Dodaj do ulubionych

potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & Spa

24.01.08, 12:34
Zastanawiam się nad ofertą Itaki ale nie mogę znaleść żadnych opini.
Proszę o pomoc: co ja tam zastanę :)???
Obserwuj wątek
    • Gość: benek Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.gprs.plus.pl 26.01.08, 17:32
      Mam ten sam problem, oferta z Itaki jest ciekawa ale nic nie mogę znaleźć na
      temat tego hotelu.
      • Gość: krzys Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 23:32
        mam ten sam problem prosze o pomob
        • moniq74 Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 05.06.08, 09:22
          jade z rodzina 24 czerwca do tego hotelu, tez nie znalazłam żadnej
          opinii, ale jestem pełna optymizmu. Bardzo profesjonalny pracownik
          Itaki zapewniał, ze hotel jest w porzadku, godny polecenia, był i
          widziła to sobiscie. Hotel podobno pierwszy rok jest udestepniony
          polskim biurom podrózy, więc pewnie dlatego brak opinii turystów na
          jego temat
    • pimo282 Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 26.01.08, 20:10
      www.wakacje.pl/hotele/grecja/majestic-spa-15459.html
    • Gość: Amelka Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.tzmo.com.pl 12.02.08, 08:14
      Zobaczcie też na stronce www.holidaycheck.pl
      • Gość: Ela Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 11:11
        na holidaycheck jest Majestic ale nie na Zakynthos tylko w Burgas.
        • Gość: ola Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.aster.pl 04.03.08, 08:37
          No i jak wiecie cos na temat tego hotelu? ja nic nie moge znalezc;/
    • mati_i_juz [...] 16.02.08, 21:35
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: peter anzuel Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 21:30
      ja tez szukam opini na temat tego hotelu i tez z itaki
      zastanawiam sie o co chodzi z tymi skałkami
      czy jest to wystajace z wody oster kamienie czy chodzi o głazy
      to nowy hotel bo nic o nim nie ma
      ja chce jechac na poczatku wrzesnia z 3 letnia cóeka
      • Gość: ola Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.aster.pl 05.03.08, 21:00
        to sa skałki ale nie wymagają one np. kapieli w sandałach. Nie ma jeżowców. My
        jedziemy 5 sierpnia
    • Gość: bo Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.eranet.pl 30.04.08, 20:51
      Tak wypadło że chyba ja bede na pierwszym turnusie:)), wylatuje
      20tego maja. Wracam 3go czerwca jeśli chcesz relacje to sie
      przypomnij turr@poczta.onet.pl Pozdrawiam

• Gość: ptaszek Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.chello.pl 12.05.08, 21:59
      jeśli znacie angielski to możecie poczytać o tym hotelu który przed remontem
      nazywał sie Victoria podaje link
      może i ja dołączę do was ale dopiero w lipcu
      www.realholidayreports.com/hotel_list/Victoria_Hotel_Laganas.html
      • Gość: ptaszek Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.chello.pl 12.05.08, 22:06
        dla tych co nie znają angielskiego
        powiem tylko że opinie dotyczą hotelu kiedy jeszcze nie był all inclusive.
        Anglicy wypowiadają się bardzo różnie zależnie od roku komentarzy
        chwalą lokalizację,że pomimo usytuowania w centrum nie dociera tam hałas i nocne
        życie inni narzekają na hałasy z restauracji.
        • kasialip5 Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 04.06.08, 17:23
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=78562526&v=2&s=0
          • Gość: edyta Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: 213.25.23.* 05.06.08, 10:16
            a ja jadę tam 5 sierpnia na 14 dni. uczucia mam mieszane ale
            cóż...raz się żyje ;-)
            • Gość: Kubutek Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 22:00
              Kilka dni temu wróciłam z 2-tyg pobytu w tym hotelu. Właśnie
              przeczytałam w różych miejscach kilka opinii od osób które również
              mają za sobą pobyt w tym hotelu i jak sądzę, są ciekawą lekturą dla
              wszystkich, którzy wybierają się tam w najbliższym czasie.
              Zacznę od minusów, bo tych wg mnie jest więcej ale o plusach też
              wspomnę.
              Lot Centralwings znośny, punktualny. Choś godz wylotu 5 rano to
              pomysł koszmarny biorąc pod uwagę, że ja jeszcze musiałam dojechac
              do W-wy pociągniem więc moja podróż rozpoczęła się po południu w
              poniedziałek, a to okazało się dużym minusem ale już na miejscu. Na
              lotnisku rezydent mało widoczny, mało rozmowny. Brak go przy
              meldunku, choc teraz z perspektywy wcale się nie dziwię skoro trzeba
              czekac na pokój prawie 3 godz. Tak, od 10 czekaliśmy do 13.10.
              Powód? Częśc pokoi nie została jeszcze wysprzątana, a te które były
              poszły do rodzin z dziecmi. Nasz okazał si ępokojem całkiem nowym!
              Świeża fuga z kafli i cement z wanny jeszcze nie zdążyły zostac
              sprzątnięte. Pokój - bomba - nowy ładny, elegancki, gustownie,
              nowocześnie urządzony. Jest obiecana suszarka. Sejf dla klientów
              Itaki gratis tylko trzeba się upomniec w recepcji. Pilot do
              telewizora i klimy za kaucją (30 euro za oba lub 20 za szt.). Ale
              najpierw minusy. To nie jest wyremontowany hotel. To jest hotel w
              dalszym remoncie! Od 8.30 wiertarka i roboty. Ok, przez 2 tyg coraz
              mniej ale zawsze. Zdjęcia w katalogu? Abstrakcja!!! Na wszystkie
              tylko 2 są aktualne. Plaża to miejsce jest mniej więcej 1 km od
              hotelu (na lewo od wejścia na plażę). I pokój (zdj po prawej
              stronie). Internetu brak. Na koniec mojego pobytu pokazały się przy
              recepcji 2 stanowiska internetowe ale internetu dalej brak. W
              pokoju? ZA jakiś czas będzie dostęp do internetu pod warunkiem, że
              będziecie mieli laptopa. Kafejka internetowa jest 120m na prawwo od
              hotelu.
              Basen - ok, po 1 tygodniu dostawiono leżaki i parasolki bo zrobiło
              się ich zdecydowanie za mało. Woda w basenie czysta, chlorowana.
              Ręczniki? I tu niespodzianka. Hotel nie ma ręczników na basen -
              trzeba miec swoje lub zabierac kąpielowe z pokoju. I tu kolejna
              niespodzianka - ręczniki wymieniane są co 3 dni. Tak, tak w 4* co 3
              dni więc na basen lub plżę lepiej miec swoje.
              Plaża - klepisko. Ubity ciemny piach. Woda cudowna - czysta, ciepła
              z łagodnym zejściem. Wzdłuż owego klepiska jest knajpka na knajpce.
              Każda z nich ma swoje leżaki, za które trzeba zapłacic wspomniane
              już przez poprzedników 7 euro za 2szt + parasolkę. Ale kawałek dalej
              w lewo (np w Melonie lub Maraboo) mozna się dogadac, że za kupno
              jednego drinka ma się taki sam zestaw (duże piwo za 3 euro). Przed
              każdą z knajp naganiacz co zdecydowanie zabiera przyjemnośc spacerów
              i jest męczące. Omijajcie Fratelli (4 lub 5 knajpka w lewo) - tu
              naganiacz to totalny arogant, a do tego mamy stamtąd wspomnienie
              próby krdzieży klapek(?)
              Ale o hotelu. Forma all inclusive w dużej mierze przesadzona. Owszem
              3 posiłki, sandwicze w przerwach dostępne w barze. Ale napoje to
              koszmar!!! Oprócz maszyny do kawy, herbaty, czekolady wszystkie
              pozostałe nalewane są w barze. I teraz wyobraźcie sobie jak na
              kolację do baru podchodzi tak z 50 osób po napoje. I jak? No
              właśnie. Czas oczekiwania to co najmniej 10 min. Rano nie ma tak
              dużych problemów. Bar jest otwarty od 10 do 23. Do 17 jest fajna
              babeczka - przyjemna i sympatyczna. Stara się w porównaniu z ekipą
              popołudniową. Grek i Albańczyk. Pierwszy stary wyjadacz dbający
              tylko o dobro hotelu. Drugi uczy siędopiero i z trudem pokonuje
              obawę przed ludźmi i naukę angielskiego. Największy problem przy
              napojach alkoholowych. Gdy mąż chce wziąc coś dla siebie i dla mnie
              to od razu pojawia się problem - 1 osoba - 1 drink. Choc Anglicy
              brali po 4 piwa i nie mieli takiego problemu. Na zwrócenie uwagi na
              ten fakt managerowi usłyszeliśmy że to nie prawda i dalej było tak
              samo. Dochodziło do tego, że ludzie kupowali napoje w pobliskich
              marketach aby się po prostu nie prosic. Gdy rezydentka o tym
              usłyszała zbytnio się nie przejęła wręcz stanęła po stronie hotelu.
              W drugim tygodniu pojawiła się na jadalni maszyna więc jest już
              łatwiej bo przynajmniej w porach posiłków nie trzeba się prosic.
              Jedzenie. Monotonne. Śniadanie 7-10. Obiad 12.30-14.30. Kolacja 19-
              21. Kolejki na śniadaniu po 9, na kolacji cały czas; z obiadami jest
              różnie. Gdy coś się kończy, a jest to częste, obsługa nie spieszy
              się z uzupełnianiem. Śniadanie takie same - angielskie - frytki,
              fasolka, jajka sadzone, odrobina bekonu, 3 rodzaje wędliny (pyszne
              salami), żołty ser. Zawsze jest dostępny ser feta - pyszny!!!
              Całkiem inny niż ten znany z naszych sklepów. Owoce? Jabłka i
              pomarańcze. Zawsze i niezmiennie. Choc w drugim tygodniu pojawił się
              kilka razy na kloacji arbuz.
              Ogólnie atmosfera fatlna i raczej nienastrajająca pozytywnie i to
              wszystko można naprawiac dobrym barem. Ale o tym hotel nie myśli.
              Przynajmniej na razie, bo w czasie pobytu dużo się zmieniło. Doszedł
              dywan przed barem, obrazy i fototapeta w jadalni, nowe meble w
              jadalni, krzesła w pokojach, krzyżaki i szyby w barierkach przy
              schodach. Na placy zabaw dla dzieci (jest may, w rogu placu z
              leżakami) dwa nowe urządzenia i zjeżdżalnia do brodzika. Jest też
              już animacja (dwie angielki zabawiające raczej swoich rodakow niż
              innojęzycznych, choc nas jest równie dużo).
              A teraz plusy. Hotel przy głównej ulicy, nieco w głębi co jest
              świetne bo po 22 rusza intensywne życie klubowe. Bardzo intensywne.
              Tuż obok mnóstwo sklepów, sklepików, kafejek, barów, klubów. Dużo
              wypożczalni aut. Hunadai I10 (następca Atosa) 29 euro (nówka z 240
              km przebiegu), Polo 35.5 euro (940km przebiegu). Plus ew. 8 euro
              ubezpieczenia od wszystkiego. Suktery 19-29 euro, quady 35 euro.
              Hotel czysty, ładny. Będzie3 fajny za rok, gdy już się dotrze i
              zorganizuje, bo to jest koszmarny minus. Jeżeli ktoś z Was dotrwał
              do tego miejsca to dowie się, że poprzednia nazwa tego hotelu to
              Viktoria. W zeszłym roku był nieczynny. Hotel polecany dla rodzin z
              dziecmi. Tych nie mam więc nie wiem co mogę powiedziec osobom
              zainteresowanym. Fakt jest taki, że osób z dziecmi jest bardzo dużo.
              Nie ma clubu dla dzieci, oprócz już wspomnianego brodzika i mini
              placu zabaw. No i są na jadalni krzesełka dla dzieci.
              Wyspa przepiękna. Cudowne widoki, kryształowa szmaragdowa woda, w
              zatoce ciepła ale już dalej brrrr :) Piękne klify w ciągłej walce z
              morzem, błekitne niebo i temperaturu z łagodnym klimatem. Bosko.
              Watro na intensywny tydzień. Koniecznie trzeba wybrac się na rejs
              wokół wyspy. Byłam na organizowanym przez lokalne biuro (statek Top
              Cruiser - największy na wyspie). Angielskojęzyczny kapitan mówi,
              objaśnia. Ale ktoś kto nie zna języka zobaczy co powinien i
              informacje nie są tu potrzebne. Zatoka wraku i Blue Cave - dwa
              główne miejsca. Wrak - koniecznie z rejsu z wpłynięciem do jego
              zatoki (wraz z kąpielą !!!) i z góry z punktu widokowego. I tu
              uwaga. Oprócz tego z kładką głównego dobrze jest podejśc w lewo i
              bezpośredni az samego klifu popatrzec na niego nie z ukosa lecz na
              wprost. Blue Caves oprócz widoku ze statku warto wybrac się na
              przejażdżkę motorówką (my wzieliśmy za 8 euro od osoby spod latarni
              na samym końcu wyspy, tuż obok jaskiń). CDN
              • Gość: Kubutek Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 22:01
                Ciag dalszy:
                W czasie wyprawy wynajętym autem koniecznie trzeba odwiedzic:
                1. Gerakas Cape - jeden z południowych krańców wyspy - cudowna plaża
                i niesamowity krajobraz)
                2. Porto Limnionas - zachodnia częsc wyspy, nieco na południe. Od
                głównej drogi daaaaaaaleki zjazd ale wrażenie - bezcenne!!!!
                3. Przylądek Keri - południowa częśc (drugi kraniec, na zachodzie).
                Wyznacznikiem jest piękna, ogromna grecka flaga-gigant.
                4. No i wspomniana Zatoka wraku.
                Cenna rada dla kierowców. Wyspa jest koszmarnie oznakowana. Za
                główny wyznacznik traktujcie raczej słońce niż znaki. Gdy nagle
                skończy się droga a nie ma innej drogi - to jedźcie dalej - to
                właśnie ta droga! :)
                Kończę bo i tak się rozpisałam. A wiem, że gdybym przeczytała takie
                informacje to po pierwsze nie pojechałabym na 2 tyg, a po drugie na
                2tyg ale na inna wyspę.
                Pozdrawiam wszystkich, życzę udanego urlopu. Mam nadzieję, że każdy
                kolejny tydzień przybliży hotel do 4* bo jak na razie dla mnie ma 3.
                No i jeszcze przed samym hotelem otworzą niedługo klub więc moze byc
                głośniej i ciekawiej. Ale to raczej wniosek z obserwacji. Bo na
                razie to budowa.
                Bankomatów jest bardzo dużo
                • Gość: mm Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.toya.net.pl 16.06.08, 23:24
                  dzięki za wyczerpującą i - jak się wydaje - rzetelną opinię; mam nadzieję, że do
                  mojego wyjazdu z rodziną w połowie sierpnia zdążą już zakończyć prace budowlane
                  • pola315 Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 16.06.08, 23:51
                    czy ktoś z was wyjeżdża do tego hotelu na początku września z małym
                    dzieckiem?????????
                    • Gość: marjur Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.Smoczka.ptc.pl 18.06.08, 17:10
                      witam, czytam te opinie i już sama nie wiem jak tam naprawdę jest?
                      Sama przekonam sie 01. 07., jesli jednak ktoś wróci jeszcze w
                      czerwcu - proszę o kolejną dawkę wrazeń- moze znów coś ulepszyli???
                      • moniq74 Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 20.06.08, 14:32
                        Wyjeżdzamy w najblizszy wtorek. 24.06. na 2 tygodnie. Tak więc
                        przywioze kolejną dawkę relacji nt hotelu i samej wyspy
                        • Gość: moni Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 17:22
                          Ja również wylatuję w najbliższy wtorek i muszę przyznać, że obawiam
                          się tych wakacji... Wykupiłam ten wyjazd w lutym, licząc na świetne
                          warunki i dwa tygodnie wypoczynku w pięknym hoelu, nz czystej
                          plaży...
                          • moniq74 Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 23.06.08, 10:10
                            dobrze będzie :)
                            • Gość: Ola Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.aster.pl 23.06.08, 10:55
                              Ja wyjezdzam 5 sierpnia :) mam nadzieje ze do tego czasu sporo sie zmieni :)
                              • Gość: ja Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 08:39
                                Ja też wyjeżdżam 5 sierpnia :-) I też mam nadzieję, że już będzie
                                lepiej :-)
                                • Gość: Katherine Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 18:40
                                  Dzisiaj rano wróciłam z wypoczynku z BP Itaka z Majestic i muszę
                                  przyznać, że całokształt jest OK. Hotel niedawno przeszedł całkowity
                                  remont, pokoje są czyste, przestronne i elegancko urządzone. Jeżeli
                                  chodzi o wyżywienie to jest ono monotonne, ale dań do wyboru jest
                                  dużo. Na początku pobytu Polaków było wielu, ale większość stanowili
                                  Anglicy. Pod koniec Polacy stanowili porażającą większość. Problemem
                                  jest położenie hotelu w najgłośniejszej miejscowości na wyspie.
                                  Wieczorami trudno jest przejść ulicą, ze względu na tłumy młodzieży
                                  bawiącej się w tamtejszych klubach.
                                  Niestety do plaży trzeba przejść kawałek (ok. 400m max) i jest ona
                                  niezbyt czysta, jednak skręcając w pierwszą za hotelem ulicę w lewo
                                  dochodzimy do niezatłoczonej, zagospodarowanej plaży. Wyspa jest
                                  naprawdę piękna. Laganas niesety tego nie odzwierciedla. zupełnie
                                  różni się od spokojnej, zielonej wyspy Zakynthos z turkusową wodą i
                                  szerokimi plażami.
                                  Nie rozumiem uwag w poprzednich opiniach, na temat niewidocznego
                                  rezydenta. Jest on praktycznie zawsze dostepny telefonicznie i trzy
                                  razy w tygodniu ma wyznaczone dyżury w recepcji.
                                  Ja jestem zdecydowanie na TAK, jednak nie polecam osobom pragnącym
                                  odpoczynku i wyciszenia.
                                • Gość: Wojtek Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.chello.pl 26.07.08, 15:43
                                  Ja wylatuje tam 29 lipca na 14 dni.Hotel polecila mi znajoma z
                                  Lotniskalastminute czyli AirToursPolska.Miejmy nadzieje ze bedzie przynajmniej
                                  tak dobrze jak Sylwia mowila.Pozdrawiam i do zobaczenia na miejscu
                                  • Gość: ja Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: 213.25.23.* 28.07.08, 10:05
                                    do zobaczenia :-)
                          • Gość: Jacek Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: 81.219.42.* 17.09.08, 08:28
                            A ja właśnie wróciłem z Majestic'a, i przed wylotem czytałem wszystkie opinie na
                            forum. Jechałem z duszą na ramieniu. Byłem tam 14 dni i jestem zadowolony
                            bardzo. Wszystkie jakiekolwiek uwagi były natychmiast usuwane. Wyspa jest
                            śliczna hotel OK jedzenie super(oczywiście lokalne-jak ktoś je tylko schabowe i
                            kiełbasę to niech zostanie w PL). W hotelu jest internet Wi-Fi 10euro - 1H.
                            Odnośnie tych zawiedzionych co piszą na różnych forach, to przekonałem się, nie
                            raz, że są ludzie którzy wszędzie widzą błędy, tylko nie u siebie -(wystarczy
                            włączyć TV) - i próbują innym zniekształcać świat.
                            • Gość: marjur Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.smoczka.ptc.pl 14.12.08, 20:35
                              potwierdzam opinię poprzednika... hotel nowiutki, czyściutki, basen
                              w miarę duzy, nie ma scisku..., jedzenie bardzo dobre, atmosfera
                              miła, moze mało animacji,ale w zamian swietny klub nalezacy do
                              hotelu, do plazy trochę daleko, ale dojscie niesamowicie imprezową
                              ulicą, pełną barów, hoteli, sklepów itp.... wyspa cudna, niewielka
                              ale pełna urokliwych zakątków, w jeden dzień mozna ją objechać i
                              chce się jeszcze i jeszcze..., cudne wycieczki i rejsy morkie: na
                              zółwie, do zatoki wraku, do jaskiń, ogólnie - polecam! Jeśli ktoś
                              nie lubi wieczorno-nocnych imprezowni - niech zostanie w hotelu -
                              nic nie słychać, a jesłi jtoś lubi - to na miasto - zabawy do
                              białego rana...
                              • Gość: co? Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.isuzu.pl 26.08.09, 13:25
                                Animiacji mało? - a w ogóle jakieś były, czy może poliłem hotele?
    • Gość: Dariusz Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 00:43
      Witam, hotel znajduje się przy głównej ulicy około 500 metrów od
      morza.Sam hotel jest ok, trochę za mały basen klima działa ok
      jedzenie jak na Grecję słabe.Jeśli szukasz spokoju to nie w tym
      hotelu ponieważ Laganas to "angielskie" miasto a hotel jest przy
      głównej ulicy ale jesli szukasz rozrywki to jest to miejsce
      idealne .
      Plaża w Laganos piękna piaszczysta , myślę że warto tam pojechać ale
      nie do tego hotelu wybrał bym hotel nad morzem rezygnując ALL .
    • Gość: xyz Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: 213.76.147.* 01.06.09, 15:17
      Wlasnie wrocilem z wakacji w Laganas ( hotel Majestic and SPA ).
      Bylem z malym letnim dzieckiem i zona. Wycieczka z biura ITAKA.

Skupie sie na hotelu i ofercie , sama wyspa jest piekna jednak
      zakwaterowanie i oferta ktora kupilismy odbiegaja od tego co widzimy
      na folderach.

No to zaczynamy :)

- wg foldera hotel kategorii 4.
      Jednak po paru dniach widac iz jest to conajwyzej 3 gwiazdki.

- all inclusive.
      Owszem jest w ofercie jednak hotel nie jest kompletnie przygotowany
      na taka obsluge.
      Kolejki na kazdy posilek ( brak poszczegolnych dan po okolo
      godzinie ).

- bar hotelowy.
      Owszem jest ale tworza sie kolejki po 20 osob i barmani ( slownie 2
      osoby ) caly czas sie nie wyrabiaja.
      Jakosc alkoholi jest ponizej sredniej ( wino z kartonu ).

- obsluga hotelowa.
      Owszem jest jednak mzona sie spodziewac ze ktos wejdzie do pokoju
      kiedy jestesmy w srodku :)
      Ogolnie nikt nie panuje nad kluczami. Osobiscie wziolem 2 dodatkowe
      klucze bez jakiego sprawdzania czy mieszkam w pokoju :)
      Sprzataczki i obsluga hotelowa to glownie Albanczycy i Rosjanie, co
      akurat mojej osobie nie dodawalo poczucia bezpieczenstwa w 'Greckim'
      Hotelu.

- basen i lezaki.
      Owszem jest jednak trzeba sie przygotowac na brak lezakow :)

- plac zabaw i animacje dla dzieci.
      Plac zabaw istnieje jednak o animacjach dla dzieci nikt nic niewie i
      rezydentka uprzejmie informuje ze moze w sierpniu beda ale neiwie
      kiedy :)
      Jedna rada dla wszystkich z dziecmi. Trzeba sie przygotowac iz
      animacji nie bedzie :)

- SPA
      Owszem jest jednak za wszystko trzeba placic :) 20EUR dziennie jest
      niczym nieuzasadnione.
      Obsluga SPA jest prowadzona przez Bialorusinke.

- plaza
      Jest, jednak po zobaczeniu w jakim stanie odechciewa sie wychodzenia
      z hotelu. Bez samochodu mozna conajwyzej pochodzic po tej plazy.

Ogolnie radzilbym uwazac na oferte hotelu Majestic and SPA poniewaz
      w razie jakichkolwiek problemow jestesmy zdani tylko i wylacznie na
      siebie.
      Rezydenci nie miaja sily przebicia i kazda prosba o interwencje
      konczy sie przypomnieniem ze jestesmy w Grecji ( i moglo byc gorzej )
      • Gość: Turystka Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.polkomtel.com.pl 03.06.09, 14:04
        Czytam tą opinię xyz i nóż się w kieszeni otwiera …. Przez takich
        ludzi potem inni mają niepotrzebne dylematy przy wyborze hoteli.
        JA JESTEM OSOBA WYMAGAJĄCĄ, NA WAKACJACH RÓWNIEŻ - ZWŁASZCZA, ZE
        CZASEM DOŚĆ SŁONO ZA NIE PŁACĘ. I uczciwie z ręką na sercu mogę
        polecić ten hotel !!!!!

Może XYZ i Twoja żona i dziecko byliście zakwaterowani nie w tym
        hotelu ...? Bo hotel zdecydowanie odpowiada 4*, jest po remoncie,
        czyściutki, wszystko nowe....nie ma nigdzie obskrobanych ścian,
        odpadających tynków, starych mebli, rozklekotanych krzeseł,
        rozwalających sie leżaków !!! Wszystko jest jak należy i gdyby nie
        to, że nie leży przy samej plaży pewnie miałby 5*.

Co do all inclusive - to oferta menu jest bardzo
        urozmaicona,smacznie, ładnie i dużo. Rzeczywiście jak się zwali o
        tej samej godzinie (głównie o 19) nagle 200 osób to jest
        problem....ale wystarczy poczekać pół godziny i już jest dużo dużo
        lepiej. Obsługa sprawna, uwijają sie jak mogą. Dania są na bieżąco
        donoszone z kuchni, wymieniane tacki z gorącymi posiłkami na bieżąco.
        Alkohol oferowany w all inclusive ZAWSZE jest gorszej jakości niż
        sam byś sobie kupił w sklepie ale nawet w knajpach i w Polsce
        również, dostajemy w restauracjach etc porozcieńczane drinki, napoje
        etc ... Więc nie doszukujmy się niepotrzebnych afer. W Majesticu
        jest wino, jest piwo, jest whisky, jest martinii, jest wiele innych
        alkoholi i możliwości skomponowania drina. A kolejki w barze są -
        • Gość: nuvi Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.09, 08:35
          W pełni zgadzam się z Turystką.Jest dokładnie tak jak napisała więc nie będę nic
          dodawał. A xyz pisze takie brednie wyssane z palca że aż szkoda to komentować.On
          chyba rzeczywiście pomylił hotele. A wszystkim innym polecam.
          • adamck Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 07.06.09, 16:26
            Nie wiem dlaczego Turystka i inni wprowadzają w błąd ludzi
            szukających opinii o tym hotelu. Wróciłem kilka dni temu i z całą
            pewnością NIE ZASUGUJE on NA 4 GWIAZDKI. Jeśli miałby 2 lub 3 nie
            można by się było za bardzo czepiać.
            Kolejki przy posiłkach i przy barze. Śniadania – fatalne – cały czas
            to samo. Owoce – pomarańcze i jabłka – tylko !!!!!!!. Kto choć raz
            był w hotelu 4* tan się ze mną zgodzi.

Pozdrawiam
            • Gość: Turystka Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.polkomtel.com.pl 08.06.09, 12:28
              Właśnie ja byłam raz w hotelu 4*, a zazwyczaj jestem w 5* i mimo
              wszystko uważam, że hotel zasługuje na 4*. Dla mnie śniadania i
              owoce to nie wszystko i na tej podstawie nie wystawiam opinii.
              Śniadania monotonne (jajka, parówki, dżemy, płatki, tosty, wędlina,
              ser żółty, jajecznica, warzywa, mleko). Wg mnie śniadania raczej
              takie są wszędzie (owszem w innych hotelach są jeszcze np.
              naleśniki, omlety), ale za to na obiad i na kolację był bardzo duży
              wybór i co najważniejsze - wszystko było smaczne. Jeżeli ktoś ocenia
              hotel po rozmaitości śniadań to sorry.... :-)
              Uważam, że jak na greckie warunki hotel jest jak najbardziej OK.
              Jeżeli ktoś szuka dużego kompleksu z ogromnym basenem,
              zjeźdżalniami, wieloma barami na terenie hotelu, mini klubem dla
              dzieci, ogromną stołówką, dużą prywatną plażą etc to polecam Egipt,
              Turcję lub Tunezję a nie Grecję.
              • Gość: Gość Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 22:17
                A mam takie pytanie leci ktoś może w terminie po 19.06 ??
                • Gość: Gosc Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.ghnet.pl 08.06.09, 22:43
                  Ja lęcę 19.06 i mam nadzieję ze będzie mi sie podobac, mimo
                  niektorych fatalnych opinii:)
                  • Gość: zemler Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.mmpnet214.tnp.pl 09.06.09, 09:27
                    Ja również lece 26.06 i mysle że bedzie lepiej niz niektórzy pisza.
              • adamck Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 09.06.09, 11:15
                Piszesz wędlina - chodzi ci o parówki i tą mielonkę, której nie da się jeść, a
                gdzie salami lub inne greckie pyszne wyroby. Ser żółty ok 1 gatunek (-: średni
                smakowo.

Dla wielości wyliczenia ja bym napisał jeszcze dodatkowo:

masło, margaryna, 2 rodzaje pieczywa, jajka na twardo i na twardo, 2 rodzaje
                jajek sadzonych z mielonką i bez, dużo fasoli (-: - tak lepiej wygląda
                -------------
                "jajka, parówki, dżemy, płatki, tosty, wędlina,
                ser żółty, jajecznica, warzywa, mleko"
                -------------

Itaka pisze soki - tam nie ma żadnych soków - jest coś - mieszanina jakiejś
                chemii z wodą (jak mieli jakiś problem z czystością wody - barman nam powiedział
                aby nie pić - czyli rozrabiane).

Kup piwo mythos i porównaj je z piwem w hotelu. Nie chodzi mi o to, że ten hotel
                jest kiepski, tylko o standard 4* którego tam nie uświadczycie!!!!

Ja płacąc nie małe pieniądze za AI (chyba, że super last M za 1040 PLN za
                tydzień - jak niektórzy podczas naszego pobytu lub niecałe 1500 PLN ) - sądzę,
                że powinno się wymagać czegoś więcej.

Ja generalnie nie lubię stać w kolejkach i doświadczać jak ktoś robi mi łaskę,
                że naleje mi drinka. Wolałem kupić na mieście.

A kawa w (brak filiżanek poza porami posiłków) kubkach plastikowych (które
                pewnie nie mają atestu do gorących - to super smak. (-:

Pozdrawiam serdecznie
              • adamck Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 09.06.09, 11:16
                Gość portalu: Turystka napisał(a):

> Właśnie ja byłam raz w hotelu 4*, a zazwyczaj jestem w 5* i mimo
                > wszystko uważam, że hotel zasługuje na 4*. Dla mnie śniadania i
                > owoce to nie wszystko i na tej podstawie nie wystawiam opinii.
                > Śniadania monotonne (jajka, parówki, dżemy, płatki, tosty, wędlina,
                > ser żółty, jajecznica, warzywa, mleko). Wg mnie śniadania raczej
                > takie są wszędzie (owszem w innych hotelach są jeszcze np.
                > naleśniki, omlety), ale za to na obiad i na kolację był bardzo duży
                > wybór i co najważniejsze - wszystko było smaczne. Jeżeli ktoś ocenia
                > hotel po rozmaitości śniadań to sorry.... :-)
                > Uważam, że jak na greckie warunki hotel jest jak najbardziej OK.
                > Jeżeli ktoś szuka dużego kompleksu z ogromnym basenem,
                > zjeźdżalniami, wieloma barami na terenie hotelu, mini klubem dla
                > dzieci, ogromną stołówką, dużą prywatną plażą etc to polecam Egipt,
                > Turcję lub Tunezję a nie Grecję.

Piszesz wędlina - chodzi ci o parówki i tą mielonkę, której nie da się jeść, a
                gdzie salami lub inne greckie pyszne wyroby. Ser żółty ok 1 gatunek (-: średni
                smakowo.

Dla wielości wyliczenia ja bym napisał jeszcze dodatkowo:

masło, margaryna, 2 rodzaje pieczywa, jajka na twardo i na twardo, 2 rodzaje
                jajek sadzonych z mielonką i bez, dużo fasoli (-: - tak lepiej wygląda
                -------------
                "jajka, parówki, dżemy, płatki, tosty, wędlina,
                ser żółty, jajecznica, warzywa, mleko"
                -------------

Itaka pisze soki - tam nie ma żadnych soków - jest coś - mieszanina jakiejś
                chemii z wodą (jak mieli jakiś problem z czystością wody - barman nam powiedział
                aby nie pić - czyli rozrabiane).

Kup piwo mythos i porównaj je z piwem w hotelu. Nie chodzi mi o to, że ten hotel
                jest kiepski, tylko o standard 4* którego tam nie uświadczycie!!!!

Ja płacąc nie małe pieniądze za AI (chyba, że super last M za 1040 PLN za
                tydzień - jak niektórzy podczas naszego pobytu lub niecałe 1500 PLN ) - sądzę,
                że powinno się wymagać czegoś więcej.

Ja generalnie nie lubię stać w kolejkach i doświadczać jak ktoś robi mi łaskę,
                że naleje mi drinka. Wolałem kupić na mieście.

A kawa w (brak filiżanek poza porami posiłków) kubkach plastikowych (które
                pewnie nie mają atestu do gorących - to super smak. (-:

Pozdrawiam serdecznie
                • Gość: Gosia Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.chello.pl 14.06.09, 18:03
                  W piątek wróciłam z 2 tyg. pobytu w Majestic&spa.Na początku
                  niestety muszę sie zgodzić z ostatnią opinią co do napojów i kolejek
                  w 100%.Rozwodnione masakrycznie soki,piwo i drinki-co to wogóle
                  jest???No i te plastikowe opakowania cały dzień do
                  wieczora.Praktycznie z tych dobrodziejstw wogóle nie
                  korzystałam,ponieważ od razu odrzuciły mnie ich walory smakowe i
                  estetyczne.
                  Nastepną wielka niedogodnoscią były hordy Anglików,którzy wyspę
                  traktują jako miejsce wyżycia się alkoholowego,imprezowego itd.Przez
                  to miejscowość Laganas straciła swój cały grecki klimat o ile
                  wcześniej zdążyła go mieć.A to,że została opanowana przez angielską
                  młodzież odczuwa się niestety wszedzie.Dla mnie jest to nie do
                  przyjęcia w momencie kiedy chcę pojechać do Grecji a nie Anglii.Tym
                  bardziej jest to widoczne,gdy zwiedzi się wyspę,która jest
                  przepiękna i ma wiele malowniczych krajobrazów.
                  Hotel ogólnie najlepsze wrażenie robi jeżeli oceniać go po warunkach
                  zakwaterowania.Wtedy naprawde zasługuje na 4*.Jeżeli chodzi o
                  sprzątanie pokoi i wymianę ręczników i pościeli,to mogę napisać
                  tylko same pozytywy.Po małym napiwku na początku naszego pobytu
                  mieliśmy sprzątane+wymianę niemalże codziennie.Polecam
                  zainwestowanie w dobry serwis,gdyż sprzątaczki mają tam niezłą
                  harówkę i w pełni zasługują na parę dodatkowego grosza.
                  Po tygodniu jednak przez upierdliwy hałas nocny w wykonaniu rozpitej
                  młodzieży angielskiej,zostaliśmy zmuszeni do zmiany pokoju.Bez
                  problemu w recepcji przydzielono nam równie duży apartament z 2-ma
                  pomieszczeniami.
                  Jeżeli chodzi o obsługę baru to widać po niej spore
                  zmęczenie.Zdecydowanie marzą już o małym wypoczynku.Goście ich
                  męczą,a pogoda nie sprzyja chyba staniu za barem.
                  Ogólnie polecam hotel,jednak mkiejcowość jest okropna.Brak tu tego
                  klimatu,który zastalismy w innych miejscach na wyspie.Za duża
                  dominacja Anglików bardzo doskwiera i psuje pobyt.Nastpnym razem z
                  pewnością wybierzemy sobie bardziej kameralną okolicę z greckim
                  klimatem,uciekając od wpływów brytyjskich jak najdalej to możliwe.
                  • Gość: MD do Gosia IP: *.ghnet.pl 15.06.09, 09:35
                    Gosiu czy możesz mi przesłać kilka fotek z Majestic i okolic?
                    m.debiec@stars-impresariat.pl
                    • Gość: Gosia Re: do Gosia IP: *.chello.pl 15.06.09, 17:12
                      Oczywiscie juz Ci przesyłam te zdjęcia,które mam zrobione.Niestety
                      nie będzie tego za wiele,ponieważ robiliśmy tylko zdjęcia miejsc
                      które uznaliśmy za warte sfotografowania,a okolice hotelu i sama
                      miejscowość Laganas nas nie zachwyciły.
                    • Gość: Arkas Re: do Gosia IP: *.wr.energiapro.pl 17.06.09, 14:43
                      Gosiu,

czy mogłabyś na mojego maila kakuba6@poczta.onet.pl podać kontakt do
                      siebie mail lub telefon?
                      Wybieram się do hotelu za tydzień chciałabym dopytać o kilka
                      szczegółów :)

pozdrawiam
        • Gość: niezadowolona Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.isuzu.pl 26.08.09, 13:19
          niedwano wróciłam z tego hotelu i tak sobie czytam opinie od końca
          (do opinii xyz nie doszłam). Ja nie jestem zadowolona z hotelu-mnie
          nie imponują czerwono-zielone światełka. Przykładów potwierdzających
          moją opinię jest wiele: brudne, niedoprane ręczniki, niedomyta
          łazienka (również 1-go dnia), na obiad raz otrzymaliśmy
          m.in.zesmażone obierki do ziemniaków, brak soków z dystrybutorów, o
          kolejkach w stołówce nie wspomnę. Rezydenci zaproponowali mi
          jedynie mozliwość reklamacji po powrocie do kraju z głupkowatym
          usmiechem na twarzy. Ich wycieczki to zdzierstwo. Wycieczka 3-os
          rodziny z biura kosztowała 75% (!!!) więcej niz z biura za rogiem.
      • Gość: asia Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 11:58
        Witam, mam pytanie jak jest z dostępnością artykułów dla dzieci. Chodzi mi o
        jedzenie w słoiczkach i soczki-typu GERBER i Pampersy. Lecę 14 sierpnia z 9
        miesięczną mrówką i nie wiem ile zabrać ze sobą. Pozdrawiam i dziękuję za poradę.
      • Gość: niezadowo Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.isuzu.pl 26.08.09, 13:23

w pełni popieram opinię - nic ująć a wiele dodać(minusów).
    • Gość: wieniu82 Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: 83.238.13.* 19.06.09, 10:38
      My wybieramy się 14.08 mam nadzieję że będzie git! Ktoś jeszcze leci w tym terminie?
      • izis52 Re: wyposazenie 20.06.09, 20:13
        Czy w pokojach są czajniki ? Dziękuję za odpowiedź. Lubimy
        dobrą herbatę, a wozić czajnik nieporęcznie. :-D
        • adamck Re: wyposazenie 22.06.09, 09:06
          Niema czajników - weź grzałkę - w całym hotelu niema przegotowanej wody - ta z
          ekspresu ma ca' 80 stop. C.

Pozdrav.
          • izis52 Re: Adamck 22.06.09, 10:43
            Dziekuję.
            • adamck Re: Adamck 23.06.09, 13:15
              No problem (-:

tu link do hotelu:

www.hotelmajesticspa.gr/english.html
              jakie mają ładne drinki na fotkach (-:
        • Gość: Gosia Re: wyposazenie IP: *.chello.pl 22.06.09, 17:59
          Też uwielbiamy dobrą herbatę-rooibosy z five o'clocka,no i
          honeybush to nasze ukochane.Praktycznie przez 2 tygodnie nie piłam
          żadnej,bo ta serwowana w hotelu...brrrr..do tego jeszcze woda z
          automatu lekko słonawa no i oczywiscie niewrząca a taką nie
          zaparzysz nic, co dałoby się wypić.Powiem szczerze, że następnym
          razem na pewno wzięłabym grzałkę+dobrą herbatę z domu.
    • Gość: Urlopowicz Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 20:12
      Obsługa poniżej średniej, mało pomocna, ręczniki wymieniane raz na 3 dni!
      Pokoje nie wysprzątane po remoncie, silikon na umywalce, wannie, itp, pył w rogu
      pokoju.
      Internet działa raz na jakiś czas, w pokojach internet Wifi nie działa, czasem
      działa w holu przy recepcji.
      SPA to jakieś nieporozumienie, sauna fińska ok, sauna parowa - para wydobywa się
      przez około minutę raz na 5-10min, jest zimna, jacuzzi, hydromasaże i wewnętrzny
      basem z lodowatą wodą.
      Większość barmanów nieuprzejma, w szczególności jedyna barmanka.

Jedzenie przyzwoite, po za monotonnymi śniadaniami, ciasta i desery bardzo
      smaczne, rezydenci Itaki bardzo pomocni, zdecydowanie polecam zwiedzić wyspę na
      quadach czy autem: zatoka wraku, Zakinthos z wzgórzem Bohali, Limniona, ciekawe
      zachody w Kerio.

Hotel ogółem nie zasługuje na 4*.
      • Gość: urlopowiczka Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: 85.222.87.* 23.06.09, 21:46
        Nie polecam. Wlaśnie wróciłam i mam kiepskie zdanie na temat tego
        hotelu. barmani niegrzeczni, drinki z duuuużą ilością lodu i z
        bardzo kiepskiego alkoholu. Ginu z toniiem nie dalo się pić. Duże
        oszczędnosci - na oczach gosci woda wlewana do mleka, soku, coli.
        Woda pitna smakuje jak kranówna, więc kończyło się tak, że goście
        chodzili z własnymi wodami i sokami kupowanymi w sklepie a na kawy
        chodzili do tawern, bo tych hotelowych nie dało się pić. Poza tym
        hotel jest tak usytuowany, ze bardzo trdno trafic na dobty pokój.
        Wiekszość pokoi ma okna na dyskotekę (można zapomnieć o spaniu) albo
        bardzo ruchliwą (Quady, skutery, motory, samochodu, pijane grupy
        imprezowiczów) ulicę. Ja nie przespałam ani jednej nocy całej. I
        jeszcze jedno - do hotelu zjeżdzają duże grupy bardzo młodych
        Brytyjczyków, którzy imprezy z knajp przenoszą w środku nocy na
        hotelowe korytarze. Z tym władze hotelu nie potrafią sobie poradzić.
        Sprzątanie pokoi niechlujne. Plac zabaw dla dzieci jest w
        rzeczywistości kącikiem dla dzieci ze straymi i uszkodzonymi
        zabawkami. W hotelu wszędzie wiszą kartki z pouczeniem, żeby
        przychodzic na kolację odpowiednio ubranym a w barze wydawana są
        tylko dwa drinki lub soki na osobę. Taki all inclusive :)
        Nie polecam szczególnie rodzinom z dziećmi.
        • adamck Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 24.06.09, 10:50
          Spokojnie jest w budynku 2, tam da się spać.
          Kawę można pić (jeśli ktoś lubi lekko słoną) lejąc w dwie filiżanki - w jedną
          kawę w drugą wodę (na zmianę podstawiać pod maszynę).

Niestety w tym hotelu na każdym kroku widać oszczędności - ale przecież Porsche
          (właściciela) dużo pali.

PS.
          W recepcji jest bardzo miła, sympatyczna i pomocna dziewczyna (czarne kręcone
          włosy) z nią można załatwić zmianę pokoju.

Pozdrawiam
          • Gość: gość Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.artronik.net 27.06.09, 22:59
            wróciłam z hotelu 26/06 po 2-tygodniowym pobycie z dzieckiem niespełna 2-letnim.
            Zdecydowanie nie zasługuje na 4*. Do poprzednich uwag dodam kwestię basenu - syf
            nieprzeciętny, ja osobiście nie miałam odwagi bawić się tam z dzieckiem. Przez 2
            tygodnie ani razu nie był czyszczony (nie licząc faceta, który wlał tam 2 wiadra
            nie wiadomo czego). Brak możliwości wypożyczenia ręczników plażowych.
            Nie ma żadnych animacji ani atrakcji dla dzieci.
            Głośno i niesympatycznie. Nie polecam, bo moim zdaniem za takie pieniądze można
            dostać dużo więcej.
            Dla lecących z Itaki - proponuję dzień przed wyjazdem potwierdzić godzinę wylotu
            (nam przesunęli z 8.00 rano na 15.00 oczywiście nie informując nas)
            • pola731 Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 03.07.09, 23:17
              dla zaiteresowanych - przyleciałam 26.06 - i jestem na miejscu więc
              wieści z pierwszej ręki - wracamy 10.07

generalnie - budynek nr 2 jest dość spokojny , nowy , da się i spać
              i funkcjonować normalnie
              basen główny niewielki - ale co do wody nie mam zastrzeżeń - stan
              sprawdzany 2 razy dziennie - o 9 rano i 19 wieczorem - rano
              dodatkowo jest czyszczony , woda chlorowana , ale bez przesady

brodzik czysty , płytki - 0,5 m
              plac zabaw mizerny - domek , karuzelka i jedna huśtawka - mało dla
              dzieci atrakcji
              animacji nie ma ani polskiej ani hotelowej ;
              drinki w wersji soft , z dużą ilością lodu - można prosić bez lodu i
              w wersji strong

jedzenie średnie , z każdym dniem pobytu jednak się poprawia
              przybyło obsługi kelnerskiej , barmanów jest 4 - niekontaktowy jest
              starszy Grek - reszta w porządku

jak dla mnie - gwiazdki raczej 3 i pół - do czterech trochę brakuje
              niestety ;

za samochód vw polo - w ofercie weekendowej omijając Itakę
              zapłaciliśmy 80 euro za 2 dni z pełnym ubezpieczeniem (szyby , opony
              itp) i fotelikiem dla dziecka
              • Gość: pepsi Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 10:49
                dzięki za informację, w końcu jakieś pozytywy...
                • Gość: mimi Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.home.otenet.gr 08.07.09, 13:07
                  ja też jestem na miejscu i wszystko jest ok.nic mnie nie zaskoczyło negatywnie, raczej tego sie spodziewałam, jedzenie ok, basen wystarczy, miejscowość barów i klubów-tak jak wszędzie była opisywana- jeśli ktoś racjonalnie nastawial się na wyjazd i sluchając przedstawiciela Itaki to bez zaskoczeń będzie
                  • Gość: asiulka Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 12:00
                    mimi, jak jest z dostępnością Pampersów i jedzenia dla dzieci typu GERBER?
                    • Gość: pepsi Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 12:49
                      mam pytanie dotyczące plaży, czy są tam jeżowce, czy trzeba zabierać ze sobą
                      buty do wody ? z góry dziękuję za odpowiedź
                      • adamck Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 10.07.09, 11:32
                        W Laganas nie ma jeżowców. Na innych plażach w wodzie są.
                  • Gość: **** Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: 80.48.123.* 09.07.09, 20:00
                    lecimy z kolezanka z Wawy do mayestic & spa 24.07.2009 :))))))
                    • Gość: *** Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.il.pw.edu.pl 10.07.09, 08:03
                      przeraziły mnie te opinnie, mam nadzieje ze okaza sie przesadzone
                      • Gość: xx Re: potrzebna opiniia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 11:42
                        Czy ktoś leci z w-wy 14 sierpnia?
                        • Gość: Rado Re: potrzebna opiniia Zakynthos Hotel Majestic & IP: 82.177.46.* 10.07.09, 21:26
                          Wylatuje 31.07. Czy ktoś leci w tym terminie?
                          • Gość: miszka Re: potrzebna opiniia Zakynthos Hotel Majestic & IP: *.chello.pl 12.07.09, 11:42
                            No to teraz moja opinia ze szczegółami.
                            Wróciłam w piątek po 2 tyg.
                            Lot opóźniony o godzinę-ale to oczywiście nie wina Itaki
                            Hotel spoko, prosiliśmy o pokój nad basenem , na szczęście dostaliśmy w głębi, dzieki temu była cisza i spokój.Pokoje nowe, czyste, przyjemne, kilatyzacja, lodówka i rolety.Panie sprzątają codzienne.
                            Posiłki
                            Śniadanie-rogaliku, dżemy, miód, warzywa,jakas wędlina, ser i jajka pod róznymi postaciami, do tego parówki, fasola i frytki
                            Obiady i kolacje bardzo różne, z jednej strony takie fast foodowe z drugiej kuchnia grecka, dla mnie bardzo ok.
                            Do tego przekąski po obiedzie.Bez przesady z tymi kolejkami przy barze, jakieś 3-6 osób to nie tragedioa. Alkohol średni, no ale czego się spodziewać.Barmani spoko, ale jeden grek męczący.
                            Polecam zajmować rano leżak nad basenem bo inaczej po śniadaniu nic nie będzie.
                            Co do wypozyczalni samochodow, jeśli znasz angielski to spróbuj miejscowej-jest tańsza niż ta z Itaki. Tak samo z wycieczkami.
                            Laganas paskudne-jak jakis Meksyk.ale za to jak się wyjedzie za, to wyspa po prostu zachwyca.Polecam plażę w Garakas.
                            Nalezy uważać także na komunikację miejską, jechaliśmy do zakinthos 4 razy tym samym autobusem nr 26 i 3 razy jechał coraz to inną trasą.
                            To tyle.
                            Wyjazd oceniam bardzo pozytywnie.
                        • Gość: wieniu82 Re: potrzebna opiniia Zakynthos Hotel Majestic & IP: 83.238.13.* 22.07.09, 14:44
                          My lecimy w 4 osoby.
                          • Gość: *** Re: potrzebna opiniia Zakynthos Hotel Majestic & IP: *.il.pw.edu.pl 23.07.09, 08:34
                            kiedy??
                        • Gość: Bazylee Re: potrzebna opiniia Zakynthos Hotel Majestic & IP: *.aster.pl 23.07.09, 21:11
                          My też lecimy 14 sierpnia z Wawy:) dajcie jakieś namiary może się skontaktujemy
                          przed wylotem, bo dobrze mieć znajomych na miejscu;) nasz mail madzianab@wp.pl
                          • blizniak1983 Re: potrzebna opiniia Zakynthos Hotel Majestic & 24.07.09, 22:02
                            czy ktoś może leci 7 sierpnia z wawy?????
                            i mam pytanie jak z plażą w laganas zeby można było sie połozyć
                            spokojnie daleko trzeba iść?????
                            • Gość: Irminka Re: potrzebna opiniia Zakynthos Hotel Majestic & IP: 195.8.217.* 26.07.09, 12:02
                              Ja lece 7.08 i juz sie doczekac nie moge:) Generalnie lecimy w
                              czrowke. Jak cos, to moj mail: ja_irmina@wp.pl
                            • blizniak1983 Re: potrzebna opiniia Zakynthos Hotel Majestic & 27.07.09, 21:17
                              ktoś coś wie wiecej na temat tych pożarów na zakynthosie?????bo
                              słyszałem nieciekawie tam ://///
                              • Gość: pepsi Re: potrzebna opiniia Zakynthos Hotel Majestic & IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 21:55
                                jak ja byłam (10-24.07) to nie było tak strasznie, były 2 pożary ale paliły się
                                góry, jednak zapach spalenizny było czuć w Laganas
                          • Gość: Bazylee Re: potrzebna opiniia Zakynthos Hotel Majestic & IP: *.aster.pl 09.08.09, 15:40
                            alo.nikt nie leci?trudno.my lecimy.
        • Gość: ROM Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: 195.117.88.* 11.09.09, 22:27
          Byłem
          Lipcu . Proszę sobie wyobrazić jak ja się czułem stojąc w barze po 21 i kelner
          mi mówi, że tylko jeden drink na jedną osobę. prosiłem o drugi dla żony.
          Żenujące!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: gość Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.isuzu.pl 24.08.09, 11:36
      hotel fatalny. Brudno, grzyby i pleśń w łazienkach powszechne.
      Pokoje są niesprzątane. Jedzenie niesmaczne i mało urozmaicone
      (poraz pierwszy na wczasahc schudłem 3 kg) Już na samym wejściu do
      stołówki człowiek się denerwuje, gdyż najpierw musi walczyc o wolny
      stolik. Obsługa opryskliwa. W hotelu sami Polacy, Czesi, Słowacy,
      paru Rosjan i zubożałych Angoli (szanujące się zachodznie biura
      podróży widocznie nie polecają tego schroniska).
      Plaża - ta 500m od hotelu - to nieporozumienie. W wodzie syf, przy
      szukaniu muszli można natknąć się jedynie na zuzyte prezerwatyty.
      Jednak jak przejedzie się ok. 3 km w kierunku Kalamaki, tłum ludzi
      rzednie i robi się naprawdę przyjemnie.
      Wyspa przepiękna. Polecam wynajęcie samochodu i zobaczenie: Keri,
      Kambi, Navagio, Porto Roxa, Limnionas oraz Vromi na wschodzie oraz
      plaże Porto Zoro i Xingia na Zachodzie, widok z Bochali przepiękny.
      Z Agios Nicholaos mozna wynająć łódkę (pogadać ze sprzedawcą ze
      stacji benzynowej) do Blue Caves i Navagio. Wszystko wyjdzie dużo
      taniej niż od naszych czcigodnych biur podróży.
      • Gość: marza Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.chello.pl 05.09.09, 20:26
        O matko tak czytam i czytam i lece juz w piatek 11 wrzesnia 2009 czy
        ktos leci w tym terminie. Jesli bedzie tak zle jak pisza wszyscy to
        dobrze, ze lecimy na tydzien jakos wytrzymamy;)
        Dam znac po powrocie.
        • Gość: gosiunqa Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: 213.17.236.* 09.09.09, 07:48
          Ja tez wyjeżdżam 11.09 i mam nadzieję, że pomimo tylu negatywnych opinii będę
          jednak mile rozczarowana.Jeśli ktoś również wybiera się tam w tym terminie i
          chce się skontaktować to podaje mail-a :gosiunqa@gmail.com
      • Gość: Carl Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: 195.205.192.* 08.09.09, 17:06
        Szanowny Gościu, który tak narzekasz.
        Nie wiem skąd jesteś, ale po przeczytaniu Twoich ubolewań jestem po
        prostu w szoku i jedynie co mi przychodzi do głowy to, to, iż
        prawdopodobnie u Ciebie na wsi nie było hoteli stąd takie
        rozczarowanie - co to takiego? lub też po prostu nie byłeś nigdzie
        indziej, a Grecja to dla Ciebie szczyt wyjazdów.

Jak zwykle - bardzo ciężko dogodzić Polakowi.
        Byłem w tym hotelu tego lata - wróciłem 28.08. z biura Neckermann.

Oczywiście zanim tam pojechałem natknąłem się na to forum i miałem
        bardzo mieszane uczucia, że wybrór tego hotelu był niewłaściwy. Po
        pobycie uważam że polskie fora są po prostu żałosne. Nie będę się
        już nimi posiłkować - wolę zagraniczne, gdzie obiektywizm nie miesza
        się z wielkopańskimi wymaganiami jakie reprezentuje większa część
        polskich turystów. W pierwszym dniu pobytu jeden z polskich turystów
        zaczepił mnie i pierwsze Jego pytanie - jakieś negatywne wrażenia???
        LUDZIE - jeśli pierwsze pytanie pada o negatywy to widać jakie jest
        podejście polaków do tego typu imprez i miejsc. DLa mnie jedynym
        negatywem to obecność Anglików. Znam ich nie tylko z tego hotelu,
        ale na całym świcie zachowania Anglikó są potępiane - i tyle w
        temaci enegatywów tego hotelu.
        Ktoś napsał że pokoje niesprzątnięte - codziennie po śniadaniu nasz
        pokój był sprzątany - co drugi dzień wymiana ręczników, co trzeci
        dzień wymiana pościeli. NIe wiem czy można wymagać coś więcej.
        Oczywiście kultura wymaga, aby zostawiać sprzątaczce choćby złamane
        1 Euro, bo takie są zasady, ale nie wśród większości Polaków (warto
        pojeździć i poznać świat). Grzyb na ścianach - z moją
        skrupulatnością i dużą ostrożnością do tego typu przypadków - nie
        zauważyłem - choć chciałem. Nasz pokój miał klimatyzację, która
        raczej wymagała czyszczenia. U zanjomych w nowszej części było już
        inaczej - gdyż klimatyzator nowszy. Szukanie stolika - powiem
        szczerze, nie było z tym problemu, sala jadalna jest naprawdę duża.
        Czekanie na posiłek w kolejce - bez przesady - max 1-2 min
        oczekiwania w kolejce do dań serwowanych w formie szwedzkiego stołu.
        Bez przesady - przecież nikt chyba na urlopie się nie spieszy. No
        ale Polak musi ponarzekać. Ktoś napisał o opryskliwości obsługi -
        sorry ale jak nie zna się języka i podchodzi się do barmana i ŻĄDA
        się wręcz drinka, którego nazwy nie potrafi się wymówić, to
        rzeczywiście problem dla barmana i sam fakt modulacji głosu
        (żadając) jak i brak znajomości kilku słów po angielsku lub
        niemiecku. Powiem że wręcz kiedy można było to barmani sami
        zachęcali do uśmiechu, do żartów nt jakości drinków i ilości
        alkoholu, a to zaczepiali dzieci i próbowali nawiązać kontakt. No
        tak, ale Polak musi mieć minę złą i niezadowoloną - bo on płaci i
        żada!!! :) bez komentarza.

Tak więc dla tych co mają zamiar jechać - polecam hotel. Jedzenie
        bardzo smakowite. Jedynie śniadania monotonne - tzn. codziennie to
        samo. Choć analizując nie zwasze trzeba jeść codziennie to samo,
        wystarczy sobie urozmaicać i codziennie jeść coś innego. Obiady i
        kolacje bardzo dobre - kolacje codziennie - 2-3 inne dania. W ciągu
        tygodnia nie powtarzały się.

Czytałem też o plastykowych kubkach do drinków. Jak zwykle - to
        chyba pisał ten który nie ma w głowie oleju lecz swoją pychę i dumę.
        Otóż w godz. do 19 (godz. kolacji) kiedy na basenie jest mnóstwo
        ludzi a bar graniczy bezpośrednio z basenem to logiczne jest, że
        drink w szkle na terenie basenu, to po prostu zagrożenie, że jak się
        stłucze to jest problem zarówno dla bezpieczeństwa na tym basenie
        jak i sprzątającego basen - nie życzę nikomu poszukiwania kawałków
        szkłą w basenie. Dlatego proponuję o logiczne przemyślenia zanim się
        cokolwiek napisze. Po godz. 19 drinku są już w szkle.

Acha był jeszcze tekst nt odległości do morza. nie liczyłem
        dokładnie ile jest metrów - ale spacerkiem idzie się max 10 min.
        Mówię maksymalnie, gdyż ja chodziłem i było to 6 min. Ale jestem
        duży i mam długie kroki :). Tak więc to jest nieporozumienie jak
        mówi się że to kawał drogi. Poza tym woda w zatoce nie jest tak
        brudna. Zapraszam na Bałtyk i porównać co to znaczy brudna woda. Ja
        pływałem w masce i spokojnie widać dno z nawierzchni 3-4 m.
        Oczywiście trzeba mieć na uwadze że to jest zatoka, gdzie mnóstwo
        łodeczek i ludzi. Inne plaże - Banana Beach, Gerakas - piaszczyste i
        woda czysta jak źródlana to co innego, ale to są plaże gdzie nie ma
        stateczków itp.

Co do innych atrakcji to oczywiście chętnie podzielę się na mail'a.
        Chętnie również prześlę fotki hotelu, dla tych co narzekają, że była
        tak źle i strasznie. carloswawa@gmail.com
        • Gość: bazylee Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.aster.pl 10.09.09, 20:59
          Bijmy brawo temu panu!! Zgadzam się z nim prawie całkowicie,po pierwsze,bo wyjął
          mi z głowy to co chciałem napisać, a po drugie,bo utarł nosa Gościowi. Byliśmy 2
          tygodnie, więc możemy się wypowiedzieć co nie co...ale nie będziemy się
          powtarzać;) Krótko: jesteśmy zadowoleni i zdecydowanie polecamy.
        • adamck Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 23.09.09, 14:58

powinni obniżyć do 3* - wtedy ok.

www.easygo.pl/opinie/grecja/wyspa-zakynthos/majestic-spa-2c8.html
          • Gość: obiektywny Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.chello.pl 23.09.09, 15:34
            A może nawet zero !!!!!!
            Ten watek jest tendencyjny, opanowany przez nieżyczliwych, tzn. nieżyczliwych !!!
            • adamck Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 25.09.09, 09:16
              Obiektywny - nie wiem czy ty tam byłeś - ja byłem!!!
              Polecam ten hotel ale za cenę max. 2 tys PLN (niektórzy w naszej grupie kupili 2
              tyg. za 1470 PLN) - wypożyczyć samochód i jeździć - wyspa piękna.
              • adamck Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S 25.09.09, 09:26
                Przypomniało mi się powiedzonko - rymowanka - greków w Laganas:

Majestic food is not so good.

(-: (-: !!!!!!
      • Gość: Zenek =) Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 18:43
        Jeżeli o brud w łazience nie mogę się z tobą zgodzić - są bardzo czyste
        Pokoje są sprzątane codziennie. Jedzenie jak jedzenie było dobre.
        Hotel ten może nie jest taki luksusowy. Ale za taką cenę i za tyle gwiazdek nie można oczekiwać
        złotych klamek. Byłam widziałam i było bardzo fajnie. Polecam.
    • Gość: Majestic Zakyntos Re: potrzebna opinia Zakynthos Hotel Majestic & S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 19:50
      Nie wiem, dlaczego ITaka przyznała tam jakiś żagiel. Byłem tam 4
      osobową rodziną 2 + 2. I tak ( moim zdaniem )
      Hotel nie zasługuje na 4*
      - Bardzo małe pokoje i nie widzę tam tej czwartej gwiazdki
      - Basen fajny ( ale woda chlorowana ) jak 4 gwiazdki to się ozonuje
      - Bardzo gburowata obsługa, szczególnie ta przy drinkach. Nie jestem
      pijącą osobą - ale te ich odzywki - trochę nie takie
      - Miejscowość dla młodych ludzi 16-22 lata i jest to wielka impreza,
      przez co nie jest możliwy odpoczynek ustawiczny chałas w nocy -
      Anglicy, Rosjanie ..etc. Biura nie powinny polecac to jako wczasy z
      dziećmi
      - Jadąc na 7 dni tak na prawdę jak lecisz z Katowic jedziesz na 6
      przyjeżdzasz o 16 w piatek, a wyjeżdżasz o 7.20 w następmy piatek
      - Ci z warszawy mają lepiej ale nie mają co zrobić z walizkami w