gocha078 26.11.08, 16:02 witam czy jest ktos kto choruje na przewlekla astme? chciałam sie poradzic Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gocha078 Re: astma 27.11.08, 09:07 witam ponownie po ostatnim zapaleniu oskrzeli lekarz stwierdzil u mnie astme dostałam leki -sterydy oraz 12 godz lek rozszezajacy oskrzela i biore w/w od miesiaca mam wrazenie ze to wogole mi nie pomaga czasem przez kilka godzin czuje ucisk w klatce piersiowej potem jakby nic przechodzi - w nocy spie normalnie nie mam atakow kaszlu ..czasem raz dwa razy zakaszle rano - nie mam wiekszych problemow z nabraniem powietrza jak to jest w sytuacji Pani meza czy normalnie funkcjonuje?pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
doizy Re: astma 30.11.08, 18:28 mąż bierze leki systematycznie od paru dobrych lat, w okresach alergicznych dla niego musi zwiększyć dawkiki bo czuje cięższy oddech. Przy ucisku w klatce piersiowej stosuje lek rozszerzajacy oskrzela. jego leki to lek przeciwzapalny steroidowy, lek rozszezrajacy oskrzela długodziałajacy, oraz doraźny w razie ataków. jesczze co do leków swego czasu mąż przeszedł na inny lek długodziałajacy i niezbyt dobrze na niego zareagował (organizm wogóle nie reagował), może masz źle dobrane leki. Jedni sobie chwalą serevent, a mój maż i córa - nie, wolą oxis Odpowiedz Link