Dodaj do ulubionych

Pytanie o dwa konkretne hotele na Rodos

IP: *.filter.imagine.ie 25.02.08, 16:37
Witam,

Mam przed soba dwie oferty wczasow na Rodos - 1) Hotel Mitsis La
Vita, Rodos (HB) i 2) Hotel Lymberia, Faliraki (all inc).
Zdania w sieci na temat obu hoteli mocno podzielone, na co bylam
przygotowana. Ale moze ktos z tutejszych turystow mial przyjemnosc
byc w ktoryms z nich i moglby napisac opinie?

Wczasy beda podroza poslubna, wiec zalezy mi na tym, zebysmy
spedzili spokojny czas. Chcemy troche pobyczyc sie na plazy i troche
pozwiedzac, dlatego dobrze, zeby hotel mial dobra lokalizacje
jako 'baza wypadowa'.

Bede wdzieczna za kazda odpowiedz.

Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Tess_68 Re: Pytanie o dwa konkretne hotele na Rodos IP: *.promax.media.pl 12.04.08, 13:37
      Tylko La Vita, prawie centrum wszędzie nie daleko, mnóstwo rozrywek,
      knajp i dyskotek.Faliraki to wyłacznie yskoteki miasteczko żyje
      tylko nocą, nie ma czego oglądąć.Pozdrawiam, życzę dobrego wyboru.
    • Gość: kaxienka Re: Pytanie o dwa konkretne hotele na Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 14:37
      rozumiem,ze deczja juz zapadla i na pewno bedzie to Rodos, tak?
      bo mnie sto razy bardziej zauroczyla Kreta. Rodos jest zdecydowanie bardziej
      komercyjny i trudno tam uciec od cywilizacji. no i jest tez duuuzo mniej do
      zwiedzenia.
      ale do rzeczy-bylam rok temu z Grecos Holiday we wrzesniu w Mitsis La Vita.
      Pokoje-super (jesli zalezy Wam na balkonie, starajcie sie o pokoj na ostatnim
      pietrze, nam to zalatwila zaprzyjazniona Pani z bp, na innych pietrach
      balkonow-niet)
      Pokoje nic dodac nic ujac jak na 4 *. Posilki ok, sniadania, jak zwykle
      monotonne (nie wyobrazam sobie spedziec tam 2 tygodni, co dzien serwuja to
      samo), za to kolacje w blizniaczym,ale 5*owm hotelu obok sa naprawde na
      poziomie, duzy wybor i pelna elegancja.
      Hotel wlasciwie polozony w centrum, do starowki spacerem ok 5-8minut. Jesli
      jestescie para, ktora lubi rozrywki-swietny wybor.
      Co do lokalizacji hotelu a zwiedzania wyspy, to ja osobicie wolalabym centrum
      wysepki, bo wszedzie blizeej. ale z drugiej strony rodos jest tak niewieliki,ze
      my w 4 dni autem zwiedzilismy niemalze wszystko.

udanego wypadu!
      • marcin_ocenyhoteli.pl Re: Pytanie o dwa konkretne hotele na Rodos 13.04.08, 14:10
        A gdzie byłaś na Krecie, że uciekłaś od komercji?:) Ja mam całkowicie odmienne zdanie. Mieszkałem w stolicy i nie widziałem, by handlowano tam chińskimi pieskami skoczkami. Tak samo nie miałem problemu z zakupem dobrego pitagyrosa. Na Krecie musiałem się już nieźle napocić. Na każdym rogu tylko hamburgery, spaghetti i pizza. O ile o zmroku na Rodosie sprzedawano tylko lampki, o tyle na Krecie chińską tandetę najgorszej maści. Dosłownie jak na bazarku. Itd. itp.

Nie zmienia to oczywiście faktu, że warto się na Kretę wybrać.

Jeśli chodzi o hotel, to z La Vitą nie powinno być problemów. Tak jak pisała przedmówczyni, tylko najwyższe pokoje mają balkony. O ile nie odremontowano elewacji, hotel z zewnątrz straszy. Wewnątrz jest bardzo ok. Śniadania jecie w La Vicie, obiadokolacje w pobliskim Mitsis Grand Hotel, który jest najlepszym hotelem w mieście. Tam też korzystacie z atrakcji typu baseny itd. Grand jest kilkanaście metrów od La Vity. Dzieli je tylko lokalna ulica.

Tutaj możecie zdjęcia zerknąć:

www.ocenyhoteli.pl/LA%20VITA/index.html
        W serwisie są też oceny opisowe hotelu. O samym Rodos możecie poczytać w poradniku lub zapytać, jeśli chcecie.

Ja polecam miasto, bo jest jedyne w swoim rodzaju i żadna wioska w centrum, ani nawet najbardziej malownicze miejscowości typu Lindos mu nie dorównują, jesli chodzi o 14 dni pobytu. Fotki mówią same za siebie. Jeśli się spodobają, jedźcie do La Vity.

Jedyny minus to późne obiadokolacje. Musicie zapytać w BP, czy nic tu się nie zmieniło, bo w zeszłym sezonie, goście La Vity mieli dosyć późną godzinę wyznaczoną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka