Dodaj do ulubionych

Na Kos czy na Rodos ?

IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.03, 21:52
Proszę o jakiekolwiek rady,które pomogłyby mi wybrać cel podróży we wrzesniu.
Zastanawiam sie nad Rodos lub Kos. Z którym biurem podróży. Chcielibyśmy
niedrogo, najlepiej w spokojnej okolicy. Głównie nastawieni jestesmy na
zwiedzanie, ładna plaża też się przyda. Ile kosztuje wynajęcia samochody na
tych wyspach. Będę wdzięczna za wszelkie informacje.

Obserwuj wątek
    • Gość: malina Re: Na Kos czy na Rodos ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 23:48
      Rodos , bo jest większe można więcej pozwiedzać.Starówka w Rodos jest piękna,a
      i innych atrakcji trochę się zbierze. Kos objechać można w jeden dzień. Małe
      auto w lipcu kosztowało 20-30 euro dziennie. Nie mogę polecić żadnego biura bo
      wywołam burzę.
      • vivawawa Re: Na Kos czy na Rodos ? 05.08.03, 16:41
        na rodos byłem w 2001r ze Scan Holiday
        na Kos byłem w 2002r z TUI

Kos faktycznie jest małą wyspą i wszystko można zwiedzić w 1-2 dni, pobyt
        tygodniowy jest wystarczający

wyspa Rodos jest dużo większa i ciekawsza, a starówka niesamowicie urocza

moim zdaniem warto pojechać na Rodos - ale niestety plaze są żwirowo-
        piaszczyste; w wodzie dno jest kamieniste i jest dużo skał
        jedyna ładna plaża na Rodos to Tsambika - piaseczek i łagodnie opadające dno
    • Gość: ewa Re: Na Kos czy na Rodos ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 21:24
      Nie byłam na wyspie Kos, ale na Rodos.
      Rodos jest naprawdę piękne. Przez dwa tygodnie zwiedziliśmy każdy zaątek wyspy.

Są piękne piaszczyste plaże na Rodos po wschodniej stronie. Tę stronę też
      polecam. Ja byłam w Pefkos koło Lindos z biurem Raibowtours. Miejsce trafione.
      Dużo knajpek, sklepów, wypożyczalni. Urocza piaszczysta plaża w zatoczce -
      podobna do tej w Lindos. Wieczorami za nieduże pieniądze można wybrać się do
      Lindos na kolacje.
      Byłam w hotelu Lindos Pine - hotel ok, chociaż mały basen (jednak ani razu się
      w nim nie kąpałam, gdyż plaża w Pefkos jest urocza) i niestety jest tam bardzo
      dużo Anglików. Niestety, nie dlatego, że przeszkadza mi ich towarzystwo, ale
      oni uwielbiają wieczory karaoke: do godziny 1 w nocy raz w tygodniu zawzięcie
      się drą. Mi to akurat przeszkadzało. Jednak spacerując wieczorami po Pefkos z
      wielu hoteli dochodzą odgłosy tych wieczornych rozrywek.

Generalnie Pefkos jest uroczą miejscowością i szczerze ją polecam. Zdaje się,
      że elGreco ma także w swojej ofercie tę miejscowość.
      Życzę udanego wyboru

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka