Dodaj do ulubionych

Teneryfa - byłam w październiku i wystarczy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 12:48
Byłam w pażdzierniku 2 tygodnie na Teneryfie. Z Neckermanna. W Costa Adeje.
Objechałam całą wyspę i muszę przyznać rację STYRO, że południe wyspy nie
jest tak atrakcyjne jak północ. Puerto de la Cruz to chyba najfajniejsze
miejsce na zakwaterowanie. Trzeba odwiedzić Loro Park, wybrać się do Maski
(Masca), na Teide (piorunujące wrażenie robi księżycowy krajobraz wokół
wulkanu), zobaczyć wspaniałe widoki w okolicy Los Gigantes. Świetny punkt
widokowy w okolicach Los Realejos, jakby się wyglądało zza okna samolotu,
widoki z drogi pomiędzy Las Mercedes a miejscowością, w której jest
sztuczna "złota" plaża (zapomniałam nazwy). Na południu można głównie leżeć
na plaży, ale tam gdzie ja byłam, nie była ona zbyt piękna (przy plażach
bałtyckich "wysiada"). Jest za to oczywiście mnóstwo knajpek. I niewiele
ponadto. Czytałam posty wielu osób, które były na Teneryfie raz i powracają
tam ponownie. I trochę mnie to dziwi. Wyspa jest naprawdę fajna (nie
powiedziałabym jednak piękna), ale myślę, że 14 dniowy pobyt wystarczy na
całe życie. Bo zwiedzać przez więcej dni nie ma czego (np. zachwalane złote
piaski Playa de las Teresitas to ohydne miejsce, rozwalające się budy dookoła
i zamknięta wybudowanym falochronem nieciekawa plaża). Jest przecież na
świecie tyle innych ciekawych miejsc do zobaczenia! Ja jestem zadowolona ze
swoich wakacji ale raczej na pewno nie wybiorę się na Teneryfę ponownie.
Obserwuj wątek
    • styro Re: Teneryfa - byłam w październiku i wystarczy 05.11.04, 17:39
      Gość portalu: Po-urlopie napisał(a):

> Świetny punkt
      > widokowy w okolicach Los Realejos, jakby się wyglądało zza okna samolotu

Mysle, ze mowisz o mirador w Icod el Alto miedzy Los Realejos y La Guancha -
      kiedys chyba pisalem jak tam dojechac - widoki naprawde swietne. Jak tam
      trafilas? Pytam bo niewielu turystow tam mozna spotkac.
      • Gość: Po-urlopie Re: Teneryfa - byłam w październiku i wystarczy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.04, 17:41
        Faktycznie to był ten mirrador (punkt widokowy). Zrobiłam tam fajne zdjęcia. A
        trafiliśmy tam trochę przez przypadek: postanowiliśmy zrezygnować z jazdy
        główną drogą. I opłaciło się.
        Myślałam, Styro, przed wakacjami, że jesteś wielkim szczęśliwcem mieszkającym
        na bajecznej wyspie. Teraz myślę, że może jesteś wielkim szczęśliwcem. Ale
        wyspa jest co najwyżej ładna i ciekawa. Tak jak pisałam - extra na 14 dni. Na
        dłużej - chyba nie jest już tak wspaniale. Choć może Ty odnalezłeś właśnie tam
        SWOJE MIEJSCE NA ZIEMI. Czego Ci życzę pozdrawiając ciepło z chłodnego Krakowa.
        • Gość: irekk Re: Teneryfa - byłam w październiku i wystarczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 19:32
          a z jakiego biura byłaś?
          • Gość: jola Re: Teneryfa - byłam w październiku i wystarczy IP: 213.25.149.* 10.11.04, 09:50
            prosze powiedz, jaka w tym czasie była pogoda na północy a jaka na południu?
            pozdrawiam Jola
            • Gość: Po-urlopie Re: Teneryfa - byłam w październiku i wystarczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 08:33
              Właściwie było chyba podobnie. Tyle, że w tym samym dniu były różnice np. na
              północy słońce, na południu chmury. A następnego dnia na odwrót. Polecam
              północ. Ładniejsza i ciekawsza.
        • styro Re: Teneryfa - byłam w październiku i wystarczy 10.11.04, 13:05
          Gość portalu: Po-urlopie napisał(a):

> Myślałam, Styro, przed wakacjami, że jesteś wielkim szczęśliwcem mieszkającym
          > na bajecznej wyspie. Teraz myślę, że może jesteś wielkim szczęśliwcem. Ale
          > wyspa jest co najwyżej ładna i ciekawa. Tak jak pisałam - extra na 14 dni.

No- ja mieszkam kilka kilometrow od tego punktu widokowego. Przyznam, ze kiedy
          po raz pierwszy przylecialem na teneryfie, jechalem autobusem ta trasa, bylo
          juz ciemno i nie wiedzialem czy ja jeszcze jestem w samolocie czy co hahaha -
          od tej pory biore wszystkich chetnych, ktorzy mnie odwiedzaja na wycieczki do
          icod del alto. Nie - nie jestem szczescliwcem - mieszkam na tej pieprz....
          wyspie juz rok i tylko mysle jakby tu znow wrocic do Madrytu. Wyspa jest ok -
          ale tubylcy - masakra - bardziej ograniczonych ludzi nie widzialem nigdzie.
          Straszna mentalnosc, strasznie zamknieci, po prostu muly, ktorzy w wiekszosci
          nie byli dalej niz na sasiedniej wyspie a wydaje sie im ze to co naj... to u
          nich.. Brrrrrrrr
    • Gość: zukla Re: Teneryfa - byłam w październiku i wystarczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 09:34
      Hej, mozesz napisać skad leciałaś i jak długo trwał przelot?
      • icaro Re: z madrytu.. 10.11.04, 22:10
        lecial z madrytu...a lot trwa jakies 3 godziny.un saludo Styro :)
        www.poloniamadryt.net/forum/index.php
      • Gość: Po-urlopie Re: Teneryfa - byłam w październiku i wystarczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 08:31
        Leciałam LOT-em z Warszawy. Szkoda gadać - 9 (słownie: dziewięć){!} godzin w
        tamtą stronę (międzylądowania w Barcelonie i na Gran Canarii) i 7 z powrotem
        (Barcelona). Naprawdę Neckermann się tutaj nie popisał. Znajomy leciał na
        Kanary z Danii - niecałe 5 godzin. Ale ludzie z Zachodu nie pozwoliliby sobie
        na takie hocki-klocki. A my jak śledzie w puszce. Była nawet zadyma na
        pokładzie bo ludzie byli wymęczeni i w czasie miedzylądowania nie było czym
        oddychać więc chcieli wyjść na zewnątrz a obsługa nie pozwoliła. Prawie się
        pobili. Jeśli macie wybór - odlecam taką podróż.
    • Gość: bata Re: Teneryfa - byłam w październiku i wystarczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 15:36
      Chciałam zapytać o ceny kosmetyków na Teneryfie. Wiem że jest tam strefa
      wolnocłowa. Czy bardziej opłaca się kupić perfumy w Warszawie na Okęciu czy na
      Teneryfie> Bardzo proszę o odpowiedź
      • styro Re: Teneryfa - byłam w październiku i wystarczy 17.11.04, 20:30
        Nie wiem jakie ceny sa w Polsce - ale tutaj na Teneryfie tak ceny kometykow jak
        i elektroniki znacznie tansze sa na poludniu niz na polnocy....
      • Gość: Po-urlopie Re: Teneryfa - byłam w październiku i wystarczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 10:55
        Taniej jednak na Kanarach niz na Okeciu. A jesli ma sie upatrzona rzecz to
        lepiej jest pochodzic troche po sklepach i porownac ceny bo sa roznice nawet w
        tej samej miejscowosci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka