Dodaj do ulubionych

KOS Mitsis Hotels Norida Family

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 10:44
Czy ktoś się wybiera do tego hotelu?
Ja lecę z Krakowa 20-06.
Obserwuj wątek
    • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.kalisz.mm.pl 17.04.09, 16:56
      Też lecimy 20-06 w dwie rodziny z Warszawy. Już nie możemy się
      doczekać.
      • Gość: gość Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 08:00
        W jakim wieku macie dzieci?
        • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.09, 14:52
          14 , 15 i 4 latka. jedziemy do tego hotelu już drugi raz:)
          • Gość: GOŚC Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 19:54
            Czyli hotel jest OK? napisz proszę bo mam pewne obawy:)
            • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.kalisz.mm.pl 22.04.09, 21:21
              Oczywiście ,że wszystko jest ok. Tylko w pierwszych dniach bolały
              nas nóżki od wspinaczki po schodach/hotel położony jest na dość
              wysokim wzgórzu/.Ale mając na uwadze wspaniałe jedzonko to dobrze,
              bo kilogramów nam nie przybyło:)
              • Gość: gość Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 22:08
                Dziękuję Ci bardzo:)
                Bardzo się cieszę na ten wyjazd, moje córki też:)
                • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 11:55
                  a w jakim wieku córeczki?
                  • Gość: gość Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 14:07
                    Moje córki są jeszcze młode:) 8 i 5 lat. Z Warszawy w tym terminie
                    leci też moja siostra z mężem i 6 letnim synkiem.
                    • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.kalisz.mm.pl 23.04.09, 19:34
                      jeśli będziecie mieć jakieś pytania odnośnie hotelu to służymy
                      pomocą:)
                      • Gość: gosc Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 19:47
                        Jaki rodzaj pokoju wybraliście?
                        Jak spisywali się animatorzy?
                        • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.kalisz.mm.pl 23.04.09, 19:56
                          Animatorzy w ciągu dnia spisywali się ok ale wieczorem na animacjach
                          stawali się prawdziwymi artystami.Nasze dzieci są już za duże na
                          animacje więc nie potrafię wypowiedzieć się na temat ich pracy z
                          małymi dziećmi.Jeśli chodzi o pokoje to w tym roku wybraliśmy te z
                          dostepem do basenu . W zeszłym roku mieliśmy pokój rodzinny i był
                          całkiem przyzwoity.Bardzo duży, z aneksem kuchennym, tarasem ,
                          lodówką/niestety pustą/.Wydaje się ,że wszystkie pokoje w tym hotelu
                          mają widok na morze/ale nie jestem pewna na 100%/.
                          • Gość: GOŚĆ Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 18:00
                            My tez wybraliśmy pokój z bezpośrednim dostepem do basenu, mam
                            nadzieję, że to dobry wybór. Napisz, mi proszę czy byliście
                            wycieczkach po wyspie, jeśli tak to co warto zobaczyć. Pozdrawiam
                            • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 16:01
                              Byliśmy tylko tydzień więc nie poszaleliśmy za dużo na wycieczkach.
                              Ale udało się nam zobaczyć Kos -stolicę wyspy, Asklepion- szpital
                              hipokratesa , wioskę Zia/ super zakupy/ oraz przepiękną zatoczkę
                              gdzie próbowaliśmy typowe greckie jedzenie .To wszystko w trakcie
                              wycieczki zorganizowanej przez Neckermanna wykupionej u rezydenta.
                              Reszta to było typowe leniuchowanie na plaży.
                              • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 13:38
                                witaj Moniu.jeśli śledzisz ten wątek ,to mam do ciebie parę pytań.Mianowicie
                                interesuje mnie sprawa wyposażenia aneksu kuchennego a głównie o czajnik
                                bezprzewodowy. chcę się również dowiedzieć o ręczniki w łazience, czy na wyspie
                                są komary?
                            • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 10:49
                              Gościu jeśli śledzisz to forum to októrej wylatujesz z Krakowa
                              • Gość: Gość Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 12:00
                                Cześć ! Mam na imię Asia:)
                                Z Krakowa wylatujemy 13 z minutami:)
                                Juz na innym wątku pytałam w jakim wieku masz pociechy?
                                • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 13:17
                                  cześć.jestem jasiu.dzieci mam w wieku 11-córka.17 -syn.Skąd znasz godzinę
                                  wylotu?Ja jeszcze nie wiem...Miałaś dopłatę z Neckermana? bo my tak
                                  • Gość: asia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 13:54
                                    Dzwoniłam do biura i podano mi godz 13-20. Dopłatę dostałam 1133zł,
                                    nie za dużo , ale całość kwoty za wczasy wpłaciłam w grudniu. Jaki
                                    rodzaj pokoju wybraliście?
                                    • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 14:19
                                      To jest dopłata do 4 osób? ,mamy pokój 2B,tak nam doradziłapani z neckermanna
                                      ,nie wiem czy dobrze?ja dostałem 300pln dopłaty
                                      • Gość: ASIA Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 14:49
                                        1133zł to dopłata dla całej rodziny,ale dzieci miały stałą cenę.
                                        Wyjściowa cena to 12000zł(mamy pokój maisonette- 2 tyg).
                                        Dostałeś 300 zł dla całej rodziny?
                                        Moja siostra 2+1 dostała dopłaty 2000 zł dla całej rodziny( pokój
                                        dwuosobowy).
                                        • Gość: ASIA Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 14:54
                                          Kiedy kupowaliście wczasy?
                                          • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 15:01
                                            nie czytałem poprzedniejodpowiedzi cena wyjściowa 13186 dla 2 b, może dlatego
                                            tak mało
                                          • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 15:04
                                            grudzień2008 20%,reszta do 18 maja
                                            • Gość: asia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 15:45
                                              Widzę,że dopłaty są rzeczywiście różne a tajemnicę do ich
                                              wyliczania zna tylko Neckermann:)
                                              • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 15:59
                                                pojeśli to zsumować to chyba wyjdą te same kwoty2+2 ,13450 pokój 2B ważne że
                                                wyjazd się zbliża
                                                • Gość: asia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 16:09
                                                  Powiem szczerze, że strasznie się cieszę na ten wyjazd:)
                                                  Mam nadzieję, że będziemy z hotelu zadowolone, ale na przyszły rok
                                                  wracam do korzystania z usług biura TUI. Pozdrawiam
                                                  • Gość: asia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 16:11
                                                    Napiszę tylko że u mnie kalkulacja wyglądała tak:
                                                    osoby dorosłe 4653 x 2
                                                    dzieci stała cena 1237x 2

• Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 18:20
                                                    wiesz coś więcej o komarach,ręcznikach,czajniku w kuchni ,Jeśli masz jakieś
                                                    istotne informacje to się nimi podziel ,byłbym wdzięczny
                                                  • Gość: asia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 19:03
                                                    Jeśli chodzi o komary, to gdzieś słyszłam , że są, więc mam zamiar
                                                    zabrać wtyczki do gniazdka z płynem odstraszającym komary. W zeszłym
                                                    roku byłam na Krecie, komarów było trochę, niestety były większe
                                                    od "naszych" i nasze środki na nie nie działały.
                                                    Ręczniki w hotelach są zmieniane codziennie, jeśli o ręczniki
                                                    plażowe to zawzyczaj w hotelach jest jedno miejsce w których można
                                                    je wymienić na czyste .
                                                    W opisie naszego pokoju nic nie pisze o czajniku, ale przy opcji All
                                                    inclusive nie ma problemu z wrzątkiem, mozna poprosic w barze.
                                                    Na stronie:
                                                    www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Hotel+Norida+Family+Village-hid_35940.html

mozna poczytac o hotelu a po prawj stronie zobaczyc zdjęcie
                                                    satelitarne hotelu (napis: pokaż ten hotel na mapie)
                                                  • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 19:12
                                                    Na holidaychek też szukałem wyjeżdzających na Kos.To ty pisałaś z monia
                                                    awylatujesz z Krakowa?
                                                  • Gość: asia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 19:22
                                                    Nie to nie ja:) Widzę , że Wy w waszym pokoju macie niszę kuchenną,
                                                    to o czajnik się nie martw:)
                                                    Wydaje mi się , że dosyc sporo "naszych" będzie w tym hotelu.
                                                    Czytałam nawet , ze w recepcji i w barach w obsłudze zdarzają się
                                                    polacy.
                                                  • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 19:29
                                                    szukałem też na forum wakacje pl wyjezdzajacych ,ale tam to szło marnie ,jeśli
                                                    to nie tajemnica ,to jesteś z Krakowa?
                                                  • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 19:19
                                                    przepraszam za ten Kraków ale piszę z kilkoma osobami z doskoku iprawie się
                                                    pogubiłem
                                                  • Gość: asia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 19:24
                                                    Może Ty się coś ciekawego dowiedziałeś?
                                                  • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 22:37
                                                    Asiu, czy Ty planujesz jakieś wycieczki,,bomy chcemy po wyspie i na Nissyrios,co
                                                    do wylotu na paru stronach bp ,widniała godzina 12,50
                                                  • Gość: asia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 08:48
                                                    Ja o godziny lotu dowiadywałam sie dwa miesiące temu, więc mogło się
                                                    coś zmienić.Najważniejsze , ze lecimy o przyzwoitej porze:)
                                                    Co do wycieczek to oczywiście chciałaby cos zobaczyć, ale my
                                                    jedziemy z dziećmi dla których najwazniejsze są lody, cola i basen:)
                                                    Zastanawialiście się nad wypadem do Bodrum Turcja, podobno z Kos
                                                    pływają tam wodoloty.
                                                  • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.09, 09:15
                                                    O Bodrum nie myśleliśmy,ale o Nissyrios z wygasłym wulkanem tak,co do lodów
                                                    ,coli i basenu to sprawa priorytetowa
                                                  • Gość: asia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 09:36
                                                    Jedzie z nami siostra z rodziną (lecą z W-Wy), więc mam cichą
                                                    nadzieję, że uda nam się zostawić dzieci pod jej opieką i pojechać
                                                    na wycieczkę. Wy juz macie fajnie, dzieci odchowane, więc można
                                                    szaleć:)
                                                  • turystka222 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family 15.05.09, 11:04
                                                    Witam,byłam w tym hotelu w zeszłym roku.Pokój mieliśmy z aneksem
                                                    kuchennym,jednak do dyspozycji były tylko szklanki.Nie było czajnika.Ręczniki
                                                    zmieniane były codziennie,komarów brak.Pokój był z bocznym widokiem na morze,co
                                                    zupełnie nam nie przeszkadzało,gdyż w pokoju tylko spaliśmy.Zdarzały się również
                                                    skorpiony,które schodziły z gór.Obsługa sobie świetnie z nimi radziła.
                                                  • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.09, 13:48
                                                    turystko to znaczy miałaś pokój 2B,czajnik ważna rzecz-kawa czy te pokoje były
                                                    daleko od stołowki i basenu ,wypożyczalnie samochodów lub skuterów były gdzieś w
                                                    pobliżu?
                                                  • turystka222 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family 15.05.09, 14:02
                                                    jak już wcześniej wspomniałam - nie było czajnika.Aneks nie był wyposażony w
                                                    naczynia,jedynie szklanki.Nasz pokój był bardzo blisko recepcji ( stołówki
                                                    ),nasi znajomi byli ciut dalej.Nie są to duże odległości.Co do kawki-wraz z
                                                    mężem wcześnie wstajemy,zatem na dzień dobry szliśmy na stołówkę wypić
                                                    kawę,następnie do pokoju po dziecię i na śniadanie.Nie było z tym
                                                    problemów.Wydaje mi się,że auto można było wynająć w hotelu,jednak my z tego nie
                                                    korzystaliśmy.
                                                  • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.09, 14:44
                                                    Dzięki,ogólne wrażenia
                                                  • turystka222 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family 15.05.09, 15:12
                                                    Szczerze powiedziawszy to nie wszystko było super.Nie odpowiadało mi zejście na
                                                    plażę (można było dostać się windą z sąsiedniego hotelu).Aby zdobyć leżak trzeba
                                                    było pofatygować się na plażę bardzo wcześnie.Byliśmy pierwszym turnusem z
                                                    Polski (w zeszłym roku nowością był ten hotel w Neckermannie)więc animatorzy nie
                                                    mieli wcześniej do czynienia z polakami.Wszelkie animacje prowadzone były w
                                                    wielu językach ale nie w polskim.Sami animatorzy byli bardzo
                                                    sympatyczni,niestety powiedzieli nam,że co rok są w innym hotelu,więc w tym roku
                                                    może ich tam nie być.Jeśli chodzi o obsługę- nie mam żadnych zastrzeżeń.Jeden z
                                                    kelnerów był polakiem ( ale odbywał półroczny staż,dlatego w tym roku też może
                                                    go nie być).
                                                    Ogólnie było całkiem przyjemnie,jednak w tym roku wybrałam inny hotel.Mam
                                                    12-letnią córkę,która w owym hotelu zupełnie nie miała co robić.W ciągu dnia
                                                    organizowane były zabawy dla dzieci do lat 7,wieczorami tylko dla dorosłych.
                                                    Niemniej życzę udane pobytu i niezapomnianych wrażeń
                                                  • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.09, 18:23
                                                    Zaskoczyłaś mnie tą animacją do lat 7 ,moja córa ma 10 zapewniano mnie że będzie
                                                    po -polsku,a jak tam z basenami hotelowymi,było miejsce wokół nich jaka woda,
                                                    będę wdzięczny za odpowiedż
                                                  • Gość: asia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 18:37
                                                    Ja do tej pory tez miłam pecha do animacji dla dzieci w hotelach
                                                    (Tui, Neckermann). Albo animator jeszcze nie dotarł, albo
                                                    zrezygnował, albo przysłali Polkę mieszkającą w Niemczech , która co
                                                    prawda mówiła po Polsku , ale nie wyrażała żadnej chęci zajmowania
                                                    się dziećmi:).
                                                    Zawsze tłumaczyłam sobie te wpadki początkiem sezonu (jeździliśmy w
                                                    maju lub początku czerwca).
                                                    Mam nadzieję, że teraz będzie inaczej:))
                                                  • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.09, 18:44
                                                    przecież pisze w informatorze czarno na białym programy animacyjne prowadzone
                                                    przez polskojęzycznych animatorów HAPPY EVENTS 4-12lat
                                                  • Gość: asia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 19:13
                                                    Nie lubię pesymizmu:) Będzie dobrze:)))
                                                  • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.09, 19:17
                                                    mam nadzieję , za 31 zobaczymy
                                                  • turystka222 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family 15.05.09, 20:34
                                                    Niestety u nas animacje były po angielsku,niemiecku,włosku,francusku...ale nie
                                                    po polsku.Happy Events było po polsku tzn.była polska opiekunka,która zajmowała
                                                    się dziećmi 2 godz po śniadaniu i 2 godz po obiedzie.Zabawy odbywały się na
                                                    placu zabaw oraz w takim małym domku,dzieci sobie rysowały itp.W większości były
                                                    to maluchy.Moja córka wówczas jedenastoletnia nie uczestniczyła w tych
                                                    zabawach.Animatorzy prowadzili aerobic,po obiedzie były Quizy,rzutki,oraz mecze
                                                    wodne,jednak nie w języku polskim i w większości udział brali dorośli.Wieczorami
                                                    było karaoke lub przedstawienia w amfiteatrze ( również brak polskiego i również
                                                    dla dorosłych).Nastoletnie dzieci organizowały sobie czas same.
                                                    Jeśli chodzi o basen- sprzątany był codziennie,średniej wielkości,woda słona.Bar
                                                    znajdował się w budynku głównym,z którego było wyjście na basen.
                                                  • turystka222 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family 15.05.09, 20:52
                                                    Dodam jeszcze,że główny basen wygląda dokładnie tak jak na zdjęciach na stronie
                                                    Neckermanna.Nie mieliśmy pokoi w części z basenami więc na ten temat nie mogę
                                                    nic powiedzieć.Na pewno zdjęcia pokoi nie są z części w której mieszkałam.Pokój
                                                    mieliśmy bardzo duży,przestronny,czysty.
                                                  • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.09, 22:12
                                                    dzięki Turystko ,wycieczki ,zwiedzanie może jeszcze dwa słowa na ten temat
                                                  • turystka222 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family 16.05.09, 07:31
                                                    Wyspa mała,samochodem można ją objechać w ciągu jednego dnia.Wycieczki raczej
                                                    kupowane były u rezydenta.Np.wycieczka do Bodrum (wiele osób wróciło nie
                                                    zadowolonych,ale wiadomo,że na tej wycieczce bardziej chodzi o zakupy aniżeli o
                                                    zwiedzanie).Z wycieczek więcej nie korzystaliśmy.Dodam jeszcze,że hotel jest
                                                    oddalony o ładnych parę kilometrów od cywilizacji,ale kursuje bezpłatny autobus
                                                    wiozący do Kardameny,należy tylko dzień wcześniej zarezerwować bilet w recepcji
                                                    z podaną godziną wyjazdu i powrotu.Miasteczko dosyć przyjemne,z fajnym
                                                    portem,sklepami,barami,dyskotekami.Warto wybrać się tam chociażby na małe
                                                    zakupy.Jeśli chodzi o bankomat- też tylko w Kardamenie.
                                                  • Gość: asia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 15:37
                                                    Mam jeszcze pytania: jak daleko od restauracji (stołówki) leżą
                                                    pokoje typu maisonette?
                                                    Czy colę, soki , kawę nalewa się samemu z dystrybutorów czy trzeba
                                                    prosić o nalanie barmana?
                                                  • turystka222 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family 16.05.09, 22:46
                                                    Stołówka położona jest w środku całego obiektu,trudno mi powiedzieć dokładnie
                                                    ale nie są to duże odległości.Nasz pokój znajdował się parę metrów od
                                                    recepcji,zależy do którego pokoju traficie.
                                                    Praktycznie odległości nie odczuwalne.
                                                    Jeśli chodzi o napoje- do śniadania,obiadu,kolacji colę,soki,nalewa się samemu z
                                                    dystrybutorów,kawa jest w tzw.termosie,natomiast między posiłkami soki ( których
                                                    de facto brak,są to bardzo słodkie napoje coś w rodzaju naszej oranżady tyle,że
                                                    dużo słodsze i niegazowane)nalewa się samodzielnie z dystrybutorów,natomiast
                                                    cola i i inne gazowane nalewa barman.Nie ma problemu z ilością.Średnio ok 1 godz
                                                    po śniadaniu dostępne były przekąski w formie bułek z wędliną,ale ilość
                                                    ich,niestety pozostawiała wiele do życzenia,była również kawa i herbata.Po
                                                    południu były ciasta.Wieczorem po kolacji dostępne były przekąski w formie
                                                    parówek w cieście,też ilość niewielka.Główna restauracja jest w budynku przy
                                                    basenie,w tym samym budynku mieści się również bar.
                                                  • turystka222 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family 16.05.09, 22:48
                                                    muszę sprostować: colę i inne napoje gazowane zawsze podaje barman,kelner ( przy
                                                    posiłkach).
                                                  • Gość: asia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 07:27
                                                    Dziekuję bardzo za odpowiedź. Pozdrawiam
                                                  • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 12:50
                                                    Wylot 20.06.09 godz12.50 Kraków,pozdrawiam
                                                  • Gość: asia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 13:16
                                                    Cieszę się bardzo i czekam niecierpliwie. Pozdrawiam
                                                  • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 13:48
                                                    Zapomniałem dodać że to czeskie linie lotnicze.P.
                                                  • Gość: asi Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 15:10
                                                    czeskimi liniami lotniczymi jeszcze nie leciałam:)))
                                                  • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 20:53
                                                    Na forum;wakacje pl; ktoś napisał że bepiecznie to nie wie,ale na pewno wesoło,P.
                                                  • Gość: asia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 21:26
                                                    Mieszkam 15 km od granicy Czeskiej i bardzo lubię odwiedzać te
                                                    strony. Czesi są bardzo sympatycznymym narodem i mają bardzo dobre
                                                    PIWO:)) Lot zapowiada się atrakcyjnie:)
                                                  • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 22:56
                                                    Coś mi się wydaje że masz dłuższą drogę do Balic niż my.Ta godzina wylotu to
                                                    informacja Neckermana z Warszawy-centrali z zastrzeżeniem ,.aby upewnić się 24
                                                    godziny przed wylotem czy nie ma zmian.Co do lini to powiedział że Czeska
                                                    ,zapytałem jaka;odp; no Cxzeska. Czeski film. No to ahoj!
                                                  • Gość: Majusia_27 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: 217.153.54.* 19.05.09, 14:26
                                                    Witam,

ta czeska linia to Travel Service:)
                                                    mają bardzo dobre samoloty B737-800
                                                    Ja lece na Kos z Warszawy polecę LOT-em
                                                    Pozdrawiam
                                                    Maja
                                                  • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.09, 15:12
                                                    Majusia kiedy wylatujesz?
                                                  • Gość: Majusia_27 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: 217.153.54.* 19.05.09, 15:25
                                                    cześć Janku,

wylatuję 14.06., godz. 16:10
                                                    pytałam na forum ale chyba nikt nie leci w tym terminie co ja:)
      • Gość: Ewa Re: Do Moni- KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 14:42
        Mam babskie pytanie- czy w pokojach sa suszarki do włosow?
        Pozdrawiam , lecimy tydzień po was.
    • andziaa1980 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family 19.05.09, 14:16
      My wylatujemy w niedzielę o 14:25 z Poznania (4 dorosłych i 3 dzieci)
      • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.09, 15:10
        Moc szczęscia Kubusiowi i Mamie. W którą niedziele i gdzie? Jak teraz i do
        Mitsis ,to czekamypo powrocie na relacje,.
    • Gość: pol456 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 10:13
      Od dzisiaj to jyż tylko miesiąc
      • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 15:00
        Ja też mam od dzisiaj miesiąc i nie mogę się już doczekać.
        Tym bardziej ,że wiem co nas tam czeka - bo to już drugi raz:)
        • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 15:22
          Witaj Moniu,czytałem że lecisz na Kos? drugi raz,to myśle że musiało być fajnie
          ,mogłabyś poradzić tu lub na miejscu co do zwiedzania czy wwycieczek
          • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 09:08
            witam!
            Tak lecimy drugi raz do tego samego hotelu.Było super.Bylismy tylko
            tydzień dlatego niewiele zwiedziliśmy .Byliśmy tylko na jednej
            wycieczce objazdowej po wyspie.Tempo wycieczki dośc szybkie więc
            cudów nie było.Ale oczywiście zaliczony Asklepion, stolica wyspy-
            miasto Kos, wioska Zia gdzie można kupić mydło i powidło.Na koniec
            wizyta u greckiej rodziny i iście zarąbiste greckie
            jedzonko "robione na naszych oczach".W sumie fajna całodniowa,
            wycieczka.W tym roku jedziemy na dwa tygodnie i chcemy wypożyczyć na
            3 dni autko w hotelu i pozwiedzać całą wyspę na własną rękę.To chyba
            najlepsza opcja. Jeśli masz pytania odnośnie samego hotelu to służe
            pomocą:)
            • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 10:29
              Dzięki ,myślę że na miejscu też nam poradzisz .Chcieliśmy ,nie znając realiów
              ,zwiedzić wyspę ,pytanie ;samemu somochodem oczywiście wypożyczonym;ale gdzie
              ,,lub wycieczką.Co myślisz o wyspie Nissyrios ,,skąd płyną promy;;gdzieś
              czytałem że także z ;Kardameny,,gotówka czy karta,,jedna forumowiczrk niezbyt
              dobrze pisała o animacji dla dzieci;;co do pokoi mamy 2B.POzdrowienia
              • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 11:03
                Pokoje 2B to duzy rodzinny pokój z aneksem kuchennym, bardzo w
                porządku.W pokoju dostęp do kuchni elektrycznej ale brak garnków, są
                tylko szklanki.W naszym przypadku to wystarczyło.Moim zdaniem
                wszystkie pokoje w tym hotelu mają widok na morze.Wycieczka na wyspę
                Nissyros jest podobno super, też myślę o niej.Stateczki wypływają z
                Kardameny i Kos.Naszykujcie się raczej na gotówkę.Bankomat najbliżej
                hotelu jest dopiero w Kardamenie.Moje dzieci nie korzystały z
                animacji dla dzieci bo to już "stare konie" 13,14 lat . Oni nie
                mogli się doczekać tych wieczornych:).Nie potrafię więc opisać Ci
                zajęć dla maluchów.Ogólnie animatorzy w zeszłym roku byli genialni
                ale mało prawdopodobne by ci sami byli w tym roku.Pozdrawiam-Monia
                • jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family 21.05.09, 11:13
                  Co to sa wieczorne animacje,gdybyś mogła; słów kilka o wypożyczalni samochodów'?..P.
                  • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 12:22
                    Wieczorne animacje zaczynają się dyskoteką dla młodszych dzieci a
                    potem pokazy aktorskie, konkursy itp. w wykonaniu animatorów
                    pracujących w tym hotelu.Jeśli chodzi o wypożyczenie auta to można
                    to zrobić w hotelowej recepcji. Niestety nie pamiętam cen, choć
                    słyszałam opinie,że poza hotelem można wynająć dużo taniej.
                    • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 12:33
                      No właśnie ,słyszałem że ceny wyp. samochodów a także wycieczek wykupionych w
                      mieście są znacznie niższe,,niż te w hotelu
                      • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 12:45
                        Podobno.A w jakim wieku macie dzieciaczki?
                        • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 12:55
                          Córa 10,,syn 17,.P,
                          • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 12:58
                            noooo..to juz nie maluchy :) a skąd i kiedy lecicie?
                            • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 13:01
                              Kraków,20.06 09;Ty chyba też
                              • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 13:03
                                nie - my z Wa-wy 20.06 /wylot 5.00 rano:)))W zeszłym roku było
                                odwrotnie Kraków był szybciej
                                • jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family 21.05.09, 13:09
                                  Pisząc to chodziło mi o datę ,a że z W-wa,to cytałem wcześniej,my o 12.50
                                  • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 13:13
                                    ale macie chociaż jakąś rozsądną godzinę wylotu , a my nocka z
                                    głowy bo musimy 250 km dojechać do Warszawy zajedziemy padnięci:(
                                    • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 13:16
                                      My też mamy,90 do balic
                                • jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family 21.05.09, 13:12
                                  Jesteście 8 godzin do przodu ,my będziemy wylatywać a Wy już w basenie ..P,/.
                                  • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 13:22
                                    Albo w łóżkach hi hi, będziemy odsypiać.Istnieje jeszcze jedna
                                    możliwość ,że samolot będzie opóźniony- w zeszłum roku tylko 2 h :)
                                    Ale mam nadzieję ,że będzie wszystko super.Trzeba myśleć pozytywnie!
                                    • jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family 21.05.09, 13:36
                                      Muszę spadać za chwilę przyjdą ;;dzieciaczki;;Pozdrawiam;;
                                      • jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family 21.05.09, 21:46
                                        Cześć; Monia,a jakie są noce ;oczywiście chodzi mi o temperaturę powietrza,,
                                        • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.09, 09:00
                                          suuuuuuuper ciepłe - ani razu nie mieliśmy na sobie ubrań z długim
                                          rękawem /byliśmy od 28-06/Tak na prawdę to sweter przydał się tylko
                                          w samolocie:)Na wyspie wieje /nie zawsze/ dość silny wiatr ale moim
                                          zdaniem , choć psuje fryzury:)) to jest on zbawienny.
                                          • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.09, 09:32
                                            Cześć. jeszcze jedna ważna sprawa,wcześniej na forum już pytałem o poranną kawę
                                            i nie tylko poranną ,jaka jest możliwość zaparzenia własnej ,bo jak pokój będzie
                                            daleko rankiem nie będzie się chciało iść ,a jak tam jakość i smak .myślęo
                                            zabraniu czajnika bezp,HEJ
                                            • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.09, 09:55
                                              Ja też jestem zwolennikiem porannej kawy więc zabrałam metalowy
                                              kubek i grzałkę , to mi wystarczyło .Czajnika nie chciało mi się
                                              tachać.W pokoju są kuchenki elektyczne ale jak wcześniej wspomniałam
                                              nie ma naczyń/prócz szklanek/Więc albo garnuszek albo czajniczek:)
                                              W restauracji poranna kawa do śniadania była dla mnie trochę
                                              lurowata i przypominała mi bardziej zbożówkę.Ale szło wypić.
                                              • jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family 22.05.09, 09:58
                                                No to trzeba jednak coś zabrać,,na razie dzięki*
                                                • Gość: Ewa Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 19:50
                                                  Witam, my tez lecimy do Norida Family tylko,że dopiero 27.06 wylot z
                                                  Krakowa. Czytałam wasze posty i szczerze mówiąc wiele się
                                                  dowiedziałam ( na innych forach cisza o tym hotelu). My tez lecimy z
                                                  dziećmi , córka 11 lat a syn 14. Straszne rzeczy piszecie o
                                                  dopłatach - my mamy pokój rodzinny z dostępem do basenu ( 4D),
                                                  wczasy kupowaliśmy w lutym ,cena 12213 PLN a dopłaty mamy niecałe
                                                  300 PLN za rodzinę (Neckermann).Skorzystam z waszych rad odnośnie
                                                  wycieczek i komarow :). Pozdrawiam i do zobaczenia na wyspie.
                                                  • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.kalisz.mm.pl 23.05.09, 13:04
                                                    Witaj Ewo ! My też mamy po 300 zł dopłaty za rodzinkę i dokładnie
                                                    takie same pokoje.Niestety kurs Euro tak poszedł w górę , że można
                                                    było się spodziewać tych dopłat .Tym bardziej ,że w momencie naszej
                                                    rezerwacji BP nie miało gwarancji stałej ceny.Ale najważniejsze jest
                                                    to ,że wyjazd już niebawem :)
                                                  • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.09, 16:05
                                                    Witam,,widzę że cenowo to wyszliście lepiej niż my,ale grunt to dobry
                                                    wypoczynek,,i myślę że będzie
                                                  • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.kalisz.mm.pl 23.05.09, 18:43
                                                    nie może być inaczej - pozdrawiam Monia
                                                  • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.09, 09:04
                                                    Witam,.tak zamilkłaś czyżby już się pakowała ,a propo pakowania, co to znaczy
                                                    ,do kolacji stosowny strój,a nie na przykład do śniadania czy obiadu ,chodzi o
                                                    mężczyzn,Pozdrawiam:
                                                  • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.09, 10:40
                                                    Jestem, jestem -witam!Niestety to trochę za wcześnie na pakowanie
                                                    się , ale poczyniam już pierwsze zakupy na wyjazd .A stosowny strój
                                                    tzn. nie krótkie "gacie kąpielowe":)) ale coś bardziej
                                                    odpowiedniego.Panowie chodzili w spodniach 3/4 ale koszulki mieli na
                                                    sobie np.z krótkim rękawem a nie na ramiączkach.Panie również
                                                    wyglądały całkiem elegancko, czasami do przesady.
                                                  • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.09, 10:50
                                                    Właśnie chodziło o te spodnie tzn 3/4 mogą być ,bo niewyobrażam sobie chodzenie
                                                    w długich.Hey,
                                                  • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.09, 11:20
                                                    Jak najbardziej 3/4 mogą być . Jak masz jakieś jeszcze pytania ,to
                                                    pytaj proszę.
                                                  • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.09, 12:41
                                                    Tak z ciekawości,woda w basenie słona to wiem ale czy ciepła.te zjeżdzalnie obok
                                                    w ośrodku to dostępne tak jak w opisie.Wiesz pytań miałbym jeszcze ho,ho,ho,,ale
                                                    myślę że na miejscu z racji stałej bywalczyni też nam poradzisz,: POz;
                                                    P
                                                  • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.09, 12:46
                                                    Oczywiście - chętnie pomogę. Musimy się jakoś spotkać jak już
                                                    dotrzecie na miejsce.Woda w basenie słona i dośc zimna. Kąpiel
                                                    dawała rzeczywiście super ochłodę.Z resztą w morzu również /duża
                                                    różnica temperatury/.
                                                  • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.09, 12:58
                                                    A jak to jest na miejscu czy polskich rodzin jest dużo,parę już tu pisało,ktoś
                                                    doliczył się 7 rodzin,,P;
                                                  • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.09, 13:05
                                                    W zeszłym roku przeżyliśmy szok jak wsiedliśmy do autokaru na
                                                    lotnisku i opiekun z Neckermanna zakomunikował nam ,że wszyscy
                                                    jedziemy do tego samego hotelu. I rzeczywiście Polaków było
                                                    dużo.Ciekawa jestem jak będzie teraz.
                                                  • Gość: ASIA Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 14:34
                                                    Zazwyczaj na śniadanie i obiad strój może byc sportowy, nawet
                                                    krótkie spodenki. Na kolację wszyscy starają być "przyzwoicie
                                                    ubrani" , mężczyźni długie spodnie koszula, kobiety spódniczka,
                                                    spodnie, rybaczki i bluzka. Bardzo eleganckie stroje (widziałam
                                                    suknię balową) nosiły tylko Rosjanki.
                                                    Ja wychodzę z założnia , że na wakacjach mam czuć się wygodnie,
                                                    dlatego szpilki i niewygodne sukienki zostawiam w domu:)
                                                  • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.09, 14:43
                                                    Co do tych długich spodni to nie do końca tak było.Większość panów
                                                    chodziła w 3/4 . Przynajmniej w okresie kiedy ja byłam. A panie i
                                                    owszem tak jak mówiłam wcześniej , zdarzył się nawet biały gorset i
                                                    to u Polki :).Nie przesadzajmy to hotel 4 gwiazdkowy.
                                                  • Gość: asia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 19:38
                                                    W zasadzie chodzi o to aby wyglądać schludnie.
                                                    Nie mogę się już doczekac wyjazdu :(
                                                  • jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family 25.05.09, 21:39
                                                    Witam; Asiu dlaczego robisz taką smutną minę?Jeeszcze 26 dni i może spotkamy się
                                                    już na lotnisku? OBY,:)
                                                  • Gość: ASIA Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 10:44
                                                    Jak myślicie , kiedy dostaniemy dokumenty podróży (bilety itd)?
                                                  • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.wnue.3s.pl 28.05.09, 11:01
                                                    Witam;posyłają 2 tygodnie wcześniej,ale może być tak że papiery będą na lotnisku
                                                    Pozdrowienia ;23 dni'
                                                  • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.09, 11:44
                                                    Jadę już n-ty raz z Neckermanna i nigdy nie miałam dokumentów
                                                    wcześniej niż tydzień przed wylotem.Zawsze otrzymywałam wouchery
                                                    pocztą.Nie denerwujcie się , na pewno dotrą na czas.Pozdrawiam -Monia
                                                  • Gość: asia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 10:02
                                                    Jeszcze 22 dni ....
                                                    U nas deszcz i zimno a na Kos 30 stopni.
                                                  • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.09, 10:36
                                                    Witaj Asiu! Widzę ,że odliczas czas do wyjazdu tak jak my :)
                                                    Dobrze ,że tam mamy pogodę zagwarantowaną .Zacznij już ćwiczyć nożki
                                                    przed codzienną wspinaczką po schodach , bo będą potem zakwasy:)
                                                    pozdrawiam- Monia
                                                  • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.wnue.3s.pl 29.05.09, 15:24
                                                    A u mnie świeci słoneczko;chociaż rano było niespecjalnie;Moniu tam naprawdę
                                                    jest tyle schodów?.P;
                                                  • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.09, 15:43
                                                    Tak, ponieważ hotel położony jest na dość wysokim wzniesieniu.Jest
                                                    winda ale ona nie załatwia sprawy bo jest tylko na krótkim odcinku.A
                                                    poza tym nie chiało nam się wiecznie czekać na to by się do niej
                                                    dostać.Nie będę oszukiwać , mówię otwarcie jest dość dużo schodów do
                                                    pokonania.Ale przy ALL-u to chyba wskazane ,chyba ,że ktoś nie ma
                                                    skłonności do tycia:)))
                                                  • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.wnue.3s.pl 29.05.09, 15:58
                                                    No to zostanie basen w ośrodku ;zartuję; ale samo chodzenie pokój -basen
                                                    -restauracja to też schody?
                                                  • Gość: asia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 16:05
                                                    Mnie bardzo cieszą te schody, właśnie ze względu na all:)
                                                    Z zakwasami to naprawdę może byc problem , bo ja z natury leniuch
                                                    jestem:))
                                                  • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.kalisz.mm.pl 29.05.09, 19:46
                                                    Wszystko zależy gdzie będziecie mieli pokoje.Do głownego basenu ,
                                                    nie ma tragedii ale do moża tak czy inaczej jest trochę
                                                    wspinaczki.Mam nadzieję ,że w biurach podróży poinformowali Was o
                                                    tym.Nie ukrywam ,że dla rodzin z bardzo małymi dziećmi to jest na
                                                    prawdę męczące.
                                                  • Gość: GyGulator Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.mycosmos.gr 08.07.09, 15:43
                                                    podczas kolacji polowanko, ofiara na mężna upatrzona, rano w negliżu, obiad w
                                                    basenie hotelowym, więc strój obowiązkowy :P
    • venus47 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family 25.05.09, 22:39
      Gratuluję tak bardzo ciekawego i obiektywnego wątku. Oby tylko nikt z TWA lub z
      BP nie włączył się do dyskusji.
      • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.09, 17:08
        Myślę ,że to forum jest właśnie po to, by się obiektywnie wypowiadać
        i służyć innym pomocą:)
        • mariucho Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family 27.05.09, 10:20
          Witam, korzystajac z okazji chciałabym zapytać, czy tylko pokoje
          typu maisonette (2E)maja dostep do indywidualnych basenów? Jak te
          pokoje sa usytuowane na terenie hotelu? czy na plazy jest bar z
          napojami w ramach AI czy jest tylko jeden barek przy hotelu?
          pozdrawiam i zazdroszcze rychłego urlopu
          • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 12:16
            witam - tak tylko maisonety mają bezpośredni dostęp do basenu/
            zejście z tarasu/. Jest jeszcze typ 4D ale tu dostęp jest dla kilku
            pokoi.Jeśli chodzi o ALL na plaży :są dwa bary i napoje różnego
            kalibru.Przy głównym basenie , tuż przy restauracji jest również
            bar.Gdybyś chciała obejrzeć teren hotelu szczegółowo , można wejść
            na stronę google maps wpisać nazwę hotelu.Zrobić maksymalne
            zbliżenie i pooglądać . Maisonety wyróżniają się zdecydowanie.Na
            pewno to wychwycisz.pozdrawiam -Monia
            • Gość: mariucho Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.cdmpekao.com.pl 27.05.09, 14:38
              bardzo dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz.
              • Gość: mszefu Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.aster.pl 29.05.09, 20:08
                Witam,

ja dopiero w sierpniu wybieram sie do tego hotelu
                mam pytanie o basen przy pokojach, czy może mi ktoś odpowiedziec jak
                głęboki jest ten basen?
                pozdrawiam i odliczam , jeszcze 2 miesiace

• Gość: asia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 20:14
                  Jak wrócę to chętnie odpowiem na to pytanie. Pozdrawiam
                  • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.kalisz.mm.pl 29.05.09, 20:22
                    W basenach dostępnych dla kilku pokoi jest dno stopniowane na 100% ,
                    kąpałam się w takim w zeszłym roku.
                    Przy maisonettach wydaje mi się ,że są głebsze , ale pewna nie
                    jestem .Dam znać po powrocie.
                    • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.wnue.3s.pl 29.05.09, 20:48
                      Hey;Moniu jak już piszesz o głębokościach to jak jest dużym basenie? ;)
                      • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.kalisz.mm.pl 29.05.09, 21:26
                        W dużym basenie tylko z jednej strony jest wejście , po schodach
                        prawie przy barze,i tam oczywiście płytko dalej wokół jest wszędzie
                        głeboko.
                        • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.wnue.3s.pl 30.05.09, 00:00
                          Zostało nam 516 godzin 50 minut, Moniu ,Ciebie trochę mniej;P;:))
                          • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.kalisz.mm.pl 30.05.09, 11:18
                            Myślałam ,że to tylko ja i moja córka jestsmy takie zakręcone z tym
                            odliczaniem - ale widać nie:)To dobrze bo juz się o nas martwiłam:))
                            /żartuję oczywiście/
                    • Gość: mszefu Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.aster.pl 30.05.09, 12:27
                      jeszcze mam jedno pytanko o basen wspólny dla kilku pokoi:
                      czy tam może sie kąpać czterolatek?
                      czy jest jednak dla malucha za głęboko?
                      • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.kalisz.mm.pl 30.05.09, 12:58
                        Z jednej strony basenu jest łagodne zejście i tam sokojnie może się
                        maluch kąpać.Oczywiście to nie brodzik gdzie wszędzie jest płytko,
                        wiadomo że takiego 4 latka trzeba mieć przez cały czas na oku.
                        • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.wnue.3s.pl 30.05.09, 14:45
                          Cześć;z tym odliczaniem to z ciekawości ;wydaje mi się że dobrze policzyłem;tak
                          apropo;Moniu Twoje dzieciaczki to ile mają lat .P;
                          • Gość: monia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.kalisz.mm.pl 30.05.09, 14:50
                            córka 15 lat i syn 14
                            • Gość: jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.wnue.3s.pl 30.05.09, 15:09
                              No to młodzież;P;):)
                        • Gość: mszefu Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.aster.pl 30.05.09, 17:11
                          dziękuję za pomoc, życzę udanego urlopu, ja mam jeszcze 62 dni do
                          wylotu
                          • jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family 02.06.09, 08:49
                            Witam.;weekend minął, największe święto; Dzień Dziecka też ,czas zacząć
                            przygotowania do leniuchowania,a jak tam u Was?;P;
                            • Gość: asia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 08:55
                              U mnie walizka już otwarta:)
                              • jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family 02.06.09, 09:28
                                U mnie córka na razie rozbija się po wycieczkach .,ale myslę że też już otworzą
                                niedługo walizki i ,,, będzie odwieczny problem co zabrać;( dajcie znać jak
                                dostaniecie papiery z Neeckermana;P;);)
                                • Gość: asia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 09:45
                                  Zawartość mojej walizki to w większości zabawki mojej 5 -letniej
                                  córki, która twierdzi , że koniecznie musi je zabrać. Czeka mnie
                                  więc najpierw "czyszczenie" torby z zabawek a później pakowanie.
                                  Będzie wojna:)
                                  • jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family 02.06.09, 09:51
                                    Bez pluszaków u mnie tez sie nie obędzie,o której planujecie być na lotnisku w
                                    Balicach?;P;
                                    • Gość: asia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 10:50
                                      Minimum 2 godziny przed odlotem. Ostatnio jechałam "autostradą" do
                                      Krakowa i były straszne korki z powodu remontu drogi, więc musismy
                                      wyjechać z zapasem. Jak siebie znam to 3 godziny przed odlotem
                                      zameldujemy się na lotnisku:)).
                                      • Gość: asia Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 11:10
                                        Jak daleko macie do lotniska?
                                        • jan.666 Re: KOS Mitsis Hotels Norida Family 02.06.09, 13:33
                                          Przejazd płatnym odcinkiem ;do bramek mamy 3km., Mysłowice , mówi Ci to coś;P;