Dodaj do ulubionych

CZY KTOS MIESZKA/JEST W GRECJI

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 16:08
SZUAKAM KOGOS KTO OBECNIE PRZEBYWA W GRECJI DOKLADNIEJ W ATENACH
Obserwuj wątek
    • Gość: klamka Re: CZY KTOS MIESZKA/JEST W GRECJI IP: *.hj-vhstud.hj.se 21.10.03, 12:01
      a w jakim celu szukasz? bo ja niedlugo tam wyjezdzam.
      • Gość: il Re: CZY KTOS MIESZKA/JEST W GRECJI IP: 62.103.255.* 21.10.03, 14:49
        mieszkam tutaj 14 lat........dlaczego pytasz..
        • Gość: klamka Re: CZY KTOS MIESZKA/JEST W GRECJI IP: *.hj-vhstud.hj.se 21.10.03, 18:26
          witaj il, i jak ci sie tam zyje?
          • Gość: thomas Re: CZY KTOS MIESZKA/JEST W GRECJI IP: *.kat.forthnet.gr 21.10.03, 23:35
            klamka ? wlasnie o co ci dokladnie chodzi ?
            • Gość: thomas Re: CZY KTOS MIESZKA/JEST W GRECJI IP: *.kat.forthnet.gr 21.10.03, 23:39
              klamka sorry to Anna pytala,wiec Aniu ja mieszkam co chcesz wiedziec ?
              Pisz konkretnie..
              • Gość: raf Re: CZY KTOS MIESZKA/JEST W GRECJI IP: *.otenet.gr 22.10.03, 11:44
                jestem na Krecie.Goraco strasznie.pozdrawiam
              • Gość: il Re: CZY KTOS MIESZKA/JEST W GRECJI IP: 62.103.255.* 22.10.03, 16:45
                zyje sie tak jak wszedzie.......kfestia przyzwyczajenia i checi zaadoptowania
                sie,poza tym ze dzisiaj jest 35 stopni,i jak na te pore roku to za
                cieplo .....mam ochote na droche zimna i deszczu,zycie plynie duzo spokojniej i
                na luzie.....co mi odpowiada,nie lubie zabiegania.....jesli masz konkretne
                pytania to pisz ,ja obecnie mieszkam na wyspie,ale wiem jak sie zyje tez w
                atenach
                • Gość: dano81@tlen.pl Re: CZY KTOS MIESZKA/JEST W GRECJI IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 00:16
                  witam serdecznie
                  mam pytanko, wiem ze pewnie troche nei na miejscu tzn moze i na miejscu ale
                  pewnie napiszecie ze to musze sam sobie zalatwic:))
                  No wiec jestem studentem Turystyki i Rekreacji w PWSZ w Lesznie, moim marzeniem
                  jest pojechac sobie na kilka miesiecy z dziewczyną na Krete do pracy, w okresie
                  czerwca wrzesnia. Czy moglibyscie mi pomoc jakos zalatwic prace, obojetnie co,
                  począwszy od czyszczenia ubikacji, przez mycie naczyc, itd
                  bardzo prosze mi pomoc jezeli ktos cos by wiedzial to prosze pisac na tego maila
                  : dano81@tlen.pl

z góry dziekuje
              • Gość: Magdalena Re: CZY KTOS MIESZKA/JEST W GRECJI IP: 213.241.90.* 06.11.03, 21:15
                Ja mieszkam w Polsce ale jestem tak często w Grecjii ze można powiedzieć ze
                mieszkam tez tam . Ale polezam Krete! Najpiękniejsza!
        • Gość: ANNA Re: CZY KTOS MIESZKA/JEST W GRECJI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 14:49
          DZIEKI ZA ODP JUz DAWNO FORMU NIE SPRAWDZALAM I TROCHE SIE ZANIDBAL MOJ POST
          ALE SIE JAKOS ROZWINOL
          JA PLANUJE SOBIE TROCHE POMIESZKAC TAM NA TROCHE ABY POZNAC SPOLECZNNOSC
          KULTURE GRECKA I UCIEC OD ZIMNA POLSKIEGO :) MYSLALM O ATENACH BO TAM MOGALBYM
          COS SZYBKO ZLALESC DO MIESZKANIA I MOZE COS DORYWCZEGO

MAM TROCHE PYTAN BO NIE CHCE POJECHAC TAM DO KONCA TURYSTYCZNIE PO CZESCI TAK
          I INETRESUJA MNIE TEZ KWOTY CENY PROSTYCH RZECZY A MOZE MNEI ZACHECISZ NA
          ZAMIESZKANIE NA WYSPIE ;)
          WIEC PROSILABYM O KONTAKT

CZY MOGLIBYSMY PRZEJSC NA KONTAK EMAILOWY

PODAJE
          annawojcieszek@hotmail.com
    • Gość: klamka Re: CZY KTOS MIESZKA/JEST W GRECJI IP: *.ihh-stud.hj.se 22.10.03, 14:10
      witaj thomas, wiem ze ania pyta, i sorki za takie wtracanie sie, ale ze jest to
      forum publiczne, wiec stwierdzilam ze nie ma w tym nic zlego, w dodatku, ze ja
      rowniez tam wyjezdzam, i temat mnie interesuje. ciekawa jestem jaki tam jest
      stosunek to obcokrajowcow, polakow... czy wszystkich obcokrajowcow traktuje sie
      gorzej, czy jest to uzaleznione od jednostki.

bylabym ci wdzieczna za informacje:)

pozdrawiam...
      • Gość: ANNA Re: CZY KTOS MIESZKA/JEST W GRECJI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 14:52
        TAK JEST PUBLICZNE I O TO CHODZI BO MIN DUZO OSOB MOZE SIE OD SIEBIE COS
        WIECEJ DOWIEDZIEC NIZ WIE ;)
    • Gość: klamka Re: CZY KTOS MIESZKA/JEST W GRECJI IP: *.hj-vhstud.hj.se 22.10.03, 23:29
      witaj il, ach... tyle pytan. ostatnio zainteresowalamm sie rasizmem panujacym
      w krajach europy. jak to jest z tym w grecji?
      • Gość: Marta Podleśna Re: CZY KTOS MIESZKA/JEST W GRECJI IP: *.ynet.pl 23.10.03, 12:59
        Witaj klamko:)

Przeczytałam w innym poście, że będziesz volontariuszką na Olimpiadzie -
        powiedz jak to załatwiłaś???
        Z tego co pamiętam, gdy mieszkałam u rodziny podczas całych wakacji (Polacy,
        więc cudzoziemcy) by byli jakoś wyobcowani ze względu na inną narodowość, wręcz
        przeciwnie stanowili swego rodzaju rodzynka:)
        Natomiast to co pamietam znakomicie (mimo upływu tych kilku lat) to stosunek
        Polaka względem drugiego Polaka. Nie podobało mi się to i to bardzo.

Pozdrawiam cieplutko i czekam na wiadomość (jeśli chcesz pisz na maila
        greece@wp.pl)
        • Gość: klamka Re: CZY KTOS MIESZKA/JEST W GRECJI IP: *.hj-vhstud.hj.se 23.10.03, 22:44
          witaj marto:) dziekuje ci za odpowiedz. nie myslalam ze tam polacy tez sie nie
          lubia nawzajem. tu gdzie mieszkam jest to nagminne, i wciaz sie zastanawiam z
          czego to wynika. ale pociesza mnie fakt, ze jednak moze nie bede sie tam czula
          obco:) zreszta mam nadzieje poznam wiele osob z roznych krajow, a to lubie
          najbardziej:)

jesli chodzi o olimpiade, to poprostu weszlam na strone www.athens2004.com, i
          sie zglosilam. jedyny minus jest taki, ze oni nie zapewniaja zakwaterowania,
          wiec to trzeba sobie zorganizowac na wlasna reke. i oczywiscie trzeba sie
          samemu utrzymywac. to co sie dostaje, to komunikacja za darmo, ubezpieczenie,
          i certyfikat na zakonczenie. i jak mi pani z usmiechem powiedziala "nasza
          wdziecznosc":) acha, potem jak juz sie tam zglosisz, oni sie z toba
          kontaktuja, i potem czeka interview:) ja juz mam to za soba, teraz czekam na
          ostateczny kontrakt, co potrwa jakis jeszcze czas. juz nie moge sie doczekac:)

pozdrawiam:)
          • Gość: Marta Podleśna Re: CZY KTOS MIESZKA/JEST W GRECJI IP: *.ynet.pl 25.10.03, 02:04
            Witaj klamko:)

napewno wszyscy mowia Ci jak bardzo zazdroszcza wyjazdu, wiec pomine te slowa;)
            z moja znajomoscia angielskiego nawet nie mam co marzyc...
            mam do Ciebie pytanie: czy zechcialabys byc korespondentka olimpijska dla
            Hellady z Igrzysk 2004???

Pozdrawiam Cie cieplutko:)
            Marta
            www.hellada.sns.pl
            • Gość: klamka Re: CZY KTOS MIESZKA/JEST W GRECJI IP: *.hj-vhstud.hj.se 25.10.03, 12:43
              Witaj Marto, bardzo chetnie zamienie sie w korespondentke:) widzialam twoje
              www i bardzo mi sie podoba. czesto tam zagladam:) wiec umowa stoi:)

super, pozdrawiam, agnieszka

acha, moj email to annielika@hotmail.com jakby cos:)
              • Gość: mavri Re: CZY KTOS MIESZKA/JEST W GRECJI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 12:46
                droga klamko,
                możesz powiedzieć po jakim czasie sie z tobą skontaktowali?mam zamiar także
                wysłać zgłoszenie,ale nie wiem czy moja znajomość języków jest
                wystarczająca...jak to jest z tobą?
                jeśli możesz pisz na maila mavri@interia.pl
                • Gość: anna Re: CZY KTOS MIESZKA/JEST W GRECJI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 11:45
                  ja tez wyslalam ekipa forowa sie moze tam zbierze
                  ale to trwa jak kalmka mi mowila okolo2-3 tyd czekasz na odp
                  i ja teraz czekam a pozniejsie do tego odniose
                  • Gość: mavri do Ani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.03, 21:36
                    Aniu,a kiedy wysłałaś zgłoszenie???
                    daj znać jak się ktoś odezwie..... ;)
                    oczywiście ja tak samo,jakby co....
                    pozdrawiam :)
                    • Gość: anna Re: do Ani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 21:13
                      wchodzisz na strone olimpiady www.athens2004.com/new_vol/volunteersform/
                      narazie nic - zadnej odp
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka