Dodaj do ulubionych

Cala Millor

18.05.13, 17:51
Witam mam pytanie czy do Cala Millor dostane sie srodkami komunikacji miejskiej , czy bede musiala wynajac taksowke . Nie mam pojecia co wyjdzie taniej moze taksowka bezposrednio z lotniska .
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosia Re: Cala Millor IP: 79.97.32.* 18.05.13, 19:45
      Proponuje skorzystac z jednej z firm tranzytowej-transport bezposrednio z lotniska po drzwi hotelu. Ja w zeszlym roku korzystalam z tej firmy-bardzo zadowolona z uslugi.

www.resorthoppa.ie/search-results/AR/NA_PMI/CLM/30-05-2013/1200///1/0_EUR/0/
      wiecej o tej firmie znajdziesz w tym watku. Milego wypoczynku.

forum.gazeta.pl/forum/w,204,143675903,,Majorka_jak_dojechac_z_lotniska_do_Alcudii.html?v=2
      • Gość: aska Re: Cala Millor IP: *.cust.dsl.vodafone.it 03.06.13, 00:32
        witam a bilety mozna kupic na lotnisku czy trzeba wczesniej przez internet ,interesuje mnie tylko dojazd na lotnisko bo mam samolot o 6.30 rano ,dziekuje za odp
    • Gość: tz Re: Cala Millor IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.05.13, 23:42
      Wróciłem 24.05.2013 r z Majorki. Mieszkałem w Sa'Coma/Cala Millor i powiem tak. Taksówka z lotniska to ok 90E w jedną stronę (jeżeli jest to kurs dzienny - w nocy nawet 130E). Jeżdżą autobusy, którymi możesz się przemieszczać. Podjeżdżają do konkretnych hoteli i jest to dosyć wygodne, ale nie sądzę czy wiele tańsze. Widziałem, że taki kurs może kosztować ok 20-30E od osoby. Zależnie od terminu i obłożenia. Zastanów się nada wynajęciem auta.
      Ja dosyć często pojawiam się w różnych częściach Hiszpani (ląd, w-y Kanaryjskie) i ostatnio udało mi się wynająć auto na 12 pełnych dni za 120 Euro. (Seat Ibiza Kombi). Ponieważ byłem z żoną i 3 letnią córeczką właściwie nie szukałem innej opcji, ale na miejscu stwierdziłem, że to było bardzo dobre i wcale nie drogie rozwiązanie.
      Polecam,
      tomek
      • Gość: Saba Re: Cala Millor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.13, 18:49
        Nie wiesz, nie wprowadzaj ludzi w błąd o kosztach przejazdu.
        Do autorki wątku, wspomniany tutaj przez Gosię Resorthoppa sprawdzony i jak najbardziej polecam. Koszt przejazdu do Twojej miejscowości to 8,13 Euro. Autobus zawiezie Cię z terminala pod sam hotel. Dla mnie rewelacja, sprawnie, komfortowo.
    • jola002 Re: Cala Millor 30.05.13, 09:34
      Witam i dziekuje za odpowiedz bralam juz taka opcje pod uwage ,ale bedziemy w 6 osob koszt takiego samochodu jest spory . Napisze do wlasciciela apartamentu , dowiem sie jak mozna dostac sie srodkami komunukacji miejskiej , mamy jeszcze troche czasu wiec zobaczymy ktora opcja bedzie najlepsza .
      • Gość: tz Re: Cala Millor IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.05.13, 13:29
        Chętnie odpowiem na pytania.... jeżeli tylko będę mógł w czymś pomóc.
        Pozdrawiam,
        t
        • Gość: edyta Re: Cala Millor IP: *.zapnet-isp.net 31.05.13, 12:24
          ja w ndz wylatuje z rodzinka na majorke dokladnie insotel club cala mandia. moze podpowiecie jaka jest pogoda? prognozy jak na ten termin nie sa imponujace, jade z rodznym dzieckiem. bedzie mozliwosc kapania sie w morzu czy basenie? powiedzcie jak jest naprawde. z gory dziekuje i pozdrawiam :)
          • Gość: tz Re: Cala Millor IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.05.13, 23:45
            Ciężko przewidzieć, ponieważ ta wiosna jest nieobliczalna. Wróciłem z blisko 2 tygodniowego urlopu w Sa Coma 24 maja i jak do tej pory, jeszcze nie miałem takich "wakacji w ciepłych krajach". Temperatura od 9 (słownie dziewięciu stopni w dzień) do ok 23. Więc szaleństwa nie było. Mieliśmy tylko 5 (na 12) dni słonecznych, a tak chmury i deszcz oraz 3 niezłe burze. Recepcjonistka w hotelu powiedziała że od 12 lat nie pamięta takiej wiosny. Woda w basenie do wytrzymania, ale raczej nie na pławienie się cały dzień. W morzu ok 17-19 stopni (zależnie od prądów i przypływu). Moja 3 letnia córeczka oczywiście zanurzała się w morzu, ale dzieci generalnie chyba inaczej znoszą takie "atrakcje". Mam porównanie, ponieważ od kilku lat zdarza mi się wyjechać w maju i taka pogoda nie spotkała mnie w zeszłym roku na Kos, oraz kilka lat temu Rodos. Generalnie zimą cieplej było na wyspach kanaryjskich (byłem kilka razy w lutym i raz w marcu). Jako potwierdzenie tych "anomalii" powiem, że mam rodzinę mieszkającą pod Rzymem i tam też od kilkunastu lat nie pamiętają takiej beznadziejnej wiosny. O tej porze roku powinno już być bardzo ciepło a jest zimno....
            Na Majorkę wybrałem się z jedną ciepłą bluzą i kurtka przeciwdeszczową, i to były żelazne punkty mojego ubioru. Oczywiście jak to na wyspach- zdarzało się, że rano pogoda beznadziejna a ok godz 11-12 wychodziło słońce, znikały chmury i bardzo ładnie..... ale zawsze taki zimny wiatr wkurzał na plaży czy przy basenie.
            • Gość: gość Re: Cala Millor IP: *.83.41.31.ip4.feromedia.eu 01.06.13, 16:01
              Witaj, ja mam pytanie w związku z twoją poprzednią wypowiedzią - czy możesz powiedzieć, z jakiej wypożyczalni samochodów korzystałeś? Czy rezerwowałeś coś wcześniej, czy decydowałeś się na miejscu? i jeszcze jedno - czy wszystkie wypożyczalnie wymagają tzw. wypukłej karty kredytowej do zablokowania kaucji?
              Z góry dziękuję za informacje, pozdrawiam.
              • Gość: tz Re: Cala Millor IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.06.13, 23:39
                Prześledziłem wiele wypożyczalni internetowych (ponieważ musiałem wynająć auto na cały 12 dniowy pobyt). Znam kilka, które zawsze były tanie, ale tym razem sprawdziła się strona arguscarhire.com, przez tę stronę wypożyczyłem auto u agenta Interrent.com i trafiłem w 10. Po pierwsze jest to broker Europcar, więc firma renomowana, a cena o wiele niższa. Po drugie, pełne ubezpieczenie w cenie, po trzecie nowy samochód. Mój miał 800 kilometrów przejechane. Wypożyczyłem z 2 tygodniowym wyprzedzeniem z pełnym ubezpieczeniem Seata Ibizę Kombi za kwotę 126 Euro/ 12 dni. Minus, że kwota była od razu zablokowana w dniu dokonania wynajmu (możliwość dokonania bezkosztowej anulacji ale najpóźniej na 7 dni przed wypożyczeniem). Płaciłem przez internet kartą. Sprawdzali kartę na miejscu i musi to być kredytowa (wypukła) chociaż są wypożyczalnie, które akceptują debetowe karty ale trzeba zostawić depozyt w gotówce. Nie pamiętam które, ale sprawdź na traveljigsaw.com.
                • Gość: Gość Re: Cala Millor IP: *.83.41.31.ip4.feromedia.eu 02.06.13, 16:40
                  Bardzo dziękuję za rzeczową i wyczerpującą odpowiedź. My zaczynamy przygodę z Hiszpanią od Barcelony - a ta niestety jest droższa, również jeśli chodzi o wypożyczenie auta.
                  Pozdrawiam
          • piotr.f1 Re: Cala Millor 12.06.13, 11:14
            Edyta,
            Jak wrócisz napisz coś o hotelu insotel club cala mandia i o pogodzie, Please :)
            Ja wybieram sie tam pod koniec czerwca
            • Gość: makroooo Re: Cala Millor IP: *.gl.digi.pl 12.06.13, 18:22
              Bylem w Insotel club cala mandia 02.06 do 09.06 2013 z ITAKĄ
              NA POCZATKU OD RAZU NAPISZE

ODRADZAM WAM WSZYSTKIM WYJAZDU z ITAKA do "czesci D" ktora ona oferuje
              PORAZKA, pokoje max 3* albo nawet MNIEJ, jedno wielkie rozczarowanie moje i innych ktorzy tam byli, wiem ze grupa ktora przyjechala od 09 czerwca jest na MaXa wQrwiona i zapowiedziala ze tego tak nie zostawi

Pokoje o bardzo slabym standardzie < mialem telewizor 14calowy z 2 przyciskami a 3ch brakowalo ;) ,
              -bardzo slabe sniadania jedno i to samo :
              3 rodzaje wedlin
              3 sery
              - warzywa< papryka cebula salata ogorek zilony pomidory>
              - duzy wybor platkow
              - NA CIEPLO jajecznica, parowki, jajka sadzone, jakas fasolka niewiem niejadlem
              - jogurty
              - slodkosci do kawy< z ciasta francuskiego - rogaliki mufinki cos ala drozdzowki z serem>
              Itaka oferuje 4* ale to jest wielkie oszustwo!!!!
              STANOWCZO ODRZADZM WAM

co do pogody jest juz cieplomozna sie opalac, w morzu sie kapalem ale jest troche zimne
              byl wiatr, corce prrzewialo uszy mimo ze miala caly czas czapke na glowie

cala reszta Hotelu czesci A,B,C SUPER- baseny infrastruktura super
              jedzenie dobre
              obsluga super
              pokoje mimo ze byly marnej jakosci byly CZYSTE !! codziennie nowe reczniki,
              lazienka pokoj posprzatany lozko poscielone

JEDNYM ZDANIEM ..... BYLEM 1 RAZ Z ITAKA I OSTATNIII, ZAPLACILEM ZA 4* A DANO MNIE NA KWATERE JAK NAD NASZYM MOZEZ
              TA CZESC D KTORA PROPONUJE ITAKA NIEJEST NIGDZIE POKAZANA
              NAWET W CZESCI A NA SCIANIE SA OPISANE JAKO 4* TYLKO CZESCI A,B,C
              HOTEL JAK ZA PRL Z WCZASOW PRACOWNICZYCH;)

OTO MOJE LINKI ZE ZDJECIAMI
              SCIAGNIEJCIE SOBIE JAK CHCECIE
              1 LINK MOJ POKOJ + ZDJECIE Z CZESCI A O KTOREJ PISALEM WYZEJ
              Tekst linka

www74.zippyshare.com/v/94416292/file.html
              2LINK APARTAMENT KTORY MUSIALEM WYKUPIC W OSTATNI DZIEN ZA 44e
              Tekst linka

www5.zippyshare.com/v/30638186/file.html
              Goscie z naszego hotelu poszli do baru przy basenie w czesci A
              biora driny a kelner patrzy na nich i pyta co maja za opaski bo na ALL sa srebrne a oni maja biale < tylko czesc D- zeby sniadania jesc w D a nie w A> oni odpowiadaja ze maja ALL i czy jest jakis problem, kelner odpowiada ze nie ale musi zadzwonic po chwili mowi .. wszystko OK nie wiedzial ze wogule sa bialem. Drinku dostaja a tej calej sytuacji przyglada sie reszta gosci stojacych przy barze WSTYT I OSMIESZENIE

jeszcze co mnie zdziwilo
              mialem leciec w niedziele o 14:20, w piatek dostaje sms ze lot zmieniono na 21:20
              jestem w pyrzowicach i jako jedenz 1wszych biore bilety zostawiam torby a kobieta mowi mi ze lot jest opozniony o kolejne 2 godziny i bedziemy leciec o 23:30
              Z majorki ta sama historia w piatek mowia nam ze lot jest zmieniony z 18:30 na 23:30
              PODEJSCIE ORGANIZATORA PORAZKA

CHETNIE ZLOZE Z WIEKSZA ILOSCIA NIEZADOWOLONYCH OSOB POZEW ZBIOROWY NA ITAKE ZA TEN WYJAZD PISZCIE NA PRV
              • piotr.f1 Re: Cala Millor 14.06.13, 20:53
                Opss :(
                Ja lecę z TUI ... nie wiem w którym budynku będziemy ...
                • Gość: makrooo Re: Cala Millor IP: *.gl.digi.pl 15.06.13, 09:31
                  z TUI bedziesz w czesci A, bedziesz zadowolony wszystko na miejscu i hotel rewelacja
                  jedzenie jak pisalem wczesniej Ok, wieczorem animacje dla dzieci.
                  Ogolnie super wyjazd dla rodziny z dziecmi. Udanego urlopu
    • Gość: Gosia Re: Cala Millor IP: 91.214.3.* 01.06.13, 23:01
      Majorka jest świetnie skomunikowana. Sieć autobusów TIB dociera w każde miejsce na wyspie. Wypożyczenie samochodu jest bardzo tanie, benzyna 1,45 E ( tak tania jak woda mineralna bezmała).
      • Gość: aska Re: Cala Millor IP: *.cust.dsl.vodafone.it 03.06.13, 11:59
        witam a bilety na autobus ktory podwozi cie pod hotel mozna kupic na lotnisku czy trzeba wczesniej przez internet ,interesuje mnie tylko dojazd na lotnisko bo mam samolot o 6.30 rano ,dziekuje za odp
        • Gość: Saba Re: Cala Millor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.13, 15:06
          Rezerwację trzeba zrobić wcześniej na stronie Resorthoppa. Na e-maila dostajesz potwierdzenie z instrukcją jak trafić do nich na lotnisku.
      • Gość: Ola Re: benzyna IP: *.as13285.net 05.06.13, 00:40
        tydzien temu jeżdżąc po Majorce, placilismy ok 1.35-1.39 euro od litra, więc nie jest tak zle:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka