Gość: olla IP: *.aster.pl 11.06.09, 10:18 co warto zobaczyć na wschodniej Krecie , mając auto do dyspozycji na ok. 6 dni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zo_h Re: kreta wschodnia 11.06.09, 11:14 Zobacz sobie na moją strone na której opisałem wycieczki samochodowe po Krecie. A tak poza tym to zdecydowanie polecam poszperanie w google. Ja wiele z moich planów zwiedzania opierałem na relacjach innych osób. Po prostu poszukaj ... na pewno znajdziesz coś co zainteresuje Ciebie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olla Re: kreta wschodnia IP: *.aster.pl 11.06.09, 18:40 dzięki za informację, przeejrzałam Wasz dziennik z wyjazdu i napewno skorzystam ( chwilami opisy górskich dróg mrożą krew w żyłach) :) Odpowiedz Link Zgłoś
matrei99 Re: kreta wschodnia 12.06.09, 21:52 Świetne opisy i piekne zdjęcia , stronkę mamy już w "ulubionych":) Odpowiedz Link Zgłoś
zo_h Re: kreta wschodnia 12.06.09, 22:57 Dzięki za miłe słowa ... fajnie wiedzieć że czas poświęcony na jej stworzenie nie poszedł na marne :). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: kreta wschodnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 21:53 Handras - sliwki z opuszczonych domów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: kreta wschodnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 08:17 Na samovhod dobry jrst przewodnik PASKALA KRETA.Sa tam opisane trasy co warto zobaczyc i opis tych miejsc.Kreta wschodnia jest bardzo ladna.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: kreta wschodnia IP: *.wroclaw.vectranet.pl 12.06.09, 22:32 a co konkret. z Krety wsch. ? Agios Nikolaos, Sitia, Vai - taka trase z Hersonissos warto w 1 dzień autem zrobić ? W drugi dzien inną np. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.biel Re: kreta wschodnia IP: *.chello.pl 13.06.09, 08:20 Moim zdaniem warto. Widokowo piękna i wcale nie taka męcząca. My zdecydowaliśmy się na plażowanie w Itanos nie Vai, bo dużo bardziej kameralna. Pozdrawiam Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danni Re: kreta wschodnia IP: *.kalisz.mm.pl 13.06.09, 00:30 Rethymon-piękna stara zabudowa,wąskie uliczki jak z bajki,Agios Nikolas można poplynac z tamtad na Santorini,samo Agios jest atrakcyjne dzieki "wewnetrznemu" jezioru wokół którego jest mnóstwo fajnych miejsc do fotografowania.Dalej na wschód Sitia piekna plaza palmy itd.Jadac wzdluz poludniowo wsch wybrzeza na polnoc fantastyczne widoki-wzdluz wybrzeza,wawozy,urwiska ...sprobuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc1 Re: kreta wschodnia IP: *.aster.pl 13.06.09, 02:33 jaki jest koszt wycieczki na Santorinii z Agios Nicolaos?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: kreta wschodnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 10:05 Ja w ubieglym roku placilam u rezydenta wyjazd z Eloundy 110 euro.Miejscowosc tuz pod Agios. MIejscowe biura mialy podobne ceny jest tylko jeden problem anglojezyczny przewodnik. W tym roku widzialam oferte za 120 euro.Jezeli maszwiecej pytan to pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość1 Re: kreta wschodnia IP: *.aster.pl 13.06.09, 10:12 oczywiście, że mam :). Czy wypożyczałaś może samochód? Jeśli tak to jaki jest to mniej więcej koszt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: kreta wschodnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 12:51 My akurat nie wpozyczalismy auta. Raz podczepilismy sie do ludzi z hotelu.Maz z nimi sie rozliczal. Autko mozna wypozyczyc na miejscu bezproblemowo.Dookola jest sporo wypozyczalni.Dobrze najpierw rozejrzec sie po okolicy i wybrac najlepsza oferte.Maz interesowal sie tym troche .Przy wypozyczeniu powyzej 3 dni w niektorych miejscach byly spore rabaty.Nieduze autko mozna bylo wynajac juz za 27 euro.Sprawdz w autoway bo firma sprawdzona. Z rozmow w hotelu podsluchalam ze trzeba dobrze czytac umowe i dopytac jak nie rozumiesz szczegolnie jezeli chodzi o ubezpieczenie bo potrafia krecic.Pierwszy autobus z Agios do Heraklionu byl o 6.15 a ostatni z Heraklionu do Agios o 21.30. Podaje godziny jezeli planowany byl wypad na Santorini indywidualnie. Odpowiedz Link Zgłoś