Dodaj do ulubionych

Triton***Kreta-Malia

22.06.07, 21:44
Czy ktoś był może w tym hotelu i korzystał z opcji all inclusive i mógłby się
podzielić wrażeniami? Zastanawiamy się nad tym hotelem, i chętnie poznamy
opinie. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • wiosnaachtoty Re: Triton***Kreta-Malia 03.07.07, 16:16
      Up up Up
      Też się wybieram i nie za bardzo mogę coś znaleźć o tym hotelu.A może ktoś
      wrócił i podzieli się wrażeniami.
      • marzannakaja Re: Triton***Kreta-Malia 04.07.07, 21:37
        Witam .Ja również wybieram się do tego hotelu i szukam informacji.
      • pastisvideo Re: Triton***Kreta-Malia 28.03.08, 01:07
        bylem w 2002 r
        wowczas byla tylko opcja hb
        poznalem wlasciciela -bardzo mily czlowiek
        jedzenia opor
        do plazy ok 600-800 m
        do centrum blisko ok 400-500 m
        miasteczko typowo rozrywkowe-jesli szukacie zabawy na max to idealne
        miejsce-chociaz ja wowczas bylem z 2 dzieci i tez znalazlem miejsce
        dla siebie
        duza konkurencja wypozyczalni samochosow dlatego mozna wynegocjowac
        super cene-najlepiej w centrum i mowic ze w innych miejscach bylo
        duzo taniej[nawet jak nie bylo]
        polecam
        jeszcze tam wroce tylko z zona bez dzieci
    • marzannakaja Re: Triton***Kreta-Malia 06.07.07, 09:11
      znalazłam informację o hotelu w ofercie Travelzone mały hotel 17 pokoi
    • julkaaa7 Re: Triton***Kreta-Malia 06.07.07, 21:48
      Hmm ja znalazłam całkiem inne informacje na temat tego hotelu na portalach
      niemieckich. Składa się on podobno z kilku budynków i łącznie jest tam 72
      pokoi, i co do położenia to znajduje się bezpośrednio w Mali,100m od głównej
      ulicy z barami i dyskotekami,ale która wersja jest prawdziwa to chyba sami
      bedziemy musieli sprawdzić. A kiedy się tam wybieracie i z jakim biurem?
      Ja 05.08 z ecco holiday:)
      • marzannakaja Re: Triton***Kreta-Malia 07.07.07, 10:31
        Też wybieram się z 05 sierpnia z Ecco z Warszawy
        • julkaaa7 Re: Triton***Kreta-Malia 07.07.07, 10:57
          No to się spotkamy, ja lecę ze znajomymi też z Warszawy:)
          • wiosnaachtoty Re: Triton***Kreta-Malia 17.07.07, 11:53
            A ja lecę 14.08 z Krakowa może ktoś leci w tym terminie??????
            • smoczycasmok Re: Triton***Kreta-Malia 26.07.07, 19:54
              właśnie wróciłam z hotelu Triton w Malii (byłam w okresie od
              10-24.07.2007),wygląda to tak:
              ręczniki wymieniane co 3 dni-bez problemu,zależy co kto ma w ofercie swojego
              biura ,ja z rodziną miałam wszystko bezpłatnie łącznie z klimą,lodówką ,tv),była
              tam polka mieszkająca w Niemczech i opowiadała mi że też miała mieć to w ofercie
              ,ale jej biuro z Niemiec zrobiło ja w popularnego konika i musiała nawet płacić
              za tv -wzięła rachunki a ze swoim rezydentem nie mogła się dogadać bo jakiś
              młody pierdoła był..Kontynuując ja ze swoim biurem za leżaki przy basenie nie
              musiałam płacić też miałam to w ofercie ,ale jeżeli ktoś nie ma to 1 euro za
              osobę bez względu dziecko czy dorosły na cały dzień idąc z basenu zostawcie
              ręcznik na leżaku(-ach)i wtedy nikt wam nie zajmie ;]aaaa i bierzcie rach.za
              ten leżak na basenie bo taka tłusta która będzie od was kasę zbierała -to pakuje
              do kieszeni-więc rachuneczek z kaski fiskalnej tak dla picu żeby ja
              wkurzyć;].Jedzonko -generalnie jest o.k ale prawdą jest iż np:sałatka plasterki
              z buraków z obiadu występują w menu kolacyjnym w postaci buraczków
              poszatkowanych w sosie jakimś tam....ale każdy kombinuje jak może ....ale
              ogólnie naprawdę nie można pod tym względem narzekać-aaa i pieczywo świeże
              ,różne rodzaje.Prawda jest iż all jest tylko przy basenie i taki lichy -trunki
              miejskiej krety :ouzo,rakijja ;] brendy lokalne , z dozownika sprite,fanta,cola
              -plastkiowe kubki dla tych co pija poza barem , przy barze szkło ,driny płatne
              -te lepsze ,kawa tzw.z filtra ;[ ale da sie przeżyć.kwestia pokoi , są tez z
              wannami ,ja miałam z prysznicem i ceratka która lepiła sie do d..y , ciała ,ale
              generując -pokój czysty,prysznic,kibelek,pościel -ogólne wrażenie o.k.\Co do
              towarzystwa -to niestety nie wybiera się w hotelu-prawdą jest iż Anglicy
              upadlają się na maxa w Malii-są głośni ,beznadziejni.Cała Malia nocami chodzi od
              Muzy -wszystkie knajpy otwarte ,weźcie dużo kaski ,bo trochę kosztują
              eskapady...więcej sie nie rozpisuję-przeżyjcie coś sami i znajdźcie coś również
              dla siebie ...przecież nie można wszystkiego opisać -cóż byłby za ubaw wiedząc
              wszystko ;]miłego wypoczynku bye ;]
    • e-miglanc Re: Triton***Kreta-Malia 19.07.07, 23:57
      Nie chciałbym nikomu psuć wakacji, zwłaszcza osobom, które się już zdecydowały
      na wyjazd do hotelu Triton w Malii. Najlepiej niech dalej nie czytają;)
      Żartowałem trochę , nie jest aż tak źle. Również zastanawiałem się nad wyborem
      tej oferty, niestety, zrezygnowałem. Być może informacje, które zamieszczam
      poniżej pomogą innym, jeszcze niezdecydowanym.Znalazłem na forum jednego z
      niemieckich biur podróży wiele bardzo wyczerpujących opinii na temat tego
      hotelu - niestety negatywnych ( choć trzeba na nie wziąć poprawkę, bo Niemcy
      zazwyczaj mają wygórowane wymagania i oczekiwania niezaleznie od tego czy
      podróżują za 300 czy 3000 euro).Może zacznę od pozywtywów- wspaniała okolica,
      mnóstwo restauracji, pubów, tawern, dyskotek, sklepów; gorzej z samym hotelem.
      Składa się na niego kilka budynków położonych w odległości nie większej niż
      100 m. Niemcy wskazywali, że oferta "all inclusive" jest taką tylko z nazwy.
      Bezpłtne są jedynie napoje w barku przy basenie - podawane w jednorazowych
      plastikowych kubkach!!! (podróbka coli, fanty itp.- podobno kiedy podchodzi się
      drugi raz dziwnie się na człowieka patrzą), natomiast drinki serwowane w barze
      głównym już płatne. Eurosy trzeba też wyciągnąć z kieszeni za leżaki przy
      basenie ( 1 e.),leżaki i parasol na plaży, klimatyzację(4 e. za dobę) , sejf
      (5e. za dobę), telewizor i radio ( to podobno działa bardzo głośno lub w
      ogóle;), lodówkę. Bardzo narzekano na jedzenie (ocena 1-2/5).Czerstwe pieczywo
      na śniadanie, na obiad i kolację te same dania (w dodatku identyczne każdego
      dnia)- makaron (pieczony w starym oleju) z mięsem, krokiety (zimne), sałatka z
      pomidorów (w nazwie - ale tylko w nazwie występowała podobno też feta, ogórki i
      sałata), frytki ... pewnie coś jeszcze, ale nie pamiętam. Jedzonko ogólnie
      bardzo niesmaczne, niedoprawione (ktoś twierdził nawet, że jego przyjaciółka
      się zatruła). W hotelu niezbyt czysto - niewymieniane popielniczki na
      korytarzach, nowe ręczniki raz na tydzień, niedomykające się drzwi
      balkonowe,zardzewiałe krany, szafy śmierdzące stęchlizną (forumowicze doradzali
      nie rozpakowywać się).Ponadto Niemcom przeszkadzały jeżdżące pod okami quady,
      hałasujący przez całą noc Szwajcarzy i oczywiście Anglicy (czytając opinie o
      tych ostatnich można odnieść wrażenie , że na Wyspach mieszkają sami alkoholicy
      i narkomani- no może poza Królową Elżbietą i T. Blair`em). To tak ogólnie,
      jesli kogoś interesuja szczegóły( i zna niemiecki) podaję link na to forum
      www.myhotel.de/europa/griechenland/kreta/malia/triton-hid-35964.html.
      pozdrawiam i (bez ironii) życzę udanych wakacji (niekoniecznie w Tritonie)
    • wiosnaachtoty Re: Triton***Kreta-Malia 20.07.07, 15:49
      Dwa lata temu byłam z Ecco w panoramie na Krecie, przed wyjazdem naczytałam się
      prawie samych negatywnych opinii a była całkiem ok, może ja jakaś niewymagająca
      jestem? Mam nadzieję że teraz bedzie podobnie.
    • julkaaa7 Re: Triton***Kreta-Malia 21.07.07, 14:36
      Czytałam też te opinie Niemców i az tak źle to nie jest, bo są też pozytywne
      zdania, tym bardziej, że ogólna ocena hotelu wynosi 61% na 19 ocen. Poza tym
      hotel został oceniony przez Polaka na portalu wakacje.pl na 5 punktów (z 5
      możliwych) więc tego się trzymajmy wszyscy którzy się tam wybieramy:)
      • kasik0087 Re: Triton***Kreta-Malia 17.08.07, 20:53
        witam serdecznie! teraz to ja stoje przed powazna decyzja: triton czy eri palace
        na krecie? czy ktos z turystow, ktory w najblizszym czasie wrocili z tritona
        jest w stanie podzielic sie swiezymi wrazeniami, tudziez ma ktos z Was
        ewentualnie jakies opnie na temat eri palace? z gory dzieki za jak najszybszy
        odzew.
        pozdrawiam i zycze udanej reszty wakacji:))
        • julkaaa7 Re: Triton***Kreta-Malia 17.08.07, 22:48
          Ja już niestety powróciłam z wakacji:(. Co do hotelu to dla mnie
          było wszytsko w porzadku, najlepiej poprosić o pokój dalej od
          głównej ulicy, wtedy mozna spokojnie spać:). Pokoje czyste,
          codziennie sprzątane,posciel i ręczniki wymieniane co 3dni. Jedzenie
          bardzo dobre i duży wybór, bardzo miła obsługa w tym dziewczyny z
          Polski:). Mnie niestety rozczarowała sama miejscowość, nie ma
          pięknych widoków, nie mozna pospacerować spokojnie, bo wszedzie
          pełno jest kładów i skuterów, a chodników niestety brak. Miejscowość
          raczej dla imprezowiczów,bo pełno tu pubów i dyskotek. Pozdrawiam i
          życzę udango wypoczynku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się