09.05.07, 12:34
Witam!
Proszę doradźcie mi. Chciałabym z mężem i 3 letnią córą pojechać na
Santorini. Szukam jakiegoś kameralnego hotelu albo studio. Przekopałam nata
ale nic ciekawego nie znalazłam (albo źle szukałam;o)) Interesuje mnie podróż
tylko samolotem. Jesli macie jakieś sprawdzone hotele bądź studio to byłabym
bardzo wdzięczna za namiary.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • neronka Re: Santorini 09.05.07, 19:38
      Nie wiem czy któreś z polskich biur organizuje wyloty na Santorini. Jesli
      przelot ma być bezpośredni to szukaj z Niemiec, albo trzeba lecieć do Aten lub
      na Kretę i stamtąd promem lub samolotem na Santorini.
      Hoteliki mogę ci polecić.
      • kamymama Re: Santorini 10.05.07, 07:47
        Poproszę o namiary na lokum:o) Szczerze powiedziawszy wolałabym lecieć z PL,
        może być nawet z przesiadką. Nie wiem dlaczego tak uparłam się na tą konkretną
        wyspę ale najbardziej spodobał mi się jej opis i fotki. Zresztą jestem
        zachwycona Grecją, mogła bym tam żyć:o)
    • Gość: alojjola Re: Santorini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 09:57
      witam, równiez jestem zauroczona tą wyspa i w tym roku po raz trzeci spędzam na
      niej wakacje. W internecie jest mnóstwo ofert, na Santorini wszystkie obiekty są
      kameralne, możesz mieszkać w większym Kamari lub mniejszej Perissie obie miejsca
      z piaszczysta plażą lub w stolicy lub Oia bez plaży. Standard hoteli na
      Santorini jest wysoki, ładnie czysto i raczej nowo. My zawsze wynajmujemy studio
      ze strony hosteli przez internet z klimatyzacją i kuchenką 30 euro dla 2 osób,
      zawsze inne i zawsze jestesmy zadowoleni, nie wiem czego oczekujesz, podaj
      więcej szczegółów Jola
      • kamymama Re: Santorini 10.05.07, 10:38
        Cześć Jolu:o)
        Właśnie chciałabym jakieś studio - pokój, kuchnia, łazienka - w kameralnym
        miejscu zdala od gwaru turystów. Chcemy odpocząć, a że jedziemy z córą nie
        chcemy być w centrum rozrywkowym. Fajnie by było gdyby studio było w takiej
        a'la agroturystyce, ale mały hotelik też jest mile widziany. No i żeby było
        blisko morza i również niedaleko, żeby przejść się spacerkiem, do jakiegoś
        centrum gdzie będą kawiarenki (coś zjeść) i sklepiki. Może być wyżywienie we
        własnym zakresie, albo tylko ze śniadaniami.
        No i żeby samolot był z PL do Santorini.
        Trochę dużo tych wymagań:o) Mam nadzieję, że coś mi polecicie:o)
        • Gość: Maraska Re: Santorini IP: *.zr.univ.gda.pl 10.05.07, 11:36
          Czesc czesc
          a to Cie tu zlapalam, calkiem przez przypadek:-)
          Sluchaj ale czy Ty zdajesz sobie sprawe ze Santorini jest malutka wyspa i ze
          owszem zdjecia sa pikena bo i wsypa piekna...ale po trzech dniach kiedy
          zobaczysz juz wszystko mozesz zaczac sie nudzic???
          poza tym akurat wszedzie tam gdzie tak pieknie nie znajdziesz hoteliku z plaza,
          bo i Fira i Oia leza na wysokich klifach, plaze sa po drugiej stronie wyspy,
          ale do najpiekniejszych nie naleza:-)
          ja nie zeby zniechecic, tylko zebys ni czula sie potem rozczarowana...moze
          lepiej byloby pojechac na jakas inna wyspe a na Santorini poplynac na kilka dni?
          W tym wpadku jesli chaialabys na wlasna reke pole do popisu jests zeroki,
          Cyklady sa piekne wszystkie....ale zdecydowanie samolotem trzeba do Aten a
          potem promem albo samolotem na wybrana wyspe.
          Mozna tez zbiurem poleceic z Polski na Krete, ktore zreszta tez jest
          niesamowicie urokliwa i stamtad poplynac na kilka dni na Santorini... Ja mimo
          wszystko mysle ze to lepszy wariant... sami tak robilismy pare lat temu.
          pozdrawiam serdecznie
          maraska
        • Gość: Maraska Re: Santorini IP: *.zr.univ.gda.pl 10.05.07, 11:38
          Jeszcz ja
          samolotu bezposrednio na Santorini z Polski nie znajdziesz niestety...
          io wlasnie czytajac twoj ostatni wpis utwierdzam sie w przekonaniu ze mozesz
          sie rozczarowac liczac lwasnie na hotelik skad bedzie mozna urzadzac spacery,
          do wspomnianych przeze mnie miasteczke musicie podjechac autkiem, fakt ze
          odleglosci nie duze...ale czy o to chodzi???
          Jakby co to pisz do mnie:-)
          Maraska
          • Gość: różowa pantera Re: Santorini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 11:55
            są wyloty z Polski np. : www.travelplanet.pl/samolot/oferta/grecja-
            santorini-kamari-anemones,1188751.html , www.santorini.pl/
        • Gość: alojjola Re: Santorini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 15:51
          witam, my lecimy Sky Europe do Aten, bilety kupiliśmy w stosownym czasie czyli
          po 300zł w obie strony od osoby, z Aten liniami Aegean na Santorini 35 euro w 1
          stronę, prom na Santorini płynie długo, a poza tym baliśmy sie , że nie zdążymy
          na ranny a następny dopiero wieczorem. Samolot leci 40 min. Krócej pynie się z
          Krety poniżej 4 godzin, ale w tym roku nie było tanich biletów do Heraklionu.
          Miejscem dla ciebie najodpowiedniejszym byłoby chyba położone w odległości
          spacerowej od Perissy, Perevolos, spokojnie i urokliwe, a do Perissy spacerkiem,
          wrzuć tą nazwę w google, jest sporo zdjęć i opisów tego miejsca lub sama Perissa
          również niewielka.
          Spędziłam na Santorini 2 razy po 2 tygodnie, nigdy nie miałam dosyć, czego
          dowodem jest mój trzeci wyjazd Jola
      • buterfly5 Re: Santorini 05.07.07, 20:04
        witam, my również myślimy o Santorini w tym roku. Podrzuć mi proszę link do
        stronki, gdzie rezerwujesz pokoje. Z góry bardzo serdecznie dziękuję.
        • Gość: alojjola Re: Santorini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 10:00
          witam, my rezerwowaliśmy ze strony hostelbookers.com, ale to było na wiosnę,
          ceny first minute, teraz pojechałabym bez rezerwacji, na prom wychodzi mnóstwo
          osób oferujących kwatery ze zdjęciami i samochodem, masz od razu załatwiony
          transport, Jola
          • buterfly5 Re: Santorini 06.07.07, 17:05
            Czy na lotnisku też bez problemu znajdziemy osoby oferujące noclegi? Lecimy 11
            sierpnia, to szczyt sezonu? Czy możemy pozwolić sobie na ryzyko bez rezerwacji?
            Jaką część wyspy polecacie na wypoczynek z dziećmi, choć raczej wolimy miejsca
            tłoczne i wesołe niż zaciszne...
            Dziękuję i pozdrawiam
      • Gość: Ewelina Re: Santorini IP: *.szwajcarska.pl 09.07.07, 13:09
        alojjola a możesz napisać gdzie spaliście na Santorini?
        • Gość: alojjola Re: Santorini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 13:12
          na Santorini spaliśmy w hotelu Kymata w Kamari, hotel jest w internecie,
          pisalismy maila do właścicielki i podała nam ceny niższe niz na stronie Jola
    • Gość: Ewelina Re: Santorini IP: *.szwajcarska.pl 06.07.07, 23:49
      A jak się będzie w drugie poł. września to też wcześniej lepiej zarezerwować?
      • Gość: Ewelina Re: Santorini IP: *.szwajcarska.pl 06.07.07, 23:52
        I czy znacie może jakieś sprawdzone adresy tanich noclegów? Znajdziemy coś tak
        do ok. 30 euro za 2 osoby za noc? Na Santorini planujemy być ok. 4 dni.
    • bgoralska1972 Re: Santorini 07.07.07, 13:27
      Ja byłam w czerwcu sama z blisko 2 latkiem - plynelismy promem i bylo super-
      maly caly czas sie bawil w pokoju zabaw. Ziwedzanie bylo bardzo udane, chociaz
      byłam wózkiem. Widzialam to lotnisko na santorini - nie leciałabym tymi mini
      samolotami z małym dzieckiem ale to wasza sprawa.
    • goska52 Re: Santorini 09.07.07, 13:23
      Płynęłam w tym roku z Santorini na Kretę (ale w drugą stronę też przecież
      pływają) katamaranem, 2 godz.

pozdrowienia

Gośka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka