Dodaj do ulubionych

Kissamos Plaza Kastelli/Kissamos/Kreta

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 12:53
Bardzo proszę o informację kogoś kto był w Kissamos czy widział ten
hotel.
www.itaka.pl/strony/2/i/545.php
Obserwuj wątek
    • Gość: edyta Re: Kissamos Plaza Kastelli/Kissamos/Kreta IP: *.dsl.hol.gr 31.03.08, 07:55
      Tego hotelu jeszcze nie ma ,jest w trakcie budowy!!!!!
      • Gość: mmena Re: Kissamos Plaza Kastelli/Kissamos/Kreta IP: *.crowley.pl 12.05.08, 14:36
        2 lata temu jeszcze byl, czemu teraz mialoby go nie byc? Zostal w miedzyczasie
        rozebrany?
        • Gość: biomj Re: Kissamos Plaza Kastelli/Kissamos/Kreta IP: *.biology.univ.gda.pl 12.05.08, 14:41
          Umiesz czytac? Nie chodzi o Kissamos palace, ktory byl i jest, ale o
          zupelnie inny hotel
    • Gość: wiotok Re: Kissamos Plaza Kastelli/Kissamos/Kreta IP: 192.193.245.* 31.03.08, 12:56
      my lecimy do tego hotelu 28.05, jak wroce to moge zdac relacje
      • Gość: edyta Re: Kissamos Plaza Kastelli/Kissamos/Kreta IP: *.dsl.hol.gr 31.03.08, 17:00
        zdjecia umieszczone w ofercie to lipa ,budynek jest w surowym stanie
        • Gość: magda Re: Kissamos Plaza Kastelli/Kissamos/Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 23:22
          dzwoniłam do kissamos /telefon z katalogu ITAKI/ i babka
          powiedziała mi ze jest UNDER CONSTRUCTION i że bedzie gotowy NEXT
          YEAR

zrezygnowałam z niego no bo jak go nie ma to jak do niego jechac,
          dzwoniłam do Itaki i nie bardzo umieją to wytłumaczyć
          • Gość: wiotok Re: Kissamos Plaza Kastelli/Kissamos/Kreta IP: 192.193.245.* 01.04.08, 09:49
            to ciekawe bo na innym forum wypowiadala sie osoba ktora mieszka w
            kissamos, ze hotel jest gotowy, ja lece sprawdze to wam powiem
            • Gość: aa Re: Kissamos Plaza Kastelli/Kissamos/Kreta IP: *.dsl.hol.gr 01.04.08, 10:21
              dobrze by bylo gdybys zadzwonil do tego hotelu,bo przyjedziesz na
              miejsce i umieszcza Cie gdzie indziej,problem jest tylko taki ze w
              Kisamos nie ma hoteli czterogwiazdowych
              • Gość: magda Re: Kissamos Plaza Kastelli/Kissamos/Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 01:30
                Wiotok
                fajnie ze zdasz relacje, moze kiedys sie do niego wybiorę ..
                zdecydowalam sie na palazzo porto platanias

mozesz podeslac linka w ktorym ktos sie wypowiada na temat kissamos
                plaza
      • Gość: monia Re: Kissamos Plaza Kastelli/Kissamos/Kreta IP: *.chello.pl 12.06.08, 13:16
        Witam
        Proszę o opinię na temat hotelu Kissamos Plaza.
        Jadę w sierpniu a informacje jakie mam są nieciekawe.
        Pozdrawaim
        Monika
        • Gość: edyta Re: Kissamos Plaza Kastelli/Kissamos/Kreta IP: *.dsl.hol.gr 13.06.08, 08:14
          Hotel bedzie gotowy w przyszlym roku,nic sie nie zmienilo ,zadzwon
          bezposrednio do kissamos ,do hotelu ,to co jest na stronie itaki to
          zwykla sciema
        • Gość: justyna Re: Kissamos Plaza Kastelli/Kissamos/Kreta IP: 148.81.20.* 16.06.08, 09:05
          ja też miałam jechać tam w sierpniu, ale dwa dni temu otrzymałam
          informację z biura ITAKA,że ten hotel jest jeszcze nie oddany.
          wysłali propozycję innych hoteli położonych bliżej Chani.
      • Gość: zarzis Re: Kissamos Plaza Kastelli/Kissamos/Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 20:15
        można prosić o krótką relację z wyjazdu? Czy sprawdziły się dobre
        czy złe przewidywania?
    • Gość: wiotok Re: Kissamos Plaza Kastelli/Kissamos/Kreta IP: 192.193.245.* 04.04.08, 10:37
      mamy informacje ze jest faktycznie w fazie wykanczania i bedzie
      dostepny od polowy czerwca
      • Gość: edyta Re: Kissamos Plaza Kastelli/Kissamos/Kreta IP: *.dsl.hol.gr 04.04.08, 10:49
        od polowy czerwca ?a powiedzieli Wam ktorego roku
        • Gość: wiotok edyta IP: 192.193.245.* 04.04.08, 16:22
          rozumiem ze nie polecasz tego hotelu, mozna wiedziec dlaczego?
          mieszkam w kissamos? polec mi ciekawy hotel w tamtych rejonach
          • Gość: wiotok Re: edyta IP: 192.193.245.* 04.04.08, 16:23
            mialo byc "mieszkasz w kissamos?"
            • Gość: edyta Re: edyta IP: *.dsl.hol.gr 04.04.08, 18:14
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=21755&sortuj=6
              Tutaj znajdziesz recenzje hoteli w Kissamos i bedziesz mogl wybrac
              co Ci odpowiada,jezeli chodzi o ten hotel do ktorego sie wybierasz
              kiedy go ukoncza napewno bedzie fajny,a na dzien dzisiejszy nawet
              tynkow nie polozono o reszcie nie wspomne.....takze wydaje sie mi
              sie nie realne zeby go wykonczono do konca czerwca...pozdrawiam
              • Gość: podroznik stefanos Re: edyta IP: 87.203.67.* 10.05.08, 13:48
                UWAGA do wszystkich nieszczesnikow co wybrali KISAMOS PLAZA.
                Bylem przejazdem wczoraj w Kisamos/Kastelli.
                rzeczywiscie najgorsze przypuszczenia sie potwierdzaja - nawet nie
                ruszyli z remontem - budowa. Basem wypelniony mazia, nad basenem
                betonowy szkielet niewykonczonych pieter hotelowych. Tylko
                fitnescenter dziala. Jesli wezmo sie wreszcie do pracy, to gosci
                ukoi do snu budzic warkotliwa betoniara. W kazdym razie - Bedzie
                niezgorsza rozpierducha, jak przyjada pierwsi goscie. Gotowy w tylko
                parter, ale i on wyglada nienajlepiej, zawalony lezakami i stolami z
                nieczynnej knajpy Romeyko (nigdy nie mialem zaufania do greckich
                litwinow) - i to sie potwierdzilo. W kazdym razie warto juz szukac
                papugow, co sie beda procesowac za Was, biedni wakacjusze o wasze
                stracone pieniazki. A nerwy stargane bedo nie do zwrotu. Z drugiej
                strrony w Kisamosie w sezonie mozna spac na swiezym powietrzu lub w
                pobliskich zaroslach i inspektach pomidorowych (microklimatos). Po
                powrocie zalacze odpowiednie fotogrammy....
                • Gość: tu_plazy_nie_ma Hotel Kissamos Plaza dostępny od sezonu 2009 IP: *.acn.waw.pl 14.05.08, 20:01
                  Dzwoniłem dziś na numer telefonu hotelu Kissamos Plaza w Kastelli podany w
                  katalogu Itaki i rozmawiałem z mężczyzną, który podawał się za właściciela. Oto
                  skrót:
                  1. Hotel w budowie i nie przyjmuje gości do końca 2008 roku.
                  2. Gotowa tylko część rekreacyjna.
                  3. Właściciel uprzedził Itakę o niemożności wywiązania się z umowy z powodu
                  kłopotów z kredytem i opóźnień w budowie.
                  4. Itaka zawarła umowy z hotelami w pobliżu i najprawdopodobniej do nich
                  przekieruje swoich klientów.
                  5. Zapewniał, że mimo wszystko wakacje mogą być udane, bo miejscowość urocza, a
                  plaże jak na Tahiti.
                  Można więc jechać i dać się przekierować, jeśli Itaka w ostatniej chwili nie
                  odwoła imprezy, wypocząć w jakimś bliżej nieokreślonym hotelu, a po powrocie
                  zażądać zwrotu pieniędzy za zmianę miejsca pobytu (zgodnie z umową podpisaną z
                  Itaką) i pojechać jeszcze raz gdzie indziej. Tylko co na to powie ich
                  ubezpieczyciel, który za to wszystko będzie musiał zapłacić trudno powiedzieć.
                  • Gość: biomj Re: Hotel Kissamos Plaza dostępny od sezonu 2009 IP: *.biology.univ.gda.pl 15.05.08, 12:03
                    No faktycznie, ciekawe co zrobi Itaka. Przede wszystkim dlatego, ze
                    z tego co pamietam w katalogu to byl ich najdrozszy hotel w Kissamos
                    i najblizszej okolicy.
                • Gość: oliwka Re: edyta IP: *.ptim.net.pl 15.05.08, 12:42
                  czy ktoś się może orientuje czy Kissamos Plaza jest blisko hotelu
                  Aphrodite Beach? Chodzi mi o sąsiedztwo budowy, hałasu, kurzu itd.
                  • Gość: magda Re: edyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 13:46
                    najgorsze, że Itaka, przynajmniej te Panie na infolinii, utrzymują,
                    że hotel jest dostępny. Powinni dawno go wycofac
                  • Gość: lula Re: edyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 07:02
                    Kisamos Plaza sasiaduje z Afrodite Beach. Ale jeszcze w zeszłym tygodniu nie
                    były tam prowadzone żadne prace budowlane więc halasu od tej strony nie było.
                    betoniarki było słychac natomiast u drugiego sąsiada, od strony zachodniej - tam
                    trwają prace wykończeniowe kolejnego hotelu.
                    • pietnacha40 Re: edyta 16.05.08, 09:19
                      Czytam ten wątek z zainteresowaniem i ciekawa jestem jak skończy się sprawa
                      osób,które wykupiły urlop w tym hotelu.Wierzyć się nie chce,ze można sprzedawać
                      coś co praktycznie nie istnieje.
                      Ale chciałam o czymś innym.Osoby,które wykupiły hotele obok.Nie nakręcajcie się
                      tak.Wasze hotele stoją,są ładne,wczasy w Kissamos,to wg mnie bardzo dobry
                      wybór.Cały czas myślę,zeby tam jeszcze raz kiedyś pojechać.A Wy na ten moment
                      zaczynacie kampanię,że na pewno będzie tragicznie,bo będą betoniarki.Ile tak na
                      prawdę siedzicie w hotelu ? Ja tam spędzałam tylko noce.Jasne,ze fajnie mieć
                      piękny widok i ciszę,ale bez tego,akurat w Grecji, można się obyć.Nie psujcie
                      sobie urlopu jeszcze przed wyjazdem.To,że obok buduje sie inny hotel - trudno -
                      kiedyś musi.Was już stoi,jest bardzo dobry,obok ładna plaża,niedaleko jedna z
                      ładniejszych plaż na Krcie - Falasarna.Życzę tak udanego pobytu,jaki ja miałam.
                      • Gość: rencistka Wandzia Re: edyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 16:14
                        Rzeczywiscie, tylko idyoci spedzaja cale dnie w hotelu, albo biedne ofiary udaru
                        slonecznego wzglednie biegunki (czego nikomu nie zycze). To nie zmienia faktu,
                        ze bzyczenie pil i gulgot betoniary to nie calkiem mile odglosy dla urlopowiczow
                        wczesnosezonowych. Nowy sasiad Aphrodite bedzie pewnie zaraz ukonczony, Klada
                        wlasnie posadzki i podszykowuja wnetrza - ale troche zepsul widok, o ile w
                        kissamoskich - miejskich realiach mozna nowic o urodziwych widokach i ladzie
                        przestrzennym. Wolalam jak go nie bylo,no ale Kissamos caly czas sie rozbudowuje
                        trwaja budowy w roznych mniejscach a przed tygodniem roztworzyli nowego
                        Carefoura przy glownej ulicy - oj beda pewnie plajty malych sklepikow. A w samym
                        Aphrodite, jak sobie przypominam, tarasy-balkony cieniste, obszerne i wygodne,
                        za to niestety troche gorzej z regularnym sprzataniem i wymiana recznikow. Albo
                        moze nie mialam szczescia?
                        • Gość: Aga Re: edyta IP: 77.223.200.* 17.05.08, 16:29
                          A w którym miejscu otwarli tego Carefoura, czy nie naprzeciw hotelu
                          Peli. To była taka spokojna miejscowość.
                          • Gość: rencistka wandzia Re: edyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 15:02
                            Niedaleko Peli (blizej miasta), ale tylem do ul. Agamemnos, przy ktorej hotel
                            jest usytuowany. Frontem zas do glownej trasy przelotowej przez miasteczko tzw
                            new road. Dostawy beda zwyczajowo od tylu (co bywalcow peli i okolic nie
                            ucieszy), zas cala bryla nie nalezy do najwyzszej kategorii budownictwa
                            hipermarkietowego zarowno na Krecie jak i w swiecie. Cuz poradzic, zmienia nam
                            sie Kisamos, i my sie zmieniamy...
                            • Gość: Aga Re: edyta IP: 77.223.200.* 18.05.08, 15:23
                              To mnie zdołowałaś.
                              • Gość: rencistka wandzia Re: edyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 16:07
                                Od razu sie dolowac nie nalezy. Przecie specyficzny urok kissamos polega na w
                                miare spokojnym centrum, a to na razie sie nie zmienia tak mocno i zyje swoim
                                rytmem. Obrzeza nie nalezaly do miejsc pieknych a mowiac mocniej byly dosc
                                paskudne od lat wlasciwie juz wielu, kiedy zaczeto budowac gdzie sie da (i nie
                                da) domy, hotele, pensionaty etc., co zmarnowalo sielskie krajobrazy w calej
                                zreszta Grecji nadmorskiej, Ja tam dalej bede lubila Kisamos.
                                A Peli? A Peli ze swym zgrabnym basenem i zielenia wzdluz granic dzialki jest
                                nadal dobrze izolowany od strony wschodniej - nawet hipermarka nie widac!
                                Jeszcze troche czasu uplynie, az sie obrecz konkurencji od prawa i lewa na Pelim
                                zacisnie. No ale wtedy Kostas bedzie pielegnowal juz siwe wasy a my bedziemy w
                                Ciechocinkach, bo lekarze zabronia samolotowych wycieczek w upalne strony. Wiec
                                glowa do gory!
                                • Gość: hankra Re: edyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 17:28
                                  A jak oceniacie Afrodite beach w Kissamos, czy ktoś już był w tym roku ? Interesuje mnie czystość hotelu i posiłki.
                                  Poradzcie czy do Samarii lepiej wybrać się na wlasną rękę ? Jeśli tak to czy z Kissamos dojadę autobusem?

• Gość: rencistka wandzia Re: edyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 20:55
                                    To przyjazny hotel z sympatyczna i komunikatywna para wlascicieli (angielski,
                                    wloski, troszke polski). Wiecej odnajdziesz na odpowiednim watku forumowym.
                                    Sprawa jedzenia:
                                    - jak to w hotelu dla grup zorganizowanych, znam gorsze i potworniejsze. Tu nie
                                    jest zle. Jak ktos ma inne, bardziej wyszukane kulinarnie oczekiwania musi
                                    szukac czegos indywidualnego w miasteczku. Zawsze tez wazne, czy sie lubi grecka
                                    kuchnie dostosowana do polskich gustow (co czasem trudne do pogodzenia). Co
                                    natomiast istotne, sniadania stosunkowo urozmaicone, oczywiscie na miare znow
                                    hotelowych realiow, ale w kazdym razie nie jednostajne (jak bywa gdzie indziej).
                                    Znam jednak takich, co sobie organizuja dodatkowy, prawdziwy yogurth, lepsze
                                    gatunkowo pomidory i inne dodatki wedle upodoban.
                                    Do Samarii zawsze na poczatku spotkan z Kreta lepiej z grupa zorganizowana, choc
                                    niekoniecznie z biura lansowanego przez tzw. rezydenta - lepiej najpierw
                                    poszukac alternatyw w miasteczku. A generalnie - uwazac, bo dla slabszych i
                                    zaawansowanych wiekowo (jak np. ja - mam juz ponad 60 lat i jestem po bolesnym
                                    uszkodzeniu rzepki kolanowej na nartach) - to moze byc gehenna. Ostatni, bodej 4
                                    raz zeszlam wawozem okolo 7 lat temu (wlasnie trwala wiosna bez upalu) i chyba
                                    mi to wystarczy. Pamietaj: dobre obuwie, kapelusz i woda to koniecznosc
                                    bezwarunkowa.
                                    • Gość: hankra Re: edyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 22:39
                                      Bardzo dziękuję za wyczerpującą informację . Pozdrawiam serdecznie
                                • Gość: Aga Re: edyta IP: 77.223.200.* 19.05.08, 21:49
                                  Dzięki. Fajnie napisałaś.Lubie Peli i Kissamos ale sama uważam ,że
                                  za parę lat będzie tak samo jak w Malii czy Hersonissos.
                                  • Gość: olito Re: edyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 20:17
                                    Wiec jak jest z tym hotelem??? Mysle, ze pierwszy turnus juz
                                    powinien byl wrocic. czy moze sie podzielic informacjami?
                                    • Gość: edyta Re: edyta IP: *.dsl.hol.gr 16.06.08, 08:27
                                      relacji z pierwszego turnusu nie bedzie ,jak wejdziesz na strone
                                      itaki z informacjami o tym hotelu ,nie znajdziesz juz tej
                                      oferty,tylko opis hotelu .ktory napewno kiedys zostanie ukonczony
                                      • Gość: mww Re: edyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 01:19
                                        wróciłam z Krety, byłam zobaczyc ten słynny kissamos plaza. hotelu
                                        nie ma, 3 ludzi budowało basen jak tam byłam, plaża beznadziejna,
                                        brudna, materiały budowlane walają sie wszedzie, równiez na plaży,
                                        ogólnie Kissamos nie wywarło na mnie pozytywnego wrażenia, nie ma
                                        gdzie spacerować, brudno, porozwalane smieci... polecam Porto
                                        Platanias, świetny hotel, miejscowość troche glośna ale ja byłam w
                                        czerwcu wiec jeszcze nie było inwazji turystów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka