Dodaj do ulubionych

Paralia tego roku :)

18.07.07, 09:04
Wyjezdzamy do Parali dokladnie w nastepny czwartek :)

Mam pytanie czy cos tam sie pozmienialo od zeszlego roku ??
Jakies charakterystyczne rzeczy ?? :)
Bylismy rok temu i strasznie sie nam podobalo :)

Szereg moich pytan :)

1.Jak pogoda ?? Upaly nie do wytrzymania czy w miare znosnie ?? :) (w
telewizji sie slyszy ze ponad 40 stopni w porywach)..

2.Majac 20 lat uda mi sie wyporzyczyc auto na 2 dni ?? Ewentualnie jaka cena
jakiegos najtanszego ??

3. Majac 500 euro w kieszeni na 10 dni (9 nocy) na dwojke (ja i dziewczyna)
spokojnie przezyjemy czy moze podrozalo ??

Pozdrawiam i prosze o odpowiedz :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Paralia tego roku :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 10:35
      Współczuję wyjazdu. Riwiera Olimpijska to tylko wspomnienie starej Riwiery
      sprzed np. 10 lat. Obecnie to syf i malaria. Wszędzie pełno Rumunów, Bułgarów,
      Rosjan i Serbów oraz wsiowych Polaczków, którym wydaje się, że świat zawojowali
      wychylając swój zasmarkany kinol spoza wiochy zabitej dechami.
      Zdecydowanie lepiej wybrać się na Chalkidiki, choć i tam przeważają Rosjanie i
      Serbowie, ale jest jakby bardziej grecko.
      • magdusijaa Re: Paralia tego roku :) 19.07.07, 23:29
        dokladnie tak. riwiera jest zwana przez tubylcow dupa grecji. ale jako
        studenckie wczasy to jest ok. tanio, jest gdzie sie pobawic. ale grecji to nie
        przypomina:(
        tego roku w parali jest duzo mniej turystow. hotelarze podniesli ceny i nie
        maja kompletu...
        • Gość: damian.kaniu Re: Paralia tego roku :) IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.07, 11:09
          Szkoda ze teraz sie dowiadujemy w czwartek juz jedziemy dlatego powiedzmy
          odwrotu juz nie ma :) Studentami rzeczywiscie jestesmy wiec moze bedzie sie nam
          podobalo :)

A jak z pieniedzmi ??

Myslisz ze 500 euro na dwie osoby starczy ?? 10 dni bez wyzywienia :)
          • magdusijaa Re: Paralia tego roku :) 20.07.07, 14:58
            no zalezy co planujecie.... za 6e zjecie obiad. cos lepszego to jakies 10e na
            osobe. mozna tez jesc gyrosa za 2e:) drinki kosztuja 5-8e. 8e wstep do klubow
            dla panow. panie nie placa i maja drinka za darmo. tylko do tego jest rozklad
            jazdy:) w kazdy gdzien gdzie indziej.
            na plaze mozecie isc na kocyk, albo na lezaczek- wtedy trzeba cos
            zamowic.bezalkoholowe 3e
            wiec sobie przelicz.
            jak chcesz jeszcze jakis cennik to pytaj
            • Gość: damian.kaniu Re: Paralia tego roku :) IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.07, 15:17
              Mysle w takim razie ze 500e wystarczy :)

A mialbym jeszcze dwa pytania :)

Jak jest z wynajeciem samochodu z tego co sie dowiadywalem to trzeba miec 21
              lat :) My mamy po 20, myslisz ze przeszloby wypozyczenie takiego autka ??

No i niechcielibysmy tez siedziec w miejscu caly czas sa gdzies w poblizu
              powiedzmy do 100km jakies ciekawe miejsca ktore wartoby bylo odwiedzic ?? :)
              • Gość: aaa3 Re: Paralia tego roku :) IP: *.ghnet.pl 20.07.07, 15:23
                ja dzisiaj wróciłam i nie narzekam:) baaaaaaaardzo gorąco, co do turystów
                racja, ale zależy w jakim celu jedziesz:)ja pojechalam odpocząć i się super
                udało, polecam wycieczkę na skiathos - ok 40 euro, ale naprawdę warto - coś
                pięknego, poza tym 70 km od paralii są saloniki, udanych wakacji:)
                • Gość: damian.kaniu Re: Paralia tego roku :) IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.07, 16:13
                  A z jakim biurem bylas ?? :)

Co do wycieczek to chodziloby mi o takie we wlasnym zakresie :)

Np. wypozyczyc samochod i podjechac gdzies niedaleko, albo np z wykorzystaniem
                  komunikacji miejskiej :)
    • Gość: aaa3 Re: Paralia tego roku :) IP: *.ghnet.pl 20.07.07, 16:27
      Wygoda Travel(polecam), ta wycieczka była organizowana przez biuro admira
      travel z paralii, co do wycieczek nie bardzo Ci pomogę bo ja w tym roku
      bardziej nastawiłam się na leżenie:)) niż na zwiedzanie ale wypożyczalnie
      samochodów są na każdym kroku, w takim biurze w paralii napewno Ci polecą
      jakieś ciekawe miejsca w najbliższej okolicy
      • magdusijaa Re: Paralia tego roku :) 20.07.07, 19:33
        jezeli bedziesz miec samochod to nie siedz na alzy w parali tylkojedz do Plaka
        Litochoro.czystsze morze,mniej ludzi. no w kierynku poludniowym. rowniez
        litochoro jestladnym maisteczkiem, ale tam bedziesz przejezdzac jadac/idac na
        olimp. dlaje pantaleimonas (czy platamonas-wylecialo:( ) i tam zamek. potem
        uadajac sie do (P.... sa dwa, stary i nowy) jadac do starego czyli w gore jest
        przepiekna restauracja z widokiem na morze. dalej to warto jechac do salonik. na
        chalkidiki, ale to moze byc wiecej niz 100km. a w jakiem terminie jedziesz?
        • Gość: damian.kaniu Re: Paralia tego roku :) IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.07, 11:34
          Wyjezdzamy teraz w czwartek w nocy o 2 dokladnie :)

Wydrukuje sobie Twoje propozycje i napewno skorzystam :)

Tylko dalej niewiem jak z tym samochodem :/

Majac 20 lat od 2 lat prawko wypozycza mi ?? :)

Pozdrawiam..
          • magdusijaa Re: Paralia tego roku :) 23.07.07, 11:51
            nie wiem, ja mialam wlasny... ewentualnie moze znajdziecie kogos starszego kto i
            razem bedziecie zwiedzac:)
            generalnie to macie baardzo fajny pomysl: nie jak wiekszosc turystow plaza 30m
            od hotelu i ewentualnie przeplacone, czesto zle zorganizowane wycieczki. niech
            was reka boska broni wybrac sie na wycieczke do salonik z biura!!! jakie bzdury
            opowidaja! Thessalia to slyszalam ze byla juz wszystkim: matka, zona, kochanka.
            podobnie fajnie interpretuja flage grecji: w zaleznosci od wersji 4 lub 5 (bo
            zalezy ktory kolor) paskow na fladze oznacza 400-500lat walki z turkami :D:D:D:D:D
            • Gość: damian.kaniu Re: Paralia tego roku :) IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.07, 14:33
              Wlasnie problem bo jedziemy w 4 osoby wszyscy maja prawo jazdy i wszyscy
              20lat :) Ale w sumie tyle tam tego jest ze moze ktos przymknie oko :)

Tymczasem napewno skorzystamy z Twoich propozycji :)

Dzieki za info no i milych wakacji :)
              • magdusijaa Re: Paralia tego roku :) 23.07.07, 14:54
                ja w tym roku wakacji nie mam:(
                wiec raczej ja wam zycze udanych wakacji! moze tylko wpadne na weekend do parali
                za jakies tydzien- dwa.
                • Gość: Marta Re: Paralia tego roku :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 16:17
                  mysle, ze z wypozyczeniem samochodu nie bedzie problemu. sama bylam miesisac
                  temu w paralii i wypozyczalismy skuter. w jednej wypozyczalni nie chcieli nam
                  wupozyczyc, bo nie mielismy doswiadczenia. poszlismy do nastepnej i facet ie
                  robil problemow :) pozdrawiam i zycze udanych wakacji :)
                  • jola002 Re: Paralia tego roku :) 26.07.07, 10:03
                    Wróciłam w niedzielę z paralii , wypozyczenie samochodu kosztuje 50 euro za
                    dobę .Co do wieku to jestesmy juz trochę starsi , więc nie było tego
                    problemu :) . Jeśli chodzi o wycieczki , to jedno biuro proponuje skiatos za 28
                    euro , roznoszą ulotki po paralii ze swoją ofertą . Do Salonik mozecie pojechać
                    sobie sami , wezcie taxi z paralii do katerini a potem , autobus do salonik i
                    znów taxi zeby tostać sie do centrum . Taxi kosztuje około 5 euro a autobus do
                    salonik 6 euro , dobrze mieć ze sobą mapę .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka