Dodaj do ulubionych

Hotel Iberostar Alcudia Park?

IP: 57.67.177.* 31.01.05, 13:00
Wybieramy się w czerwcu na Majorkę. W ofercie Neckermanna znależliśmy ten
hotel i dosyć się nam spodobał. Czy ktoś tam może już był, albo słyszał coś
na temat tego hotelu??
Beata
Obserwuj wątek
    • grzes811 Re: Hotel Iberostar Alcudia Park? 31.01.05, 15:12
      Witam, byliśmy w tym hotelu dwa lata temu. Ogólnie hotel jest OK, bardzo blisko
      plaży /piaszczysta/ z ładnie zaprojektowanymi basenami z wodą słodką. Jedzenie
      też bardzo dobre. Nie wiem tylko, czy teraz opis w katalogu pokoi w tym hotelu
      przewiduje różne ich usytuowanie. My trafiliśmy na pokój z widokiem na basen,
      lecz niektóre z nich mają położenie od strony ulicy o dość dużym natężeniu
      ruchu. Musisz zwrócić na to uwagę! W pokoju jest sejf, lodówka, klima sterowana
      indywidualnie, kącik kuchenny. W hotelu jest sklep - ceny jak w supermarkecie i
      przyjmuje lekarz. Przy hotelu jest przystanek autobusowy bilet do Alcudii
      kosztował wtedy 1 euro. Chcesz więcej informacji to pytaj.
      • Gość: Atek Re: Hotel Iberostar Alcudia Park? IP: 57.67.177.* 31.01.05, 15:35
        Wielkie dzięki za informacje. A jak jest z wypożyczeniem samochodu - czy przy
        hotelu jest wypożyczalnia, czy trzeba wypożyczać w Alcudii? Jeździeliście
        trochę po wyspie? Jak długo trzeba stamtąd jechać do Palmy?
        • grzes811 Re: Hotel Iberostar Alcudia Park? 01.02.05, 09:38
          Wypożyczalni w hotelu nie było my wypożyczyliśmy samochód - nisan micra z klimą
          w wypożyczalni europcar /za 3 dni 102 euro z pełnym ubezpieczeniem bez udziału
          własnego/. Tam jest dużo wypożyczalni, więc nie ma z tym problemów, choć żeby w
          sezonie zbobyć lepszy samochód, trzeba go wcześniej zarezerwować. My
          rezerwowaliśmy przez rezydentkę w hotelu. Byliśmy w Palmie - ok. 1 godz. jazdy,
          jaskiniach coves del drach, manacor, pollence i trochę po okolicy. Do Palmy
          musicie koniecznie pojechać, starówka jest super, żeby nie pobłądzić musicie
          kierować sę na port - droga dość dobrze oznaczona, tam jest duży parking, a do
          katedry tylko 5 minut pieszo. W jaskiniach było wtedy sporo ludzi - byliśmy w
          sierpniu, ale też warto tam pojechać. Aha, przy hotelu na plaży jest wykonane
          drewniane molo z którego odpływają statki wycieczkowe, my byliśmy takim
          statkiem w zatoczkach za cap de formentor - cudowna zielonkawo-niebieska woda -
          można się kąpać ze statku. Generalnie w tym rejonie jest ciszej niż np. koło
          Palmy, a do tętniącej życiem port de'Alcudii jedzie się ok. 15 minut autobusem.
          Przed wyjazdem miałem całkiem inne wyobrażenie o majorce ale taraz stwierdzam,
          że naprawdę warto tam pojechać. Ja byłem tam wtedy tylko ze swoim t letnim
          dzieckiem dlatego nie mogłem pozwolić sobie na bardziej aktywne zwiedzanie. Ale
          na pewno tam jeszcze wrócę.
          • Gość: Atek Re: Hotel Iberostar Alcudia Park? IP: 57.67.177.* 01.02.05, 16:19
            Wielkie dzięki za wszystkie informacje - mam nadzieję, że też będziemy
            zadowoleni.
            • Gość: Olo Re: Hotel Iberostar Alcudia Park? IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.05, 12:29
              Będziecie zadowoleni. My byliśmy w ubiegłym roku. W tym roku też się wybieramy
              do tego samego hotelu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka