bianca36 24.07.08, 20:48 Niedługo wybieram się na Kretę. Z każdego wyjazdu staram się przywież coś ciekawego, ale bez tandety. CZy możecie podpowiedzieć co warto przywieź z Krety??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: juron Re: pamiątki.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 21:30 Ladne kopie eksponatow muzealnych kupisz w panstwowych sklepach z pamiatkami.Zdaje sie ze w Grecji tylko panstwo ma wylacznosc na kopiowanie i sprzedaz eksponatow muzealnych.W takim sklepie kupilismy za dwadziescia pare euro sliczna figurke dziewczyny wykonana w brazie.W/g sprzedawczyni jest to wierna kopia rzezby wystawionej w Atenach.Jedynie podstawa wykonana jest z takiej sobie imitacji marmuru.Mysle to znienic.Reszta pamiatek na moj gust to sztanca zeby nie powiedziec badziewie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: pamiątki.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 22:17 Ja kupiłam na pezenty fartuszki, bardzo ładne z motywami greckim w hali targwiej w Chani(Kreta), obrazki (straszlwa teandeta),przyprawy, no i oliwę, a syn kupił greckie koraliki,ktorych nie chciał dać dziadkowi.Uzo uratowało sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelka Re: pamiątki.... IP: *.tzmo.com.pl 25.07.08, 08:02 był tu już taki wątek, poszperaj bo pamiętam że sporo osób pisało; ja bym polecała oliwę, miód, no i opaleniznę:) Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: pamiątki.... 25.07.08, 12:04 Sam(a) zobaczysz co Ci się spodoba. Planowanie zakupu pamiątek przed wyjazdem jest chyba lekkim nieporozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś