Dodaj do ulubionych

miejscowość Kriopigi

04.03.08, 15:33
Zamierzam w wakacje jechać z Triady na wycieczkę do Grecji w formie 7 dni
lenistwa + 7 dni zwiedzania. Te 7 dni na miejscu ma być w miejscowości
Kriopigi, hotel Aegean. Czy ktoś był w tej miejscowości i ewentualnie w tym
hotelu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: miejscowość Kriopigi IP: *.zeo.pl 06.03.08, 10:18
      W tym hotelu nie byłem i na jego temat nic nie mogę powiedzieć. Sama miejscowość
      jest mało ciekawa tak naprawdę to nic tam nie ma. W zasadzie jest to wieś bez
      tawern z tego co pamiętam to i sklepów jest bardzo mało.
      • ante.todo Re: miejscowość Kriopigi 06.03.08, 13:01
        Hej, byłam dwa lata temu w Kriopigach (tez opcja 7+7). Miasteczko
        jest małe, są z 2 supermarkety, pare pubów i tawern. Przystanek
        autobusowy ( bardzo śmieszny - ciężko go zauważyć - ale to już
        zobaczycie sami o co chodzi) do Kalithei. Ogromnym plusem jest
        plaża - cudna i szeroka. Morza bardzo efektowne, niezłe plenery do
        zdjęć. Przy plaży super tawerna prowadzona przez Greków - pyszne
        jedzonko. Wspominamy bardzo pozytywnie pobyt w Kriopigach. Co prawda
        nie ma tam dyskotek - ale jest kameralnie, puby i tawerny
        przepełnione Grekami anie tłumem turystów. Niedaleko gaje oliwne,
        puste plaże... jak dla mnie to marzenie
        Polecam.
        • raffau10 Re: miejscowość Kriopigi 07.03.08, 14:54
          dzięki za opinie, choć niemalże skrajne :-) myślę, że po (lub przed) 7 dniami
          ciągłego ruchu, zwiedzania itp. takie małe, ciche miasteczko może być w sam raz.
          dzięki
        • Gość: biedronka37 Re: miejscowość Kriopigi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.08, 11:37
          Byłam dwa lata temu na opcji 7+7, Tydzień pobytu miałam w hotelu Poseidon View
          miejscowość Kriopigi. Potwierdzam, że miejscowość bardzo mała ale sympatyczna.
          Objazd jest intensywny więc te 7 dni w kameralnej miejscowości się przyda.
          • Gość: ivaz@gazeta.pl Re: miejscowość Kriopigi IP: *.piap.pl 25.03.08, 13:14
            napisz cos o tym hotelu, podobno porażka?
            • Gość: biedronka37 Re: miejscowość Kriopigi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 13:19
              Poseidon View to hotel dla mało wymagających szczególnie dla osób ceniących
              spokój. Miałam opcję HB. Śniadania skromne, obiadokolacje bardziej urozmaicone.
              Strome zejście na plażę, przy hotelu barek z trunkami. Przy opcji 7+7 pobyt w
              takim hotelu nie jest zły ze względu na intensywny objazd. Polecam wycieczkę
              fakultatywną statkiem na półwysep Athos.
              • Gość: Bono Byłem w Hotelu Aegean IP: *.tvkdiana.pl 29.03.08, 20:52
                Witam. Ja wraz z dziewczyną byłem w tym hotelu i uważam że pod
                względem czystości, estetyki i obsługi hotel jest bardzo dobry,
                bardzo nam się podobał. Jedynym minusem jest słabe jedzenie jakie
                serwują. Poza tym ocena bardzo dobra. Miejscowość także bardzo
                sympatyczna. Byliśmy także z Triadą i nie narzekaliśmy. Pozdrawiam:)
                • blondi376 Re: Byłem w Hotelu Aegean 06.05.08, 22:39
                  Ogólnie jeżeli chodzi o hotel, to byliśmy bardzo zadowoleni, z tym że aby
                  wszystko było ok:
                  - zaznaczcie w Triadzie że chcecie pokoje na piętrze z widokiem na morze,
                  ponieważ my przed wyjazdem poczytaliśmy duzo na temat tego hotelu i tak
                  zrobiliśmy i jako jedyni z naszej wycieczki mieliśmy pokoje z przepięknym
                  widokiem na morze, natomiast reszta była na parterze w tzw piwnicach ( podobno
                  fatalnie...).
                  - jedzenie faktycznie marne, ale tak idąc spacerkiem do Kriopigi są markety,
                  można kupić jedzonko, w pokoju jest lodówka ( nie płaci się za nią) więc z tym
                  jest ok, a personel raczej się nie czepiał jak wnosiliśmy ( w plecaku ) jedzonko
                  i picie.
                  - plaża ładna, piaszczysta. Idąc w lewo ( ok 3-5 minutek) od zejścia z hotelu na
                  plażę są płatne leżaki i tawerna Stella (b.fajna).,
                  Ogólnie było bardzo fajnie. Nie wspominam źle tego hotelu, tylko wcześniej
                  trzeba jednak zadbać o pokój.To ważne.
                  Pozdrawiam :)

--------------------------

www.pineda.pl/
                  • blondi376 Re: Byłem w Hotelu Aegean 06.05.08, 22:41
                    Ogólnie jeżeli chodzi o hotel, to byliśmy bardzo zadowoleni, z tym że aby
                    wszystko było ok:
                    - zaznaczcie w Triadzie że chcecie pokoje na piętrze z widokiem na morze,
                    ponieważ my przed wyjazdem poczytaliśmy duzo na temat tego hotelu i tak
                    zrobiliśmy i jako jedyni z naszej wycieczki mieliśmy pokoje z przepięknym
                    widokiem na morze, natomiast reszta była na parterze w tzw piwnicach ( podobno
                    fatalnie...).
                    - jedzenie faktycznie marne, ale tak idąc spacerkiem do Kriopigi są markety,
                    można kupić jedzonko, w pokoju jest lodówka ( nie płaci się za nią) więc z tym
                    jest ok, a personel raczej się nie czepiał jak wnosiliśmy ( w plecaku ) jedzonko
                    i picie.
                    - plaża ładna, piaszczysta. Idąc w lewo ( ok 3-5 minutek) od zejścia z hotelu na
                    plażę są płatne leżaki i tawerna Stella (b.fajna).,
                    Ogólnie było bardzo fajnie. Nie wspominam źle tego hotelu, tylko wcześniej
                    trzeba jednak zadbać o pokój.To ważne.
                    Pozdrawiam :)

--------------------------
                    www.pineda.pl
                    [url=www.pineda.pl/]tabliczki przydrzwiowe[/url]
                    • Gość: Gość Re: Byłem w Hotelu Aegean IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 07:13
                      Witam !
                      1. Miejscowość Kropigi marna nic ciekawego tak naprawdę to ulica przelotowa z kilkoma sklepami po bokach wewnątrz miejscowości możesz zobaczyć trochę naturalnego życia Greków ( po przeciwnej stronie do plaży)
                      2. Triada w moim przypadku to porażka !!!! Biuro którego nie interesują turyści .
                      3. Jak wykupisz wycieczkę na Atos (warto !) to odrazu spytaj się czy polski przewodnik będzie na całej trasie a nie tylko triada wykupi impreze u lokalnego BP która tam kosztuje 50% taniej i nawet nie opisze autokaru iż jest z Triady już pominę szczegół iż w autokarze nikt nic nie wie .
                      4. Jedzenie marne to mało powiedziane
                      5. Plkaża ładna !!!!!!!!
                      6. Knajpka pod dużym drzewem przy plaży extra
                  • Gość: nigdy z TRIADĄ Re: Byłem w Hotelu Aegean IP: 193.33.174.* 25.09.08, 06:14
                    NAPRAWDE JESTEŚ BLONDYNKĄ I DO TEGO PIJANA ALBO NAĆPANA BYŁAŚ CAŁY CZAS SKORO UWAŻASZ ŻE PLAZA JEST TAM ŁADNA.
                    SYF, BRUD, ZDEZELOWANY BUS JAKO SKLEP Z PIWEM I LODAMI.GDYBYŚ TYLKO PRZESZŁA TROCHĘ DALEJ ZARÓWNO W LEWO LUB W PRAWO TO BYS ZOBACZYŁA ŁADNE NAPRAWDĘ PLAŻE. WSPÓŁCZUJĘ CI.CAŁUSKI
      • Gość: mały Re: miejscowość Kriopigi IP: *.lom.netster.pl 02.08.08, 20:55
        Syf i nie polecam nikomu a szczególnie hotelu ILIONS i biura TRIADA
    • Gość: marcin Re: miejscowość Kriopigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 14:33
      W Aegean słabe jedzenie marne i mało, plaza okolo kiolmetra po
      skarpie w dół, ulica z tawernami blisko, ale przygotowac sie ze
      grecja jest droga,klima odplatna
      • Gość: Paulina Re: miejscowość Kriopigi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 14:22
        czesc! a sluchajcie był ktoś w hotelu Illios?
    • jac_niezadowolony Re: miejscowość Kriopigi 02.08.08, 21:05
      bylem w tej miejscowości nie polecam straszny syf jedzenie do dupy
      właściciel hotelu ILONOS debil do potegi ... uwazajcie na niego ta
      wyprawa to strata pieniedzy....BEZ WYZYWIEWIENIA WARTO SIE
      WYBRAC !!!!! blizej cypla!!!! tam jest taniej
    • Gość: byłam rok temu Re: miejscowość Kriopigi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 10:58
      Porażka!Byłam rok temu w hotelu Paradise. Totalna porazka!! Jedzenie
      obrzydliwe i wydzielane! Zero warzyw! Pomidory musielismy sami sobie
      kupic w markecie bo w hotelu dostawalismy pół plasterka a jak
      spytalismy czy mozna dostac wiecej pomidora to powiedzieli ze nie bo
      dla innych nie wystarczy. Masakra!! W Kriopigi w sumie nie ciekawie
      a nie wspomnę już o cenach! Kosmiczne! Nie polecam ani Kriopigi ani
      Triady. Nie dbają o swoich klientów. Pani animatorka pojawila sie
      moze 2 razy w hotelu zeby sobie pogadac a nie zabawic gości.
      • Gość: aga Skendos - kriopigi IP: 212.160.148.* 07.08.08, 12:48
        Czy ktoś z Was był może w tym hotelu? Ja się wybieram pod koniec
        sierpnia ale trudno znaleźć jakieś opinie o tym miejscu
        • Gość: nigdy z TRIADĄ Re: Skendos - kriopigi IP: 193.33.174.* 25.09.08, 06:03
          -byłem widziałem i ODRADZAM.Porażka. Mieścina malutka, ceny kosmiczne. AEGEANT hotel w porzadku. Nowy ,czysty, pokoje przestronne,z lodowka i klimą i balkonem. Jest i
          basen. UWAGA!!! KOMARY.. PLAGA. Rezydent kieruje do sklepu, farsa. Wyżywienie natomiast. Śniadanie 2 plasterki sera żółtego 4x6 cm, 2 plaserki 4x6cm czegoś (wyrób wędlinopodobny,polska martadela to przy tym cymesik), 2kosteczki MARGARYNY!!!!, wyrób kawopodobny (więcej zbożówki), DZEM.I codzienna walka o chleb. A raczej o bułkę WECKA.Wydzielany.Norma to 4 kromeczki.Na prośbę o więcej kategoryczne OHI (NIE) I tak przez cały TYDZIEŃ.Obiadokolacja.Trzeba przyjśćtuz przed 19.BO:: zupka cienka i jako osoba w czołowce mozna coś wyłowić.Trochę makarony, warzyw.Spóźnialscy mieli już czysty wywar, to znaczy rosołek.Druge danie bardzo oszczęddne. Podudzia to chyba były z gołebia albo z przegłodzonych kurczaków.Rezydent TRIADY nic nie wpłynął na ten stan.Wręcz przeciwnie, twierdziłże tak ma być.
          Ostatni dzień pobytu to koszmar.Wykwateroanie z pokoju godzina 10 rano. odwóz na lotnisko 20.30 Odlot samolotu godzina 24 w nocy. Chyba że zapłacisz to masz pokój. Nawt bagaży nie przechowują.Oczywiście już bez wyżywienia.Niezgodne z umową ale to wyjaśnię z TRIADĄ. Czyli ogólnie KRIOPIGI (ZIMNA ŚWINIA) do kitu.Juz miejscowości za i przed są o niebo przyjemniejsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka