Gość: zgwisia@wp.pl IP: *.ztpnet.pl 05.05.07, 20:22 Jadęw czerwcu do Grecji na objazdówkę. Mam troche obaw gdyż różnie mówi sięo Triadzie.Może ktoś podzieli się ze mna swoimi wrażeniami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 15:04 Ja jadę na podobną imprezę, ale na początku lipca. Już wiem, że będę musiał uważać na opłaty za wstępy do muzeów, które pobierają piloci, gdyż niezależnie od tego czy jest to dorosły czy dziecko biorą od wszystkich po równo (czyli tyle, ile za dorosłego). A jasno wynika ze strony greckiego ministerstwa turystyki, że dzieci i młodzież ucząca się mają wstępy DARMOWE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isabe11e Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: 192.193.216.* 07.05.07, 15:09 Ja bylam na takiej wycieczce i wspominam rewelacyjnie!! Jedyne czego mozna sie przyczepic to zakwaterowanie na odludziu w trakcje pobytu - ale wzielam opcje traf wiec mozna bylo sie spodziewac niespodzianek. Poza tym wszystko bylo cudownie - polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biomj Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.biology.univ.gda.pl 07.05.07, 15:15 A gdzie mialas czesc pobytowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isabe11e Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: 192.193.220.* 08.05.07, 12:00 Pobyt mialam na Chalkidiki w Dionizosie Odpowiedz Link Zgłoś
leszek_dr Re: Grecja 7+7 z Triadą 14.07 11.07.08, 14:12 A jedzie ktoś w najbliższy poniedziałek 14.07 na 7+7 Blue Bay? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galbar Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.sopro.pl 07.05.07, 15:36 Ja byłem w zeszłym roku na podobnej wycieczce z Triada w Hiszpanii. Pomieszli mi całkowicie wakacje, bo najpierw miałem mieć objazd, a dopiero potem wypoczynek, jednak na lotnisku w Hiszpanii okazało się że jest całkowicie inaczej. Na szczęście po wielu przepychankach udało mi się nie jechać w ogóle na objazd i bardzo się z tego ciesze bo ludzie generalnie narzekali na zwiedzanie. Podobno wszystko było w biegu i niewiele mozna było zobaczyć i do tego spali po jakichś dziurach. Generalnie jeśli decydował bym sie teraz na zwiedzanie to jedynie na własną rękę, bo wychodzi dużo taniej a do tego ogladam to co chce a nie to co mi łaskawie zechca pokazać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 21.02.08, 21:02 Witam. Byłam na tej wycieczce w zeszłym roku: 1. zasada jest taka, że nigdy do końca nie wiadomo, czy pierwszy jest objazd, czy zwiedzanie, przy wykupie wycieczki i hotelu po prostu biuro nie jast w stanie tego określić, dowiadujemy sie po wylądowaniu (byłam na 7+7 dwa razy, więc wiem co mówię, biuro nigdy nie chciało się określić. 2. Objazd po Hiszpanii faktycznie w tempie, ale jak ktoś dokładnie przczytał plan, to wiedział na co sie pisze. Ja zdążyłam mnóstwo zobaczyć, dowiedzieć się i zauroczyć Hiszpanią. Po to jechałam, a nie po to żeby marnować siły i czas na ciągłe narzekanie, nie dziwne, że ludzie byli potem zmęczeni. 3.Z tymi hotelami-dziurami to istne przegięcie! Hotele na objeździe o niebo lepsze niż w Grecji na Peloponezie (no, może poza jednym, pod Madrytem w Quintanar de la Orden), z reguły położone w małych miasteczkach, ale to co Hiszpanie wieczorem wyprawiali na tych swoich fiestach - tego np. w Madrycie się nie zobaczy, a jest na co popatrzeć. Cóż, większość Polaków chyba się nie zmienia: za małe pieniądze zawsze mega-wymagania. Polecam więc wykupić wycieczkę w Neckermannie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 08.07.08, 22:25 Triada nie gwarantuje pierwszeństwa dla objazdu. W umowie jest wyrażny zapis, mówiący że kolejność może ulec zmianie w odniesieniu do deklarowanej. Co do spania po dziurach, zwiedzania w biegu i tym podobnym marudzeniom typowym dla naszego rodaka, proponuję sie odnieść z rezerwą. Standard hoteli jest inny niż nasz a ponadto czy to jest najważniejsze w objazdówce. W trakcie takiej wycieczki mało się śpi a dużo rusza. Jeżeli to nie odpowiada to proponuję Ritz a najlepiej sanatorim dla geriatryków. Więcej optymizmu i frajdy z podróżowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgwisia@wp.pl Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.ztpnet.pl 07.05.07, 21:32 Dzięki za informacje. Trochę się uspokoiłam, Zwiedzanie jest w biegu to mnie właściwie nie dziwi.Większość zorganizowanych wycieczek tak wygląda.Masz rację, że najlepiej jechać samemu, wypożyczyć samochód i w trasę. Jednak objadówka już wykupina. Za miesiąc wylot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isabe11e Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: 192.193.220.* 08.05.07, 12:02 Pobyt byl na Chalkidiki w Dionizosie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miuk Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: 217.197.79.* 09.05.07, 17:30 Byłam w 2002 roku i do dzis wspominam bardzo mile. Zobaczylismy naprawde dużo. Jeśli nie musisz miec hotelu **** to powinnas być zadowolona. Tylko nie daj sie naciąć na zakupy przed zwiedzaniem Meteorów. Wiozą tam wszystkich do takiej manufaktury z ikonami, w której ceny sa znacznie wyższe niż gdzie indziej. Do dzis jestem na nich wściekła, bo wydałam większą część kieszonkowego na prezenty, a potem zauważyłam, ze to samo gdzie indziej kosztuje znacznie mniej. I to główny powód, że nie korzystam juz z ich oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgwisia Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.ztpnet.pl 09.05.07, 18:35 Pierwszy raz jadę na tygodniowe zwiedzania.Czy jest to bardzo męczące. W końcu przejedziemy prawie całą Grecję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isabe11e Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: 192.193.220.* 10.05.07, 12:29 OJ bardzo, bardzo :( Ja mialam dosyc juz serdecznie w czwartek rano (a zwiedzanie bylo do sb), ale da sie przezyc (wiesz, ja jestem z tych szybko meczacych sie ;) a wrazenia sa naprawde niesamowite - i ile wspomnien!! to chyba byla moja najbardziej udana wycieczka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staski Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 16:50 To chyba jeszcze nie byłaś w Egipcie 7+7 :) W 7 dni robisz 2500km w temp 40stopni super przeżycie. Takie wyjazdy się pamięta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 09:34 A w których miejscach można kupić pamiątkowe ikony taniej niż w Meteorach i w jakiej są cenie ? Będę wdzięczny za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 10:45 Delfy tam wszystko jest tańsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ga Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.szpital.gda.pl 11.05.07, 13:11 Te zakupy ......a jak jest w Paryżu ? Też wiozę cię do jakiejś perfumerii i proponują ci kupno niby po okazyjnych cenach , nie była to Triada. Myślę ze tak jest na większości wycieczkach . Nie musisz niczego kupować. Ale czasem jest tak ,że się nie kupi a potem się ciut żałuje. Bo nigdzie akurat takiego nie było np. wisiorka ! Ale wybór jest Twój .Ja kupiłam jedną ikonę pod Meteorami i ona jest stamtąd ! I to jest ważne.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ga Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.szpital.gda.pl 11.05.07, 13:04 Witaj ! Byłam w zeszłym roku na objazdówce 7+7 Traf i na pobycie na Chalkidiki w Meduzie. Było super. Objazdówka wspaniała , tochę męcząca bo wczesne wstawanie i parę godzin w autokarze , przewodniczka Pani Paula rewelacyjna. Znalazłam bardzo dużo pochlebnych o niej opinii w internecie i moje są takie same. Uczciwa ,opiekuńcza i bardzo dbająca o całe 70 osób ! zwracała każdą nadpłate przy wejściowkach .Hoteliki na objeżdzie śliczne , czyste, trudno się do czegoś przyczepić. Prawda jest też , że niektórym coś się niepodobało , najczęściej za mało jedzenia lub za głośno w hotelu /np.w Atenach/. Ja jestem zachwycona Grecją ! W czerwcu lecę do Turcji ,też na 7+ 7 Traf .Mam nadzieję , że też wrócę zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgwisia Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: 82.160.254.* 11.05.07, 13:43 Uważam ze jest to dobry pomysł z tą objazdówką w Turcji. Ja byłam w zeszłym roku ale stacjonarnie dwa tygidnie. Wykupiłam wycieczki fakulatywne między innymi do Pamukale i kapadocji (2 dni) , ale żalowałam że nie była to objazdówka. Wyjazd z Alany i powrót był bardzo męczący gdyż są to duże odległości. Dlatego tym razem do Grecji wykupiłam objazdówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakry Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.imperiumpw.pl 16.05.07, 23:16 jedź koniecznie! My byliśmy w zeszłym roku i wróciliśmy totalnie zachwyceni. Rok minął, a wspominamy miło każdą chwilę. na www.foto.pwsk.pl/2006/10/16/objazdowka-turcja/ zamieściliśmy obszerną relację z naszej obajzdówki powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 08:15 Chciałbym delikatnie przypomnieć, że dywagujemy nad imprezą z Triady 7+7 Grecja, a nie Turcja. Niech ktoś jeszcze podzieli się swoimi spostrzeżeniami na ten temat (na co uważać, jak się nie dać zeszkapić biuru podróży, itd.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arleta Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 23:57 Ja byłam w roku ubeigłym z Traida na 7+7 Grecja i byłoby super gdyby nie brak klimatyzacji (dziającej dobrze) w autokarze podczas objazdówki. Pilotów to trzeba im przyznać mają rewelacyjnych, nam przewodził Darek, a z przewodniczką Paulą spotykaliśmy się czesto na trasie i inne grupy też ją chwaliły. Nasz przewodnik uczciewie rozliczał się z Kasy. A na biura (każde!)trzeba uważać bo większość ciekawcyh miejsc podcza objazdów pokazują za dodatkową opłatą jako mimi wycieczki fakultatywne. A czy jest to naciąganie przez przewodników czy przez Biura - kto to wie?! Do Grecji jeszcze wrócę! Dobre pobytu! Odpowiedz Link Zgłoś
anulka77 Re: Grecja 7+7 z Triadą 07.07.07, 14:39 Ja również w zeszłym roku byłam na objazdówce 7+7 Grecja, gdzie naszą przewodniczką była Paula i również nie mam zastrzeżeń do Pauli - była super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.tkdami.net 07.06.07, 16:54 Wróciłem 4.06.2007 z "7+7" z Triadą. Pobyt- hotel Posejdon View ładny, zejście na plażę fatalne, plaża beznadziejna i brudna. Wyżywienie pozbawione owoców i warzyw (przez wszystkie obiadokolacje surowa, twarda, grubopokrojona kapusta). Na objeździe fatalne planowanie-ponad cztery godziny czekania na przyjazd 4ludzi z okolicy Katerini, potem przejazd autokaru przez Katerini. Pilot, Waldek to klęska, można go polecić tylko wrogom. Dwa lata temu byłem na 7+7 z Triadą w Turcji, to było całkiem inne przeżycie. Dziwne że to ta sama TRIADA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyra Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 10.06.07, 10:10 Była rok temu na wycieczce 7 + 7 z triadą w podróży poślubnej. Przecudowne dwa tygodnie. Objazdówka zorganizowana rewelacyjnie, zobaczyć można naprawdę dużo, polecam dodatkowo (dla chętnych)imprezę: Ateny - nocą!!! coś pięknego.Hotele na objazdówce wcale nie były tragiczne, może jeden był poniżej poziomu, ale tak naprawdę to przekimać sie można, a i tak większość czasu jest się poza nimi.Na pewno dużym plusem u nas była grupa i przewodnik pan Marek. Rewelka! Co do pobytu to byliśmy też w posejdon View na Kassandrze . Wogóle polecam wszystkim chalkidiki nie Riwierę olimpijską - tragedia, jedna wielka sucha pustynia. Na kassandrze jest zielono, pieknie, zupełnie inny klimat. co do hotelu to kameralny, przyjemny,fajnie położony na wzgórzu, świetny usytuowany barek na dworze, aż się chciało siedzieć, sączyć winko i patrzeć na morze, do morza sie schodzi po schodkach ( nic strasznego, poprostu trzeba zejść), plaża może do najczystrzych nie należy ale wystarczy przejść dalej i jest super.Do miasta z kilometr, ale nawet bus jeździ z sąsiedniego hotelu. Jesli chodzi o żarcie to było co jeść, chociaż nie przejeść - porciowane. Polecam wieczór grecki w tawernie w miasteczku, tam jest taka jedna z tradycjami organizująca takie wieczory,nie da sie zapomniec, talerze lecą!!! Ogólnie polecam. Ale i tak my byliśmy zachwyceni objazdówką!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 22:23 Napisz cos na temat kasy. Jade we wrzesniu z zona do kriopigi i nie mamy pojecia ile wziac ze soba kasy. Wiem tylko tyle ze wstepy na objezdzie to ok 75 euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyra Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 30.06.07, 14:02 To zalezy, nam jedzenie w hotelu wystarczało i poza owocami (w kriopigi są dwa supermarkety)napojami różnorodnymi to niewiele wydawaliśmy, wieczór grecki w knajpie tez nie był drogi (symboliczna opłata za wejście), a nie warto iść na wieczór organizowany przez biuro podróży w hotelu,bo to nie ten sam klimat, wycieczki fakultatywne organizowane przez biuro były najdroższe. Naprawdę trudno mi powiedzieć ile kasy, jak nastawiacie sie na wieczorne codzinne imprezy, to napewno więcej, od Kriopigi nicałe 10 km było wieksze miasteczko z różnymi atrakcjami. Nam ze 100 E z pobytu zostało, bo za duzo przeznaczyliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 22:15 Dzieki za odpowiedz, piszesz ze 100E wam zostalo ale nie napisales ile kasy tam zabrales. My planujemy zabrac 800 euro, napisz czy to mało czy dużo. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
anulka77 Re: Grecja 7+7 z Triadą 07.07.07, 14:42 Ja wydałam na zeszłorocznym wyjeżdzie na 7+7 Grecja niecałe 700 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 04.07.07, 19:36 w poniedziałek wróciliśmy z Grecja 7+7. Objazd super, hotele bardzo różne od 2 do 4 gwiazdek,za to zwiedzanie extra.Pilot Darek świetny. Na pobycie byliśmy w Kriopigach. Mała miescina,plaża ok, woda super, proponuję zabrać coś do amatorskiego nurkowania.Warunki hotelowe różniły się od przedstawionych w katalogu Triady (np. klima platna dodatkowo 5EURO za 24h). Jeżeli chdzi o jedzenie to bbbbbb skromne zarówno na pobycie jak i objazdówce. Na objazd trezba mieć 77EURO na same bilety wstępu i miejscowych przewodników, chyba że ktoś ma ulgi (jak dobrze pamietam studenci ok 28, dzieci ok15). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 01:20 Widzę, że nie tylko mojej grupie trafił się ten niekompetentny pilot Pan Waldek... Byłam od -11-25 czerwca 2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 10:47 Bo ten hotel jest totalną porażką, nam się udało w niego nie wdepnąć bo poszukaliśmy opinii w internecie Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Grecja 7+7 z Triadą 10.06.07, 13:34 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52000.html?slowo=objazd%F3wka%20triada Wystarczy skorzystać z wyszukiwarki. Odpowiedz Link Zgłoś
bgoralska1972 Re: Grecja 7+7 z Triadą 11.06.07, 21:50 Witam Jezeli moge cos zasugerować odnosnie opłat za wstepy - ja bylam z triada na objezdzie w Egipcie maz który miał karte ITEC za bilety placil dokladnie 50 %. Proponuje zaczac grzecznie rozmowe - moze sobie przygotowac z internetu sciagawke ile jest na znizke w najwazniejszych obiektach. Wiadomo zalezy na kogo sie trafi ale jak sie rzeczowo i grzecznie podejdzie do sprawy to nie powinno byc problemu. Powiem wam ze ledwo wsiedlismy na objazd nasi rodacy w wiekszosci zaczynali narzekanie, zeby chociaz bylo uzasadnione. generalnie byłam bardzo zadowolona nie odnotowano jakis specjalnych wpadek, Zauwazylismy z mezem ze po czesci stosunemk pilotów do turystow wynika z rutyny i tego zer wiekszosc ludzi jedzie po to aby sobie zribc kilka fotek i pochwalic sie gdzie sie nie bylo, a potem nawet nie potrafia wymiec gdzie byli. jak chcielismy jechac do abu simbel - to znaszego autokaru byly tylko 4 osoby chetne!!!! reszta wolala pic piwko w hotelu. tak samo aby zobaczyc cos extra. Natomiast nasz pilot jak widzial nasze zainteresowanie to nawet jak mogli to nas podwozili (np do sakkary) a potem wracalismy juz sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgwisia Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.ztpnet.pl 13.07.07, 19:31 Już jestem po objazdówce i mogę przekazać swoje wrażenia. Niestety, ale nie jestem zadowolona.Przewodniczka była do kitu, liczył sie program a nie turyści.Grupa liczyła 50 osób,nigdy nie zdarzyło się bysmy dostali jeden hotel. W związku ztym jedni dostali lepsze pokoje inni gorsze i jeszcze płacili dodoatkowo za klimatyzację. Czyli jedni mieli szczęscie inni nie. Dziwne dla mnie było również to , że aby zobaczyć Ateny nocą z Akroplu, Plakę i zmianę warty (przewodniczka wymyśliła, że najlepiej o 21,00) trzeba było zapłacić dodatkowo 10 EURO. Najlepsze było to ,że wsztstkie te miejsca były położone bardzo blisko naszego hotelu. Można wię było to zwiedzić bez płacenia wystarczyło trochę chęci przewodniczki. Było to możliwe ponieważ nasze towarzystwo zwiedziło te obiety samemu i byliśmy bardzo zadowoleni. Natomiast grupa która pojechała autokarem natępnego dnia narzekała. Hotel na stacjonarce na Chalkidiki -Atos Akti Ouranopli był ok. Obsługa hotelu również dla mnie bez zarzutu. Jest tojednak hotel dla osób, które chcą wypocząć. Ponieważ hotel mieści się ok. 3 km od większej miejscowości. Na miejscu nic się nie dzieje. Brak kawiarenek dyskotek itp. Ważne , że było dobre towarzystwo, dzieki, któremu niedociągnięcia objazdówki były obracane w żart. Odpowiedz Link Zgłoś
ulla80 Re: Grecja 7+7 z Triadą 20.08.07, 11:29 Witam, tydzien temu wróciłam z wakacji "Grecja 7++7" z Triadą. Niestety były to moje najgorsze wakacje(a kilka wyjazdów mam do porównania). Miałam wykupioną opcje traf ****, oczywiście najpierw miałam pobyt a dopiero pozniej objazd.(niestety nie ma klucza wg. którego rodzielają). Hotel na pobycie w miejscowości Agia Traida - Sun Beach, całkiem przyjemny, czysty i dobre jedzenie. Ale objazd to porażka. Miło być 7 dni zwiedzania, były 4 a 3 to siedzenie w hotelach, tnz. przejazd i zakwaterowanie i całe popołudnie nic nam nie zorganizowano. Wykupienie obajdokolacji na objezdzie to kolejny błąd. Serwowane porcje były wręcz głodowe(a ja nie jestem wymagająca!!!)wiec i tak trzeba było dojadać, a pilot na moja prośbe by zwiększyli porcje, wzruszył ramionami i powiedział, ze on na to nie ma wpływu i zebym napisała reklamacje (to chyba tez do konca nie było OK.). Hotele na objeździe kiepskie, tylko w Delfach i Kalambace miały standart europejski. Gdybyśmy mieli wypełniony program, to pewnie nie byłoby czasu na siedzenie w hotelu i na doszukiwanie sie wszystkich usterek (przede wszytskim brudu!). Pilot Pan Darek merytorycznie był bez zarzutu, ale wcale nie jakis skory do pomocy. A tak wychwalona Pani Paula, to dopiero zadzierała nosa.Z jej grupa cały czas mieliśmy objazd i to co słyszałam, jak odpowiadała turystom to zwykłe prostactwo np. "a piszcie reklamacje i tak was przyjedzie dwa razy tyle!" gdybym nie była swiadkiem tej wypowiedzi to bym nie uwierzyła, niestety. Tak wiec to moje pierwsze i ostatnie wakacje z Triadą!!!I nikomu nie polecam. Mysle, ze wiele osób przeczyta moja wypowiedz i stwierdzi ze jakaś paniusia uskarza sie na niewygody, ale ja jechałam z nastawieniem, ze w Grecji trzeba wiecej toleracji, pozytywnie sie nastawiałam, i te osoby , które tu krytykuja to zwykli maruderzy, ze nie moze byc tak zle. Niestety dołączam to tych negatywnych opnii. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 21.08.07, 17:05 W zeszłym roku byłam z Triadą na 7+7 Grecja/Peloponez, pobyt na Zakynthos. Objazd rzeczywiście jest trochę meczacy, ale bogaty we wrazenia; nie ma klucza do określenia kolejności pobytu z objazdem: chybił-trafił. Ogólnie: suuuppeerr. Hotele na objeździe faktycznie różne: gorsze i lepsze (jeden był nawet lepszy niż na pobycie), przewodniczka (Ewa)trafiła nam sie niezła, z ogromną wiedzą i polotem, skora do pomocy i wielu cennych rad; kupowanie obiadokolacji na objazd to faktycznie niedobry pomysł, dlatego intuicyjnie ich nie kupiliśmy (czasami zdarzał sie poślizg i ludzie musieli konsumować o 11 w nocy). Nas tez zawieziono do drogiego sklepu z pamiątkami prowadzonego przez Polaków, ale przymusu kupowania nie było, kazdy wie na co go stać, a takich sklepów troche w Grecji jest. Ja osobiście Traidę polecam, jadę teraz na podobną wycieczke pełna wiary że będzie równie dobrze, a konkludujac: nasze wszystkie dobre i złe opinie są wynikiem przede wszystkim naszych oczekiwa i czasem potknięć organizatora, ale wiele zależy też od naszego podejścia, czasami w kiepskich okolicznościach trzeba szukać pozytywów, a my Polacy jesteśmy czasami zbyt roszczeniowi. Ps. na objeździe miałam 2 beznadziejne hotele: jeden z beznadziejna łazienką i zepsutą spłuczką która przez całą noc sprawiała wrażenie że jest sie nad Niagarą (do dzis mnie to śmieszy a nie irytuje), inni mieli lepsze pokoje, ale to poprostu kwestia szcześcia. Pozdrawiam i proszę nie tracić wiary w.....Triadę. KAŻDE BIURO PODRÓŻY MA COŚ NA SUMIENIU:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oie Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.08, 09:15 A jeśli nie wykupi się tych obiadokolacji to jak wygląda zdobycie pożywienia ? Nie będzie sie głodowało ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 21.02.08, 21:10 Zapewniam, że nie. Przewodniczka zawsze dbała o to aby w okolicach popołudniowych zatargać nas do jakiejś tawerny cobyśmy się posilili. Osoby z wykupionymi posiłakami często jadały obiadokolacje o 20, 21, a raz nawet o 23, wszystko zależało od tego, jak szybko zwiedziliśmy coś w danym dniu. My zawsze porządnie najedliśmy sie popołudniu, a wieczorem ewentualnie jakaś przekąska...byłam na 7+7 także w zeszłym roku i też nie wykupywałam obiadokolacji na objeździe, zawsze po drodze zatrzymywaliśmy się na posiłek. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alucha Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: 83.2.72.* 12.02.08, 11:55 Ulla, chyba troche przesadzasz! bylam w zeszly roku z Triada w Grecji 7+7 i bylo przecudownie. Pobyt w miejscowosci Kriopigi ekstra, objazdówka z Paula-niezapomniana! wspaniala przewodniczka, a to co nazywasz jej wypowiedzia, to zapewne zdanie wyrwane z kontekstu. Paula to silna i stanowcza osoba, ale napewno nie zadziera nosa. dzieki takim przewodnikom rekompensuja sie drobne niedociagniecia dotyczace hoteli, dojazdow itp.!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 11:06 A może Paula zwyczajnie miała was dość jako grupy. Ja uważam że jest wspaniałą przewodniczką, bardzo dobrze się nami opiekowała, przygotowana merytorycznie,kompetentna,konkrenta, szeroko zapoznała nas z mentalnością i zwyczajami Greków, przygotowała nas różne warianty sytuacyjne, dzięki niej wiedzieliśmy jak nie popełnić jakiejś fatalnej gafy. Z przyjemnością patrzyłam jak umiała sobie poradzić z narzekającymi zgryźliwymi marudami, dzięki niej grupa była zgrana i zdyscyplinowana Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszw12 Re: Grecja 7+7 z Triadą 22.02.08, 13:44 Według mnie Triada jest OK. Jeżeli część na część wypoczynkową wybierzesz dobry hotel i blisko plaży, czyli tak jak będziesz chciała zakładam to będziesz zadowolona. Część objazdowa jest męcząca więc będzie ci bez różnicy gdzie śpisz a w hotelu przebywa się wtedy krótko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARCO Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: 85.72.193.* 26.02.08, 22:19 TYLKO NIE Z TRIADA!!! TO NAJGORSZE BIURO JAKIE MOZE ISTNIEC, SYF HOTELE I DNO PILOCI!!! POLECAM BIURO'RAINBOW TOURS" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: a może ktoś jedzie 21 lipca? :) b/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.08, 20:01 Ja jadę na 7+7 Odpowiedz Link Zgłoś
japcio1 Re: a może ktoś jedzie 21 lipca? :) b/t 19.04.08, 09:18 a może więcej szczegółów?:) My z chłopakiem lecimy z Wawy. Zatrzymamy sie w Kriopigi z hotelu Aegeon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek_dr Re: a może ktoś jedzie 21 lipca? :) b/t IP: *.wroclaw.mm.pl 12.07.08, 17:54 a czy ktos jedzie na 7+7 14 lipca? moze ktos w hotelu bluebay w tym terminie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yott a może ktoś jedzie 7 lipca?:) IP: *.p.lodz.pl 23.04.08, 09:37 a może ktoś jedzie 7 lipca?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anett Re: a może ktoś jedzie 7 lipca?:) IP: *.net-serwis.pl 07.05.08, 22:11 Ja wylatuję z Wawy 12. maja. Dam znać jak było :) Odpowiedz Link Zgłoś
annie2003 Re: a może ktoś jedzie 7 lipca?:) 30.05.08, 19:24 Gość portalu: yott napisał(a): > a może ktoś jedzie 7 lipca?:) na przykład ja :) wylot z wawki i pobyt w Theoxenii :) a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yott Re: a może ktoś jedzie 7 lipca?:) IP: 212.51.221.* 05.06.08, 11:43 My też z Wawy ale nie pamiętam gdzie mieszkamy :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mashes Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.08, 23:05 bylam w zeszlym roku i wiecej z Triada nie chce miec nic wspolnego,podczas objazdu kompetentna byla tylko pilotka ,przemila pani Ania , bardzo dobrze przygotowana merytorycznie, ale program do zrealizowania w 4 dni, pozostale to przejazdy , przegrupowania, czas wolny, czesc stacjonarna porazka-jesli masz hotel traf(ja mialam 4*), uwazaj bo mozesz sie niezle naciac, z gory uprzedzam ze wszelkie reklamacje rozpatrywane sa negatywnie-sluze szczegolami jesli sobie zyczysz.milego urlopu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.centertel.pl 09.06.08, 22:50 Ja lece 23.06.08 na 7+7 z Triada hotel traf **** All inc. Napisz cos wiecej na temat hoteli w tej opcji, jesli sie orientujesz w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekk Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.eimperium.pl 27.05.08, 14:33 Byliśmy w Turcji i było super, co już gdzieś w tym wątku napisałem. Rok później zajrzeliśmy do Grecji, także, objazdówka, także TRIADA i w sumie poza tym, że wrzucili nas na zadupie i nie zapewnili żadnych rozrywek na pobycie, oraz ostatnim noclegiem już na kompletnym zadupiu (przegięcie!!!) to było bardzo fajnie. Dużo pozwiedzaliśmy, Grecja jest piękna. Relację i zdjęcia z naszego objazdu zacząłem zamieszczać na stronie: www.foto.pwsk.pl/2008/05/25/wakacje-w-grecji/ pozdrawiam, i oby szczęście Was na wakacjach nie opuszczało!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
annie2003 Re: Grecja 7+7 z Triadą 30.05.08, 19:28 nie chcę wtykać kija w mrowisko, ale na litośc Boską...biuro ma Wam zapewniać rozrywkę??? hotel na zadupiu? dużo transferów? a katalog się czytało? w biurze zadało kilka pytań? wystarczy spojrzeć na mapę, to duży kawałek kraju do objechania, to niby jakim cudem każdy pojedyńczy dzień, każda godzina ma być szczelnie wypełniona tylko zwiedzaniem? jak Wam zależy na super hiper hotelu w centrum rozrywkowym, to szukajcie takiego w katalogu i kupujcie! a jak nie ma - szukać w innym biurze! byłam już kilka razy na objazdówkam i kurcze nic się nie zmienia od lat - zawsze się znajdą tacy "maruderzy"...mam wrażenie, że niektórzy jadą z góry uprzedzeni i szukają dziury w całym...nie twierdzę, że zdarzają się wpadki, nie ma biura idealnego...ale niektóre tutaj znalezione wypowiedzi mnie zwyczajnie osłabiają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 10:33 witam:) właśnie wróciłam z podróży 7 plus 7 do Grecji z Triadą; nie było tak fatalnie jak wszyscy opisują; wylot z Polski punktualnie o 6 rano; potem chwila na lotnisku w Salonikach i 7 dni pobytu na Półwyspie Kassandra (Chalkidiki), hotel Paradise ***; najpierw był pobyt, a potem zwiedzanie; hotel na pobycie dobry; ladny widok z okna; czyste, codziennie sprzatane pokoje; trochę strome zejście na plaże; plaże niezbyt czyste, ale jak cała Grecja; jedzenie w hotelu dosć ubogie, wiec jadaliśmy w knajpach; czysty basen; jeżeli chodzi o objazdówkę, to niezła organizacja, super autokar, śmieszny kierowca i dobrze przygotowany merytorycznie pan Darek Błaszczak; objazdówka bogata; dużo odwiedzonych miejsc; żadnej bieganiny; hotele na objazdówce już gorszej jakości; najsłabszy był w Atenach (strasznie brudne miasto) i w Loutraki (bez klimatyzacji, pokoje to małe klitki); ogólnie wyjazd oceniam jako udany; gorzej było na lotnisku w Salonikach, kiedy wracaliśmy; lot do Polski miał być o 15.40, siedzielismy na lotnisku od 12.30, nie było nic do jedzenia w lotniskowych barach (masakra), samolot był opóźniony godzinę; także przyleciałam do Warszawy głodna jak nigdy:) jeżeli ktoś chciałby uzyskać jakies dodatkowe info, prosze o maila: sunrise23@o2.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropqa Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 01:59 Witam, mam pytanie ile autokarów było w sumie przeznaczonych na objazd 1 czy więcej? i czy w owym autokarze były jakieś wolne miejsca czy może kilka miejsc np na końcu autobusu było wolnych? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropqa Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 02:00 i jeszcze jedno pytanie: jaka była mniej więcej średnia wieku uczestników wycieczki? Odpowiedz Link Zgłoś
annie2003 Re: Grecja 7+7 z Triadą 25.08.08, 19:44 na mojej lipcowej wycieczce autokar był wypełniony co do miejsca, nie było ani jednego wolnego, a w dodatku jako jedyny w tym terminie - piętrowy... przekrój wiekowy zróżnicowany - albo rodziny z w miarę podrośniętymi dzieciakami, których już tak nie nudzi zwiedzanie, albo młode pary tuż przed lub po ślubie, albo pary, które dzieciaki już odchowały i cieszą się sobą nawzajem :) Odpowiedz Link Zgłoś
japcio1 Re: Grecja 7+7 z Triadą 26.08.08, 12:18 My byliśmy na przełomie lipca i sierpnia i tez jechalismy piętrusem :) Były miejsca wolne - wiem, bo obok nas były 2 i mogliśmy na nich rozkładać nasze cielska :) Odpowiedz Link Zgłoś
annie2003 Re: Grecja 7+7 z Triadą 26.08.08, 12:31 to pozazdrościć, bo u nas nawet bagaże się nie mieściły... ale na moich poprzednich objazdówkach zawsze było kilka wolnych miejsc, niewiele, ale zawsze ktoś mógł "przyfarcić" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
staniwaw Re:do annie2003 26.08.08, 13:36 Witam Pani Aniu,widze ze w zupelnie inne strony Pani sie przeniosla z forum egipskiego.Gdzie w tym roku Pani uderza? Ja takze zmienilem kierunek,alez sie forum egipt pozmienialo,takie jakies nudne. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 11:16 Myślę że jako dorośli ludzie potrafimy sami sobie zapełnić czas nie potrzeba aż chyba biura żeby zapewnić nam rozrywkę co??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 21.09.08, 22:26 Wróciłam z objazdówki w tym tygodniu. Wybrałam opcję 7+7 z Triady która okazała się być strzałem w 10! Przed wyjazdem czytałam opinie o tym biurze na różnych forach i szczerze mówiąc obawiałam się nieco tego wyjazdu. Z drugiej strony jednak byłam przygotowana na niektóre sytuacje które mogły się nie spodobać innym uczestnikom wyjazdu (np. niesmaczne jedzenie w hotelach na objeździe). Wybrałam opcję wczasów w apartamentach 3*/4* bez wyżywienia a trafiłam do 3* hotelu z PEŁNYM wyżywieniem! Co do objazdówki - nie było wcale ciężko, program jest dobrze przygotowany gdyż nie zwiedza się wszystkiego na hura tylko spokojnie. Zawsze było dużo czasu na zrobienie zdjęć a nawet na krótki odpoczynek. Co do pilotki (p. Paula) to chciałabym aby wszyscy piloci wycieczek byli tacy jak ona... Jest to przemiła osoba która poważnie traktuje swoją pracę, posiada ogromną wiedzę którą potrafiła w niezwykły sposób przekazać a zarazem nie zasypywała nas ogromem zbędnych informacji. Była pomocna w każdej sprawie, nie słyszałam zeby którykolwiek z uczestników na nią narzekał. (Osobiście musiałam na nią liczyć w ciężkiej sprawie - nie zawiodłam się!) Duże pochwały kieruję również w stronę greckiego kierowcy. Jeździł spokojnie, nie odczuwało się gdy hamował lub gdy wchodził w zakręt. Pod wrażeniem jego umiejętności byli nawet panowie. Jeśli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem: owocowa@o2.pl Na zakończenie mogę stwierdzić że nie warto wierzyć forumowiczom którzy w swoim postach tylko narzekają... Polacy mają to do siebie że muszą znaleźć dziurę w całym a to nie o to chodzi na wakacjach... Od siebie mogę dodać tylko tyle że moja przygoda z Triadą na pewno się nie skończyła i z przyjemnością skorzystam z ich usług w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
temeriana CYPR Z TRIADĄ!!!! 23.09.08, 07:14 czy ktos był w tym roku na Cyperze z triadą.. stacjonarnie????? prosze o kontakt papilloma@poczta.onet.pl na maila lub tutaj na forum.. jestem ciekawa jaki standard hoteli i jak z wyżywieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: CYPR Z TRIADĄ!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.08, 09:45 Też myślałem, aby wybrać się na Cypr z Triadą lub z jakimś innym biurem, ale dowiedziałem się, że jest to niestety drogi kraj i pełno w nim Rucholi (podobno większość hoteli to już własność sowietów). Odpowiedz Link Zgłoś
temeriana Re: CYPR Z TRIADĄ!!!! 23.09.08, 10:50 ja się chyba zdecyduje na Hotel Avlida 4* z HB w listopadzie....na jeden tydzien... objazdówki zostały mi totalnie obrzydzone w trakcie czytania forum... a z Ruskimi mozna pogavarit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabela Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: 217.149.246.* 23.09.08, 10:03 Jak czytam tę wypowiedź to jestem w lekkim szoku, bo ja również byłam w tym samym terminie na objazdówce tylko w innej grupie i to co przeżyliśmy to był istny horror. Mielismy kierowcę psychopatę, który wydzierał sie na nas oraz pilotke. Ubliżał , wyzywał i zachowywał sie jak pan i władca. Robił postoje kiedy mu sie podobało ,wcale nie zwiazane z jego czasem pracy . Przyład stacja benzynowa , godzinny postój 5 min od miasteczka Loutraki gdzie bylismy zakwaterowani.Jak sie zbuntowaliśmy i powiedzieliśmy, że nie będziemy jeśc w tym miejscu to dostał szału.W celu uspokojenia sie musiał wypic sobie piwo. Co najciekawsze na nasze skargi, prosby telefoniczne oraz skarge pisemna pilotki Triada nic nie zrobiła tzn nas zlekceważyła. Narazilismy sie tylko na koszty i do konca wycieczki wszyscy siedzieli cicho żeby tylko nie drażnic kierowcy bo kazdy bał sie czy ostatniego dnia dowiezie nas o czasie na lotnisko.Zresztą jak się później dowiedzieliśmy byliśmy którąs z kolejnych grup jeżdżących z tym kierowcą i za kazdym razem tak sie zachowywał a Triada nic sobie z tego nie robiła . Chyba czeka aż dojdzie do jakiejs tragedii . Zresztą nasza pilotke też straszył, że jak dojedziemy na lotnisko to ja tak pobije, ze znajdzie sie w szpitalu. Szczęśliwie mu sie nie udało. Oprócz tego program mieliśmy ustalany na bieżąco.Do końca nie wiedzieliśmy co i kiedy będziemy zwiedzac i gdzie będziemy zakwaterowani. Dwa dni spedziliśmy w autokarze przemierzając bardzo duże odległości,zupełnie bez sensu.Zwiedzanie Grecji z autokaru. Zakwaterowanie w hotelach to też jakieś nieporozumienie.Były to hotele poza kategoria. Jedni dostawali pokoje w miare przyzwoite a inni takie, że nie dało sie tam mieszkac.Mam na to dowody w postaci zdjęc. Co do samych Aten to był jedn wielki koszmar .Zakwaterowanie części grupy w dzielnicy albańskiej a części grupy w dzielnicy murzyńskiej. Przy czym dzielnica albańska w miare spokojna widziałam tylko jedną bójke i oprócz gwizdów raczej nie zaczepiaja,dodatkowe atrakcje to prostytutki chodzące po ulicy.Natomiast w dzielnicy murzyńskiej można stracic zdrowie a nawet życie. Niebezpiecznie jest przemieszczac sie nawet w grupie .Hotel w celach bezpieczeństwa jest otoczony policja z bronia palną. Turyści w momencie pakowania bagaży do autokaru są pilnowani przez policje w celach uniknięcia kradzieży bagaży i bójki.Na to też mam dowody w postaci zdjec. To jest tylko kilka wrażeń z objazdówki z Triadą. Takich sensacji było więcej. Przed wyjazdem czytałam wiele wypowiedzi na temat 7+7 Grecja , wcale nie pozytywnych, tylko myślałam , że jak to Polacy zawsze z czegoś niezadowoleni. Niestety to co ludzie pisali okazało sie prawdą i my to przeżyliśmy na własnej skórze. Triada nie ogarnia już tych objazdówek. W tym terminie co my bylismy było jeszcze 8 grup.Jednym trafiło się lepiej drugim gorzej a innym bardzo żle. Jak ktoś wybiera sie z Triadą na tę wycieczke musi liczyc się z tym,że jest to opcja "TRAF"i można wrócic zadowolonym albo przeżyc koszmar i horror bo niewiadomo z góry co Triada danej grupie zaplanowała.My niestety mieliśmy zmarnowany urlop. Po przyjeździe złożyliśmy zażalenie do Triady, ale nasze zapędy zostały ostudzone stwierdzeniem, że takich grup było już wiele i żadnej nie udało się czegokolwiek wyegzekwowac od Triady.Chwilowo czekamy na odpowidź.Jednak przestrzegam czytajcie wypowiedzi na forum. Ludzie jednak pisza prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.76.classcom.pl 23.09.08, 17:05 Popieram wypowiedz Marty .Ja tez byłam na podobnej wycieczce i tez trafiłam na Pauline .Słowem profesjolanizm .Po innych wypowiedziach doszłam do wniosku , ze bardzo wazne jest na jakiego przewodnika sie trafi .Było co prawda troche wpadek, ale tylko jesli chodzi o hotele ale na to byłam przygotowana po przeczytaniu forum oraz przygotowała nas na to w pierwszy dzień Paulina .Wiedzieliśmy co nas czeka i na bieżaco informowała co bedziemy zwiedzać .Ja osobiście wyniosłam bardzo wiele z tej wycieczki .Przyblizyła mi ona bardzo Grecje .Dziękuje za to Paulinie bo to jej zasługa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 01.03.09, 22:11 Przede wszystkim- wszystkie osoby, ktore ląduja w grecji po 15.00 moga byc na 99% pewne,ze pierwszy bedzie POBYT. Jak sobie wyobrazacie zwiedzanie po nocy? Wyjatkowa syt sa osoby, które maja lot wieczorem lub w nocy a wykupily TYLKO objazd- to chyba oczywiste. poza tym Wszyscy inni co laduja po poludniu i w nocy moga byc pewni objazdu w 2. tyg, choc moga byc POJEDYNCZE WYJATKI potwierdzajace regule. Oczywiscie poranny lot tez nie gwarantuje pierwszego zwiedzania, ale wtedy juz szansa jest. najczesciej nie wiedziec czemu w Grecji akurat najpierw jest pobyt i prosze sie z tym liczyc. Pozdrawiam, udanych wyjazdów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorba Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.chello.pl 01.03.09, 22:35 Jaki jest cel niespodziewanego wyciągania wątku z 2007 r. z którego - z ostatniej wypowiedzi nie wiadomo o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soopka Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.09, 23:23 witaj....byłam rok temu z Triadą w Egipcie plus zwiedzanie Izraela ....było super....wszystko ok, ja i mąż byliśmy bardzo zadowoleni.Przewodnik p.Strojny pełen profesjonalista.....polecam! pozdrawiam....soopka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 10:43 Właśnie wróciłyśmy: zadowolone,opalone,przeszczęśliwe. A dlaczego?? bo w Grecji trzeba dac sobie trochę luzzzu. Podstawowy warunek dobrego objazdu to: zgrana grupa(nasza była bardzo zróżnocowana wiekowo i kondycyjnie, ale szanowaliśmy się nawzajem i wszyscy przychodzili na czas), dobry przewodnik( Paulina Klamecka) i rozrywkowy kierowca ( Dimitris), nam niczego nie zabrakło i wszelkie niedociągnięcia kwitowaliśmy wybuchami śmiechu. Jesli dla kogoś jest problemem że nie dostał 2 ręczników to lepiej żeby został w kraju albo wybrał Turcję, bo zasada klient nasz pan w Grecji nie obowiązuje.Macie ciasne pokoje, no cóż, ale przeciez jesteście w nich tylko 1 noc czy warto robić awanturę, czy nie lepiej pójść na miasto ?? Grecy nie znoszą jak się ich próbuje traktować z góry, ale jeśli pojedziecie otwarci na innych ludzi to powitają was usmiechem i zyczliwością. Hotel w Atenach jest na Omoni, niezbyt bezpiecznej dzielnicy emigrantów,ale jest to centrum miasta i to jest duży plus, jeszcze kilka lat temu było tam inaczej ale normalni Grecy się wyprowadzili a hotelu nie da się wyprowadzić. Trzeba stosowac pewne zasady, które nam zaleciła Paula i nie będzie żadnych problemów. Nasz kierowca jak sie dowiedzial że nam się Ateny nie podobają to zrobił objazd po innych dzielnicach miasta żebyśmy wyjechali z lepszymi wrażeniami. Macie pytania?? zapraszam: topino@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: 212.160.172.* 09.09.09, 12:27 Witajcie, w sierpniu byliśmy na wycieczce 7+7 w Grecji z Triadą. Generalnie jesteśmy zadowoleni, a w szczegółach: pierwszy mieliśmy wypoczynek na Kassandrze (teraz już wiemy, że zdecydowanie lepiej jest mieć pierwszy objazd, a potem odpoczywać). Mieliśmy wycieczkę TRAF czyli nie wybieralismy konkretnego hotelu, określiliśmy tylko, że chcemy **** i all inclusive. Trafiliśmy do Arystoteles Beach. Hotel ok. bardzo blisko do morza i plaży - co dla nas jest jedną z najważniejszych rzeczy bo generalnie nie lubimy spędzać czasu nad basen tylko nad morzem. Leżaki płatne - 5 euro za dobę, plaża jest piaszczysta więc spokojnie mozna leżeć na kocu czy ręczniku. Morze z jeżowcami więc trzeba uważać, my mielismy specjalne buty i czułam się w nich znacznie bezpieczniej:). Jedzenie ok (nie jadam mięsa ale mimo to wychodziłam po posiłku najedzona), duzo warzyw, sałatek, owoców. Pokoje przestronne, łazienka ok. Codziennie były sprzątane. Jedyne czego może troche nam brakowało to wieczornych animacji, co prawda nie należymy do osób, które codzinnie muszą mieć imprezę ale chociaż raz na tydzień by się przydała. Po tygodniu wyruszyliśmy na objazd. Objazd to walka z upałem, zmęczeniem ale WARTO! nigdy nie zwiedzisz samemu tyle co z przewodnikiem na takim własnie objeździe. Mieliśmy rewelacyjnego pilota - Marcin Pietrzyk, opowiadał z taka pasją, zaangazowaniem i humorem, że mozna było go słuchac godzinami. Nasz kierowca - Marios też kapitalny:) Zwiedziliśmy bardzo duzo, mamy super wspomnienia. Hotele jak to okreslił Marcin "turystyczne" - bez rewelacji ale czysto i to wystarczy! tam tylko śpisz. Nie mielismy wykupionych obiadokolacji ale bez żadnego problemu jedliśmy sami. Wszystkim polecam i życzę udanego wyjazdu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staszka Re: Grecja 7+7 z Triadą IP: *.gdynia.mm.pl 10.09.09, 18:44 Piszę tą opinię ponieważ przed wyjazdem równiez poszukiwałam informacji z obawy własnie przed nieprzychylnymi opiniami wobec tego biura podrózy.Własnie wróciłam z wyjazdu 7+7 po Grecji i szczerze mogę ją wszystkim polecić.Doskonała opieka Pani rezydentki Marioli na PŁw.CHalkidiki oraz Pani Pauliny Klamckiej w trakcie objazdu po Grecji, która potrafiła przekazać szczegółowe informacje nie tylko o starożytnych zabytkach ale takze o kulturze i tradycjach Greków , zaczerpniete z własnych doświadzceń po latach spędzonych w Grecji.Naprawdę nie warto zwracac uwgai na nieprzychylne opinie- trzeba samemu spróbowac choć raz z danym biurem podróży aby się przekonaćna własnej skórze.Wiadomo każdy ma inne oczekiwana, ale ja naprawde wróciłam w pełni zadowolona więc polecam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Grecja 7+7 z Triadą 16.09.09, 11:54 i rozrywkowy kierowca ( Dimitris), nam niczego nie zabrakło i wszelkie niedociągnięcia kwitowaliśmy wybuchami śmiechu. Jesli dla kogoś jest problemem że nie dostał 2 ręczników to lepiej żeby został w kraju albo wybrał Turcję, bo zasada klient nasz pan w Grecji nie obowiązuje. Hej . Wczoraj wróciłem z 7 + 7 z Grecji własnie z Dimitrisem i pilotka pania Mariolą ... dzieki własnie nim wrażenia bardzo pozytywne .. Dimitris jak Dimistris - kierowca gwiazda - i sam w Atenach pokazywał najciekawsze miejsca tego miasta - trzeba z nim jechać to sie zobaczy jak to wyglada ale pani Mariola bravo dla niej potrafiła dzieki swoim umiejetnoscia zarówno zawodowym jak i czarowi osobistemu tak wkomponować tego Greka ,że było widać kto tu pilotem wycieczki czyli p.Mariola a i Grek czuł sie doceniony Uwaga u Dimitrisa nie wolno jeść oraz pić kolorowych płynów czyli Coca coli w autokarze !!!!!!! Hotele na objeżdzie ogólnie średnie jak to w całej Grecji - najlepszy pod Salonikami ale w szczerym polu . Ogólnie wrażenia pozytywne - Grecja jest piękna a ale jak mówił Dimitris Grecja to nie kamienie tylko ludzie więc wrażenia z wycieczki to nie tylko ilośc ręczników ale ludzie przede wszystkim i ich chęc poznania tego pieknego kraju pzdr deoand Odpowiedz Link Zgłoś