siopak 24.01.08, 12:34 Zastanawiam się nad ofertą Itaki ale nie mogę znaleść żadnych opini. Proszę o pomoc: co ja tam zastanę :)??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: benek Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.gprs.plus.pl 26.01.08, 17:32 Mam ten sam problem, oferta z Itaki jest ciekawa ale nic nie mogę znaleźć na temat tego hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 23:32 mam ten sam problem prosze o pomob Odpowiedz Link Zgłoś
moniq74 Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 05.06.08, 09:22 jade z rodzina 24 czerwca do tego hotelu, tez nie znalazłam żadnej opinii, ale jestem pełna optymizmu. Bardzo profesjonalny pracownik Itaki zapewniał, ze hotel jest w porzadku, godny polecenia, był i widziła to sobiscie. Hotel podobno pierwszy rok jest udestepniony polskim biurom podrózy, więc pewnie dlatego brak opinii turystów na jego temat Odpowiedz Link Zgłoś
pimo282 Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 26.01.08, 20:10 www.wakacje.pl/hotele/grecja/majestic-spa-15459.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelka Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.tzmo.com.pl 12.02.08, 08:14 Zobaczcie też na stronce www.holidaycheck.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 11:11 na holidaycheck jest Majestic ale nie na Zakynthos tylko w Burgas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.aster.pl 04.03.08, 08:37 No i jak wiecie cos na temat tego hotelu? ja nic nie moge znalezc;/ Odpowiedz Link Zgłoś
mati_i_juz [...] 16.02.08, 21:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter anzuel Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 21:30 ja tez szukam opini na temat tego hotelu i tez z itaki zastanawiam sie o co chodzi z tymi skałkami czy jest to wystajace z wody oster kamienie czy chodzi o głazy to nowy hotel bo nic o nim nie ma ja chce jechac na poczatku wrzesnia z 3 letnia cóeka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.aster.pl 05.03.08, 21:00 to sa skałki ale nie wymagają one np. kapieli w sandałach. Nie ma jeżowców. My jedziemy 5 sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.eranet.pl 30.04.08, 20:51 Tak wypadło że chyba ja bede na pierwszym turnusie:)), wylatuje 20tego maja. Wracam 3go czerwca jeśli chcesz relacje to sie przypomnij turr@poczta.onet.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptaszek Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.chello.pl 12.05.08, 21:59 jeśli znacie angielski to możecie poczytać o tym hotelu który przed remontem nazywał sie Victoria podaje link może i ja dołączę do was ale dopiero w lipcu www.realholidayreports.com/hotel_list/Victoria_Hotel_Laganas.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptaszek Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.chello.pl 12.05.08, 22:06 dla tych co nie znają angielskiego powiem tylko że opinie dotyczą hotelu kiedy jeszcze nie był all inclusive. Anglicy wypowiadają się bardzo różnie zależnie od roku komentarzy chwalą lokalizację,że pomimo usytuowania w centrum nie dociera tam hałas i nocne życie inni narzekają na hałasy z restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
kasialip5 Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 04.06.08, 17:23 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=78562526&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: 213.25.23.* 05.06.08, 10:16 a ja jadę tam 5 sierpnia na 14 dni. uczucia mam mieszane ale cóż...raz się żyje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubutek Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 22:00 Kilka dni temu wróciłam z 2-tyg pobytu w tym hotelu. Właśnie przeczytałam w różych miejscach kilka opinii od osób które również mają za sobą pobyt w tym hotelu i jak sądzę, są ciekawą lekturą dla wszystkich, którzy wybierają się tam w najbliższym czasie. Zacznę od minusów, bo tych wg mnie jest więcej ale o plusach też wspomnę. Lot Centralwings znośny, punktualny. Choś godz wylotu 5 rano to pomysł koszmarny biorąc pod uwagę, że ja jeszcze musiałam dojechac do W-wy pociągniem więc moja podróż rozpoczęła się po południu w poniedziałek, a to okazało się dużym minusem ale już na miejscu. Na lotnisku rezydent mało widoczny, mało rozmowny. Brak go przy meldunku, choc teraz z perspektywy wcale się nie dziwię skoro trzeba czekac na pokój prawie 3 godz. Tak, od 10 czekaliśmy do 13.10. Powód? Częśc pokoi nie została jeszcze wysprzątana, a te które były poszły do rodzin z dziecmi. Nasz okazał si ępokojem całkiem nowym! Świeża fuga z kafli i cement z wanny jeszcze nie zdążyły zostac sprzątnięte. Pokój - bomba - nowy ładny, elegancki, gustownie, nowocześnie urządzony. Jest obiecana suszarka. Sejf dla klientów Itaki gratis tylko trzeba się upomniec w recepcji. Pilot do telewizora i klimy za kaucją (30 euro za oba lub 20 za szt.). Ale najpierw minusy. To nie jest wyremontowany hotel. To jest hotel w dalszym remoncie! Od 8.30 wiertarka i roboty. Ok, przez 2 tyg coraz mniej ale zawsze. Zdjęcia w katalogu? Abstrakcja!!! Na wszystkie tylko 2 są aktualne. Plaża to miejsce jest mniej więcej 1 km od hotelu (na lewo od wejścia na plażę). I pokój (zdj po prawej stronie). Internetu brak. Na koniec mojego pobytu pokazały się przy recepcji 2 stanowiska internetowe ale internetu dalej brak. W pokoju? ZA jakiś czas będzie dostęp do internetu pod warunkiem, że będziecie mieli laptopa. Kafejka internetowa jest 120m na prawwo od hotelu. Basen - ok, po 1 tygodniu dostawiono leżaki i parasolki bo zrobiło się ich zdecydowanie za mało. Woda w basenie czysta, chlorowana. Ręczniki? I tu niespodzianka. Hotel nie ma ręczników na basen - trzeba miec swoje lub zabierac kąpielowe z pokoju. I tu kolejna niespodzianka - ręczniki wymieniane są co 3 dni. Tak, tak w 4* co 3 dni więc na basen lub plżę lepiej miec swoje. Plaża - klepisko. Ubity ciemny piach. Woda cudowna - czysta, ciepła z łagodnym zejściem. Wzdłuż owego klepiska jest knajpka na knajpce. Każda z nich ma swoje leżaki, za które trzeba zapłacic wspomniane już przez poprzedników 7 euro za 2szt + parasolkę. Ale kawałek dalej w lewo (np w Melonie lub Maraboo) mozna się dogadac, że za kupno jednego drinka ma się taki sam zestaw (duże piwo za 3 euro). Przed każdą z knajp naganiacz co zdecydowanie zabiera przyjemnośc spacerów i jest męczące. Omijajcie Fratelli (4 lub 5 knajpka w lewo) - tu naganiacz to totalny arogant, a do tego mamy stamtąd wspomnienie próby krdzieży klapek(?) Ale o hotelu. Forma all inclusive w dużej mierze przesadzona. Owszem 3 posiłki, sandwicze w przerwach dostępne w barze. Ale napoje to koszmar!!! Oprócz maszyny do kawy, herbaty, czekolady wszystkie pozostałe nalewane są w barze. I teraz wyobraźcie sobie jak na kolację do baru podchodzi tak z 50 osób po napoje. I jak? No właśnie. Czas oczekiwania to co najmniej 10 min. Rano nie ma tak dużych problemów. Bar jest otwarty od 10 do 23. Do 17 jest fajna babeczka - przyjemna i sympatyczna. Stara się w porównaniu z ekipą popołudniową. Grek i Albańczyk. Pierwszy stary wyjadacz dbający tylko o dobro hotelu. Drugi uczy siędopiero i z trudem pokonuje obawę przed ludźmi i naukę angielskiego. Największy problem przy napojach alkoholowych. Gdy mąż chce wziąc coś dla siebie i dla mnie to od razu pojawia się problem - 1 osoba - 1 drink. Choc Anglicy brali po 4 piwa i nie mieli takiego problemu. Na zwrócenie uwagi na ten fakt managerowi usłyszeliśmy że to nie prawda i dalej było tak samo. Dochodziło do tego, że ludzie kupowali napoje w pobliskich marketach aby się po prostu nie prosic. Gdy rezydentka o tym usłyszała zbytnio się nie przejęła wręcz stanęła po stronie hotelu. W drugim tygodniu pojawiła się na jadalni maszyna więc jest już łatwiej bo przynajmniej w porach posiłków nie trzeba się prosic. Jedzenie. Monotonne. Śniadanie 7-10. Obiad 12.30-14.30. Kolacja 19- 21. Kolejki na śniadaniu po 9, na kolacji cały czas; z obiadami jest różnie. Gdy coś się kończy, a jest to częste, obsługa nie spieszy się z uzupełnianiem. Śniadanie takie same - angielskie - frytki, fasolka, jajka sadzone, odrobina bekonu, 3 rodzaje wędliny (pyszne salami), żołty ser. Zawsze jest dostępny ser feta - pyszny!!! Całkiem inny niż ten znany z naszych sklepów. Owoce? Jabłka i pomarańcze. Zawsze i niezmiennie. Choc w drugim tygodniu pojawił się kilka razy na kloacji arbuz. Ogólnie atmosfera fatlna i raczej nienastrajająca pozytywnie i to wszystko można naprawiac dobrym barem. Ale o tym hotel nie myśli. Przynajmniej na razie, bo w czasie pobytu dużo się zmieniło. Doszedł dywan przed barem, obrazy i fototapeta w jadalni, nowe meble w jadalni, krzesła w pokojach, krzyżaki i szyby w barierkach przy schodach. Na placy zabaw dla dzieci (jest may, w rogu placu z leżakami) dwa nowe urządzenia i zjeżdżalnia do brodzika. Jest też już animacja (dwie angielki zabawiające raczej swoich rodakow niż innojęzycznych, choc nas jest równie dużo). A teraz plusy. Hotel przy głównej ulicy, nieco w głębi co jest świetne bo po 22 rusza intensywne życie klubowe. Bardzo intensywne. Tuż obok mnóstwo sklepów, sklepików, kafejek, barów, klubów. Dużo wypożczalni aut. Hunadai I10 (następca Atosa) 29 euro (nówka z 240 km przebiegu), Polo 35.5 euro (940km przebiegu). Plus ew. 8 euro ubezpieczenia od wszystkiego. Suktery 19-29 euro, quady 35 euro. Hotel czysty, ładny. Będzie3 fajny za rok, gdy już się dotrze i zorganizuje, bo to jest koszmarny minus. Jeżeli ktoś z Was dotrwał do tego miejsca to dowie się, że poprzednia nazwa tego hotelu to Viktoria. W zeszłym roku był nieczynny. Hotel polecany dla rodzin z dziecmi. Tych nie mam więc nie wiem co mogę powiedziec osobom zainteresowanym. Fakt jest taki, że osób z dziecmi jest bardzo dużo. Nie ma clubu dla dzieci, oprócz już wspomnianego brodzika i mini placu zabaw. No i są na jadalni krzesełka dla dzieci. Wyspa przepiękna. Cudowne widoki, kryształowa szmaragdowa woda, w zatoce ciepła ale już dalej brrrr :) Piękne klify w ciągłej walce z morzem, błekitne niebo i temperaturu z łagodnym klimatem. Bosko. Watro na intensywny tydzień. Koniecznie trzeba wybrac się na rejs wokół wyspy. Byłam na organizowanym przez lokalne biuro (statek Top Cruiser - największy na wyspie). Angielskojęzyczny kapitan mówi, objaśnia. Ale ktoś kto nie zna języka zobaczy co powinien i informacje nie są tu potrzebne. Zatoka wraku i Blue Cave - dwa główne miejsca. Wrak - koniecznie z rejsu z wpłynięciem do jego zatoki (wraz z kąpielą !!!) i z góry z punktu widokowego. I tu uwaga. Oprócz tego z kładką głównego dobrze jest podejśc w lewo i bezpośredni az samego klifu popatrzec na niego nie z ukosa lecz na wprost. Blue Caves oprócz widoku ze statku warto wybrac się na przejażdżkę motorówką (my wzieliśmy za 8 euro od osoby spod latarni na samym końcu wyspy, tuż obok jaskiń). CDN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubutek Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 22:01 Ciag dalszy: W czasie wyprawy wynajętym autem koniecznie trzeba odwiedzic: 1. Gerakas Cape - jeden z południowych krańców wyspy - cudowna plaża i niesamowity krajobraz) 2. Porto Limnionas - zachodnia częsc wyspy, nieco na południe. Od głównej drogi daaaaaaaleki zjazd ale wrażenie - bezcenne!!!! 3. Przylądek Keri - południowa częśc (drugi kraniec, na zachodzie). Wyznacznikiem jest piękna, ogromna grecka flaga-gigant. 4. No i wspomniana Zatoka wraku. Cenna rada dla kierowców. Wyspa jest koszmarnie oznakowana. Za główny wyznacznik traktujcie raczej słońce niż znaki. Gdy nagle skończy się droga a nie ma innej drogi - to jedźcie dalej - to właśnie ta droga! :) Kończę bo i tak się rozpisałam. A wiem, że gdybym przeczytała takie informacje to po pierwsze nie pojechałabym na 2 tyg, a po drugie na 2tyg ale na inna wyspę. Pozdrawiam wszystkich, życzę udanego urlopu. Mam nadzieję, że każdy kolejny tydzień przybliży hotel do 4* bo jak na razie dla mnie ma 3. No i jeszcze przed samym hotelem otworzą niedługo klub więc moze byc głośniej i ciekawiej. Ale to raczej wniosek z obserwacji. Bo na razie to budowa. Bankomatów jest bardzo dużo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.toya.net.pl 16.06.08, 23:24 dzięki za wyczerpującą i - jak się wydaje - rzetelną opinię; mam nadzieję, że do mojego wyjazdu z rodziną w połowie sierpnia zdążą już zakończyć prace budowlane Odpowiedz Link Zgłoś
pola315 Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 16.06.08, 23:51 czy ktoś z was wyjeżdża do tego hotelu na początku września z małym dzieckiem????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marjur Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.Smoczka.ptc.pl 18.06.08, 17:10 witam, czytam te opinie i już sama nie wiem jak tam naprawdę jest? Sama przekonam sie 01. 07., jesli jednak ktoś wróci jeszcze w czerwcu - proszę o kolejną dawkę wrazeń- moze znów coś ulepszyli??? Odpowiedz Link Zgłoś
moniq74 Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 20.06.08, 14:32 Wyjeżdzamy w najblizszy wtorek. 24.06. na 2 tygodnie. Tak więc przywioze kolejną dawkę relacji nt hotelu i samej wyspy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 17:22 Ja również wylatuję w najbliższy wtorek i muszę przyznać, że obawiam się tych wakacji... Wykupiłam ten wyjazd w lutym, licząc na świetne warunki i dwa tygodnie wypoczynku w pięknym hoelu, nz czystej plaży... Odpowiedz Link Zgłoś
moniq74 Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 23.06.08, 10:10 dobrze będzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.aster.pl 23.06.08, 10:55 Ja wyjezdzam 5 sierpnia :) mam nadzieje ze do tego czasu sporo sie zmieni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 08:39 Ja też wyjeżdżam 5 sierpnia :-) I też mam nadzieję, że już będzie lepiej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katherine Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 18:40 Dzisiaj rano wróciłam z wypoczynku z BP Itaka z Majestic i muszę przyznać, że całokształt jest OK. Hotel niedawno przeszedł całkowity remont, pokoje są czyste, przestronne i elegancko urządzone. Jeżeli chodzi o wyżywienie to jest ono monotonne, ale dań do wyboru jest dużo. Na początku pobytu Polaków było wielu, ale większość stanowili Anglicy. Pod koniec Polacy stanowili porażającą większość. Problemem jest położenie hotelu w najgłośniejszej miejscowości na wyspie. Wieczorami trudno jest przejść ulicą, ze względu na tłumy młodzieży bawiącej się w tamtejszych klubach. Niestety do plaży trzeba przejść kawałek (ok. 400m max) i jest ona niezbyt czysta, jednak skręcając w pierwszą za hotelem ulicę w lewo dochodzimy do niezatłoczonej, zagospodarowanej plaży. Wyspa jest naprawdę piękna. Laganas niesety tego nie odzwierciedla. zupełnie różni się od spokojnej, zielonej wyspy Zakynthos z turkusową wodą i szerokimi plażami. Nie rozumiem uwag w poprzednich opiniach, na temat niewidocznego rezydenta. Jest on praktycznie zawsze dostepny telefonicznie i trzy razy w tygodniu ma wyznaczone dyżury w recepcji. Ja jestem zdecydowanie na TAK, jednak nie polecam osobom pragnącym odpoczynku i wyciszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.chello.pl 26.07.08, 15:43 Ja wylatuje tam 29 lipca na 14 dni.Hotel polecila mi znajoma z Lotniskalastminute czyli AirToursPolska.Miejmy nadzieje ze bedzie przynajmniej tak dobrze jak Sylwia mowila.Pozdrawiam i do zobaczenia na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: 213.25.23.* 28.07.08, 10:05 do zobaczenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: 81.219.42.* 17.09.08, 08:28 A ja właśnie wróciłem z Majestic'a, i przed wylotem czytałem wszystkie opinie na forum. Jechałem z duszą na ramieniu. Byłem tam 14 dni i jestem zadowolony bardzo. Wszystkie jakiekolwiek uwagi były natychmiast usuwane. Wyspa jest śliczna hotel OK jedzenie super(oczywiście lokalne-jak ktoś je tylko schabowe i kiełbasę to niech zostanie w PL). W hotelu jest internet Wi-Fi 10euro - 1H. Odnośnie tych zawiedzionych co piszą na różnych forach, to przekonałem się, nie raz, że są ludzie którzy wszędzie widzą błędy, tylko nie u siebie -(wystarczy włączyć TV) - i próbują innym zniekształcać świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marjur Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.smoczka.ptc.pl 14.12.08, 20:35 potwierdzam opinię poprzednika... hotel nowiutki, czyściutki, basen w miarę duzy, nie ma scisku..., jedzenie bardzo dobre, atmosfera miła, moze mało animacji,ale w zamian swietny klub nalezacy do hotelu, do plazy trochę daleko, ale dojscie niesamowicie imprezową ulicą, pełną barów, hoteli, sklepów itp.... wyspa cudna, niewielka ale pełna urokliwych zakątków, w jeden dzień mozna ją objechać i chce się jeszcze i jeszcze..., cudne wycieczki i rejsy morkie: na zółwie, do zatoki wraku, do jaskiń, ogólnie - polecam! Jeśli ktoś nie lubi wieczorno-nocnych imprezowni - niech zostanie w hotelu - nic nie słychać, a jesłi jtoś lubi - to na miasto - zabawy do białego rana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co? Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.isuzu.pl 26.08.09, 13:25 Animiacji mało? - a w ogóle jakieś były, czy może poliłem hotele? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariusz Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 00:43 Witam, hotel znajduje się przy głównej ulicy około 500 metrów od morza.Sam hotel jest ok, trochę za mały basen klima działa ok jedzenie jak na Grecję słabe.Jeśli szukasz spokoju to nie w tym hotelu ponieważ Laganas to "angielskie" miasto a hotel jest przy głównej ulicy ale jesli szukasz rozrywki to jest to miejsce idealne . Plaża w Laganos piękna piaszczysta , myślę że warto tam pojechać ale nie do tego hotelu wybrał bym hotel nad morzem rezygnując ALL . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: 213.76.147.* 01.06.09, 15:17 Wlasnie wrocilem z wakacji w Laganas ( hotel Majestic and SPA ). Bylem z malym letnim dzieckiem i zona. Wycieczka z biura ITAKA. Skupie sie na hotelu i ofercie , sama wyspa jest piekna jednak zakwaterowanie i oferta ktora kupilismy odbiegaja od tego co widzimy na folderach. No to zaczynamy :) - wg foldera hotel kategorii 4. Jednak po paru dniach widac iz jest to conajwyzej 3 gwiazdki. - all inclusive. Owszem jest w ofercie jednak hotel nie jest kompletnie przygotowany na taka obsluge. Kolejki na kazdy posilek ( brak poszczegolnych dan po okolo godzinie ). - bar hotelowy. Owszem jest ale tworza sie kolejki po 20 osob i barmani ( slownie 2 osoby ) caly czas sie nie wyrabiaja. Jakosc alkoholi jest ponizej sredniej ( wino z kartonu ). - obsluga hotelowa. Owszem jest jednak mzona sie spodziewac ze ktos wejdzie do pokoju kiedy jestesmy w srodku :) Ogolnie nikt nie panuje nad kluczami. Osobiscie wziolem 2 dodatkowe klucze bez jakiego sprawdzania czy mieszkam w pokoju :) Sprzataczki i obsluga hotelowa to glownie Albanczycy i Rosjanie, co akurat mojej osobie nie dodawalo poczucia bezpieczenstwa w 'Greckim' Hotelu. - basen i lezaki. Owszem jest jednak trzeba sie przygotowac na brak lezakow :) - plac zabaw i animacje dla dzieci. Plac zabaw istnieje jednak o animacjach dla dzieci nikt nic niewie i rezydentka uprzejmie informuje ze moze w sierpniu beda ale neiwie kiedy :) Jedna rada dla wszystkich z dziecmi. Trzeba sie przygotowac iz animacji nie bedzie :) - SPA Owszem jest jednak za wszystko trzeba placic :) 20EUR dziennie jest niczym nieuzasadnione. Obsluga SPA jest prowadzona przez Bialorusinke. - plaza Jest, jednak po zobaczeniu w jakim stanie odechciewa sie wychodzenia z hotelu. Bez samochodu mozna conajwyzej pochodzic po tej plazy. Ogolnie radzilbym uwazac na oferte hotelu Majestic and SPA poniewaz w razie jakichkolwiek problemow jestesmy zdani tylko i wylacznie na siebie. Rezydenci nie miaja sily przebicia i kazda prosba o interwencje konczy sie przypomnieniem ze jestesmy w Grecji ( i moglo byc gorzej ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turystka Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.polkomtel.com.pl 03.06.09, 14:04 Czytam tą opinię xyz i nóż się w kieszeni otwiera …. Przez takich ludzi potem inni mają niepotrzebne dylematy przy wyborze hoteli. JA JESTEM OSOBA WYMAGAJĄCĄ, NA WAKACJACH RÓWNIEŻ - ZWŁASZCZA, ZE CZASEM DOŚĆ SŁONO ZA NIE PŁACĘ. I uczciwie z ręką na sercu mogę polecić ten hotel !!!!! Może XYZ i Twoja żona i dziecko byliście zakwaterowani nie w tym hotelu ...? Bo hotel zdecydowanie odpowiada 4*, jest po remoncie, czyściutki, wszystko nowe....nie ma nigdzie obskrobanych ścian, odpadających tynków, starych mebli, rozklekotanych krzeseł, rozwalających sie leżaków !!! Wszystko jest jak należy i gdyby nie to, że nie leży przy samej plaży pewnie miałby 5*. Co do all inclusive - to oferta menu jest bardzo urozmaicona,smacznie, ładnie i dużo. Rzeczywiście jak się zwali o tej samej godzinie (głównie o 19) nagle 200 osób to jest problem....ale wystarczy poczekać pół godziny i już jest dużo dużo lepiej. Obsługa sprawna, uwijają sie jak mogą. Dania są na bieżąco donoszone z kuchni, wymieniane tacki z gorącymi posiłkami na bieżąco. Alkohol oferowany w all inclusive ZAWSZE jest gorszej jakości niż sam byś sobie kupił w sklepie ale nawet w knajpach i w Polsce również, dostajemy w restauracjach etc porozcieńczane drinki, napoje etc ... Więc nie doszukujmy się niepotrzebnych afer. W Majesticu jest wino, jest piwo, jest whisky, jest martinii, jest wiele innych alkoholi i możliwości skomponowania drina. A kolejki w barze są - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuvi Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.09, 08:35 W pełni zgadzam się z Turystką.Jest dokładnie tak jak napisała więc nie będę nic dodawał. A xyz pisze takie brednie wyssane z palca że aż szkoda to komentować.On chyba rzeczywiście pomylił hotele. A wszystkim innym polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
adamck Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 07.06.09, 16:26 Nie wiem dlaczego Turystka i inni wprowadzają w błąd ludzi szukających opinii o tym hotelu. Wróciłem kilka dni temu i z całą pewnością NIE ZASUGUJE on NA 4 GWIAZDKI. Jeśli miałby 2 lub 3 nie można by się było za bardzo czepiać. Kolejki przy posiłkach i przy barze. Śniadania – fatalne – cały czas to samo. Owoce – pomarańcze i jabłka – tylko !!!!!!!. Kto choć raz był w hotelu 4* tan się ze mną zgodzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turystka Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.polkomtel.com.pl 08.06.09, 12:28 Właśnie ja byłam raz w hotelu 4*, a zazwyczaj jestem w 5* i mimo wszystko uważam, że hotel zasługuje na 4*. Dla mnie śniadania i owoce to nie wszystko i na tej podstawie nie wystawiam opinii. Śniadania monotonne (jajka, parówki, dżemy, płatki, tosty, wędlina, ser żółty, jajecznica, warzywa, mleko). Wg mnie śniadania raczej takie są wszędzie (owszem w innych hotelach są jeszcze np. naleśniki, omlety), ale za to na obiad i na kolację był bardzo duży wybór i co najważniejsze - wszystko było smaczne. Jeżeli ktoś ocenia hotel po rozmaitości śniadań to sorry.... :-) Uważam, że jak na greckie warunki hotel jest jak najbardziej OK. Jeżeli ktoś szuka dużego kompleksu z ogromnym basenem, zjeźdżalniami, wieloma barami na terenie hotelu, mini klubem dla dzieci, ogromną stołówką, dużą prywatną plażą etc to polecam Egipt, Turcję lub Tunezję a nie Grecję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 22:17 A mam takie pytanie leci ktoś może w terminie po 19.06 ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.ghnet.pl 08.06.09, 22:43 Ja lęcę 19.06 i mam nadzieję ze będzie mi sie podobac, mimo niektorych fatalnych opinii:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zemler Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.mmpnet214.tnp.pl 09.06.09, 09:27 Ja również lece 26.06 i mysle że bedzie lepiej niz niektórzy pisza. Odpowiedz Link Zgłoś
adamck Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 09.06.09, 11:15 Piszesz wędlina - chodzi ci o parówki i tą mielonkę, której nie da się jeść, a gdzie salami lub inne greckie pyszne wyroby. Ser żółty ok 1 gatunek (-: średni smakowo. Dla wielości wyliczenia ja bym napisał jeszcze dodatkowo: masło, margaryna, 2 rodzaje pieczywa, jajka na twardo i na twardo, 2 rodzaje jajek sadzonych z mielonką i bez, dużo fasoli (-: - tak lepiej wygląda ------------- "jajka, parówki, dżemy, płatki, tosty, wędlina, ser żółty, jajecznica, warzywa, mleko" ------------- Itaka pisze soki - tam nie ma żadnych soków - jest coś - mieszanina jakiejś chemii z wodą (jak mieli jakiś problem z czystością wody - barman nam powiedział aby nie pić - czyli rozrabiane). Kup piwo mythos i porównaj je z piwem w hotelu. Nie chodzi mi o to, że ten hotel jest kiepski, tylko o standard 4* którego tam nie uświadczycie!!!! Ja płacąc nie małe pieniądze za AI (chyba, że super last M za 1040 PLN za tydzień - jak niektórzy podczas naszego pobytu lub niecałe 1500 PLN ) - sądzę, że powinno się wymagać czegoś więcej. Ja generalnie nie lubię stać w kolejkach i doświadczać jak ktoś robi mi łaskę, że naleje mi drinka. Wolałem kupić na mieście. A kawa w (brak filiżanek poza porami posiłków) kubkach plastikowych (które pewnie nie mają atestu do gorących - to super smak. (-: Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
adamck Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 09.06.09, 11:16 Gość portalu: Turystka napisał(a): > Właśnie ja byłam raz w hotelu 4*, a zazwyczaj jestem w 5* i mimo > wszystko uważam, że hotel zasługuje na 4*. Dla mnie śniadania i > owoce to nie wszystko i na tej podstawie nie wystawiam opinii. > Śniadania monotonne (jajka, parówki, dżemy, płatki, tosty, wędlina, > ser żółty, jajecznica, warzywa, mleko). Wg mnie śniadania raczej > takie są wszędzie (owszem w innych hotelach są jeszcze np. > naleśniki, omlety), ale za to na obiad i na kolację był bardzo duży > wybór i co najważniejsze - wszystko było smaczne. Jeżeli ktoś ocenia > hotel po rozmaitości śniadań to sorry.... :-) > Uważam, że jak na greckie warunki hotel jest jak najbardziej OK. > Jeżeli ktoś szuka dużego kompleksu z ogromnym basenem, > zjeźdżalniami, wieloma barami na terenie hotelu, mini klubem dla > dzieci, ogromną stołówką, dużą prywatną plażą etc to polecam Egipt, > Turcję lub Tunezję a nie Grecję. Piszesz wędlina - chodzi ci o parówki i tą mielonkę, której nie da się jeść, a gdzie salami lub inne greckie pyszne wyroby. Ser żółty ok 1 gatunek (-: średni smakowo. Dla wielości wyliczenia ja bym napisał jeszcze dodatkowo: masło, margaryna, 2 rodzaje pieczywa, jajka na twardo i na twardo, 2 rodzaje jajek sadzonych z mielonką i bez, dużo fasoli (-: - tak lepiej wygląda ------------- "jajka, parówki, dżemy, płatki, tosty, wędlina, ser żółty, jajecznica, warzywa, mleko" ------------- Itaka pisze soki - tam nie ma żadnych soków - jest coś - mieszanina jakiejś chemii z wodą (jak mieli jakiś problem z czystością wody - barman nam powiedział aby nie pić - czyli rozrabiane). Kup piwo mythos i porównaj je z piwem w hotelu. Nie chodzi mi o to, że ten hotel jest kiepski, tylko o standard 4* którego tam nie uświadczycie!!!! Ja płacąc nie małe pieniądze za AI (chyba, że super last M za 1040 PLN za tydzień - jak niektórzy podczas naszego pobytu lub niecałe 1500 PLN ) - sądzę, że powinno się wymagać czegoś więcej. Ja generalnie nie lubię stać w kolejkach i doświadczać jak ktoś robi mi łaskę, że naleje mi drinka. Wolałem kupić na mieście. A kawa w (brak filiżanek poza porami posiłków) kubkach plastikowych (które pewnie nie mają atestu do gorących - to super smak. (-: Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.chello.pl 14.06.09, 18:03 W piątek wróciłam z 2 tyg. pobytu w Majestic&spa.Na początku niestety muszę sie zgodzić z ostatnią opinią co do napojów i kolejek w 100%.Rozwodnione masakrycznie soki,piwo i drinki-co to wogóle jest???No i te plastikowe opakowania cały dzień do wieczora.Praktycznie z tych dobrodziejstw wogóle nie korzystałam,ponieważ od razu odrzuciły mnie ich walory smakowe i estetyczne. Nastepną wielka niedogodnoscią były hordy Anglików,którzy wyspę traktują jako miejsce wyżycia się alkoholowego,imprezowego itd.Przez to miejscowość Laganas straciła swój cały grecki klimat o ile wcześniej zdążyła go mieć.A to,że została opanowana przez angielską młodzież odczuwa się niestety wszedzie.Dla mnie jest to nie do przyjęcia w momencie kiedy chcę pojechać do Grecji a nie Anglii.Tym bardziej jest to widoczne,gdy zwiedzi się wyspę,która jest przepiękna i ma wiele malowniczych krajobrazów. Hotel ogólnie najlepsze wrażenie robi jeżeli oceniać go po warunkach zakwaterowania.Wtedy naprawde zasługuje na 4*.Jeżeli chodzi o sprzątanie pokoi i wymianę ręczników i pościeli,to mogę napisać tylko same pozytywy.Po małym napiwku na początku naszego pobytu mieliśmy sprzątane+wymianę niemalże codziennie.Polecam zainwestowanie w dobry serwis,gdyż sprzątaczki mają tam niezłą harówkę i w pełni zasługują na parę dodatkowego grosza. Po tygodniu jednak przez upierdliwy hałas nocny w wykonaniu rozpitej młodzieży angielskiej,zostaliśmy zmuszeni do zmiany pokoju.Bez problemu w recepcji przydzielono nam równie duży apartament z 2-ma pomieszczeniami. Jeżeli chodzi o obsługę baru to widać po niej spore zmęczenie.Zdecydowanie marzą już o małym wypoczynku.Goście ich męczą,a pogoda nie sprzyja chyba staniu za barem. Ogólnie polecam hotel,jednak mkiejcowość jest okropna.Brak tu tego klimatu,który zastalismy w innych miejscach na wyspie.Za duża dominacja Anglików bardzo doskwiera i psuje pobyt.Nastpnym razem z pewnością wybierzemy sobie bardziej kameralną okolicę z greckim klimatem,uciekając od wpływów brytyjskich jak najdalej to możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MD do Gosia IP: *.ghnet.pl 15.06.09, 09:35 Gosiu czy możesz mi przesłać kilka fotek z Majestic i okolic? m.debiec@stars-impresariat.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: do Gosia IP: *.chello.pl 15.06.09, 17:12 Oczywiscie juz Ci przesyłam te zdjęcia,które mam zrobione.Niestety nie będzie tego za wiele,ponieważ robiliśmy tylko zdjęcia miejsc które uznaliśmy za warte sfotografowania,a okolice hotelu i sama miejscowość Laganas nas nie zachwyciły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arkas Re: do Gosia IP: *.wr.energiapro.pl 17.06.09, 14:43 Gosiu, czy mogłabyś na mojego maila kakuba6@poczta.onet.pl podać kontakt do siebie mail lub telefon? Wybieram się do hotelu za tydzień chciałabym dopytać o kilka szczegółów :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolona Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.isuzu.pl 26.08.09, 13:19 niedwano wróciłam z tego hotelu i tak sobie czytam opinie od końca (do opinii xyz nie doszłam). Ja nie jestem zadowolona z hotelu-mnie nie imponują czerwono-zielone światełka. Przykładów potwierdzających moją opinię jest wiele: brudne, niedoprane ręczniki, niedomyta łazienka (również 1-go dnia), na obiad raz otrzymaliśmy m.in.zesmażone obierki do ziemniaków, brak soków z dystrybutorów, o kolejkach w stołówce nie wspomnę. Rezydenci zaproponowali mi jedynie mozliwość reklamacji po powrocie do kraju z głupkowatym usmiechem na twarzy. Ich wycieczki to zdzierstwo. Wycieczka 3-os rodziny z biura kosztowała 75% (!!!) więcej niz z biura za rogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 11:58 Witam, mam pytanie jak jest z dostępnością artykułów dla dzieci. Chodzi mi o jedzenie w słoiczkach i soczki-typu GERBER i Pampersy. Lecę 14 sierpnia z 9 miesięczną mrówką i nie wiem ile zabrać ze sobą. Pozdrawiam i dziękuję za poradę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowo Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.isuzu.pl 26.08.09, 13:23 w pełni popieram opinię - nic ująć a wiele dodać(minusów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieniu82 Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: 83.238.13.* 19.06.09, 10:38 My wybieramy się 14.08 mam nadzieję że będzie git! Ktoś jeszcze leci w tym terminie? Odpowiedz Link Zgłoś
izis52 Re: wyposazenie 20.06.09, 20:13 Czy w pokojach są czajniki ? Dziękuję za odpowiedź. Lubimy dobrą herbatę, a wozić czajnik nieporęcznie. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
adamck Re: wyposazenie 22.06.09, 09:06 Niema czajników - weź grzałkę - w całym hotelu niema przegotowanej wody - ta z ekspresu ma ca' 80 stop. C. Pozdrav. Odpowiedz Link Zgłoś
adamck Re: Adamck 23.06.09, 13:15 No problem (-: tu link do hotelu: www.hotelmajesticspa.gr/english.html jakie mają ładne drinki na fotkach (-: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: wyposazenie IP: *.chello.pl 22.06.09, 17:59 Też uwielbiamy dobrą herbatę-rooibosy z five o'clocka,no i honeybush to nasze ukochane.Praktycznie przez 2 tygodnie nie piłam żadnej,bo ta serwowana w hotelu...brrrr..do tego jeszcze woda z automatu lekko słonawa no i oczywiscie niewrząca a taką nie zaparzysz nic, co dałoby się wypić.Powiem szczerze, że następnym razem na pewno wzięłabym grzałkę+dobrą herbatę z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urlopowicz Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 20:12 Obsługa poniżej średniej, mało pomocna, ręczniki wymieniane raz na 3 dni! Pokoje nie wysprzątane po remoncie, silikon na umywalce, wannie, itp, pył w rogu pokoju. Internet działa raz na jakiś czas, w pokojach internet Wifi nie działa, czasem działa w holu przy recepcji. SPA to jakieś nieporozumienie, sauna fińska ok, sauna parowa - para wydobywa się przez około minutę raz na 5-10min, jest zimna, jacuzzi, hydromasaże i wewnętrzny basem z lodowatą wodą. Większość barmanów nieuprzejma, w szczególności jedyna barmanka. Jedzenie przyzwoite, po za monotonnymi śniadaniami, ciasta i desery bardzo smaczne, rezydenci Itaki bardzo pomocni, zdecydowanie polecam zwiedzić wyspę na quadach czy autem: zatoka wraku, Zakinthos z wzgórzem Bohali, Limniona, ciekawe zachody w Kerio. Hotel ogółem nie zasługuje na 4*. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urlopowiczka Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: 85.222.87.* 23.06.09, 21:46 Nie polecam. Wlaśnie wróciłam i mam kiepskie zdanie na temat tego hotelu. barmani niegrzeczni, drinki z duuuużą ilością lodu i z bardzo kiepskiego alkoholu. Ginu z toniiem nie dalo się pić. Duże oszczędnosci - na oczach gosci woda wlewana do mleka, soku, coli. Woda pitna smakuje jak kranówna, więc kończyło się tak, że goście chodzili z własnymi wodami i sokami kupowanymi w sklepie a na kawy chodzili do tawern, bo tych hotelowych nie dało się pić. Poza tym hotel jest tak usytuowany, ze bardzo trdno trafic na dobty pokój. Wiekszość pokoi ma okna na dyskotekę (można zapomnieć o spaniu) albo bardzo ruchliwą (Quady, skutery, motory, samochodu, pijane grupy imprezowiczów) ulicę. Ja nie przespałam ani jednej nocy całej. I jeszcze jedno - do hotelu zjeżdzają duże grupy bardzo młodych Brytyjczyków, którzy imprezy z knajp przenoszą w środku nocy na hotelowe korytarze. Z tym władze hotelu nie potrafią sobie poradzić. Sprzątanie pokoi niechlujne. Plac zabaw dla dzieci jest w rzeczywistości kącikiem dla dzieci ze straymi i uszkodzonymi zabawkami. W hotelu wszędzie wiszą kartki z pouczeniem, żeby przychodzic na kolację odpowiednio ubranym a w barze wydawana są tylko dwa drinki lub soki na osobę. Taki all inclusive :) Nie polecam szczególnie rodzinom z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
adamck Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 24.06.09, 10:50 Spokojnie jest w budynku 2, tam da się spać. Kawę można pić (jeśli ktoś lubi lekko słoną) lejąc w dwie filiżanki - w jedną kawę w drugą wodę (na zmianę podstawiać pod maszynę). Niestety w tym hotelu na każdym kroku widać oszczędności - ale przecież Porsche (właściciela) dużo pali. PS. W recepcji jest bardzo miła, sympatyczna i pomocna dziewczyna (czarne kręcone włosy) z nią można załatwić zmianę pokoju. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.artronik.net 27.06.09, 22:59 wróciłam z hotelu 26/06 po 2-tygodniowym pobycie z dzieckiem niespełna 2-letnim. Zdecydowanie nie zasługuje na 4*. Do poprzednich uwag dodam kwestię basenu - syf nieprzeciętny, ja osobiście nie miałam odwagi bawić się tam z dzieckiem. Przez 2 tygodnie ani razu nie był czyszczony (nie licząc faceta, który wlał tam 2 wiadra nie wiadomo czego). Brak możliwości wypożyczenia ręczników plażowych. Nie ma żadnych animacji ani atrakcji dla dzieci. Głośno i niesympatycznie. Nie polecam, bo moim zdaniem za takie pieniądze można dostać dużo więcej. Dla lecących z Itaki - proponuję dzień przed wyjazdem potwierdzić godzinę wylotu (nam przesunęli z 8.00 rano na 15.00 oczywiście nie informując nas) Odpowiedz Link Zgłoś
pola731 Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 03.07.09, 23:17 dla zaiteresowanych - przyleciałam 26.06 - i jestem na miejscu więc wieści z pierwszej ręki - wracamy 10.07 generalnie - budynek nr 2 jest dość spokojny , nowy , da się i spać i funkcjonować normalnie basen główny niewielki - ale co do wody nie mam zastrzeżeń - stan sprawdzany 2 razy dziennie - o 9 rano i 19 wieczorem - rano dodatkowo jest czyszczony , woda chlorowana , ale bez przesady brodzik czysty , płytki - 0,5 m plac zabaw mizerny - domek , karuzelka i jedna huśtawka - mało dla dzieci atrakcji animacji nie ma ani polskiej ani hotelowej ; drinki w wersji soft , z dużą ilością lodu - można prosić bez lodu i w wersji strong jedzenie średnie , z każdym dniem pobytu jednak się poprawia przybyło obsługi kelnerskiej , barmanów jest 4 - niekontaktowy jest starszy Grek - reszta w porządku jak dla mnie - gwiazdki raczej 3 i pół - do czterech trochę brakuje niestety ; za samochód vw polo - w ofercie weekendowej omijając Itakę zapłaciliśmy 80 euro za 2 dni z pełnym ubezpieczeniem (szyby , opony itp) i fotelikiem dla dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepsi Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 10:49 dzięki za informację, w końcu jakieś pozytywy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.home.otenet.gr 08.07.09, 13:07 ja też jestem na miejscu i wszystko jest ok.nic mnie nie zaskoczyło negatywnie, raczej tego sie spodziewałam, jedzenie ok, basen wystarczy, miejscowość barów i klubów-tak jak wszędzie była opisywana- jeśli ktoś racjonalnie nastawial się na wyjazd i sluchając przedstawiciela Itaki to bez zaskoczeń będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiulka Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 12:00 mimi, jak jest z dostępnością Pampersów i jedzenia dla dzieci typu GERBER? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepsi Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 12:49 mam pytanie dotyczące plaży, czy są tam jeżowce, czy trzeba zabierać ze sobą buty do wody ? z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
adamck Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 10.07.09, 11:32 W Laganas nie ma jeżowców. Na innych plażach w wodzie są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: **** Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: 80.48.123.* 09.07.09, 20:00 lecimy z kolezanka z Wawy do mayestic & spa 24.07.2009 :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.il.pw.edu.pl 10.07.09, 08:03 przeraziły mnie te opinnie, mam nadzieje ze okaza sie przesadzone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: potrzebna opiniia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 11:42 Czy ktoś leci z w-wy 14 sierpnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rado Re: potrzebna opiniia Zakynthos Hotel Majestic & IP: 82.177.46.* 10.07.09, 21:26 Wylatuje 31.07. Czy ktoś leci w tym terminie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszka Re: potrzebna opiniia Zakynthos Hotel Majestic & IP: *.chello.pl 12.07.09, 11:42 No to teraz moja opinia ze szczegółami. Wróciłam w piątek po 2 tyg. Lot opóźniony o godzinę-ale to oczywiście nie wina Itaki Hotel spoko, prosiliśmy o pokój nad basenem , na szczęście dostaliśmy w głębi, dzieki temu była cisza i spokój.Pokoje nowe, czyste, przyjemne, kilatyzacja, lodówka i rolety.Panie sprzątają codzienne. Posiłki Śniadanie-rogaliku, dżemy, miód, warzywa,jakas wędlina, ser i jajka pod róznymi postaciami, do tego parówki, fasola i frytki Obiady i kolacje bardzo różne, z jednej strony takie fast foodowe z drugiej kuchnia grecka, dla mnie bardzo ok. Do tego przekąski po obiedzie.Bez przesady z tymi kolejkami przy barze, jakieś 3-6 osób to nie tragedioa. Alkohol średni, no ale czego się spodziewać.Barmani spoko, ale jeden grek męczący. Polecam zajmować rano leżak nad basenem bo inaczej po śniadaniu nic nie będzie. Co do wypozyczalni samochodow, jeśli znasz angielski to spróbuj miejscowej-jest tańsza niż ta z Itaki. Tak samo z wycieczkami. Laganas paskudne-jak jakis Meksyk.ale za to jak się wyjedzie za, to wyspa po prostu zachwyca.Polecam plażę w Garakas. Nalezy uważać także na komunikację miejską, jechaliśmy do zakinthos 4 razy tym samym autobusem nr 26 i 3 razy jechał coraz to inną trasą. To tyle. Wyjazd oceniam bardzo pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieniu82 Re: potrzebna opiniia Zakynthos Hotel Majestic & IP: 83.238.13.* 22.07.09, 14:44 My lecimy w 4 osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: potrzebna opiniia Zakynthos Hotel Majestic & IP: *.il.pw.edu.pl 23.07.09, 08:34 kiedy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazylee Re: potrzebna opiniia Zakynthos Hotel Majestic & IP: *.aster.pl 23.07.09, 21:11 My też lecimy 14 sierpnia z Wawy:) dajcie jakieś namiary może się skontaktujemy przed wylotem, bo dobrze mieć znajomych na miejscu;) nasz mail madzianab@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
blizniak1983 Re: potrzebna opiniia Zakynthos Hotel Majestic & 24.07.09, 22:02 czy ktoś może leci 7 sierpnia z wawy????? i mam pytanie jak z plażą w laganas zeby można było sie połozyć spokojnie daleko trzeba iść????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irminka Re: potrzebna opiniia Zakynthos Hotel Majestic & IP: 195.8.217.* 26.07.09, 12:02 Ja lece 7.08 i juz sie doczekac nie moge:) Generalnie lecimy w czrowke. Jak cos, to moj mail: ja_irmina@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
blizniak1983 Re: potrzebna opiniia Zakynthos Hotel Majestic & 27.07.09, 21:17 ktoś coś wie wiecej na temat tych pożarów na zakynthosie?????bo słyszałem nieciekawie tam :///// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepsi Re: potrzebna opiniia Zakynthos Hotel Majestic & IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 21:55 jak ja byłam (10-24.07) to nie było tak strasznie, były 2 pożary ale paliły się góry, jednak zapach spalenizny było czuć w Laganas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazylee Re: potrzebna opiniia Zakynthos Hotel Majestic & IP: *.aster.pl 09.08.09, 15:40 alo.nikt nie leci?trudno.my lecimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROM Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: 195.117.88.* 11.09.09, 22:27 Byłem Lipcu . Proszę sobie wyobrazić jak ja się czułem stojąc w barze po 21 i kelner mi mówi, że tylko jeden drink na jedną osobę. prosiłem o drugi dla żony. Żenujące!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.isuzu.pl 24.08.09, 11:36 hotel fatalny. Brudno, grzyby i pleśń w łazienkach powszechne. Pokoje są niesprzątane. Jedzenie niesmaczne i mało urozmaicone (poraz pierwszy na wczasahc schudłem 3 kg) Już na samym wejściu do stołówki człowiek się denerwuje, gdyż najpierw musi walczyc o wolny stolik. Obsługa opryskliwa. W hotelu sami Polacy, Czesi, Słowacy, paru Rosjan i zubożałych Angoli (szanujące się zachodznie biura podróży widocznie nie polecają tego schroniska). Plaża - ta 500m od hotelu - to nieporozumienie. W wodzie syf, przy szukaniu muszli można natknąć się jedynie na zuzyte prezerwatyty. Jednak jak przejedzie się ok. 3 km w kierunku Kalamaki, tłum ludzi rzednie i robi się naprawdę przyjemnie. Wyspa przepiękna. Polecam wynajęcie samochodu i zobaczenie: Keri, Kambi, Navagio, Porto Roxa, Limnionas oraz Vromi na wschodzie oraz plaże Porto Zoro i Xingia na Zachodzie, widok z Bochali przepiękny. Z Agios Nicholaos mozna wynająć łódkę (pogadać ze sprzedawcą ze stacji benzynowej) do Blue Caves i Navagio. Wszystko wyjdzie dużo taniej niż od naszych czcigodnych biur podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marza Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.chello.pl 05.09.09, 20:26 O matko tak czytam i czytam i lece juz w piatek 11 wrzesnia 2009 czy ktos leci w tym terminie. Jesli bedzie tak zle jak pisza wszyscy to dobrze, ze lecimy na tydzien jakos wytrzymamy;) Dam znac po powrocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiunqa Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: 213.17.236.* 09.09.09, 07:48 Ja tez wyjeżdżam 11.09 i mam nadzieję, że pomimo tylu negatywnych opinii będę jednak mile rozczarowana.Jeśli ktoś również wybiera się tam w tym terminie i chce się skontaktować to podaje mail-a :gosiunqa@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carl Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: 195.205.192.* 08.09.09, 17:06 Szanowny Gościu, który tak narzekasz. Nie wiem skąd jesteś, ale po przeczytaniu Twoich ubolewań jestem po prostu w szoku i jedynie co mi przychodzi do głowy to, to, iż prawdopodobnie u Ciebie na wsi nie było hoteli stąd takie rozczarowanie - co to takiego? lub też po prostu nie byłeś nigdzie indziej, a Grecja to dla Ciebie szczyt wyjazdów. Jak zwykle - bardzo ciężko dogodzić Polakowi. Byłem w tym hotelu tego lata - wróciłem 28.08. z biura Neckermann. Oczywiście zanim tam pojechałem natknąłem się na to forum i miałem bardzo mieszane uczucia, że wybrór tego hotelu był niewłaściwy. Po pobycie uważam że polskie fora są po prostu żałosne. Nie będę się już nimi posiłkować - wolę zagraniczne, gdzie obiektywizm nie miesza się z wielkopańskimi wymaganiami jakie reprezentuje większa część polskich turystów. W pierwszym dniu pobytu jeden z polskich turystów zaczepił mnie i pierwsze Jego pytanie - jakieś negatywne wrażenia??? LUDZIE - jeśli pierwsze pytanie pada o negatywy to widać jakie jest podejście polaków do tego typu imprez i miejsc. DLa mnie jedynym negatywem to obecność Anglików. Znam ich nie tylko z tego hotelu, ale na całym świcie zachowania Anglikó są potępiane - i tyle w temaci enegatywów tego hotelu. Ktoś napsał że pokoje niesprzątnięte - codziennie po śniadaniu nasz pokój był sprzątany - co drugi dzień wymiana ręczników, co trzeci dzień wymiana pościeli. NIe wiem czy można wymagać coś więcej. Oczywiście kultura wymaga, aby zostawiać sprzątaczce choćby złamane 1 Euro, bo takie są zasady, ale nie wśród większości Polaków (warto pojeździć i poznać świat). Grzyb na ścianach - z moją skrupulatnością i dużą ostrożnością do tego typu przypadków - nie zauważyłem - choć chciałem. Nasz pokój miał klimatyzację, która raczej wymagała czyszczenia. U zanjomych w nowszej części było już inaczej - gdyż klimatyzator nowszy. Szukanie stolika - powiem szczerze, nie było z tym problemu, sala jadalna jest naprawdę duża. Czekanie na posiłek w kolejce - bez przesady - max 1-2 min oczekiwania w kolejce do dań serwowanych w formie szwedzkiego stołu. Bez przesady - przecież nikt chyba na urlopie się nie spieszy. No ale Polak musi ponarzekać. Ktoś napisał o opryskliwości obsługi - sorry ale jak nie zna się języka i podchodzi się do barmana i ŻĄDA się wręcz drinka, którego nazwy nie potrafi się wymówić, to rzeczywiście problem dla barmana i sam fakt modulacji głosu (żadając) jak i brak znajomości kilku słów po angielsku lub niemiecku. Powiem że wręcz kiedy można było to barmani sami zachęcali do uśmiechu, do żartów nt jakości drinków i ilości alkoholu, a to zaczepiali dzieci i próbowali nawiązać kontakt. No tak, ale Polak musi mieć minę złą i niezadowoloną - bo on płaci i żada!!! :) bez komentarza. Tak więc dla tych co mają zamiar jechać - polecam hotel. Jedzenie bardzo smakowite. Jedynie śniadania monotonne - tzn. codziennie to samo. Choć analizując nie zwasze trzeba jeść codziennie to samo, wystarczy sobie urozmaicać i codziennie jeść coś innego. Obiady i kolacje bardzo dobre - kolacje codziennie - 2-3 inne dania. W ciągu tygodnia nie powtarzały się. Czytałem też o plastykowych kubkach do drinków. Jak zwykle - to chyba pisał ten który nie ma w głowie oleju lecz swoją pychę i dumę. Otóż w godz. do 19 (godz. kolacji) kiedy na basenie jest mnóstwo ludzi a bar graniczy bezpośrednio z basenem to logiczne jest, że drink w szkle na terenie basenu, to po prostu zagrożenie, że jak się stłucze to jest problem zarówno dla bezpieczeństwa na tym basenie jak i sprzątającego basen - nie życzę nikomu poszukiwania kawałków szkłą w basenie. Dlatego proponuję o logiczne przemyślenia zanim się cokolwiek napisze. Po godz. 19 drinku są już w szkle. Acha był jeszcze tekst nt odległości do morza. nie liczyłem dokładnie ile jest metrów - ale spacerkiem idzie się max 10 min. Mówię maksymalnie, gdyż ja chodziłem i było to 6 min. Ale jestem duży i mam długie kroki :). Tak więc to jest nieporozumienie jak mówi się że to kawał drogi. Poza tym woda w zatoce nie jest tak brudna. Zapraszam na Bałtyk i porównać co to znaczy brudna woda. Ja pływałem w masce i spokojnie widać dno z nawierzchni 3-4 m. Oczywiście trzeba mieć na uwadze że to jest zatoka, gdzie mnóstwo łodeczek i ludzi. Inne plaże - Banana Beach, Gerakas - piaszczyste i woda czysta jak źródlana to co innego, ale to są plaże gdzie nie ma stateczków itp. Co do innych atrakcji to oczywiście chętnie podzielę się na mail'a. Chętnie również prześlę fotki hotelu, dla tych co narzekają, że była tak źle i strasznie. carloswawa@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylee Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.aster.pl 10.09.09, 20:59 Bijmy brawo temu panu!! Zgadzam się z nim prawie całkowicie,po pierwsze,bo wyjął mi z głowy to co chciałem napisać, a po drugie,bo utarł nosa Gościowi. Byliśmy 2 tygodnie, więc możemy się wypowiedzieć co nie co...ale nie będziemy się powtarzać;) Krótko: jesteśmy zadowoleni i zdecydowanie polecamy. Odpowiedz Link Zgłoś
adamck Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 23.09.09, 14:58 powinni obniżyć do 3* - wtedy ok. www.easygo.pl/opinie/grecja/wyspa-zakynthos/majestic-spa-2c8.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.chello.pl 23.09.09, 15:34 A może nawet zero !!!!!! Ten watek jest tendencyjny, opanowany przez nieżyczliwych, tzn. nieżyczliwych !!! Odpowiedz Link Zgłoś
adamck Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 25.09.09, 09:16 Obiektywny - nie wiem czy ty tam byłeś - ja byłem!!! Polecam ten hotel ale za cenę max. 2 tys PLN (niektórzy w naszej grupie kupili 2 tyg. za 1470 PLN) - wypożyczyć samochód i jeździć - wyspa piękna. Odpowiedz Link Zgłoś
adamck Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 25.09.09, 09:26 Przypomniało mi się powiedzonko - rymowanka - greków w Laganas: Majestic food is not so good. (-: (-: !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek =) Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 18:43 Jeżeli o brud w łazience nie mogę się z tobą zgodzić - są bardzo czyste Pokoje są sprzątane codziennie. Jedzenie jak jedzenie było dobre. Hotel ten może nie jest taki luksusowy. Ale za taką cenę i za tyle gwiazdek nie można oczekiwać złotych klamek. Byłam widziałam i było bardzo fajnie. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majestic Zakyntos Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 19:50 Nie wiem, dlaczego ITaka przyznała tam jakiś żagiel. Byłem tam 4 osobową rodziną 2 + 2. I tak ( moim zdaniem ) Hotel nie zasługuje na 4* - Bardzo małe pokoje i nie widzę tam tej czwartej gwiazdki - Basen fajny ( ale woda chlorowana ) jak 4 gwiazdki to się ozonuje - Bardzo gburowata obsługa, szczególnie ta przy drinkach. Nie jestem pijącą osobą - ale te ich odzywki - trochę nie takie - Miejscowość dla młodych ludzi 16-22 lata i jest to wielka impreza, przez co nie jest możliwy odpoczynek ustawiczny chałas w nocy - Anglicy, Rosjanie ..etc. Biura nie powinny polecac to jako wczasy z dziećmi - Jadąc na 7 dni tak na prawdę jak lecisz z Katowic jedziesz na 6 przyjeżdzasz o 16 w piatek, a wyjeżdżasz o 7.20 w następmy piatek - Ci z warszawy mają lepiej ale nie mają co zrobić z walizkami w piątek - Nie kupuj u ulicznych sprzedawców wycieczek są tańsze, ale bywają problemy, bo sprzedają za dużo biletów i nie zawsze Cię zabiorą, a te przez biuro są o 15 Euro droższe - Ja spróbowałem i o mało co mnie nie przekręcił - a później "udawał Greka" - Ale po awanturze pojechałe dnia następnego..ale nie wiem czy te 60 Euro zniżki jest tego warte ( 4 osoby ) - Jedzenie, zawsze to samo. Typowe all incusive - ale tu był to semi - Fast food - tam należy brać tylko śniadania. Za 10 Euro zje się godziwy posiłek w prawdziwej greckiej tawernie, a nie tą sieczkę dla turystów. - Nie polecam "ALL" Rada: Aby pojechać do Majestica - ale odradzam. to wg mnie adekwatna cena to 1100 - ze śniadaniem a 1300 "All" - ja płaciełem 2200 za osobę - przepłacone przy czym jak planujesz wycieczki to i tak nie brać pełnej opcji bo nic nie zjesz w hotelu. ... A i te żółwie - wypożycz kajak za 5 Euro to je lepiej zobaczysz niż w łodzi za 10,- ze stadem spoconych turystów - polecam wycieczkę na wrakowisko. To nie ta Grecja z przed 10 lata nie na Zakyntos Odpowiedz Link Zgłoś