Dodaj do ulubionych

Matala Bay

04.04.07, 08:59
Czy ktoś może był w tym hotelu i może opowiedzieć swoje wrażenia z pobytu?
To jedyny hotel który udało nam się znaleźć na południu Krety (w Matali) w
ofertach biur podróży (dla ścisłości, w Triadzie).
Boimy się trochę wyjeżdżać na własną rękę, a we wszystkich biurach do których
wchodziliśmy paytając o południe Krety patrzyli na nas jak na kosmitów..
Mimo wszystko, zanim zdecydujemy się na tę ofertę wolałabym poznać opinię
kogoś kto tam był.
Obserwuj wątek
    • bob75rob1 Re: Matala Bay 04.04.07, 10:27
      My mamy w swojej ofercie południe Krety od Paleochory po Matalę, ale w sumie
      organizujemy wyjazdy tylko dla klientów indywidualnych.

Pozdrawiam ze słonecznej Chanii,
      Malgosia
    • bah77 Re: Matala Bay... 04.04.07, 10:33
      Little-my, zapewne oglądałaś fotki z tego hotelu:

www.matalabay.gr/en/index.asp?PID=About_us&SPID=Photos

Tu jest 1 opinia z pobytu:

tiny.pl/dhw6

Okolica jest bardzo malownicza:

grzegorz.labe.pl/zdjecia/kreta/matala/index.html

bah77

• Gość: skorpion Re: Matala Bay IP: *.sdl.vectranet.pl 04.04.07, 12:08
      Nie mieszkalismy w Matali ale bylismy na wycieczce.Urokliwa mala miejscowosc z
      piekna zatoka polozona nad slynnymi grotami hippisow.Fajne tawerny nad samym
      morzem.TRoche wieje ale wiatr milo chlodzi przy 40st.upale.WArto wypozyczyc
      samochod i troche pozwiedzac.
    • pietnacha40 Re: Matala Bay 04.04.07, 18:21
      Widziałam ten hotel tylko z zewnątrz.Na zewnątrz był ok ;)Ja byłam obok w
      Princess Europa ,też z Triady. Ile gwiazdek ma ten hotel ?
      • little-my Re: Matala Bay 04.04.07, 21:55
        O, w Princess Europa? I jakie wrażenia?
        Myślałam że Triada oferuje tylko hotel Matala Bay ale pani w biurze podróży przedstawiła nam też ofertę właśnie Princess Europa.
        I chyba bardziej skłaniamy się w stronę PE bo tam jest mozliwość wykupienia tylko śniadań (w MB są sniadania+obiadokolacje), a my uwielbiamy włóczyć się po tawernach odkrywając nowe smaki :)
        Oba hotele mają trzy gwiazdki, pani w biurze podróży powiedziała że standard obu hoteli jest bardzo podobny. O MB czytałam pozytywne opinie, ciekawa więc jestem czy z PE jest podobnie.
        • pietnacha40 Re: Matala Bay 05.04.07, 20:15
          My wykupilismy Princess własnie ze wzgledu na śniadania .Jeśli trzy
          gwiazdki,to przyjmij,że dwie.Szkoda kasy,weż Princess.O ile nie masz dużych
          wymagań,oczekiwań.Hotel mały,mili właściciele.Ma basen,ale jest on "ogólnie
          dostępny".Korzystają z niego wszyscy,którzy mają na to ochotę,niekoniecznie
          tylko z hotelu.Mało cienia na basenie,dla nas to nie był akurat problem,wolimy
          plażę.Jest czysto,dziennie sprzątane,ale ubogo.Lampy - żarówki na
          kablach,łazienki przeciekają,ale na zewnątrz ;)są takie trochę
          spartańskie.Byłam w 3* hotelach,temu co najwyżej dwie.Pokój z balkonem,z
          balkonu mogłam sobie pyszne winogrona zrywać,bo był nad pergolą ( ale nie
          wszystkie tak mają ).Wychodził na jakieś pole i czasami
          dochodził "zapaszek",ale bez przesady.Sniadania ,jak wszędzie,dziennie to
          samo,ciekawszą opcję można sobie było dokupić.Chyba nie wszystkie pokoje miały
          klimę,więc tego trzeba dopilnować.Jest sejf,ale nie korzystałam.Nigdy w Grecji
          mi nic z pokoju nie zginęło.Przy hotelu przystanek autobusu na Komos i dalej,do
          plaży miejskiej chyba z 10-15 minut w żółwim tempie i strasznym upale :) Obok
          hotelu super knajpka śniadaniowa i tawerna obiadowa,a na plaży cała masa
          knajp.Im dalej od wejścia na plażę,tym taniej w tawernach.Hotel zdecydowanie
          dla ludzi tolerancyjnych.Było czysto,ciepła woda była,jedzenie świeże i nigdy
          nie brakowało.Dla mnie wystarczy,szczególnie za tą cenę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka