Dodaj do ulubionych

Baltazarek

07.09.05, 18:53
Baltuś przyszedł na świat 7.04.2005r. A imię urzekło nas, tzn. mnie, mojego
męża i innych członków rodziny, już dawno temusmile Zdrobnień wymyślamy całe
mnóstwo - jest więc Baltuś, Balti, Baltik, Baltinek, Baltazarek, Baltunio,
Baltusinek, a także Zarek, Zareczek. Chętnie poznamy innych Baltusiówsmile
Pozdrawiamysmile!
Obserwuj wątek
    • metrluba Re: Baltazarek 09.09.05, 17:30
      Nie mam Baltazarka, ale jest jednym z dwóch najmocniejszych kandydatów na imię
      naszego przyszłego synka, o ile będziemy mieć drugiego (na razie dopiero w
      planach). Pierwszy ma na imię Zachary - zdrabniamy go Zacharek, więc jedno z
      najładniejszych zdrobnień Baltazarka dla nas odpada smile
      A jak ludzie reagują na Baltazarka? Jak wpadliście na pomysł takiego imienia i
      czy długo się decydowaliście na nie? Gdzie mieszkacie? Pozdrawiam Was
      serdecznie, i małego Baltusia też! smile
      • baltusiowamama Re: Baltazarek 22.09.05, 00:24
        Witam serdecznie!Dziękuję za pozdrowienia i przepraszam, że tak późno
        odpowiadam, ale długo tu nie zagladałamsmilePo kolei - ogólnie reakcja na imię
        jest pozytywna, mówią, że jest piękne, ale są też tacy, którzy nie wiedzą, z
        czym należałoby je kojarzycsmilePomysł przyszedł nie wiadomo skąd (raczej nie po
        lekturze Pagaczewskiegosmile. Po prostu pojawił się na początku ciąży i tak już
        zostało. Szukaliśmy imienia, które ma ciekawe znaczenie, bo "nomen omen",
        obecne jest w kulturze, ładnie brzmi i pasuje do naszego nazwiska. To wydało
        nam się idealne. Mojego męża Baltazar tak fascynuje, że teraz z zapałem zbiera
        reprodukcje przedstawiające pokłon Trzech Królismile Pozdrawiamy ciepło Waszą
        rodzinkę, a Zacharka szczególniesmile Ps.Zarek i Zacharek - to brzmi super!smile
      • jakasjopejka Re: Baltazarek 25.09.06, 03:12
        Hej, hej! Chciałam tylko zapytać, czy może już pojawił się imiennik mojego
        synka, bo przecież tak dużo czasu już minęłosmile Pozdrawiam ciepłosmile!
        • metrluba Re: Baltazarek 21.10.06, 02:19
          Na razie niestety sprawa się odwleka! A szkoda sad Pozdrawiam równie ciepło
          imiennika mojego synka in spe smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka