piotrek362 07.08.09, 13:36 szukam świeżych informacji na temat tego hotelu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marcjanna Re: Aquis Sandy Beach Korfu IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.08.09, 15:42 I ja też. Wiem, że wcześniej nazywał się Palm Bech Korfu. Kolega kiedy się wybiera? Bo ja we wrzesniu. Odpowiedz Link Zgłoś
turcja1 Re: Aquis Sandy Beach Korfu 07.08.09, 17:54 Fajny hotel będziecie zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 74ania Re: Aquis Sandy Beach Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 21:28 Witam, byliśmy w tym hotelu na początku lipca i uważam, że to fajny hotel z małymi mankamentami (np. odpadające płytki w brodziku). Bawiliśmy się dobrze. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcjanna Re: Aquis Sandy Beach Korfu IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.08.09, 21:44 A możesz jaka jest kuchnia? Czy są potrawy międzynardowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Aquis Sandy Beach Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 23:38 jest tam dyskoteka? jak z napojami dla dorosłych i czy sa kolejki o 23? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcjanna Re: Aquis Sandy Beach Korfu IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.08.09, 12:47 Cos mi się wydaje, że odpowiedzi na te pytania bedę Ciebie Piotrku prosić po powrocie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 74ania Re: Aquis Sandy Beach Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 14:42 Witam, co do kuchni- według mnie potrawy smaczne i wybór wystarczający, dobre desery, sporo owoców i surówek. Często na posiłkach trzeba było stać w kolejce, no chyba że przychodziło się na śniadanie o 8 rano, to był luz. Co do dyskoteki, to po 21 w amfiteatrze był jakiś show, a potem dyskoteka, ale my byliśmy z dziećmi i jakoś nigdy nie dotrwaliśmy. Co do napojów - w ofercie all podają m.in. Finlandię i robią całkiem niezłe drinki (wódka wygląda na oryginalną, ale dają dużo lodu). Przed 23 nie zauważyłam większych kolejek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Aquis Sandy Beach Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 17:51 wycieczki .. gdzie warto jechać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 74ania Re: Aquis Sandy Beach Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 19:11 My byliśmy tylko w mieście Korfu i Paxos-Anitpaxos (widoki, groty i morze bardzo ładne, ale to typowy całodzienny rejs stateczkiem po morzu). Podobno warto pojechać na wycieczkę objazdową po całej wyspie - ci którzy byli, mówili że warto. Jest też wycieczka do Albani - ale nie znam opinii na jej temat (dość droga, chyba ok 70 euro od osoby - jeden dzień). Większość wycieczek w cenie około 40 euro (to ceny u rezydentów, nie sprawdzaliśmy cen poza hotelem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Aquis Sandy Beach Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 20:08 dzięki za wyczerpoujące odpowiedzi :) To może kolejne ... jak z zakwaterowaniem , które budynki są lepsze i czy można coś załatwić ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 74ania Re: Aquis Sandy Beach Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 21:51 Nie wiem z którego biura lecicie? My byliśmy z Grecosa i uważam, że dostaliśmy taki pokój, za jaki zapłaciliśmy (2 + 2 dostawki) i był ok (tylko druga dostawka dla dziecka to łóżko polowe, które złożyliśmy i wystawili na balkon, bo łóżko tzw. małżeńskie było szerokie, więc mieściliśmy się spokojnie). Wiem, że niektórzy wymieniali pokoje, bo np. nie dostali widoku na morze, a płacili za widok i załatwili. Obsługa na recepcji całkiem miła (jedna to Polka). Hotel składa się z dwóch części: 1. apartamentów (o lepszym standardzie)- ale tam ma pokoje głownie Necermann (choć znajomi którzy z nami byli i płacili za pokój taki jak my, dostali apartament bez dopłaty), 2. budynków hotelowych - bliżej plaży i restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcjanna Re: Aquis Sandy Beach Korfu IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.08.09, 11:05 My lecimy z neckermanna ale rezerwowałam normalny 2-osobowy pokój. Czy plaża jest piaszczysta? Podobno woda w morzu nie jest zbyt ciepła? Jakie sa Twoje spostrzeżenia>/? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 74ania Re: Aquis Sandy Beach Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 12:10 Plaża piaszczysta i woda przeźroczysta. Według mnie temperatura wody była odpowiednia. Często wiał wiaterek od morza, więc czasami jak się wychodziło z wody było przez chwileczkę chłodno. Ale my i tak większość czasu spędzaliśmy na basenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Aquis Sandy Beach Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 13:59 Jeśli można ... Korzystaliście z płatnych leżaków ? Jest jakaś muzyka na plaży .. animatorzy itp. I jeszcze tzw sekrety porady z tego hotelu .... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 74ania Re: Aquis Sandy Beach Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 18:28 2 leżaki + parasol w cenie 6 euro za dzień. Na plaży brak muzyki.Wiem, że na plaży była na pewno gra w siatkówkę. Co do sekretów - dobrze schowajcie pieniądze - nam z portfela leżącego w szafce nocnej zginęło 100 euro (i słyszałam o podobnych przypadkach). Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek362 Re: Aquis Sandy Beach Korfu 10.08.09, 18:45 I jeszcze pytanie mojego dziecka :) są Polskie kanały tv? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 74ania Re: Aquis Sandy Beach Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 22:53 Chyba tylko Polonia, choć dokładnie nie wiem, bo praktycznie nie włączaliśmy telewizora. W apartamentach było jeszcze dvd. Natomiast w całym hotelu jest wifi internet. może nie najszybszy ale działa. Odpowiedz Link Zgłoś