Dodaj do ulubionych

Korfu-szukam informacji

IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 23.04.03, 10:20
Znalazłam ofertę wyjazdu na Korfu do dwóch miejscowości: Barbati lub Ipsos.
Obie położone sa na wschodnim wybrzeżu wyspy. Czy ktoś tam był, czy widział i
czy może mi coś ciekawego o nich powiedzieć?
Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: czekolada Re: Korfu-szukam informacji IP: *.isk.net.pl / 192.168.1.* 23.04.03, 16:36
      rok temu byłam w Ipsos. nie jedź tam jak Ci czasu szkoda! zwyczahjna dziura,
      naprawde niiiiiiccccc tam nie ma oprócz ulicy z kilkoma spożywczymi sklepami.
      poza tym plaża jest daleko i nieładna- brudna i z kamieniami wymieszanymi z
      piaskiem.
      polecam za to rejony Paleokastritsy(nie wiem czy tak sie pisze), są tam śliczne
      plaże, gdzie indziej nie warto, wiem, bo zwiedzilam całą wyspę.
      • Gość: sylwia Re: Korfu-szukam informacji IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 09:06
        Trochę mnie zasmuciłaś swoimi informacjami. A gdzie mieszkałaś w hotelu czy
        apartamentach? Jesli objechałaś całą wyspę, to może wiesz coś o Barbati.
        Oferta, którą znalazłam jest naprawdę tania, 9 noclegów w apartamentach.
        Planuję udział w wycieczkach na miejscu lub wynajęcie skutera i zwiedzanie. Nie
        jestem typem, który każdy wieczór spędza w dyskotekach czy nocnych klubach,
        więc takie atrakcje mnie nie interesują.
        Może powiesz mi jeszcze coś ciekawego o tych miejscach, a może był tam ktoś
        jeszcze? Pozdrowienia
        • Gość: czekolada Re: Korfu-szukam informacji IP: *.isk.net.pl / 192.168.1.* 24.04.03, 09:17
          Gość portalu: sylwia napisał(a):

> Trochę mnie zasmuciłaś swoimi informacjami. A gdzie mieszkałaś w hotelu czy
          > apartamentach? Jesli objechałaś całą wyspę, to może wiesz coś o Barbati.
          > Oferta, którą znalazłam jest naprawdę tania, 9 noclegów w apartamentach.
          > Planuję udział w wycieczkach na miejscu lub wynajęcie skutera i zwiedzanie.
          Nie
          >
          > jestem typem, który każdy wieczór spędza w dyskotekach czy nocnych klubach,
          > więc takie atrakcje mnie nie interesują.
          > Może powiesz mi jeszcze coś ciekawego o tych miejscach, a może był tam ktoś
          > jeszcze? Pozdrowienia

mieszkalam w apartamentach. z jakiego biura jedziesz? (ja z Triady). nie
          chcialam Cie zasmucać, tylko ostrzec. moi znajomi pojechali skuterem na Barbati
          i byli zadowoleni! nie wiem tylko z jakiego powodu, bo przy Ipsos wszystko jest
          super. jeśli możesz pozcekać to w niedzielę napiszę Ci więcej bo się z tymi
          ludźmi widzę!
          na Ipsos widziałam jedną dyskotekę, więc to Ci nie grozi...
          ja też zaplaciłam groszę za wyjazd, ale na miejscu wydałam baaaaardzo dużo bo
          pobyt byl bez wyżywienia. ceny na Korfu są kosmiczne, jeżdżą tam głównie
          Brytyjczycy- im to nie przeszkadza.
          do tego wszystkiego mialam pecha z pogodą- 5 dni lało, potem było pochmurnie- w
          sierpniu! raz bylam na plaży.

• Gość: Sylwia Re: Korfu: Ipsos, Barbati-szukam informacji IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 10:08
      Dzięki za szybką odpowiedź. Chcę jechać z wałbrzyskiego biura Turysta
      (specjalizują się w Grecji-podobno. Jeśli sie zdecuduję, to prawdopodobnie na
      Barbati (odpowiada mi termin, lipcu (od 8-go , mam nadzieje, że nie będzie
      padało) mój wyjazd też jest bez wyżywienia. Bardzo będę Ci wdzięczna kolejne
      informacje i cierpliwie poczekam do niedzieli. Dzięki
    • Gość: czekolada Re: Korfu-szukam informacji IP: *.isk.net.pl / 192.168.1.* 27.04.03, 20:21
      tak jak obiecałam, odzywam sie w niedzielę.
      niestety nie mam wielu informacji o Barbati... oprócz tego,że wiele lepsze od
      Ipsos, przede wszystkim plaża. Ale opinia moich znajomych jest zgodna- nie
      pojadą na Korfu więcej, i ja sie z nimi zgadzam. Duzo wydatków na miejscu, a
      atrakcje marne- moze jeszcze zmienisz zdanie( jesli nie to zachodnia czesc
      wyspy i miasto Korfu są godne polecenia). pozdrawiam
    • Gość: my planet Re: Korfu-szukam informacji IP: 212.106.162.* 30.04.03, 16:17
      Na Korfu polecam przede wszystkim zachód (najlepsza Paleokastritsa), jakoś
      średnio się czułem na nieciekawej plaży, na północ od stolicy, z widokiem na
      Albanię ;-). Jeśli mógłbym Ci doradzić, to jedź na Kretę (Rodos, Kos,
      Zakinthos, Thassos, Halkidiki) a Korfu zostaw sobie na koniec
      • Gość: Godiva Re: Korfu-szukam informacji IP: *.ertel.com.pl 05.05.03, 13:50
        Dlaczego Korfu na koniec? Prosze o wyjaśnienie. Ja właśnie mam zamiar rozpocząć
        od Korfu.
        • Gość: my planet Re: Korfu-szukam informacji IP: 212.106.162.* 05.05.03, 16:04
          Oczywiście jest to moja bardzo subiektywna opinia; po prostu widziałem w
          Grecji całą masę ciekawszych miejsc. Na Korfu dla mnie liczą się tylko
          Paleokastritsa i miasto Korfu z twierdzą i całkiem przyjemnym życiem nocnym.
          Miałem bardzo mieszane odczucia jadąc wschodnim wybrzeżem, widząc byle jaką
          plażę z Albanią po drugiej stronie. Poza tym, przyjeżdża tam trochę Włochów i
          Angoli, więc ceny nie należą do najniższych. No i klimacik nie ten, za dużo
          komercji
        • Gość: Gugi Re: Korfu-szukam informacji IP: *.klik.pl 05.05.03, 16:35
          No tak, opinie bardzo subiektywne...wiec tez sie dorzuce i subiektywnie powiem
          Ci, ze Korfu to super wybor, jedna z najpiekniejszych greckich wysp (a znam
          naprawde sporo). Rzeczywiscie ladniejsze jest zachodnie wybrzeze i srodek wyspy
          (okolice Pantokretora-najwyzszy szczyt). Coz zlego w widoku na Albanie? Jest to
          bardzo interesujace-dla milosnikow mocnych wrazen i odrobiny niepewnosci
          polecam nawet wycieczke do tego kreju :-). Jesli ktos chce cos wiecej o Korfu
          sie dowiedziec to prosze pisac gugi74@wp.pl
          • Gość: Godiva Re: Korfu-szukam informacji IP: *.ertel.com.pl 06.05.03, 09:29
            Wrzuciłam maila:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka