Gość: ktosik IP: *.stok.xen.pl 26.05.05, 17:15 Zastanawiam się nad podejściem Greków do kobiet.Jak je traktują?Czy to prawda,ze kobiety mają tam mniejsze prawa niż w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azra19 Re: Grecy i ich kobiety 26.05.05, 18:10 Prawdą jest, ze to są południowcy. Prawdą jest że moja kobieta świadczy o mnie. czy mają mniejsze prawa? Poniekąd tak, z naszefo punktu widzenia. Mężczyzna mocno kocha, potrafi zdobywać upragniona kobietę, ale zdobyta jest po prostu jego. Jak dom, dzieci, samochód, rodzina. Kobieta jest przy mężczyźnie, dba o niego, po urodzeniu dzieci raczej nie pracuje. ale ma swoje koleżanki i swiat do którego nawet mąż nie ma dostępu. I bardzo często nie gotuje, bo idą całą rodziną do restauracji, którą prowadzi ktoś z bliższej bądź dalszej rodziny (a to dla mnie olbrzymia zaleta). Zreszta w Grecji kobiety żyja jak wszystkie europejki: kształcą się, pracują, mają własne biznesy. Tylko ich mężczyźni są bardziej ogniści:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Grecy i ich kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 19:21 Zgadzam się z azra19, ale ja bym do tego dodała jeszcze, że czasem ten obraz zanika, zwłaszcza w przypadku młodszych kobiet, które są bardziej wyzwolone. Ale generalnie tak właśnie jest. I bardzo mi sie podobało siwerdzenie, że mężczyźni są ogniści..O tak;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: Grecy i ich kobiety IP: *.chello.pl 26.05.05, 23:26 a jakie kobiety podobaja sie grekom? Odpowiedz Link Zgłoś
azra19 Re: Grecy i ich kobiety 27.05.05, 12:39 generalnie takie jak wszyscy:) ładne, zadbane, a parametry to rzecz gustu. Na pewno, jak to u południowców, blondynki maja generalnie większe szanse. No i te co małą czy odetchnąć, ale w końcu o gustach się nie dyskutuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Re: Grecy i ich kobiety 27.05.05, 12:51 Kolezanka ma meza Greka: rownouprawnienie dotyczy Grekow: -z wielkich miast i mlodych (przed 33 rokiem zycia). Reszta kraju jest niestety patriarchalna. Odpowiedz Link Zgłoś
azra19 Re: Grecy i ich kobiety 27.05.05, 13:10 Po 15 latach pracy i wielu sukcesach zawodowych nieukrywam, że miałabym ochotę zostać "kobietą domową". Dbać o dom, mojego mężczyznę i może mieć jeszcze dzieci. Patriarchalizm nie jest taki zły jeśli jest tylko dobrowolnym wyborem. Mogę pracować lub zajmować się domem - czyli mieć wybór. Prawda jest taka że w Polsce wiele kobiet nie ma takiego wyboru. Tak jek w krajach południowych. Ichyba właśnie równouprawnienie na tym polega: na możliwości wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Re: Grecy i ich kobiety 27.05.05, 13:32 Jak jestes traktowana bez szacunku, nie masz nic do powiedzenia, to to nie jest zadna mozliwosc wyboru. Trudno jest kobiecie wychowac sie w spoleczenstwie o wysokim statusie kobiet i 'przesiasc sie' do spoleczenstwa patriarchalnego. Podkreslam, ze rownouprawnienie w Grecji jest, ale raczej w wielkich miastach i u ludzi mlodych. Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 antydotumm-takie trzepanien jezykiem to moze 27.05.05, 18:25 uskuteczniac np. Tyszkiewicz Beata ktotra jest i dalej piekna jak i kobieta z klasa , a kazda inna polka to dalej jest zwykla miotla zamiatajaca .. Jest walona i prana po swej buzi przez prawdziwych mezczyzn swoich polskich mezczyzn (( z polskich danych ,okolo 75% polek jest pranych notorycznie )). Jako jedyny kraj na swiecie polska moze sie poszczycic tym ze ma ochronki dla polek palowanych przez swoich polskich mezczyzn (((czy to maz czy kochanek czy jakis inny dymacz polskich kobiet)))... Tak ze nie widze powodu aby sie roztrzasac nad tym czy kobieta moze wejsc do greckiego kafenio gdzie wszyscy wiedza ze moze jak tylko zechce.. Takie polskie zasciankowe zaklamanie i tutaj mam takie pytanie , czy w polsce kobieta moze wejsc do pijalni piwa ? Oczywiscie ze moze tak i greczynka do kafenio jak i polka do pijalni wejsc. Jest tylko jedna roznica ze greczynka jak wejdzie do kafenuio to co najwyzej popatrza na nia chlopy gledzace o polityce czy sporcie , a wchodzaca polka do pijalni piwa w polsce moze co najwyzej dostac w papu od jakiego pijanego chlopa .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiszpan [...] IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 27.05.05, 19:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiszpan [...] IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 27.05.05, 19:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 hiszpan a ten nick twoj to od uprawiania sex-u 27.05.05, 20:32 po hiszpansku ? Ma to byc autoreklama ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 23:33 Tylko jedna konkluzja: moje najwspanialsze zwiazki to tylko z grekami. Obecnie tez mam jednego:)) Odpowiadaja mi w 100%- to jacy sa i jak mnie traktuja. A mam silny charakter. To co studiuje: budownictwo, wrecz im imponuje,a nie jak rodacy:"baba na budowie??",zatem to swiadczy o tym jakie maja podejscie do kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
szczurkova tak myślę że przesadzacie! 28.05.05, 09:10 Problem przemocy w rodzinie dotyczy nie tylko polakoof :( nie wiem skąd te dane o 75% maltretowanych kobiet - prawdopodobnie nastąpiła nadinterpretacja wyników badań. Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 szczurkowa ja osobiscie Nie dziwie sie tym danym 28.05.05, 09:21 wyobraz sebie ze w najasniejszej jest zarejestrowanych okolo 5mln alkocholikow. Doluz drugie tyle ukrywajacych sie ,mysle ze jest ich o wiele wiecej . To juz dochodzimy do jakies cyferki 12 do 15 mln.alkocholikow (obojga plci). A wiadomo jaki wplyw ma alkochol na katolikow...AGRESJA.... No i tak maw domu na kim sie wyzywac , najlepiej na swojej babie, dzieciACH... ITD.ITD.ITD. Odpowiedz Link Zgłoś
azra19 Re: szczurkowa ja osobiscie Nie dziwie sie tym da 28.05.05, 13:30 Przemoc w rodzinie to bardzo szeroki problem, ale chyba nie całkiem na to forum. Wierz mi że nie dotyczy tylko rodzin alkoholików, ale również rodzin dobrze i bardzo dobrze sytuowanych. I wbrew pozorom nie dotyczy tylko kobiet i dzieci... Grecy maja ta zaletę, ze dla nich rodzina jest na pierwszym miejscu... i to bardzo szeroko rozumiana: dziadkowie, kuzyni, dalsi krewni. Nie tak jak u nas: mąż, żona i ewentualnie dziecko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha Żałuję IP: *.stok.xen.pl 28.05.05, 14:43 Poznałam go w czasie tamtych wakacji w Grecji.Była między nami jakaś magia.Póżniej parę razy w tygodniu długie rozmowy przez telefon przez 10 miesięcy.Był strasznie zazdrosny.Ale nie mówił mi,że mnie kocha.Mówił za to,że jestem piękna,cudowna,inteligentna...Za 3 tygodnie wyjazd na wczasy do Grecji.Mamy się spotkać.I co?Dzwoni co raz rzadziej od jakiegoś miesiąca(raz w tygodniu).Podobno chce nadal,żebym przyjechała...Ale dlaczego coraz rzadziej dzwoni?Jestem w rozterce,bo bardzo mi na nim zależy:(((.Nie będę pisała,że Grecy to łgarze,podrywacze,oszuści....Nie można bowiem generalizować.Są różni,tak samo jak różni są Polacy.Ja widocznie spotkałam...No kogo?Nie wiem,wszystko okaże się tam na miejscu.Ale strasznie się boję,że... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Do Zochy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 14:59 Wiesz co, moim zdaniem, powinnas podejsc do tego bardziej na luzie. Grecy juz maja wlasnie taki charakter. Nic sie nie martw co ma byc to bedzie. Prawdopodobnie widzac Cie znow, wszystko wroci do normy. Sama wyjezdzam za 2 tygodnie i mam troszke podobna sytuacje:) A wiec 3majmy sie razem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha Re: Do Zochy IP: *.stok.xen.pl 28.05.05, 18:22 Dzięki za słowa wsparcia.Ale za moment już go zobaczę i wtedy...:))) Jacy są Grecy?Kochani.Umiejący się bawić.Czuli i troskliwi.Dbający o swoje kobiety.Co prawda sytuacja kobiet w Grecji jest inna niż w Polsce,bo tam kobieta raczej zajmuje się tylko domem,a Polsce na kobiety głowie jest i dom i praca.Nie rozumiem dlatego osób które piszą,ze kobiety w Grecji mają gorzej...A i jeszcze jedna uwaga czy wiecie dlaczego Grecy zaczepiają Polki?Bo Greczynki się szanują!!!NO COMENTS. P.S.Życzę Tobie,Karola udanych wakacji z ukochanym.NIech nasi mężczyżni nie widzą innych kobiet poza nami;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIREK Re: Mirek IP: *.cable.mindspring.com 05.06.05, 19:17 Piszecie o Grekach jacy to spaniali mezowie. Znam ich i wiem jak sznujol zony ,he he he.Traktujol zony nie lepiej nisz Arabowie swoje kobiety.Rozmawialem z tako jenol na czacie to mi tesz przyznala racje.Cudze chwalicie swoje nie znacie.Malo jeszcze wicie o poludniowcach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greczynka Do Mirka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 20:28 A Ty niby skad ich znasz?? To ze gadales z jedna Greczynka na necie nie znaczy, ze ona reprezentowala cala zenska populacje Grecji - no bez przesady. A z tymi Arabami to juz przesadziles. I jezeli masz zamiar obrazac Grekow to lepiej sie nie wypowiadaj w ten sposob. I pamietaj jedna osoba nie stanowi calego narodu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania 500236017 dylemat. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 23:09 hej.przeglądam właśnie strony o grecji.....znalazłam twój stary email. jesteś prawdziwą greczynką? przepraszam że pytam ale mam człopaka greka z którym planujemy wspólną przyszłość....szukam w iternecie informacjii o tej kulturze jak traktują kobiety.....sama nie wiem co o nich myśleć.........jeśli możesz to napisz coś...dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 [...] 05.06.05, 20:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
iontichy [...] 21.09.05, 14:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Brawo Madziu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 14:56 Jak w tytule;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EtalTravel grecy i greczynki IP: *.zax.pl / *.zax.pl 29.05.05, 10:02 Bardzo trafnie ktoś napisał, grecy zaczepiają Polki bo greczynki się szanują, po prostu żadna na gwizdanie z samochodu czy pohukiwanie z tawerny nawet głowy nie odwróci. O dziwo greczynki nie są ani trudne ani zimne ani nie są niedostępne, wręcz przeciwnie, tylko wymagają o wiele więcej kultury od mężczyzny. Greczynki mają dużo klasy w swoim zachowaniu, potrafią być kucharką w kuchni, damą w salonie i d..... w łożku, są pełne uczucia i akceptacji, nie boją się ani seksu ani miłości. To że dziewczyny z polski zachwycają się wakacyjnymi romansami to nie to że faceciw Polsce są gorsi, tylko ze one same też sie otwierają, z gderliwych i pełnych pretensji bab stają się roznamietnionymi i pragnącymi milości kobietami i dla greków i dla wspolwczasowiczów i dla sprytnej spolecznosci albanskiej która fenomenalnie sie podszywa pod Greków czy włochów. To wszytsko to są wakacje. Ale potem żeby zyc razem trzeba bardzo dużo cierpliwości. Inna kultura inne tabu inne przyzwolenia. Ale jak sie ludzie naprawde kochają to nic im nie bedzie przeszkadzało. W grecji zarówno rodzina kobiety jak i mezczyzny stawia duży opór jesli pociecha chce sie związać z kimś z innego kraju i niestety wiekszość poszukiwaczek wakacyjnej miłosci nie spotka ani młodego prawnika czy lekarza, ale co najwyżej pastuszka ktory na lato schodzi z gór. W grecji uwaza się ze za turystami płci obojga gonią osoby które nie mogą sobie znaleść partnera czy kochanka czyli desperaci. Wystarczy porównac towarzystwo z klubów w kurortach a w atenach czy salonikach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha Re: grecy i greczynki IP: *.stok.xen.pl 29.05.05, 11:14 Zgadzam się z Tobą,tak jak Ty wcześniej ze mną(klasa Greczynek,a polskich kobiet),że w kurortach można spotkać najczęściej desperatów(w głównej mierze Albańczyków) i facetów,którzy szukają szybkich i bez zobowiązań wrażeń.My,Polki dajemy sie nabrać pięknym im słowom.Myślimy,że to już na zawsze i na wieki...Otwieramy się przed nimi.Jesteśmy zachwycone ich otwartością,ale ona niestety przeznaczona jest dla wszystkich Polek,Rosjanek,Włoszek.Niestylko dla nas...Puszczają wszelkie hamulce.które miałyśmy w Polsce.Chwalimy cudze,a swego nie znamy...Jeżeli Polka byłaby tak otwarta w Polsce jak w Grecji to szybko znalazłaby jakiegoś faceta,który byłby tak samo ,,otwarty" jak Grecy,czy Albańczycy...Zdarzają się jednak wyjątki od reguły.Na dyskotece poznałam pewną grupę studentów prawa i prawników(w tym i Greczynkę!),a mój facet jest nauczycielem!Niektórym Polkom udaje się nie zwariować i stworzyć normalny związek z Grekiem.Mam nadzieję,że w tym roku liczba udanych mieszanych związków się powiększy.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do zochy Re: grecy i greczynki IP: *.swidnica.sdi.tpnet.pl 29.05.05, 12:12 GRATULUJE SZCZERZE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: grecy i greczynki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 15:28 No tak! Polki bardzo czesto przeginaja:)) Z klas greczynek jest jak z klasa polek- wszystko zalezy od "egzemplarza". Ja w Grecji spedzam 1/3 roku, takze mam wielu tam znajomych, rownierz dziewczyn. I szczerze mowiac ich nie lubie:P Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 magdalna wyzbyj sie kaplexow , bedzie ci latwiej w 29.05.05, 17:21 zyciu ktore jest dane nam przezyc zbyt krotkie ... Otworz sie bardziej do swiata , TAK JAK I LUDZI... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: magdalna wyzbyj sie kaplexow , bedzie ci latw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 17:31 Nie rozumiem...To chyba jednak nie do mnie:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fofikowa Wygląd kobiet IP: *.stok.xen.pl 29.05.05, 18:04 Czy wszyscy Grecy tak bardzo zważają na wygląd?Czy lubią jak ich kobiety mają wszystko na wierzchu,czy też jak są zakryte?Jak ubierają się Greczynki?I jaki ich jest stosunek do sexu?Idą tak szybko do łóżka jak Polki,czy też są bardziej nieśmiałe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: Wygląd kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 20:20 Polki ida szybko do lozka??oooo,nie wiedzialam:D Pewnien starszy grek powiedzial mi kiedys ze madry grek to nie ten co ma dom,samochod,swietna pracy tylko ten co ma piekna kobiete. Kobieta jest wizytowka Greka.A jaka ma byc to zalezy czy mowimy o czyms powaznym czy o "przygodzie", bo jesli o to chodzi to chyba nie odbiega od standardow:)A jesli ma to byc prawdziwy zwiazek, to ma byc ona przede wszystkim pieka oraz co moze i wazniejsze- madra,inteligentna. Absolutnie nie latwa- bo oczywiscie nie bedzie szanowal.Elegancka!I chodzi mi u nie tylko o storj ale i sposob bycia.Ubierac ma sie ladnie, sexy, ma byc podziwiana przez reszte grekow, ale absoulutnie niewyzywajaco!Bo wtedy to jak najbardziej,ale nie dluzej jak noc dwie:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pseudo Szanowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 22:07 Tak w ogóle to trzeba by było zastanowić się, co oznacza słowo "łatwa"? Nie można definiować moim zdaniem kogoś, że ktoś jest łatwy. Znam greckie środowisko i widzę, że pewne systemy się zmieniają. Zwłaszcza wśród młodych. To, że młodzi Grecy i Greczynki lubią seks nikogo raczej już nie dziwi. Owszem komentuje jeden drugiego, ale w zasadzie sa to "komentarze dla komentarzy". I kwestia oceniania kogokolwiek na zasadzie kiedy i z kim i czy w zwiazku z tym się szanuje jest moim zdaniem głupia, bo tak naprawdę każdy ma własny honor i dume i sam wie na ile może i chce sobie pozwolić. Jeśli każdy będzie panikował w kwestii szanowania i łatwości to raczej nie przyniesie to korzyści... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Dwulicowość Greków IP: *.stok.xen.pl 30.05.05, 09:00 To ja wtrące swoje trzy grosze.Jestem od roku z pewnym Grekiem.Jest młody,wykształcony,przystojny i...wymaga ode mnie,abym była sexowna.Co to znaczy sexowna?Pojęcie względne.Dla niego tzn. abym miała wszystko na wierzchu.Poważny związek?Chyba tak,bo tylko tak mam wyglądać,jak jestem przy nim:)))).A jak jestem sama to najlepiej,abym nałożyła na siebie szaty pokutne albo worek na ziemniaki;).O to wizytówka pewnego Greka.Grecy są dwulicowi,ale to mi nie przeszkadza.Święci są gdy ich mamusia jest przy nich-MAMISYNKI,a potem inaczej już się zachowują przy kolegach-PRAWDZIWI MACHO. A sex?Trudno jest pisać,kiedy to jest za wcześnie i facet będzie myślał,że jesteśmy łatwe Polki...To wszystko zależy od indywidualnego przypadku.Ale jeżeli myślimy,że po jednonocnej przygodzie Grek się w nas zakocha i będziemy żyć razem długo i szczęśliwie to jesteśmy w wielkim błędzie! Grecy,Włosi,Hiszpanie itd. często wykorzystują słowo ,,kocham cię" do zaciągnięcia kobiety do łóżka.My niestety sie na to nabieramy.Mój Grek po jednym dniu chciał mi to powiedzieć.Powiedziałam,żeby nie mówił czegoś,co będzie póżniej żałował.Teraz nie mówi tego wcale.MORAŁ tej historii:Nie słowa się liczą,ale czyny!!!I to niezależnie jakiej narodowości jest facet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: Dwulicowość Greków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 11:43 100% racji!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 Lola daj spok -ty czytasz co piszesz ? 30.05.05, 20:32 Gdyz ja ci nie wierze absolutnie..... TZN co? kaze ci chodzic z cykadorkami na wierzchu ? A moze kaze ci abys chodzila bez majtek i w przezroczystej spudnicy ? Czy to ze mamy greczynki sa nadopiekuncze ,czy widzisz w tym cos zlego ? Ty jesli sie pokazesz madra to tak pokierujesz swym chlopem aby i wilk byl syty i owca cala , nie radze walczyc z tesciowa (( mama jest JEDNA a kobiet ?sama wiesz , tego jest a jest)).. Nie znam takiegio greka aby o swojej kobiecie opowiadal sprawy lozkowe KOLEGA , tym bardziej JAK TO RI ,i CO ROBI ZE SWOJA KOBIETA CZY TO ZONA CZY NARZECZONA. Jest to temat tabu..co innego o przygodnych jedno czy parudniowych bzykankach... Co do twego z nim bzykanka to glowe daje ze juz zapomnialas gdzie zescie to pierwszy raz zrobili ,wybacz ale jestesmy dorosli , z nie jednego pieca chleb jadlem i znam troszke tego zycia.((Calkiem normalne ,ale starczy tej wody z nieba aby jeszcze twojej wody dokladac ))))zlituj sie .... To ze poludniowcy sa bajeranci to zgoda sa......ktora sie na to nie zlapie ? ktorej dosc bajerow na codzien i nie laknie sluchania tego ? Tym bardziej polnocna kobieta ? zastresowana zyciem codziennym w swoim kraju, ciagla pogonia za straconym dniem ? walka o dzien jutrzejszy itd itd ? nie chce wiecej pisac gdyz mi tu mala ciagle zaglada do kompa ( co pisze ) i mie wnerwia tym , taka ciekawska .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Do janosik6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 21:07 A skad Ty tyle wiesz o Grekach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red [...] IP: *.interkam.pl / 217.97.177.* 30.05.05, 21:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilonka Re: Do janosik6 IP: *.otenet.gr 06.06.05, 08:44 Nie tylko roznia sie mezczyzni w polsce i w grecji ale rowniez i kobiety w tych krajach. I oczywiscie nie chodzi tu ze greczynki maja klase i itp. bo kobiety z klasa mozna spodkac i w Polsce i w Grecji. Kobiety roznia sie w grecji po tym ze juz od malego wieku ucza sie manipulowac swoimi facetami. Pomimo ze nie sa tak ladne jak polki greczynka nigdy nie powie zlego slowa o swoim mezu przy towazystwie (sczegolnie gdy on jest przy tym). Wychwalaja ich, mezczyzni czuja sie docenieni przy nich. Kazda greczynka poza tym ma sposob azeby wmuwyc swojemu facecie jak ona sie poswieca dla niego np. "zobacz jaka ja jestem dobra zona, kupilam tylko jedna pare butow, nie jestem tak rozrzutna jak Katina ktora kupila dzisiaj az dwie pary" czy " jestem tak zmeczona dzisiaj, zaprowadzilam dzieci do szkoly, usmazylam ci jajka i frytki, wietrzylam dom caly dzien, pozmywalam naczynia po obiedzie..kochanie nastaw teraz pranie, zaplac rachunki i daj mi jakis grosz bo nie mam nic ladnego ubrac na slub sasiadki w niedziele..chyba nie chcesz zebym byla ubrana najgorzej w cerkwi". Greczynki nie sa tak bezposrednie jak Polki ale w zyciu radza sobie calkiem niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 [...] 07.06.05, 00:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filakia Re: Grecy i ich kobiety IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.06.05, 12:40 ta dyskusja chyba nie bardzo ma sens. wszędzie są ludzie i ludziska. wspaniali męzczyźni i wspaniałe kobiety, manipulanci i manipulantki itd. ani Polka nie jest lepsza od Greczynki, ani Greczynka od Polki.wszyscy jesteśmy takimi samymi ludźmi.to jacy jesteśmy nie zależy od narodowości, tylko od człowieka. pozdrawiam i życze otwarcia na świat i ludzi przede wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 sa jeszcze i myslace polki widze ... 07.06.05, 16:09 filakia zgadzam sie z toba... To naprawde nie ma sensu .. Dopuki ludzie ((nie wiem czemu ale przewodza w tym polacy)) nie otworza swoje slipia szerzej i zobacza ,popatrza na swiat normalniej bedzie takie pierdzielenmi w kolko macieja i wszystkonegujace co tylko niePolskie. Dopuki polacy nie wylecza sie ze swojej manii ((krytykowania wszystkich i wszystkiego ))doputy bedzie wam ZLE!..zjedza was zgryzoty i inne paskodztwa. Zycie jest krotkie , czy nie szkoda wam czasu na szukaniu dziury w calym ? Przeciez tak i wy jak i ja wiemy jaka jest ta polska i jacy sa polacy i polki. Co do grekow niestety ale bardzo malo z was ma jakis normalny kontakt z grekami. Musicie sie bardziej otworzyc ,musicie przelamac te bariere ktora nie pozwala wam abyscie poszli na calosc. Gdziekolwiek nie jestescie czy to w grecji czy wloszech czy holandii itditd nie bede wynmienial caly swiat przeciez...tak samo sie zachowujecie.... Wieczna krytyka , wieczne biadolenie ,pierdzelenie i wieszanie psow na tubylcow. Jak to wytlumaczyc ? To ma byc wasza obrona ? tylko przed i czym ? Dlaczego chcecie tak dalej zyc w tym zaklamaniu ? Dlaczego nie spojrzycie prawdzie w oczy ? No gale ?dalej ,do dziela.... Niech mu tam bedzie w koncu i tak to mie nic nie kosztuje..... Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 jeszcze jedno i ostatnie.. 07.06.05, 16:54 To nie ja pisze .... Ja to tylko wklejam ale? , w tym poscie jest duzo racji oj bardzo duzo.... >Najwiekszy problem Polakow to asymilacja.... >Autor: chestburster >Data: 06.06.2005 19:09 + dodaj do ulubionych wątków > skasujcie post >+ odpowiedz cytując + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- >...po prostu wiekszosc Polakow nie potrafi porzucic tzw. polskosci ( co to w >ogole jest?? ) i zasymilowac sie w nowym spoleczenstwie. >Wezmy USA np., wylaczajac Brytyjczykow praktycznie wiekszosc sie asymiluje >bez problemow ( Niemcy, Irlandczycy, Wlosi, Francuzi, Holendrzy, >Skandynawowie etc, ), HA nawet Azjaci sie bez problemu asymiluja, natomiast >olacy w duzej czesci to nie bo Polak to musi mowic po polsku nawet w 10 >pokoleniu ( poprzez zmuszanie dzieci do nauki na nic niepotrzebnego im >jezyka ) byc katolikiem i zrec polish sausage.....aha i jeszcze bigos... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margarita Re: Grecy i ich kobiety IP: 195.170.27.* 27.07.05, 20:38 Grecy uwielbiaja kobiety - matki, corki, zony i kochanki. Moga miec sto tysiecy kochanek lecz ich rodzina i zona sa swietoscia. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Grecy i ich kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 14:46 nie masz racji, dzieci tak ale nie zawsze żony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apolinary Re: Grecy i ich kobiety IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.07.05, 03:39 Chce zostac niewolnikiem greckiej kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMM Re: Grecy i ich kobiety IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.07.05, 09:48 Grecy są super, poznałam kilku i są mili bardzo chętnie nawiązują znajomości i ślicznie się uśmiechają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia30 Re: Grecy i ich kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 13:21 Oczywiście sa bardzo mili i otwarci bo chcą sie bzykać. Byłam ostatnio 5 miesiecy na greckiej wyspie i napatrzyłam sie wystarczajaco.Oni potrafia w czasie sjesty spać z jedna a w nocy z drugą kobietą. Specjalnie stwarzaja sytuacje oddalenia i oziebłości aby ich kobieta była zła i nie chciała ich bliskosci, wtedy maja czas na kolejną. Greckie kobiety, dziewczyny pilnuja swoich facetów, chodza za nimi, godza sie na rozstania w czasie pory letniej (bo męzczyźni maja w tym czasie bardzo wiele pokus- blond turystki itd) a powroty zimą (i to jet ta godnosc kobieca) bo co ma robic taki grek w zimie grać tylko w karty i w tavli, ten ktory ma kase jedzie na dziewczyny do Pragi, Moskwy czy Warszawy. Jestem po 4 letnim romansie z grekiem i moge powiedziec jedno nigdy wiecej greka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha Re: Grecy i ich kobiety IP: *.stok.xen.pl 09.09.05, 19:40 Podpisuję się pod Twoimi słowami.W szczególnie te sytuacje oddalenia i oziębłości...Znam to ze swojego doświadczenia:(((.Mój związek trwał rok.Do tej pory nie mogę się otrząsnąć.W szczególności,że mój ex Grek do mnie jeszcze dzwoni.Bardzo żałuję,że związałam się z Grekiem.Doskonale znam to powiedzenie:,,Nie udawaj Greka".Dziewczyny,nie warto z nimi być na stałe.Ja również mogę powiedzieć nigdy więcej Greka.Polscy faceci są najlepsi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia 30 Re: Grecy i ich kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 21:50 POLSCY FACECI SA THE BEST !!!! Zocha !!! Trzymaj sie kobietko !!!,BADŹ TWARDA BABA !!! nie daj sie nabrac na wyznaia i czary, on dzwoni i bedzie pewnie dzwonił.Moim zdaniem grecy sa ograniczeni emopcjonalnie, kazdy przypadek jest indywidualny i inny ale tak naprawde ja nie znam greka ktory miałby jakąs głebie w sobie.Jesli chcesz napisz do mnie na maila kati.kati@wp.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 Jestem ciekaw gdzie ty szukalas tej glebi .. 11.09.05, 00:12 Moze nam podpowiesz ? W dyskutach prowadzonym o zachodzie slonca nad morzem ? Na dyskotekach ? Podczas bara bara ? I do cholery jasnej jakim jezykiem sie porozumiewaliscie ? Przyznam ci racje jesli temat byl...wielkosc i madrosc i nieomylnosc twojego papieza , tam nie znajdziesz zrozumienia u greka ((ani glebie w dyskusji)). A moze w jezyku tak modnym od paru lat w polsce ,albanskim ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia 30 Do janosik6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 14:50 Giassou!!!To nie była wakacyjna przygoda, więc w żadnym z wymienionych przez Ciebie miejsc, a ja nie jestem naiwną dwudziestką. Nie było mnie ostatnio 5 miesiecy w Polsce chyba troche sie trendy pozmieniały ,naprawdę albański jest taki modny??? Pola glika filakia. Wydaje mi się, że jestes bardzo złośliwy. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 do Kasi 30-latki......... 13.09.05, 23:22 Kasiu droga kasiu..co ma wiek wspolnego z naiwnoscia ? Mozesz byc naiwnym nastolatkiem jak i kobieta w srednim wieku oraz babcia i dac sie omamic z naiwnosci. Zle ci sie wydaje ,jesli myslisz ze jestem zlosliwy . Ja poprostu potrafie ,nazwac rzecz po imieniu. Co do albanskiego czy jest modny czy nie .. Widac codziennie przy autokarach polskich kto odprowadza polki.... Na powiedzmy 10-ciu grekow odprowadzajacych swoje panienki w chwili wyjazdu okolo 8 -miu to na bank albanczycy ,podszywajacy sie pod nas. Maja te przewage nad wami ze wy nie znacie naszego jezyka , a jak nawet cos liznelyscie z greki to i tak nie jestescie w stanie wylapac po akcencie powiedzmy. Ubieraja sie juz jak my ,zachowuja sie podobnie jakmy.. Jakbys byla troche bardziej spostrzegawcza to bys zauwazyla ze jednak roznia sie facikos od nas. Maja mordy jakby siekiera ciosane.. Jednego co im musze pogratulowac to zdolnosci jezykowej.. Potrafia bardzo szybko nauczyc sie jezyka czy to greckiego czy nawet polskiego. W bardzo duzo knajpach pracuja , czy to beda pizzerie czy taverny czy nawet zwykle giradiko ale bez problemu dajase rade. Maja jakas zdolnosc jakiej nie widzialemu innych ludow. Najwiekszy pastuch co dopiero zszedl z gor albanskich ,po pol roku juz szprecha po grecku -to cza im przyznac... Tak ze nie przyklejaj mi jakas tabliczke. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia 30 Re:Do janosika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 09:46 Jestem bardzo spostrzegawcza i bardzo bystra-potrafie rozpoznać albańczyka. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kochanica Greka [...] IP: *.stok.xen.pl 26.09.05, 12:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamakia's girl Do janosika IP: *.stok.xen.pl 27.09.05, 10:28 Cześć Janosiku! Na początku chcę zaznaczyć,że jestem pod WIELKIM wrażeniem Twojego polskiego.Bardzo dobrze piszesz po polsku!Brawo!Widzę,że tak jak Albańczcy mają zdolność szybkiego opanowania języka greckiego,tak Ty opanowałeś doskonale język polski.Jeszcze raz BRAWO!!! Zwalanie wszystkiego na Albańczyków nie ma sensu....Znam wielu Greków.Miałam przyjemność być na osobności z niejednym.Wiem co to za ludzie.Zupełnie inni niz Polacy.Nasi rodacy są bardziej wierni,lojalni,szczerzy...Grecy natomiast umieją zdradzać,oszukiwać....Niejeden raz już słyszłam,przecież ja ją kocham!!!To dlaczego zdradzał?Dlaczego oglądał się za inną kobietą?Dlaczego poszedł z którąś do łóżka? I to jest grecka miłość!!! Taka grecka telenowela...Doskonale nadawalibyście się do pisania telenowel.Żadna brazylijska telenowela nie osiągnęłaby takiej oglądalności,jak wasza grecka...!!! Sama mam teraz trudną sytuację z pewnym Grekiem.Jesteśmy juz ze sobą 2 lata.Poznałam jego kolegów,więc nie pisz że przesadzam.Kocham Grecję.Słucham non stop greckiego radia.Uczę się greckiego.Możliwe że tam zamieszkam.Ale to co widzę to nie mieści mi się po prostu w głowie.Inna kultura?Możliwe,ale jak tu zaakceptować te wyskoki w bok?Ciekawe,jakby który zareagował,gdyby tak go jego kobieta zdradziła?Nie byłoby wtedy zmiłuj się.Chyba byście taką powiesili.A co zrobić z Wami? Możesz mi wytłumaczyć co tzn. kamakia? Tak się tylko zastanawiam,czy Wy nie boicie sę chorób wenerycznych?Czy myślicie,że Was one nie ominą,kiedy nie używcie...??? P.S.Do admina:Mam nadzieję,że tym razem nie wykasuje mi posta.To co napisałam jest prawdą,którą widziałam na własne oczy.Nie sądzę,żeby kogoś to co napisałam obraziło.Jestem obiektywna w tym,co piszę.Najczęstszym stosowanym środkiem antykoncepcyjnym jest w Grecji stosunek przerywany. grecja.home.pl/news/aborcja.html Trochę wiedzy o Grekach,a nie tylko o zwiedzaniu Grecji nikomu nie zaszkodzi,a może jedynie pomóc przed popełnieniem WIELKIEGO błędu...Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 [...] 27.09.05, 23:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamakia's girl do Janosika IP: *.stok.xen.pl 28.09.05, 12:49 Witaj Janosiku! Cieszę się,że do mnie odpisałeś.Jednak nie mogę(i nie chcę) się z Tobą zgodzić.Piszesz,że ,,Grek ma więcej okazji do wykazania swojej aktywności powiedzmy sexualnej.To do Grecji przyjeżdżają takie niedobzykane z różnych krajów panienki i panie szukające wrażeń i dowatościowania".Dlaczego tak jest? Bo Polacy nie każdą kobietę ruszą,oni lubią estetykę.Wybierają w związku z tym tylko ładne i inteligentne dziewczyny.Wy na tomiast nie pogardzicie żadną kobietą.Wam zostaja tylko odpadki,jak to piszesz ,,,niejedna gdyby nie takie kraje jak Grecja(...) NIGDY BY NIE BYŁA brana jako materiał do byzkania".Masz rację :))).To Wy się rozmieniacie na drobne.Jak to pięknie ująłeś utwierdzacie je w przekoaniu,że jeszcze mogą być brane pod uwagę jako atrakcyjne... Co do problemów ekonomicznych,życiowych itd. To widzę,że jeżeli jakiemuś krajowi się powodzi to jego obywatele stają się coraz bardziej leniwi dobieraniu partnerek.Zaczynam więc już odtąd doceniać naszą trudną sytuacje panującą w Polsce. Co do mnie...to nie nazwałabym siebie dupczoną.Pomimo,że moja znajomość z pewnym Grekiem trwa już 2 lata nigdy nie byłam przez niego dupczona.Czekam z utęsknieniem na każdy jego telefon czy SMS,które dostaję prawie codziennie...Wiem,że spotyka się z innymi kobietami.Ja jestem tu,on tam...Za dużo nas dzieli.Kultura,odległość,religia...Wierzymy jednak,że kiedyś wszystko się ułoży.I jeżeli los tak chce to będziemy razem:,,Ola einai tuxera.An einai na eimaste mazi,tha eimaste etsi ki allios..".Pomimo wszystko lubię Greków,tylko nie mogę ich zrozumieć.Ich sposobu na życie...Jak traktują kobiety... A i nazywasz mnie niezdecydowaną.Jak już Ci napisałam uwielbiam wszystko co greckie.Ale to,że nie mogę się pogodzic z innymi zachowaniami niż panują w Polsce..Do tego mam prawo. Może i zmienię zdanie co do Greków,kiedy tam wyjadę już nie jako turystka.Może generalizuję,ale jak to Ty sam napisałeś moja słowa się potwierdzają...Sex turystyka kwitnie w Grecji... Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 kamakias'girl-sorki ale juz wiecej nie pisze tutaj 28.09.05, 20:56 Zostalem zjechany przez admina ze obrazam was.. Nie mialem nigdy takiego zamiaru ,moze tak to wygladalo . Ok,kto czuje sie obrazony przezemnie niech przyjmie moje przeprosiny. Ja poprostu chcialem niektorym dziewczyna jakze latwowiernym poprostu otworzyc oczy azeby przestaly snic.............. Niech zejda na ziemie ,zycie jest pelne jakze przykrych niespodzianek.. pozdrawiam i bawcie sie dobrze...i jeszcze raz przepraszam................ Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: kamakias'girl-sorki ale juz wiecej nie pisze 28.09.05, 22:30 Janosiku, po prostu pozwolilem sobie na zwrocenie uwagi na jedna rzecz, tylko tyle. Oto Twoja wypowiedz z wycietymi elementami, ktore uwazam za zbedne z punktu wiedzenia netykiety: "do niedowartosciowanej .....girls. IP: (2274).otenet.gr janosik6 27.09.05, 23:36 + odpowiedz piszesz.....miedzy innymi.... >Możliwe że tam zamieszkam.Ale to co > widzę to nie mieści mi się po prostu w głowie.Inna kultura? O co ci chodzi ?z ta kultura ? Chyba nie bierzesz na powaznie to co napisalas powyzej ? Ty myslisz ze polacy sa bardziej wierni ? Poprostu jest roznica w okazjach... Grek ma wiecej okazji do wykazania swojej aktywnosci powiedzmy sexualnej. To do grecji przyjezdzaja takie niedobzykane z roznych krajow panienki i panie szukajace wrazen i dowartosciowania ich tymsamym. Oraz utwierdzenia ich ze jescze moga byc brane pod uwage jako atrakcyjne i z mozliwoscia do jakis przejsc.... Tutaj sa dowartosciowane jako kobiety .....poprostu sa wyrywane.!!!. Maja ONE tak piekne morze jak i pogode jakby na zamowienie . I zawsze znajda jakiegos co chcialby je bzyknaci potwierdzic je w przekonaniu ze jeszce maja te czy inne wziecie. Nie chcialbym abys mnie zle zrozumiala ,chlop czy to grek czy polak zawsze bedzie lowczym . Zawsze bedzie chcial udowodnic tak sobie jak i innym wokol ze jego czas nie minal i ma jeszce wziecie(branie )czy zwal jak tam zwal.. U nas sie to mowi ..."""" pernai i boghia mou """ Nie ma tutaj mowy o kulturze czy innych pierdzieleniach NIE MA CZEGOS TAKIEGO.!! Nie wmawiaj mi ze wasi chlopi maja wieksza kultore jak my . Gdyz o tej porze nie moge sie smiac poprostu......za pozno jest!!!!! Kolture polakow widzac i nie bede o tym sie wypowiadal poprostu... To ze w grecji kazden prawie polak trzyma za reke swoja pania albo kladzie lape na dupie swojej pani ,nie znaczy ze jest bardziej kulturalny od innej nacji miedzy innymi i od nas grekow. My nie musimy klasc lapy na dupie naszych kobiet aby pokazac wszystkim wolol ..""ona jest moja ,ja ja dupcze i wara od niej """ nie zblizajcie sie do niej jakby chieli nam przekazac.... To jest poprostu spowodowane brakiem pewnosci siebie... Nie bede kontynuowal tego tematu z poszanowanie dla nich (panow )... Babe nie uwiazesz trzymajac lape najej dupie... Utrzymasz ja poszanowaniem calego czasu (lat) spedzonych u jej boku. Dziwne ze bedac nie jeden raz w polsce nigdy nie widzialem aby tak chadzaly parki ((lapa na dupie swojej pani)) nie wazne czy sa malzenstwem czy tylko tak poprostu z doskoku sa razem .. Prawda jest tez to ze , Niejedna gdyby nie takie kraje jak grecja czy wlochy czy hiszpania czy turcja NIGDY BY NIE BYLY brane pod uwage jako material do bzykania.. piszesz dalej...... >Polacy.Nasi rodacy są bardziej wierni,lojalni,szczerzy...Grecy natomiast umieją > > zdradzać,oszukiwać.... Gdyby polacy mieli mniej problemow z egzystencja , mniej problemow ekonomiczno/zyciowych, ,mnielibi lepsze pieniadze poprostu !!! zachowywali by sie tak samo jak my --zapewniam cie !!!!!. I dochodzimy do tego ze jesli grecy sa tacy jak piszesz a nie tacy jak bys chciala aby byli ((jak polacy np.)) po kiego grzyba siedzisz z nim ? Dalej nie chce mi sie pisac gdyz jestem zmeczony caly dzien z wywieszonym jezorem pracowalem aby moja polska pani mogla wydawac moje ciezko zarobione pieniazki. Ale pamietaj ,ze dociagne ten temat tak ciebie intrygojacy do konca niebawem.. pozdr.dla niezdecydowanej ale kochajacej grecje... Ja kocham swoja polska zone ale nie moge powiedziec ze kocham polske." Cenimy sobie Twoje doswiadczenie oraz Twoje opinie. W zadnym wypadku nie zostales zjechany przez admina :) Pozdrawiam serdecznie, gale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linaki Re: Grecy i ich kobiety IP: *.kilkis.acn.gr 11.09.05, 00:19 tak sobie czytam i czytam...kazdy narod ma swoje wady i zalety.to prawda co mowia o poludniowcach ale to nie dotyczy tylko grekow, sa to tez wlosi , hiszpanie....ja kochani poznalam pewnego mlodego greka na wakcjach bylismy razem 2miesiace potem nasze drogi sie rozezly ale...jesli istnieje chemia miedzy ludzmi to sie nie uniknie jej.wydzwanial ,pisal az w koncu zgodzilam sie przyjechac ponownie.on byl w zwiazku juz 6lat ale nie myslal o malzenstwie.w momencie kiedy sie zjawilam zerwal swoj zwiazek i bylismy razem...i tak zostalismymalzenstwem!teraz to juz 3lata!!!!!moj maz jest czlowiekiem, ktory jak mi sie na poczatku wydawalo nie z tego kraju.BARDZO WRAZLIWY, opiekunczy, troskliwy.oczytany i choc ma 30lat i nie myslimy o dziecku wiem ze bedzie EXTRA ojcem.czasem to przesad ze grekom tylko w glowie seksowne blondynki.ja kiedy sie poznalismy wcale nia nie bylam (i nie jestem).mam czarne wlosy i niebieskie oczy , a w pierwszym naszym roku znajomosci mialam powazne problemy zdrowotne i on nie odstapil mnie ani na chwile .przytylo mi sie i to sporo a pomimo tego mowil, ze jestem jego ukochanym lukumades.terza schodlam, ale wiem ze moge na niego liczyc w kazdej sutuacji.i sadze czy jestesmy zwiazane z polakami, niemcami czy kims innej narodowosci jesli istnieje milosc to nie ma roznic.moj maz jest najmlodzym synem.ale pomomo tego, ze istnieje ta zaborczosc starszych greczynek jesli ja mam racje to maz staje w mojej obronie i potrafi wygarnac matce jesli sie myli.aczkolwiek mysle, ze aby nie doposcic zwiazek do rozpadu i do zdrady nie wolno wprowadzic monotonnosci w zycie.! ja czasem w dnie wolne od pracy zamiast stac za garami, sprzatac wole pojsc z mezem na plaze, pojsc do kina , zrobic pik nik a mieszkanie posprzatam i tak.ale chwile ktore mozemy spedzic razem wykorzystoke w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha Re: Grecy i ich kobiety IP: *.stok.xen.pl 11.09.05, 18:39 Pociesza mnie trochę Twój post.Moja koleżanka związała się w tym roku z pewnym Grekiem,może prynajmniej jej się ułoży?Co za pardoks...Poechałyśmy obie do Grecjija do swojego faceta,a ona sama,ale kiedy już wracałyśmy,ona myślała o facecie,którego tam w Grecji zostawia,a ja ze złamanym sercem.Lepszym motywem jest jeszcze to,że nasi mężczyżni mieli tak samo na imię :b. Wiem tylko jedno,że ja już nigdy nie zaryzykuję być z jakimkolwiek południowcem.Polaków rozumiem,umiem ich rozgryżć.A Grecy?Każdy z nich w mniejszym lub w większym stopniu nadaje się do leczenia psychiatrycznego :b. Dla każdej dziewczyny,która ma podobne problemy jak ja pozostawiam na forum mój mail:ziuta20@op.pl i mój numer gg:3570568 Odpowiedz Link Zgłoś
soledad13 Re: Grecy i ich kobiety 11.09.05, 18:49 Ja myślę, że nie nalezy tutaj generalizować, ze południowcy są tacy a nie inni. Oczywiście, stereotypy skądś się biorą, ale nie każdego da się tak łatwo podciągnać pod szablon. Na przykład, mam kilka koleżanek, które związały się z Włochami i muszę powiedzieć, ze te związki są bardzo dobre. A przeciez Włosi generalnie nie mają najlepszej opinii jako partnerzy, zwłaszcza jesli chodzi o stałość uczuć i wierność. O Grekach niestety nic nie moge powiedzieć, bo z żadnym nie byłam w zwiazku. Chociaż może to i dobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filakia Re: Grecy i ich kobiety IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.09.05, 08:46 linaki, zgadzam się z Tobą. też jestem w związku z Grekiem (od 5 lat).jest normalnym, bardzo wartościowym i opiekuńczym mężczyzną. postanowiliśmy mieszkać w Polsce - mimo ostrego sprzeciwu jego rodziny, za 3 tygodnie przyjeżdża tu na stałe. Dużo złego nas spotkało (właśnie dzięki stereotypom "Polka - puszczalska", "Grek - zdradza i bije"), ale daliśmy radę :) Jeżeli chodzi o nieudane związki z Grekami, to - bez obrazy - poprostu trzeba uważać, a nie padać w ramiona pierwszemu Grekowi, który ładnie się uśmiechnął i postawił kawę, bo najłatwiej można poznać "greckiego letniego podrywacza" albo Albańczyka, który dla nieświadomej turystki wydaje się Grekiem. Porządny Grek nie lata bez opamiętania za turystkami ( dziewczyny tam jest dużo pieknych Greczynek). pozdrawiam i życzę udanych związków Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 filaki ,tylko uwazaj i licz dni jego pobytu w pols 13.09.05, 09:19 Bedzie mu bardzo ciezko . Nie jestem taki pewien czy uda mu sie tam wytrzymac do lata 2006 roku. Raczej jest to niemozliwoscia... Polacy sami nie moga w polsce wytrzymac a ty chcesz greka tam uwiezic ? Bedzie mu brakowalo wszystkiego od pieknego greckiego slonca po blekitne greckie niebo. Az po te wspaniale i czyste morze greckie.... Jesli ten gosc jest normalny to do swiat czy powedzmy do Nowego Roku bedzie z powrotem w grecji. A jesli wytrzyma tam dluzej to grecja ci go daruje ,zatrzymaj se go ....... Jedynie co moze go tam zatrzymac to jakas dobra praca ,ktora go bedzie absorbowac caly dzien i bedzie mial z tego dobra i godziwa zaplate... A wracajac do domu bedzies tam lezala "cala ciepla " i czekala na niego.. Jesli nie znajdzie pracy (co sie raczej stanie )masz przechlapane. Czekajac caly dzien na ciebie w waszym gniazdku , znudzi mu sie to bardzo szybko..(Nie wytrzyma mieszkac z twoja rodzina w jednym mieszkaniu ). Kolegow aby tam znalezc ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filakia Re: filaki ,tylko uwazaj i licz dni jego pobytu w IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.09.05, 10:31 "janosiku" dzięki, za twoje uwagi. masz sporo racji, ale to jego decyzja, ja go nie zmuszam do mieszkania w Polsce i chyba bardziej niż on zdaję sobie sprawę z tego, że będzie mu tu bardzo ciężko. na szczęście nie musimy mieszkać z moja rodziną - mamy swoje mieszkanie, ja mam dobra pracę a on chce otworzyć kawiarnię. ale i tak liczę się z tym, że może będzie chciał wrócić do Grecji. ja nie jestem niepoprawną optymistką, ale trzeba spróbować. uda się albo nie :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filakia Re: filaki ,tylko uwazaj i licz dni jego pobytu w IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.09.05, 10:35 janosiku, ja nie mieszkam w Lubinie :)) dialog ma tam centralę na nasz region, bo należy do KGH :)) Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 zreszta nie wazne czy lubin czy legnica czy wrocla 13.09.05, 11:36 Znaczy w wiekszym miescie bedzie mu lepiej sie zaaklimatyzowac. Male miasteczko polskie to tak jak wies grecka ,chodzi mi o mentalnosc ludzi. Im wieksze miasto tym lepiej sie obcemu zaaklimatyzowac. Ale najwazniejsze dla niego to praca , .... Kawiarnia w grecji nie ma nic wspolnego z kawiarnia w polsce. W greckiej kawiarni nie trza ci wykidajly i ochroniarzy.... Jak ci pisalem wczesniej, zycze ci jak najlepiej. Ja sam nie wytrzymalem i po paru miesiacach ucieklem z polski bo inaczej nie mozna tego nazwac. Pomimo ze tescie moi otworzyli mi sklep ,abym mial prace i nie musial jej szukac.. Pomimo ze kupili nam duze mieszkanie 77 metrow ,w bloku , dali szmal na meble i kupili nam samochod. Po jakims czasie wszystko zaczelo mie draznic, poczawszy od tv ,z ktorej sie szybko wyleczylem . Od Vatykanu wiadomosci sie zaczynaly i na wojtyle sie kaczyly... Jakby inne problemy w tym kraju nie istnialy.... A takich niespodzianek z kazdym dniem mialem coraz wiecej, obszczana brama, klatka schodowa.winda tez przescwiecona moczem... Ciagle kradzenie zarowek z windy i jezdzenie po ciemku (balem sie o dzieci ). Ciagle sie balem o swoje dzieci. Oliwy do ognia dolozyla szkola gdzie dzieci (corki)byly wysmiewane za nazwisko wyzywali je od rumunek (ja jestem grekiem matka ich polka),gdzie nie raz byly bite w szkole przez swoje ruwiesniczki.. Wiesz co to jest jak ci corka placze i nie chce isc do szkoly ? bo tam bil ja taki jeden ? Wstyd mi ale powiem ci sam inerweniowalem gdyz inaczej nie bylo mozna. Oczywisce sam to zalatwilem , pomimo ze pare razy bylem z pretensjami tak do wychowawczyn jak i dyrektorki nic sie nie dzialo .. Wiec sam zlapalem gnoja i troszke go tak za szyje posciskalem i wytlumaczylem mu jak wyglada ze slipiami na wierzchu,i na odchodnym dostal kopa. Tak samo zrobilem i z klasy mlodszej drugiej corki takim dwa jej wspolucznia. Poprostu nie wytrzymalem juz tego..... Coi mam ci pisac o chamskich zaczepkach na ulicy ? Oby u ciebie lepiej wszystko wypadlo jaku mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filakia Re: zreszta nie wazne czy lubin czy legnica czy w IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.09.05, 11:57 bardzo mi przykro, że tak potraktowano Ciebie i Twoją rodzinę. chamstwa niestety u nas nie brakuje (sama niejednego gnoja bym chętnie poobijała).obawiam się dokładnie, tego o czym napisałeś - przede wszystkim ludzi niestety. ja jemu tłumaczę, że wybiera się żyć do trochę nienormalnego kraju, ale on jest taki uparty ... chce niech spróbuje życia w Polsce, będzie chciał wrócić do Grecji, to wróci a ja z nim :) (tak szczerze mówiąc, to wydaje mi się że wytrzyma góra do świąt wielkiej nocy...ale może mylę się) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anit.ka re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 15:25 Muszę przyznać że mnie zdołowaliście. Czekam nakogoś kto wiele lat mieszka w Grecji a teraz chce zamieszkac w Polsce. Chcemy być razem. Boję się że nie będzie tu szczęśliwy, że będzie tęsknił za słońcem, morzem i po prostu serdecznością greków. Też się zastanawiam do których świąt wytrzyma.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia30 Re: re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 17:08 Moze sie Wam uda-trzymam kciuki.Nie jestem wielka znawczynia psychologi i mentalnosci greków, ale tam gdzie ja byłam przez ostatnie 5 miesiecy pewien grek powiedział mi "Nie badź zbyt miła,serdeczna i uprzejma dla innych bo tu nikt nie jest miły i serdeczny" Mysle,że my polacy jestesmy o wiele bardziej serdeczni. Serdeczność była tylko dla turystów ktorzy zostawiali kase a i tak do czasu, bo jak wyjechali to mieli tyłki obrobione po całości.Moze ja byłam w jakimś specyficznym miejscu, gdzie zyja specyficzni grecy (tak tez słyszałam). pozdrawiam wszystkich bywalców forum Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linaki Re: zreszta nie wazne czy lubin czy legnica czy w IP: *.otenet.gr 13.09.05, 21:32 zgadzam sie z wami, ze trudno bedzie sie dostosowac twojemu grekowi w polsce.aczkolwiek studiujac w krakowie mieszkalam z koreanka, i poznalam prawie cala ta spolecznosc w tym miescie...wszystkim bylo trudno poczawszy od bariery jezykowej na innej kulturze konczac.ale powoli, praca i probami moze powoli i wy zdolacie zdobyc wasza knajpke.oczywiscie to tez zalezy od miejscowosci w ktorej mieszkacie..czasem miale miasto mowie o jakims okolo70.000 mieszkancow moze byc bardzo przyjazne, jesli masz znajomych i ktos kto jest obcokrajowcem otworzy kanjpke w innym charakterze.ale jesli mowimy o nienormalnosci krajow....to grecja tez nie nalezy do normalnych!!!!!!!!pomijam podwyzki bo to w kazdym kraju normalna kolej rzeczy, ale mowie o procencie bezrobocia i trudnosciami w znalezieniu pracy...istnieja tez duze roznice w placach. mam 2 kolezanko ekonomistki greczynki ale obie urodzone w niemczech mieszkaja w grecji dopiero 4 lata. obie z uniwersyteckim dyplomem i to z dobra ocena, zaczely prace na tym samym stanowisku w 2 roznych firmach duzych i preznych poczym jedna dostaje 600 eur a 2 1200eur. a jak porownuja dochody firm , liczbe pracownikow,zasieg ich dzialanosci w firmie to jest identyczna..wiec...?czasem to mi sie wydaje ze polska czasem jest bardziej logicznym krajem.moze jestem infantylna, ale mam duzo innych przykladow nienormalnosci tego kraju,narzekam? tak, ale juz sie przyzwyczailam.choc nie powiem i mnie jest ciezko, wladam biegle greckim, angielskim,francuskim, niemieckim no i oczywiscie naszym jezykiem;mam 7letni staz w biurze podrozy,oraza jako pilotka wycieczek i co? sidze teraz i zakowam, aby miec dyplom panstwowy z j.greckiego z uniwerku bo bez tego ani rusz....nawet hotele gdy szukalam pracy jako recepcjonistka na sezon letni co usluszalam?ze sa bardzo zainteresowani ale to tylko na sezon, a potem moze juz nie wroce i bedzie im szkoda strecic takiego pracownika bo ciezko znalesc osobe ze znajomoscia tylu jezykow...i gzie tu logika??????wiec chcac nie chcac otwieraam szkole j.angielskiego.. Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 oj linaki pieciojezyczna....jakas ty biedna..... 14.09.05, 00:19 nie wiem od czego zaczac z toba.. Z tym bezrobociem u nas -to tez pomimo tych lat co tutaj mieszkasz dziwie sie ze jestes tak malo spostrzegawcza. Jest a gdzie go nie ma ? Tyle ze u nas jakos potrafia znalezc prace tak i ty jak i okolo 1.5 do 2mln.obcokrajowcow. Popatrz tylko na To -pracujac w biurze turystycznym ile w waszym biurze jest wegierek,slowaczek,rumunek bulgarek ,polek.. Nie znam biura ktore nie zatrudnia dziewczyny z kazdego z tych krajow... A biur mamy sporo... Oczywiscie wiekszosc jest zatrudniona mysle ze tak na krzywka.. Tylko ze same przyjechaly i sie prosily o prace , i co roku przyjezdza ich coraz wiecej. Mozesz znac nie 5(piec) a 10(dziesiec) jezykow a i tak bedziesz obslugiwala jedynie polakow. Gdyz sie nie spelnisz w innym jezyku. Doradz swoim kolezanka po wielkich niemieckich szkolach niech lepiej sie przekwalifikuja i skacza jakas szkole pielegniarska zarobia napewno wiecej jak 1200euro miesiecznie. I dobrze robisz ze zakuwasz na tym uniwerku , wtedy dopiero bedziesz prawdziwa pilotka (i legalna)tylko ze kto cie wtedy zatrudni ? Wtedy bedziesz dyplomowana pilotka,bedziesz sie domagac wiekszych zarobkow i odpowiedniej gazy do swojego papierka.. A ja powiedzmy jako wlaciciel takiego biura ,dlaczego mialbym ciebie zatrudnic jak moge o wiele taniej zatrudnic inna polke i bez tego swistka nikomu niepotrzebnemu ? Polke ktora podesle mi polskie biuro podrozy ktore wspolpracuje ze mna . Za ktora nie bade musial placic nawet ubezpieczenia , a bedzie pobierala tak pensje w polsce jak i pensje u mnie.. I bedzie zachwycona i na pewno wdzieczna dla mnie z nadzieja ze ja spowrotem zatrudnie w przyszlym roku. Tutaj nie jest polska gdzie nie wazne co umiesz wazne ze masz Ten swistek. Leci powiedzmy autokar z turystami polakami z salonik do aten ,zawsze w nocy startuja aby byc rano w atenach.. Do czego mi potrzeba pilotki pani magister ? Co i komu ma przekazywac ? Wiekszosc spi albo popija gdzies tam po katach. Wiadomo ze w atenach po akropolu beda miejscowi oprowadzali i nie tylko tam. Ty sie nie bedziesz nadawala do niczego ,bedziesz zmaltretowana po nocnej jezdzie ,tak niewyspana jak i polamana od siedzenia calonocnego na fotelu... Po atenach bedzie sie wlokl twoj cien poprostu . I co ? mam placic pani magister powiedzmy z 1.5 tys euro za spanie ? Przeciez zrobi mi to samo panienka z polski podeslana przez biuro polskie albo polka mieszkajaca w grecji za o wiele wiele mniej ((i nieplac jej ani ubezpieczenia ani jakis dodatkowych i nocnych pieniazkow )). Rozumie prace jako recepcjonista w hotelu ... Tylko ze musi to byc hotel z jajami.. Taki co ma przynajmniej ponad tysiac lozek... Taki co pracuje naokraglo .. Taki co ma gosci z kasa a nie nastawiony na "oti arpakso" i przyjmujacy kogo popadnie... Sa takie hotele i jest ich sporo tyle ze tam jest wielka konkurencja z przyjeciem do pracy... Tam trza sie wykazac.. Sam dypla ci nic nie zalatwi , tam musisz byc "gata "zaryzykowal bym nawet stwierdzeniem "ksipnia gata ". Powodzenia i ze szkola j.angielskiego jak ja otworzysz ... Jest u ciebie sporo goryczy , ale to wasza cecha narodowa ... Nie zalamoj sie i idz do przodu... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linaki Re: oj linaki pieciojezyczna....jakas ty biedna.. IP: *.otenet.gr 17.09.05, 22:36 drogi janosiku niestety nie moglam odpisac wczesniej.... muwisz ze duzo u mnie goryczy, nie w cale tak nie jest moze tylko czsem tak mi sie ponarzeka.:) niestety musze cie rozczarowac bo w moim biurze nie pracowaly ani wegierki, polki ani inne wschodnie kraje.przez poczatki mjojej kariery pracowalam dla niemieckiego biura podrozy necckerman a potem dla tui, po kilku latach przeszlam do angielskiego thomsona a potem francuski etape nouvelle.wiec to ja bylam jedynym obcokrajowcem, a to dlatego ze znam te jezyki a pozatym znam grecki. co do hoteli to tu tez moje apatyty sa wygorowane...jesli szukam pracy to w hotelach typu holiday inn, capsis, lub teraz w grand palace ktory zostal otwarty w salonikach. w okresie letnim byly to palace na rosos, lub duze omady na xalkidiki, perzejechalam rowniez dion palace w dion, oraz olympian bay w leptokarii aczkolwiek nie podobal mi sie.to nie chodzi o wyglad czy wytroj ale o kwestje logistyczne i o atmosfere pracy. takze jak widzisz raczej staram sie postawic barierke wyzej, niz zwykle hoteliki. ale nie zraza mnie to :)buduje w tej chwili dom i po 8 miesiacach latania i biegania po banakach i urzedach juz za miesiac sie wprowadzam, wiec co mi tam!:) a co bedzie to bedzie, grunt ze mam sile, ochote i zdrowie. masz racje w zwiazku z moimi kolezankami,i z tym co pisales o paniach pilotkach..jestem rowniez twojego zdania, ale jak jestes w swoim zawodzie to zaswsze czujesz sie pewniej, i tak jak jakzdy narzekam, ze nie moge znalesc tego co lubie.ale....czy zawsze tak jest? pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zocha Re: Grecy i ich kobiety IP: *.range86-132.btcentralplus.com 24.11.05, 18:34 bardzo mnie zaciekawilas.aktualnie jestem z jednym grekiem w zwiazku.nie mieszkamy w grecji ani polsce.a takze we wspolnym mieszkaniu.kazde z nas ma swoje zycie.ale co chce powiedziec.otorz od jakiegos czasu zaczynam naprawde sie martwic.tylko seks nasz laczy.on nawet nie chce rozmawiac.zaczynam posejrzewac go o te sytuacje oddalenia.sama nie wiem.dalas mi duzo do myslenia.z ciekawoscia sledze forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha Re: Grecy i ich kobiety IP: *.stok.xen.pl 24.11.05, 22:27 Hej! Moje gg to: 3570568. Jak chcesz pogadać to się odezwij na gg. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Grecy i ich kobiety IP: *.range86-132.btcentralplus.com 25.11.05, 00:57 probowalam cie zlapac na gg.podaje ci moj adr email;edyta-pieta@o2.pl zalezy mi na kontakcie z kims kto rozumie... pozdrawiam i czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia30 Re: Grecy i ich kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 10:28 Cześć Edi, Zocha jest chyba ostatnio zajeta, ale czasami jest na gg, ja tez chce z nia pogadać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha Re: Grecy i ich kobiety IP: *.stok.xen.pl 30.11.05, 19:59 Cześć Wszystkim! Faktycznie trochę zajęta jestem.Przygotowuję sie do wyjazdu do Grecji,a nie chciałabym miec żadnych zaległości przed wyjazdem(studia,obowiązki w domu itp.). Do Ciebie,Edi pisałam już dwa maile,za kazdym razem dochodzi do mnie zawiadomienie,że mail nie został wysłany.Może masz za dużo maili w skrzynce??? Jak ktoś chce mnie złapać to najlepiej pisać do mnie na gg.Podałam go we wcześniejszym poście. P.S.Pozdrawiam Cię Kasiu.I obiecuję,że ze sobą wkrótce pogadamy.Stęskniłam się za naszymi rozmowami :D!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onka Re: Grecy i ich kobiety IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 01.12.05, 17:41 Grecy i ich kobiety....rany kto ich wogóle takich stworzył...jak wiecie jaki stosunek do kobiet mają mężczyżni z krajów arabskich to Grecy sa bardzo podobni.. Mieszkałam ponad rok na Chalkidiki i na Krecie, więc coć na ten temat moge powiedzieć.Tym bardziej, że mam za sobą "poważniejszy" związek z Grekiem więc przekonałam się na własnej skórze! Dla nich kobieta jest trochę jak koza- dbaja o nią jak chcą zeby dobre mleko dawała, ale to Grek jest panem a nie jego kobieta. Tam nawet gdy mężczyżni rozmawiają w swoim męskim gronie (przeważnie o bzdurach), to kobieta nie jest mile widziana w tym gronie. Powinna albo stać z boku, albo zniknać w gronie kobiet... Pozatym żaden Grek nie będzie miły dla Ciebie dopóki nie zrobisz mu jego frappe. Są mili jak chcą kobiete zaciągnąć do łóżka, a jak juz dostaną swoje nie usłyszysz juz z ich ust SAGA PO AGAPI MOU... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia30 Re: Grecy i ich kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 20:32 Cześć Onka !!! Przybijam z Toba piątke, ja nie byłam w Grecji aż tyle czasu zabawiłam tam tylko 4 miesiące, ale ich postępowanie i stosunek do kobiet znam bardzo dobrze, nawet w knajpie dyskryminuja kobiety bo nie podają zamowionego jedzenia kobiecie jako pierwszej, a jak ich zapytasz jak to jest? czemu tak? to powiedza "a co ty myslisz ze my to jestesmy tacy zacofani, kobiety sa dla nas bardzo wazne w zyciu my uwielbiamy i kochamy kobiety". Tak tak wazne bo kto by z nimi sypiał,wychowywał ich dzieci prał,prasował,gotował i sprzatał. Czasami widziłam ze nawet w stosunku do matek nie sa tacy jak byc powinni.Mysle ze nie wszyscy sa tacy, moze mam złe doswiadczenia,ale do cholery zadna moja kolezanka a miałam ich tam sporo nie była szczesliwa z facetem grekiem, kazda miała problemy i była pełna żalu. Oni nie traktuja kobiet jak partnera do rozmowy,najpierw jest greka praca, pozniej jest on sam,a na koncu wszystko inne czyli kobieta. Ale sie rozpisałam, a miałam tylko napisac przybij piatkę. Oj duzo mozna jeszce napisać ale chyba nie skonczyłabym do jutra. Pozdrawiam Was dziewczyny i nie nabierajcie sie na ich czułe słowka i jak rozwijają wam czekoladki z papierkow i jak ....!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha Każdemu wolono mieć marzenia... IP: *.stok.xen.pl 02.12.05, 13:01 A ja chcę wierzyć.Każdy potrzebuje w coś wierzyć.Może i jestem kolejną naiwną Polką???Może i nie powinnam dawać kolejnej szansy,ale ja tego chcę!!!Nie uczekuję już zbyt wiele.Wiem,jaka jest ich kultura.Wiem,że trudno dla Polki tam żyć.Wiem,o tym wszystkim i o jeszcze paru innych sprawach.Zgadzam się z Wami.Ale może można pogodzic te dwie kultury???Może można znależć jakiś kompromis???Jadę właśnie w tym celu...Jeżeli mi się nie ułoży to powiem,że trudno...Ale przynajmniej będę wiedziała,że próbowałam...Że walczyłam o NAS...Nie będzie więcej już łez rozlanych...NIGDY WIĘCEJ!!!Ja już uodporniłam się na niego,na nich...Ale chcę spróbować ten OSTATNI raz.Nie wolno mi??? Każdemu wolno mieć marzenia i o nie walczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola To nie kwestia narodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 19:19 Zdania sa podzielone. Ja uwazam, ze oprocz tego, ze maja inna kulture - maja, trzeba o przyznac i jest ona specyficzna, to podejrzewam, ze nigdy nie ma tak, ze w Polsce nawet od razu trafi sie na idealnego partnera. tak samo byloby w kazdym innym kraju. Grecja jest o tyle specyficzna, ze zaliczna czasem do arabskich pod wzgledem zwiazkow. czasy sie zmieniaja, ludzie tez i u grekow tez widac zmiany. nie mozna sie zniechecac i od razu mowic jacy to grecy zli i w ogole. WSZEDZIE sa faceci w porzadku i nie w porzadku. w zyciu sie czasem udaje czasem nie. nie mozna oczekiwac od partnera ze to on sie podda naszym obyczajom, bo przeciez w takiej naszej Polsce tez sie odzie w zwiazkach na rozne kompromisy bo kazdy byl inaczej wychowany i ma inny charakter. dlatego w zyciu ciagle trzeba kombinowac i chodzic na rozne kompromisy, ale to jest wlasnie zycie i nie wazne czy to grecja czy ameryka czy gdziekolwiek indziej. nie chce tu stawac w obronie czy przeciw grekom. ja raczej uwazam, ze jezeli dwoje ludzi ma ze soba byc to beda. polakom tez mozna wiele zarzucic (pijanstwo, liczne pobicia kobiet, wysylanie kobiet do pracy i zadanie od nich kasy na alkohol, niektorzy to twz. "maminsynki", falszywosc) a mimo to tyle zwiazkow w polsce - czy to oznacza ze polskie kobiety akceptuja te wady o ktorych wspomnialam? nie jest tak zawsze, ale czesto sie slyszy. nie mozna oceniac czyjejs kultury negatywnie kiedy sami w oczach innych nie swiecimy przykladem. nie mozna tu klasyfikowac narodowosciowo facetow, bo i w polsce sa super faceci w grecji tak samo super grecy, ktorzy zawsze chetnie zrobia mi moja ulubiona frappe;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda dementuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 22:47 mam za soba bardzo powazny zwiazek z Grekiem!trwal przeszlo rok. i teraz kazdego faceta bede do niego porownywac.bo nikt nigdy nie byl dla mnie tak czuly tak opiekunczy.aniol po prostu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: dementuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 22:49 chwala Panu, ze wreszcie ktos napisal pozytywnie:d zgadzam sie z toba, znam wielu takich opiekunczych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia30 Re: dementuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 18:09 Panie Janosik!!! Udajesz pan greka ? Lubiłam czytać Pana ostre posty. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 Kasiu przepraszam ale mialem problem z komputerem 06.12.05, 22:55 Ale napisze co mialem do napisania ...,tylko ze nie dzis.. Gdyz wlasnie wybieram sie z wizyta do znajomego (dzis imieniny sa Nikolety i Nikosa). sorki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia30 Re: dementuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 11:58 Jesli był taki czuły,opiekuńczy,wspaniały i anielski to czemu masz ten zwiazek juz za sobą ? Czegoś tu nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filakia dementuje demenuje! IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.12.05, 12:15 DEMENTUJĘ obiema rękami na klawiszach! pozdrawiam i życzę dużo szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: dementuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 17:35 bo niestety na bycie razem przez cale zycie sklada sie wiele czynnikow...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: dementuje IP: *.range86-132.btcentralplus.com 09.01.06, 21:50 przyznam,ze dawno nie odwiedzalam tej str.ale ciesze sie ,ze ktos wkoncu pisze pozytywnie o Grekach.nigdy nie bylam w Grecji dlatego nie moge naisac ze wszyscy Grecy sa wspaniali. napisze tylko ,ze jestem szczesliwa z moim Grekiem i chociaz nie zawsze jest kolorowo,jak we wszystkich zwiazkach bez znaczenia na kraj pochodzenia partnera.Mialam i czasem jwszcze miewam watpliwosci lecz nie tak czesto jak na poczatku co do nas...ale chce sprobowac.serdecznie pozdrawim zoche. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha Re: dementuje IP: *.stok.xen.pl 09.01.06, 23:34 Cześć Edi!!! Ja równiez goraco Ciebie pozdrawiam i mam nadzieje,ze kiedys sobie pogadamy na gg :))). U mnie WSZYSTKO się rozpadło i teraz mogę napisać,że moze i sa pewne wyjątki,ale mój tym WYJĄTKIEM nie jest :(. Oni mają inną mentalość. MOze i tego nie zauważyłas,bo z tego co mi piszesz to nie mieszkacie w Grecji, na Twoje szczęście!!! Przepraszam,ze zapytam,ale jeszcze miesiąc temu pisałaś,że nie jesteś szczęśliwa,co się od tego momentu zmieniło???To taka babska ciekawość ;))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: dementuje IP: *.range86-132.btcentralplus.com 11.01.06, 00:29 hej dzis znow jestem na tej str.witam cie serdecznie i b.goraco pozdrawiam.przykro mi z powodu tego co piszesz ze wszystko Ci sie rozpadlo.ale zycie nie raz tak sie uklada... wiem ,wiem jeszcze miesiac temu nie bylam pewna i dalej nie jestem do konca ale kto moze byc pewien drugiej osoby jesli poznajecie sie w obcym kraju.pozostaje ufac.nigdy nie znasz do konca osoby ktora poznajesz za granica.moze powiedziec ci wszystko...albo i nie przeciez nie jest z tego samego kraju i nie znasz dobrze jego rodziny (ja narazie w ogole).nie macie wspolnych znajomych od ktorych mozesz co nieco sie o nim doiedziec (...bo kaska chodzila z nim do liceum i mowila ze on jest...) niewazne.ja narazie ufam i pragne wierzyc ze moj Grek ma dobre serce jakie mi ukazuje.ma tez swoja prywatnosc w ktora chcialam ingerowac ale przeciez to byloby chore...napewno masz wiecej do powiedzenia niz ja.jesi masz ochote pogadac w soboe na gg...moj nr9673139.pozdrawiam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość pouczona Re: dementuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 23:30 No tak, skoro Grek chodzi po piętach mężatce (pogratulować sposobów eeech)???? Powinnam uciekać gdzie pieprz rośnie, co?? (a zepsutą mężatką nie jestem, ale w dość toksycznym związku) Odpowiedz Link Zgłoś