IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.12, 20:45
Witam,
Wyjeżdżam w tym roku do Andaluzji - tym razem typowo wypoczynkowo. Poszukuję jakiejś miejscowości nad morzem fajnej, spokojnej, raczej cichej gdzie można wypocząć - nie interesują mnie jakieś blokowiska czy hotele - raczej nastawiam się na jakiś mały apartament niedaleko morza i ładne piaszczyste plaże. Chyba najbardziej interesują mnie okolice Malagi ale niekoniecznie. Byłem w Andaluzji kilka razy - głównie Costa de la luz - więc może tym razem costa del sol....tak myślę... Jak macie jakieś namiary na fajną miejscówę i sprawdzone apartamenty będę wdzięczny.
Obserwuj wątek
    • Gość: tommy Re: Andaluzja IP: *.centertel.pl 28.05.12, 21:02
      na costa del sol woda jest o wiele chłodniejsza:)
    • marta_km Re: Andaluzja 28.05.12, 23:14
      wróciłam niedawno i już bym chętnie znowu pojechała.... a tymczasem słucham sobie flamenco w aucie i wspominam..
      byłam w Torremolinos, tam właśnie są takie blokowiska, hotele, miejscowosc typowo turystyczna, ale przed wyjazdem trochę podczytywałam fora i ludzie polecają mniej zatłoczoną miejscowość Nerja, gdzie podobno są najpiękniejsze plaże..
    • africamaniac Re: Andaluzja 29.05.12, 13:46
      Skoro byłeś na Costa de la Luz - to juz pewnie Tarify nie ma co proponować??? Ale miejsce cudne, autentyczne, bez hotelowisk (w ogóle bez duzych hoteli), piękny widok na Afrykę... Apartamenty w Tarifie mam w każdym razie ogarnięte :)
      Fajne na Costa del Sol - Motril i okolice.
    • Gość: Ania Re: Andaluzja IP: *.allegro.pl 29.05.12, 14:52
      Może Nerja? Nie ma wysokiej zabudowy, są skalisto-piaszczyste zatoczki, ogólnie miło + bulwarek zakończony Balcon europa-efektownym tarasem widokowym. W miejscowości jest też interesująca jaskinia olbrzymich rozmiarów z podobno największym stalagnatem na świecie.
      • Gość: chico Re: Andaluzja IP: *.dynamic.chello.pl 30.05.12, 21:31
        Tak w Tarifie byłem - rzeczywiście fajna - w ogóle wydaje mi się, że na Costa de la luz są najpiękniejsze plaże w Hiszpanii...szerokie, piaszczyste. No to szukam czegoś dalej na Costa del sol. Jeśli macie jeszcze jakieś propozycje - jestem otwarty.
    • mocno.zdziwiona Re: Andaluzja 31.05.12, 21:12
      A może Almeria? Okolice Cabo de Gata są pięknie - szerokie, piaszczyste, puste plaże, spokój i cisza. Nawet w sezonie. Niestety sprawdzonych noclegów nie mam.
      • Gość: chico Re: Andaluzja IP: *.sileman.net.pl 03.06.12, 12:34
        Ta Almeria rzeczywiście troszku mnie zaintrygowała - może tam warto...czekam jeszcze na jakieś fajne propozycje - nie wierzę, że wszyscy się plażują na Costa Brava...choć i tam w tym roku mam być:) Gdzie w Andaluzji są najfajniejsze plaże?
        • africamaniac Re: Andaluzja 04.06.12, 12:38
          Almeria - okol. Cabo de Gata i Nijar to przepiekne skaliste zatoczki, idealne na nurki i snoorki - najwięcej centrów nurkowych jest właśnie tam - no, ale woda w tych zatoczkach ma tak 27C:) W każdej mieścinie są małe hoteliki, sporo ludzi przyjeżdża camperami - miejsce sie znajdzie. Ale to tak jak Tarifa - brak masowej turystyki i wielkich hotelowisk (i chwała za to Najwyższemu) - więc ceny są wysokie... W sierpniu i tak najczęściej brakuje miejsc. Pozdrawiam wielbiciela atlantyckich plaży :)
          • Gość: ja Re: Andaluzja IP: *.static.espol.com.pl 04.06.12, 14:28
            Polecam miasteczko Nerja,brak blokowisk,fajny klimat,super plaże,piękna okolica!!!
            • Gość: ole Re: Andaluzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.12, 11:23
              A ja polecam Mijas położone wysoko ponad nadmorskimi kurortami, z tradycyjną andaluzyjską zabudową, malowniczymi białymi zaułkami i wspaniałymi widokami. W okolicy jest dużo domów z apartamentami do wynajęcia i kilka ładnych plaż.
    • Gość: ZP Re: Andaluzja IP: *.home.aster.pl 04.07.12, 12:27
      Hej.
      Ja byłem w okolicach Isla Canela na granicy z Portugalią. Jest tam piękna piaszczysta plaża i dość sporo miejsc do samodzielnego wynajmu. Jednak sama okolica jest dość biedna i prowincjonalna a do reszty Andaluzji dość daleko (chociaż nam udało się dostać nawet do Sierra Nevada).
      My byliśmy w hotelu z sieci Barcelo - dobry, ładny i spokojny (mało młodych ludzi)
      Jak co to foty z wyjazdu umieszczam na swoim profilu na TripPics
      trippics.pl/pl/profile/user/tpadm
      (o samym hotelu i okolicy napiszę tam w najbliższych dniach)
      • Gość: Tomekk Re: Andaluzja IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.12, 11:35
        Hej Wszystkim,

Jakie są koszty kempingu w Andaluzji dla 2 osób z namiotem i autem? Będę wdzięczny za każdą informację..

Tomek
    • admick04 Re: Andaluzja 17.05.17, 13:02
      Witaj, planuję wyjazd do Andaluzji, miałeś możliwość zwiedzenia tej części Hiszpanii? Możesz polecić jakąś miejscowość odnośnie odpoczynku, blisko ładnej plaży, bardziej kameralny Hotel zamiast wielkich sieci hotelowych. Z góry wielkie dzięki, pozdrawiam

admick
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka