Gość: turysta IP: 217.153.60.* 02.07.03, 13:53 Które miejsce: Limassol czy Aiya Napa polecacie? Gdzie można się lepiej zabawić, gdzie jest więcej knajpek, dyskotek? Które miejsce jest ciekawsze dla turysty "imprezowicza"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vivawawa Re: Limassol czy Ayia Napa? 02.07.03, 15:14 ayia napa - fajne plaże i pełno dyskotek nie byłem ale poczytałem na necie, sporo fotek z lokali mozna znalezc jedyny minus cypru to strasznie wysokie ceny: w lokalu piwko kosztuje ok. 3 funtów cypryjskich (1 funt = ok. 7zł.); w większości lokali płaci się też za wejście nawet ok. 10 funtów !!! hamburger w McDonalds ok. 2 funtów; zestaw ok. 6 funtów trzeba trzymać się za portfel goście głównie z anglii, a na nich ceny nie robią wrażenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia A. Re: Limassol czy Ayia Napa? IP: *.chello.pl 02.07.03, 15:40 byłam w Limassol. poza sezonem, ale jakoś baaaardzo imprezowo tam nie wyglądało :-). jak chcesz poszaleć po knajpach to odradzam Cypr. ceny przerażają - no chyba, że dysponujesz gruba gotówką. byłam tam 4 lata temu. na nasze: hot-dog kosztował ze 12zł, piwo z 11.. nie mówiąc o wstępach do lokali - 30-40zł [w "dziurach"] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Limassol czy Ayia Napa? IP: *.acn.waw.pl 03.07.03, 16:22 z calym zacunkiem ale moi poprzednicy nie maja pojecia o czym pisza; kasia a. byla w limassol poza sezonem, a vivawawa jedynie czytal opinie innych o cyprze ja spedzilam tam w zeszlym roku jakies 2,5 m-ca ( lipiec-wrzesien) poza sezonem, a mozna mowic o koncowce sezonu z poczatkiem wrzesnia rzeczywiscie lokale zaczynaja powoli i stopniowo pustoszec tak w limassol jak i w ayia napie natomiast lipiec-sierpien to istny szal imprezowy, zycie nocne nabiera tempa kolo 1 w nocy ( wowczas otwieraja najwieksze dyskoteki) i trwa nieprzerwanie do bielego rana; nad ranem powszechne sa zbiorowe kapiele w basenach ( na cyprze jest wiele knajp, gdzie pijesz drinki siedzac wprost w basenie lub bezposrednio przy nim), kapia sie ludzi ubrania oraz rozebrani, jak kto woli... limassol ma swoj klimat, powszechnie jest uwazane za sex-miasteczko, bo wszyscy tam mysla w zasadzie o jednym...ayia napa ma zdecydowanie ladniejsza plaze i wiecej knajp, wiekszosc ludzi woli tam spedzac czas i co jakis czas dojezdzac sobie do limassol; niezaleznie od tego, ktore miasteczka wybierzesz, na pewno bedzsiesz siie bawil rewelacyjnie:-)) pozdrawiam, e. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia A Re: Limassol czy Ayia Napa? IP: *.chello.pl 03.07.03, 20:37 Ewo - pisałam o cenach i zaznaczyłam, że byłam po sezonie, aby pytający nie zasugerował się moją opinią jeśli jedzie w czasie sezonu - zalezało mi, aby przekazać informacje na temat kosztów takiej imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y Re: Limassol czy Ayia Napa? IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 06.07.03, 21:53 ludzie, czy faktycznie cypr jest taki drogi ???? prosze o info o cenach - np. wstepy do lokali na imprezki itp ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murphy Re: Limassol czy Ayia Napa? IP: *.spray.net.pl 15.07.03, 19:33 jest drogo-to jedyny minus ayia napy.w najtanszym barze w promocji moze ci sie uda kupic piwko za ichniejszy funt, standarodow browarek kosztuje 2-2,5 funta w pubach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulas Re: Limassol czy Ayia Napa? IP: *.man.polbox.pl 08.07.03, 13:23 Czy wejscie do wiekszosci klubów jest płatne? Jak to wygląda z plażą - ile płaci się za leżaki? A wogóle do jakich miejsc warto szczególnie wpadać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Limassol czy Ayia Napa? IP: voodoo2:* / 10.48.108.* 08.07.03, 17:23 Ja bylam w zeszlym roku mniej wiecej w polowie wrzesnia w Ayia Napa. Przede wszystkim na pewno nie mozna mowic o koncu sezonu, bo wszystko bylo pootwierane i masa ludzi. Miasteczko typowo imprezowe - nazywane Nowa Ibiza. Dyskoteki sa platne (zwlaszcza te najpopolarniejsze) ale co wieczor "naganiacze" rozdaja ulotki z roznymi promocjami np. do 1-wszej w nocy wejsc mozna za darmo (o 1- wszej tam sie dopiero zaczynaja imprezy, bo jest cos w rodzaju "ciszy nocnej" i we wszystkich knajpach oprocz dyskotek cichnie muzyka - wtedy wszyscy przenosza sie tam). Ceny na Cyprze faktycznie sa wysokie. Niestety! Ale np. drinki itp. sa po przyzwoitych cenach. Pozdrawiam i zycze udanych wyjazdow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaH Re: Limassol czy Ayia Napa? IP: 217.153.39.* 15.07.03, 14:56 Jasne że Ayia Napa, nawet nie myśl o Limassol. Byłam, wszystko sprawdziłam (mieszkałam w Larnaca) i polecam tylko Ayia Napa, ew. Pafos, ale dla starszych wycieczkowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Limassol czy Ayia Napa? IP: *.spray.net.pl 15.07.03, 19:30 tylko Ayia Napa!W Limassol jest po prostu brudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Limassol czy Ayia Napa? IP: *.city.com.pl 16.07.03, 08:40 Zdecydowanie, bezdyskusyjnie Ayia Napa!!!!!!! Piękne wybrzeże, skałki, wspaniałe plaże, super!!!!! A jeśli chodzi o ceny, to rzeczywiscie, na Cyprze jest bardzo drogo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Limassol czy Ayia Napa? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.03, 09:40 Byłem w zeszłym roku w Limassol w hotelu Sylwa.Ogolnie Limasol mało ciekawe,plaże takie sobie. Pojechałem za to do Agia Napa na wycieczkę . Tam jest super , piękne plaże.według mnie to tylko do Agia Napa. Odpowiedz Link Zgłoś
iwmar Re: Limassol czy Ayia Napa? 23.07.03, 11:36 zgadzam sie z przedmowcami; Ayia Napa jest bardzo fajna, takie miasteczko turystyczne, ladnie polozone z niezlymi plazami, zycie rozrywkowe w sezonie rewelacyjne Limassol natomiast to juz praktycznie miasto, tez nastawione na obsluge ruchu turystycznego, ale ma inny klimat, gorsze plaze i ogromny ruch samochodowy, plaze prawie zawsze tuz przy ruchliwych ulicach zdecydowanie polecam wiec Ayia Nape Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Limassol czy Ayia Napa? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 11:45 ja leciałem na cypr z nastawieniem wyłącznie imprezowym i trafiłem chyba w najlepsze miejsce czyli do limassol. ayia napa jest fajna na 1-2 dniową wycieczkę, bo plaże ma boską - niestety ceny są tam przerażające, miasto jest pełne skandynawskich emerytów, i jeśli trafisz na ch... hotel to masz do centrum 7km, wąską plażę a za ulicą pustynię. Natomiast w limassol można kombinować: 1.supermarket i wóda za 3.50 funta (w dyskotekach nie znaja zwyczaju lania pod stołem!! 2. tylko kilka dyskotek bierze za wstęp i to zawsze zależy od frekfencji. 3 jeśli zamieszkasz w starym mieście to masz problem z plażą i dyskotekami (daleko) ale odwiedź knajpę cookos nest - najlepsze jedzenie na cyprze z 1\3 ceny. 4. lepiej mieszkać w tzw połowie miasta bo tam jest coś w rodzaju centr imprezowego 5 cypryjki to najpiękniejsze kobiety świata ale jest problem bo miejscowi pilnują ich jak psy - łatwo o zadymę chociaż w akcji są średni (rozkrzyczane karakanki). oczywiście najłatwiejsze są polki, angielki (dla desperatów). dobrej zabawy m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor nie wiesz o czym mowisz IP: 81.210.48.* 01.08.03, 20:44 Najlepsze miejsce imprezowe to Ayia Napa-nie komentuj, jak nie wiesz Odpowiedz Link Zgłoś