Dodaj do ulubionych

Grecja 7+7 z Triadą

IP: *.ztpnet.pl 05.05.07, 20:22
Jadęw czerwcu do Grecji na objazdówkę. Mam troche obaw gdyż różnie mówi sięo
Triadzie.Może ktoś podzieli się ze mna swoimi wrażeniami
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 15:04
      Ja jadę na podobną imprezę, ale na początku lipca. Już wiem, że będę musiał
      uważać na opłaty za wstępy do muzeów, które pobierają piloci, gdyż niezależnie
      od tego czy jest to dorosły czy dziecko biorą od wszystkich po równo (czyli
      tyle, ile za dorosłego). A jasno wynika ze strony greckiego ministerstwa
      turystyki, że dzieci i młodzież ucząca się mają wstępy DARMOWE.
      • Gość: isabe11e Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: 192.193.216.* 07.05.07, 15:09
        Ja bylam na takiej wycieczce i wspominam rewelacyjnie!!
        Jedyne czego mozna sie przyczepic to zakwaterowanie na odludziu w trakcje
        pobytu - ale wzielam opcje traf wiec mozna bylo sie spodziewac niespodzianek.
        Poza tym wszystko bylo cudownie - polecam!!
        • Gość: biomj Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.biology.univ.gda.pl 07.05.07, 15:15
          A gdzie mialas czesc pobytowa?
          • Gość: isabe11e Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: 192.193.220.* 08.05.07, 12:00
            Pobyt mialam na Chalkidiki w Dionizosie
      • leszek_dr Re: Grecja 7+7 z Triadą 14.07 11.07.08, 14:12
        A jedzie ktoś w najbliższy poniedziałek 14.07 na 7+7 Blue Bay?
    • Gość: Galbar Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.sopro.pl 07.05.07, 15:36
      Ja byłem w zeszłym roku na podobnej wycieczce z Triada w Hiszpanii.
      Pomieszli mi całkowicie wakacje, bo najpierw miałem mieć objazd, a dopiero
      potem wypoczynek, jednak na lotnisku w Hiszpanii okazało się że jest całkowicie
      inaczej. Na szczęście po wielu przepychankach udało mi się nie jechać w ogóle
      na objazd i bardzo się z tego ciesze bo ludzie generalnie narzekali na
      zwiedzanie. Podobno wszystko było w biegu i niewiele mozna było zobaczyć i do
      tego spali po jakichś dziurach.
      Generalnie jeśli decydował bym sie teraz na zwiedzanie to jedynie na własną
      rękę, bo wychodzi dużo taniej a do tego ogladam to co chce a nie to co mi
      łaskawie zechca pokazać.
      • Gość: Basia Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 21.02.08, 21:02
        Witam. Byłam na tej wycieczce w zeszłym roku:
        1. zasada jest taka, że nigdy do końca nie wiadomo, czy pierwszy
        jest objazd, czy zwiedzanie, przy wykupie wycieczki i hotelu po
        prostu biuro nie jast w stanie tego określić, dowiadujemy sie po
        wylądowaniu (byłam na 7+7 dwa razy, więc wiem co mówię, biuro nigdy
        nie chciało się określić.
        2. Objazd po Hiszpanii faktycznie w tempie, ale jak ktoś dokładnie
        przczytał plan, to wiedział na co sie pisze. Ja zdążyłam mnóstwo
        zobaczyć, dowiedzieć się i zauroczyć Hiszpanią. Po to jechałam, a
        nie po to żeby marnować siły i czas na ciągłe narzekanie, nie
        dziwne, że ludzie byli potem zmęczeni.
        3.Z tymi hotelami-dziurami to istne przegięcie! Hotele na objeździe
        o niebo lepsze niż w Grecji na Peloponezie (no, może poza jednym,
        pod Madrytem w Quintanar de la Orden), z reguły położone w małych
        miasteczkach, ale to co Hiszpanie wieczorem wyprawiali na tych
        swoich fiestach - tego np. w Madrycie się nie zobaczy, a jest na co
        popatrzeć.
        Cóż, większość Polaków chyba się nie zmienia: za małe pieniądze
        zawsze mega-wymagania. Polecam więc wykupić wycieczkę w
        Neckermannie.Pozdrawiam.
      • Gość: Edi Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 08.07.08, 22:25
        Triada nie gwarantuje pierwszeństwa dla objazdu. W umowie jest
        wyrażny zapis, mówiący że kolejność może ulec zmianie w odniesieniu
        do deklarowanej. Co do spania po dziurach, zwiedzania w biegu i tym
        podobnym marudzeniom typowym dla naszego rodaka, proponuję sie
        odnieść z rezerwą. Standard hoteli jest inny niż nasz a ponadto czy
        to jest najważniejsze w objazdówce. W trakcie takiej wycieczki mało
        się śpi a dużo rusza. Jeżeli to nie odpowiada to proponuję Ritz a
        najlepiej sanatorim dla geriatryków. Więcej optymizmu i frajdy z
        podróżowania.
    • Gość: zgwisia@wp.pl Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.ztpnet.pl 07.05.07, 21:32
      Dzięki za informacje. Trochę się uspokoiłam, Zwiedzanie jest w biegu to mnie
      właściwie nie dziwi.Większość zorganizowanych wycieczek tak wygląda.Masz rację,
      że najlepiej jechać samemu, wypożyczyć samochód i w trasę. Jednak objadówka już
      wykupina. Za miesiąc wylot.
      • Gość: isabe11e Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: 192.193.220.* 08.05.07, 12:02
        Pobyt byl na Chalkidiki w Dionizosie
        • Gość: miuk Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: 217.197.79.* 09.05.07, 17:30
          Byłam w 2002 roku i do dzis wspominam bardzo mile. Zobaczylismy naprawde dużo.
          Jeśli nie musisz miec hotelu **** to powinnas być zadowolona. Tylko nie daj sie
          naciąć na zakupy przed zwiedzaniem Meteorów. Wiozą tam wszystkich do takiej
          manufaktury z ikonami, w której ceny sa znacznie wyższe niż gdzie indziej. Do
          dzis jestem na nich wściekła, bo wydałam większą część kieszonkowego na
          prezenty, a potem zauważyłam, ze to samo gdzie indziej kosztuje znacznie mniej.
          I to główny powód, że nie korzystam juz z ich oferty.
          • Gość: zgwisia Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.ztpnet.pl 09.05.07, 18:35
            Pierwszy raz jadę na tygodniowe zwiedzania.Czy jest to bardzo męczące. W końcu
            przejedziemy prawie całą Grecję.
            • Gość: isabe11e Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: 192.193.220.* 10.05.07, 12:29
              OJ bardzo, bardzo :(
              Ja mialam dosyc juz serdecznie w czwartek rano (a zwiedzanie bylo do sb), ale
              da sie przezyc (wiesz, ja jestem z tych szybko meczacych sie ;)
              a wrazenia sa naprawde niesamowite - i ile wspomnien!!
              to chyba byla moja najbardziej udana wycieczka :)
            • Gość: staski Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 16:50
              To chyba jeszcze nie byłaś w Egipcie 7+7 :) W 7 dni robisz 2500km w temp
              40stopni super przeżycie. Takie wyjazdy się pamięta
          • Gość: Gość Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 09:34
            A w których miejscach można kupić pamiątkowe ikony taniej niż w Meteorach i w
            jakiej są cenie ? Będę wdzięczny za odpowiedź.
            • Gość: Dorota Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 10:45
              Delfy tam wszystko jest tańsze
          • Gość: ga Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.szpital.gda.pl 11.05.07, 13:11
            Te zakupy ......a jak jest w Paryżu ? Też wiozę cię do jakiejś perfumerii i
            proponują ci kupno niby po okazyjnych cenach , nie była to Triada. Myślę ze tak
            jest na większości wycieczkach . Nie musisz niczego kupować. Ale czasem jest
            tak ,że się nie kupi a potem się ciut żałuje. Bo nigdzie akurat takiego nie
            było np. wisiorka ! Ale wybór jest Twój .Ja kupiłam jedną ikonę pod Meteorami i
            ona jest stamtąd ! I to jest ważne.Pozdrawiam
    • Gość: ga Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.szpital.gda.pl 11.05.07, 13:04
      Witaj ! Byłam w zeszłym roku na objazdówce 7+7 Traf i na pobycie na Chalkidiki
      w Meduzie. Było super. Objazdówka wspaniała , tochę męcząca bo wczesne
      wstawanie i parę godzin w autokarze , przewodniczka Pani Paula rewelacyjna.
      Znalazłam bardzo dużo pochlebnych o niej opinii w internecie i moje są takie
      same. Uczciwa ,opiekuńcza i bardzo dbająca o całe 70 osób ! zwracała każdą
      nadpłate przy wejściowkach .Hoteliki na objeżdzie śliczne , czyste, trudno się
      do czegoś przyczepić. Prawda jest też , że niektórym coś się niepodobało ,
      najczęściej za mało jedzenia lub za głośno w hotelu /np.w Atenach/. Ja jestem
      zachwycona Grecją ! W czerwcu lecę do Turcji ,też na 7+ 7 Traf .Mam nadzieję ,
      że też wrócę zachwycona.
      • Gość: zgwisia Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: 82.160.254.* 11.05.07, 13:43
        Uważam ze jest to dobry pomysł z tą objazdówką w Turcji. Ja byłam w zeszłym
        roku ale stacjonarnie dwa tygidnie. Wykupiłam wycieczki fakulatywne między
        innymi do Pamukale i kapadocji (2 dni) , ale żalowałam że nie była to
        objazdówka. Wyjazd z Alany i powrót był bardzo męczący gdyż są to duże
        odległości. Dlatego tym razem do Grecji wykupiłam objazdówkę.
      • Gość: jakry Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.imperiumpw.pl 16.05.07, 23:16
        jedź koniecznie! My byliśmy w zeszłym roku i wróciliśmy totalnie zachwyceni.
        Rok minął, a wspominamy miło każdą chwilę.

na www.foto.pwsk.pl/2006/10/16/objazdowka-turcja/
        zamieściliśmy obszerną relację z naszej obajzdówki

powodzenia!
        • Gość: Gość Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 08:15
          Chciałbym delikatnie przypomnieć, że dywagujemy nad imprezą z Triady 7+7 Grecja,
          a nie Turcja. Niech ktoś jeszcze podzieli się swoimi spostrzeżeniami na ten
          temat (na co uważać, jak się nie dać zeszkapić biuru podróży, itd.).
          • Gość: arleta Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 23:57
            Ja byłam w roku ubeigłym z Traida na 7+7 Grecja i byłoby super gdyby nie brak
            klimatyzacji (dziającej dobrze) w autokarze podczas objazdówki.
            Pilotów to trzeba im przyznać mają rewelacyjnych, nam przewodził Darek, a z
            przewodniczką Paulą spotykaliśmy się czesto na trasie i inne grupy też ją
            chwaliły. Nasz przewodnik uczciewie rozliczał się z Kasy.
            A na biura (każde!)trzeba uważać bo większość ciekawcyh miejsc podcza objazdów
            pokazują za dodatkową opłatą jako mimi wycieczki fakultatywne. A czy jest to
            naciąganie przez przewodników czy przez Biura - kto to wie?!

Do Grecji jeszcze wrócę!
            Dobre pobytu!
      • anulka77 Re: Grecja 7+7 z Triadą 07.07.07, 14:39
        Ja również w zeszłym roku byłam na objazdówce 7+7 Grecja, gdzie naszą
        przewodniczką była Paula i również nie mam zastrzeżeń do Pauli - była super.
    • Gość: Andrzej Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.tkdami.net 07.06.07, 16:54
      Wróciłem 4.06.2007 z "7+7" z Triadą. Pobyt- hotel Posejdon View ładny, zejście
      na plażę fatalne, plaża beznadziejna i brudna. Wyżywienie pozbawione owoców i
      warzyw (przez wszystkie obiadokolacje surowa, twarda, grubopokrojona kapusta).
      Na objeździe fatalne planowanie-ponad cztery godziny czekania na przyjazd
      4ludzi z okolicy Katerini, potem przejazd autokaru przez Katerini. Pilot,
      Waldek to klęska, można go polecić tylko wrogom. Dwa lata temu byłem na 7+7 z
      Triadą w Turcji, to było całkiem inne przeżycie. Dziwne że to ta sama TRIADA.
      • Gość: tyra Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 10.06.07, 10:10
        Była rok temu na wycieczce 7 + 7 z triadą w podróży poślubnej. Przecudowne dwa
        tygodnie. Objazdówka zorganizowana rewelacyjnie, zobaczyć można naprawdę dużo,
        polecam dodatkowo (dla chętnych)imprezę: Ateny - nocą!!! coś pięknego.Hotele na
        objazdówce wcale nie były tragiczne, może jeden był poniżej poziomu, ale tak
        naprawdę to przekimać sie można, a i tak większość czasu jest się poza nimi.Na
        pewno dużym plusem u nas była grupa i przewodnik pan Marek. Rewelka! Co do
        pobytu to byliśmy też w posejdon View na Kassandrze . Wogóle polecam wszystkim
        chalkidiki nie Riwierę olimpijską - tragedia, jedna wielka sucha pustynia. Na
        kassandrze jest zielono, pieknie, zupełnie inny klimat. co do hotelu to
        kameralny, przyjemny,fajnie położony na wzgórzu, świetny usytuowany barek na
        dworze, aż się chciało siedzieć, sączyć winko i patrzeć na morze, do morza sie
        schodzi po schodkach ( nic strasznego, poprostu trzeba zejść), plaża może do
        najczystrzych nie należy ale wystarczy przejść dalej i jest super.Do miasta z
        kilometr, ale nawet bus jeździ z sąsiedniego hotelu. Jesli chodzi o żarcie to
        było co jeść, chociaż nie przejeść - porciowane. Polecam wieczór grecki w
        tawernie w miasteczku, tam jest taka jedna z tradycjami organizująca takie
        wieczory,nie da sie zapomniec, talerze lecą!!! Ogólnie polecam. Ale i tak my
        byliśmy zachwyceni objazdówką!!!!!!!!
        • Gość: konrad Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 22:23
          Napisz cos na temat kasy. Jade we wrzesniu z zona do kriopigi i nie mamy pojecia
          ile wziac ze soba kasy. Wiem tylko tyle ze wstepy na objezdzie to ok 75 euro
          • Gość: tyra Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 30.06.07, 14:02
            To zalezy, nam jedzenie w hotelu wystarczało i poza owocami (w kriopigi są dwa
            supermarkety)napojami różnorodnymi to niewiele wydawaliśmy, wieczór grecki w
            knajpie tez nie był drogi (symboliczna opłata za wejście), a nie warto iść na
            wieczór organizowany przez biuro podróży w hotelu,bo to nie ten sam klimat,
            wycieczki fakultatywne organizowane przez biuro były najdroższe. Naprawdę
            trudno mi powiedzieć ile kasy, jak nastawiacie sie na wieczorne codzinne
            imprezy, to napewno więcej, od Kriopigi nicałe 10 km było wieksze miasteczko z
            różnymi atrakcjami. Nam ze 100 E z pobytu zostało, bo za duzo przeznaczyliśmy.
            • Gość: konrad Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 22:15
              Dzieki za odpowiedz, piszesz ze 100E wam zostalo ale nie napisales ile kasy tam
              zabrales. My planujemy zabrac 800 euro, napisz czy to mało czy dużo.
              Pozdro
              • anulka77 Re: Grecja 7+7 z Triadą 07.07.07, 14:42
                Ja wydałam na zeszłorocznym wyjeżdzie na 7+7 Grecja niecałe 700 euro.
          • Gość: ania Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 04.07.07, 19:36
            w poniedziałek wróciliśmy z Grecja 7+7.
            Objazd super, hotele bardzo różne od 2 do 4 gwiazdek,za to zwiedzanie
            extra.Pilot Darek świetny.
            Na pobycie byliśmy w Kriopigach. Mała miescina,plaża ok, woda super, proponuję
            zabrać coś do amatorskiego nurkowania.Warunki hotelowe różniły się od
            przedstawionych w katalogu Triady (np. klima platna dodatkowo 5EURO za 24h).
            Jeżeli chdzi o jedzenie to bbbbbb skromne zarówno na pobycie jak i objazdówce.
            Na objazd trezba mieć 77EURO na same bilety wstępu i miejscowych przewodników,
            chyba że ktoś ma ulgi (jak dobrze pamietam studenci ok 28, dzieci ok15).

• Gość: ja Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 01:20
        Widzę, że nie tylko mojej grupie trafił się ten niekompetentny pilot Pan
        Waldek... Byłam od -11-25 czerwca 2007
      • Gość: Dorota Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 10:47
        Bo ten hotel jest totalną porażką, nam się udało w niego nie wdepnąć
        bo poszukaliśmy opinii w internecie
    • gale Re: Grecja 7+7 z Triadą 10.06.07, 13:34
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52000.html?slowo=objazd%F3wka%20triada
      Wystarczy skorzystać z wyszukiwarki.
    • bgoralska1972 Re: Grecja 7+7 z Triadą 11.06.07, 21:50
      Witam
      Jezeli moge cos zasugerować odnosnie opłat za wstepy - ja bylam z triada na
      objezdzie w Egipcie maz który miał karte ITEC za bilety placil dokladnie 50 %.
      Proponuje zaczac grzecznie rozmowe - moze sobie przygotowac z internetu
      sciagawke ile jest na znizke w najwazniejszych obiektach.
      Wiadomo zalezy na kogo sie trafi ale jak sie rzeczowo i grzecznie podejdzie do
      sprawy to nie powinno byc problemu.
      Powiem wam ze ledwo wsiedlismy na objazd nasi rodacy w wiekszosci zaczynali
      narzekanie, zeby chociaz bylo uzasadnione.
      generalnie byłam bardzo zadowolona nie odnotowano jakis specjalnych wpadek,
      Zauwazylismy z mezem ze po czesci stosunemk pilotów do turystow wynika z rutyny
      i tego zer wiekszosc ludzi jedzie po to aby sobie zribc kilka fotek i pochwalic
      sie gdzie sie nie bylo, a potem nawet nie potrafia wymiec gdzie byli.
      jak chcielismy jechac do abu simbel - to znaszego autokaru byly tylko 4 osoby
      chetne!!!! reszta wolala pic piwko w hotelu. tak samo aby zobaczyc cos extra.
      Natomiast nasz pilot jak widzial nasze zainteresowanie to nawet jak mogli to nas
      podwozili (np do sakkary) a potem wracalismy juz sami.
    • Gość: zgwisia Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.ztpnet.pl 13.07.07, 19:31
      Już jestem po objazdówce i mogę przekazać swoje wrażenia. Niestety, ale nie
      jestem zadowolona.Przewodniczka była do kitu, liczył sie program a nie
      turyści.Grupa liczyła 50 osób,nigdy nie zdarzyło się bysmy dostali jeden hotel.
      W związku ztym jedni dostali lepsze pokoje inni gorsze i jeszcze płacili
      dodoatkowo za klimatyzację. Czyli jedni mieli szczęscie inni nie. Dziwne dla
      mnie było również to , że aby zobaczyć Ateny nocą z Akroplu, Plakę i zmianę
      warty (przewodniczka wymyśliła, że najlepiej o 21,00) trzeba było zapłacić
      dodatkowo 10 EURO. Najlepsze było to ,że wsztstkie te miejsca były położone
      bardzo blisko naszego hotelu. Można wię było to zwiedzić bez płacenia
      wystarczyło trochę chęci przewodniczki. Było to możliwe ponieważ nasze
      towarzystwo zwiedziło te obiety samemu i byliśmy bardzo zadowoleni. Natomiast
      grupa która pojechała autokarem natępnego dnia narzekała. Hotel na stacjonarce
      na Chalkidiki -Atos Akti Ouranopli był ok. Obsługa hotelu również dla mnie
      bez zarzutu. Jest tojednak hotel dla osób, które chcą wypocząć. Ponieważ hotel
      mieści się ok. 3 km od większej miejscowości. Na miejscu nic się nie dzieje.
      Brak kawiarenek dyskotek itp. Ważne , że było dobre towarzystwo, dzieki,
      któremu niedociągnięcia objazdówki były obracane w żart.
    • ulla80 Re: Grecja 7+7 z Triadą 20.08.07, 11:29
      Witam, tydzien temu wróciłam z wakacji "Grecja 7++7" z Triadą. Niestety były to
      moje najgorsze wakacje(a kilka wyjazdów mam do porównania). Miałam wykupioną
      opcje traf ****, oczywiście najpierw miałam pobyt a dopiero pozniej
      objazd.(niestety nie ma klucza wg. którego rodzielają). Hotel na pobycie w
      miejscowości Agia Traida - Sun Beach, całkiem przyjemny, czysty i dobre
      jedzenie. Ale objazd to porażka. Miło być 7 dni zwiedzania, były 4 a 3 to
      siedzenie w hotelach, tnz. przejazd i zakwaterowanie i całe popołudnie nic nam
      nie zorganizowano. Wykupienie obajdokolacji na objezdzie to kolejny błąd.
      Serwowane porcje były wręcz głodowe(a ja nie jestem wymagająca!!!)wiec i tak
      trzeba było dojadać, a pilot na moja prośbe by zwiększyli porcje, wzruszył
      ramionami i powiedział, ze on na to nie ma wpływu i zebym napisała reklamacje
      (to chyba tez do konca nie było OK.). Hotele na objeździe kiepskie, tylko w
      Delfach i Kalambace miały standart europejski. Gdybyśmy mieli wypełniony
      program, to pewnie nie byłoby czasu na siedzenie w hotelu i na doszukiwanie sie
      wszystkich usterek (przede wszytskim brudu!). Pilot Pan Darek merytorycznie był
      bez zarzutu, ale wcale nie jakis skory do pomocy. A tak wychwalona Pani Paula,
      to dopiero zadzierała nosa.Z jej grupa cały czas mieliśmy objazd i to co
      słyszałam, jak odpowiadała turystom to zwykłe prostactwo np. "a piszcie
      reklamacje i tak was przyjedzie dwa razy tyle!" gdybym nie była swiadkiem tej
      wypowiedzi to bym nie uwierzyła, niestety. Tak wiec to moje pierwsze i ostatnie
      wakacje z Triadą!!!I nikomu nie polecam. Mysle, ze wiele osób przeczyta moja
      wypowiedz i stwierdzi ze jakaś paniusia uskarza sie na niewygody, ale ja
      jechałam z nastawieniem, ze w Grecji trzeba wiecej toleracji, pozytywnie sie
      nastawiałam, i te osoby , które tu krytykuja to zwykli maruderzy, ze nie moze
      byc tak zle. Niestety dołączam to tych negatywnych opnii. Pozdrawiam
      • Gość: Basia Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 21.08.07, 17:05
        W zeszłym roku byłam z Triadą na 7+7 Grecja/Peloponez, pobyt na
        Zakynthos. Objazd rzeczywiście jest trochę meczacy, ale bogaty we
        wrazenia; nie ma klucza do określenia kolejności pobytu z objazdem:
        chybił-trafił. Ogólnie: suuuppeerr. Hotele na objeździe faktycznie
        różne: gorsze i lepsze (jeden był nawet lepszy niż na pobycie),
        przewodniczka (Ewa)trafiła nam sie niezła, z ogromną wiedzą i
        polotem, skora do pomocy i wielu cennych rad; kupowanie
        obiadokolacji na objazd to faktycznie niedobry pomysł, dlatego
        intuicyjnie ich nie kupiliśmy (czasami zdarzał sie poślizg i ludzie
        musieli konsumować o 11 w nocy). Nas tez zawieziono do drogiego
        sklepu z pamiątkami prowadzonego przez Polaków, ale przymusu
        kupowania nie było, kazdy wie na co go stać, a takich sklepów troche
        w Grecji jest.
        Ja osobiście Traidę polecam, jadę teraz na podobną wycieczke pełna
        wiary że będzie równie dobrze, a konkludujac: nasze wszystkie dobre
        i złe opinie są wynikiem przede wszystkim naszych oczekiwa i czasem
        potknięć organizatora, ale wiele zależy też od naszego podejścia,
        czasami w kiepskich okolicznościach trzeba szukać pozytywów, a my
        Polacy jesteśmy czasami zbyt roszczeniowi.
        Ps. na objeździe miałam 2 beznadziejne hotele: jeden z beznadziejna
        łazienką i zepsutą spłuczką która przez całą noc sprawiała wrażenie
        że jest sie nad Niagarą (do dzis mnie to śmieszy a nie irytuje),
        inni mieli lepsze pokoje, ale to poprostu kwestia szcześcia.
        Pozdrawiam i proszę nie tracić wiary w.....Triadę. KAŻDE BIURO
        PODRÓŻY MA COŚ NA SUMIENIU:-)
        • Gość: oie Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.08, 09:15
          A jeśli nie wykupi się tych obiadokolacji to jak wygląda zdobycie pożywienia ?
          Nie będzie sie głodowało ? :)
          • Gość: Basia Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 21.02.08, 21:10
            Zapewniam, że nie. Przewodniczka zawsze dbała o to aby w okolicach
            popołudniowych zatargać nas do jakiejś tawerny cobyśmy się posilili.
            Osoby z wykupionymi posiłakami często jadały obiadokolacje o 20, 21,
            a raz nawet o 23, wszystko zależało od tego, jak szybko zwiedziliśmy
            coś w danym dniu. My zawsze porządnie najedliśmy sie popołudniu, a
            wieczorem ewentualnie jakaś przekąska...byłam na 7+7 także w zeszłym
            roku i też nie wykupywałam obiadokolacji na objeździe, zawsze po
            drodze zatrzymywaliśmy się na posiłek.
            Pozdrawiam.
      • Gość: alucha Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: 83.2.72.* 12.02.08, 11:55
        Ulla, chyba troche przesadzasz! bylam w zeszly roku z Triada w
        Grecji 7+7 i bylo przecudownie. Pobyt w miejscowosci Kriopigi
        ekstra, objazdówka z Paula-niezapomniana! wspaniala przewodniczka, a
        to co nazywasz jej wypowiedzia, to zapewne zdanie wyrwane z
        kontekstu. Paula to silna i stanowcza osoba, ale napewno nie
        zadziera nosa. dzieki takim przewodnikom rekompensuja sie drobne
        niedociagniecia dotyczace hoteli, dojazdow itp.!!
      • Gość: Dorota Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 11:06
        A może Paula zwyczajnie miała was dość jako grupy.
        Ja uważam że jest wspaniałą przewodniczką, bardzo dobrze się nami
        opiekowała, przygotowana merytorycznie,kompetentna,konkrenta,
        szeroko zapoznała nas z mentalnością i zwyczajami Greków,
        przygotowała nas różne warianty sytuacyjne, dzięki niej wiedzieliśmy
        jak nie popełnić jakiejś fatalnej gafy.
        Z przyjemnością patrzyłam jak umiała sobie poradzić z narzekającymi
        zgryźliwymi marudami, dzięki niej grupa była zgrana i zdyscyplinowana
    • mariuszw12 Re: Grecja 7+7 z Triadą 22.02.08, 13:44
      Według mnie Triada jest OK. Jeżeli część na część wypoczynkową wybierzesz dobry hotel i blisko plaży, czyli tak jak będziesz chciała zakładam to będziesz zadowolona. Część objazdowa jest męcząca więc będzie ci bez różnicy gdzie śpisz a w hotelu przebywa się wtedy krótko.
    • Gość: MARCO Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: 85.72.193.* 26.02.08, 22:19
      TYLKO NIE Z TRIADA!!! TO NAJGORSZE BIURO JAKIE MOZE ISTNIEC, SYF HOTELE I DNO
      PILOCI!!! POLECAM BIURO'RAINBOW TOURS"
    • japcio1 a może ktoś jedzie 21 lipca? :) b/t 08.03.08, 11:07
      • Gość: Rafał Re: a może ktoś jedzie 21 lipca? :) b/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.08, 20:01
        Ja jadę na 7+7
        • japcio1 Re: a może ktoś jedzie 21 lipca? :) b/t 19.04.08, 09:18
          a może więcej szczegółów?:)
          My z chłopakiem lecimy z Wawy. Zatrzymamy sie w Kriopigi z hotelu
          Aegeon.
          • Gość: leszek_dr Re: a może ktoś jedzie 21 lipca? :) b/t IP: *.wroclaw.mm.pl 12.07.08, 17:54
            a czy ktos jedzie na 7+7 14 lipca? moze ktos w hotelu bluebay w tym
            terminie?
    • Gość: yott a może ktoś jedzie 7 lipca?:) IP: *.p.lodz.pl 23.04.08, 09:37
      a może ktoś jedzie 7 lipca?:)
      • Gość: anett Re: a może ktoś jedzie 7 lipca?:) IP: *.net-serwis.pl 07.05.08, 22:11
        Ja wylatuję z Wawy 12. maja. Dam znać jak było :)
      • annie2003 Re: a może ktoś jedzie 7 lipca?:) 30.05.08, 19:24
        Gość portalu: yott napisał(a):

> a może ktoś jedzie 7 lipca?:)

na przykład ja :)
        wylot z wawki i pobyt w Theoxenii :) a Ty?
        • Gość: yott Re: a może ktoś jedzie 7 lipca?:) IP: 212.51.221.* 05.06.08, 11:43
          My też z Wawy ale nie pamiętam gdzie mieszkamy :p
    • Gość: mashes Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.08, 23:05
      bylam w zeszlym roku i wiecej z Triada nie chce miec nic
      wspolnego,podczas objazdu kompetentna byla tylko pilotka ,przemila
      pani Ania , bardzo dobrze przygotowana merytorycznie, ale program do
      zrealizowania w 4 dni, pozostale to przejazdy , przegrupowania, czas
      wolny, czesc stacjonarna porazka-jesli masz hotel traf(ja mialam
      4*), uwazaj bo mozesz sie niezle naciac, z gory uprzedzam ze
      wszelkie reklamacje rozpatrywane sa negatywnie-sluze szczegolami
      jesli sobie zyczysz.milego urlopu!
      • Gość: Gosc Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.centertel.pl 09.06.08, 22:50
        Ja lece 23.06.08 na 7+7 z Triada hotel traf **** All inc.
        Napisz cos wiecej na temat hoteli w tej opcji, jesli sie orientujesz w
        tym temacie.

• Gość: jacekk Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.eimperium.pl 27.05.08, 14:33
      Byliśmy w Turcji i było super, co już gdzieś w tym wątku napisałem.
      Rok później zajrzeliśmy do Grecji, także, objazdówka, także TRIADA
      i w sumie poza tym, że wrzucili nas na zadupie i nie zapewnili żadnych rozrywek na pobycie, oraz ostatnim noclegiem już na kompletnym zadupiu (przegięcie!!!) to było bardzo fajnie. Dużo pozwiedzaliśmy, Grecja jest piękna.

Relację i zdjęcia z naszego objazdu zacząłem zamieszczać na stronie:
      www.foto.pwsk.pl/2008/05/25/wakacje-w-grecji/
      pozdrawiam, i oby szczęście Was na wakacjach nie opuszczało!!! :)
      • annie2003 Re: Grecja 7+7 z Triadą 30.05.08, 19:28
        nie chcę wtykać kija w mrowisko, ale na litośc Boską...biuro ma Wam
        zapewniać rozrywkę??? hotel na zadupiu? dużo transferów? a katalog
        się czytało? w biurze zadało kilka pytań? wystarczy spojrzeć na
        mapę, to duży kawałek kraju do objechania, to niby jakim cudem każdy
        pojedyńczy dzień, każda godzina ma być szczelnie wypełniona tylko
        zwiedzaniem? jak Wam zależy na super hiper hotelu w centrum
        rozrywkowym, to szukajcie takiego w katalogu i kupujcie! a jak nie
        ma - szukać w innym biurze! byłam już kilka razy na objazdówkam i
        kurcze nic się nie zmienia od lat - zawsze się znajdą
        tacy "maruderzy"...mam wrażenie, że niektórzy jadą z góry uprzedzeni
        i szukają dziury w całym...nie twierdzę, że zdarzają się wpadki, nie
        ma biura idealnego...ale niektóre tutaj znalezione wypowiedzi mnie
        zwyczajnie osłabiają...
        • Gość: dorota Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 10:33
          witam:) właśnie wróciłam z podróży 7 plus 7 do Grecji z Triadą; nie było tak
          fatalnie jak wszyscy opisują; wylot z Polski punktualnie o 6 rano; potem chwila
          na lotnisku w Salonikach i 7 dni pobytu na Półwyspie Kassandra (Chalkidiki),
          hotel Paradise ***; najpierw był pobyt, a potem zwiedzanie; hotel na pobycie
          dobry; ladny widok z okna; czyste, codziennie sprzatane pokoje; trochę strome
          zejście na plaże; plaże niezbyt czyste, ale jak cała Grecja; jedzenie w hotelu
          dosć ubogie, wiec jadaliśmy w knajpach; czysty basen;
          jeżeli chodzi o objazdówkę, to niezła organizacja, super autokar, śmieszny
          kierowca i dobrze przygotowany merytorycznie pan Darek Błaszczak; objazdówka
          bogata; dużo odwiedzonych miejsc; żadnej bieganiny; hotele na objazdówce już
          gorszej jakości; najsłabszy był w Atenach (strasznie brudne miasto) i w Loutraki
          (bez klimatyzacji, pokoje to małe klitki); ogólnie wyjazd oceniam jako udany;
          gorzej było na lotnisku w Salonikach, kiedy wracaliśmy; lot do Polski miał być o
          15.40, siedzielismy na lotnisku od 12.30, nie było nic do jedzenia w
          lotniskowych barach (masakra), samolot był opóźniony godzinę; także przyleciałam
          do Warszawy głodna jak nigdy:)
          jeżeli ktoś chciałby uzyskać jakies dodatkowe info, prosze o maila:
          sunrise23@o2.pl
          pozdrawiam
          • Gość: kropqa Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 01:59
            Witam, mam pytanie ile autokarów było w sumie przeznaczonych na objazd 1 czy
            więcej? i czy w owym autokarze były jakieś wolne miejsca czy może kilka miejsc
            np na końcu autobusu było wolnych? Pozdrawiam
            • Gość: kropqa Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 02:00
              i jeszcze jedno pytanie: jaka była mniej więcej średnia wieku uczestników wycieczki?
              • annie2003 Re: Grecja 7+7 z Triadą 25.08.08, 19:44
                na mojej lipcowej wycieczce autokar był wypełniony co do miejsca,
                nie było ani jednego wolnego, a w dodatku jako jedyny w tym
                terminie - piętrowy...
                przekrój wiekowy zróżnicowany - albo rodziny z w miarę podrośniętymi
                dzieciakami, których już tak nie nudzi zwiedzanie, albo młode pary
                tuż przed lub po ślubie, albo pary, które dzieciaki już odchowały i
                cieszą się sobą nawzajem :)
                • japcio1 Re: Grecja 7+7 z Triadą 26.08.08, 12:18
                  My byliśmy na przełomie lipca i sierpnia i tez jechalismy
                  piętrusem :) Były miejsca wolne - wiem, bo obok nas były 2 i
                  mogliśmy na nich rozkładać nasze cielska :)
                  • annie2003 Re: Grecja 7+7 z Triadą 26.08.08, 12:31
                    to pozazdrościć, bo u nas nawet bagaże się nie mieściły...
                    ale na moich poprzednich objazdówkach zawsze było kilka wolnych
                    miejsc, niewiele, ale zawsze ktoś mógł "przyfarcić" ;)
                    • staniwaw Re:do annie2003 26.08.08, 13:36
                      Witam Pani Aniu,widze ze w zupelnie inne strony Pani sie przeniosla
                      z forum egipskiego.Gdzie w tym roku Pani uderza?
                      Ja takze zmienilem kierunek,alez sie forum egipt pozmienialo,takie
                      jakies nudne.
                      Pozdrowienia
      • Gość: Dorota Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 11:16
        Myślę że jako dorośli ludzie potrafimy sami sobie zapełnić czas nie
        potrzeba aż chyba biura żeby zapewnić nam rozrywkę co???
    • Gość: Marta Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 21.09.08, 22:26
      Wróciłam z objazdówki w tym tygodniu. Wybrałam opcję 7+7 z Triady która okazała
      się być strzałem w 10! Przed wyjazdem czytałam opinie o tym biurze na różnych
      forach i szczerze mówiąc obawiałam się nieco tego wyjazdu. Z drugiej strony
      jednak byłam przygotowana na niektóre sytuacje które mogły się nie spodobać
      innym uczestnikom wyjazdu (np. niesmaczne jedzenie w hotelach na objeździe).
      Wybrałam opcję wczasów w apartamentach 3*/4* bez wyżywienia a trafiłam do 3*
      hotelu z PEŁNYM wyżywieniem! Co do objazdówki - nie było wcale ciężko, program
      jest dobrze przygotowany gdyż nie zwiedza się wszystkiego na hura tylko
      spokojnie. Zawsze było dużo czasu na zrobienie zdjęć a nawet na krótki
      odpoczynek. Co do pilotki (p. Paula) to chciałabym aby wszyscy piloci wycieczek
      byli tacy jak ona... Jest to przemiła osoba która poważnie traktuje swoją pracę,
      posiada ogromną wiedzę którą potrafiła w niezwykły sposób przekazać a zarazem
      nie zasypywała nas ogromem zbędnych informacji. Była pomocna w każdej sprawie,
      nie słyszałam zeby którykolwiek z uczestników na nią narzekał. (Osobiście
      musiałam na nią liczyć w ciężkiej sprawie - nie zawiodłam się!) Duże pochwały
      kieruję również w stronę greckiego kierowcy. Jeździł spokojnie, nie odczuwało
      się gdy hamował lub gdy wchodził w zakręt. Pod wrażeniem jego umiejętności byli
      nawet panowie.
      Jeśli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem: owocowa@o2.pl

Na zakończenie mogę stwierdzić że nie warto wierzyć forumowiczom którzy w swoim
      postach tylko narzekają... Polacy mają to do siebie że muszą znaleźć dziurę w
      całym a to nie o to chodzi na wakacjach... Od siebie mogę dodać tylko tyle że
      moja przygoda z Triadą na pewno się nie skończyła i z przyjemnością skorzystam z
      ich usług w przyszłości.
      • temeriana CYPR Z TRIADĄ!!!! 23.09.08, 07:14
        czy ktos był w tym roku na Cyperze z triadą.. stacjonarnie?????
        prosze o kontakt papilloma@poczta.onet.pl na maila lub tutaj na
        forum.. jestem ciekawa jaki standard hoteli i jak z wyżywieniem...
        • Gość: Gość Re: CYPR Z TRIADĄ!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.08, 09:45
          Też myślałem, aby wybrać się na Cypr z Triadą lub z jakimś innym biurem, ale
          dowiedziałem się, że jest to niestety drogi kraj i pełno w nim Rucholi (podobno
          większość hoteli to już własność sowietów).
          • temeriana Re: CYPR Z TRIADĄ!!!! 23.09.08, 10:50
            ja się chyba zdecyduje na Hotel Avlida 4* z HB w listopadzie....na
            jeden tydzien... objazdówki zostały mi totalnie obrzydzone w trakcie
            czytania forum... a z Ruskimi mozna pogavarit
      • Gość: Izabela Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: 217.149.246.* 23.09.08, 10:03
        Jak czytam tę wypowiedź to jestem w lekkim szoku, bo ja również
        byłam w tym samym terminie na objazdówce tylko w innej grupie i to
        co przeżyliśmy to był istny horror.
        Mielismy kierowcę psychopatę, który wydzierał sie na nas oraz
        pilotke. Ubliżał , wyzywał i zachowywał sie jak pan i władca. Robił
        postoje kiedy mu sie podobało ,wcale nie zwiazane z jego czasem
        pracy . Przyład stacja benzynowa , godzinny postój 5 min od
        miasteczka Loutraki gdzie bylismy zakwaterowani.Jak sie
        zbuntowaliśmy i powiedzieliśmy, że nie będziemy jeśc w tym miejscu
        to dostał szału.W celu uspokojenia sie musiał wypic sobie piwo. Co
        najciekawsze na nasze skargi, prosby telefoniczne oraz skarge
        pisemna pilotki Triada nic nie zrobiła tzn nas zlekceważyła.
        Narazilismy sie tylko na koszty i do konca wycieczki wszyscy
        siedzieli cicho żeby tylko nie drażnic kierowcy bo kazdy bał sie czy
        ostatniego dnia dowiezie nas o czasie na lotnisko.Zresztą jak się
        później dowiedzieliśmy byliśmy którąs z kolejnych grup jeżdżących
        z tym kierowcą i za kazdym razem tak sie zachowywał a Triada nic
        sobie z tego nie robiła . Chyba czeka aż dojdzie do jakiejs
        tragedii . Zresztą nasza pilotke też straszył, że jak dojedziemy na
        lotnisko to ja tak pobije, ze znajdzie sie w szpitalu. Szczęśliwie
        mu sie nie udało.
        Oprócz tego program mieliśmy ustalany na bieżąco.Do końca nie
        wiedzieliśmy co i kiedy będziemy zwiedzac i gdzie będziemy
        zakwaterowani. Dwa dni spedziliśmy w autokarze przemierzając bardzo
        duże odległości,zupełnie bez sensu.Zwiedzanie Grecji z autokaru.
        Zakwaterowanie w hotelach to też jakieś nieporozumienie.Były to
        hotele poza kategoria. Jedni dostawali pokoje w miare przyzwoite a
        inni takie, że nie dało sie tam mieszkac.Mam na to dowody w postaci
        zdjęc.
        Co do samych Aten to był jedn wielki koszmar .Zakwaterowanie części
        grupy w dzielnicy albańskiej a części grupy w dzielnicy murzyńskiej.
        Przy czym dzielnica albańska w miare spokojna widziałam tylko jedną
        bójke i oprócz gwizdów raczej nie zaczepiaja,dodatkowe atrakcje to
        prostytutki chodzące po ulicy.Natomiast w dzielnicy murzyńskiej
        można stracic zdrowie a nawet życie. Niebezpiecznie jest
        przemieszczac sie nawet w grupie .Hotel w celach bezpieczeństwa
        jest otoczony policja z bronia palną. Turyści w momencie pakowania
        bagaży do autokaru są pilnowani przez policje w celach uniknięcia
        kradzieży bagaży i bójki.Na to też mam dowody w postaci zdjec.
        To jest tylko kilka wrażeń z objazdówki z Triadą. Takich sensacji
        było więcej.
        Przed wyjazdem czytałam wiele wypowiedzi na temat 7+7 Grecja , wcale
        nie pozytywnych, tylko myślałam , że jak to Polacy zawsze z czegoś
        niezadowoleni. Niestety to co ludzie pisali okazało sie prawdą i my
        to przeżyliśmy na własnej skórze. Triada nie ogarnia już tych
        objazdówek. W tym terminie co my bylismy było jeszcze 8 grup.Jednym
        trafiło się lepiej drugim gorzej a innym bardzo żle. Jak ktoś
        wybiera sie z Triadą na tę wycieczke musi liczyc się z tym,że jest
        to opcja "TRAF"i można wrócic zadowolonym albo przeżyc koszmar i
        horror bo niewiadomo z góry co Triada danej grupie zaplanowała.My
        niestety mieliśmy zmarnowany urlop. Po przyjeździe złożyliśmy
        zażalenie do Triady, ale nasze zapędy zostały ostudzone
        stwierdzeniem, że takich grup było już wiele i żadnej nie udało się
        czegokolwiek wyegzekwowac od Triady.Chwilowo czekamy na
        odpowidź.Jednak przestrzegam czytajcie wypowiedzi na forum. Ludzie
        jednak pisza prawdę.

• Gość: Ala Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.76.classcom.pl 23.09.08, 17:05
        Popieram wypowiedz Marty .Ja tez byłam na podobnej wycieczce i tez
        trafiłam na Pauline .Słowem profesjolanizm .Po innych wypowiedziach
        doszłam do wniosku , ze bardzo wazne jest na jakiego przewodnika sie
        trafi .Było co prawda troche wpadek, ale tylko jesli chodzi o hotele
        ale na to byłam przygotowana po przeczytaniu forum oraz przygotowała
        nas na to w pierwszy dzień Paulina .Wiedzieliśmy co nas czeka i na
        bieżaco informowała co bedziemy zwiedzać .Ja osobiście wyniosłam
        bardzo wiele z tej wycieczki .Przyblizyła mi ona bardzo
        Grecje .Dziękuje za to Paulinie bo to jej zasługa .
        • Gość: Gość Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 01.03.09, 22:11
          Przede wszystkim- wszystkie osoby, ktore ląduja w grecji po 15.00
          moga byc na 99% pewne,ze pierwszy bedzie POBYT. Jak sobie
          wyobrazacie zwiedzanie po nocy? Wyjatkowa syt sa osoby, które maja
          lot wieczorem lub w nocy a wykupily TYLKO objazd- to chyba
          oczywiste. poza tym Wszyscy inni co laduja po poludniu i w nocy moga
          byc pewni objazdu w 2. tyg, choc moga byc POJEDYNCZE WYJATKI
          potwierdzajace regule. Oczywiscie poranny lot tez nie gwarantuje
          pierwszego zwiedzania, ale wtedy juz szansa jest. najczesciej nie
          wiedziec czemu w Grecji akurat najpierw jest pobyt i prosze sie z
          tym liczyc. Pozdrawiam, udanych wyjazdów!
          • Gość: zorba Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 01.03.09, 22:35
            Jaki jest cel niespodziewanego wyciągania wątku z 2007 r. z którego - z
            ostatniej wypowiedzi nie wiadomo o co chodzi.
    • Gość: soopka Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.09, 23:23
      witaj....byłam rok temu z Triadą w Egipcie plus zwiedzanie Izraela ....było super....wszystko ok, ja i mąż byliśmy bardzo zadowoleni.Przewodnik p.Strojny pełen profesjonalista.....polecam! pozdrawiam....soopka
      • Gość: Dorota Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 10:43
        Właśnie wróciłyśmy: zadowolone,opalone,przeszczęśliwe.
        A dlaczego?? bo w Grecji trzeba dac sobie trochę luzzzu.
        Podstawowy warunek dobrego objazdu to: zgrana grupa(nasza była
        bardzo zróżnocowana wiekowo i kondycyjnie, ale szanowaliśmy się
        nawzajem i wszyscy przychodzili na czas), dobry przewodnik( Paulina
        Klamecka) i rozrywkowy kierowca ( Dimitris), nam niczego nie
        zabrakło i wszelkie niedociągnięcia kwitowaliśmy wybuchami śmiechu.
        Jesli dla kogoś jest problemem że nie dostał 2 ręczników to lepiej
        żeby został w kraju albo wybrał Turcję, bo zasada klient nasz pan w
        Grecji nie obowiązuje.Macie ciasne pokoje, no cóż, ale przeciez
        jesteście w nich tylko 1 noc czy warto robić awanturę, czy nie
        lepiej pójść na miasto ??
        Grecy nie znoszą jak się ich próbuje traktować z góry, ale jeśli
        pojedziecie otwarci na innych ludzi to powitają was usmiechem i
        zyczliwością.
        Hotel w Atenach jest na Omoni, niezbyt bezpiecznej dzielnicy
        emigrantów,ale jest to centrum miasta i to jest duży plus, jeszcze
        kilka lat temu było tam inaczej ale normalni Grecy się wyprowadzili
        a hotelu nie da się wyprowadzić. Trzeba stosowac pewne zasady, które
        nam zaleciła Paula i nie będzie żadnych problemów.
        Nasz kierowca jak sie dowiedzial że nam się Ateny nie podobają to
        zrobił objazd po innych dzielnicach miasta żebyśmy wyjechali z
        lepszymi wrażeniami.
        Macie pytania?? zapraszam: topino@interia.pl
        • Gość: aga Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: 212.160.172.* 09.09.09, 12:27
          Witajcie,

w sierpniu byliśmy na wycieczce 7+7 w Grecji z Triadą. Generalnie
          jesteśmy zadowoleni, a w szczegółach: pierwszy mieliśmy wypoczynek
          na Kassandrze (teraz już wiemy, że zdecydowanie lepiej jest mieć
          pierwszy objazd, a potem odpoczywać). Mieliśmy wycieczkę TRAF czyli
          nie wybieralismy konkretnego hotelu, określiliśmy tylko, że chcemy
          **** i all inclusive. Trafiliśmy do Arystoteles Beach. Hotel ok.
          bardzo blisko do morza i plaży - co dla nas jest jedną z
          najważniejszych rzeczy bo generalnie nie lubimy spędzać czasu nad
          basen tylko nad morzem. Leżaki płatne - 5 euro za dobę, plaża jest
          piaszczysta więc spokojnie mozna leżeć na kocu czy ręczniku. Morze z
          jeżowcami więc trzeba uważać, my mielismy specjalne buty i czułam
          się w nich znacznie bezpieczniej:). Jedzenie ok (nie jadam mięsa ale
          mimo to wychodziłam po posiłku najedzona), duzo warzyw, sałatek,
          owoców. Pokoje przestronne, łazienka ok. Codziennie były sprzątane.
          Jedyne czego może troche nam brakowało to wieczornych animacji, co
          prawda nie należymy do osób, które codzinnie muszą mieć imprezę ale
          chociaż raz na tydzień by się przydała. Po tygodniu wyruszyliśmy na
          objazd. Objazd to walka z upałem, zmęczeniem ale WARTO! nigdy nie
          zwiedzisz samemu tyle co z przewodnikiem na takim własnie objeździe.
          Mieliśmy rewelacyjnego pilota - Marcin Pietrzyk, opowiadał z taka
          pasją, zaangazowaniem i humorem, że mozna było go słuchac godzinami.
          Nasz kierowca - Marios też kapitalny:) Zwiedziliśmy bardzo duzo,
          mamy super wspomnienia. Hotele jak to okreslił Marcin "turystyczne" -
          bez rewelacji ale czysto i to wystarczy! tam tylko śpisz. Nie
          mielismy wykupionych obiadokolacji ale bez żadnego problemu jedliśmy
          sami.
          Wszystkim polecam i życzę udanego wyjazdu:)
    • Gość: Staszka Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.gdynia.mm.pl 10.09.09, 18:44
      Piszę tą opinię ponieważ przed wyjazdem równiez poszukiwałam
      informacji z obawy własnie przed nieprzychylnymi opiniami wobec tego
      biura podrózy.Własnie wróciłam z wyjazdu 7+7 po Grecji i szczerze
      mogę ją wszystkim polecić.Doskonała opieka Pani rezydentki Marioli
      na PŁw.CHalkidiki oraz Pani Pauliny Klamckiej w trakcie objazdu po
      Grecji, która potrafiła przekazać szczegółowe informacje nie tylko o
      starożytnych zabytkach ale takze o kulturze i tradycjach Greków ,
      zaczerpniete z własnych doświadzceń po latach spędzonych w
      Grecji.Naprawdę nie warto zwracac uwgai na nieprzychylne opinie-
      trzeba samemu spróbowac choć raz z danym biurem podróży aby się
      przekonaćna własnej skórze.Wiadomo każdy ma inne oczekiwana, ale ja
      naprawde wróciłam w pełni zadowolona więc polecam!!!!
      • deoand Re: Grecja 7+7 z Triadą 16.09.09, 11:54
        i rozrywkowy kierowca ( Dimitris), nam niczego nie
        zabrakło i wszelkie niedociągnięcia kwitowaliśmy wybuchami śmiechu.
        Jesli dla kogoś jest problemem że nie dostał 2 ręczników to lepiej
        żeby został w kraju albo wybrał Turcję, bo zasada klient nasz pan w
        Grecji nie obowiązuje.

Hej . Wczoraj wróciłem z 7 + 7 z Grecji własnie z Dimitrisem i pilotka pania
        Mariolą ... dzieki własnie nim wrażenia bardzo pozytywne ..
        Dimitris jak Dimistris - kierowca gwiazda - i sam w Atenach pokazywał
        najciekawsze miejsca tego miasta - trzeba z nim jechać to sie zobaczy jak to
        wyglada ale pani Mariola bravo dla niej potrafiła dzieki swoim
        umiejetnoscia zarówno zawodowym jak i czarowi osobistemu tak wkomponować tego
        Greka ,że było widać kto tu pilotem wycieczki czyli p.Mariola a i Grek czuł
        sie doceniony

Uwaga u Dimitrisa nie wolno jeść oraz pić kolorowych płynów czyli Coca coli w
        autokarze !!!!!!!

Hotele na objeżdzie ogólnie średnie jak to w całej Grecji - najlepszy pod
        Salonikami ale w szczerym polu .

Ogólnie wrażenia pozytywne - Grecja jest piękna a ale jak mówił Dimitris
        Grecja to nie kamienie tylko ludzie więc wrażenia z wycieczki to nie tylko
        ilośc ręczników ale ludzie przede wszystkim i ich chęc poznania tego
        pieknego kraju

pzdr deoand

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka