Gość: Mark14 IP: *.pl 03.06.08, 19:32 Ile kosztuje wypozyczenie samochodu na Krecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
itm.an Re: Wypozyczalnia samochodow 22.08.16, 19:21 Witam Proszę o info na temat sprawdzonej wypożyczalni aut w Chanii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jm Re: Wypozyczalnia samochodow IP: *.home.otenet.gr 24.08.16, 23:34 Timecar. Nowiutkie auta klima. Pelne ubezpieczenie bez haczykow. Bez limitu km. Drugi kuerowca bez oplat. Solidna firma. Trzeci rok korzystamy. Pokecam! Nam polecil nasz gospodarz przy pierwszym przyjezdzie. I ba. Mozliwosc wynegocjowania nizszej ceny. Przy 10 dniach ugryzlismy 80 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jm Re: Wypozyczalnia samochodow IP: *.home.otenet.gr 24.08.16, 23:38 Do wątku Timecar jeszcze.. Zadnych przedplat, blokady karty. Po przyjezdzie auto czeka, podpis na umowie rozliczenie ustalonej kwoty i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Wypozyczalnia samochodow IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.16, 08:17 Wszystko tylko nie Autoway! Odpowiedz Link Zgłoś
zosok Re: Wypozyczalnia samochodow 24.08.16, 09:19 A ja od lat korzystam z Autoway i jest w porzadku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Wypozyczalnia samochodow IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.16, 18:24 Masz rację warto przepłacać za pośredników... Odpowiedz Link Zgłoś
wiem_gdzie_jade Re: Wypozyczalnia samochodow 24.08.16, 16:12 Zależy od kilku czynników, takich jak: - grupa samochodu - termin - ilość dni - ubezpieczenie Przykładowo w tym czasie grupa A na 7dni z pełnym ubezpieczeniem BEZ wkładu własnego (bez blokady, karty kredytowej itp.) u nas to koszt 198 €. Od 12 września to samo auto 153 € Poza sezonem, czyli u nas od 26 września - 112 €. Pełne cenniki na stronie - wiemgdziejade.pl/samochody_produkty/ pozdrawiam, Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
dnexter Re: Wypozyczalnia samochodow 24.08.16, 18:29 W Chani i nie tylko wypożyczalni samochodów w brud! Można przebierać w ofertach - nie dawajcie się dymać pośrednikom typu autoway czy ten powyżej. Taniej wypożyczycie na miejscu, nie ma z tym żadnych problemów - omijać pośredników! Odpowiedz Link Zgłoś
wiem_gdzie_jade Re: Wypozyczalnia samochodow 25.08.16, 10:08 dnexter, czy taniej na miejscu - zależy. Jako pośrednik masz zawartą inną umowę z firmą, to działa na zasadzie hurt/detal, wypożyczając samochody hurtowo, masz inne stawki i inne warunki. pozdrawiam, Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
dnexter Re: Wypozyczalnia samochodow 25.08.16, 11:44 To Ty masz zawartą inną, korzystniejszą umowę na której zarabiasz - nie klient. Różnicę + twoją marżę pokrywa klient. Odpowiedz Link Zgłoś
wiem_gdzie_jade Re: Wypozyczalnia samochodow 25.08.16, 12:01 pozwolę się nie zgodzić, mając odpowiednio niską ustaloną stawkę, końcową cenę da się ustalić w ten sposób, że i tak w dalszym ciągu będzie niższa, niż przy bezpośrednim wynajmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: Wypozyczalnia samochodow IP: *.146.8.87.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.08.16, 12:13 Ale nie każdy zna angielski na tyle dobrze żeby się dogadać. I nie chodzi mi o samo wypożyczenie samochodu. Miałam poważną awarię samochodu i nie byłabym w stanie przekazać "co się stało" po angielsku. A tak zadzwoniłam do pośrednika i czekałam tylko na telefon zwrotny z informacją co dalej. Tak że wolę zapłacić parę, dosłownie parę euro więcej. Omijasz pośredników, to dobrze, Twoja sprawa! Ale każdy ma prawo wyboru i jak ktoś chce wypożyczyć za pośrednictwem to jego sprawa i jego pieniądze, Ty za to nie płacisz więc się tak nie rzucaj! Odpowiedz Link Zgłoś
zosok Re: Wypozyczalnia samochodow 25.08.16, 16:52 alka-nie przejmuj sie. Wypozyczam jak pisalam wyzej od lat. Wlasnie -kazdy ma prawo wyboru. Nie trzese sie nad kazdym euro. I tyle. Dla mnie fakt ze mnoge zalatwic po polsku ma znaczenie. Kiedys wlamano mi sie do auta na pld Krecie, zniszczono zamek w przednich drzwiach i ciesze sie ze moglam po polsku sprawe zalatwic. Na Kefalonii z kolei najblizsze mniejscowosc byla ok 15 km. W hotelu wypozyczano 46 euro/doba. Ja mialam za 35. I tez nie mam limitu km, pelne ubezpieczenie, nikt o karte kredytowa nie pyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wypozyczalnia samochodow IP: *.play-internet.pl 28.08.16, 22:15 Ale glupoty wypisujecie coby tylko zareklamowac te wasze polskie wypozyczalnie. Co temat o wypozyczeniu samochodu to zaraz spamerzy z utoway lub wiem gdzie nie jade sie wpychaja i zachwalaja te swoje drogie uslugi. Widac jai cienko przeda skoro posuwsja sie do tak nachalnego i aroganckiego reklamodawstwa pod roznymi nickami. Odpowiedz Link Zgłoś
duroc1812 Re: Wypozyczalnia samochodow 12.09.16, 05:38 a na Corfu?jadę 21 wracam 28 października i co zrobić znalazłem w grupie A za 660 zł z ubezpieczeniem bez ubezpieczenia 445. czy to jest dobra cena?czy też na miejscu jest bardziej konkurencyjna?bardzo proszę o informację pozdrawiam Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Wypozyczalnia samochodow IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.16, 22:39 dołączam do pytania o Corfu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wypozyczalnia samochodow IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.16, 10:28 Nie ma sensu już chyba więcej na ten temat pisać! Jesteś tumokiem i nie wyciągnąłeś żadnych wniosków z postów tu zawartych więc rób co chcesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirka Re: Wypozyczalnia samochodow IP: *.hu 29.08.16, 08:56 Ale było moje zdziwienie ,jak okazało się ,że na Rodos wypożyczyłbym takie same auto jak w autowayu za połowę ceny! Do tego minimum formalności dosłownie po 5 min można ruszać w drogę nowym autem a obsługa potrafiła wszystko wyjaśnić po polsku i jeszcze dała gratis super mapkę Rodos. Dziwne ,że jeszcze ktoś korzysta z tych naciągaczy z autoway lub tym podobnych pośredników co zwęszyli szybki interes. Odpowiedz Link Zgłoś
vicehrabiadebragelone Re: Wypozyczalnia samochodow 07.09.16, 07:49 Trochę nie w temacie ale jakie obecnie są ceny paliwa na Krecie? Odpowiedz Link Zgłoś
wiem_gdzie_jade Re: Wypozyczalnia samochodow 07.09.16, 22:04 Bezołowiowa 1,45euro. pozdrawiam, Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
vicehrabiadebragelone Re: Wypozyczalnia samochodow 08.09.16, 14:01 Dziękuję za info 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
emtek01 Re: Wypozyczalnia samochodow 04.09.16, 17:00 W tym roku pierwszy raz korzystałem z Autoway Polska, coś mnie podkusiło, myślałem, że tak będzie lepiej. Cóż, nigdy więcej nie skorzystam z usług tej firmy - ceny wyższe niż na miejscu, brak możliwości wyboru konkretnego auta - w konsekwencji dostaliśmy samochód w stanie bliskim śmierci technicznej, z łysymi oponami, z brudną, poplamioną i poklejoną gumami do żucia tapicerką siedzeń. Moja rada - auto tylko na miejscu, podoba się to bierzesz. A nie płacisz pół roku wcześniej i dostajesz wrak. Nie polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ti_pi Re: Wypozyczalnia samochodow IP: *.jobqueue.netcraft.com-ucb5f580ff05e43129ae5ec67eb434905u-digitalocean 08.09.16, 21:29 wiem_gdzie_jade udaje uprzejmą/mego i pomocną a na fale krytyki jej beznadziejnej firmy reaguje chamstwem i agresją - oczywiście pod innymi nickami. Odpowiedz Link Zgłoś
vicehrabiadebragelone Re: Wypozyczalnia samochodow 08.09.16, 21:34 Nie wpadajm w paranoje Odpowiedz Link Zgłoś
ftlczestochowa Re: Wypozyczalnia samochodow 23.05.17, 11:06 FTL TRANSPORT SPEDYCJA to firma kora tworzona jest z zaangażowaniem zarówno właściciela jak i pracowników składających się na zgrany zespół. Nieustannie staramy się dopasować swoją ofertę do aktualnych potrzyb naszych Klientów oraz do zmieniających się warunków rynkowych. W efekcie wypożyczalnia samochodów stworzyła niezwykle kompleksową, elastyczną ofertę w ramach której dostępne są pojazdy dla każdego Klienta, niezależnie od jego potrzeb. Konkurencyjny cennik za wypożyczenie auta zapewni Państwu niskie koszty użytkowania samochodu. Dajemy również możliwość negocjacji cen przy długoterminowym wynajmie aut. ftl-transport.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiek7009 Re: Wypozyczalnia samochodow 07.06.17, 11:00 Wybieramy się na Kretę po raz kolejny , zawszez wypożyczeniem auta. W tym roku postanowiłem wysłać kilka zapytań do do kilku greckich wypożyczalni i wszystkie mają wyższą ofertę niż jedna z polskich firm o której była mowa powyżej. Korzystałem zresztą z usług tej firmy w ub. roku i nie mam zastrzeżeń , gość czekał na lotnisku z kartką , auto 2 letnie, zwrot na parkingu obol lotniska bezproblemowy. Co ciekawe, nawet z firmy z której miałem to auto ( bo ta polska firma podnajmuje ) oferta jest wyższa o ok. 10 %. Generalnie wynajem w Grecji drogi, 3 krotnie droższy niż n.p.. Kanarach . Wiem, że można tanio wypożyczyć gdzieś w małych , przyhotelowych za ok. 20 EUR za dobę bo sam widziałem ale z lotniska to nie ma szans. A jechać transportem publicznym w obie strony po kilka godzin ( my do Plakias ) to strata 2 dni a przylot wieczorny to i nocleg dodatkowy trzeba w Chania . Podsumowując, rezerwuję w Polsce bo taniej i nie trzeba czasu tracić na miejscu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bury Krzysiek Re: Wypozyczalnia samochodow IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.17, 11:39 @Grzesiek, która to firma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Wypozyczalnia samochodow IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.17, 13:38 www.autoway-polska.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
anetareta Re: Wypozyczalnia samochodow 10.06.17, 13:35 a mi to wygląda na SPAM. a nie autoway. Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiek7009 Re: Wypozyczalnia samochodow 10.06.17, 18:16 O , to się pomyliłęś/łaś , ja nie nie zajmuję sie spamerstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
anetareta Re: Wypozyczalnia samochodow 11.06.17, 20:02 piłam do odpowiedzi autorstwa '@' Odpowiedz Link Zgłoś