Dodaj do ulubionych

problem z rezerwacją biletów do Alhambry

IP: *.238.64.25.ip.abpl.pl 17.06.10, 19:00
Witajcie! Mam problem z rezerwacją biletów do Alhambry. Wypełniłam wszystko na
stronie:
www.servicaixa.com/nav/landings/en/mucho_mas/alhambra/alhambra.html -
ale po podaniu imienia i nazwiska, e-mail, tel i nr karty kredytowej nie
pojawiła się kolejna strona, np. zakończenie transakcji, potwierdzenie czy
numer. Teraz martwię się że mi pobiorą z karty 26E a ja nie mam żadnego
potwierdzenia że zamówiłam bilety. Co robić? Czy ktoś miał takie problemy??
Obserwuj wątek
    • tejsza Re: problem z rezerwacją biletów do Alhambry 19.06.10, 22:44
      Jeśli wszystko poszło dobrze i pobrali Ci kase z karty, to zajdź do najbliższego
      automatu ServiCaixa, wsuń do niego kartę kredytową, którą płaciłaś i wydrukuj
      bilety. Aby dostać potwierdzenie rezerwacji na email, trzeba było zaznaczyć, że
      się tego chce. Rezerwowałam bilety do Alhambry we wtorek, bez przeszkód
      odebrałam je z maszyny, Alhambrę zwiedziliśmy we czwartek. Warto.
    • Gość: wojtek Re: problem z rezerwacją biletów do Alhambry IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.06.10, 15:41
      Nie nie miałem takiego problemu. Ale nie rezerwowałem na stronie. Kupowałem w
      kasie i nie było żadnych problemów -typu brak miejsc.
      Jak będziesz jechać samochodem to jedź do końca do parkingów przed samą
      Alhambrą. Nie korzystaj z prywatnych wcześniejszych parkingów. Nie są nic
      tańsze, a trzeba kawał drogi iść pod górę.
    • Gość: ktoś Re: problem z rezerwacją biletów do Alhambry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 21:05
      myślę, że Twój problem wynika z tego że używałaś polskich znaków we wpisywanych
      danych (nazwisko, imię lub inne) i do rezerwacji po prostu nie doszło. Spróbuj
      jeszcze raz bez polskich znaków. właśnie wróciłam z Hiszpanii. W Alhambrze
      zaparkować można pod samym wejściem. Kolejki po bilety na miejscu były dość spore.
    • Gość: Ania Re: problem z rezerwacją biletów do Alhambry IP: *.238.64.25.ip.abpl.pl 21.06.10, 20:43
      Niestety nie mam pobranych pieniędzy z karty i nie mam potwierdzenia.
      Spróbowałam jeszcze raz zarezerwować ale to samo. Nie mam w moim imieniu i
      nazwisku polskich liter i nie wiem dlaczego nie przechodzę do nast strony. Teraz
      martwię się, bo będę tam pod koniec lipca i może nie być biletów w kasie... mimo
      wszystko dziękuje za rady
      • Gość: antek Re: problem z rezerwacją biletów do Alhambry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 09:23
        problem moze byc zwiazany np. z wpisywaniem adresu, nie przechodzi adres wpisany z "/", czyli np. zamiast 20/10 wpisac 20 m 10
        • Gość: e-tam Re: problem z rezerwacją biletów do Alhambry IP: *.chello.pl 22.06.10, 11:14
          Do > Ania

Bilety kupisz na miejscu bez problemów w automacie lub w kasach.
          Kasy i wejście zaznaczyłem literką [ i ], przybliż.

Inne info: najbliższy parking do Alhambry, kemping z WiFi w pobliżu polecam.

P.S.
          My spokojne zwiedziliśmy wszystko w ciągu 6 godz.
    • Gość: emto Re: problem z rezerwacją biletów do Alhambry IP: 46.112.31.* 24.06.10, 09:59
      Aniu,
      miałem podobnie. Wszystko niby w porządku, ale nie wyskoczyła
      ostatnia strona z potwierdzeniem. Na maila też nic nie przyszło.
      Sprawdziłem w banku i nie zarejestrowali transakcji. Na stronie
      Servicaixa jest też możliwość sprawdzenia dokonanych rezerwacji -
      również nic nie było. W związku z tym spróbowałem zakupić bilety raz
      jeszcze, ale z innego komputera. Tym razem wszystko poszło ok,
      dostałem potwierdzenie na maila, na servicaixa również rezerwacja
      się pojawia. Spróbuj raz jeszcze, ale z innego komputera.
      Pozdrawiam,
      Marek
      • Gość: Ania Re: problem z rezerwacją biletów do Alhambry IP: *.238.64.25.ip.abpl.pl 24.06.10, 21:50
        Dzięki Marku! Zarezerwowałam z innego komputera i mam potwierdzenie! Bardzo się martwiłam o te bilety... zwiedzanie Granady bez Alhambry byłoby przykre. Dziękuje też e-tam za mapkę i innym za rady "parkingowe" ;) Teraz mogę się spokojnie pakować i w drogę :D
        Pozdrowionka
        Ania
    • Gość: walker Re: problem z rezerwacją biletów do Alhambry IP: *.icpnet.pl 14.05.11, 10:21
      Mam dokładnie ten sam problem, teraz pozostaje czekać do poniedziałku żeby zobaczyć czy pobranie kwoty 28 eur będzie widoczne na rachunku. Bo w weekend transakcje nie sa realizowane chyba :((.
      Polskich znaków nie używałem. Wszystko było OK, potwierdziłem transakcję sms-em (tak jest w BZWBK), oczekiwałem na stronce servicaixa.com potwierdzenia...a tu klooops :(..."strona nie moze być wyświetlona" ani potwierdzenia na mailu o statusie operacji...nic :(
      • malin7 Re: problem z rezerwacją biletów do Alhambry 15.05.11, 17:40
        Miałam tak samo, tyle,że wybrałam potwierdzenie na maila. Nie przyszedł. Sprawdziłam pobranie na karcie - było. I tu sprawdziłam swoją rezerwację ( na szczęście numer spisałam ręcznie)
        www.servicaixa.com/nws/servlet/serviticket.sis.servlets.hSrvRecollidaEntradesPendentsLogin;jsessionid=NPz6PLpgTsc2Nn1crmXdR4hylJ9rp76nFxvZt2QKZ9nYvflTzyWK!-627232332!-1324014555?nullnull&idioma=CAS
        Była :)
        • Gość: walker Re: problem z rezerwacją biletów do Alhambry IP: *.icpnet.pl 17.05.11, 21:40
          pobrania na karcie ciągle nie mam - 3 dni...
          nie wyświetlił się ten ostatni kończący rezerwację ekran na servicaixa.com...
          jeśli pobrania z karty do jutra nie będzie, to zrobię rezerwację z innego kompa.....
          dzięki za pomoc :)
        • Gość: walker Re: problem z rezerwacją biletów do Alhambry IP: *.icpnet.pl 17.05.11, 21:44
          ach,
          serdeczne dzięki za tego linka, nie ma rezerwacji na moim numerze karty :)
          pozdrowienia
        • Gość: walker Re: problem z rezerwacją biletów do Alhambry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.11, 10:18
          rezerwacja się udała :)
          dziś spróbowałem z innego kompa, poszło za 2 razem :)
          za pierwszym razem pojawił się komunikat "nierozpoznany numer karty"
          za drugim razem wszystko przebiegło OK, mam potwierdzenie na mailu, oraz w linku podanym przez Ciebie także rezerwacja jest widoczna :)
          • Gość: Alimera Re: problem z rezerwacją biletów do Alhambry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 14:08
            Witajcie,
            planuję w sierpniu wyjazd do Malagi no i grzechem byłoby nie wybrać się do Granady i Alhambry przy okazji.
            Chciałam zapytać ile kosztuje wejście do Alhambry? Bo jak wchodzę na ich stronkę to powala mnie kwota wycieczki z przewodnikiem za 49euro...
            Widzę też opcje 'tickets sale' gdzie ceny są znacznie niższe. Jak to z tymi biletami...?

Z góry dzięki!
            • Gość: walker Re: problem z rezerwacją biletów do Alhambry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.11, 11:06
              Bilet kosztuje 14 EUR za osobę dorosłą, dzieci do pewnego wieku (nie pamiętam jakiego) za darmo, i obejmuje wszystko co należy czyli:
              The general daytime visit allows access to all the visitable spaces of the Monument: Alcazaba, Nasrid Palaces, Generalife, Carlos V Palace, Public baths and the Mosque. This type of visit also includes the Gardens Visit.
              Wszystkie szczegóły masz tutaj www.servicaixa.com/nav/en/mucho_mas/granada/alhambra_y_generalife_09oz/visita_general/index.html

• Gość: Alimera Re: problem z rezerwacją biletów do Alhambry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.11, 17:20
                Piękne dzięki! :)

• Gość: Alimera Re: problem z rezerwacją biletów do Alhambry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.11, 20:03
                Witam ponownie,
                chciałam jeszcze zapytać o kilka rzeczy apropos zwiedzania Alhambry. Poczytałam już trochę na temat tego, że są dwa przedziały czasowe w ciągu dnia, kiedy można zwiedzać (czyli 8-14 i 14-20). Godzinę zwiedzania Pałacu Nasrydów trzeba wybrać osobno. Czyli jeśli wybiorę opcję zwiedzania między 14 a 20 (a pałac np na 17) to spokojnie od tej 14 mogę sobie zwiedzać resztę, byleby do pałacu zdążyć na 17?
                Czy jeśli bym wybrała pałac na godz. 14, to mogę wejść na teren Alhambry wcześniej -bo jak poczytałam, to od głównego wejścia do samego pałacu trochę się idzie, ewentualnie można dojść tam krótszą drogą, ale nadal trzeba pojawić się przed 14, aby na samą 14 zdążyć do pałacu.
                Czy jeśli jednak wybiorę poranny przedział czasowy i pałac np na godz.13, to cały kompleks mogę opuścić o dowolnej porze, czy mam czas max do 14 na to, czego jeszcze nie zdążyłam obejrzeć?
                Planuję jechać do Granady z Malagi i nie zatrzymywać się tam na nocleg, dlatego będę musiała wyjechać z samego rana i wrócić późnym wieczorem dlatego próbuję ustalić jaka opcja godzinowa będzie najlepsza...
                Jeśli ktoś może podzielić się własnym, cennym doświadczeniem to będę wdzięczna.
                Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka