy jezeli poprosi sie o pokoje na górze w bungalowach? Odpowiedz Link Zgłoś
jola-za Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris 24.06.07, 20:46 Nie mam pojęcia czy będą robić problemy. Wiem tylko że w dniu naszego wyjazdu hotel był przepełniony, cały kompleks mieści ok. 1200 turystów, my mieliśmy problem z wynajęciem jakiegokolwiek pokoju na tzw "day use". Musieliśmy opuścić pokoje o 12 a transfer na lotnisko mieliśmy o 23.45 . Na recepcji pracuje Polka Agata, może z nią da się coś załatwic. Odpowiedz Link Zgłoś
beaw27 Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris 24.06.07, 22:46 A czy płaciliście za ten pokój na tzw."day use" i ile? Swoją drogą w tym roku Central Wings przegiął z tą godziną wylotu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przem4 Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris IP: *.elb.vectranet.pl 24.06.07, 22:55 My te| mamy transfer o tej godzinie. Czy mozna korzystac all incusiv w dniu wyjazdu? Odpowiedz Link Zgłoś
jola-za Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris 25.06.07, 09:09 Z all można korzystać do końca dnia. Co do day use to cena uzależniona jest od tego do jakiej godziny chce się przedłużyć pokój. Pamiętam tylko dwie ceny do 18.00 - 55 euro i do 22.00 - 77.00 euro. Nie mało. Odpowiedz Link Zgłoś
beaw27 Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris 25.06.07, 10:14 No, nieźle sobie liczą za przedłużenie pobytu o kilka godzin... A czy z " all" można korzystać tylko po wykupieniu pokoju na te kilka dodatkowych godzin, czy nawet jeśli się tego nie zrobi? Odpowiedz Link Zgłoś
beaw27 Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris 25.06.07, 10:18 Zapomniałam spytać czy te ceny 55 lub 77 Euro są za osobę?? Bo tutaj w biurze przy wykupowaniu wycieczki wyliczyli mi za przedłużenie ponad 600 pln dla 2os dorosłych i 1 dziecka , więc stwierdziliśmy, że zdecydujemy na miejscu.Może akurat nie będzie to nam potrzebne? Może akurat będziemy mieć jeszcze wypożyczony samochód i będziemy poza hotelem, któż to wie? W razie czego kupimy na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-za Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris 25.06.07, 10:53 Cena 77 euro za pokój. Nie ważne jakiej wielkości pokój ani ile osób w nim przebywa. Opcja all do wykorzystania nawet bez przedłużenia pobytu. My opuściliśmy pokój o 12, o 17.30 na pół godziny dostaliśmy klucz do pokoju, w którym mogliśmy wziąć prysznic (na to też trzeba się wcześniej zapisać w recepcji tyle że bez opłat) Był to chyba najgorszy pokój w całym hotelu Nr 667, nie posprzątany po poprzednich użytkownikach. Ohyda - ale darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby. Odpowiedz Link Zgłoś
beaw27 Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris 25.06.07, 13:16 Aha, no to dobrze zrobiliśmy nie płacąc w Polsce ponad 600 PLN dodatkowo za ostatnie pół doby, bo jakby nie było 77 Euro to to ok 300 PLN, więc nie wiem jak Neckermann to sobie liczy....Niezłą prowizję sobie naliczają! Bardzo dziękuję za wskazówki. Odpowiedz Link Zgłoś