grecja-hotele 22.06.07, 21:44 Czy ktoś był może w tym hotelu i korzystał z opcji all inclusive i mógłby się podzielić wrażeniami? Zastanawiamy się nad tym hotelem, i chętnie poznamy opinie. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiosnaachtoty Re: Triton***Kreta-Malia 03.07.07, 16:16 Up up Up Też się wybieram i nie za bardzo mogę coś znaleźć o tym hotelu.A może ktoś wrócił i podzieli się wrażeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
marzannakaja Re: Triton***Kreta-Malia 04.07.07, 21:37 Witam .Ja również wybieram się do tego hotelu i szukam informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pastisvideo Re: Triton***Kreta-Malia 28.03.08, 01:07 bylem w 2002 r wowczas byla tylko opcja hb poznalem wlasciciela -bardzo mily czlowiek jedzenia opor do plazy ok 600-800 m do centrum blisko ok 400-500 m miasteczko typowo rozrywkowe-jesli szukacie zabawy na max to idealne miejsce-chociaz ja wowczas bylem z 2 dzieci i tez znalazlem miejsce dla siebie duza konkurencja wypozyczalni samochosow dlatego mozna wynegocjowac super cene-najlepiej w centrum i mowic ze w innych miejscach bylo duzo taniej[nawet jak nie bylo] polecam jeszcze tam wroce tylko z zona bez dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
marzannakaja Re: Triton***Kreta-Malia 06.07.07, 09:11 znalazłam informację o hotelu w ofercie Travelzone mały hotel 17 pokoi Odpowiedz Link Zgłoś
julkaaa7 Re: Triton***Kreta-Malia 06.07.07, 21:48 Hmm ja znalazłam całkiem inne informacje na temat tego hotelu na portalach niemieckich. Składa się on podobno z kilku budynków i łącznie jest tam 72 pokoi, i co do położenia to znajduje się bezpośrednio w Mali,100m od głównej ulicy z barami i dyskotekami,ale która wersja jest prawdziwa to chyba sami bedziemy musieli sprawdzić. A kiedy się tam wybieracie i z jakim biurem? Ja 05.08 z ecco holiday:) Odpowiedz Link Zgłoś
marzannakaja Re: Triton***Kreta-Malia 07.07.07, 10:31 Też wybieram się z 05 sierpnia z Ecco z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
julkaaa7 Re: Triton***Kreta-Malia 07.07.07, 10:57 No to się spotkamy, ja lecę ze znajomymi też z Warszawy:) Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaachtoty Re: Triton***Kreta-Malia 17.07.07, 11:53 A ja lecę 14.08 z Krakowa może ktoś leci w tym terminie?????? Odpowiedz Link Zgłoś
smoczycasmok Re: Triton***Kreta-Malia 26.07.07, 19:54 właśnie wróciłam z hotelu Triton w Malii (byłam w okresie od 10-24.07.2007),wygląda to tak: ręczniki wymieniane co 3 dni-bez problemu,zależy co kto ma w ofercie swojego biura ,ja z rodziną miałam wszystko bezpłatnie łącznie z klimą,lodówką ,tv),była tam polka mieszkająca w Niemczech i opowiadała mi że też miała mieć to w ofercie ,ale jej biuro z Niemiec zrobiło ja w popularnego konika i musiała nawet płacić za tv -wzięła rachunki a ze swoim rezydentem nie mogła się dogadać bo jakiś młody pierdoła był..Kontynuując ja ze swoim biurem za leżaki przy basenie nie musiałam płacić też miałam to w ofercie ,ale jeżeli ktoś nie ma to 1 euro za osobę bez względu dziecko czy dorosły na cały dzień idąc z basenu zostawcie ręcznik na leżaku(-ach)i wtedy nikt wam nie zajmie ;]aaaa i bierzcie rach.za ten leżak na basenie bo taka tłusta która będzie od was kasę zbierała -to pakuje do kieszeni-więc rachuneczek z kaski fiskalnej tak dla picu żeby ja wkurzyć;].Jedzonko -generalnie jest o.k ale prawdą jest iż np:sałatka plasterki z buraków z obiadu występują w menu kolacyjnym w postaci buraczków poszatkowanych w sosie jakimś tam....ale każdy kombinuje jak może ....ale ogólnie naprawdę nie można pod tym względem narzekać-aaa i pieczywo świeże ,różne rodzaje.Prawda jest iż all jest tylko przy basenie i taki lichy -trunki miejskiej krety :ouzo,rakijja ;] brendy lokalne , z dozownika sprite,fanta,cola -plastkiowe kubki dla tych co pija poza barem , przy barze szkło ,driny płatne -te lepsze ,kawa tzw.z filtra ;[ ale da sie przeżyć.kwestia pokoi , są tez z wannami ,ja miałam z prysznicem i ceratka która lepiła sie do d..y , ciała ,ale generując -pokój czysty,prysznic,kibelek,pościel -ogólne wrażenie o.k.\Co do towarzystwa -to niestety nie wybiera się w hotelu-prawdą jest iż Anglicy upadlają się na maxa w Malii-są głośni ,beznadziejni.Cała Malia nocami chodzi od Muzy -wszystkie knajpy otwarte ,weźcie dużo kaski ,bo trochę kosztują eskapady...więcej sie nie rozpisuję-przeżyjcie coś sami i znajdźcie coś również dla siebie ...przecież nie można wszystkiego opisać -cóż byłby za ubaw wiedząc wszystko ;]miłego wypoczynku bye ;] Odpowiedz Link Zgłoś
e-miglanc Re: Triton***Kreta-Malia 19.07.07, 23:57 Nie chciałbym nikomu psuć wakacji, zwłaszcza osobom, które się już zdecydowały na wyjazd do hotelu Triton w Malii. Najlepiej niech dalej nie czytają;) Żartowałem trochę , nie jest aż tak źle. Również zastanawiałem się nad wyborem tej oferty, niestety, zrezygnowałem. Być może informacje, które zamieszczam poniżej pomogą innym, jeszcze niezdecydowanym.Znalazłem na forum jednego z niemieckich biur podróży wiele bardzo wyczerpujących opinii na temat tego hotelu - niestety negatywnych ( choć trzeba na nie wziąć poprawkę, bo Niemcy zazwyczaj mają wygórowane wymagania i oczekiwania niezaleznie od tego czy podróżują za 300 czy 3000 euro).Może zacznę od pozywtywów- wspaniała okolica, mnóstwo restauracji, pubów, tawern, dyskotek, sklepów; gorzej z samym hotelem. Składa się na niego kilka budynków położonych w odległości nie większej niż 100 m. Niemcy wskazywali, że oferta "all inclusive" jest taką tylko z nazwy. Bezpłtne są jedynie napoje w barku przy basenie - podawane w jednorazowych plastikowych kubkach!!! (podróbka coli, fanty itp.- podobno kiedy podchodzi się drugi raz dziwnie się na człowieka patrzą), natomiast drinki serwowane w barze głównym już płatne. Eurosy trzeba też wyciągnąć z kieszeni za leżaki przy basenie ( 1 e.),leżaki i parasol na plaży, klimatyzację(4 e. za dobę) , sejf (5e. za dobę), telewizor i radio ( to podobno działa bardzo głośno lub w ogóle;), lodówkę. Bardzo narzekano na jedzenie (ocena 1-2/5).Czerstwe pieczywo na śniadanie, na obiad i kolację te same dania (w dodatku identyczne każdego dnia)- makaron (pieczony w starym oleju) z mięsem, krokiety (zimne), sałatka z pomidorów (w nazwie - ale tylko w nazwie występowała podobno też feta, ogórki i sałata), frytki ... pewnie coś jeszcze, ale nie pamiętam. Jedzonko ogólnie bardzo niesmaczne, niedoprawione (ktoś twierdził nawet, że jego przyjaciółka się zatruła). W hotelu niezbyt czysto - niewymieniane popielniczki na korytarzach, nowe ręczniki raz na tydzień, niedomykające się drzwi balkonowe,zardzewiałe krany, szafy śmierdzące stęchlizną (forumowicze doradzali nie rozpakowywać się).Ponadto Niemcom przeszkadzały jeżdżące pod okami quady, hałasujący przez całą noc Szwajcarzy i oczywiście Anglicy (czytając opinie o tych ostatnich można odnieść wrażenie , że na Wyspach mieszkają sami alkoholicy i narkomani- no może poza Królową Elżbietą i T. Blair`em). To tak ogólnie, jesli kogoś interesuja szczegóły( i zna niemiecki) podaję link na to forum www.myhotel.de/europa/griechenland/kreta/malia/triton-hid-35964.html. pozdrawiam i (bez ironii) życzę udanych wakacji (niekoniecznie w Tritonie) Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaachtoty Re: Triton***Kreta-Malia 20.07.07, 15:49 Dwa lata temu byłam z Ecco w panoramie na Krecie, przed wyjazdem naczytałam się prawie samych negatywnych opinii a była całkiem ok, może ja jakaś niewymagająca jestem? Mam nadzieję że teraz bedzie podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
julkaaa7 Re: Triton***Kreta-Malia 21.07.07, 14:36 Czytałam też te opinie Niemców i az tak źle to nie jest, bo są też pozytywne zdania, tym bardziej, że ogólna ocena hotelu wynosi 61% na 19 ocen. Poza tym hotel został oceniony przez Polaka na portalu wakacje.pl na 5 punktów (z 5 możliwych) więc tego się trzymajmy wszyscy którzy się tam wybieramy:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasik0087 Re: Triton***Kreta-Malia 17.08.07, 20:53 witam serdecznie! teraz to ja stoje przed powazna decyzja: triton czy eri palace na krecie? czy ktos z turystow, ktory w najblizszym czasie wrocili z tritona jest w stanie podzielic sie swiezymi wrazeniami, tudziez ma ktos z Was ewentualnie jakies opnie na temat eri palace? z gory dzieki za jak najszybszy odzew. pozdrawiam i zycze udanej reszty wakacji:)) Odpowiedz Link Zgłoś
julkaaa7 Re: Triton***Kreta-Malia 17.08.07, 22:48 Ja już niestety powróciłam z wakacji:(. Co do hotelu to dla mnie było wszytsko w porzadku, najlepiej poprosić o pokój dalej od głównej ulicy, wtedy mozna spokojnie spać:). Pokoje czyste, codziennie sprzątane,posciel i ręczniki wymieniane co 3dni. Jedzenie bardzo dobre i duży wybór, bardzo miła obsługa w tym dziewczyny z Polski:). Mnie niestety rozczarowała sama miejscowość, nie ma pięknych widoków, nie mozna pospacerować spokojnie, bo wszedzie pełno jest kładów i skuterów, a chodników niestety brak. Miejscowość raczej dla imprezowiczów,bo pełno tu pubów i dyskotek. Pozdrawiam i życzę udango wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś