grem5 31.07.09, 13:07 ...i odpowiem na nurtujące pytania:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plubas Re: Wróciłem wczoraj z rodos z hotelu matina 04.08.09, 16:27 grem5 napisał: > ...i odpowiem na nurtujące pytania:) witam, ja jade tam z 6 latkiem, 13-tego bm. z triadą i teraz sa moje pytania : z jakiego biura tam byłeś, jakie sa pokoje- wyposazenie i jaka/ jak działa klimatyzacja i czy mozna tam coś podgrzac (kuchenka, garnek itp.), czy warto wykupic posiłki (ile to koszuje np. tydzień) w moim przypadku śniadania juz mam, ewentualnie czy warto indywidualnie cos zamawiać (wybór i cena w porównaniu z okolicznymi tawernami/ hotelami),jak z basenem czy jest czysty, któredy najlepiej iśc na plazę, jaka plaza i dno przy brzegu (buty do wody trzeba mieć?), jak z lezakami na plazy i na koniec Twoje rady/ wskazówki po pobycie. dziekuje za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GreM5 Re: Wróciłem wczoraj z rodos z hotelu matina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 18:48 Hotel Matina jest dla osób mniej wymagajacych, ale to nie znaczy że jest zły. Jak dla mniebył super. Triada wywiązała się w 100 proc. Pokoje są dość małe i wyposażenie dość stare. Jest w pokoju kuchenka elektr., lodówka, szklanki,sztućce,talerze; tv, radio,sejf i przede wszyskim działająca darmowa klimatyzacja. Zresztą bez niej ani rusz. Basen czyściutki i nigdy nie widziałem żeby wszyskie leżaki były zajęte, taki jest duży. Przy nim całkiem niedroga restauracyjka/bar. Hotel rodzinny z miłą atmosferą. Mały sklepik: woda, piwo i perdoły. Odrazu trzeba prosic o pokój z widokiem na basen/morze. Z drugiej strony jest mało ciekawie. Śniadania bardzo OK. Bułki, szynka,sery, drzemy, miód, owoce, warzywa, soki, kawa...wszystko do oporu. Głodny nie wyjdziesz na pewno. Co do obiadokolacji to nie polecam ze wzgl. na ubogie menu. W okolicy jest mnóstwo knajp, knajpeczek gdzie można lepiej i taniej (nie znaczy tanio:) zjeść. Do plaży 700-800 m. Kawałek jest zwłaszcza przy 43 stopniach. Najwięcej było 45:), ale wieją wiatry i nie ma tragedii. Na plażę chodziłem drogą "chodnikową". "Polna była może odrobina krótrza. Polecam zabrać maskę i rurkę. Widoki przepiękne i jest mnóstwo zabawy. Buty się mgą przydać ale nie muszą. Mało ludzi z nich korzystało. 2 leżaki + parasol - 7 euro. Na plaży mało ludzi. Nigdy nie ma tłoku. Po prostu bosko. Dno przy brzegu i sama plaża- gruby piach. Obowiązkowe miejsca do zobaczenia: Prasonisi, Lindos, miasto Rodos, dla małego Akwarium na samym końcu miasta. Wynająłem auto na 3 dni. 90 euro. Załatwiłem auto w hotelu. POLECAM. Wszystko pewne, rzadnego stresu:) W trzy dni zjeździsz wyspę wzdłuż i wszerz. Jest PRZEPIĘKNIE. Każda plaża inna. Od kamieni po piaseczek. Polecam rejs stateczkim do Rodos, tylko 6 euro. Z portu koło kapliczki. No i najważniejsze: GYRRROOSSS. Zwłaszcza w barze na pocżątku ulicy klubowej. Lepszego nie jadłem. A tam prawie codziennie:) Musisz znaleźć knajpkę gzie będzie w miare tanio. Jast takowa przy kapliczce i porcie. Piwo 2 euro, filet z kury, frytki + sałatka = 6,5 euro. Od godz. 15 pracuje tam polska kelnerka. Dotyczy to wszystkich knajp: Jak nie chcesz chleba to powiedz odrazu. Bo inaczej Ci go przyniosą i dolicżą do rachunku:) Wieczorem, na plaży sporo pijących ludzi ale z kulturką. Sam tak robiłem:) Naprawdę warto zwiedzić wyspę. Jest cudnie i strasznie gorąco. I UWAGA: ZEROOO KOMARÓW. Jak coś jeszcze to pytaj PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GreM Re: Wróciłem wczoraj z rodos z hotelu matina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 18:51 I sorry za błędy w teksćie:)))Trochę mi się oko przymyka. Odpowiedz Link Zgłoś
plubas Re: Wróciłem wczoraj z rodos z hotelu matina 05.08.09, 22:06 dzieki za info i mam jeszce pytanka: czy jest czysto w pokojach i jak często zmieniaja reczniki, czy jest łagodne zejscie w morzu - bezpieczne dla dziecka, czy jest w poblizu (dojde pieszo)plaza z drobnym piaseczkiem, jak dlugo płynie sie do Rodos i czy bardzo buja co polecasz dla dorosłego do "picia" np. na plazy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GreM5 Re: Wróciłem wczoraj z rodos z hotelu matina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 22:36 W pokojach jest bardzo czysto. Pani sprząta codziennie. Wymiana ręczników też. Pokoje są dosyć specyficzne, ale naprawdę mają swój klimat:)Mają stosunkowo duży balkon. Pamiętaj o tym, żeby poprosić o pokój od strony basenu (numery parzyste). Ja już zadbałem o to przy wykupie w triadzie. Chociaż może to była tylko ściema i poszczęściło mi się. Zejście od morza jest praktycznie żadne. Dojdziesz wszędzie pieszo spokojnie. Plaże w Faliraki są raczej takie same, ale są naprawdę OK. Dla dorosłych 10-12 min. szybkim krokiem. Z dzieckiem może 15. Na Rodos płynie się ok 30 min. jest SUPER. Atrakcja dla dzieci na pewno. W jedną stronę 6 euro. W dwie - 10. Błekitna woda, bryzgająca woda:) Na morzu jest był taki wiatr, że zgubiłem czapkę:) Jakaś kobieata na końcu ją złapała. Wcale nie bujało bo to nie była mała łódka. Taki mniejszy statek na może 150 osób. Jeśli bardzo chcesz drobniutki piasek to polecam plaże Tsambika lub Agatas (chyba). Przepiękne plaże, ale dojazd raczej tylko autem. Uważaj na drogach bo grecy jeżdżą jak wariaci. Tak jakby po dwóch lekcjach instruktor im powiedział: "dobra...olać to,jesteśmy w Grecji" Zresztą po jednym dniu człowiek sam tak zaczyna jeździć:) Jak coś jeszcze to wal śmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GreM5 Re: Wróciłem wczoraj z rodos z hotelu matina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 22:51 Jeszcze jedno. Basen główny jest bardzo głęboki, ale jest brodzik i jacuzzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeus Re: Wróciłem wczoraj z rodos z hotelu matina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 23:14 Jest pare metrow dla nieplywajacych. Mojej pani to wystarczylo. Odpowiedz Link Zgłoś