Gość: Atek IP: 57.67.177.* 31.01.05, 13:00 Wybieramy się w czerwcu na Majorkę. W ofercie Neckermanna znależliśmy ten hotel i dosyć się nam spodobał. Czy ktoś tam może już był, albo słyszał coś na temat tego hotelu?? Beata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzes811 Re: Hotel Iberostar Alcudia Park? 31.01.05, 15:12 Witam, byliśmy w tym hotelu dwa lata temu. Ogólnie hotel jest OK, bardzo blisko plaży /piaszczysta/ z ładnie zaprojektowanymi basenami z wodą słodką. Jedzenie też bardzo dobre. Nie wiem tylko, czy teraz opis w katalogu pokoi w tym hotelu przewiduje różne ich usytuowanie. My trafiliśmy na pokój z widokiem na basen, lecz niektóre z nich mają położenie od strony ulicy o dość dużym natężeniu ruchu. Musisz zwrócić na to uwagę! W pokoju jest sejf, lodówka, klima sterowana indywidualnie, kącik kuchenny. W hotelu jest sklep - ceny jak w supermarkecie i przyjmuje lekarz. Przy hotelu jest przystanek autobusowy bilet do Alcudii kosztował wtedy 1 euro. Chcesz więcej informacji to pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atek Re: Hotel Iberostar Alcudia Park? IP: 57.67.177.* 31.01.05, 15:35 Wielkie dzięki za informacje. A jak jest z wypożyczeniem samochodu - czy przy hotelu jest wypożyczalnia, czy trzeba wypożyczać w Alcudii? Jeździeliście trochę po wyspie? Jak długo trzeba stamtąd jechać do Palmy? Odpowiedz Link Zgłoś
grzes811 Re: Hotel Iberostar Alcudia Park? 01.02.05, 09:38 Wypożyczalni w hotelu nie było my wypożyczyliśmy samochód - nisan micra z klimą w wypożyczalni europcar /za 3 dni 102 euro z pełnym ubezpieczeniem bez udziału własnego/. Tam jest dużo wypożyczalni, więc nie ma z tym problemów, choć żeby w sezonie zbobyć lepszy samochód, trzeba go wcześniej zarezerwować. My rezerwowaliśmy przez rezydentkę w hotelu. Byliśmy w Palmie - ok. 1 godz. jazdy, jaskiniach coves del drach, manacor, pollence i trochę po okolicy. Do Palmy musicie koniecznie pojechać, starówka jest super, żeby nie pobłądzić musicie kierować sę na port - droga dość dobrze oznaczona, tam jest duży parking, a do katedry tylko 5 minut pieszo. W jaskiniach było wtedy sporo ludzi - byliśmy w sierpniu, ale też warto tam pojechać. Aha, przy hotelu na plaży jest wykonane drewniane molo z którego odpływają statki wycieczkowe, my byliśmy takim statkiem w zatoczkach za cap de formentor - cudowna zielonkawo-niebieska woda - można się kąpać ze statku. Generalnie w tym rejonie jest ciszej niż np. koło Palmy, a do tętniącej życiem port de'Alcudii jedzie się ok. 15 minut autobusem. Przed wyjazdem miałem całkiem inne wyobrażenie o majorce ale taraz stwierdzam, że naprawdę warto tam pojechać. Ja byłem tam wtedy tylko ze swoim t letnim dzieckiem dlatego nie mogłem pozwolić sobie na bardziej aktywne zwiedzanie. Ale na pewno tam jeszcze wrócę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atek Re: Hotel Iberostar Alcudia Park? IP: 57.67.177.* 01.02.05, 16:19 Wielkie dzięki za wszystkie informacje - mam nadzieję, że też będziemy zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Hotel Iberostar Alcudia Park? IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.05, 12:29 Będziecie zadowoleni. My byliśmy w ubiegłym roku. W tym roku też się wybieramy do tego samego hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś