Dodaj do ulubionych

apartamenty Soul& Spira - ktoś był?

IP: *.acn.pl 01.07.03, 22:05
Hej, czy te apartamenty są sensowne? W katalogu
napisali, że 850 m do plaży - czy z powrotem trzeba iść
pod górę? Napiszcie proszę jakie warunki i co
ewentualnie polecacie jeśli chodzi o apartamenty na Krecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: panek Re: apartamenty Soul& Spira - ktoś był? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.03, 00:03
      Wylatuję tam 03,07,2003.Zobatrz www.kreta.alman.pl
    • Gość: P. Re: apartamenty Soul& Spira - ktoś był? - IP: *.chello.pl 05.07.03, 18:11
      Bylem tam od 19.06 do 3.07.
      Tak, moze i pisza w katalogu 850 m, ale.....
      1. Wszystko zalezy od tego czego oczekujesz od pobytu tam, w S&S i wogole na
      Krecie.
      2. Czy jedziesz tam z dziecmi i w jakim sa wieku.
      Te z pozoru glupie pytania sa wazne, albowiem :
      sa tam trzy plaze, a) Made beach - i o tej chyba wspominaja w katalogu.
      Wg mnie 850 m. jest to raczej w lini prostej, w rzeczywistosci szedlem tam 20
      minut, co dla mnie oznaczaloby ok.1,5-2 km. Widzialem, ze inni kiedys szli
      inna droga. Moze krotsza byla, nie wiem. Powrot jest pod gore. Nie jest to
      jakies chodzenie po urwiskach, stromych krawedziacvh, tak ze istnialoby jakies
      niebezpieczenstwo, ale ( patrz pkt. 2 ) bedzie to na pewno meczace. jest to
      droga asfaltowa, gdzie niegdzie betonowa, taka zwyczajna w malych
      miejscowosciach na Krecie - lokalna. Sama plaza jest mala, tak na oko 9/10
      plazy zajete przez lezaki i parasole za ktore trzeba placic, ale na pewno
      znajdzie sie miejsce aby gdzies rozlozyc wlasny koc/parasol. Plaza zwirowata(
      srednio gruby zwirek), wejscie do morza kamieniste, kamienie porosniete czasami
      jakimis roslinami morskimi ( a wiec sliskie ) wiec albo szybko rzucasz sie w
      wode aby nie chodzic po takim dnie, albo zakladasz cos na nogi.
      b) Lygaria beach - troche dalej, szedlem tam 30 minut, a wiec jest wg mnie ok.
      2,5 km, moze troszke wiecej, znacznie juz wieksza plaza, zwirowo-piaszczysta, z
      przewaga zwiru, dno miejscami kamieniste. Powrot - po takich samych drogach,
      ale wierz mi, idac - oddycha sie ustami, jezyk wywalony na wierzch.
      c) Agia Pelagia beach - najlepsza z nich, najwieksza, drobniutki zwirek na
      plazy, tez piasek, dno lekko zwirowate, ale to juz nie problem. Szedlem tam - 1
      godzine, najpierw do samej "Lygaria beach",( z gory ) ,pozniej wzdluz plazy az
      na koncu plazy zaczyna sie isc do gory, jest tam niezly kawalek drogi pod gorke
      ok.200 m. ( droga betonowa , nie jakies urwiska ) . Ale dla kilkulatkow bedzie
      to ciezkie-tak mysle. Moi dwaj ( 13,11 ) dawali sobie rade. Ta plaza jest
      najladniejsza. Tak wiec w kazdym przypadku jest z gorki i pod gore.
      Same apartamenty S&S - ( patrz pkt. 1 ) - nas bylo 4 osoby, apartament, dwa
      pokoje, aneks kuchenny w pokoju ( umywalka, naczynia, lodowka ) , lazienka z wc
      + prysznic, woda - jak w wiekszosci w Grecji - baterie sloneczne - a wiec juz o
      zmroku masz wode letnia a nie ciepla, piekne widoki z apartamentu ( mielismy na
      pietrze, widok na zatoki , morze , gory ). Sam S&S lezy na szczycie gorki, jest
      basen ok. 15 m na 5 m. , gleboki, jest tez brodzik dla dzieci. Co do osrodka -
      zadnych uwag krytycznych , rodzina w porzadku, mila atmosfera ( ale patrz pkt
      1). Wiem ze ludzie do rezydenta mieli pare cieplych slow odnosnie tych 850 m do
      plazy, ja wiedzialem co mnie czeka, wiec nie bylo to dla mnie zaskoczeniem.
      Tak, szkoda ze plaza nie jest bardziej dostepna, no ale uwazam, ze
      wspolczynnik ceny do calosci ofery byk OK. Poza tym wypozyczylem samochod na 5
      dni ( przejechalem ok. 600 km ) + 3 dni wycieczek , wiec nie tesknilem do
      plazy. Rano basen, po poludniu po upalach ewentualnie na basen lub poznawac
      okoliczne plaze. I jak widac z tych 14 dni mialem niewiele czasu aby narzekac
      na plaze. Generalnie nie zaluje, Kreta jest piekna, ale jesli sie ja zwiedza.
      Siedziec 14 dni tam w S&S - to bym chyba jajo zniosl.

• Gość: bociek Re: apartamenty Soul& Spira - ktoś był? - IP: *.acn.pl / 10.66.0.* 05.07.03, 19:38
        Też byłem.
        Zwiedzałem inne ładniejsze plaże.
        Ogólnie za tą cenę- da się żyć.
        Ale ja nie siedzę na miejscu tylko jeżdzę- więc dla mnie hotel nie ma większego
        znaczenia.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka