Gość: Sławek IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.01, 22:19 Ktoś może coś wie na ten temat. Będę wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marek Re: Tani nocleg w Pradze. IP: *.ia.agh.edu.pl 20.06.01, 17:39 Ja byle w Maju i placilem 35zl od osoby (mieszkalismy w 4 osoby na mieszkaniu) 20 min do centrum.Pensionat UBM namiary znajdziesz na stronie www.hotele.cz. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irenka Re: Tani nocleg w Pradze. IP: 192.168.1.* / *.infor.pl 22.06.01, 10:24 tanio jest w hotelach na Strahovie (jest ich tam chyba z pięć). sprawdź na www.interacta.cz/accol/ lub na http://www.abaka.com/Czech/Strahov/ ceny juz od 150 Kc i mozna rezerwowac przez internet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Tani nocleg w Pradze. IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 23.07.01, 16:16 Polecam wszystkim stronę www.czechhotels.cz, zawiera informacje o hotelach w całych czechach od 1 do 5 gwiazdkowych, po podaniu e-maila przesyłają informacje o aktualnych cenach. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla Re: Tani nocleg w Pradze. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.06.01, 14:26 Jeśli lubisz namiocik, to proponuję międzynarodowy kemping. Żeby się do niego dostać trzeba wysiąść na stacji Luka (jedziesz metrem) i potem z buta lub autobusem. Może trochę daleko od centrum, ale przynajmniej cicho i dużo wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Tani nocleg w Pradze. IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.01, 00:00 Polecam strony www.infoczechy.pl, www.czechy.com.pl, www.infopraga.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miguel Re: Tani nocleg w Pradze. IP: *.usal.es 29.06.01, 13:53 Nie polecam. Polscy posrednicy pobieraja dosc spore prowizje. Naprawde jest dosc latwo nawet przy slabej znajomosci angielskiego badz niemieckiego znalezc i zarezerwowac cos przez internet! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Tani nocleg w Pradze. IP: *.sbone.cz 06.07.01, 23:18 Polecam, niektorzy tak jak np. www.infoczechy.pl, www.czechy.com.pl nie pobieraja zadnej prowizji, maja po prostu umowy z hotelami- a poniewaz sa po polsku, wiec nie trzeba wyginac jezyka:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Tani nocleg w Pradze. IP: *.bs.katowice.pl 10.07.01, 15:42 www.ifoczechy.pl i www.infopraga.pl pobierają 10zŁ PROWIZJI za każdą dobę, od osoby :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Tani nocleg w Pradze. IP: *.sbone.cz 14.07.01, 12:40 To nie jest zadna prowizja!!! tylko cena rozbita na kilka skladnikow. Normalnie przyjezdzasz- placisz 300 czasem nawet 350 CZK za nocleg. a rezerwujac za posrednictwem www.infoczechy.pl lub www.czechy.com.pl placisz- 10 PLN plus 200 CZK co równa się 300 CZK, a w sumie nawet mniej, bo korona idzie do góry. Dlatego bardziej sie oplaca zarezerwowac wczesniej, ok, mozna pojechac w ciemno, ale z doswiadczenia wiem, ze masa takich wlasnie ludzi nocuje potem w niezbyt przyjaznych warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Tani nocleg w Pradze. IP: *.bs.katowice.pl 16.07.01, 12:36 Nie ma co kitu cisnąć! W tych samych akademikach, co na www.infopraga.pl można bezpośrednio przez net zarezerwować bez problemu miejsce po 200-240 CZK w dwójce. Wiem, bo tak robiłem! Odpowiedz Link Zgłoś
northon Re: Tani nocleg w Pradze. 16.07.01, 15:46 Gość portalu: Marcin napisał(a): > Nie ma co kitu cisnąć! W tych samych akademikach, co na www.infopraga.pl można > bezpośrednio przez net zarezerwować bez problemu miejsce po 200-240 CZK w > dwójce. Wiem, bo tak robiłem Czy ktos mógłby mi podać adresy mailowe do tych akademików na Strachowie ,czy gdzies gdzieś gdzie można zarezerwować coś za 200 - 250 CZK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagmara Re: Tani nocleg w Pradze. IP: 10.1.1.* / *.poz.zigzag.pl 16.07.01, 16:15 northon napisał(a): > Gość portalu: Marcin napisał(a): > > > Nie ma co kitu cisnąć! W tych samych akademikach, co na www.infopraga.pl m > ożna > > bezpośrednio przez net zarezerwować bez problemu miejsce po 200-240 CZK w > > dwójce. Wiem, bo tak robiłem > > Ja również bardzo prosze o adresy mailowe do tych akademików na Strachowie ,czy > gdzies gdzieś gdzie można zarezerwować coś za 200 - 250 CZK dagmara@poz.zigzag.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Tani nocleg w Pradze. IP: *.bs.katowice.pl 16.07.01, 16:54 Adresy akademików: www.hotelsprague.cz lub zajrzyj na www.praga.hg.pl w dział "gdzie spać" , tam są odnośniki. Kiedy jedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Tani nocleg w Pradze. IP: *.sbone.cz 16.07.01, 22:30 Kitu tutaj nikt nie ciśnie, weźcie pod uwagę, że w Pradze nie ma dwóch akademików, www.infoczechy.pl sprzedają te najlepsze, więc są nieco droższe. Zresztą od czasu do czasu nawet w www.infoczechy.pl jest promocja więc te same miejsca można kupić o 30-40 % taniej. Ja osobiście znam opowieści ludzi (autentyczne) którzy sobie wynajmowali miejsca samodzielnie, za 150 koron, i nagle bach w środku nocy dokwaterowywano im obcych ludzi, czasem sympatycznych, czasem mniej. No ale jak ktoś chce... Ja polecam Hotel Tourist, i tutaj niespodziankę, Ci z www.czechy.com.pl mają go taniej niż na miejscu w hotelu(to jest właśnie wynik umów zawieranych pomiędzy agencjami a hotelami), tak więc bardziej się opłaca zarezerwować miejsca u nich niz w hotelu (oszczędzasz) i spać wygodnie w pokoju z łazienką (o ile do Pragi jeździ się spać). pozdrawiam wszystkich Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Tani nocleg w Pradze. IP: *.chorzow-srodmiescie.sdi.tpnet.pl 07.07.01, 22:36 Często jeżdżę do Pragi i z doświadczenia wiem, że nie ma tam najmniejszego problemu ze znalezieniem noclegu- nawet taniego. Już na dworcu można znaleźć kilka biur oferujących noclegi w hostelach czy akademikach. Najtańszy jest chyba akademik/hostel PETROS- położony w miasteczku akademickim na Strahovie. Może pokoje nie należą do zbyt ekskluzywnych- nawet jak na studencki standard, ale za to cena nie przekracza 20DM. Następny plus tego obiektu, że położony jest blisko centrum i do dotarcia tam nie trzeba angażować żadnego środka komunikacji.(W ścisłym sezonie mogą być kłopoty z miejscami) Jeżeli ktoś chciałby się wybrać z namiotem, to polecam campingi na ulicy Trojańskiej/Trojskiej (niewłaściwe skreślić). Troja to spokojna "domkowa" dzielnica, a niemal za każdym domkiem napotkać się można na mini camping. Szczególnie polecam camping HERZOG- polskojęzyczna obsługa i zniżki dla studentów. By dotrzeć tam, należy dojechać do końcowej stacji metra(o ile się nie mylę linia czerwona), a potem autobusem w kierunku ZOO- znajdziecie to zresztą na każdym planie. Będąc tam koniecznie zobaczcie barokowy pałac /tuż przy ZOO/ z fantastycznym ogrodem i niesamowitymi freskami wewnątrz. Wstęp do ogrodów jest bezpłatny, a do pałacu jakieś 80Kc, ale naprawdę warto. W Pradze można też skorzystać z kwater prywatnych. Ludzi oferujących takowe znajdziecie na dworcu, czy placu Wacława, a ściślej mówiąc to oni was na pewno znajdą- ceny też nie wysokie, a i potargować się można. W Pradze nie ma także problemu z dogadaniem się po Polsku. Czasem bywa to nawet łatwiejsze niż porozumienie się w języku angielskim Pozdrawiam i do zobaczenia w Pradze. Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ashya Re: Tani nocleg w Pradze. IP: *.pisz.sdi.tpnet.pl 19.08.01, 00:21 Niedawno wróciłam z Pragi. Spałam w najtańszym,jak mi się wydaje miejscu- A.Pertakova Praha 7 , Trojska 370/151 tel.838 50 469 Jechałam na żywioł,mając ten adres w kieszeni-ale nocleg znajdzie się bez żadnych problemów.Na dworcu Hlavni Nadrazi dopadają Cię naganiacze (korzystajcie,jeśli lubicie przepłacać)W zasadzie taniej można wynająć pookój w dzielnicach typu Ziskov lub Holeszovice.Na dworcu znajduje się również punkt informacji noclegowej, gdzie można też np.zakupić mapy itd.To wszystko polecam bardziej wymagającym. Można też skorzystać z oferty akademików,ale tam chyba nie dojeżdża metro, więc trzeba tłuc się tramwajem przez pół miasta. Za kemping zapłaciłam 100 koron za dobę (za jedną osobę)-chyba była to najtańsza oferta na tej ulicy.Gdzieniegdzie dolicza się cenę za namiot).Kemping leży w ogródku, pod jabłonkami. Do dyspozycji jest łazienka z wanną,prysznicem,pralką, ubikację i mała kuchnia. Dojazd jest bardzo prosty- z dworca Hlavni Nadrazi jedziemy metrem na końcową, czerowną stację Nadrazi Holeszovice,skąd jedziemy np. tramwajem nr.5 lub 14 na ul.Trojską (jeden lub dwa przystanki w zalężności od tego, z ktorej strony dworca wyszliśmy.)Polecam kupno biletu tygodniowego -250 koron. Obowiązuje na wszystkie środki transportu i jest prestupni- czyli można się przesiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cooper Wrażenia po Grand Prix IP: *.icn.pl 21.08.01, 17:10 Byłem właśnie na żużlowym Grand Prix w Pradze. Piersza noc za darmoche - wbiliśmy się wieczorem na kampig o nazwia Caravan Camping nad Wełtawą a rano szybko go opuściliśmy i już. Druga noc to jedyne 100 koron za nocleg 7 osob. Dokladnie jest to opłata za postawienie samochodu-vana na olbrzymim parkingu obok stadionu-Marketa. mozna tam rozbic namiot za darmo. za osobowy samochod oplata jeszcze mniejsza bo jedyne 50koron za dobe. jesli ktos lubi partyzantke to goraco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Tani nocleg w Pradze. IP: *.krobia.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 13:53 Polecam akademiki na Strahovie. Z karta Euro 26 w akademiku nr 4 znizka wyniosla 20% tak wiec za noc zaplacilismy 200kc od osoby. Najlepiej jechac bezposrednio na miejsce i w ten sposob to zalatwiac. Warunki sa bardzo dobre, pokoje i lazienki bardzo czyste ogolnie milo i przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: __jan Re: Tani nocleg w Pradze. IP: *.ibc.de.easynet.net 11.11.01, 18:46 bylem teraz na poczatku listopada w Pradze, jesli ktos chce najswiezszych informacji o tym i owym - prosze bardzo na: X_Z@gmx.net, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś