Gość: Kinga IP: *.ver.airbites.pl 29.05.09, 22:59 Wykupiłam wczasy w hotelu Silva Maris, teraz dowiaduje sie ze hotel zmienil nazwe na Aquis Silva Beach, czy ktos moze cos na temat hotelu napisac? lece juz w srode :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arfi34 Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris 30.05.09, 14:43 hotel jest w hersonisos bo jeżeli tak to też tam jadę tylko że w sierpniu a o zmianie nazwy nic nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
arfi34 Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris 30.05.09, 14:45 Czy hotel jest w hersonisos bo jeżeli tak to też tam jadę tylko że w sierpniu a o zmianie nazwy nic nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.ver.airbites.pl 31.05.09, 20:12 www.holidaycheck.pl/hotel.php?hid=47989&ch=ra&agent=hc.ai.01.32&gclid=COudoNCT55oCFYoVzAodylWbBA#top ja tez przypadkowo dowiedzialam sie o zmianie nazwy Odpowiedz Link Zgłoś
lidfed Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris 02.06.09, 13:09 Czy zmienili wam lotnisko. Ja dostałam pismo, że zamiast w Heraklionie mamy wylądować w Chanii. Czy z Chanii jest daleko do naszego hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
arfi34 Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris 03.06.09, 00:57 To zależy czy mówimy o hotelu Silva Maris w Hersonisos czy w innej miejscowości. Pani która rozpoczęła ten wątek nie napisała do której miejscowości jedzie a sieć Maris ma kilka hoteli na Krecie. Ja o zmianie nazwy nic nie słyszałem oficjalnie ale gdyby to okazało się prawdą to nie wiadomo czego można się spodziewać. Maris mają dobre opinie a nowa marka jest nie znana. Może być dobrze albo nie. Jeżeli jedziesz do hersonissos to z Hani jest kawałek drogi ok 120 km i czeka was kilkugodzinna jazda autobusem. W jakim terminie jedziecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian` Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.centertel.pl 12.06.09, 09:30 Ja z żoną lecimy tez w środę 17 czerwca do Hersonissos do Silva Beach wylot o godz 9.50 Wa-wa, przylot 13.40 ale w ofercie jest że przylot do Heroklin opinie na www.holidaycheck.pl/hotel-Opinie_Hotel+Aquis+Silva+Beach-ch_hb-hid_47989.html są bardzo dobre. W katalogu Itaki ten Hotel istnieje jako Silva Maris ale myślę że jest to ten sam hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.chello.pl 13.06.09, 18:07 Ja wyjeżdżam z rodzinką już 24 czerwca i faktycznie nikt nas nie poinformował o zmianie nazwy hotelu a sprawdzałam i to napewno ten sam.Nam zmienili godziny odlotu i wylatujemy o 2.35 do Hersonisos a wracamy do Krakowa o 23.55 nikt nie chce iść na ugodę i jakiś kompromis, mam dwójkę małych dzieci i co z nimi mam robić nocą na lotnisku i po wykwaterowaniu nas na miejscu w ten upał 10 godzin bo jak wiadomo pokoje trzeba zwolnić rano a wylot dopiero o północy.Ale co do miejsca lądowania mam nadzieję że to nie ulegnie zmianie i będzie nie w Chanii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankmol Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.bayer.de 15.06.09, 14:39 Witam, my wylatujemy do tego hotelu 15.07, ale też nikt nas nie poinformował o zmianie nazwy hotelu. Na razie nie zmienili nam też godzin wylotu. A jakiego biura lecicie? Bo my z Itaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.chello.pl 16.06.09, 23:01 My również z Itaki i mocno trzymam kciuki aby Wam nie zmienili godzin bo do lipca to jeszcze daleko. My dokładnie mamy przesunęty lot o 11 godzin ( napisali nam pisemko 10 dni przed odlotem), a kobieta która sprzedawała wycieczkę już się dowiedziała że wykwaterowanie jest o 12 tej rano a wylot z Grecji mamy o 24 w nocy , więc jak widać będę z małymi dzieciakami 12 godzin spędzać na holu w holtelu lub na basenie bez jedzenia które również już mi nam się nie należy. Więcej nie pojadę z I T A K I . Odpowiedz Link Zgłoś
arfi34 Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris 18.06.09, 01:26 My lecimy do tego hotelu 05 08 i jak na razie Itaka poinformowała nas tylko o zmianie nazwy i przejęciu Silva Maris przez równie dobrą sieć hotelarską jaką jest Aqis. Mam nadzieje że to okaże się prawdą. Z tego co wiem nawet Itaka była zaskoczona tą zmianą i parę dni nie mogli uzyskać żadnych informacji. Lotu nie zmienili choć różnie może być. Nie ma też się co dziwić tym zmianą i biuro nie jest tu do końca winne bo po pierwsze jest nowy właściciel i pewnie to on wprowadza nowe zasady a po drugie w między czasie odpadł im jeden przewoźnik czyli Centralwings i kombinują z tymi lotami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja75 Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.09, 11:39 Witam, Lecimy do tego hotelu w sierpniu, ale wybraliśmy opcję z Katowic ze względu na "normalne" godziny odlotu i przylotu na Kretę.Loty z Krakowa są tylko w nocnych godzinach, nie do przyjęcia zwłaszcza z małymi dziećmi.Po powrocie bardzo proszę o jakieś informacje i opinie dotyczace hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
arfi34 Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris 19.06.09, 00:05 My też jedziemy w sierpniu a dokładnie 05 08. A wy w jakim terminie tam będziecie. Jeżeli chodzi o opinie na temat tego hotelu to zajrzyj na wakacje.pl. Jest ich tam chyba 11 w tym ostatnia z maja. Wszystkie są pozytywne i dobrze opisane. Myślę że będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankmol Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.bayer.de 22.06.09, 08:44 Czy sprawdzaliscie z ciekawości położenie hotelu na google maps? Bo ja tak i tam jest kila hoteli z tą nazwą i nie wszystkie są nad morzem. Nie wiem o co chodzi, ale wybierając ten hotel w biurze podróży zaznaczyłam, że zależy mi na bliskości do morza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja75 Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.09, 10:25 Wylatujemy 19.08 mam nadzieję, że będą to udane wakacje i nic nas nie zawiedzie.Lecimy z ITAKĄ, już drugi raz i jak dotąd było o.k.dziewczyna bardzo polecała ten hotel, jako wysoki standard usług, pyszne jedzenie i dogodne położenie.Z niecierpliwością czekam na najnowsze opinie o hotelu. Słyszałam, że w rzeczywistości jest dużo ładniejszy niż na folderach, zobaczymy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.chello.pl 23.06.09, 12:34 No to ja wylatuję już jutro czyli w środę godzina 2.35 w nocy i powiem Wam tak; myślałam że to koniec kłopotów jeśli chodzi o te zmiany godzinowe ale 5 dni temu moja córeczka która czekała tylko na to aby popływać w basenach i morzu złamała rękę; to jest dopiero problem co? Jak wrócę to skrobnę Wam jak było i jaki jest ten nasz hotel pod "nową " nazwą Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 12:45 Witam, ja wrociłam z tego hotelu. Jezeli chodzi o połozenie - hotel jest tuz przy plazy ( jedzac posiłki mozna spogladac na piekne morze) Jezeli chodzi o pokoje - wystrzegajcie sie tych ktore sa jak ja to nazywam w podziemiu ( ja taki dostałam i sie załamałam- zmienili na inny ale dopiero na drugi dzien ) Jedzenie smaczne, zroznicowane, obsługa miła W barze niestety nikt sie nie spieszy, tak wiec trzeba sie uzbroic w cierpliwosc... Panie sprzatajace tez sie jakos nie przykladały... Okolica piekna, ogolnie gdyby nie ten pokoj to byłabym baaaaardzo zadowolona Jak macie pytania, piszcie- postaram sie odpowiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja75 Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 10:39 Witaj, Mam kilka pytań dotyczących hotelu.Jadę z dziećmi i chciałabym wiedzieć czy są animacje(podobno ITAKA ma tam swoich animatorów)? Słyszałam również o wieczorach tematycznych organizowanych w hotelu? Kolejne pytanie dotyczy reczników plażowych, są na miejscu czy trzeba zabrać? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 12:43 Witam, reczniki kapielowe sa- nie trzeba zabierac swoich, animacje tez sa fajne, jest Polka -Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankmol Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.bayer.de 24.06.09, 13:00 czy było trudno z zamianą pokoju? Z jakim numerem dostałaś ten pokój w podziemiach? A jak plaża ? Napisz koniecznie. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 14:23 Witam, ze zmiana pokoju nie bylo problemu, zamienili na drugi dzien, ale to strata czasu, bo trzeba bylo czekac z rozpakowaniem bagazu... jezeli chodzi o plaze, to niezbyt czysta, my tam rzadko bywalismy ( synek wolal plywac w basenie :)) Plaza zwirowa a nie piszczysta jak podaje Itaka w katalogu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 14:26 Aha, nr pokoju 52, ale sasiedzi spod 50 tez zamieniali pokoj:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.chello.pl 24.06.09, 18:13 Wystrzegajcie się biura ITAKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja jeszcze nie wyleciałam znów Pan do mnie zadzwonił że mamy lot przesunięty na rano na 6.25 czyli od dokładnie o 15 godzin pózniej JUż jest dzień opóznienia i nie wiadomo co nas jeszcze czeka ale już mogę powiedzieć że latałam z różnych biur i nigdy nie mieliśmy aż takich problemów I T A K A do BANI NIGDY WIĘCEJ NIE POJADĘ Z T A K I Odpowiedz Link Zgłoś
arfi34 Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris 25.06.09, 00:18 Napisz co jest nie tak z tymi pokojami "w podziemiu". Domyślam się że są nisko i mało słoneczne. A czy pokoje rodzinne też są w takim wydaniu a jesli tak to w jaki sposób od razu starać się o coś lepszego? 20 euro w paszport Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 09:49 Te pokoje o ktorych pisalam ( 50i 52) to sa pokoje rodzinne. Nie sa w ogole nasłonecznione!!!, jak otworzylismy drzwi to uderzył nas "zapach" stechlizny ( płytki na podłodze były mokre, myslałam ze wyschna szybko, ale niestety ...)Nie wiem czy da sie cos załatwic za pomoca euro :)- my nie probowalismy ( nie przypuszczałam ze w hotelu 4* moze cos takiego miec miejsce) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankmol Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.bayer.de 25.06.09, 16:03 do Kinga. A jak argumentowałaś zamianę pokoju? Czy musiałaś się "kłócić"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankmol Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.bayer.de 25.06.09, 16:08 Aha, napisz jeszcze proszę czy były komary? Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.ver.abpl.pl 25.06.09, 20:40 Nie musiałam sie kłocic, wszystko grzecznie załatwili - obsługa b. miła, komary niestety sa ( przynajmniej w czerwcu były :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscmilka Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 22:50 ja jade z chlopakiem 29 lipca 9:50 z Warszawy i mam nadzieje, ze ktos jeszcze sie wybiera i bedzie fajna ekipa;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.chello.pl 27.07.09, 22:07 Witam, ja też lece z Warszawy o 9.50 w tym samym dniu tj 29.07. Miło będzie mieć towarzystwo do wspólnych wieczornych wypadów :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.satfilm.net.pl 27.07.09, 23:01 Witam tez wybieramy się w tym terminie 29.07 i miejmy tylko nadzieję że ekipa się zgra pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
arfi34 Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris 26.06.09, 18:46 Bardzo ci dziękuje za odpowiedź. Przynajmniej wiem jakich pokoi się wystrzegać. Ale ogólnie chyba nie było tak źle? Jak możesz to opisz jeszcze okolicę hotelu czy jest gdzie się wybrać wieczorami i czy korzystaliście z wycieczek a jeżeli tak to z jakich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.ver.abpl.pl 26.06.09, 20:50 Ogolnie to było fajnie :) tylko to pierwsze wrazenie... Okolica bardzo ladna,ieczorkami mozna wyskoczyc na piwko - koniecznie musicie zobaczyc port w Hersonissos - cudny :) bylismy na wycieczce na Santorioni z biurem , a tak to wypozyczylismy samochod na 2 dni ( chyba bardziej sie oplaca niz wykupowanie wycieczek u rezydenta ) pozdrawiam i zycze udanego wypoczynku , a Kreta jest piekna Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly.bolek Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris 04.07.09, 14:55 A z jakich miast zmieniaja godziny wylotu?. Z Warszawy zapowiadaja przelot na lotnisko ok 25 km od hotelu, wylot ok 9 rano, wylot powrotny ok 7 rano(dokladnie nie pamietam) Odpowiedz Link Zgłoś
arfi34 Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris 05.07.09, 11:23 Z Warszawy godz wylotów się nie zmieniły. 9.50 wylot powrót 7.00. Pozmieniali z Gdańska i Pyrzowic ale mogę się mylić. W jakim terminie jedziecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscmilka Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 22:52 my jedziemy 29.07 i 9:50 wylot z Warszawy ale byla tez opcja pozniejszej godziny, do wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.chello.pl 16.07.09, 17:04 Właśnie wróciłam z tego hotelu. Polecam gorąco. Hotel ładnie usytuowany. Pokoje ładne czyste, sprzątane codziennie - wymieniają pościel i ręczniki, kameralne. Obsługa miła, mówiąca po angielsku, niemiecku, francusku. Jedzenie smaczne: w sumie jak się ma all inclusive to można jeść non stop - śniadanie od 7 do 10, od 10 otwierają 2 bary przy basenach i do 24 można pić za darmo;), od 12.15 do 14.15 lunch, od 19 do 22 dinner, a od 22 do 24 późny dinner;) Co mnie zaskoczyło - po każdym "wczasowiczu" wymieniają obrusy na posiłkach. Drinki smaczne - leją dobre alkohole - wódkę tylko Finlandię, whiskey jakąś miejscową, ale smaczną, raki, giny, metaxy, piwka itd. Bardzo fajne obsługa - szczególnie barmani;) jest polska animacja - więc można oddać dzieciaki na zajęcia różne i chwilkę odsapnąć. Są też zajęcia dla dorosłych - siatkówka, water polo, tenis, bilard itd. Są 2 baseny i brodzik. Jedynym dużym minusem jest to, że jest bardzo mała plaża i trzeba zasuwać rano, aby zając sobie miejsce i często nie ma już miejsca. Koniecznie wziąć buty do morza, jak ktoś nie lubi kamieni w morzu. Hotel położony jest przy głównej ulicy - wychodzi się z niego od razu na knajpy, sklepy itd. Do "imprezowego" centrum ok 500 metrów - albo główną ulica lub wzdłuż morza. Blisko do lotniska - jedzie się około 30 - 40 minut. Generalnie polecam hotel i myślę, że tylko wyjątkowo wybrednej i złośliwej osobie nie będzie się tam podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tanita Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.centertel.pl 09.08.09, 11:22 Witj a jakie sa pokoje skladajace sie z dwoch pomieszczen czy tyjko jednego czy sa owoce morza ryby i sporo salatek do wyboru ,jaka jest plaza piaszczysta czy bardzo kamienista.Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.autoguard.pl 16.07.09, 17:22 Tak hotel zmienił nazwę, bo sieć MARIS sprzedała ten hotel do sieci Aquis. Widać to jeszcze po wielu rzeczach w hotelu z logo MARIS np. parasole przy mniejszym basenie, ręczniki itp. Hotel OK, ale nigdy więcej z ITAKĄ !!! Biuro nastawione na jak najniższe koszty - w samolocie żadnego poczęstunku ani napoi. Lot był opóźniony, ludzie głodni, więc w połowie samolotu zabrakło nawet płatnych kanapek. Wycieczka zorganizowana przez ITAKĘ do Rethymnonu wyglądała tak, że najpierw przez godzinę jeździliśmy po okolicznych hotelach, zbieraliśmy ludzi, potem ok. 2 godz. jazdy do Rethymnonu, tam nas wysadzono na parkingu i poinformowano,że za 3 godziny zbiórka przy autokarze. Szkoda,że nas nie uprzedzono, że tak to wygląda przynajmniej wzięlibyśmy ze sobą przewodnik, żeby wiedzieć gdzie iść i co warto zobaczyć. DNO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margosia Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 23:01 Czesc:) My wyjezdzamy 22.07, niestety do chani:( Mam pytanie czy trzeba byc na basenie bardzo wczesnie zeby zarezerwowac lezaki?? Odpowiedz Link Zgłoś
majkap35 Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris 02.08.09, 22:54 Witam! Wybieram się do tego hotelu 05.08.09,wylot o 2.55 z Krakowa.Czy ktoś też leci tam w tym samym czasie i też z Krakowa.zawsze grupą to raźniej:):)? Słysałam b.dobre opinie o tym hotelu,mam nadzieję, ze to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abra Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.aster.pl 11.08.09, 17:18 witajcie, może ktoś wrócił na dniach z tego hotelu i może coś dopisać?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imbirek23 Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.xdsl.centertel.pl 04.09.09, 01:04 Lece z rodzinką do Aquis Silva Beach w Hersonissos w nocy z 8 na 9 września z Katowic i szukam kogoś kto także leci w tym terminie do tego własnie hotelu.W grupie zawsze raźniej i weselej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.chello.pl 08.09.09, 00:58 również sie wybieram, co prawda 9 i z warszawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imbirek23 Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.xdsl.centertel.pl 08.09.09, 18:46 Też mieliśmy jechać 9tego z Wawy ale ostatecznie zmieniliśmy decyzję na Katowice. Fajnie. Dobrze wiedzieć że będzie tam trochę osób z Polski:)W takim razie czas na podbój Krety!:) Odpowiedz Link Zgłoś
gorgo_of_sparta Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris 21.06.10, 17:55 Halo, wybierający się do SAB! I jak, przygotowujecie się już:)? Odpowiedz Link Zgłoś
gorgo_of_sparta Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris 18.07.10, 08:45 Jak wrażenia, DUŻA ekipo z Polski, przebywająca w ASB między 27.06, a 11.07 :)? Odpowiedz Link Zgłoś
gorgo_of_sparta ASB, lipiec 2010 16.05.10, 10:15 Czy ktoś w tym roku wybiera się do tego hotelu albo już w nim był? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eltutik Re: ASB, lipiec 2010 IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.10, 19:25 Ja z żoną. Wybieramy się 14 lipca. Wylot z Wawy. Bedziemy tam pierwszy raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: ASB, lipiec 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 11:38 My też się wybieramy 26 maja z W-wy :) Ktoś może też leci tego dnia?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: ASB, lipiec 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 11:46 A może ktoś był juz w tym roku w hotelu i napisze jak było, zwłaszcza,że w zimę planowano remont. Odpowiedz Link Zgłoś
gorgo_of_sparta Re: ASB, lipiec 2010 18.05.10, 14:10 Ja - pierwsze 2 tygodnie lipca. Też jestem ciekawa, jakie wrażenie z hotelu po remoncie... Interesujące, że Silva Aquis stał się hotelem "bez dzieci", a wcześniej chyba całkiem rozbudowane były animacje dla dzieci i tym podobne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: ASB, lipiec 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 10:47 Już wróciliśmy :( Żal było wracać. Hotel wspaniały!!!!!! Wszystko nowiutkie!!! Jedzenie pyszne!!!! My wróciliśmy bardzo zadowoleni i hotel Aquis Silva Beach możemy polecić w 100%. Pozdrowienia dla naszej animatorki Pani Magdy!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: ASB, lipiec 2010 IP: *.chello.pl 11.06.10, 11:13 Może jakieś szczegóły odnośnie posiłków - w sieci znalazłem krytyczne opinie Anglików na temat kolejek w barach, problem z miejscem w restauracji, sprawnością obsługi kelnerskiej. Natomiast rozpływali się nad p. Magdą. Mam nadzieje zobaczyć ją 27 czerwca (wylot z W-wy). Czy plaża rzeczywiście jest beznadziejna? Odpowiedz Link Zgłoś
gorgo_of_sparta Re: ASB, lipiec 2010 12.06.10, 18:15 Hej Tomek, w jakim składzie lecicie?:) My też 27.06 z Warszawy do tego hotelu. I przyłączam się do pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: ASB, lipiec 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 12:27 Według nas posiłki były pyszne!!! Wszystkiego dużo i systematycznie uzupełniane, swiezutkie (rozmaite połączenia nam nie zaszkodziły ;). Wiadomo, że niektóre rzeczy się powtarzały np. placuszki na sniadanie (bardzo je lubimy :)) spagetti, frytki (co dziwne frytki nam bardzo smakowały :)) itp. Zawsze dostępne było pieczywo, bardzo dobre i różnego rodzaju co nie zdaża się w wielu hotelach. Ale warto spróbować czegoś co na co dzień może nie każdy jada, dobrej sałatki greckiej lub z krewetkami, kalmarów, różnych zapiekanek. Jeśli chodzi o Anglików to oni maja swój swiat. Kolejka w barze czasem faktycznie się pojawiła ale wtedy wkraczała dodatkowa obsługa włącznie z szefem. My byliśmy pod koniec maja i dało się zauważyć ze z dnia na dzien przybywa gości a wieczorami w barze robi się faktycznie tłoczno, ale wydaje mi się że dla kazdego znajdzie się miejsce. Plaża nie jest najfajniejsza, mała, jakoś tak niezadbana, zejscie do wody beznadziejne. Swój urok ma ale szczerze nie korzystaliśmy z tego miejsca. Jak są jeszcze jakies pytania to postaram się odpowiedziec ale spędzicie tam na pewno miło czas!!! I mam prośbę!!! POZDROWCIE SERDECZNIE P. MAGDĘ od Pauliny i Zenka uczestników ćwiczeń ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gorgo_of_sparta Re: ASB, lipiec 2010 14.06.10, 18:30 Paulino, napisz proszę coś więcej o tej Magdzie, nawet na tripadvisor ktoś o niej pisał. Co takiego ona tam prowadzi, że tak super bywa?:) I jak spędzaliście czas w Hersonissos? Sami organizowaliście wycieczki, a jeśli tak, to masz jakieś rady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: ASB, lipiec 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 08:07 :) Magda jest sympatyczną, młodą i otwartą osobą. Jest odpowiedzialna za ćwiczenia w ciągu dnia np. aqua aerobic, brzuszki- polecamy :), cwiczenia rozciagajace ale także za atrakcje wieczorem. Zaobserwowalismy, że po przyjeździe nowej grupy dowiaduje się jak liczna i skąd przyjechała i szuka tych osob, by się z nimi przywitać. Nie ma dla niej barier językowych, wystarczy, że chociaż podejdzie i zapyta czy wszysko ok. I zawsze chętnie pomoże. Myślę, że to po prostu miło miec animatorkę z Polski. Ciekawe tylko czy wytrzyma tam do września ;) Pierwsza z naszych wycieczek była w kieruku Agios Nicolaos. Po drodze warto wstapić do Kritsy, mała miejscowość z fajnymi uliczkami, sklepikami, kawiarniami, słynaca z tłoczonej tam oliwy. Jest tam tez sklepik prowadzony przez Polke-Nostimo, mozna go znależć idąc w górę miasteczka w stronę koscioła. Niedaleko hotelu jest tez płaskowyż z wiatrakami (jadąc w kierunku miejscowości Kasteli). My wypożyczyliśmy skuterek ale trzeba mowić dokladnie gdzie się chce dojechać, żeby nie okazało się, że pierwsza gorka i skuterek odmawia posłuszeństwa. Jesli jestescie większą grupą to oczywiście oplaca się wynając samochód choć bedzie troszkę gorzej z miejscami parkingowymi. Cały jeden dzień spędziliśmy na zwiedzaniu wyspy Granvausa oraz zatoki Balos-PIEKNIE!!! Tylko tym razem na wypozyczonym motorze (z wypozyczalni na wprost hotelu-polecamy) o wiekszym silniku zrobilismy ponad 400 km bo do Balos jest ok 200km. Ale warto, piekne widoki w czasie drogi, mozna zatrzymać się w Chani lub Rethimnonie, jesli starczy czasu. My nie zdążyliśmy bo sam rejs po Balos trwa od 10 do 18!! Mając dobre auto lub motor mozna do zatoki dotrzec jadać wzdłuż gór (z portu widać ścieżke), w miejscu gdzie się konczy trzeba przejsc przez szczyt i po drugiej stronie jest juz zatoka. Będac tam widzielismy sporo osób schodzących wlaśnie z gory, ale to juz wiemy na przyszlość :) Jadąc na rejs po Balos widoczne są znaki na Elafonisi ok 45 km, podobno tez piekna plaza opisywana w przewodnikach, krecono tu reklame Bounty :)Tylko na takie zwiedzanie wszystkiego potrzeba duzo czasu, są to jednak spore odległości, serpentyny, góry i górki. Nam się nie udało zobaczyć tego co byśmy jeszcze chcieli, więc na Kretę jeszcze wrocimy :) Moja rada to warto wyskoczyć poza hotel, kupic mapkę i zaplanować zwiedzanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinkam1983 Re: ASB, lipiec 2010 30.06.10, 18:40 Ja też wybieram się do tego hotelu juz w niedziele 4.7.2010 z Poznania widze duzo pozytywnych opinii mam nadzieje, ze sie nie rozczaruje :)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gorgo_of_sparta Re: ASB, lipiec 2010 30.06.10, 19:46 Raczej się nie rozczarujesz ;). (Piszę z hotelu). Jeśli jednak ktoś oczekuje ładnej plaży przyhotelowej, tudzież ładnej plaży niedaleko - z tym jest ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinkam1983 Re: ASB, lipiec 2010 30.06.10, 21:51 No juz poczytałam sobie, że plaża szału nie robi :D Ale myślę,że jak nie na plaży to się przy basenie powygrzeam, bo ogólnie bardzo chcę wypocząć. Wrócę to zdam relację. Ale myśle,że jak na lasta w tym terminie to bedize dobrze:)) Odpowiedz Link Zgłoś
gorgo_of_sparta Re: ASB, lipiec 2010 01.07.10, 22:12 Jak napisałam wyżej - piszę z hotelu (w ramach AI jest wi-fi), i.e. jestem w nim teraz ;>. Tak, hotel przeszedł remont i jest ok, choć jego b. mała część jeszcze nie i tam także są meldowani goście... Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinkam1983 Re: ASB, lipiec 2010 01.07.10, 23:39 no ja bede tam w niedziele :) mam nadzieje, że nie trafia mi sie te pokoje jak bedzie cos nie tak to trzeba bedzie complainowac oby tylko z dobrym skutkiem :) z jakiego biura lecialas tez zamierzam wziac laptopa zeby byc w kontakcie ze swiatem :) ach to uzaleznienie od internetu :D do kiedy tam jestes moze sie jeszcze spotkamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
gorgo_of_sparta Re: ASB, lipiec 2010 02.07.10, 08:24 Hej - jesteśmy tutaj do 11 lipca. Przylecieliśmy z Itaką. Laptopa bez obaw możesz brać, szczególnie, że internet jest szybki, nie rwie się i tym podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinkam1983 Re: ASB, lipiec 2010 01.07.10, 23:43 a mozesz mi napisac jaka to jest numeracja pokoji, ktore jeszcze nie sa wyremontowane, moze wrazie gdyby mi sie takie trafily podczas meldowania mozna byloby odrazu zadzialac. bylabym bardzo wdzieczna. z gory dziekuje i pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokosza Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.elektrosat.pl 01.03.11, 17:32 Byłam w tym hotelu. Bardzo fajny, bezposrednio przy plaży, ma równiez dwa baseny. Piekny widok, a do tego mozna isc na spacer do pobliskich sklepikow, wstapic do swojskiej greckiej restauracji. Jezeli chodzi o sam hotel i obsluge to jest ok. Klimatyzacja w pokojach dziala niezawodnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
gorgo_of_sparta Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris 02.03.11, 10:21 Warto jednak dodać, że "plaża" przyhotelowa to w istocie mały skrawek i brudnawy skrawek piasku + skały ;). Sam hotel owszem, godzien polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 16:04 hotel spoko, fajnie, że nie było tam dzieciarni, z tego, co wiem, od 14 lat wstep na teren hotelu:D blisko fajna baza nocna że tak powiem, kluby i bary. fajne dla osob rozrywkowych, hotel jest w sumie jakby przedzielony drogą i na początku bylismy troche zdziwieni, ale sie okazalo potem,ze sklada sie on z kilku części, bo jest po prostu duży. ogolnie plus Odpowiedz Link Zgłoś
gorgo_of_sparta Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris 03.03.11, 20:01 Hotel jest dla osób powyżej 18 roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VictorPele Re: Aquis Silva Beach = Silva Maris IP: 195.150.224.* 03.03.11, 23:20 jesli ktos szuka połaczenia takiego tradycyjnego greckiego klimatu z nowoczesnoscia, to ja polecam Aquis Silva Beach. dobry dla młodych, energicznych ludzi, ktorzy lubia pobuszowac po sklepach i posiedziec po barach, ale jednoczesnie poczuc ta egzotyczna atmosfere poludniowej europy. taki super mix:) Odpowiedz Link Zgłoś