Dodaj do ulubionych

wyspa a kontynent

IP: *.19.165.20.osk.enformatic.pl 14.05.07, 11:38
Witam,
widzialem juz grecje kontynentalna-niestety rozczarowala mnie totalnie...
powiedzcie mi prosze czy wyspy greckie: kreta i rodos sa inne od tego co
mozna spotkac na kontynencie? czy jest tam ladniej?:) moze ktos sie pokusi o
jakies male porownanie
Obserwuj wątek
    • lidkasm Re: wyspa a kontynent 14.05.07, 14:32
      Najpierw byłam na Krecie, potem na Riwierze Olimpijskiej (Leptokaria) i od
      tamtej pory jeżdze tylko i wyłącznie na wyspy. Na Riwierze nie znalazłam tego
      specyficznego greckiego klimatu. Nie widziałam całej Grecji kontynentalnej ale
      jakoś mnie nie ciagnie, a na wyspy jak najbardziej. Myśle, że musisz sam
      porównać. Każdy ma inne oczekiwania.
    • Gość: ewamalgorzata Re: wyspa a kontynent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 18:33
      Grecja jest taka fajna własnie dlatego, że jest tak absolutnie rózna. Inne
      klimaty znajdziesz na kontynencie, inne na wyspach jońskich (Korfu mi trochę z
      Italią się kojarzy, i chyba słusznie?), inne na cykladach czy dodekanezie.
      Jesli szukasz takiej pocztówkowej Grecji, to podpowiem Ci, że te
      najpopularniejsze i najczęściej widywane zdjęcia to głównie Cyklady- ze
      wskazaniem na Santorini i Mykonos:) No i często spotykana "Zatoka wraków" na
      Zakynthosie:)
    • Gość: ewamalgorzata Re: wyspa a kontynent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 18:35
      BTWL tak z ciekawości: co i gdzie widziałeś w Grecji kontynentalnej? MAcedonię,
      Trację, Halkidiki, Riwierę, Peloponez.. czy jeszce coś innego, czy to wszystko?
      Tam też są różne miejsca i rózne klimaty:) Pytam, bo wiedząc, co Cię
      rozczarowało - łatwiej będzie cos podpowiedzieć.
      • Gość: Aga Re: wyspa a kontynent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 18:41
        Szukam pomocnej dłoni, potrzebuję hotele na wyspach z polecenia. Priorytet ładna
        plaża, blisko rozrywek. Wyjezd lipiec. Z góry dziękuję
    • bah77 Re: wyspa a kontynent 14.05.07, 19:00
      Jeśli zwiedziłeś np. Peloponez albo Pilio i się totalnie rozczarowałeś, to
      obawiam się, że z Kretą i Rodos będzie podobnie.

Natomiast jeśli byłeś np. na Riwierze Olimpijskiej i w Atenach, to w/g mnie
      właściwie nie widziałeś Grecji, za którą można tęsknić w jesienno-zimowe
      wieczory...

bah77

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka