Gość: Anka IP: 195.136.95.* 13.08.03, 09:31 Czy ktoś może tam był? może coś powiedzieć o tym hotelu i okolicy? z góry dzięki Anka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: iwka Re: Rodos- hotel Solemar- Ixia IP: *.acn.pl / 10.66.0.* 14.08.03, 14:33 Witaj! Byłam w tym hotelu. Dla mnie hotel lekko "przechodzony"- wybudowany chyba w latacvh 70- tych.Benadziejne łazienki, bardzo mały balkon, ogólnie - bez rewelacji z tendecją do nie polecania!!! Basen przy hotelu owszem duży-ale moooocnooo Chlorowana woda!!! Kanał muzyczny nie działał.Po przyjeżdzie dostaliśmy obrzydliwy pokój z jeszcze gorszym widokiem, więc na drugi dzień poprosliliśmy o zmianę- i było w miarę.... Byłam pierwszy raz w Grecji ale znajoma ostrzegała że trzy gwiazdki greckie to dwie tureckie....i tak było.. Jednym dużym plusem tego hotelu jest naprawdę znakomite jedzenie i przesympatyczny kucharz.Warto wykupić dwa posiłki dziennie. Okolica jest w porządku- jeśli chodzi o tawerny i bary. Do Rodos taksówka 6 euro. Plaża kamienista i bardzo drogie i mocno zużyte leżaki na plaży-7 Euro za dwa leżaki i jedną parasolkę na dobę... Jeśli jedziesz z Ecco- uważaj na rezydentkę Panią Joasię Pawłowską- kopletna pomyłka jeśli chodzi o rezydentów........... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Rodos- hotel Solemar- Ixia IP: *.otenet.gr 14.08.03, 16:14 Co do opinii o hotelu to zgadzam sie. Nic specjalnego.Nie po to jednak jedzie sie do grecji aby siedziec w hotelu. Taksowka do miasta Rodos kosztuje normalnie 3 euro. Nie daj sie naciagnac taksowkarzom. Milego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka Re: Rodos- hotel Solemar- Ixia IP: *.acn.pl / 10.66.0.* 14.08.03, 16:17 Witaj Zuziu- masz informacje nie z pierwszej ręki- wszyscy turyści płacą z Ixii do Rodos 6 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Rodos- hotel Solemar- Ixia IP: *.otenet.gr 14.08.03, 18:06 Raczej tak bo "Panowie Taksowkarze" nie wlanczaja licznika. Ja normalnie place 3 albo 4 euro. Mieszkam na Rodos dlatego mam informacje z pierwszej reki. Pracowalam kiedys w hotelu Solemar. Nazywalam go wtedy hotelem anty polskim, ze wzgledu na nie mila grecka obsluge. Pozdrawiam Zuzia Odpowiedz Link Zgłoś